BluEyes! Szerintem kölcsönösen félreértettük egymást, úgyhogy hanyagoljuk ezt a vitát! Igazad van, félreérhető volt a felhozott példám, ezt elismerem - de te is némiképp kiforgattad a szavaimat! Béke?! 
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
BluEyes! Szerintem kölcsönösen félreértettük egymást, úgyhogy hanyagoljuk ezt a vitát! Igazad van, félreérhető volt a felhozott példám, ezt elismerem - de te is némiképp kiforgattad a szavaimat! Béke?! 

Sziasztok !
Én is notit szeretnék venni, van rá max. 160-170k-m.
Én ezt nézegettem, mert HP: [link]
Ami zavar benne: a kicsi akksi és az egy SoDimm ram foglalat.
Szerintetek megéri vagy vegyek használtat ? Ha használt, akkor abból milyen jön ki ilyen árfekvésben ?
Igazság szerint én egy fényes kijelzőst akartam venni, de ilyet nem nagyon találok ennyiért, pláne nem ''újban''. 
[Szerkesztve]
Igen, ez egy valóban észlelhető jelenség, miszerint a jobb minőségű gépek vmivel puhább gombjai ilyesmi hatást keltenek egy rosszabb minőségű gép gombjai után...
Nekem pl sokkal kényelmetlenebb az inspiron 6400-asomon gépelni, sokkal keményebb a billentyűzet, mint egy thinkpad r51-en.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
Ez a hp egy elég jó árban lévő elég jó gép, szerintem érdemes ilyet vásárolni.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Köszi ! 
Jövő héten megyek, megfogdosom kicsit 
Ezt néztem még mellette [link], csak ez Celeronos, szvsz meg jól jönne a speedstep.
Milyen vga van a laptopodba?
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05
A macbookokba intel gma-t szoktak tenni...
igen, számomra borzalmas volt, mert alig látszanak rajta a betűk, olyan apró minden. tudom, meg lehet növelni a betűméretet, de akkor meg szétcsúsznak a weboldalak. tervezéshez vagy grafikához biztos jó az a felbontás, de programozáshoz nekem nem jött be..
tp billentyűk pedig bizony lötyögtek, az új gépé csak egy picit, a használté meg elég rendesen. mondjuk ez ízlés kérdése, számomra az volt kényelmesebb, ha nem ilyen takony ellenállású gombokat kell nyomkodni, hanem a rendes egérhez hasonlóan, kattintásnál kattog, van valamennyi ellenállása. jó, az igazság, hogy túl sokat nem használtam touchpad-et és nem is szeretnék, mert akárhmilyet próbáltam eddig, mindegyik kényelmetlen és idegesítő volt.
Arról az MSI-ről annyit azért érdemes tudnod, hogy szvsz borzalmas a tapipadja, és hát a bepaszírozott num-pad sem tett túl jót a billentyűzet használhatóságának. De nem rossz gép, csak hát ilyen apróságok azért elég bosszantóak tudnak lenni - pl. mint Asusoknál a szar TSST-írók...

Az X1100-as videókártya milyen teljesítményű? Állítólag jobb az integráltaknál, de lemarad a nem integráltaktól.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

Hú, találtam róla tesztet, elég gyenge sajnos.

A renew sokszor felújítottat, garanciális csere utáni javított darabot jelent..
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

Értem.
Erről valami vélemény: FSC AMILO A1667EX: SEMPRON 3100+, 512MB, 80GB,DVD+/-RW DL, 15.4'' WXGA, X700 128MB, WLAN B/G, WXPH? Ez is ilyen renew.
Miért nem ajánlják a Fujitsu laptopokat?
3100+ sempronból van kétfajta, egyiknek 25W hőt termel, másik 62W-ot. mindkettő 1.8 ghz-en megy. értelemszerűen ha az utóbbival van szerelve, akkor nem éri megvenni a gépet.
fujitsu-kra olyanokat mondanak, hogy szar minőségűek, szétmegy, szétkopik, elreped a burkolatuk, és különben is, szar az egész. érdekes módon nálunk a cégnél van egy fsc notebook és nagyon egyben van, pedig szokták használni. lakótárs fsc-ja szintén egyben van, az égvilágon semmi baja nincs.

Ezt mar leirtam korabban: en is programozasra hasznalom a gepem, biztos velem van a gond, de en szivesen lecserelnem a 12''-os 1280*800-as gepemet egy olyanra amineke 12''-on nagyobb a felbontasa. Szerintem programozashoz is jol jon a nagy terulet. Az meg hogy kicsi az ''csak egy erzes''. Ha a crt monitorodon feljebb allitod a felbontast azt is nagyon kicsinek erzed. De egy-ket nap alatt meg lehet szokni.
mikor rendszergazdkent dolgoztam csereltuk a usereknek a 15'' crt monitorokat jo kis 19''-os monitorra, hogy menjenek 1024*768-ban jol. Ha valaki ott ult a gepenel mikor csereltuk a monitort akkor kezdodott a dzsihad. Elindul a gep az uj monitorral 800*600-on. Egybol allitom at a felbontast 1024-re, de mar szolnak is be, hogy allitsam vissza, mert az elobb minden olyan szep nagy volt...
Nem meggyozni akarlak arrol, hogy a nagyfelbontas az jo es minden mas rossz, mert siman el tudom kepzelni, hogy van akinek nem jon be. Csak mielott kijelented, hogy szar, azert adj neki egy eselyt.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

foleg azert mert ezek a gepek nagyon melegednek. Semmi extra (office + torrent) terheles mellett joval melegebb a haz mint egy jobb minosegu gepe. Egyszeruen ''rosszul vannak osszerakva''
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Még a 25W-os procival is? Apámnak is Fujitsuja van,igaz, hogy nem hideg, de nem vészes.
pontosan programozáshoz használtam azt a brutális felbontású hp gépet. külső billentyűzettel (ugye úgy messzebb van a képernyő) egyszerűen nem láttam rendesen a betűket a képernyőn, szóval számomra zavaró volt.
egyébként meg semmiképp nem vennék 12''-os notebook-ot. asztalon szeretném használni, nem szempont, hogy utazás közben mennyire jól használható. egyébként meg nincs kedvem másfél tenyérnyi egérmozin nézni a bolhaf*sz betűket, nekem egészen biztosan kényelmetlen lenne. tudom, hogy a nagyobb felbontás jó, nagyobb a munkaterület, de azt az 1680-as megoldást mondjuk egy 20''-os asztali monitoron tudnám elképzelni.
egyébként notebook-ot nem az asztali gépem mellé akarok venni, hanem helyette. kevés tapasztalatom van notebook-ok terén, de az általam látottak alapján a 15.4-es 1280as képernyők megfelelőnek tűnnek, és azok a gépek még úgy-ahogy hordozható méretűek, általában valamivel 3 kiló alatt vannak.

Hat te dontod el, hogy neked mi a nem veszes. Ha office+torrent komboban a gep nem ''kezmeleg'' az nem jo. Az en gepem procija most 40 fok alatt van. A ventillator alig kapcsol be, akkor is a legalacsonyabb fordulaton megy, alig hallom. Ami fusihoz nekem volt szerencsem par honapja, az sokkal melegebb volt hasonlo hasznalat mellett, es a venti is gyakrabban/hangosabban ment. Szoval nem csak az szamit, hogy mennyi hot termel a proci, hanem az is, hogy ezt hogy vezetik el. Mert ekkora meretekben ez sokkal inkabb fontos tenyezo, ilyenekre gondolunk mikor azt mondjuk, hogy azok a gepek gyengebb minoseguek.

Ok.
Esetleg erről [link] vélemény?

magamnak nem vennem meg, de nem ez volt a kerdes 
Szemelyes tapasztalat nincs vele, de szerintem majdnem mindenki azt mondana itt, hogy ez egy jo valasztas.
nemtom nezted-e mar, itt vannak meg renew gepek [link]
[Szerkesztve]

Néztem már azt az oldalt, ott a fenti Fujitsut találtam.
shev7, elhiszem hogy hozzá lehet szokni, és sok minden szólhat a 12'' vagy 14,1'' colos nagyfelbontásúak mellett, de mindennapi használatra szvsz mégiscsak jobb egy nagyobb és kisebb felbontású kijelző. Lehet hogy nem veszed észre, de elvileg sokkal nagyobb a szemmozgató izmok terhelése, mivel egy kisebb felületet kell kb. ugyanolyan gyorsan pásztáznia, kvázi kevesebb ideje jut a pihenésre, így hamarabb elfárad!
Mindezek ellenére megvannak az előnyei is. Részletesebb felbontás (grafikai munkáknál fontos!), kisebb méret/fogyasztás, könnyebb hordozhatóság! De desktop használatra szerintem inkább a nagyobb kijelző a jobb!
[Szerkesztve]

Jajj mán te, persze hogy béke!!!! 
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

Hat akor valoszinuleg ''alkat'' kerdese.
En azt vettem eszre, hogy az en szemem sokkal jobban elfarad nagyobb meretu kijelzo elott, de termeszetesen ha valaki nem cipeli a gepet, csak a keves hely miatt csereli asztalijat notira (bar ezt nem tartom igazan jo otletnek...) annak nem ajanlok 12''-os gepet (a masik meg az, hogy nem is koltene ra annyit amennyibe egy ilyen gep kerul)
Nekem fel eve egye 14-es SXGA+ notim van (elotte meg par evig 15''-es SXGA+), napi tiz oran keresztul bamulom, es teljesen jo. Volt mar nalam 1024x768-as is, de azon nem fert el semmi, nagyon zavaro volt.
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Persze ízlések és papné! 
A szem amúgy minden monitor, tehát még a TFT-k előtt is fárad, de tény, hogy sok múlik a beállításokon, és persze érdemes egyénre szabni azt (kontraszt, felbontás)! Nem is tudom már melyik tanárom mondta, hogy ő jobban szereti a CRT monitorokat, mert bántja a szemét a TFT-k erős fehér fénye!
Jah, és persze mindezeket nem az ujjamból szoptam, hanem egyetemen ergonómia tantárgy keretében ''tanultam'' a monitoros munkakörnyezet tervezését (betekintési szög, reflexió, káprázás mértéke, stb.) Kicsit jobban is odafigyelhettem volna, mert ma már nagyon kevésre emlékszem... 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

nem akarok flamet, ugyhogy ez az utolso hozzaszolasom ezzel kapcsolatban. Mindenkinek csak azt tudom tanacsolni, hogy gondolja vegig mi lehet az oka annak, hogy azok akik mar ''sokadik'' notebookjukat hasznaljak, azok nagy altalanossagban a kisebb meretu nagyobb felbontasu notikat reszesitik elonyben. Megegyszer leszogezem, nem azt mondom, hogy mindenkinek erre van szuksege. Csak aki ugy gondolja, hogy a kismeretu es/vagy nagy felbontasu kijelzo ''rossz'' az gondolja vegig, hogy tenyleg notira van-e szuksege, mert racionalis merlegeles utan az esetek mondjuk 80%-ban nemleges valasz szuletik, es kellemetlen ha ez azutan derul ki, hogy mar megvan a gep.

Hi
[link]
Itt olvastam arról, hogy az Asus a notikhoz külső videókártyát dob piacra, bemutató 2007. január 8-án lesz.
Szerintetek mennyire lesz életképes ez a dolog?
Vki integrált videókarival megveszi a notiját, mert zömében tényleg irodai célra használná a gépét és így kevesebbet is fogyasztana, mintha be lenne építve egy energiazabáló videókártya, ami ilyenkor is folyamatodsan zabálná az energiát. Amikor meg rájön egy kis játékkedv csatlakoztatná ezt a külső videókarit és játszana vele.
Persze kezdetekben biztos nem lenne olcsó ez a külső videókártya, de egy idő után biztosan esne az ára és úgy megérné. Szerintetek?
Azok nem az asis gépek?
Szerintem olyan rémesen drága lesz azzal együtt, hogy kell hozzá egy külső monitor is, hogy nem hiszem, hogy nagyon kapós legyen...

egyetertek tkazmerral. Nem tartom ''eletkepes'' otletnek. Ha a geped mindenre eleg amire neked kell, de neha jatszani is akarsz, akkor sztem nem a kulso videokartya+monitor hanem egy konzol a megoldas...
csatlakozom! Talán még grafikus munkákhoz tudnám elképzelni, de akkor noti+külsővga+monitor helyett inkább egy félprofi munkaállomás! Vagy ha olyan fontos a hordozhatóság akkor ez: [link]
[Szerkesztve]

Basszus annyira mérgesítő hogy Asus laptopot akarok venni, mert szerintem klasszisokkal elegánsabban néznek ki mint bármelyik gyártó termékei, azonban nem merek, mert ha elromlik akkor mindenkit átkozni fogok a szervíz miatt. 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"
Sajnos ez van! Kompromisszumot kell kötnöd, hogy mi a fontosabb - elegáns kinézet, vagy megbízható szervízháttér?! Bár alapvetően én az utóbbira voksolok, kockáztatva ugyan de bevállaltam még egy Asus notit...
Khm, nem mintha sokat adnék a Homár véleményére, de azért ez mégis csak tanulságos lehet! Cikk itt: [link]
A konklúzió annyi, hogy akinek Mo.-n tönkremegy a notebookja, az általában semmi jóra ne számítson, hisz tk. bármi előfordulhat...
én is épp most olvastam...csak megelőztél a linkeléssel
Gondolom a felsorolasbol nem veletlenul maradt ki az IBM 
(Egyebkent az Acernek igenis van itthon szervize, sot, hazhoz mennek az elromlott gepekert(!), bar konkret tapasztalatrol meg nem hallottam.)
[Szerkesztve]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Ha a futárszolgálatosra gondolsz, akkor van már vele tapasztalat, Acer-s topicban keress rá. De azt tudni kell, hogy a szlovákokhoz vagy csehekhez viszik a központi szervízbe, szóval ha a hazai szervízek minőségéről van szó, akkor lehet nem a legjobb összehasonlítási alap.
Elvitel mellett emailben folyamatosan értesítenek és azt írta a srác azt hiszem, hogy pár nap múlva már hozták vissza neki.
No one lives forever in somebody.

Kedvenc notebook márkák: [link]
Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!
Szerintem ez várható volt, miután a hp-nak van néhány igen kedvező árú modellje...
szervíz ide vagy oda énis asus -t veszek. hogy miért? mert nem vagyok milliomos... imho jó cucc az szval most ha el is romlik elviszik két hétre. kibirható ha nem a napi munkaeszközöd...
mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia
Én épp anyagi megfontolásból vettem business class notit - asis gépként.
Ez olyan, mint a használt vs új autó vásárlása. Van aki az egyikre esküszik, van aki a másikra, és mindenkinek igaza van.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

ket het? nekem a hangszorok kabelenek csereje volt 2 het a sowahnal. Kepzelem mi lehet komolyabb hibanal... Aki notit vesz, azt napi munkaeszkoznek veszi, vagy rovid idon belul azza valik...

Najahh.
Én ált használt cuccokat veszek, de azoknak utánanézek, így akár sokszor jobban járok mint aki újat vesz... Akár autóval is így van, pl japán Honda. 
A minőséget megkell fizetni, de sokszor nem véletlenül. Sok a nagy márkák terméke is sokszor, de némi utánajárással lehet tudni, hogy mi az örök darab.
És vegyük azt is számításba, hogy sokszor egy új modell lutri...
(#496) Maestrohun válasza peterkeT (#493) üzenetére
Nem lehet mindenkinek egyszerre igaza, ez ellentmondásos. Esetleg nem ugynaz a szituáció, nem megfelelő a körültekintés, balszerencse/szerencse. szvsz, de így van. 
A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8
Kezdőknek megteszi az Asus is (like me), de sokadikra valszeg én is business class felé fogok kacsingatni, és talán idővel (pár év múlva) egy Dell Precision notira is beruházok...

Sok a nagy márkák terméke is sokszor,...=Sokszor a nagy márkák terméke is szar,...
Különben nem igazán értelmes a mondat. 
aki munkaeszköznek veszi, annak szerintem nem az a fontos, hogy 1 hét vagy 1 hónap alatt javítják meg a gépet, hanem hogy ne kelljen egyáltalán javítani...
Senki nem fogja neked tudni garantálni, hogy egy gép soha nem szorul majd javításra. Viszont megfelelően gondos tervezéssel és anyagválasztással, illetve szigorú minőségi sztenderdekkel minimalizálható a kockázat. Persze mindez pénzbe kerül. Ezért kerülnek az üzleti gépek alapból kétszer annyiba, mint a kommersz otthoni darabok. De a hiba lehetősége így sem kizárható.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.