Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) Blaise válasza zorrobomber (#385) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

IBM T40 vagy Dell D600

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#402) peterkeT válasza Blaise (#401) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Vagy HP nc6000.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#403) szajoho válasza tkazmer (#394) üzenetére

szajoho
(tag)

Személyes tapasztalatom: Az Inspiron 9400 minősége érezhetően jobb, mint az Inspiron 6400-é. Hozza a Hp nx és az IBM R sorozatának minőségét, hardverben pedig sokkal jobb, a szervízháttér pedig kimagasló.
A kijelzőház MgAl fémház, a többi pedig minőségi műanyag, amely egyátalán nem recseg, ropog. Jól összerakott, nem széteső gép.

CRT monitorom és golyós egerem van,BKV-val járok,barátnőmmel élek!..Még mondjátok,hogy nem vagyok kemény!!..Íízí,íízí drájver öcsém!!:-))

(#404) G@ben

G@ben
(őstag)

Sziasztok!

Elég sürgős segítség kéne nekem notebook választásához. Kell szereznem egy notit Archicad 9-hez (3D is van benne). Ami kell: 15,4 wide kijelző, ~80GB vinyó, 512 MB ram, DVD-író. Nem számít, hogy milyen nagy és nehéz, mert hordozva max kocsiban lesz. A keret nettó 180-190k és szeretjük a sok garanciát. Ami még nagyon fontos, hogy raktáron legyen, mert holnap meg kéne venni!
Néztem az Asus A6KM-Q039H-t, ami tetszett volna, de most olvastam, hogy az Asus notik garanciális ügyintézése katasztrofális, ezért nem merek belevágni.
Mit ajánlanátok? Tudom, hogy nemrég volt szó az Archicadről meg az igényéről, de most nagyon nincs időm utánanézni és összehasonlítgatni a gépeket. Előre is köszönöm!

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#405) Blaise válasza G@ben (#404) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv !

Nem hinném, hogy megoldható ilyen olcsón az általad írt kritériumokra noti....180k-ból
Sztem növeld még egy kicsit a keretet

(#406) Rossi válasza G@ben (#404) üzenetére

Rossi
(őstag)

[link]

A legolcsóbb ilyen célra, de még így is drágább, mint amit említettél.

[link]

Ez már megtenné...

[link]

Én biztos ezt venném. SXGA+, erős proci, erős VGA, bár bőven sok ArchiCADhez. Én egy hasonlót nyüstölök gyengébb procival és ugyanezen VGA-val csak a 128MB-os öcsikéjével, de azzal a konfiggal is bőven túlbecsültem az ArchiCAD gépigényét.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#407) Blaise válasza Rossi (#406) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

öööö...a kolléga 190k max keretet írt :U
Mellesleg Clevo helyett ennyi pénzért valóban minőségi gépet lehet venni ;]

[Szerkesztve]

(#408) G@ben

G@ben
(őstag)

Nem bruttó 190k, hanem nettó! Sajnos nem tudom növelni a keretet, mert nem nekem lesz a gép, csak megkértek, hogy keressek.
Ezeket este megnézem, ha esetleg tudtok mást is, akkor jöhet!
Tényleg Archicadre kell a gép (ennek a VGA igényét sajnos nem tudom), semmi játék, na jó, filmnézés még valószínűleg lesz rajta.

(#409) Blaise válasza G@ben (#408) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, sorry akkor ezt benéztem :D :W
(Én a bruttó árakhoz vagyok szokva)

Hmm...Archicadnek inkább sok-sok memória + proci kell. Filmnézésre bármely új noti jó. Érdemes esetleg körülnézni a renew programos HP business class gépei között (link egy pár hsz-el feljebb peterkeT hozzászólásában)

(#410) Rossi válasza Blaise (#409) üzenetére

Rossi
(őstag)

512MB RAM van a teszerinted nem minőségi Clevómban, és bármilyen fennakadás nélkül készítettem el rajta a féléves beadandómat, egy családi ház kiviteli tervdokumentációját... :(((

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#411) Blaise válasza Rossi (#410) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Nem minősítettem a te gépedet, pusztán azt mondtam, hogy ennyi pénzért vehet több garanciával és jobb szervízháttérrel rendelkező gépet is :U :R

(#412) D4rkm4n válasza Blaise (#411) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm... A szervíz minősége tök mindegy. Amíg a garancialevél a kezedben van, addig úgyis meg kell, hogy csinálják.

(#413) Blaise válasza D4rkm4n (#412) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Abszolút nem mindegy, sőt egy fontos szempont a szervizhálózat minősége. Ha elromlik a géped gondolom nincs kedved akár 1 hónapot is várni a javítással. Magyar piacon sajna ez egyre elterjedtebb dolog :(

(#414) D4rkm4n válasza Blaise (#413) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

De a javítás ideje természetesen függ a hibától is. Ha elfüstölöd a procit akkor tökmindegy, hogy milyen príma a háttér, hónapokra búcsút inthetsz a notinak.

Szerintem egyszerű paranoia csupán, hogyha valaki csak azért preferál egy gépet, mert a szervize jó. :(

(#415) Blaise válasza D4rkm4n (#414) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Azért az adott szervíz hozzáállása nagyon sokat számít. Elég sok tapasztalatom van gar. ügyintézés terén sajnos :(

Nem mindegy hogy hány hétig ülnek a gépeden. :U

(#416) G@ben válasza Blaise (#413) üzenetére

G@ben
(őstag)

Bizony, a szervíz minősége is sokat nyom a latban. Az Asus topikban olvastam, hogy az nem a legjobb szervízhátterű Magyarországon.
Hülye kérdés, de a fent linkelt Amilo-ban a DDR1-es ram, főleg hogy 333-as, nem fogja vissza a teljesítményt? Sajnos nagyon nem vagyok otthon a notikban, illetve nem követtem nyomon mostanában a fejlődést.
Másik, hogy a Sempron a Turionnál gyengébb, nem? Mintha az L2 cache lenne a fele vagy valami ilyesmi, de sajnos nem tudom a teljesítményét. No meg 12 hónapnál lehetne több a gari is. Hú, de sok mindent akarok! :D

(#417) shev7 válasza D4rkm4n (#414) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

ez nagyon rossz hozzaallas. Nagy hibat is lehet gyorsan javitani, es kicsit is lassan. En inkabb az elozot valasztanam...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#418) Zanik válasza G@ben (#416) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Talán ezen eldöcög az ArchiCAD - [link]
Bár kissé túllépi a keretet!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#419) D4rkm4n válasza G@ben (#416) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Asus powa Nem hiszem, hogy sokszor kellene szervízbe vinni.
Mellesleg ha valami szar a gépen, akkor az már az első évben tönkre fog menni.
Ha meg csak a harmadik év végén megy tönkre vmelyik alkatrész, akkor meg elgondolkodhat a felhasználó is egyes dolgokon... :U

(#420) Blaise válasza G@ben (#416) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Amilot semmi esetre ne vagyél, a kidolgozása nem túl strapabíró, ráadásul olyan műanyagból van összerakva, ami a használattól és a kibocsátott hőtől elkezd repedezni.

Szvsz az a legjobb megoldás, hogy ha az ismerősöddel akinek kell a notebook elmentek valami bő árukészlettel rendelkező boltba, és végigtapogattok mindent :D

Turion nagy előnye igazából a mobil felhasználásnál jelentkezik, mivel jobban tud gazdálkodni az akkuval (persze gyorsabb a sempronnál)

Gar. kiterjesztést elvileg sok gépre lehet vásárolni +20k körül

:R

D4rkm4n : ha benézel az asus topicba láthatnád, h sok ember szívott a gyenge minőségű optikai meghajtókkal Asus notikban. Mindenesetre a 2 év gar pozitívum (az már más kérdés,h a második év gyártói gari-e :F )

[Szerkesztve]

(#421) peterkeT válasza G@ben (#416) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem, mindegyikben ennyi, amiben ilyen RAM van. Ez notiban természetes.

A HP renew gépeket tényleg érdemes megnézni, több helyen is adnak ilyet, az általad adott keretbe pedig ebben az esetben már beleférnek a 8000-es sorozatú munkaállomásaik is (nx8xxx, nc8xxx).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#422) peterkeT válasza D4rkm4n (#414) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Neked sem volt még szervízben notebookod, látom...

Jobb szervíz pár órán belül cserél garanciában bámilyen alkatrészt (rosszabb esetben másnapra). Kevésbé jó szervíz esetében áll fent az általad is említett, akár hónapokig tartó semmittevés a javítással kapcsolatban.

p

(#423) D4rkm4n válasza Blaise (#420) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek Blaise-zel! :R :R

[Szerkesztve]

(#424) Zanik válasza shev7 (#417) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

És mit csinálsz az 1 éves gari lejárta után adja meg magát a gép? Akkor hiába a szervízhálózat! Sok év gari meg feláras, bár akadnak kivételek: Asus 2év, Dell 3év alapból!
Az pedig, hogy az Asus szervize milyen nem a gyártót/terméket minősíti hanem a hazai képviseletet...

[Szerkesztve]

(#425) Sipi válasza peterkeT (#422) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogy a fenében lett volna, mikor Asus powa, ecsém? Ha? Az nem romlik el, mert az Asus nem engedheti meg magának, hogy szemetet gyártson.
Különben is, nem vennék annyian, ha rossz lenne.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#426) Zanik válasza Sipi (#425) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ez saját tapasztalatból is igazolhatom. Anyám Asus A2500H-ja nemrég múlt 2 éves és még soha semmi baja nem volt, pedig azért volt aki néha megdolgoztatta rendesen. :U

(#427) G@ben válasza Zanik (#418) üzenetére

G@ben
(őstag)

Ez jónak tűnhet, kérdés, hogy az Intel Graphics Media Accelerator 950 mennyire jó. Nagyon nem vagyok képben a notis VGA-kat illetően.
A keret még megfelelő lehet.

(#428) Athanáz9 válasza peterkeT (#422) üzenetére

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pár éve egy Ráday u-i boltba vittem vissza kis hiba miatt a gépemet. A kis hibát kijavították, ám kérdezés és figyelmzetetés nélkül letöröltek mindent a winch-ről, új op-rendszert telepítettek vissza. (Közben azt hazudta a boltvezető, h. a hivatalos márka-szervizbe vitték, és ott törölték.)
Ez még évek mulva is tanulságos. Akkor egyébként (talán épp a prohardwer fórumán részletesen megírtam).

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#429) G@ben válasza peterkeT (#421) üzenetére

G@ben
(őstag)

A HP renew gépek mit tudnak? Hol lehet megnézni őket? Használt gépek felújítva vagy újak?

(#430) G@ben válasza D4rkm4n (#423) üzenetére

G@ben
(őstag)

Sajnos az ismerőst nem tudom elvinni, mert feküdnie kell, meg amúgy sem ért a gépekhez.
Meg tudnátok mondani, hogy a mekkora Turion mekkora Sempronnal van egy sebességen?
Nem útközbeni használatra lenne, mindig lenne hálózati csatlakozó, úgyhogy nem annyira fontos a hosszú akksiidő.

(#431) Rossi válasza Blaise (#411) üzenetére

Rossi
(őstag)

Csak még már mondat a Clevo mellet, de nem akarom nagyon erőltetni...

Minden notihoz 1 év teljes körü + 1 év alkatrész garancia jár. Ezt a márkát Mo.-on a notebook.hu forgalmazza, ők a hivatalos márkaszervíz. Tudni kell még a Clevóról, hogy alkatrészenként importálják, ha te kiválasztasz egy adott konfigot, azt alkatrészenként kell összerakniuk, egy-két nap múlva visszajeleznek, és mehetsz átvenni.
Namármost, ha valami garanciálisan elsül, akkor betipegek vele (igaz vidéki vagyok, de hát senki sem tökéletes), és nem hiszem, hogy az adott alkatrészből éppen nem lenne raktáron, tehát max szintén egy-két nap alatt kicserélik az illetőt, de ha nagyon rimánkodnék, hogy jajj nem akarok megint felutazni Pestre, akkor sztem pár óra alatt is elintézik.

Az információk nem hivatalosak, meg kéne kérdezni D900t kollégát...

(#432) BluEyes

BluEyes
(őstag)

2 évet kibírt hiba nélkül? És közben még használva is volt? Hű, ez nem akármi! Ilyet köll venni, mert ez akkor maga a Tökéletes Örökkévaló Készülék!
De most tényleg! Egy példány túlélt két évet a kezeid közt, ok. Akkor ez most mit is igazol?

szerk: #426-ra írtam

[Szerkesztve]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#433) Rossi válasza Zanik (#418) üzenetére

Rossi
(őstag)

Kis felbontás = kis munkafelület... De eldöcögne rajta... :(

(#434) Zanik válasza BluEyes (#432) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem nagyon értem a gondolatmenetedet, és hogy a kommentemből te miért ez a következtetést vontad le, mert én ugyan egy szóval nem állítottam, hog ''tökéletes'' vagy hogy ''örökkévaló'' volna!?!
Ennyi erőből - a te analógiád mentén - akár azt is levezethetnék, hogy ''szar magyar szervíz = szar gép''!

[Szerkesztve]

(#435) G@ben válasza Rossi (#433) üzenetére

G@ben
(őstag)

Kis felbontás? A 15,4-es WXGA-k nem ugyanekkora felbontásúak?

(#436) Rossi válasza G@ben (#435) üzenetére

Rossi
(őstag)

De, azért kell az SXGA+ Hidd el, nemcsak ArchiCADnél, Excellben, vagy akár böngészésnél is nagy különbség.

(#437) G@ben válasza Rossi (#436) üzenetére

G@ben
(őstag)

És ilyen notit tudsz mutatni? Mondjuk Apám 15''-on 1024x768-ban is egész jól elvan. Az 1400x1050 vagy mennyi nem ad nagyon kicsi betűket már?

(#438) tkazmer válasza G@ben (#437) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én elég hosszú ideig használtam, és néha még most is használok sxga+-t, és szerintem nagyon jó, én hamar megszoktam, nekem vhogy a 17''-os on megjelenített 1280x1024-re emlékeztet.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#439) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miután ebben a topikban mindenki kiokosított, hogy a hpq gépek überjó minőségűek, érdeklődve tapogattam végig egy 6000es sorozatba tartozó celeron-os gépet.
hát finoman szólva nem vágott falnak az a fene nagy minőségérzet. a ház elvileg fantasztikus fémötvözetből készült, gyakorlatilag tapintásra elég kellemetlen. a képernyő valami hihetetlenül csúnya, nem értem, hogy merészelnek ilyen vackokkal szerelni gépeket, a touchpad gombjai pedig nagyon csúnyán lötyögtek, ami furcsa, mert vadonat új volt a gép. egyszóval egyértelmű csalódás volt. ibm-et még nem fogdostam, de olyat úgysem vennék.

hp8220as gépet is nézegettem, annak már jobb a háza, a képernyő is nézhető (leszámítva a borzalmas 1680x1050-es felbontást), de természetesen nem csillogós. más szóval bármely általam látott bright-os képernyő lealázza olvashatóságban, színekben. egyébként annál a gépnél még jobban lötyögtek a touchpad gombjai.

(#440) BluEyes válasza Zanik (#434) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ok, elmagyarázom, hogy mit és miért írtam. :)
Példázódtál 1 db Asus géppel, mondván, hogy mert az már két éve nem romlott el, és ebből következően az Asus gépek kiváló minőségűek. Nos, ez az állításod akár igaz is lehet, van is rá 50% esély. A másik 50% meg arra van, hogy ugyan a te géped egy csodálatos példány, de amúgy összességében az Asus notik fostalicskák. Ezt akármelyik hibás Asus noti tulajdonosa kijelentheti ugyanolyan jogosan, ahogyan te kijelentetted az elenkezőjét.
Ezért kérdeztem, hogy mi következik abból, hogy neked van egy hbátlanul működő példányod?

[Szerkesztve]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#441) G@ben válasza tkazmer (#438) üzenetére

G@ben
(őstag)

Csak sajnos nem igazán találok ilyet.

Más: nézegetem ezt az oldalt: [link]
Itt találtam egy gépet: FSC AMILO A1667EX: SEMPRON 3100+, 512MB, 80GB,DVD+/-RW DL, 15.4'' WXGA, X700 128MB, WLAN B/G, WXPH, nettó 180k. Esetleg vélemény erről?
A renew mit jelent? Feltűnően olcsóak azok a gépek!

(#442) tkazmer válasza G@ben (#441) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azok a renew gépek jogilag újnak számítanak, és azért ilyen olcsóak, mert mondjuk vagy bemutató darabok voltak, vagy beragadt készlet részei. Ugyanús réveényes rájuk a garancia, mint az újakra. Az említett fusit nem ajánlom, főleg mert fusi.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#443) G@ben válasza tkazmer (#442) üzenetére

G@ben
(őstag)

Értem. De nehéz egy este alatt mindent megtanulni a notikról! :D Aztán találni egyet, ami jó is, de árban is megfelel, no meg van raktáron!
A Fujitsukkal mi a baj? Apámnak is az van és a kijelző kontakthibáján kívül nincs baja, az meg a napokban lesz javítva.

(#444) tkazmer válasza G@ben (#443) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát minőség szempontjából jóval a hp-k mögött vannak. Szerintem inkább nézegesd ezeket a renew hp-kat, amelyik nem bemutató darab, hanem beragadt készlet része, szerintem nagyon jó vétel lehet.

(#445) G@ben válasza tkazmer (#444) üzenetére

G@ben
(őstag)

És honnan lehet megtudni, hogy bemutató darab vagy beragadt? Kicsit bonyolult a helyzet, mert Baján vagyok, Pestre kéne vinni a gépet, az meg nagy távolság azért, hogy esetleg csak megnézzem, szóval potyára felmenni nagyon nem érné meg. Akinek viszem, nem tud elmenni megnézni, mert fekszik és abszolút nem is ért hozzá.

(#446) Zanik válasza BluEyes (#440) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az következik, hogy nem minden Asus noti fostalicska, és ha elolvastad volna G@ben első hozzászólását, akkor arra is rájöhetnél, hogy miért mondtam! Úgyanúgy kifoghat valaki egy hibás Dell vagy IBM notit (bár kevés rá az esély!), és írhat róla ide a fórumba (miért ne?), ám mégse gondolja magában egy rossz példány miatt, hogy akkor az összes többi Dell/IBM noti szar lenne, még ha mások téves következtetéseket is vonnak le egyetlen hozzászólása miatt! Azt meg még mindig nem értem, hogy te hol olvastál olyat hogy én azt írtam volna, hogy az Asus notik ''kiváló minőségűek''! Én csak azt mondtam, hogy nekem speciel van tapasztalatom egy régóta jól működő Asus notival!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#447) tkazmer válasza G@ben (#445) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ami bemutató darab, annak vagy bontott a csomagolása, vagy ki van állítva. Meg sztem meg is kérdezheted, hátha nem vernek át.

(#448) PaladiN

PaladiN
(senior tag)

Tavaly még sulinettel vettem egy Asus q056-ot. Egyelőre nem bántam meg, sőt. Olvasgattam előtte hogy asus így meg asus úgy. Számomra nagyon kellemes meglepetést jelentetté és jelent azóta is. Családi berkekben még további két noti van. Az egyikük egy fusi, amiről inkább nem is írnék semmit, még az emléke is rossz, pedig alig volt nálam, a másik meg egy hp. Bár fogyasztásban a hp a nyerő, de abszolutban számomra az asus tűnik a három közül a nyerőnek, és most nem az elfogultság beszél belőlem. Az is igaz hogy az idő fogja csak megmutatni hogy jól döntöttem-e.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#449) G@ben válasza tkazmer (#447) üzenetére

G@ben
(őstag)

Elvileg igaz. Holnap reggel odacsörgök és érdeklődök kicsit. Persze ha addig van valakinek valami jó tippje, hogy mit is kéne venni, ne tartsa magában! :)
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, tippeket, kritikákat, de most go to sleep.

(#450) atosz válasza cucka (#439) üzenetére

atosz
(őstag)

Borzalmas felbontás a WSXGA+? :Y

A TP billjei lötyögnek? Nem lehet hogy csak úgy érzed és valójában azért ilyen, hogy könnyedén lehessen nyomkodni? Én találkoztam már több olyan géppel, aminek nagyon merevek és passzentosak voltak a tapipad gombjai. Mit ne mondjak, baromi kényelmetlen volt. :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.