Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Zanik válasza Krissz22 (#349) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

ablakban futtatod! :DD

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#352) xedos válasza Krissz22 (#349) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A Képernyő beállításnál, megmondod, hogy ne nyújtsa a képet...
Ilyenkor a játékban kétoldalt fekete csík lesz.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#353) csatacsiga válasza cucka (#345) üzenetére

csatacsiga
(lelkes újonc)

Akkor egy láma kérdés megint:
A jelenlegi konfig eredményei:
3Dmark2001: 3463
3DMark2003: 828

Namármost, ha az általad említett linken szereplő kártya eredménye jobb (szinte mind ilyen :) ), az mennyire jelenti azt, hogy a mostani progijaim futni fognak a notin is? Mennyire mérvadó ez a teszt? (pl a H5 nálam 1024*768 low grafikával viszonylag jól fut, de azt írtad, hogy notin integrálttal felejtsem el, holott annak jobbak az eredményei, több és jobb RAM van benne, jobb proci).

Tényleg bocsi a lámaságért, de nem szégyellem, ha nem értek valamit és megkérdezem az okosabbaktól :D.

(#354) Rossi válasza csatacsiga (#353) üzenetére

Rossi
(őstag)

Az integrált VGA-k a textúrázást és az árnyékolást a procira hagyják, aminek meg ugye nem ez lenne a feladata játék közben...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#355) peterkeT válasza csatacsiga (#353) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A H5 nem indul el az i915GM integrált VGA-ján, ahogyan pl az NFS Carbon sem, ha jól tudom. Valami kompatibilitás probléma lesz, méghozzá valószínűleg szándékos...

H5 egyébként a menüig eljut, aztán nem tovább.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#356) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

Akkor mi értelme van ennek a tesztnek, ha nem mérvadó? Csak összehasonlítás az azonos kategóriájó (noti, asztali) kártyák között?

(#357) peterkeT válasza csatacsiga (#356) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Pontosan.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#358) Hack3er

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Van itt valakinek C2D-s laptopja :F

Hogy nyomja az asztali társához képest a proci?

[Szerkesztve]

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#359) @ti

@ti
(újonc)

sziasztok...
szeretnék a nyáron venni notebook-ot....csak az a kérdés milyet??
én a notebook vásárlást úgy gondoltam h eladom a mostani pc-met és kipótolva néhány ezresekkel-tízezresekkel venni egyet....
de mivel nem tudom h a gépem mennyibe kerül most tőletek kérek tanácsot,árajánlatot, h mennyibe kerül a pc-m.
Leírás:
Pentium 4 2.8 Ghz/533/1MB/Presscot magos+Freezer 4 hűtő
MSI 865PE Neo2-V alaplap
Samsung 160GB HDD
768Mb DDR/333Mhz memória
ATI Radeon 9550 256Mb/128bit VGA
TV-Tuner kártya
Gigabyte Wlan kártya
Creative Sound Blaster Audigy 5.1 hangkártya
Firewire kártya
Pioneer 110-es DVD-író
Q-Tec tápegység(nem valami halk vagy csak hozzászoktam bátyjám notebook-jához)

(#360) Xero válasza Hack3er (#358) üzenetére

Xero
(őstag)

Mire vagy kivancsi? Mondjál tesztet lefuttatom.

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#361) Chili7 válasza @ti (#359) üzenetére

Chili7
(őstag)

Én nem tudom, de van ilyen 'gépbeárazós' topik!
[link]

[Szerkesztve]

(#362) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Na, nagy noti összehasonlításra és ajánlásra kérem fel a szakértő fórumtársakat.
Apósjelölt meghallván hogy notit vettem ráizgult a témára és egyből ki is nézet egy csomó gépet:

LG M1-5224H: [link]
HP NX7400 (RH673ES): [link]
Dell Inspiron 6400: [link]
Sony Vaio VGN S4M/S: [link]

Munkára kell neki (CAD progik elsősorban), nem játékra, tehát VGA teljesítmény annyira nem számít! Kb. 250e-t szánna rá! Egyéb gépeket is ajánlhattok. Köszi... :R

(#363) Xero válasza Zanik (#362) üzenetére

Xero
(őstag)

Ha mobil gép kell Vaio ha nem akkor HP.

szerk: Amugy aljas modon még mindig ajánlom az első generációs macbookot :)

[Szerkesztve]

(#364) Krissz22 válasza xedos (#352) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

A Képernyő beállításnál, megmondod, hogy ne nyújtsa a képet...
Ilyenkor a játékban kétoldalt fekete csík lesz.

Ezt pontosan hol?
És akkor a ''régi'' gamek és élvezhetően mennének?

A jó vóna! :))

(#365) csatacsiga válasza Zanik (#362) üzenetére

csatacsiga
(lelkes újonc)

Szia!

Attól függ, milyen CAD progik. ACAD és 2D-s társaira igaz, amit írtál, de bármilyen 3D alkalmazás megesz bármilyen integrált vidkártyás (értsd nem 3D teljesítményre optimalizált) laptopot. Hidd el, a cégünk ezeket forgalmazza és a tapasztalat szerint egy 3D tervezőszoftverhez (pl: Autodesk Inventor 11) min. 1 GB ram és egy bivaly vid.kártya kell a gördülékeny munkához.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#366) dabadab válasza Xero (#363) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Ha mobil gép kell Vaio''

Azt tenyleg mobil lesz, foleg, ha vmi baja lesz :) (Mo-n nincs szervizuk, megy ki Becsbe)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#367) Xero válasza dabadab (#366) üzenetére

Xero
(őstag)

Ezt nem tudtam köszi az infót. :) Akkor az tényleg storno.

(#368) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok. Szerintetek megér használtan 95-öt egy Compaq Evo n800V?:

CPU mobil P4 2.2GHz
ATI Raden 7500 mobility VGA
512mb ram
15''
CD író DVD olvasó
40GB HDD
WLAN
Bluetooth

(#369) cucka válasza peterkeT (#355) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az intel integrált vga-i nem tudják a hardveres t&l-t, ezért (is) alkalmatlanok játékra. szerintem ez lesz az a ''szándékos'' kompatibilitási probléma.

(#370) cucka válasza Zanik (#362) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

cad-hoz (megfelelően erős hardver mellett) célszerű nagy felbontású képernyőn dolgozni. nem hiszem, hogy nagy élmény lenne pl. egy ilyen 13.3''-os sony-n tervezni bármit is. (oké, hogy 1280-as wide felbontás, de egyrészt az még mindig elég kicsi, másrészt 13 hüvelyknél ez bolhaf*sz méretű betűket eredményez. volt szerencsém egy 1680-as felbontású 15.4-es notihoz, natív felbontásban számomra ott is kényelmetlenül apró volt minden betű, de talán ez a méret/felbontás az, ami már alkalmas lehet ilyen tervező munkára).

[Szerkesztve]

(#371) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

Mint gyakorló gépészmérnök, mondhatom, hogy 17'' alatt elég nehéz, 17-19 között már ok a tervezés, de minél nagyobb a monitor, annál jobb. Én néha még a 19''-al is bajban vagyok, kicsinek érzem... Ez persze csak egy vélemény :D

Ja, érekes ez a t&l az inteles integráltakban. az atikról mi a hír, azokban van, vagy azokban sincs?

[Szerkesztve]

(#372) cucka válasza csatacsiga (#371) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

integrált x200-ban van, annál nagyobb modellszámozásúakban szintén van. ettől függetlenül ez nem egy túl erős kártya, más fórumokon olvasottak alapján az átlagos teljesítménye alulról közelíti a geforce4 titanium-ot.

civ4-et szeretnék játszani a köv. gépemen, annál a játéknál valamiért rengeteget számít a hardveres t&l. intel vga-n 1-2 fps-t tud, ati x200-on meg stabil 10-11et, tehát lényeges a különbség. persze 1 giga ram alatt bármilyen videókártyán lassú, de ezt eddig is tudtam. :)

(#373) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az LG-t én pl. alapból kizártam, a Sony a súlya, a Dell a megbízhatósága (3év garancia!!!), a HP meg a felszereltsége (Core2Duo, 120G Sata) miatt volt szimpi! Én talán a Dell-t választanám, de végül úgyse én döntök...

Főleg 2D-s rajzokkal dolgozik, épületek villamoshálozatát tervezi...

[Szerkesztve]

(#374) atosz válasza csatacsiga (#371) üzenetére

atosz
(őstag)

Asztali gépnél vagy notebooknál?
Régebben rajzolgattam én is néha néha, és szívesebben használtam a 14'' SXGA+ kijelzőt, mint a 22-es CRT-t.
A felbontás számít nem a méret.

(#375) csatacsiga válasza atosz (#374) üzenetére

csatacsiga
(lelkes újonc)

Én 3D-ben gépeket tervezek, és a méret azért fontos számomra, mert az adott alkatrész környezete is fontos. Ha rázoomolok az alkatrészre, kis képernyőn nem látszik a környezet, ha meg vissza, akkor a finom részletek sikkadnak el. De még egyszer mondom, ez csak SZVSZ :D. Ja, és asztali gépnél dolgozok. A notit mi csak indokolt esetben ajánljuk, egy asztalival kevésbé akadnak össze a progik. Ez pedig tapasztalat.

(#376) ChME válasza cucka (#369) üzenetére

ChME
(tag)

Szerintem meg amiért nem kompatibilis egy-két játékkal, az azért van, mert rossz a driver. Ha driverben elrejtik a T&L hiányát és emellett a driver 100% procit eszik, a progi vagy a játék soha az életbe nem fogja tudni, hogy nem hardverből megy.

Szóval nem azért nem kompatibilis pár játékkal, mert nem tudja, hanem mert hiányos vagy rossz a driver. Ebből következik, hogy ha kijavítják, akkor játszható lehet pár játék később (erre már volt példa driverváltásnál) vagy nem (ez meg inkább marketing mint technikai kihívás az Intel részéről).

No one lives forever in somebody.

(#377) Krissz22 válasza Krissz22 (#364) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Esetleg erre valaki? :)

(#378) sulep

sulep
(senior tag)

Sziasztok!

Tesóm akar venni Acer Travelmate 244Lce lapopjába egy WLAN kártyát (PCIMCIA). Ti melyik típust ajánlanátok? Amit érdemes megvenni.

(#379) shev7 válasza Krissz22 (#377) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

milyen vga van a gepben? pl intel integraltnal, a gyarto szoftvereben be lehet allitani, de gondolom ugyan igy megy nvidia es ati eseteben is.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#380) dabadab válasza Krissz22 (#377) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ennyi ido alatt meg is kereshetted volna :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#381) Krissz22 válasza shev7 (#379) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

X1600, akkor valszín megy a dolog...

(#382) Krissz22 válasza dabadab (#380) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Köszi! :)

(#383) Athanáz9

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Milyet is? IBM vs. Acer? :F

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#384) tkazmer válasza Athanáz9 (#383) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

IBM

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#385) zorrobomber

zorrobomber
(tag)

sziasztok!

megbízható használt laptopot szeretnék venni, 100k körüli árban. milyen márkát javasolnátok? netezésre, alap dolgokra szeretném csak használni

hello english friends! whatwhatwhaaat

(#386) tkazmer válasza zorrobomber (#385) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem elsősorban az IBM T sorozatot nézegesd, esetleg a Compaq-okat, azok még több év használat után is elég jó állapotban szoktak lenni.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#387) SIDE

SIDE
(fanatikus tag)

Sziasztok!

ASUS vagy TOSHIBA?
Megbízhatóságra ezen két notebbokgyártó közül melyiket tudnátok inkább ajánlani? A 15.4''-os szériákon belül.

Fontos volna hogy szerintetek melyikben van a jobb minőségű kijelző!

[Szerkesztve]

(#388) shev7 válasza SIDE (#387) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

attol fugg melyik arkategoriaban...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#389) Feree13

Feree13
(őstag)

DELL vs ASUS vs MSI? 350k-s kategóriában.

Melyiket?

Esetleg valami mást?

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#390) tkazmer válasza Feree13 (#389) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem, ha a dell-ből latitude-ot is nézegettél, akkor mindenképpen a dell, az inspiron már annyira nem magaslik ki az asus és az msi közül...

(#391) tkazmer válasza SIDE (#387) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha tudsz rá sokat költeni, vagyis nem egy toshiba satellite-ban gondolkozol, akkor mindenképpen jobb a toshiba minősége. Ellnben az olcsóbb, satellite sorozatú toshibáknál ált jobbak az asusok.

(#392) ToRR3nt3 válasza Zanik (#362) üzenetére

ToRR3nt3
(őstag)

Én ArchiCad 9 et használok Acer Aspire 3692-őn, minden gond nélkül. Az csak 180k bruttó.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#393) Feree13 válasza tkazmer (#391) üzenetére

Feree13
(őstag)

Személyszerint az inspiron 9400-at nézegettem, mivel gyengébb /másabb az mint a lattitude? Specifikációk szerint jobb.

"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

(#394) tkazmer válasza Feree13 (#393) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valóban, a hardver teljesítménye szempontjából uazért az árért egy jobb inspiront kapsz. Azonban minőség szempontjából már kevésbé, elvben nem ártana neki az ibm R és a hp nx sorozatának a minőségét hoznia, de azért közel sincs olyan jól összerakva, mint egy IBM R(tapasztalat)

(#395) Feree13 válasza tkazmer (#394) üzenetére

Feree13
(őstag)

Megkérlek kifejtenéd mit értesz az alatt hogy összerakva?
Sajnos nagyon noob vagyok Laptop téren, nemtom a specifikációkon kívül mit kell nézni egy laptopon. :R

(#396) tkazmer válasza Feree13 (#395) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát kb azt, hogy mennyi idő után kezd el recsegni/kopni, milyen anyagokat használtak fel az összerakásánál, a dell latitude-ok valódi business class gépek első osztályú minőséggel, fém házzal. Az inspironok inkább otthoni felhasználásra vannak szánva kevés hurcolászással, inkább jobb/rosszabb minőségű műanyagból vannak összerakva.

(#397) Feree13 válasza tkazmer (#396) üzenetére

Feree13
(őstag)

Értem, és toshibából mit érdemes már nézni, ami minőségi?

(#398) tkazmer válasza Feree13 (#397) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A satellite-on kívül mindet

(#399) Zanik válasza tkazmer (#396) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Szerinted akkor egy HP NX7400-es jobb vétel, mint egy Dell Inspiron 6400? (Pontos specifikációk is árak feljebb!)

(#400) tkazmer válasza Zanik (#399) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem minden szempontból, minőség szempontjából egyértelműen jobb a hp, azonban a dell van annyira jó, hogy otthoni használatra elegendő legyen. Nem rossz a dell, csak a hp jobb minőségű.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.