Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) ChME válasza peterkeT (#297) üzenetére

ChME
(tag)

Két dolog: torrent nem tudom miért zavaró tényező, procit sokat nem ehet, ha igen, akkor rossz kliens-t használ, ugyanez vonatkozik a memóriahasználatra is. Vinyó necces lehet, de az általában úgyis megy, amúgy pedig egy értelmes kliensben lehet játszani az írási puffer méretével, s máris kevesebbszer fordul hozzá.

12'' kérdés: Kinek mi az iroda. Én talán programozó leszek (vagy nem), mindegy, mostanság ilyen munkáim vannak. Igen, ott van az asztali, csak mint írtam, én azért vettem (többek között) notit, hogy ha hazajövök vidékre néha, akkor ha kell, tudjak dolgozni. Nem nyúlhatom le öcsém gépét csak ezért, két asztalit meg csak nem tartok már fenn (még ha ez hülyén is hangzik :DDD). Így olyan gép kell, amin kényelmesen tudok dolgozni, ami nem egy Word-t vagy egy Excel-t jelent, s nem is azt, hogy, mint most, itt netezek. Ehhez mostani meglátásom szerint 12'' kevés. Ha erre azt mondod, nem én vagyok a célközönsége, akkor azt mondom, hogy ez nyilvánvaló vált ezek után :)

De ha minél előbb olyan pozícióba jutok, ahol csak irodai cuccok kellenek, akkor már elég lesz :D És nem a titkár(nő)i feladatok elvégzésére gondoltam :)

D4rkm4n: Ebben én is osztom az itt elhangzott véleményeket. Vigyázol a notira, de ésszerű határokon belül. Ha valakinek játéknak kell, csinálja, de én eszköznek használom, majdnem ekvivalensen az asztalival. És ha nincs közelben asztali, akkor ezt használom maximálisan. Ezért vettem.

[Szerkesztve]

No one lives forever in somebody.

(#302) peterkeT válasza Blaise (#299) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Tudsz valamit, amit én nem? :D

Most megnéztem a két legnagyobb HP asis-renew forgalmazót, és az asis gépek eltűntek az árlistákról. Viszont renew még van az itoutletben és a notebookstoreban is. Sok különbség nincs a gépkben, csak nem 3 hónap, hanem egy év HP garancia (az asis-zel ellentétben nem forgalmazói) jár a renew gépekhez, és az esetek többségében operációs rendszer is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#303) peterkeT válasza ChME (#301) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Neked a Thin and Light (14'', 2kg) gépek szólnak ezek szerint. Nincs ebben semmi rossz, sőt, az az igazi business class, és SXGA+ felbontással is kínálják őket. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#304) dabadab válasza ChME (#301) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A fene tudja. Nekem most egy 14''-es SXGA+ van, eleg sokat programozok rajta, de erosen toprengek, hogy a kovetkezo gepem egy 12''-es SXGA+ legyen, mert ez a mostani olyan batar :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#305) ChME válasza dabadab (#304) üzenetére

ChME
(tag)

A puding próbája az evés, persze, meg aztán saját tapasztalatom sincs olyan kicsi notikkal. Meg aztán alkalmazkodni is képesek vagyunk, lehet egy idő után simán rászoksz, s minden más nagy batár lesz. Vagy nem tudom. De egy T&L 14'' gépecske sem olyan nagy, könnyű is, először biztos egy ilyennel tennék próbát, ha eljön az ideje. Nulla tapasztalat nélkül most nem ugranék bele egy 12''-s notiba, mert ha nem válik be...

(#306) Sipi válasza ChME (#305) üzenetére

Sipi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...akkor nekem adod. :D

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#307) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az szőröselefántos bevásárlóközpont fukarboltjában van egy olyan kicsi és főleg vékony Sony notebook, hogy eldobtam tőle az agyamat! :Y

[Szerkesztve]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#308) BoGyo[ME]

BoGyo[ME]
(kvázi-tag)

Üdv Mindenki!

A kérdezők jó részéhez hasonlóan - én is szeretnék a közeljövőben notebookot vásárolni. Elsődleges elvárásaim a kis méret és a hosszabb akkumulátor-üzemidő voltak, így jutottam el az ASUS S6F-hez [link]

Nagyon szép (bőrborítású), nagyon kicsi (27*19 cm) masina, de egyelőre nem vagyok biztos a dolgomban: a fő problémám (az árán kívül), hogy nem tudom mit várhatok a procijától (Low Voltage L2400, 1,66GHz), illetve a VGA-vezérlőjétől (945). :F Mit kell róluk tudni (elsősorban a prociról), illetve teljesítményben hol helyezkedhet el ez a gép?

Igazság szerint főleg csak munkára (szövegszerkesztés, táblázatkezelés), néhanapján tv-, és filmnézésre használnám, illetve egy-két régebbi játékkal játszanék rajta... (az újakra ott az asztali...).

(Esetleg, ha a géppel kapcsolatban lenne tapasztalatotok, észrevételetek azt is szívesen venném; az se baj, ha lebeszéltek - igazából nem engedhetnék meg magamnak egy ilyen árú gépet, ... de hát ilyen a szerelem... :B :)) )

(#309) tkazmer válasza Zanik (#307) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja, néha én is nézegettem már, csak nekem vhogy nem tetszik az, ahogy össze van rakva. Lehet, h semmi gond nincs vele, de nekem nem tetszik, olyan szellős az egész.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#310) tkazmer válasza BoGyo[ME] (#308) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A processzor teljesítménye sztem az általad felvázolt tevékenységi körökre megfelelő, mint ahogy a vga is. A kijelző mondjuk sztem kicsit kicsi lesz filmnézéshez, de ha szükséges, persze megteszi. Valószínűleg elég drága gép, és a drágább asusok már elég jók szoktak lenni, és az akkumáltoros üzemideje sem lehet rossz. Összeségében elég jó gép. Mennyiért adják?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#311) atosz válasza BoGyo[ME] (#308) üzenetére

atosz
(őstag)

Ez kibah' szép masina! Nekem is nagyon tetszik, exluziv a javából, gondolom meg is kérik az árát. Sztem elég komolyan gondolja az Asus hogy betörjön az igazán minőségű gépek piacára, így nem nagyon engedheti meg magának, hogy szar minőségűt dobjon piacra ebben a szegmensben, de amíg nincsenek róla több éves tapasztalatok (mint pl egy T IBMről), addig nehéz mondani bármit is. Teljesítménye bőven jó, nagyon kicsi, bár vastag, sok az a közel 4 cm... Tömegre is nagyon jó, kérdés, hogy ebbe a méretbe belefér e alapból a 6 cellás akku, gyanítom nem, a 3-assal meg kicsi az akkuidő. A közepessel már okés teljesen. Ha megveszed bátor vagy és nem biztos hogy rosszul jársz vele. első blikkre elfogadnám én is.

Jahh és a felbontás tetszik! Ebben a méretben teljesen jó, már régebben panaszkodtam hogy miért nem csinálnak ilyeneket.

(#312) peterkeT válasza atosz (#311) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Megnézném ezt a modern, divatos bőrborítást aktív munkakörnyezetben (mondjuk a gyártósor mellett PLC-re csatlakoztatva). ;]

Jóvanna, tudom, ez felvágós irodai business class. :D

p

(#313) atosz válasza peterkeT (#312) üzenetére

atosz
(őstag)

Most őszintén, neked nem tetszik? Te is híve vagy a minőségi cuccoknak. Nekem vhogy sugárzik belőle a minőség, aztán hogy ez csak vakítás-e nem tudom.
Mindenesetre azt veszem észre, hogy nagyon nem használom ki a gépem adottságait, de alább akkor sem tudnám adni minőségben. Ezt akármikor megfogom érzem hogy akár csúnyán is bánhatnék vele, de nem teszem. Az akkuidőt sem használom ki gyakran, de legalább beállíthatom hogy csak 40% alatt töltsön rá, így egy hétig nem is tölt rá akár. SXGA+ is kicsit túlzás sokszor netezéshez. :) De legalább kussban van. Ha konzumerem lenne, azt asszem csak akkor használnám, ha nagyon muszály lenne, így ezt viszont akkor is nyúzom ha nem kéne. :)

Az Asus melyik touchpadot használja? Synaptics vagy Alps? Ez utóbbi nem kéne semmi pénzért asszem... Ha tudja vki, akkor mondja már meg hogy a Sony mit használ?

(#314) Zanik válasza atosz (#313) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Az Asus általában Synapticsot használ! Legalábbis az enyémben az van!
Talán a Sonykban is az van, mert úgy rémlik, hogy azokat is az Asustek gyártja...

[Szerkesztve]

(#315) peterkeT válasza atosz (#313) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Engem a Sony gépeire emlékeztet. Vajon miért? :D Ki is gyártotta a Sonynak a notikat? :) Szépnek szépek, de exkluzívnak nem mondanám, üzletinek pedig pláne nem. Ugyanaz a vásárlóközönsége, mint a MacBooknak, a fiatal középosztály. Nem hiszem, hogy ezt a modellt is komoly céges használatra találták volna ki, ahhoz túlságosan kirívó ezzel a bőrborítással, aminek a praktikusságát megintcsak hajlamos vagyok megkérdőjelezni. Személy szerint nekem nem tetszik a gép, de ettől még lehet jó, lehet szép, és lehet valakinek ideális választás. De nem hiszem, hogy business class lenne.

A bőr csuklótámaszról: gondolj az autók bőrkormányára, hogy az hogyan bírja az izzadtságot, a kéz állandó érintését, csiszatolását. Hogyan fog az kinézni 1-2 év mindennapi használat után?

p

(#316) Blaise válasza peterkeT (#312) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

PLC-rebőven elég valami közepes asztali gép...én még spec nem láttam notebookkal vezérelt PLC-t :DDD
BUÉK ! :DD

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#317) atosz válasza peterkeT (#315) üzenetére

atosz
(őstag)

Ahh túl konverzatív vagy! A bőr cucc a használati eszközöknél mndig a privilégiumot, ''felsőbbrendűséget'' jelentette. Autóban a bőr kormány űber, csak nagyon ritka a jó műanyag, a Hondákban pl jó szintetikus cucc van...

Amúgy mi számít neked komoly üzleti felhasználásnak?

(#318) peterkeT válasza Blaise (#316) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Mi sem a vezérléshez használunk laptopot, hanem a karbantartáshoz, szoftvercseréhez, frissítéshez, beállításhoz. Ugye egyértelmű, hogy a PLC programozó nem fogja egyik géptől a másikig cipelgetni az közepes teljesítményű asztali gépét?

p

(#319) peterkeT válasza atosz (#317) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Valóban túl konzervatív vagyok, ebben lehet valami. A bőrrel kapcsolatos fenntartásaimat az imént leírtam.

Komoly üzleti felhasználásnak pedig röviden összefoglalva olyasmit tartok, hogy 24/7-es rendelkezésre állás, az elérhető legnagyobb mobilitás, megbízhatóság és tartósság mindenek felett, és emellett egy tárgyalóteremben is elfogadható megjelenés. A teljesítmény az esetek többségében, és egy-két szélsőséges körülményt leszámítva másodlagos, csak legyen meg a szükséges minimum, amit már bármelyik Pentium M proci tud nyújtani fél giga RAM-mal egy jól összerakott business class gépben.

Azt viszont elfogadom, hogy az otthoni userek többségének teljesen mások lehetnek a szempontjai, csak az a gond, hogy általában fogalmuk sincs, hogy akkor mik (ld: ''tanulásra és játékra'').

p

(#320) BoGyo[ME] válasza tkazmer (#310) üzenetére

BoGyo[ME]
(kvázi-tag)

Köszi mindhármótoknak az észrevételeket; még azért alszok rá párat, de lehet, hogy január végén-február elején talán beújítok egy ilyet; akkor majd írok a tapasztalataimról... Az újításról jut eszembe Acer 386SX (4MB RAM, 120 MB HDD) noteszgépet nem keres senki?!? :D :B

A filmnézésre természetesen nem otthon használnám (arra ott van a TV-vel összekötött asztali gép), csak unalmas óráimban, utazás közben, vonaton, ilyesmi...

Az ára egyébként - felszereltségtől függően - 500eFt körül alakul; tudom, hogy ennyiért már kaphatnék mondjuk egy DELL XPS 1210-t is [link] (ez a másik favoritom ;)), ami ráadásul teljesítményben valószínűleg sokszorosan veri az ASUS gépét, de az S6F külsőre sokkal jobban tetszik (lehet, hogy sznob vagyok?!? :D ), a teljesítményigényes dolgokra meg ott az asztali gépem, azt úgyis mindig fejlesztgetem....

Egy kérdésem-kérésem azért maradt:
Nem tudtok ajánlani valami jó kis összehasonlító procitesztet, amiből kiderülne, hogy hogy is muzsikál egy ilyen Low Voltage proci???

(#321) tkazmer válasza BoGyo[ME] (#320) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem 500e ért vegyél inkább egy IBM thinkpad X-et...

(#322) peterkeT válasza tkazmer (#321) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Most jön az, hogy de az csúnya... :D

p

(#323) Athanáz9 válasza peterkeT (#322) üzenetére

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Főleg, h. szilveszter előtt T60-t árultak valahol 240-ért!

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#324) peterkeT válasza Athanáz9 (#323) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az a szokásos laptopinfos akció volt. Időnként rájuk jön, és bagóért eladnak pár gépet. Igazából senki nem érti, hogyan csinálják. :D

p

(#325) shev7 válasza ChME (#305) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Sajat tapasztalat: sztem programozasnal sem az a lenyeg, hogy mekkora a kijelzo merete, hanem, hogy mekkora a felbontas. 12''-es 1280*800as noti boven megfelel az en igenyeimnek :) Szoval ha van lehetoseged, mindenkeppen probald ki ;)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#326) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

És ehhez mit szóltok?
[link]

(#327) tkazmer válasza Zanik (#326) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem egész jó...ennyiért ekkora gép színte gyanusan olcsó, pláne mert sony.

(#328) Zanik válasza tkazmer (#327) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jah, biztos pixelhibás! :DDD

(#329) tkazmer válasza Zanik (#328) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát talán nem, pláne, hogy a sony többek között a kijelzőjükről is híresek...

(#330) Zanik válasza tkazmer (#329) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Vicc volt! Azt gondoltam az a fogatlanul vigyorgó pofa nyilvánvalóvá teszi... :U
De azért kiváncsi lennék a drasztikus áresés okára! Mindenesetre alkalmi vételnek tűnik.

(#331) tkazmer válasza Zanik (#330) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah, én is kicsit viccesebbre akartam azt a hsz-t, csak így sikerült..

(#332) ChME válasza shev7 (#325) üzenetére

ChME
(tag)

Ezzel tisztában vagyok, ha másért nem, egy időben néha kénytelen voltam egy 800x600-s kijelzőt használni néha a szokásos 1280x1024 helyett, s nem a 3'' különbséggel volt a bajom.

Amúgy szemüveges vagyok. Meg valahogy nekem egy 12'' masina előtt az az érzésem, hogy előbbi miatt nagy felbontáson szépen felé görnyedhetek, meg a klaviatúra sem valami tágas, szóval legrosszabb esetben még a vállam is húzhatom össze, ha rendesen akarok gépelni :DDD

Na de, ha lesz rá valaha alkalmam, kipróbálom. Az a baj, hogy ilyeneket nem lehet megtapasztalni egy nagy műszaki áruházban a polcnál, ehhez használni kell. Na erre nem tudom, lesz-e alkalmam. Meglátjuk.

[Szerkesztve]

(#333) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

továbbra is fennáll a kérdésem: valakinek van tapasztalata a sis chipkészletekkel? (amd-s gépekhez)

(#334) kekegsm válasza cucka (#333) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nagyon jo baratom gepeben az van. Semmi extra, mindenben fapados. Funkcioit ellatja, semmi tobb. Jatekra alkalmatlan a SiS video, de nem is eszik sokat. Alapkeszlet.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#335) shev7 válasza ChME (#332) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

igen, a kismeretu billentyuzetnek en is erzem az ''atkat''. Nagyon hozzaszoktam mar, eleg gyorsan tudok rajta gepelni. De ha leulok egy nagyobb noti, vagy egy normal billentyuzet ele, akkor egyszeruen nem erzem a gombok tavolsagat. :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#336) cucka válasza kekegsm (#334) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

konkrétan erről a gépről lenne szó: [link]
igazából nincs szükségem a szokásos funkciókon túl semmi extrára, csak ugye az asztali gépeknél a sis neve nem cseng túl jól.

integrált sis grafikás gépet nem fogok venni, sőt, intel gma-sat sem, mert utóbbi állítólag nem tud hardveres t&l-t. egy integrált radeon xpress x1150 szintű kártya már kielégítené az igényeimet, csak az meg elég ritka. versenyben van még a geforce 6100-as sorozat, ez is megfelelő lenne számomra. a cél a civilization4 futtatása, ezzel a játékkal az x1150 megbírkózik, stabil 13fps körüli értéket hoz, ami pont elég :)

(#337) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

Hali!
egy olyan kérdésem lenne, hogy notbookvásárlás előtt állok, de az istennek se találok az ati kártyákhoz játék-kompatibilitási listát :(.
Más:
Játékra mennyire kell az 1 GB, elég-e az 512? Arra ugyanis csak kevésbé használnám, főleg ''átlagos'' felhaszra kéne (DVD+WORD...+képszerk.)
Előre is köszi a segítséget.

[Szerkesztve]

(#338) Xero válasza csatacsiga (#337) üzenetére

Xero
(őstag)

Képszerk (photshop pl) megeszi a géped 512 Ram-al. Minimum 1 giga de még jobb ha 2. :)

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#339) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

képszerk csak hobby szinten, paint shop pro X(régi :) )
Inkább a játék-kompatibilitás az igazi gondom, mert nem találtam róla listát :O

(#340) Zanik válasza csatacsiga (#337) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Most akkor játékra kell vagy mire? Ha nem arra, akkor minek a kompatibilitási lista?
A passziánsz biztos eldöcög rajta, minden másra ott az asztali géped!

[Szerkesztve]

(#341) ChME válasza csatacsiga (#337) üzenetére

ChME
(tag)

Teszek egy merész kijelentést: minden nem alaplapi chipkészletbe integrált GPU esetén nincs értelme a kompatibilitási listának. Egy vidkártyánál, amit asztaliba veszel, annál sincs. Driverek az ATi-khoz jók (de szerintem nVidia fronton dettó), innentől meg amit bír a kártya, az elmegy rajta, amit nem, az nem.

(#342) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

Ok, úgy látom, zavarosra sikeredett, nekifutok még egyszer

A kompatibilitási lista azért kell, mert azt a 3-4 kedvencemet (HOMAM 5, NWN, NFSU pl) szeretném futtatni a gépen, de ALAPVETŐEN internet, film, fényképszerkesztés (ez a mostani asztalimon is fut, 512 SD rammal, úgyhogy semmi extra).

A fő gond, hogy ezután NEM lesz asztalim.

Remélem, most összeszedettebbre sikerült :D

(#343) csatacsiga válasza ChME (#341) üzenetére

csatacsiga
(lelkes újonc)

Az a gond, hogy anyagi korlátok miatt a következő modellek jönnek szóba:
HP nx 6325
FuSi A1655g
FuSi Pi1505 04
FuSi Pa 1510

Ezek meg integráltak, ha jól tudom. Tévedek????

(#344) Zanik válasza csatacsiga (#342) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ha tényleg ki akarod váltani vele az asztali géped, akkor érdemes mélyebben a zsebedbe nyúlnod! Azért egy mostani belépő szintű notival nem mindent lehet megcsinálni, amit egy 2 évnél nem öregebb régebbi desktop konfiggal még igen!

[Szerkesztve]

(#345) cucka válasza csatacsiga (#342) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

heroes 5-öt felejtsd el integrált videókártyán, illetve 1 giga memória alatt.

itt egy táblázat mobil videókártyákról, csak hogy picit képben legyél: [link]

[Szerkesztve]

(#346) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

Jelenlegi konfig:

AMD Thunderbird 1 GHz
512 SD RAM
Geforce 5200 128 MB VGA

Ennél azért bármelyik noti jobb :D

A 3DMARK-os táblázatot én is láttam, de ezen a téren elég láma vagyok, a teszteredmények nem mondanak túl sokat. Ezért reménykedtem egy olyan listában, amelyik az Intel chipsetekhez megtalálható a honlapon.

(#347) shev7 válasza csatacsiga (#346) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

akkor talan teszteld le a geped, es kiderul, hogy kb mire van szukseged.

(#348) csatacsiga

csatacsiga
(lelkes újonc)

:DDD Valóban :D.

(#349) Krissz22

Krissz22
(senior tag)

Arra van valami megoldás, hogyha veszek egy wide screen-es notebookot, hogy az a játék, ami még nem támogatja a széles kijelzőt, az ne nyomott legyen? :)

Remélem nem túl láma kérdés, még most ismerkedek a mobil gépekkel.....a kiszemelt áldozat már megvan....

(#350) Rossi válasza Krissz22 (#349) üzenetére

Rossi
(őstag)

Van olyan játék ami nem támogatja. Az sztem ''nyomott'' lesz.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.