Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#3001) amol válasza tkazmer (#2990) üzenetére

amol
(PH! addikt)

a toshiba satellite meg majdhogynem ipari hulladék...

Ha nem tudod, mit jelent a Toshiba név a notebookpiacon, akkor talán olvass utána.
Csak nem gondolod, hogy ha valami nem IBM vagy Dell (HP-t talán hagyjuk, köze nincs már a Compaq-hoz) akkor az már szar? Ezek szerint ha valakinek Suzukira van pénze akkor inkább ne vegyen autót vagy vegyen egy 20 éves Mercedest?

[Szerkesztve]

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#3002) bbazsy válasza amol (#3001) üzenetére

bbazsy
(őstag)

azt azért bevallhatod h a satellite sorozat nem a legjobb toshiba.. mondhatni eléggé elqrt sorozat sztem is:(

ettől függetlenül a többi toshiba azért toshiba...:)

..

(#3003) amol válasza bbazsy (#3002) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Persze, a Satellite L az vacak. Az A nem csúcs, de az M jobb mint ezek a vacak 7300-as HP-k meg a FuSik.
Ha tudnátok mit kapott az én Satellite-om 4 évig, kalapot emelnétek. Mellesleg azt aláírom, hogy nem gyártanak már olyan jó gépeket mint akkor, de azért 22 év az 22 év. Nem akarom nagyon dícsérni, mert az A100-as nekem is csalódás, de azért pld. a HP500-as sokkal közelebb van a szeméthez. Tudom mert volt. Szerencsére már nincs.

De itt másról is van szó. Arról szól a topik hogy ''milyen notebookot vegyek'' és nem arról, hogy ''ha nincs pénzem IBM-re akkor milyen szarral próbáljam meg pótolni''. Remélem érted amit mondok.

(#3004) bbazsy válasza amol (#3003) üzenetére

bbazsy
(őstag)

persze h értem.

szobatársamnak van satellite, és ezért írtam, biztos van az övénél jobb széria is, de ez pocsék..

ettől függetlenül nem kell ibmet vennie, vannak jó és olcsóbb dell illetve hp modellek, de toshibát egy normálisabb tectra alatt meg se nézek(akármekkora neve is van).

és mellesleg a srác is rákérdezett az IBMre:)

peace:)

te hogy állsz a géppel?

[Szerkesztve]

..

(#3005) amol válasza bbazsy (#3004) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Igen, sajnos leromlottak. A név csak egy ideig adja el a gépeket.
Én még emlékszem arra, amikor a négy legjobb név az IBM, a Dell, a Toshiba és a Compaq voltak. Nem HP.

mod:
tudom hogy rákérdezett, csak nem tetszik az a hozzáállás, hogy ha én valamit nem tartok jónak az szar, olyat senki se vegyen. Indokolja meg. Van ismerősöm aki tökéletesen boldog egy 180 ezres Aspire-al, tökéletesen működik.

Én hogy állok? Kaptam fülest hogy a Dellekre teljeskörű lesz a 3 év... :)
Kicsit még kivárok. És persze megvárom mit írsz szerdán. De ha még ilyenkor is fórumozol akkor lehet hogy pótzh-t :P

[Szerkesztve]

(#3006) bbazsy válasza amol (#3005) üzenetére

bbazsy
(őstag)

... és akkoriban a hp egy kalap szar volt:)

van egy 1000 éves compaq armadank, és az még mindig gép...

..

(#3007) Zanik válasza amol (#3003) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt már többször megbeszéltük. Egyesek igencsak elfogultak bizonyos márkák irányába. Az alapvető elgondolás némelyeknél az, hogy ha sok pénzed van, akkor IBM-et, ha nincs sok pénzed, akkor használt IBM-et! Ha pedig hülye vagy, akkor bármi mást! Márpedig ez alapján nagyon sok hülye ember van a PH-n, köztük én is... :W - A maró gúny meg a második anyanyelvem...

[Szerkesztve]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#3008) amol válasza Zanik (#3007) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Akkor ezt újból megbeszéltük és megint egyet kell értenünk. :R

Akartam még írni valamit, de inkább nem bántom a HP-fanatikusokat.

[Szerkesztve]

(#3009) bbazsy válasza Zanik (#3007) üzenetére

bbazsy
(őstag)

erősen új vagyok a ''klubba'', de valahogy nem találkoztam még olyannal, aki egy ibm után mást használna, nyilván ezt is ajánlja. kb olyan, mint egy merci után nem szívesen ülsz vissza másba.

ettől függetlenül aki nem teheti/akarja, és nem IBMet vesz, az se hülye.

de megint olyanból indul ki a vita, ahol a fórumtárs megkérdezte, hogy mit vegyen, és benne volt az IBM is, mint alternatíva. namost akkor miről is vitatkozunk? :F

mod: amol: a HP -t meg velem beszélted meg:DDD

#3010: értettem, nekem is szemet szúrt, de egy apró túlzással én még lenyelem, és valamennyire igazat is adok neki. nomind1, magánvélemény.

[Szerkesztve]

..

(#3010) amol válasza bbazsy (#3009) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Nem akartam én vitázni, csak nem tetszett az ipari hulladék jelző, amikor van jó pár a T-hoz képest névtelen gyártó is a piacon olyan termékekkel, amiket soha az életben nem vennék meg. Hadd ne nevezzem meg őket mert túl sok van belőlük.

Az pedig tény, hogy a ThinkPadok nagyon jók üzleti célú felhasználásra. Ha valakinek arra kell, megéri áldozni rá +100k-t.

3005-öst szerkesztettem

[Szerkesztve]

(#3011) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Na, hanyagoljuk a flamet!
Egyébként ezt csekkoljátok: [link] - Kicsit elírtak valamit, mert ez gyanúsan olcsó, vagy rosszul gondolom?! Vegyek egyet holnap ennyiért?!

(#3012) amol válasza Zanik (#3011) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ha ez igaz akkor akár 2-t is :)

(#3013) Zanik válasza amol (#3012) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Reggel kinyomtatom az oldalt, besétálok vele a boltba és az orruk alá dugom. Fogyasztó megtévesztése, blablabla...adodideazonnalannyiértamennyiérthírdeted!!!

(#3014) amol válasza Zanik (#3013) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ez kb. a nettó nagyker ár, most néztem meg. Persze lehet hogy más nagykerek (mint amit én meg tudok nézni) olcsóbban adják, mert ennek nincs készleten.

Én is vennék egyet, ha épp lenne mibe beillesztenem. :((

[Szerkesztve]

(#3015) atosz válasza Rossi (#2994) üzenetére

atosz
(őstag)

3. Kis kijelző = kicsi munkaterület.

Már bocs hogy így fogalmazok, de ez hülyeség, sztem te is tudod jól, hogy a felbontás a döntő.

Az 1.-es ponthoz: Ebben nem akarok állást foglalni, de nem véletlenül vannak az OpenGL-es kártyák, vannak bőven 3D alkalmazások, ahol azért elkél...

(#3016) bbazsy válasza Zanik (#3013) üzenetére

bbazsy
(őstag)

kapsz egy zsák bocsánatkérést, és h ez téves, és fenntartják az árváltozás jogát..
ha nem, akkor viszont megyek én is;]

#3105: na menjtea... :DDD
holnap annyit használom, h lemerítsem, amúgy is tanulnom kell+itthon is nyugi kell szobatársam miatt...

egy nagyon review -t hétvégére várj.

[Szerkesztve]

..

(#3017) atosz válasza bbazsy (#3009) üzenetére

atosz
(őstag)

Nem neked szól konkrétan...

Azért ne essünk túlzásokba. A TP-ok tényleg k*rva jók, én is egy T42p-t használok, de vannak más szuper gépek. A T43 viszont egy kalap sz@r sztem, a T60-ról nem igazán tudok nyilatkozni. Mindenesetre a T/X sorozatnak is vannak hiányosságai. 2 USB port ma sokaknak kevés, én monduk elvagyok vele. Soros port manapság szinte sehol sem standard, ezt hiányolom. Kártyaolvasó szintén hiányzik. Ellenben a sok egyéb szolgáltatás, minőség, ergonómia...lehetne sorolni, feledteti ezeket.
Tudjuk, hogy a HP NC sorozata is hasonlóan fasza mint a T.
LifeBookok nagyon überek, volt nemrég egy tabletem, komolyan elgondolkoztam, hogy lecserélem az IBM-em rá, de sajnos sz@r Alps tapipadot épíatenek bele, különben...
Toshiba felsőbb sorozatai szintén nagyon ott vannak.
A Sony baromi innovatív, szuper gépeket tud csinálni, de sajna ez önmagában kevés, pedig egyszer bevállalnék én is egyet.
Dell vmiért nekem nem jön be, de aláírom, hogy tényleg jók, akár T-vel egyenrangú.

A többi valahogy nem tud betörni ebbe a szegmensbe, bár próbálkozások vannak, majd az idő eldönti.

(#3018) amol válasza bbazsy (#3016) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Én menjek? én 3005-ös voltam ;) és persze vicceltem.

megbízhatóságról és minőségről jutott eszembe: ha tud nekem mondani valaki olyan gépet, amire nem az van írva, hogy ''made in china'' vagy taiwan, stb. akkor azonnal megveszem :)

És valaki nyomjon már a kezembe egy nc-t hogy elhiggyem, hogy gyárt a HP jó gépet :DD

[Szerkesztve]

(#3019) amol válasza amol (#3018) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Most láttam egy képet egy Dell 6400-as aljáról, arra az van írva, hogy ''made in Ireland''. Ez már jobban hangzik, amióta minden kínai minden egyre rosszabb. Ráadásul a Dell gépekre hamarosan teljeskörű lesz a 3 év garancia.

(#3020) bbazsy válasza amol (#3019) üzenetére

bbazsy
(őstag)

egyszer már megírtam ezt a delles dolgot: szerződéstől függ..

pl notebookstorenak 1+2éves a szerződése(valsz ezért olcsóbbak), de notebook.hu -nak 3 év teljes körű.. :U

..

(#3021) amol válasza bbazsy (#3020) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Most elmondom, hogy a notebookstore.hu-hoz is érkeznek az új garanciajegyek 3 év teljeskörűre.

Nem emlékszem, mi volt a gondod a 6400-as Dellel? 300-ért nem rossz vétel.

[Szerkesztve]

(#3022) bbazsy válasza amol (#3021) üzenetére

bbazsy
(őstag)

oooo:)
akkor sry.

viszont így a 6400es, 250nettóért(ha még van) teljesen jó vétel :R

mod: főleg a külseje, az a ház nem nyerte el 100% -osan a bizalmam.. nagyon nem:(

[Szerkesztve]

..

(#3023) amol válasza bbazsy (#3022) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Designra vagy minőségre? otthoni használatra nem biztos hogy megéri a +100 a z házáért...
Megbízhatósággal meg nem hinném hogy sok gond lenne, pláne ilyen garanciával.

[Szerkesztve]

(#3024) bbazsy válasza amol (#3023) üzenetére

bbazsy
(őstag)

desginra majdnem teljesen jó, minőségre nem jön be.

nooo, nincs az se 100, se csak a házról van szó..
rengeteg apró dolog van, amiért megéri(sztem). ezeket párszor kiveséztük, hadne kezdjem újra..

csak otthon? nem. 3 lakás között ingázok, heti szinten, 3 óra az IC út(pécs-pest). lakáson belül is van mozgás, albiba nehéz összeegyeztetni h hol nem zavarod a többit mikor tanul.

majd az idő eldönti, igazam van-e, igazából szeretném évekig használni, és előbb lesz szakmabeli(programozó) diplomám, minthogy lejár a 3 év:)

[Szerkesztve]

..

(#3025) amol válasza bbazsy (#3024) üzenetére

amol
(PH! addikt)

A 300 és a 407 között 107 ezer van. Ha felbővítem a memóriát 1 gigára, akkor 95 ezer. És a z-re ugye csak egy év a gari, vagy sikerült elintézned a 3-mat?
Én maximum egyik szobából a másikba viszem át, azt is ritkán.

Nekem elég robusztusnak tűnt a ház, mi a gondod vele?

(#3026) amol

amol
(PH! addikt)

Ezek elég sok gépet tesztelnek, és pozitív a véleményük a házról is: [link]

(#3027) bbazsy válasza amol (#3025) üzenetére

bbazsy
(őstag)

nettót fizettem csak,többit vállalkozásba elszámoljuk:)

mi hiányzott a dellből?
nekem akkor se tetszett a ház, akármit mondanak. ez az első dolog, ez teszi a legnagyobb benyomást. nekem ez negativ volt...
webcam(ennyiért már nem igazán kötök kompromisszumot).

ami nem hiányzott, de most örülök, h így van:
wsxga+
1 szabad memória slot(nem 2*512 van benne)
multibay
xp(bár sok értelme esetemben nincs, lemondtam volna róla simán)

erről 1 benyomás is pozitív volt, még1x: számos apróság van, amiért emellett döntöttem(ujjlenyomat(csak mert tetszik:D), kifolyós billentyűzet, ibm szoftverek, ibm billentyűzet(!)...)

+lehet, h picit sznob vagyok :P

mod: folytatom: 533as ramok helyett 667es, n szabványú wireless(kitudja...), titán fedlap.....:)

[Szerkesztve]

..

(#3028) bbazsy válasza bbazsy (#3027) üzenetére

bbazsy
(őstag)

az ajánlatom még áll(amint szerzek neki táskát, v vmit), h összefutunk, h megkuksizd..
csak tényleg nem tudom, h mikor, ezért se akarok nagyon ígérgetni :B

mod: és én most elléptem aludni, 10kor zh, vagy mi:DDD jó8.

[Szerkesztve]

..

(#3029) amol válasza bbazsy (#3028) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Sok szerencsét.
Persze, megnézném de mi értelme van ha már nem lehet kapni?

(#3031) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

Lehet megtaláltam za igazit, ugyan picit drágább, mint a Fujisu Siemens, de gondolom minőségben jobb [link]
Vagy ebben az árkategóriában érdemes mást is megnézni??

(#3032) bbazsy válasza amol (#3029) üzenetére

bbazsy
(őstag)

de sok-sok barátját még igen:)

..

(#3033) baga

baga
(tag)

sziasztok egy gyors kérdésem lenne!

ma megyek laptopot venni de nemtok választani főleg a vga miatt , nagyon nemtaláltam ősszehasonlitó tesztet a két gép ASUS A8JP ASUS A8JS , szokásos nvidia vs ati!

válaszokat előre is kőszőnőm

(#3034) marsu válasza tkazmer (#2953) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Teljesen igaz.

Inkább a HP, mint az Acer, ha a kettő közül kell választani ...

Én teljesen meg vagyok vele elégedve, pedig a HP nx6110 is csak egy alap tipus.

:) ;)

Press any key to continue ...

(#3035) xcbiker válasza marsu (#3034) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

hogy állsz w-lan ügyben?

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3036) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

valaki tudna segítnei? lsd: 3031.
Köszi előre is.

(#3037) marsu válasza xcbiker (#3035) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Kecskeméti emberem nem jelentkezett még, szerintem megveszem tőled kp, mert a másik W-Lan is nála van ... A HP notitöltővel együtt. Mondj egy árat. Ha jó, kp fizetem.

(#3038) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

Végül is sikerült kinéznem két darabot:

Asus F5R AP033H:

Intel Yonah Dual Core ATI Radeon(R) Xpress 1100 1 GB DDR2 15.4'' (WXGA,Color Shine) - Intel Pentium Dual-Core processor T2060 (1.6GHz) - ATI Xpress X1100 - 1024MB(512x2) DDRII533 - 120GB HDD(5400rpm SATA) - DVD Super Multi DL - 802.11b/g WLAN- 1.3M Rotate Webcam - 6 cell Windows XP Home

Lenoco C200

[link]

Fontos a jó hang, multimédia, meg hogy egyszerre sok mindent lehessen vele csinálni (netezés, dvd írás stbbb)

(#3039) bbazsy válasza qpakcovboy (#3038) üzenetére

bbazsy
(őstag)

asustól a gari miatt félnék(olvass bele a topicba), ebből a szempontból a lenovo. és egy picivel minőségbe is jobb sztem..

prociba jobb, ram kevesebb. az x1100tól se kell csodát várni.
mérlegelj:)

..

(#3040) qpakcovboy válasza bbazsy (#3039) üzenetére

qpakcovboy
(senior tag)

ram a legkevesebb, azt lehet bővíteni, viszont alkatrész utánpótálsban valóban jobb a lenovo. Eléggé tanácstalan vagyok VGa annyira nem számít. Játszani nem fogok rajta, leginkább dolgozni, meg amit írtam is multimédia.

Te mit vennél kb 220-ból Van esetleg más ajánlatod, ami jobban megérné?

[Szerkesztve]

(#3041) bbazsy válasza qpakcovboy (#3040) üzenetére

bbazsy
(őstag)

[link]

ezt is meggondolnám ennyiért.

..

(#3042) qpakcovboy válasza bbazsy (#3041) üzenetére

qpakcovboy
(senior tag)

[link]

Uhh lehet hogy ez lesz, kétmagos, 64 bites 677-es memóval 120 vinyóval, meg 1.3 Mp webcammal
Accer mennyire megbízható márka?

(#3043) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

valaki vélemény erről???

ACER TravelMate 4233 NWLMI [link]

(#3044) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Nekem igazából tetszenek az ASUS notik, nagyon nem ismerem a notikat, tapasztalatom nincs velük kapcsolatban. Igazából a HP notik azok, amik nekem nagyon bejönnek. Az ACER-t egyáltalán nem ismerem. A FuSi-t meg nagy ívben kerülöm ...

:) :) ;)

Tök jó, hogy ilyen sok egyformákok vagyunk!

:D :D :DDD

(#3045) sheratan

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

üdv!

most állok notebook vásárlás előtt, és szeretném a tanácsotokat kérni. sikerült 2 típusra leszűkíteni a kiszemeltek listáját, de eközt a kettő közt még nem tudtam dönteni.

az egyik az MSI S271 ([link]), a másik pedig az MSI S420 ([link]), a linkelt összeállításokban (mondjuk más összeállítást én még nem is láttam nagyon belőlük).

a proci miatt nem tudok igazából dönteni, mert ezekről az alsó kategóriás cpu-król nem nagyon írnak tesztet sehol. melyik éri meg jobban? főleg a fogyasztás érdekel. a Celeron-M-ről ovlastam, hogy nem tud SpeedStep-et, és így midnig max órajelen fut, amiért (gondolom) az átlagos fogyasztása több, míg a Mobil Sempronban meg van ilyen órajel szabályozás, így (megintcsak gondolom) kevesebbet kellene fogyasszon. viszont nem tudom mennyivel. illetve a teljesítményük hogy viszonyul egymáshoz? összességében melyiket éri meg jobban megvenni?

igazából már majdnem letettem a voksom az S420 mellett, de aztán valahol ovastam, hogy a Mobil Sempron jobb teljesítményű, és az órajelszabályozásnak köszönhetően a fogyasztása is jó. :confused: igazából nem akarnék a közeljövőben procit cserélni (lehet, hogy egyáltalán nem).

(tudom, hogy van külön MSI topic, de ez inkább processzoros kérdés asszem)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]