Nezd:
Azokban a notikban, ahol MXM foglalatban van a grafikus vezerlo, ott lehet cserelni a kartyat. Namarmost letezik MXM I, II es III foglalatu kartya, igazabol a kulonbseg nem a csatlakozofeluletben van, hanem a meretben, minel nagyobb a szam, annal nagyobb a meret (es a hotermeles). egy MXM III foglalatba bele tudsz tenni egy MXM I vagy II kartyat, forditva nem megy, szoval lefele kompatibilis.
Ezenkivul fontos a felfogato pockok (csavarok) tavolsaga is, ez lehet ha jol tudom 36, 46 vagy 49 mm. Valamint jo tudni, hogy a hutofelulet illeszkedni fog e a kartyan levo GPU feluletehez, vagy esetleg egy kiallo akarmi miatt nem fekszik fel, es ezaltal megsuti a GPU magat a masodperc tort resze alatt.
ilyen MXM foglalatu kartyakat 4 fele modon tudsz beszerezni:
-Talalsz egy bontott laptopot, amiben ha szerencsed van, akkor van egy MXM foglalatu videokartya, ami megfelel a te laptopodba is, valamint nem koltozott az orok vadaszmezokre a laptoppal egyutt.
-Veszel kulfoldi cegektol, akik erre szakosodtak : http://www.mxm-upgrade.com
-Van ismerosod egy laptopgyarban, aki kilop neked egyett (eselye, hogy sikerul kb 1:9999999999, mert nemcsak a biztonsagi emberek vannak egy picit a kopaszkutyaskockafejubetonagyuszekuritis felett, hanem egyszeruen az kapasbol feltunik, ha eltunik.
-Alapitasz egy gyarat, es akkor kozvetlenul tudsz venni a gyartoktol. Ez az egyik legjobb megoldas, van egy csomo elonye (Ferrarik, csajok, stb).
Hat nagy vonalakban ezek a lehetosegek. Mondjuk ha szerencses vagy, es a lapitopiban bele lehet tenni egy MXM III videokartyat, akkor igazabol mar csak a laptop aranak 50-75-100%-at kell kifizetned, +10-15% postakoltseg, es birtokaban vagy egy ilyen kartyanak, de szerintem ne allj neki kicserelni, ha nem vagod a laptopszerelos temat, mert kulonben a kovetkezo kerdesed az uj laptopok vasarlasarol fog szolni...
Ja, ha a video integralt (Intel, Ati Xpress 200M, 1100, 1150, SyS, S3, stb), akkor nem tudsz cserelni...
Szerintem jobban josz ki, ha osszerakod a lovet, amibe kerulne a mutatvany, eladod a laptopod, az arat hozzarakod az osszeghez, es a vegeredmenybol veszel egy uberbrutal gepezetet.
Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro