Akárhogy is nézem, a HDD a touchpadtól jobbra van 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
asysoft
(fanatikus tag)

Cs_Laci
(senior tag)
Ha a felépítés egyezik, az nx8220-ban is jobbra. De nézzétek meg alulról, az sokat elárul 
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

asysoft
(fanatikus tag)
Azt csináltam
Forgattam pár percig, nehogy hülyeséget mondjak 
mod: OFF
[Szerkesztve]

Cs_Laci
(senior tag)
12'' -ben szinte csak integrált van. Bár elviszi, de.. 
14'' nagyon nagy?
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9
aztamindenit, na ezt jól benéztem. vásárlásnál néztem csak meg, merre van a vinyó. igazatok van, tényleg másik oldal 
pihennem kéne
(#2006) Cs_Laci válasza Vincent_Vega (#1988) üzenetére
- Privát
- 2007-02-11 22:26:23

Cs_Laci
(senior tag)
Hát, nehéz. Pont azért, mert ki csinálná?
Aki itthon ljut odáig, hogy laptopot meg digitális kamerát vesz, képes egy gépet pontosan letesztelni, tudja mit és miért csinál, képeket készít és végezetül megír egy komplett cikket. Nos az nagyon nagy valószínűséggel beszél idegennyelveket és olvassa ezeket a nemzetközi nagy forgalmat bonyolító portálokat.
Következtetés: ha ő maga tanácsra szorul, nem vesződik a hazai nulla információs oldalakkal. Mivel angolul / Franciául / németül minden kb készen van, ezért nem biztos, hogy felmerül benne, hogy megcsinálja még egyszer ugyan azt, csak magyarul.
Nemzetközi szinten amúgy is minden modell előbb hozzáférhető és többek által megfizethető, így szinte tuti, hogy tesztelik neked. Vagyis szolidaritsból persze megérné csinálni..

Cs_Laci
(senior tag)
Biztos csak a másik oldalról nézted akkor 

bbazsy
(őstag)
erős gondolkodok h írjak egy reviewt én is, főleg ha gipszbe maradok még, más dolgom úgyse nagyon lenne
dellről nem is, arról van egy zsák, f3ról mindenképp!
meghát angol frissítésnek is jó lesz
-te meg fordítod franciára, és mindenki gyakorolt
..

Rossi
(őstag)
''Nem a hűtést kell fejleszteni, mert már nemigen van hova.''
És valami komolyabb hőcsöves megoldás? Több venti? Mert a mostani (a business kategóriában biztos nem így van) 60-70fokos belső hőmérséklet gáz.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Cs_Laci
(senior tag)
A notikban előbb volt hőcső, mint ahogy az begyűrűzott az asztali PC-k világába. Több nagyobb venti, meg nagyobb tér és nagyobb zaj..
Szinte minden notiban manapsg 1-2 hőcső megy a ventikhez.

asysoft
(fanatikus tag)
Előfordul
Akkor valószínűleg a HDD elhelyezése miatt nyikorog, bár ettől nem érzem magam jobban, de legalább tudom, nem egyedi eset az enyém.
A EY508ES igazán szimpi, a voda is ilyet ad. 
ThinkPad R60e-ről van valakinak tapasztalata? Mikori modell? (190-től már kapni)

Rossi
(őstag)
Tisztában vagyok vele, hogy GPU felett indul a hőcső,ami általában közös a CPU felettivel, de mivelott van a venti, a VGA melegíti még a procit is. Azért írtam, hogy komolyabb hőcsöves megoldás.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Cs_Laci
(senior tag)
DTR-ekben különálló többcsöves megoldások vannak. De tényleg a fogyasztás a legfőbb gond. Amíg egy komolyabb VGA ilyen eszelősenergiát vesz fel, nem lehet mit tenni. Ezért van az, hogy most rettenetesen elhúztak az Asztali VGA-k mobil párjuktól.
Nem láttál még szép nagy szürke foltot kijelzőn, mer tvéletlenül nekiótődött valami a noti fedlapjának a táskán keresztül. Tudom, tudom, tudsz rá figyázni, veled ez sosem forulhat elő, mint ahogy leesni sem eshet le soha.
Szerinted érdemes jótállásbővítést vásárolni a ThinkPad-ekhez? Végül is épp azért vesz az ember ilyen gépet, mert strapabíróbb... Ha meg földhöz vágom, azon a jótállás sem segít. 
Egyébként hova tűnt a korábban emlegetett 3 és 4 év jótállás?
A Z sorozatot mindenhol egy évvel látom, pedig elvileg ugyanolyan a házuk, mint a T-nek... Sőt, még csak nem is igazán olcsóbbak.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Én már teljesen el vagyok veszeve, hogy melyik oldal melyik, de a legjobb ha megnézitek a gép service manualját. Minden HP modellhez elérhető a honlapjukon.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Hogy megéri-e, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. A 3 év jótállás az üzleti notebookokra van, ez az IBM esetében a T és az X sorozat. A Z nem.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Hát, a józan ész mást sugallna, hisz a Z-ben is van ujjlenyomat-leolvasó, TPM biztonsági lapka és mozgásérzékelős merevlemez-védelem. Persze ha egyszer ez a termékstratégiájuk, azzal hiába száll vitába az ember.
De legalább a Z sorozat hazai árán meglátszódhatna akkor, hogy csak 1 év jótállással adják. 
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

troland26
(senior tag)
[link]
szerintetek érdemes ebbe a notiba gondolkodni?
200k alatt van az ára az Electro World-ben

Rossi
(őstag)
Érdemes. Szerintem.
[link] ez a noti megéri az árát?
[link] vagy ez is jó?...ezzel is lehet még nyomatni azért a doom3-at vagy a carbont és a hd filmekkel megbirkozik?.....amúgy érdemes kétmagos procit venni notiba vagy felesleges?
HD filmekkel nagyjabol minden uj noti megbirkozik (amivel egyedul problema lehet, azok a raktar melyerol elosoport, 1,5-os C-M-ekkel (nem azert, mert a Celeron-M ab ovo lassu lenne, de hanem azert, mert alacsony az orajele - Pentium-M-ekbol mar nem talalni ilyen lassuakat) szerelt nagyonolcsogepek, amik nem birjak az 1080p-t dekodolni).
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Cs_Laci
(senior tag)
Egy A64 X2 3600+ esetén is kérdeznél ilyet, hogy elég-e a proci?
A proci ezen a szinten nagyon rég nem szűk keresztmetszet.
Játszani: 1280x800-on bőven elviszi mindkettő a Doom3-at, de amúgy ha pont a Doom3 a cél, akkor mindenképp Nv kártyát vegyél!
Az NFS Carbon meg olyan sz*r grafikai programozás szempontjából, hogy a nem mérvadó
De elmegy rajta..
Az meg, hogy mennyire éri meg. Én drágállom, de ettől még olcsóbban nem láttam. Kérdezd meg bbazsy-t hátha látott vhol F3-at olcsón go7600-al 

Almos
(fanatikus tag)
Philips laptopokról mit tudtok? Egy Philips X55-ről lenne szó, ennyi adatot találtam róla:
Philips X55Hu
Intel T5500 Core2Duo Mobil processzor 1.66 GHz
2MB Cache
1 GB DDR2 ram
100 GB Hdd
Intel GMA 950 grafika 256MB-ig (akkor ennek ugyaebár nincs saját memóriája?)
DL DVD/RW
modem, Lan, Wlan, 3x USB, 1x FireWire, AC97 audio
12,1'' WXGA LCD
XPHome
1,58 kg
1 év garancia
4 órás akkuidő
Mindez 200ezer vagy 10x20ezer Ft-ért. Viszont nem találtam se hivatalos honlapot, se szervízről infót, ami kicsit elbizonytalanít...
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

bbazsy
(őstag)
na, asszem én megtaláltam a notim, meg is rendel(t)em:
ASUS F3JC AP206
ugyanaz, mint amit eddig néztem, csak 120as winyóval, és 6 cellás akksival
(Pécsen notebookstoret tatarozzák, nem tudtam megnézni semmi más notit, nem volt semmi
)
..

Cs_Laci
(senior tag)
Azt megkérdezhetem, hogy hol vetted és mennyi lett végül?

bbazsy
(őstag)
nem
egyelőre 1 fix ajánlatom van, a nagykeren keresztül ki tudják hozni, csak akkor nem az én nevemre, hanem azéra, aki kihozza. az meg céges számla miatt felejtős.
pcland.hu -n nem mondott(gondolom lusta volt felvenni a telefont megkérdezni) semmit, csak h majd ha lesz, akkor kiírják weblapra.
tudtommal 1 db nagyker van, aki asus laptopokat hoz, notebookstoreos srác legalább felhívta őket, csak ők elég drágák..
pclandtól, notebook.hutól, és laptop.hu -tól várok ajánlatot.
esetleg még tipp, h kit kérdezzek meg?
amennyiben reklám, v valami, kéretik törölni
..
Mindenki ráugrik az ElectroWorld-féle Philips subnotira ? 
Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

Rossi
(őstag)
A Philips honlapján sincs semmi? Ha az elektro w...-ösről van szó, akkor az ott vásárolt elektronikai árúk szervízelését ők intézik.
A GMA950 egy integráált VGA, a rendszermemóriából vesz el, de az adott notinál van miből. Jó vételnek tűnik, kicsit talán túl olcsó is.

troland26
(senior tag)
kiváncsi vagyok hol van a buktató , mert egy 2 magos sub géphez képest nagyon jó az ára
, vajon a gart ki lehet terjeszteni rá ?
Notebook vásárlásra adtam a fejem, egy szakmabeli ismerősöm segítségével sikerült nagy csapat típust és nevet összeírnunk, amit én le is szűkítettem 3 darabra. Ebben kérném a segítségeteket, hogy szerintetek melyik érné meg a legjobban illetve melyiket lenne érdemes megvenni.
1: FSC NB Amilo M1450G PM1,7 2*512 120 ---> 217152 Ft
2. ACER TM/ASPIRE 5101AWLMI AMD TURION 2,0 MK36 CB --> 221045 Ft
3: ACER TM2493WLMi C-M 1.7 120GB 512 --> 223891 Ft
Én jelen állás szerint az első jelöltre voksolnék per pill, de szeretném kikérni a ti véleményeteket is. 
"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."
Egyiket se vedd meg 
Vegyél helyette HP nx7400-at, core 2 duo procival kb hasonló áron [link]
Ismerősödet meg inkább nem minősítem.... 
Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs
Ez milyen szakma is? Hentes és mészáros?
p

troland26
(senior tag)
Én annyira nem vagyok otthon a témában ,de 220 k körül már kapsz kétmagos gépet esetleg több év garr-ral NE KAPKODD EL
ennyi pénzért már normális gépet is lehet venni, ezek szerintem esélyesek a legszarabb vétel megtisztelő címére.
(most komolyan, 220 ezerért celeron-os acer gépet?
)
[Szerkesztve]

Almos
(fanatikus tag)
Ilyen áron? Mijazhogy? Nagyonis!

Almos
(fanatikus tag)
A Philips honlapjon egy büdös betű nincs arról, hogy gyártanának laptopot... 
Egyébként igen, az elektroworld-ös akcióról van szó, és a gép 280-ról van leárazva 200-ra, de kicsit kamu az egész, mivel ma reeggeltől él az akció, unokatesóm már volt érte, megírták a szerződést, de gép még nincs, és azt mondták, hogy nagyon kevés is lesz... Ez egy ilyen beetetős, becsalogatós akció, állítólag már rengetegen érdeklődtek.
GMA950-nél én is integráltra tippeltem, mert az egyémben azt hiszem 852-es van, vagy mi a szösz 

Almos
(fanatikus tag)
Én is csak a többieket tudom ismételni, hogy ekkora összegért kétmagos procival szerelt, 2-3 év garis középkategóriás gépet lehet venni, nem pedig alsó(-közép)kategóriás fusit és acert...

Almos
(fanatikus tag)
És ha már itt vagyok, akkor az a kérdésem lenne, hogy CAD-ezéshez mi a minimum követelmény egy laptopnál? Mindenféleképpen kell bele saját memóriás grafikai kártya, vagy elég az integrált jó sok rendszermemóriával?
hát ha autocad-ban akarsz 2d-ben rajzolgatni, akkor az el fog futni szerintem.
ha látványterveket akarsz rajta renderelni, akkor pont erre találták ki a grafikai tervezéshez szánt grafikus kártyákat, és ott ugye minél erősebb a gép, annál jobb 
a képernyőfelbontásra kell még odafigyelni, ilyesmihez nyilván a nagy felbontás előnyösebb.

troland26
(senior tag)
Én is kerestem de nem találtam semmi infót Philips notiról , engem is gondolkodóba ejtett de a szervizellátottsága szerintem egyenlő a nullával itt a Ph- n is lehetett kapni 2 magos subnotit 220k körül 2 év garral (Msi-t)

Almos
(fanatikus tag)
Vazzz, és tényleg ott van a kérdés 6 (!!) hsz-szel hamarabb...
De mentségemre legyen, hogy rákerestem a philips-re, és nem dobott ki semmit a kereső ebben a topicban. A garira pedig rá kell kérdezni az electroworld-nél, egyébként az Asus magyarországi garanciája sem ér semmit, olyan a szervíz... 
Attol fugg, hogy konkretan milyen CAD program. A legtobb egyaltalan nem hasznalja a videokartya 3D reszet.
[Szerkesztve]
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Archi CAD-hoz viszont nem árt egy elég jó kártya, én csak próbálgattam, de néha azért átlátszottak/villogtak a falak, pedig azért az x1400 annyira nem rossz darab...nyilván nem erre van kitalálva.
#2036) peterkeT
Szerintem szeméttelepet üzemeltet az illető...
[Szerkesztve]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Almos
(fanatikus tag)
Az az igazság, hogy nem én fogom használni, én csak elvileg a ''szagértő'' vagyok ;)
A srác gépészmérnök lesz, akinek kell a laptop, most valami ősrégi, 1GHznél gyengébb cerkás asztali gépen tolja, és azon megy neki a progi, AutoCAD-et említette konkrétan, mást nem...

Almos
(fanatikus tag)
No, találtam letölthető cuccokat a Philips géphez: [link]

Cs_Laci
(senior tag)
Basszus, ezt nézzétek meg:
Ma volt egy cikk az ASUS 1kg-os új gépéről, és a fórumba beírt egy ASUS Hungary regsztrációs nevű illető. Kéész 
[link]
Amúgy maga a gép is Kéész