Az a baj, hogy ez a tipikus asztali PC-s hozzaallas. 
A laptopban nem az olyan hulyesegek a fontosak, hogy alaplap meg proci, meg ilyenek
Azt tenyleg barki bele tudja rakni. Laptopnal olyanok szamitanak, hogy tomeg, meret, ergonomia, stapabirosag meg hasonlo. Es ezekre tenyleg rettenetesen sok penzt el lehet kolteni, hogy mondjuk a haz ne full froccsontott muanyagbol legyen, hanem titanotvozetbol, hogy mondjuk egy 14''-es notiban a gep minel inkabb a kepernyo meretere zsugorodjon (es ezzel egyutt se fojenek meg az alkatreszek), hogy a sulyat minel inkabb levigyek, ilyenek. Itt pedig viszonylag konnyu elerni olyan teruletre, ahol viszonylag kis elonyt viszonylag sok penzert mernek. Remek pelda erre pl a Thinkpad T-k ODD-je: ultraslim cucc, par mm-rel vekonyabb a ''hagyomanyos'' laptop ODD-knel, az ara viszony eleg elszallt (ezert is van az, hogy meg mindig nagyon sok T modellben alapbol kombo van, nem DVD iro).
Az a baj, hogy ezek mind olyan dolgok, amiket az embernek maganak kell megtapasztalnia. Az elso gepem egy 15''-os FuSi Lifebook volt, eloszor nem tunt nagynak meg neheznek (pedig majd' 3 kilo volt), de aztan volt szerencsem egy 14''-es markatarsahoz (~1,7 kg) es utana azert atertekeltem a dolgokat
Arra mondjuk magamtol is rajottem az egyutt eltoltott par ev alatt, hogy tobb FuSit nem akarok: a haz festese kopott, a muanyag torott, a tapipadja gepeles kozben bosszanto volt, a szerviz tetu lassu, az meg pluszban bosszantott, hogy pl a ventit egyaltalan nem lehetett szoftveresen szabalyozni.
Ezek utan, amikor mar magamnak kellett laptopot vennem (a FuSi-k cegesek voltak), korbeneztem, es egy (hasznalt) 14''-es IBM T-nel kotottem ki, es eros a gyanum, hogy a kovetkezo gepem meg egy 12''-es noti lesz, jo esellyel szinten Thinkpad.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

) -120e-

![;]](/dl/s/v1.gif)