Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) dabadab válasza cucka (#149) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy ez a tipikus asztali PC-s hozzaallas. :)
A laptopban nem az olyan hulyesegek a fontosak, hogy alaplap meg proci, meg ilyenek :) Azt tenyleg barki bele tudja rakni. Laptopnal olyanok szamitanak, hogy tomeg, meret, ergonomia, stapabirosag meg hasonlo. Es ezekre tenyleg rettenetesen sok penzt el lehet kolteni, hogy mondjuk a haz ne full froccsontott muanyagbol legyen, hanem titanotvozetbol, hogy mondjuk egy 14''-es notiban a gep minel inkabb a kepernyo meretere zsugorodjon (es ezzel egyutt se fojenek meg az alkatreszek), hogy a sulyat minel inkabb levigyek, ilyenek. Itt pedig viszonylag konnyu elerni olyan teruletre, ahol viszonylag kis elonyt viszonylag sok penzert mernek. Remek pelda erre pl a Thinkpad T-k ODD-je: ultraslim cucc, par mm-rel vekonyabb a ''hagyomanyos'' laptop ODD-knel, az ara viszony eleg elszallt (ezert is van az, hogy meg mindig nagyon sok T modellben alapbol kombo van, nem DVD iro).
Az a baj, hogy ezek mind olyan dolgok, amiket az embernek maganak kell megtapasztalnia. Az elso gepem egy 15''-os FuSi Lifebook volt, eloszor nem tunt nagynak meg neheznek (pedig majd' 3 kilo volt), de aztan volt szerencsem egy 14''-es markatarsahoz (~1,7 kg) es utana azert atertekeltem a dolgokat :) Arra mondjuk magamtol is rajottem az egyutt eltoltott par ev alatt, hogy tobb FuSit nem akarok: a haz festese kopott, a muanyag torott, a tapipadja gepeles kozben bosszanto volt, a szerviz tetu lassu, az meg pluszban bosszantott, hogy pl a ventit egyaltalan nem lehetett szoftveresen szabalyozni.
Ezek utan, amikor mar magamnak kellett laptopot vennem (a FuSi-k cegesek voltak), korbeneztem, es egy (hasznalt) 14''-es IBM T-nel kotottem ki, es eros a gyanum, hogy a kovetkezo gepem meg egy 12''-es noti lesz, jo esellyel szinten Thinkpad.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#152) kekegsm válasza cucka (#149) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Mondjuk az oriasi arkulonbseg szerintem se indokolt. Az arkulonbseg indokolt, a nagy arkulonbseg is, de nem a kirivoan oriasi. Annyival nem jobb egyszeruen.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#153) shev7 válasza cucka (#149) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

nem csak az szamit, hogy milyen alkatreszeket raknak bele, hanem hogyan. Maganak a gepnek a felepitese. Pl ha egy FuSi-t felemelsz az egyik sarkanal fogva, akkor mar szinte uj korban is recseg ropog. Van egy Dell C400. Ugye nem egy mai darab. A billentyuzetet lecsereltem, mert a betuk le voltak rajta kopva, szoval volt hasznalva rendesen, de par karcolastol eltekintve olyan a burkolat mintha uj lenne. Ezt nem lehet elmondani a legtobb consumer kategorias geprol meg fele ennyi idosen sem. A Dell hazanak felepitese meg olyan massziv, hogy egyaltalan nem recseg-ropog. Ne haragudj, nem sertesnek szanom, de tipikus elso noti vasarlo vagy (sok ilyen ismerosom van) Eloszor azt nezi, hogy milyen alkatreszek vannak a gepben, aztan az arcedulat, de az, hogy ki a gyarto, es ezaltal milyen support jar a gephez, az mellekes.

Van egy kereted, amibol te is a leheto legjobban szeretnel kijonni. Hidd el, hogy hosszabb tavon jobban jarsz egy ibm/hp/dell notival mint fusi/acer/asus-szal, meg ha a specifikaciok szerint az is tunik jobbnak.

[Szerkesztve]

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#154) birkuci

birkuci
(lelkes újonc)

Sziasztok,

kicsit visszaolvasgattam, kissé vitafórum lett...
Én viszont közben megvettem a HP nx7400 notit. Nagyon meg vagyok elégedve vele. :))
Ha valakit érdekel a véleményem nézzen el a HP topicba. Akinek alap gép kell (ami a játékon kívül _mindenre_ elég), sulinetben 100.000 Ft-ért, nem nagyon talál jobbat.

b

(#155) cucka válasza dabadab (#151) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi a korrekt választ.

nálam az a helyzet, hogy nem a legfontosabb szempont a hordozhatóság, akkuról pedig egész biztosan nem fogom használni a gépet. néha jól jönne, ha be tudnám vinni az egyetemre vagy a munkahelyre a gépet, vagy ha hazautazok (havonta 1x) akkor vihetem magammal, ha úgy adódik, hogy szükségem lesz otthon a gépre.
mindenképp elkerülném a 15'' alatti notikat, nekem az a képernyő egyszerűen túl kicsi. eredetileg 17-es notikban gondolkoztam, de egyrészt nem akarok sérvet kapni, ha néha hordozni akarom, másrészt elég szegényes a kínálat, és jóval drágábbak is, mint a 15-ös modellek. az ideális a 15.4-es wide képernyő, 1280x800as felbontással, a jelnlegi kínálat nagy részét ezek képviselik. használtam ilyen képernyőjű gépet és számomra megfelelő volt az a méret és minőség.

ezek fényében azért érthető, hogy nem kifejezetten a hordozhatósági szempontok alapján mérlegelek. a fentiek miatt nem tud az sem lenyűgözni, hogy egy ibm-ben 1.5 mm-el vékonyabb az odd, cserébe 4x annyiba kerül. hűtés problémáját pedig megoldom úgy, hogy veszek itthonra valami csendesebb notebook hűtőpadot, viszonylag olcsók. kompromisszumos megoldás, de legalább költséghatékony.

a fusi géped mennyi idő után kezdett el kopni/törni? az mit jelent, hogy tetű lassú a szervíz? (konkrétabban - mi romlott el és mennyit vártál a javításra?).

még valami: számítógép vásárlásnál 2-3 évre tervezek, annál tovább egyszerűen fölösleges, mert addig úgyis elavulnak a jelenleg jónak számító gépek.

(#156) dabadab válasza cucka (#155) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''a fusi géped mennyi idő után kezdett el kopni/törni?''

Kopni ugye az elso perctol :), de par honap utan mar lathato volt, egy ev utan meg a csuklotamaszon hatalmas foltok voltak a csuklom helyen. A tores taran egy ev utan volt, a szellozoracs intett bucsut a foldi arnyekvilagnak.

''az mit jelent, hogy tetű lassú a szervíz?''

Egy alaplapcserevel orvosoltak azt, hogy idonkent kikapcsolt a gep, pontos javitasi idot nem tudok (epp' elegge fel volt bolydulva az eletem), de az biztos, hogy tobb volt egy honapnal.

''számítógép vásárlásnál 2-3 évre tervezek, annál tovább egyszerűen fölösleges''

A mostani gepem lassan ket eves lesz, de nem erzem ugy, hogy modernebbet akarnak es biztos vagyok benne, hogy meg par evig ez igy is marad. Max. kap egy uj aksit meg HDD-t, de ennyi. Szerintem egyre kevesebb dolog indokolja az allando upgrade-et.

A hordozhatosag egyebkent nem csak ott szempont, hogy ha az ember allandoan notival van uton, hanem elobb-utobb radobben arra is, hogy otthon se mindig csak az asztalon akarja hasznalni a gepet, hanem mondjuk olbe veve is.

(#157) shev7 válasza dabadab (#156) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

A mostani gepem lassan ket eves lesz, de nem erzem ugy, hogy modernebbet akarnak es biztos vagyok benne, hogy meg par evig ez igy is marad. Max. kap egy uj aksit meg HDD-t, de ennyi. Szerintem egyre kevesebb dolog indokolja az allando upgrade-et.

Az en gepem is ket eves, bar ez ''csak egy AOpen'', de en azert meg vagyok elegedve vele. Tores nincs rajta, szervizben egy hetet toltott a nyaralas alatt, mert nem szoltak a hangszoroi, de a csuklotamasz sajnos nekem is kopik. Viszont en sem tervezem jobb gep vasarlasat. Nem erzem szukseget. Ha megjelnnek majd az 1440x900-as esetleg 1680x1050 es felbontasu 12''-os gepek majd akkor valtok.

Egyebent az elozo gepem egy IBM X600 volt. Azt kb 3-4 eves koraban vettem. Kicsit banom, hogy mikor megvettem ezt a gepet, nem lehetett az IBM-nel 12''-os wideos gepet kapni. (Bar akkor ugy altalaban a nagy markakbol nem lehetett szamomra megfizetheto aron ilyet kapni) Szoval ezert tanacsolom mindenkinek, hogy ne a ''felszereltseg'' legyen a fo szempont, amennyiert ezt a gepet anno vettem, ha engedek az elvarasaimbol, abbol valoszinuleg egy ''jobb'' gepet is ki tudtam volna hozni...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#158) cucka válasza shev7 (#153) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valóban első notebook vásárló vagyok, emellett túl sok tapasztalatom nincs a hordozható gépekkel. (na jó, néha volt szerencsém notit használni.)
egyébként furcsa, hogy ennyire fontos egyeseknek a felbontás, egy 15-ös 1680-as felbontású hp-t volt alkalmam kipróbálni. addig oké, hogy tényleg minőségi fílingje van a gépnek, de egyszerűen nem láttam rendesen azokat a bolhaf*sz méretű betűket a képernyőn :)

a toshiba és az msi gépek kb. milyen kategóriába tartoznak (tartósság, stb. szempontjából..)

tudom, hogy egy 3 éves gép is remekül elláthatja a feladatát, de biztosan nem fogok 3 évnél tovább használni semmilyen gépet. egyszerűen jó érzés új gépet venni/próbálgatni/stb., meg szeretem, ha viszonylag gyors gépem van.

[Szerkesztve]

(#159) dabadab válasza cucka (#158) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A felbontas az olyasmi, amire ra lehet kattani :) En a magam reszerol SXGA+ ala szivesen mennek (tok jo dolog, ha egy csomo minden rafer a kepernyore), 14''-esben teljesen jol hasznalhato, de emvy eskuszik arra, hogy 12''-esben is az, amit teljesen hihetonek is tartok. A masik oldal meg persze az, hogy a nagyfelbontasu kijelzo mindig jol megdobja az arat is.

''egyszerűen jó érzés új gépet venni/próbálgatni/stb.''

Szerintem ez is ugy van, mint az autovasarlas: az elso nagy orom, a masodik rutin, a harmadik meg mar csak nyug :)

Szerk: a topikban elhangzott velemenyek szerint a Toshiba tud jo (Tecra, Portege) meg tud olcso (Satellite) laptopokat csinalni.

[Szerkesztve]

(#160) xedos válasza jhony777 (#137) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Combo drival 260K körül DVD íróval 2ghz-es core duoval 300K körül.
Kell bele 2Giga RAM +60K.
Vagy megveszed az új core 2 duoval 300-360K
Például: http://www.macbolt.hu/macbook/
Fehér színű
2 GHz Intel Core 2 Duo processzor
13,3'' kijelző, 1280x800 felbontás
2x512 MB DDR2 667 MHz SODIMM memória
80 GB 5400 fpp S-ATA merevlemez
Dupla rétegű SuperDrive (DVD-RW, CD-RW)
Magyar billentyűzet. (Z0D5/MG)

[Szerkesztve]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#161) Darkness1 válasza cucka (#158) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Az én gépemnek 1400x1050-es 14.1''-os képernyője van, de mindent hibátlanul látni rajta. Igaz, a betűket és az ikonokat, meg egyáltalán mindent fel lehet nagyítani rajta. Én azon csodálkozom, hogy az asztali kategóriában még mindig ilyen alacsony felbontás a szokás, pedig ott aztán lenne hely a nagyobbra.

[Szerkesztve]

Just keep the order!

(#162) shev7 válasza Darkness1 (#161) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

ennek az is lehet az oka, hogy a noti kijelzohoz kozelebb ulsz, nem zavar, ha kisebbek a betuk. Viszont lehet, hogy fel meterrol mar nem lenn olyan jo

(#163) tkazmer válasza cucka (#158) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A toshiba satellite sorozat sajna elég gyatra minőség szempontjából....nem hozza a Toshibától elvárható minőséget

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#164) Darkness1 válasza cucka (#158) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Ez a sebesség érdekes kérdés. Ugyan alkalmazésfüggő, de majd meglátod, hogy 800 MHz mi mindenre elég lehet... Feltéve, ha nem Celeronos géped lesz. A notebookokhoz egész másképp kell közelíteni.

Just keep the order!

(#165) Darkness1 válasza kekegsm (#152) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

A BC kategóriájú gépek megcélzott felhasználói számára ez - legalábbis tőlünk nyugatabbra - a jóval magasabb ár nem gond. Ez egyszerűen termékpozícionálás. Mivel ezeket a gépeket munkára (értsd: pénzkeresésre, egy munkára használt gép mindenképp részt vesz a pénzkeresés folyamatában) használják, ez már önmagában is árnövelő tényező. Tipp: céges felhasználás. Ellenben olyasmit nyújtanak ezért a pénzért, amit ők igényelnek. Ha valaki nem igényli ezeket, akkor egyszerűen ne vegyen ilyet és pont. Ha mégis, de nincs pénze, akkor vegyen használtat.

A könnyűfém ötvözet ház esetében a puszta alapanyag is drága. Tudom, mert én már dolgoztam hasonló (pl. titánötvözetből) készült anyagokkal. Sok ilyen van még, pl. nagyon megnöveli az árat az igényes hűtés. Ugyanakkor ez a hosszú élettartam egyik előfeltétele. Soroljam még?

Just keep the order!

(#166) shev7 válasza Darkness1 (#164) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

hat az en procim is ideje 95%at 600mhz-en tolti. nagyon ritkan fut huzamosabb ideig 1,4-en...

(#167) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok egy kis helping kellene, notebook 120e-ig sulinetben, természetesen suliba kelene tanuláshoz(HF, digitális jegyzetek, megbízhatóság jó lenne, akksi idő is fontos), meg mondjuk szívesen etölteném a vonatozást filmnézéssel.

a kölünbésgeket írom inkább csak le:

Hp 500 -119e ajándék táska-
[link]

2,2KG
14,1'' 1280*800
CeleronM 1,3GHz
intel 900
CD-RW/DVD combo
2200mAh

IBM R51E (Szegedi metróban több is van még készleten, bár szerintem ára miatt nem sokáig. :( ) -120e-

15'' 1024*768
CeleronM 1,5
Radeon X200
DVD-RW
Wlan
valószínűsíthetően: 4400mAh

Én tudása miatt az IBM-et választanám, és ismeretem szerint az IBM is az igazán jó notebook gyártók között volt (nem tudom hogy ezt már a lenovo gyártotta-e, bár az volt a dobozon, hogy: Manufactured for Lenovo), de az eladó azt mondta, talán megbízhatóbbak a hp-k, vagy ezt az IBM-et is bátran lehetne nyüstölni?

Melyiket ajánlanátok? És miért? Mert ha azt nézzük, egyértelműen az IBM jobb, csak megbízhatóságban is hozza amit kell egy gépnek, vagy könnyen szervízbe kerülhetek vele?
Köszi előre is hogy segítetek az objektív döntéshozatalban.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#168) tkazmer válasza Maestrohun (#167) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincsen semmi baj a thinkpadek minőségével, a lenovo nem rontotta el őket. Az eladó lehet, összekeveri a thinkpad r-t a lenovo saját fejlesztésű gépeivel. Én mindenképpen a thinkpadet ajánlom.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#169) Maestrohun válasza tkazmer (#168) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

ahh köszi! Mert egyszerűen már teher filózni, mindenkettőnek megvannak az előnyei. De legalább ez azt jelenit, hogy nem a megbízhatóság fog dönteni. Köszi a segítséget!

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#170) shev7 válasza Maestrohun (#169) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

en lattam a hp 500-at eloben, nem volt meggyozo. Mar ujonan ropogott, kicsi az akksi, valamint nagyon furcsa a tapipadja. (Annak aki nem latta volna: nem a ''hagyomanyos'' tapipadja van, hanem a haz anyagabol van kialakitva, es a tapipad helyet egy apro lyukakbol allo racs jelzi) szoval en felnek, hogy a lyukak hosszab hasznalat soran lenyuzzak a bort az ujjamrol.

(#171) tkazmer válasza shev7 (#170) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát Maestrohun, ezalapján sztem mindenképpen a thinkpad...nekünk van egy 2 éves R51, egyszer volt hardveres hibája, de sztem az nagyon ritka, a külseje viszont olyan, mintha új lenne...

(#172) Petes

Petes
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hozzá tudnék jutni nagyon jó áron egy HP NX7400 notebookhoz, barátnőmnek lenne ajándékba viszont kétségeim vannak a vásárlást illetően, nem vagyok benne biztos hogy tiszta lenne a dolog, ahhoz túl olcsón adják, kérdésem az hogy ha a notebook lopott/kamionról leesett akkor vállalok e bármilyen kockázatot a megvásárlásával? Igaz e hogy az interneten keresztül beazonosítják a gépet illetve mi a helyzet ha a gép elromlik és szervízbe kell vinni?
Nem tudom mit csináljak mert nagyon csábító az ajánlat viszont félek nehogy valami baj legyen belőle, viszont ha ebből nem lehet bajom rögtön meg is venném, az árról csak annyit hogy mégcsak nem is 6 számjegyű:) És 1 Gb ram, 100Gb HDD, Bluetooth, fényes kijelző szóval jó vétel lenne. Elvileg angol nyelvű XP van rajta szóval nem magyar piacra szánták
Köszi előre is a segítségeteket

[Szerkesztve]

(#173) sssent válasza Petes (#172) üzenetére

sssent
(senior tag)

kérdésem az hogy ha a notebook lopott/kamionról leesett akkor vállalok e bármilyen kockázatot a megvásárlásával?
Igen vállalsz. Ha valóban lopott (ami az ára alapján közel biztos), akkor bűnrészes vagy bűncselekményben (értsd: akár le is csukhatnak), ugyanis az ára miatt a büdös életben nem fogod tudni kimagyarázni, hogy jaj, de te nem is gondoltad volna, hogy az. A gép sorozatszám alapján a forgalomba helyezés helyétől függetlenül azonosítható, legalábbis ha el nem tűntetik azt, de garancia semmiképp nem lesz rá. Különben meg csúnya dolog gonosz laptoptolvajokat támogatni. Te légy jó!

(#174) tkazmer válasza Petes (#172) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ha lopott, és megutdják, h nálad van, ''csak'' vissza kell adnod a tulajnak. Amúgy sztem nem lehetetlen, h külföldön, főleg tengerentúlon ennyiért adjanak egy ilyen gépet, főleg azután, h nálunk is volt akciós, 120k-s ibm thinkpad R.

(#175) tkazmer válasza sssent (#173) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen vállalsz. Ha valóban lopott (ami az ára alapján közel biztos), akkor bűnrészes vagy bűncselekményben (értsd: akár le is csukhatnak),
Ilyenért azért nem szoktak lecsukni senkit sem, HA bizonyítani tudja, h ő nem tudott a laptop lopott mivolta felől...legalábbis az autóknál így szokott lenni

(#176) sssent válasza tkazmer (#175) üzenetére

sssent
(senior tag)

Valóban nem szoktak, de elvileg megtehetik (orgazdaság 200K alatt 2 évig terjedően büntethető, ha jól rémlik, efölött - amire van esély - akár jobban is). Valóban az a kulcs, hogy bizonyítani tudja-e, hogy ő nem tudott a dologról. Mivel adott esetben az ár miatt gyanakodnia kéne rá, ezért elvárható, hogy a gyanú alapján érdeklődjön pl. a szervíznél, írjon rendes adásvételit (bár azt amúgy sem kéne elhagyni), miegymás. A fejhomokbadugós álláspont lebukás esetén nagy valószínűséggel nem jön be.

[Szerkesztve]

(#177) Petes válasza sssent (#173) üzenetére

Petes
(fanatikus tag)

Akkor a kérdés már csak az hogy hogyan jöhetnek rá arra hogy a gép lopott?
Nem viszem szervízbe az még rendben van, de internetezni sem lehet majd vele?
Nem akarok csaló lenni meg laptoptolvajokat támogatni, de ennyiért ki nem hazsnálná ki a kínálkozó lehetőségeket?

(#178) peterkeT válasza Petes (#177) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Szervízben szériaszám alapján azonnal azonosítják a gép addigi előéletét. Garancia pedig kisker számla híján nem lesz hozzá, de ha lenne is megbukna a szériaszám ellenőrzésen.

Ha van kedved egy kétes eredetű gépet venni garancia nélkül (figyelem, egy notebook esetében az alkatrészek 80%-ának meghibásodása gazdasági totálkárt jelent! - kivétel a memória és a HDD, azokat csak cserélni kell), akkor lelked rajta, innét már csak a lelkiismereted dönti el a kérdést.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#179) Petes válasza peterkeT (#178) üzenetére

Petes
(fanatikus tag)

Meg tudnátok mondani a hozzávetőleges árát egy 512-es notebook ramnak?
Eleve ebben az olcsóban lenne 1 Gb, 512-t át tudnék rakni a saját Dell gépembe mert abban csak 512 van. A HDD 100 Gb lenne, a Dellben csak 60-as van. Azon gondolkodom hogy alkatrésznek sem lenne utolsó és mellette lenne egy másik gép is, kicserélném a HDD-t illetve elvenném a fele memoriát. Nem tudom hogy ez ft-ban kifejeve mennyit jelenthet

(#180) Omni válasza Petes (#179) üzenetére

Omni
(fanatikus tag)

és mi van ha megy a gép, csak 3-10 percenként lefagy. ilyet is látott már a világ. s ezt vásárláskor ugye nehéz leellenőrizni. a helyedben valami 120k-s sulinetes ibm-et néznék.

(#181) Petes válasza Omni (#180) üzenetére

Petes
(fanatikus tag)

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, még meggondolom de most úgy vagyok vele hogy ezt kihagyom, majd nézek valami olcsót tisztán...

(#182) Kagylo

Kagylo
(tag)

hi!

kinéztem magamnak a HP Compaq nx7400 notebook (EY508ES) gépét, easynote programon keresztül.

HP Compaq nx7400 notebook
(EY508ES)

Microsoft® Windows® XP Home operációs rendszer
Intel Core Duo T2250 (1,73Ghz/533 2MB) processzor
1024 MB DDR RAM
80 GB HDD
15.4 WXGA kijelző
DVD+/-RW, 802.11b/g, Bluetooth

1 év garanciával:
bruttó 248.099 Ft

3 év garanciával:
bruttó 293.099 Ft

van valakinek magával a géppel bármiféle tapsztalata? a Intel Core Duo T2250 már nem egy kicsit ''elavult''? csak mer más gépeknél T5000-es jelölést látok

és az easynottal valaki vett már gépet? nem easynote on keresztül kb 10-15e olcsobb az eredeti ára, nekem csak azért jönne szóba az easy, me csori egyetemista révén itt egyből odaadják hitelre

(#183) tkazmer válasza Kagylo (#182) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem nem nevezhető elavultnak a core duo, bár tény, nem egy mai darab. A gép amit kinéztél, sztem elég jó minőség szempontjából, és teljesítményben sem szenved hiányt. Nagyon rosszul nem járhatsz vele.

(#184) shev7 válasza Kagylo (#182) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

mi szamit elavultnak? ket eve a kifuto gepek meg Banias-osok voltak. Na arra mar lehet mondani, hogy elavult, de a core doura... :F

[Szerkesztve]

(#185) Villy

Villy
(lelkes újonc)

Sziaszto!
Az alábbi két noti közül ti melyiket választanátok és miért:
- Lenovo 3000 N100 (TY0B9HL) [link]
- HP Compaq nx7400 (RH673ES) [link]

Elsősorban kép- és videoszerkesztésre szeretném használni.

[Szerkesztve]

(#186) tkazmer válasza Villy (#185) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a hp, egyrészt, mert az hp, és azért a sima lenovoknál(értsd: nem thinkpad) lehet jobb minőségben, másrészt pedig sztem kép és videoszerkesztéshez jól jöhet a 120gigás hdd.

(#187) humax válasza Villy (#185) üzenetére

humax
(fanatikus tag)

en is hp akartam venni,de mire nincs bene tv out,nem aszt valaszoltam.

Elado Lakast keresek budapesten,ajanlatokat megköszonom.(BOCSNAT KEREK A ROSZ MAGYAR IRASOMERT, KULFOLDI VAGYOK )

(#188) peterkeT válasza shev7 (#184) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Elavultnak a Baniast sem nevezném. Mindent tud, amit egy Dothan magos Pentium M. Sőt, valójában még egy SpeedStepes P3 sem elavult (na jó, az SD RAM miatt lehet), szemben mondjuk egy P4M-mel, ami valóban egy túlhaladott és elavult technológia, pedig fiatalabb. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#189) shev7 válasza peterkeT (#188) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

teljesen egyetertek, nem akarom en a Banias-t bantani, sot teljesen meg vagyok elegedve vele. Csak kicsit furcsaltam, hogy valaki a core dou-t elavultnak nevezi.

(#190) Kagylo válasza shev7 (#189) üzenetére

Kagylo
(tag)

én csak a T2250 jelölésre gondoltam, nem a Core Duo-ra

(#191) ChME válasza Kagylo (#190) üzenetére

ChME
(tag)

Ha jól veszem ki, a problémát az okozza, hogy elsiklottál azon részlet felett, hogy a T2250 Core Duo, a T5000 meg Core 2 Duo. Szóval nem a jelölés elavult, generációt váltottak.

Ha mégsem, akkor úgyis azt teszel velem, amit akarsz.

No one lives forever in somebody.

(#192) shev7 válasza Kagylo (#190) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

szoval a core duo nem elavult, de a T2250, (ami nem mellesleg core duo) az elavult?

(#193) peterkeT válasza shev7 (#192) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A kolléga a T2250 specifikációinak különbségére próbálta felhívni a figyelmet, némiképp megkérdőjelezhető szóhasználattal. Maradjunk inkább az informatikában oly népszerű 'butított' jelzőnél - azt hiszem ebben mindannyian kiegyezhetünk, és akkor nyilvánvalóvá is válik, hogy miről is van itt szó.

p

(#194) Athanáz9

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!
Hát ez?

IBM T60
14.1''
Core Duo 1860 mhz T2400
1024 Mb
80 SATA

''Bontatlan dobozban'' 260ezer.
:U

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#195) tkazmer válasza Athanáz9 (#194) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát kérem, ha ekörül minden rendben van jogilag, akkor rohanj a boltba, törj be, és még ma hozd el, nehogy elvigyék előled :D ;]

(#196) shev7 válasza Athanáz9 (#194) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

azert az azonosito alapjan nezz utana. Ha valami kehe van a geppel az ki fog derulni...

(#197) Athanáz9 válasza tkazmer (#195) üzenetére

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na ja, van itt egy furcsaság. Csak DVD olvasója van, író nem. Vagy ez nem is furcsaság? :F

Grazie, Roma! - A World Word-je vagyok! - Lumix G1 volt-nincs. De ha szép nőt kísérek, többet fotózok. Kérdezek mindig, mindenáron! Akit érdekel Róma városa, annak válaszolok: fotó (szervizek), filmek, boltok, könyvtárak, notebookok Rómája.

(#198) Athanáz9

Athanáz9
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Furcsát kérdezek. Mit értsünk ''azonosítón?''

(#199) tkazmer válasza Athanáz9 (#197) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nem furcsaság, vki már korábban írta, hogy azért van, mert az ibm féle olvasók vékonyabbak az átlagosnál, és emiatt jovál drágábbak is.

(#200) shev7 válasza Athanáz9 (#198) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

hat amikor nekem anno volt egy IBM-em akkor az aljan volt egy sokjegyu kod. Ezt beutottem az ibm honlapon a megfelelo oldalon, es mar jott is az info rola.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.