egyrészt köszi a válaszokat, másrészt azért álljunk meg egy szóra.
valamennyire az én kérdéseim alapján indult itt el a flame, pedig azt hiszem, félreértelmeztetek. mindenki dobálózik itt olyanokkal, hogy szar márkájú gépben bivaly vga, stb.
- tudom, hogy sok szempontot kell figyelembe venni egy notebook vásárlásnál, viszont úgy vettem észre, hogy nincsenek bonyolult igényeim - ma rengeteg gépet árulnak 15.4-es szélesképernyővel, nekem ez a méret és súlykategória teljesen megfelel, ezért érdeklődtem kizárólag a grafikus teljesítményről, mert az volt számomra a szürke pont.
- nem kell bivaly vga, mert egy 64 bites geforce 7300 mindennek nevezhető csak bivalynak nem - és nekem annyi pontosan elég lenne. egy fokkal jobb csak, mint az integrált kártyák, pont.
- nem játszásra lesz a notebook, csak szeretnék néha játszani rajta. tudom, hogy játszani asztali gépen kell, de pont azért vennék ilyen kategóriájú notebook-ot, mert nincs asztali gépem. nem vagyok teljesen hülye, ha kifejezetten játékgépet szeretnék, akkor olcsóbban vehetnék egy erős asztali gépet. most komolyan, hogy lehet egy gef 7300-assal szerelt gépet játékgépnek nevezni? 
- arról nem tehetek, hogy a sok agyondícsért gyártó emberi áron nem árul csak integrált videókártyás gépeket (jellemzően intel gma). lásd ibm - vannak jó áron celeronos gépeik, de ha picit jobbat szeretnél, akkor már 400ezer fölött jár az árcédula.
- direkt megnéztem két hasonló kiépítésű asus gépet, egyik sis alaplapi vga-val, másik 7300go-val, az árkülönbség nettó 15 ezer forint volt. ennyit elköltenék videókártyára egy asztali gépben is.. 
- tudom, hogy buta szempont, hogy civ4-hez veszek gépet, de mit csináljak, ha ez az egyetlen játék, ami leköt? civ3-at sosem tudtam megszeretni
egyébként valóban nem kell komoly grafikus kártya a civ4-nek, de azért intel gma950-en pl. az intel bevallása szerint is játszhatatlanul lassú a játék.
- az asustól kicsit elrettentem, mert említettétek, hogy gyenge a szervízhálózatuk. msi, toshiba gépekről mit tudtok ilyen szempontból?
- használt gép kilőve, számla kell róla..