Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) kekegsm válasza troland26 (#98) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

MEG NE VEDD!!!!!!! Az Advent nyugat-europaban, foleg UK es IRE vonalon mar regi markanak szamit, pocsek a minoseg. Nem megbizhato, akkuideje nulla szinte, szornyu.

Meg a Gericom is sokkal jobb nala!

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#102) troland26 válasza kekegsm (#101) üzenetére

troland26
(senior tag)

köszönöm szépen
nem ált szándékomban megvenni csak feltünt ,hogy van egy új versenyző
ha én veszek akkor vszínű hogy csak nyár elején DELL-t vagy ASUST nekem ezek a márkák jönnek be és ezekre a tipusokra van 3 ill 2 év garancia

(#103) shev7 válasza cucka (#100) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

ha semmikeppen nem jo az integralt vga, akkor talan megeri megnezni ezt [link] van benne egy ATI Radeon® Xpress 1150/128mb (foggalmam sincs mit tud)

De tovabbra is fenntartom, hogy az integralt videokartyakat nem kell annyira lesajnalni. Sokmindenre kepesek (mondjuk a 950-en pont nem fut a Civ4). Ez mar rengetegszer elhangzott ezekben a topicokban: Notivasarlasnal nem az elso szempontok kozott kene lennie, annak, hogy milyen jatekok futnak rajta. Ha egy gep nincs jol osszerakva (es az altalad valasztott markakrol ez azert elmondhato) meg egy integralt grafikus chip is nagyon felmelegiti a hazat, nem beszelve a rendes gpu-krol(Haver ACER-je X700as atival szinte eget ~20 perc fifa07 utan). Es akarhogy is van megtervezve egy alatresz, ha nincs rendes hutese, azert hosszu tavon nem tesz jot neki...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#104) cucka válasza shev7 (#103) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ennek az ati x1150-nek utánanézek, köszi a tippet.

Notivasarlasnal nem az elso szempontok kozott kene lennie, annak, hogy milyen jatekok futnak rajta. - ezen a téren engem csak annyi érdekel, hogy fusson a civ4. nem kell tökéletesen hasítson, de valamennyire azért játszható legyen, ezért gondolkozok egy 7300-as geforceban, az talán kevéssé melegszik annyira, mint az x700, vagy a hozzá hasonló erősebb vga-k (pl. 7600go, x1600). hetente játszok olyan 2-3 órát, tehát nem játékgép lesz. ezek a notebook vga-k lekapcsolnak, ha nem használok 3d-t?

(#105) cucka válasza shev7 (#103) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ah még egy apróságot elfelejtettem. :)
itthonra mindenképp vennék egy notebook hűtőpadot is alá, tehát azzal a túlzott melegedés problémája valamennyire megoldódik. asus-okra pedig emlékeim szerint 2 év garanciát adnak. a józan ész azt mondja, hogy ha be merik vállalni a 2 évet, akkor csak nem fog nagyon hamar szarrámenni az a gép, nem?

(#106) Rossi válasza cucka (#105) üzenetére

Rossi
(őstag)

Az említett P4M a 2MB cache miatt kb egy 3,6os asztali pentiumnak felel meg. Szóval elég erős. Az én Clevo-mon még semmi kopást nincs, nem recseg, semmi amibe beleköthetnék...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#107) dabadab válasza Rossi (#106) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Az említett P4M''

Itt Pentium M-rol van szo, aminek - felepitest tekintve - igazabol nincs tul sok koze a P4-hez. Van (volt) P4 Mobile is, de az total katasztrofa volt, gyakorlatilag egy kicsit vissza vett asztali P4, melegedett meg ette az aksit.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#108) Darkness1 válasza cucka (#100) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Használt gép? Nem kell tőlük félni annyira (persze meg kell nézni, meg minden). Remek vételek vannak időnként, persze ki kell fogni.

Mellesleg épp az rontja le a koncepciódat, hogy ragaszkodsz a Civ4-hez. Emiatt javasoltam az asztali gépet. Mellesleg ahhoz a játékhoz inkább processzor és memória kell, az én régebbi asztali gépemen, amiben Geforce 6200LE kártya volt nem volt gond a grafikával, ellenben az 512 MByte RAM nagyon karcsú volt neki. Alig 1 óra után lelassult, mert hatalmas memóriszivárgás van benne.

[Szerkesztve]

Just keep the order!

(#109) Darkness1

Darkness1
(fanatikus tag)

Én különben azt vettem észre, hogy alkalmazástól is függ, hogy egy gép mennyire meleg. Pl. ha a Google Desktop fenn van, akkor elég szépen tud melegedni, mert az amikor csak teheti nekiáll indexelni, ami viszont járatja a HDD-t és az én gépemben pont a HDD a legmelegebb pont. Jobban kellene a programok íróinak figyelni az ilyesmire, szerintem.

Just keep the order!

(#110) mobal válasza Darkness1 (#109) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

használj linuxot! speedstep nélkül meg se nyikkan a venti...

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#111) Darkness1 válasza mobal (#110) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

CPU != HDD

Mi köze a Speedstepnek a Google Desktop indexeléséhez?

Just keep the order!

(#112) shev7 válasza cucka (#105) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

errol is volt szo a topicban. Talan az ASUS szervize a ''leggyengebb'' ma Magyarorszagon. Relative sok gepet adnak el, amibe ugye becsuszik par hibas darab, es a szerviz nem birja a kapacitast. Tagabb barati koromben tobben is panaszkodtak, hogy ASUS szerviz (PDA-k, notebookok) neha egy honap alatt sem vegez...

Jatsz Civ3-mal az elfut a GMA950-en. Es igy mar sokkal nagyobb a mozgastered :) Plane, hogy hetente 2-3 orat jatszanal igy meg kevesbe ertheto szamomra a ''jo'' videokartyahoz valo ragaszkodas...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#113) mobal válasza Darkness1 (#111) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát tudom. de ez is igaz a hdd -re. igaz nem teljesen arra válaszoltam amit írtál. szóval azt vettem észre, hogy a linux kevesebbet zabál. :)

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#114) mobal

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztk!
kéne majd gép 14.1 (1280 felbontás) Core 2 Duo -s. Sajnos a VGA -ról lemondtam :( mert nincsen elérhető árban. max (inteles!). br 300 e ig. Guild Wars jáccanék néha.

ebben kéne help.Köszi!

(#115) humax

humax
(fanatikus tag)

most szeretnek rendelni egy Lenovo 3000 N100 (TY06VHL).
de az olvastam a tesztekben hogy nincs bene dvd iro?az igaz?vagy nincs be driver huza?nem tudsz irni dvdt?valami ilyasmit?igaz?

Elado Lakast keresek budapesten,ajanlatokat megköszonom.(BOCSNAT KEREK A ROSZ MAGYAR IRASOMERT, KULFOLDI VAGYOK )

(#116) Darkness1 válasza mobal (#113) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Pár napja próbáltam ki a kiadás előtt álló Debian Etch-et a gépemen. Jelenlegi állapotában még nem támogat teljes körűen minden hardvert, ami egy notebookban benne szokott lenni. Ugyanakkor a KDE sokkal szebb és ergonómikusabb, mint pl. az XP. Nekem 14,1'', 1400x1050-es képernyőm van és látszik, hogy a Windowst sokkal kisebb felbontású képernyőhöz tervezték. A KDE ellenben fiatalabb és jobban néz ki rajta. De vannak más okok, ami miatt inkább maradtam a Windows-nál. A többi disztribúciót nem szeretem.

Nem mellesleg a weboldalak nagy részén is látszik, hogy nem erre a felbontásra számítottak...

Na, jó, OT vége...

[Szerkesztve]

Just keep the order!

(#117) shev7 válasza mobal (#114) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

az intel szerint a gma950-n tudod futtatni a guild wars-t

(#118) mobal válasza Darkness1 (#116) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)

(#119) mobal válasza shev7 (#117) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gyakorlatilag?

(#120) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ácsi, gyerekek! Mi a francnak vesztek notebook-ot egyáltalán, ha az számít a kiválasztásnál elsődleges szempontnak, hogy milyen játék fut el rajta??? Ezt k**v&r@ nem értem...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#121) tkazmer válasza Zanik (#120) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért megtörténhet, hogy valaki esetleg csak helyhiány, vagy sok utazás miatt vesz notit, amúgy tökéletesen megfelelne neki egy asztali is. És nem akar lemondani a játékról azért, mert kicsi a lakása, vagy sokat kell utaznia

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#122) shev7 válasza mobal (#119) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

nemtudom. De a game compatibility listen fenn van, es zold potty van mellette...

(#123) dabadab válasza tkazmer (#121) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aki csak a helyhiany miatt nem akar ''rendes'' gepet, az vegyen inkabb mini PC-t, sokkal jobban jar.

(#124) Zanik válasza dabadab (#123) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

ott a pont...

(#125) Zanik válasza tkazmer (#121) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát szvsz az itt ezidáig megszólalt, játékra is használható notebook-ot kereső emberek szinte mindegyikének TUTI van asztali gépe! Vagy eddig min játszottak??? És ha azon fut rendesen minden game, akkor meg minek nekik még egy szgép, ráadásul pont egy noti? Nem elég az az idő amit otthon a gép előtt töltenek???

(#126) shev7 válasza Zanik (#125) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

nagyjabol egyet ertek veled, de nem kell a flame...

(#127) mobal válasza Zanik (#120) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát ha jáccok kb 1 valamit és miután nem otthon tanulok ezért fel kell utaznom ott élnem miért ne jáccak néha? most komolyan? nem az számít hanem az számítana hogy legyen benne normális vga pl linux miatt... és akkor máris nem lenne gond. van ilyen gép de az nem az én pénztárcámhoz mért.

(#128) tkazmer válasza Zanik (#125) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én csak egylehetőséget vázoltam fel....

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#129) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Igaz - nem kell a flame! Abba is hagyom, csak már csípi a szemem a sok vga-összehasonlítgatás, hisz egy notebookban nem éppen az a lényeg... De tényleg vége az OFF-nak! Sorry if bothered anyone...

[Szerkesztve]

(#130) Rossi válasza dabadab (#107) üzenetére

Rossi
(őstag)

Én kérek elnézést... :W

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#131) Rossi válasza Zanik (#129) üzenetére

Rossi
(őstag)

Most akkor ne játsszunk a notinkkal? Akkor minek raknak bele mondjuk X1600-ast? És ha valakinek a munkája mellett kell néha pár 10 prc kikapcsolódás, és ha már játszik, ki szeretné élvezni a grafikát is? Miért olyan nagy bűn ez neked?

(#132) shev7 válasza Rossi (#131) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

nem az a baj, hogy elvezni szeretne a grafikat, hanem az, hogy egy jatekra valo konfig asztali gepeknel ugye nem ket filler. Ha jon valaki hogy ajanljunk 200k-ert olyan konfigot amin futnak a legujabb jatekok akkor mit lehet csinalni? Hat en ahelyett hogy egy FuSi-t vagy egy Acert ajanlanek neki, inkabb megprobalom lebeszelni rola. Ha az asztali gepeknel kb a legdragabb konfigok azok amivel ''elvezni lehet a grafikat'' akkor miert keressuk ugyan ezt a teljesitmenyt az also kategorias notebookoknal?

(#133) Zanik válasza Rossi (#131) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem bűn, sőt 10percnyi COD2-zés egy notebook-on nyílván megér 250ezret! :DDD

Én inkább Elastomaniázom... :DD

[Szerkesztve]

(#134) Rossi válasza Zanik (#133) üzenetére

Rossi
(őstag)

Ugyanmár! Ez tiszta demagógia... Végig sem olvastad a hsz-omat. Munka mellett

10 perc CODozás nyilván nem ér meg 250k-t, de sok programhoz kell az erős hardver, illetve a minőségi, időtálló notik sem olcsók. És ha már van az ember gépébe egy olyan VGA, amin neagyjisten elfut egy-egy újabb játék, akkor hadd ne szégyelljem már magam, hogy kikapcsolódásként játszom egykicsit.

Nekem pl egyenesen felüdülés volt a sokórányi számítógépes meló után/közben 3x végigvinni a Carbont, most pedig néha-néha 1-2 órát san andreasozni.

(#135) jhony777

jhony777
(kvázi-tag)

Szevesztok, egy kérdésem lenne szeretnék venni egy jó kis laptopot, kijelző nagyon szép legyen, nem játszom szinta soha, viszont hangszerelek, Cubase, Vegas 7,Sound Forge8, FX ek, midik,videózom stb:) Valami elfogadható árú cucc kellene, csak nem ismerem a piacot, eddig nem tudtam volna venni, talán most.

Aminek lennie kellene: min 80GB HDD, jó hangkari, 128MB os videó kártya, (mondom nem játékhoz, csak dvd nézés, Photoshop, ilyenek,stb) min 512MB RAM inkább 1GB.
Lan, modem,USB2, Firewire!!!,
DVD Combo, szokványos dolgok:) MIt ajánlotok, hol nézzek szét? Nyugatinál lakom, szal tudnék nézelődni de nagyon sok pénzem nincs azért sajna :( Stabil cucc kellene, viszonylag hosszú akku élettartammal.

Köszi előre is ha valakinek van valami ötlete :R

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#136) Xero válasza Boolash (#6) üzenetére

Xero
(őstag)

Hello!
Csak halkan javasolnék neked egy MacBookot. HD filmek röhögve mennek mini DVI port van rajta magyrán 1 5 centis eszközzel bármilyen DVI-os cumóra köthető 1.83-as CoreDuo-s procitól indul és most eléggé akciósak a régebbi modellek. Amugymeg OSX-en az általad felsorolt dolgok könnyedén elvégezhetőek és windows is futtatható ám az OSX kiválóan kihasználja a 2 procit.

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#137) jhony777 válasza Xero (#136) üzenetére

jhony777
(kvázi-tag)

Köszi, mibe kerül egy ilyen cucc? Kérdezem félve, szintén halkan :)

Éjjjen a VEGAS !! :-)

(#138) shev7 válasza Rossi (#134) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

Ket kulonbozo dologrol beszelunk.

1. Vegyunk notebookot bivaly vga-val mert megtehetjuk
2. Vegyunk notebookot, mindegy milyet, csak jo videokartyaja legyen, minden mas szempont masodlagos

Azert ez nem ugyan az.

(#139) Zanik válasza shev7 (#138) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Rossi! Akkor azt hiszem félreértettél engem, mert én is sehv7 második pontban leírt esetére gondoltam. Mikor a notebook kiválasztásánál - legyen az akár belépő szintű noti - a videokártya tudása az elsődleges szempont egyeseknek, ami szerintem nagy hiba!

Nem az a baj, hogy vesz valaki egy notebook-ot valamilyen nyomos indokból, ami mellesleg elbír egykét hardverigényes játékot, és néha-néha a tulajdonos ki is használja ezt, hanem hogy valaki eleve JÁTÉK-ra akar notebook-ot venni!

Tegyük fel, van 500ezer forintod, amiből egy asztali gépet és egy notebook-ot kell venned. oszd fel kérlek, melyikre mennyit szánnál??? 250-250? Vagy inkább 300-ból egy PC-t, 200-ból egy notebook-ot? Nos?

'' - Jó napot kívánok, szeretnék venni egy notebook-ot úgy kb. 250ezerért!
- Semmi akadálya. Milyenre gondolt? Mire szeretné elsősorban használni?
- Játszani...''

Szerk.:
Úgy gondolom tényleg ideje lenne hanyagolni a témát, bár ugye pont én hoztam fel. Csak hát jó lenne ha páran notebook vásárlás előtt átgondolnák, mire is akarják használni azt, illetve tényleg szükségük van-e rá!

[Szerkesztve]

(#140) kekegsm válasza Zanik (#139) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Nezd, ennekem fontos szempont volt a jatek is, beismerem. Kulfoldon dolgozom, es ha mennem kell mashova (Ami kulfoldi munkanal konnyen elofordul) vagy haza kell mennem, akkor nincs kedvem egy nagy borondot csak a szamitogeppel telepakolni. Nekem kellett egy szorakoztato kozpont, amin lehet dolgozni is. Semmi mas nem johetett szoba, mint egy eros noti.

Keke-Acer5820TG,i5-430/8GB/500Gb/Ati5650/15.6Wide/W7HP+Dell Latitude E4300,SP-9400/4GB/160GB/13.3WideMatt/W7Pro

(#141) kekegsm válasza jhony777 (#135) üzenetére

kekegsm
(senior tag)

Enmeg azt mondom, hogy a gep alapban egy teljesen atlag gep, neked inkabb a hangra kell gyurni, arra pedig ajanlom, hogy PiCIMaCIs vagy USBs hangkartyat vegyel inkabb hozza. Ossze sem lehet hasonlitani az integralt hanggal, lehet az akar 7.1 is. Creative Audigy2, XFi, stb.

(#142) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyrészt köszi a válaszokat, másrészt azért álljunk meg egy szóra.

valamennyire az én kérdéseim alapján indult itt el a flame, pedig azt hiszem, félreértelmeztetek. mindenki dobálózik itt olyanokkal, hogy szar márkájú gépben bivaly vga, stb.

- tudom, hogy sok szempontot kell figyelembe venni egy notebook vásárlásnál, viszont úgy vettem észre, hogy nincsenek bonyolult igényeim - ma rengeteg gépet árulnak 15.4-es szélesképernyővel, nekem ez a méret és súlykategória teljesen megfelel, ezért érdeklődtem kizárólag a grafikus teljesítményről, mert az volt számomra a szürke pont.
- nem kell bivaly vga, mert egy 64 bites geforce 7300 mindennek nevezhető csak bivalynak nem - és nekem annyi pontosan elég lenne. egy fokkal jobb csak, mint az integrált kártyák, pont.
- nem játszásra lesz a notebook, csak szeretnék néha játszani rajta. tudom, hogy játszani asztali gépen kell, de pont azért vennék ilyen kategóriájú notebook-ot, mert nincs asztali gépem. nem vagyok teljesen hülye, ha kifejezetten játékgépet szeretnék, akkor olcsóbban vehetnék egy erős asztali gépet. most komolyan, hogy lehet egy gef 7300-assal szerelt gépet játékgépnek nevezni? :)
- arról nem tehetek, hogy a sok agyondícsért gyártó emberi áron nem árul csak integrált videókártyás gépeket (jellemzően intel gma). lásd ibm - vannak jó áron celeronos gépeik, de ha picit jobbat szeretnél, akkor már 400ezer fölött jár az árcédula.
- direkt megnéztem két hasonló kiépítésű asus gépet, egyik sis alaplapi vga-val, másik 7300go-val, az árkülönbség nettó 15 ezer forint volt. ennyit elköltenék videókártyára egy asztali gépben is.. :U
- tudom, hogy buta szempont, hogy civ4-hez veszek gépet, de mit csináljak, ha ez az egyetlen játék, ami leköt? civ3-at sosem tudtam megszeretni :) egyébként valóban nem kell komoly grafikus kártya a civ4-nek, de azért intel gma950-en pl. az intel bevallása szerint is játszhatatlanul lassú a játék.
- az asustól kicsit elrettentem, mert említettétek, hogy gyenge a szervízhálózatuk. msi, toshiba gépekről mit tudtok ilyen szempontból?
- használt gép kilőve, számla kell róla.. :U

(#143) atosz válasza cucka (#142) üzenetére

atosz
(őstag)

- arról nem tehetek, hogy a sok agyondícsért gyártó emberi áron nem árul csak integrált videókártyás gépeket (jellemzően intel gma). lásd ibm - vannak jó áron celeronos gépeik, de ha picit jobbat szeretnél, akkor már 400ezer fölött jár az árcédula.

Ez sajnos így van, de nem véletlenül...

(#144) Rossi válasza Zanik (#139) üzenetére

Rossi
(őstag)

Ok, akkor végső soron még egyet is értünk... :R

(#145) cucka válasza atosz (#143) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

oké, de szerintem indokolatlan az árkülönbség.
például nekem tetszenének az ibm/lenovo gépek. itt van a legolcsóbb, amiben nem integrált grafikus vezérlő van: [link]

ehhez ha hozzátennék még úgy 50 ezret, akkor vehetnék két hasonló felszereltségű asus/msi gépet, szóval az én zsebemhez képest nagyon drágán mérik ezeket a cuccokat.
egyébként olyan nettó 200-220 ezerből szeretném kihozni a gépvásárlást. ibm-ben ennyi pénzből mondjuk erre futna: [link] - egy magos proci, 512 ram, intel gma. szerintem ez így elég sovány..

[Szerkesztve]

(#146) atosz válasza cucka (#145) üzenetére

atosz
(őstag)

Aki megérti, hogy nagyrészt nem a teljesítmény a döntő, annak ez elfogadott. Ez van.

(#147) cucka válasza atosz (#146) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyébként mi az, ami márkás gépeknél indokolja a 70-80%-os felárat?
jobb minőségű a ház, ezt elismerem.
a gépeknek mondjuk nem 2%-a romlik el garanciaidőn belül, hanem 1%
ha elromlik a gép, akkor pár hét helyett pár nap alatt javítják
halkabb a hűtőjük? ismerős vett egy 2magos fusi gépet, integrált vga.. na hát kb. óránként kapcsol a ventillátora zúgó üzemmódra, akkor valóban hangos, de 1-2 perc után elhalkul. ennél tud jobbat egy márkás gép? integráltnál erősebb vga-val nyilván nem ilyen jó a helyzet, bár szerintem a mobil vga-k takarékos üzemmódban mennek, ha csak 2d-ben használod. vagy ebben tévedek?

egyéb érv, ami miatt megérné márkás gépet venni?

(#148) dabadab válasza cucka (#145) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''oké, de szerintem indokolatlan az árkülönbség.''

Ez erdekes kerdes. Lehet, hogy te szemely szerint igy erzed, viszont nekem ugy tunik, hogy az kb jol tukrozik a koltsegeket, vagyis ezekben a laptopokban tenyleg ennyivel tobb (ill. inkabb dragabb) anyag meg mernoki munka van.

(#149) cucka válasza dabadab (#148) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mennyivel több anyag és mérnöki munka?
a fél millás ibm-ben is ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a 200ezres asus-ban. alaplap, proci, memória, stb. ami tényleg különbözhet, az a képernyő és a ház. képernyőből nekem a már említett fusi 15.4'' wide minősége tökéletesen megfelel. a házak előállítási költségeiről nem tudok mondani semmit, de nyilván nincsenek olyan rettentő nagy, soktízezres különbségek..
egyébként nincs sok tapasztalatom notikkal, tehát ha tényleg van más, amiben kifejezetten jobb a ibm/hp/sony mint egy parasztos asus/fusi, akkor írd le, legalább okosodok.

(#150) atosz válasza cucka (#149) üzenetére

atosz
(őstag)

Nem csak az anyag, hanem az innováció, ergonómia, support. Ha ezeket nem fejlesztenék nagy költségekkel ki, akkor a comsumer modelleket sem lehetne ennyiért adni.

A T42p-m amúgy tényleg halk még terhelés alatt is, akár játék alatt is, nem melegszik úgy sem, még a VGA sem integrált, hanem ATI FireGL.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.