Hirdetés

Aktív témák

  • kyleoplon

    csendes tag

    Sziasztok!

    Elolvastam minimum az utolsó 200 hsz-t, ez alapján körvonalazódott bennem, hogy amit eddig kinéztem (Dell Inspirion N5110 és 2 gép az ASUS K53!-mas sorozatából, K53E illetve K53SV) az véleményetek és tapasztalatotok alapján nem megfelelő minőségű az adott árért.

    A Dell-t még el is hittem, így már annyira az "agyonemlegetett" Acer Aspire AS5755 felé hajlottam, hogy az általam oly nagyra becsült ASUS márkát már szinte eltemettem. Erre jött egy komment miszerint elírás történt... :Y

    Tehát nem ártana tisztázni. Még egyszer, az ASUS rajongók kedvéért: a K53-mas sorozattal nincs baja a társaságnak ugye? Illetve a K53-mas sorozaton belül biztosan van olyan termék ami megéri az árát!?

    Én jelenleg egy 5 éves ASUS A6R-t csépelek, és semmi olyan probléma nincs vele ami aláásná a Tajvaniak hírnevét. Az akksim 3 évig nagyon jól bírta. Fél év után voltam oly szerencsés, hogy leejtettem a gépet és elszállt a kijelző. DE! Garanciával lecserélték, háztól-házig szállítással. Azóta is tökéletesen működik, a kijelzője kifogástalan. Így az 5. x-en túl már lassúcska a gép, az akksi halott, az igényeim viszont nőnek. Ezért is hajlanék a cserére. És mivel eddig bírta a masina, elsősorban ASUS-t szeretnék vásárolni.

    Eddig úgy gondoltam ez lesz a megfelelő: http://www.notebook.hu/notebook/asus_akcios_modellek/asus-k53svsx056d
    190k-ért úgy gondolom 2 év garival elég jó. Esetleg még vásárolni is lehet mellé 1 évecskét.
    Aztán megijedtem a sok "kerüljétek a K szériát" komment kapcsán. :(

    Rugalmas vagyok. Ha azt mondjátok, hogy az Acer AS5755 jobban megéri i5-ös procival, GT540-nel, legális win7-tel (bordó csomagban :D ) akkor azt mondom: OK. A +2 év gari szerintem alap, és akkor így ugyanúgy 190k-ra jön ki a gép. Ráadásul az ASUS-hoz képest van plusz 1 évem. :K

    Kérdés csak az, hogy az ASUS i7-es 4 magosa megéri-e, mennyivel tud többet az i5-höz képest. Mennyivel gyorsulhat a gép ha egyáltalán gyorsul ugyebár? Olvastam 1-2 tesztet a check oldalán, hogy néhol jobban teljesített az i5-ös. Kell-e egyáltalán 4 magos egy ilyen gépbe? Ha elég lenne a 2 magos, akkor meg ott van a K73SV, vagy a K53E is.

    Mire használnám: AutoCAD (de nem durván), kis játék (autósak, piff-puff - de nem kell max felbontás), net, szobamelegítés.... :DDD szóval jó ha tud 1-2 dolgot, de nem kell 10 dimenzióban FullHD. ;)

    Úgy gondolom ez a két választási lehetőségem van 190k-ért.
    Tehát ASUS K53SV avagy ACER AS5755G.

    Mi a véleményetek, tisztelt szakértők? :D

    Elnézést a kis regényért, és köszönöm véleményeteket előre is!
    Üdv, kyleoplon

Aktív témák