Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#951) Szuperzacskó

Szuperzacskó
(lelkes újonc)

#928 :F

Várom mások véleményét is ezzel a kérdéssel kapcsolatban. :)

Carpe Diem

(#952) csibor válasza JoeYi (#947) üzenetére

csibor
(őstag)

Szerintem tök ugyanaz,csak ASUS-nak jobban cseng a neve.
Szuperzacskó :A két MSI között 40K különbség van!Nem ugyanaz a célközönség.

[Szerkesztve]

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#953) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Azon gondolkozom, hogy melyik platform éri meg jobban, az Intel CoreDouja vagy az AMD Tuionja. Amelyik gépet most nézem, abban AMD van, AMD Turion-64x2 (TL-52 - 1.6GHz), a kérdés az lenne, hogy egy T2250-es CoreDuo procihoz képest mennyivel gyorsabb, és a legfontosabb...mennyit fogyaszt és mennyire melegszik egy ilyennel szerelt gép? Innen-onnan azt hallottam hogy az AMD-k energiagazdálkodása nem az igazi és egy óráig sem bírják akksiról. Ki mit tud mondani erről?

Az élet négy magnál kezdődik.

(#954) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Itt nézz körül:[link]
Talán ezt az oldalt az 1 hsz-be is bele kellene rakni.

Walter White is Bad*ss!!

(#955) PLacc válasza asound (#953) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Ez badarság. Attól függ, hogy mekkor akku van rajta. Azt elhiszem, hogy egy Acer a 2200-as alap akkuval nem megy többet 1-1.5óránál AMD-vel, de Intel-lel közel ilyen helyzet lenne, főleg Celeron M-mel.
Tény, hogy a Turion-Sempron alapból jobban melegszik, mint a Pentium-ok/Core-ok, de max terhelésen meg az Intel melegszik jobban. :)

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#956) polip válasza asound (#949) üzenetére

polip
(PH! addikt)

a delleket itt olcsóbban megveheted: [link]

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#957) polip válasza asound (#953) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ugyan azt tudja mindkét proci...teljesítményben, fogyaztásban...most hogy az egyikkel 10 perccel tovább megy egy akksi, az nem oszt nem szoroz

(#958) atos30

atos30
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
ASUS A6m-Q35 és ASUS A6RP-067 között vacilálok.Ugyan azok, csak az egyik AMD a másik INTELL.A cpu-k leírásánál azt találtam ,hogy a celeron-M procik nem támogatják az energiakímélő modot(vagy mifenét), tehát állandó teljesítményen dolgoznak.Az AMD-s mob.sempron -ok pedig tartalmazzák ezt a funkciót, de kétféle fogyasztási értéket találtam: 65W és25W-ot.A vga mérete az intelnél állítható a ram fügvényében, de az amd-nél nem találtam semmi erre utaló jelet.
Árban egy kicsit többe kerül az amd-s: [link]
Valaki legyen szíves megmondani melyiket lenne érdemes megvenni, illetve melyiknek mi az előnye-hátránya.

[Szerkesztve]

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#959) polip válasza atos30 (#958) üzenetére

polip
(PH! addikt)

a sempron ebben az esetben jobb döntés....

(#960) Ivanov

Ivanov
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Dell D420 [link] 1 évesen, gar. nélkül, német billentyűvel

U2500 Intel Core Duo 1,2GHz (Ultra Low Voltage)
1 GB RAM
80 GB HDD
Intel Graphics Media Accelerator 950
12'' TFT WXGA (1280 x 800)

Szerintetek mennyit ér egy ilyen gép?
Olyan árra gondolok amiért tényleg érdemes megvenni, ODD nélkül, csak a gép.

(#961) almafa42

almafa42
(kvázi-tag)

Na, megrendeltem a notit.

Dell Inspiron 6400

Intel Core2 Duo T7200
1024MB DDRII 667MHz
160GB SATA
ATI X1400
3 év teljeskörű gar

220 nettóért (ismerőstől)

Köszönöm a segítséget mindenkinek :R

Annyit meg tudtok még mondani, hogy a Dellekre a gar. az világgarancia, vagy csak itthon érvényesíthető?

(#962) sheratan válasza polip (#957) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

leszámítva, hogy a Turion az 64bites, a T2250 meg nem... de aki nem használja ki, és a következő gépcseréig nem is akarja/tudja kihasználni, annak ez totál mindegy...

powered by Meizu MX

(#963) polip válasza sheratan (#962) üzenetére

polip
(PH! addikt)

azért bátorkodtam kijelenteni ezt így, mert eddig igen kevés laptop használót láttam, aki bármit kihasznált volna a 64 bitből.. :R

(#964) sheratan válasza polip (#963) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én 32-t kihasználok belőle :DD

amúgy eddig semmilyen hasznát nem láttam a 64-nek, nem tudtak olyat mutatni még, ami 64-en megy, 32-n nem (fordítva már igen /gondolok itt néhány szoftverre/). szóval gyanítom, hogy az átlagfelhasználót nem igazán érintik a különbségek...

powered by Meizu MX

(#965) Dr. Akula válasza polip (#963) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mert kell rá szoftver is, ami nem nagyon van. De ha nincs hozzá hw, sw se lesz sose.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#966) polip válasza Dr. Akula (#965) üzenetére

polip
(PH! addikt)

64 bites cuccok má elég régóta vannak, de egy nyomorult értelmes xp-t nem kreáltak hozzá, nemhogy egyebet...

(#967) Lucky13

Lucky13
(újonc)

Hali!
Segítségeteket szeretném kérni. Kinéztem egy notebookot, egy Toshiba A8-183-ast. Kicsit bizonytalan vagyok, ezen a téren, nem tudom jobb e ez, mint a kevésbé drága tipusok. Megéri e befektetnem ebbe, ugyanis hosszabb távon gondolkozok, netezésre, és altalános használatra. Megnyugtató ugyan a 3 éves garancia, de esetleg tudnátok ajánlani más 200-250 ezer közötti, megbízható gépet, XP-vel. Vagy ne gondolkozzak tovább? Mert már így is teljesen össze vagyok zavarodva.
Előre is köszönöm!
Lucky

[Szerkesztve]

Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve.

(#968) polip válasza Lucky13 (#967) üzenetére

polip
(PH! addikt)

200-250 között érdemes szétnézned Dell vagy IBM fronton is...

(#969) Kbali válasza Lucky13 (#967) üzenetére

Kbali
(őstag)

Esetleg kérdezd meg itt: [link]

nem vagyok suhanc...

(#970) Ivanov válasza Lucky13 (#967) üzenetére

Ivanov
(lelkes újonc)

Lucky Te egy 13 éves lány vagy amúgy? :)

Szerintem dellt vegyél, az a legjobb szerviztámogatásban.

[Szerkesztve]

(#971) Blaise válasza Ivanov (#970) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

nem merted bent hagyni a buxa szót ? :DDD

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#972) JoeYi válasza JoeYi (#932) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

nah megnéztem az MSI notit MediaMArktban, és tetszik, azthiszem az lesz Mondjuk nem pont az M677x volt kint, de egy külalakra megegyező típus. A numerikus bill is faja, tetszik a cucc

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#973) csibor válasza JoeYi (#972) üzenetére

csibor
(őstag)

A 6XX sorozatnál a burkolat ugyanaz.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#974) Dr. Akula válasza polip (#966) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Jó, de nem azért az 1-2 shareware progiért vesz gépet az ember. Ennél ''kicsit'' több kell.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#975) polip válasza Dr. Akula (#974) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ezt most konkrétan nem értem :) ezt mire felelted ill. mire értetted? :)

(#976) Dr. Akula válasza polip (#975) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

64 bites cuccok má elég régóta vannak...

(#977) Damage

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Kinéztem ezt a gépet:
[link]
Jó vásár lenne 240 HUF bruttóért?
Játékra használható (mondjuk egy asztali Barton3200+ és GeForce6800-ashoz képest)? Egyéb alkalmazásokra (fotószerkesztés, Photoshop CS3)? Mennyire jó ez a 17''-os CrystalView kijelző? Van valakinek személyes tapasztalata ezzel a (vagy hasonló) típussal?
A 7600GO vagy az X1600 mobility az erősebb játékoknál?
Jóval erősebb a Mobile AMD Turion64 X2 TL50(2 mag,64bit) 1600Mhz a 3200+ Barton-nál?
Előre is elnézést a sok buta kérdésért, de évek óta nem követem a PC-k világát...

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#978) Dr. Akula válasza Damage (#977) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Súlyzónak és radiátornak kiváló.

Notebookként értelmezhetetlen, ha meg csak LAN partikra cipelni kell, akkor jobb egy HTPC + TFT monitor.

(#979) Damage válasza Dr. Akula (#978) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Megköszönném, ha tényekkel alátámasztanád a véleményed! Miért nem jó? Miben gyenge? (az üzemidő nem lényeges szempont, mert hálózati áramról, autó akkuról használnám). Hogy érted, hogy értelmezhetetlen? (tömeg és üzemidő nem számít)
Nem LAN party miatt kellene, és eleve a TFT-k ellensége vagyok!
Sokat járok fotózni és nem feltétlenül itthon dolgoznám fel a képeket (Adobe Photoshop CS3), ezért lenne szükségem a hordozhatóságra és a min. 17''-ra és relatív erős procira, VGA-ra. Sokat nézek filmet PC-n és néha szeretnék játszani is vele (most asztali PC-m van, 3200+ Barton és GeForce 6800).
Mit ajánlanál ez a FuSi Xi 1526 helyett, ami szintén minimum 17'' és legalább ilyen erős, de nem drágább?

(#980) Dr. Akula válasza Damage (#979) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

4 kiló, 17'', sok kályha alkatrész 1 rakáson. Ez minden ami egy notebooknak ellentéte. Ja, és Amilo, ami már definiálja a ''minőségét''.

tömeg és üzemidő nem számít
Akkor minek neked notebbok?

és eleve a TFT-k ellensége vagyok
Ha már a kiló úgyse számít, vihetsz CRT-t is. :D

Mit ajánlanál ez a FuSi Xi 1526 helyett, ami szintén minimum 17'' és legalább ilyen erős, de nem drágább?
Asztali számítógépet. Ezek a játékos DTR-ek inkább csak parasztvakítás. Azért csinálják mert igény az van rá. Olcsó kenyérre is van, azért kapni mindenhol takarmánybúzából E betűs vegyszerekkel feltuningolt lufikenyeret. Jó lesz a parasztnak... Te ráadásul dolgozni is akarsz rajta, melyik a jobb: ha gyors a cucc, de bedöglik minden sarkon, vagy ha lassabb, de rá mered bízni az adataidat? A kijelzője 17'', de csak 1440*900, ennyit az én notim 14''-ben tud. Főleg fotózásra elvárná az ember ekkora méretben az 1920*1200-at, de legalább az 1680*1050-et. Ennyi pénzért biztos nem kapsz jobbat, de ennyi pénzért nem is biztos hogy noti kell neked.

(#981) sheratan válasza Damage (#979) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

photoshophoz minek kéne erősebb vga? az nem sokat ad a képfeldolgozásba (hacsak nem valami 3D-s cuccot csinálsz.
a TFT ellensége vagy? miért, ebben a gépben mi van? (meg az összes laptopban) talán CRT? :D

érdemesebb lenne aszerint nézni a gépet, hogy milyen a TFT panel színhűsége, mennyire jó látószöggel rendelkezik (különben kicsit odébbdőlsz és máris nem olyan színeket látsz).
az erős proci még oké, meg a 17'', de figyelj a felbontásra is, hogy tényleg kiférjen egy nagyobb kép, ne csak fizikailag legyen nagy a panel. ebből a szempontból töbet ér szerintem egy kisebb méretű, de jobb felbontású gép.

egyébként azért nem jó választás egy FuSI, mert a 40%-uk gyárilag hibás, és így viheted majd szervizbe elég gyakran. meg emellett még vacak anyagokból csinálják, rossz az ergonómiája, rossz a tervezése (szellőzés, stb), így igencsak melegszik. ez főleg nyáron kellemetlen, mert égeti a kezed. stb...
ezeken is érdemes elgondolkozni, nem cska az árcédulán.

powered by Meizu MX

(#982) polip válasza Damage (#977) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ha nem vagy képben semennyire a notikkal, akkor először olvasgasd el, miért nem javallott az amilo.. :(

(#983) Damage válasza Dr. Akula (#980) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

A tömeg (+/- 2-3 kg) nem számít és minimum 17''-ra szükségem van!!!
''Ja, és Amilo, ami már definiálja a ''minőségét''.''
Vagyis csak szimplán FuSi ellenpárti vagy?!

''tömeg és üzemidő nem számít
Akkor minek neked notebbok?''
Leírom mégegyszer:
''Sokat járok fotózni és nem feltétlenül itthon dolgoznám fel a képeket (Adobe Photoshop CS3), ezért lenne szükségem a hordozhatóságra és a min. 17''-ra és relatív erős procira''
Beláthatod, hogy könnyebb egy notebook-ok hordozni, mint egy asztali PC-t CRT monitorral, klaviatúrával, egérrel stb. Ráadásul a Notebook-ot (feltételezem), hogy szivargyújtóról is tudnám használni az autóban anélkül, hogy az anyósülést elfoglalnám. Ugyanakkor nem szeretnék 2 számítógépet, eladnám (és kiváltanám) az asztali PC-m a jövendőbeli notebook-kal.

''és eleve a TFT-k ellensége vagyok
Ha már a kiló úgyse számít, vihetsz CRT-t is. ''
''A tömeg nem számít'', itt természetesen notebook-okra gondoltam. Nem számít, hogy 3 vagy 5 kg, csak hordozható legyen!
''Mennyire jó ez a 17''-os CrystalView kijelző?''
Ez az ami érdekelne!

Nem azért kértem a véleményeteket, hogy asztali PC-t ajánljatok, hiszen pont ezt szeretném kiváltani valami mobil gépre! A játék másodlagos (azt elvárom, hogy jobban teljesítsen, mint egy asztali Barton 3200+ GeForce6800-al párosítva)!
Fotó feldolgozásnál nem mindegy, hogy 17''-nál adja le ezt a méretet vagy 14''-nál. És az se utolsó szempont, hogy milyen minőségű a kijelző. Mivel új cuccnak számít, gondoltam nagy naívan, hogy jónak számít 2D-nél a TFT között. Inkább az érdekel, hogy mennyire dinamikusan adja vissza a színeket, tónusos, fakó, éles, túlszaturált stb-stb. Mennyire élethű egy normálisabb CRT-hez képest? Tudom, hogy soha nem lesz olyan képe, mint egy CRT-nek, de a többi nettó 200 ezer Ft laptopok körében milyen?

'' Főleg fotózásra elvárná az ember ekkora méretben az 1920*1200-at, de legalább az 1680*1050-et.''
Ez butaság. Én 1024x768-ban használom a 19'' CRT-m (1600x1200-at simán tudja 100Hz-en), de nincs értelme! Feldolgozásnál sokkal jobb ez a felbontás egy ekkora kijelző mellett!

(#984) Damage válasza polip (#982) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Valóban nem vagyok képben ezért is kérdeztem! Úgy gondolom, hogy érthető, hogy nem azt a választ várom, hogy ''ne vegyél azt, mert Amilo''. Nem gondoltam, hogy nagy kérés, hogy választ vártam arra, hogy miért nem szabad FuSi-t venni!

(#985) polip válasza Damage (#977) üzenetére

polip
(PH! addikt)

Mobility Radeon X1600

codename: M56
pipeline: 12 pixel-pipelines and 5 vertex-pipelines
clock: chip: 450 MHz, memory: 470 MHz
memory: DDR/DDR2/GDDR3/GDDR4, maximum upgrade: 256 MB, bus: 128 bit
directX: 9c, Shader Model 3.0
features: Avivo Video and Display Engine, The pixelshaders are controlled by 3 cores, Powerplay 6.0
157 millions of transistors

GeForce 7600 GO

GeForce Go 7000 serie
codename: G73M
pipeline: 8 pixel-pipelines and 5 vertex-pipelines
clock: chip: 450 MHz, memory: 500 MHz
memory: GDDR3, GDDR2, GDDR1, maximal upgrade: 256 MB, bus: 128/64 bit, partially TurboCache
directX: 9c, Shader Model 3.0
features: PureVideo
90nm, 177 millions of transistors, PCI-E, 8 raster operation units (ROP), 8 texture mapping units (TMU)

itt vannak a paramétereik, kb ugyanazt tudják...

[Szerkesztve]

(#986) polip válasza Damage (#984) üzenetére

polip
(PH! addikt)

sry, azt hittem előolvastad a saját fórumát meg a neten ezt, azt...

- hitvány anyagok
- hitvány tervezés
- hitvány kivitelezés
- ebből következően magas meghibásodási arány

ez a notik legalja...nem véletlen ennyi, amennyi

(#987) Damage válasza sheratan (#981) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül a PS-hez kellene az erősebb VGA. Játszanék is a géppel. Kiváltanám az asztali 3200+ barton + GeForce6800-at egy nem gyengébb játékgépre, de ez csak másodlagos szempont! Egyébként a PS CS3 főleg a 3D miatt különbözik a PS CS2-től, amit én lehetőség szerint szeretnék majd kihasználni!
TFT ellensége vagyok, mert hiszem, hogy a CRT-nek szebb a képe (persze itt kompromisszumot kell kötnöm a hordozhatóság miatt, így marad a TFT). Ezért is kérdeztem, hogy mennyire jó ez a FuSi 17''-os CrystalView kijelző?

A színhűség valóban fontos, a látószög nem érdekel (majd helyezkedem én). A panel nagysága annyiból számít, hogy 17'' mellett tudja az 1024x768-at (nincs olyan, ami ne tudná). Ugyanakkor nem mindegy, hogy 14'' mellett látod (szerkeszted) vagy 19'' mellett! Utóbbinál könnyebb a fotók feldolgozása. 14''-nál lehet, hogy tűéles lesz az, ami 17''-nál pixeles és ez az ami nagyon nem mindegy....

''egyébként azért nem jó választás egy FuSI, mert a 40%-uk gyárilag hibás, és így viheted majd szervizbe elég gyakran.''
Ez az első normális indok! Én ilyenekről nem tudok, mert nem vagyok jártas a mobilgépek világában, de hiszek Neked (nektek)!
Az ergonómia nem érdekel és a külső sem! Az se gond, ha melegszik (amíg le nem fagy)! Annyira hajlamos a melegedésre, hogy fagy is?
Köszi a választ!

(#988) Damage válasza polip (#985) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jól értelmezem játékok terén erősebb az 1600X? (ha saját 256Mb memóriával rendelkezik és nem a rendszermemóriából vesz el, mint a 7600-osok nagy része)?
Köszönöm!

(#989) avman válasza Dr. Akula (#980) üzenetére

avman
(őstag)

no offenz, de ez újfent megint az értékelhetetlen tanácsadás mintapéldája volt. részedről immáron nem először. ha nem értesz valamihez, akkor ne beszélj már bele, illetve ne definiáld már újra mások igényeit.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#990) Damage válasza polip (#986) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elmúlt nap nagy részét ezzel töltöttem, de gondoltam egyszerűbb rákérdezni, mint 7x24 órán át kutatni ebben a témakörben. Próbáltam elolvasn mindent ebben a témakörben a FuSi-s topicban és itt is. Rákerestem a típusokra, de leginkább boltok árlistáját kaptam találatul.
Az anyagminőség, tervezés, kivitelezés nemigen számít. Nem zavar, ha csúnya és szar műanyagból van. A meghibásodás és a túlmelegedés (ebből következő lefagyás) annál inkább érdekel! És ha azt mondjátok, hogy ez jellemző erre a típusra én elhiszem!
Másik kérdés:
[link]
Acer TravelMate 7514WSMi
Erről mi a vélemény?
Amennyiben ez sem jó, abban az esetben segítsetek légyszi'!
Az elvárásom: 17'' kijelző (a lehetőleg legszebb 2D képpel), 3200+ Barton-nál gyorsabb proci, 1 giga RAM (DDRII minimum), asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. A tömeg, üzemidő nem számít (nem kell ellőni mégegyszer a cipeld az asztali PC-t poént).

szerk: a legfontosabb, ne legyen több nettó 200 ezernél...

[Szerkesztve]

(#991) kicsitomi88 válasza Damage (#990) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Az minőségibe nem nettó 200 lesz.

MOD: Havernak ilyen van, és nem szokott panaszkodni: [link]

[Szerkesztve]

90 87.5 87.8 87.5

(#992) Chili7 válasza Damage (#983) üzenetére

Chili7
(őstag)

Idővel azért majd átalakulnak a preferenciáid a hordozhatósággal és az akkuidővel kapcsolatban, de a lényeg: Szabadban használhatatlan a CrystalBright, mert fénylik. Kocsiban is elég szar a sok beszürődő fény miatt. Amúgy lakésban / irodában szép képe van.

(#993) Dare2Live válasza Damage (#987) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''hogy mennyire jó ez a FuSi 17''-os CrystalView kijelző?''

PSt aktivan használó, DTPs user nagyon elégedetlen lesz vele. de nemcsak evvel a noti TFTvel hanem úgy a noti kijelzők 90%+ával. Emberi árban gyak nincs noti jó kijelzővel.

vegyél mellé 30-40Kért egy jó állapotu használt 21''es EIZO CRTt vagy egy 214/244T/275T tftt aki PSezik annak ezek a dolgok meghálálják magukat, igaz, hogy egy ilyen TFT annyiba kerül mint egy emlegetett noti vagy még drágább is.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#994) djszido

djszido
(kvázi-tag)

Hi all! Már egy hónapja nézem hogy milyen gépet válasszak. Odáig már eljutottam hogy Acer lesz a kedves...

És akkor most találtam két esélyest. Tudnátok segíteni hogy melyik a jobb választás?

[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#995) cucka válasza Damage (#987) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy 17''os gép inkább nevezhető asztali gépnek, mint notebook-nak. 4 kiló marha sok, ha ölben kell tartani, úgy 1 óra után a 2.5 kilós gépem is elég kényelmetlen tud lenni.
az általad kinézett gép szélesvásznú kijelzőjű, 1440x900as felbontással. namost ha belegondolsz, hogy ezen fizikailag is pontosan ennyi pixel van, akkor rögtön rájösz, hogy ezen a sajátján kívül minden felbontás szarul fog kinézni (homályos lesz), főleg az 1024x768, ahol ráadásul még torzul is a kép. konkrétan ezt a gépet nem láttam, de a notebook képernyők színhűsége általában véve nagyon felejtős kategória.

a látószög nem érdekel (majd helyezkedem én). . valószínüleg nem látttál még gyengébb minőségű notebook képernyőt. itt a gyenge látószög nem azt jelenti, hogy nullszögből nem látszik rendesen a kép, hanem hogy bárhogy helyezkedel a képernyő alján és tetején lévő színek köszönő viszonyban sincsenek egymással.

GeForce6800-at egy nem gyengébb játékgépre . kb. alig van a piacon olyan notebook, ami leveri videókártyában ezt. azt azért vedd figyelembe, hogy ezek fűtenek is rendesen. asztali gépnél tökmindegy, mert az asztal alatt fújja a meleget a falra, notinál viszont a combodat meg a heréidet fogja perzselni.

(#996) Dare2Live válasza Damage (#990) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

deha mindenképp szép képű Notit akarsz akkor keresgess IBMek, DELLek közt ott egyes notik korrekt panellel vannak szerelve.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#997) Damage válasza Chili7 (#992) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Üzemidő nem számít, mert vagy szobában (rosszabb esetben autóban, árnyékban, szivargyújtóról) használnám!
Azért ez is egy hasznos info volt, köszi!

(#998) polip válasza Damage (#990) üzenetére

polip
(PH! addikt)

irtam egy privátot...

(#999) Damage válasza Dare2Live (#993) üzenetére

Damage
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre előre számítok, ezért is mondtam, hogy nagy ellensége vagyok a TFT-nek. Tisztában vagyok vele, hogy soha nem fogom azt a minőséget kapni, mint egy CRT monitor mellett. Ezek ellenére számomra megoldhatatlan, hogy egy CRT-t cipeljek magammal (és működtessem egy autóban), ezért érdekel, hogy a TFT-k körében mennyire jó ennek (ezeknek) a típusoknak a képe! Sajnos nem tudok nettó 200-nál többet áldozni egy notira, amivel az otthoni gépemet is lecserélném. Ebből szeretném a lehető legnormálisabb gépet megvenni legalább 17''-os kijelzővel és minél jobb VGA-val.

(#1000) cucka válasza Damage (#990) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az anyagminőség, tervezés, kivitelezés nemigen számít. Nem zavar, ha csúnya és szar műanyagból van. - értjük, tehát alapvetően szar minőségű gépet szeretnél vásárolni :) . az lehet, hogy nem zavar, ha rossz a burkolat minősége, de ha két év múlva el szeretnéd adni, akkor zavarni fog, mert szétkopott/repedt burkolattal kb. eladhatatlan egy notebook.

asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. - itt vissza kéne venni az igényekből, mert szerintem ezt a kritériumot a 7900-as mobil gpu alatt nem teljesíti egyik sem. (de javítsatok ki, ha tévedek). 7900as vga-val szerelt gépek ára meg kicsit távol esik a 200k nettótól.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.