Először is mindenkinek köszönöm a gyors választ! 
A helyzetet kicsit bonyolítja, hogy nagyrészt ajándék utalványból lesz megvéve (éljen a cafeteria rendszer), amit sajna nem minden helyen fogadnak el, így eléggé leszűkül már a boltok lehetősége is (Auchan, Electroworld, Elekta, Euronics, Media Markt, Photo Hall, Saturn, Tesco - ha esetleg láttok valamelyik boltban ''alkalmi vételt'' ne tartsátok magatokban!
) és (mint láthatjátok) egyik sem kifejezetten laptop bolt. Ezért gondoltam, hogy először kérek tőletek valami ''általános útmutatót'' (hogy tudjam nagyjából mégis mire figyeljünk), aztán benézek ezek közül pár helyre és jövök azzal, hogy konkrétan mi is a ''felhozatal''.
Hogy azért a feltett kérdésekre is válaszoljak.
A keret ~120-130k (max. 150, de ez már nagyon max., csak ''végszükség'' esetén).
Akksi: természetesen minél többet tud annál jobb (ha nem tévedek 2,5-3 órát azért tud mindegyik), de majd meglátjuk mégis milyen modellek lesznek. Pl. ezen a téren is kéne egy ''iránytű'', mert ez teljesen ismeretelen terület számomra. Ha jól vettem a lapot az sem mindegy, hogy minél többet tud annál nehezebb, a barátnőm meg (szerencsére) nem egy kigyúrt súlyemelő. 
A hurcolászásról: nem munkaeszköz lesz, így valószínűleg nem utazásból fog állni ''az élete'', de iskola-időszakban azért majd utazik egyszer-kétszer.
Kimenetek: nem tudom ebben az árkategóriában lehet-e egyáltalán válogatni, de ha igen, akkor az svideo nem létszükséglet, az USB mellett jól jönne: picimaci (jól tudom, hogy ebbe több fajta bővítő kártya is belemegy?), audio out hátul, DSUB, egér+bill. és LAN (WIFI-s kérdésemre tudtok válaszolni?), más így hirtelen nem jut eszembe
.
[Szerkesztve]
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif