Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#751) JoeYi válasza sheratan (#749) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem ma már a 2 magos procinál lejjebb fölösleges adni, akármiről is legyen szó

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#752) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

Találtam valamit, de érdekelne hallottatok vmi rosszat róla:

[link]

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#753) amol válasza JoeYi (#752) üzenetére

amol
(PH! addikt)

A Pavilion gyengébb mint a többi hp, és mivel itthon hivatalosan nem kapható, support = 0. Amíg megy, lehet hogy jó.

[Szerkesztve]

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#754) Dr. Akula válasza zlaboncz (#748) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

A HP nx az ''olcsított'' business kategória, a Dell Latitude meg rendes business.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#755) peterkeT válasza JoeYi (#751) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Hacsak ki nem fogsz valami kifutó Pentium M-es akciós ajánlatot valami elképesztő áron. Például egy vadi új T43-at 200-250e körül, ahogy manapság ajánlgatják. Ha valakinek csak irodai munkára, vagy (nem különlegesen erőforrásigényes) programozásra kell a gép, ennél jobb vétel most nemigen van.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#756) klevy

klevy
(újonc)

sharetan

megtudnád nézni a n-od alján lévő matricán a típusszámot, valahogy így kezdődik: MS-16xx(a VGA miatt érdekel) nekem MS-1635 és a manualba ez van írva: VRAM: DDRIII 64MB Turbo Cache, ez egy kicsit nagyon aggaszt!!! neked hogy van?
akkor most ezek szerint ennek nincs is saját memóriája?
a biosban semmi ilyesmit nem találtam, segíts, köszi

(#757) peterkeT válasza polip (#733) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''ha akkora romhalmaz lenne, nem lenne olyan agyatlan egy cég, hogy fillérekért kiterjessze 3 évre a garit...''

Azért ilyen bátrak, mert az ezekkel a gépekel jelentkező általános típushibák ritkán garanciálisak. A burkolat törése a zsanéroknál még határeset, de ilyenkor is az a sztenderd válasz, hogy nem oldalt kell kinyitni a gépet, hanem középen. Ez egy vicc. Rendes burkolatot kell csinálni. Persze az nem olcsó. Ugyanígy nem foglalkoznak garanciában a repedésekkel és a kopásokkal, valamint az állandó túlzott melegedéssel, ami ergonómiailag ismét csak meglehetősen kedvezőtlen tényező. Nem is beszélve róla, hogy mennyire ciki már egy szanaszét kopott, karcolt egyéves géppel mutatkozni, pedig csak a táska nem rögzített belső szíja karistolta a gép fedelét szállítás közben.

Aki Clevo/Alba/egyéb Clevo és Mitac alapú, a forgalmazó saját nevén árult gépet szeretne venni, az először szánjon 1-1,5 órát a Clevo és Albacomp topik tanulmányozására. Érdemes. Gericomról nem is beszélve. :(

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#758) amol válasza klevy (#756) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Már hogyne lenne? Most írtad le. 64mb DDR3. Emellé vesz rendszerből ha kell (rendszerint DDR2).

[Szerkesztve]

(#759) WN31RD válasza peterkeT (#757) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Csak úgy eszembe jutott: Annak az Albacomp gépnek, amit anno körbeszaglásztam, fél téglányi méretű és súlyú tápja volt... :D
(nem átvitt értelemben, hanem tényleg!)

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#760) zlaboncz válasza Dr. Akula (#754) üzenetére

zlaboncz
(kvázi-tag)

A HP nx az ''olcsított'' business kategória, a Dell Latitude meg rendes business.

Jah, ezt nem tudtam. Kipróbálásilag nem tűnt fel különbség. Majd megnézem alaposabban.

Z.

(#761) amol válasza JoeYi (#752) üzenetére

amol
(PH! addikt)

DE ha már Pavilion, ez igencsak jó ár: [link]
De szinte biztos hogy nem magyar lokalizációjú.

[Szerkesztve]

(#762) sheratan válasza amol (#761) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

viszont sztem szépek ezek a Pavilionok :) jó a formaterv.
viszont mi az az ''asis'' garancia?

(gondolom ez olyan jó kis szürkeimportos gép lehet, mint ahogy egy csomó mobilt is lehet nálunk kapni, amit valójában nem)

powered by Meizu MX

(#763) Dr. Akula válasza zlaboncz (#760) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Azért a belépő szintű biznisz cucc is jobb mint bármelyik konzumer, de ugyanolyan olcsó. Viszont az igazán komoly minőségi alkatrészek (pl. magnézium / titán / szénszálas ház) szinte kizárólag a rendes biznisz modellek kiváltsága.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#764) Dr. Akula válasza sheratan (#762) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

asis = ahogy esik úgy puffan. ~~

(#765) amol válasza Dr. Akula (#763) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Nem feltétlenül, a 180 ezres Latitude D520 is fémházas (MgAl). Meg az Inspiron9400 is, de ezt most hagyjuk.

Sheratan: láttam egy ilyen dv6000-et élőben. Nagyon szép. Szürke import szinte tuti :)

[Szerkesztve]

(#766) sheratan válasza Dr. Akula (#764) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jó, gondoltam, hogy ilyesmiről van szó, de ez valami hivatalos kifejezés lenne (mint a renew), vagy mi? a bolt adja ezt a garanciát, vagy valami korlátozott gyártói volna? erre akart irányulni a kérdésem.

powered by Meizu MX

(#767) amol

amol
(PH! addikt)

A Vaiok nagy része is fémbűl van.

Best buy: [link] :)

(#768) Shadowfax válasza sheratan (#766) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Bővebben: [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#769) peterkeT válasza sheratan (#762) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

3 hónapot vállal a gyártó (HP) és 1 évet a forgalmazó. Azaz gyakorlatilag a javítás költsége a forgalmazót terheli 3 hónap után, egy év után pedig a tulajdonost.

Ezek általában nagyobb szállítmányból megmaradt, visszavett, újracsomagolt és más piacra szállított gépek. Így kerülhetnek Pavillionok Magyarországra, ugyanis hivatalosan itt nem forgalmazzák őket.

Egyébként szerintem kimondottan csúnyák szegények, de ez aztán persze már egy teljesen személyes érv. Túlságosan emlékeztetnek a Compaq nem túl jó hírű konzumer sorozataira dizájnban.

p

(#770) Dr. Akula válasza amol (#765) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

...szinte kizárólag...

(#771) amol válasza Dr. Akula (#770) üzenetére

amol
(PH! addikt)

hja, aztán észrevettem. entschuldigung.

[Szerkesztve]

(#772) almafa42

almafa42
(kvázi-tag)

na, megváltozott a terv ;)
A kiszemelt példány: Albacomp Activa Standard Mobil Traveller V6
http://www.laptopszalon.hu/product_information.php?product=512&title=Albacomp%20Activa%20Standard%20Mobil%20Traveller%20V6

Ez az eddigi legolcsobb c2d amit találtam, de ez VIA chipsetes. Valaki tud valamit erről a chipsetről? 950-hez képest milyen a videokártyája ennek? Visszaolvasgattam kicsit, Albacompról eltérnek a vélemények, de nekem ilyen ár mellett a 2 év gari tetszik.

(#773) shev7 válasza almafa42 (#772) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

a 2 ev gari nem er semmit ha gyenge anyagokbol van a gep, en nem vennem meg...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#774) amol válasza almafa42 (#772) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ennek az áráért már márkás c2d gépet is kapsz.
pld.: [link]

[Szerkesztve]

(#775) peterkeT válasza almafa42 (#772) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A #757-et is láttad? Persze ha rám hallgatsz, azt veszel, amit akarsz.

p

(#776) KaYaK válasza tozo86 (#703) üzenetére

KaYaK
(tag)

:DD

élni és élni hagyni...

(#777) KaYaK válasza amol (#704) üzenetére

KaYaK
(tag)

Az ár 503k! :Y
Igen azért is kértem segítséget tőletek mert ennyi pénzzel nagyon gáz lenne befürödni a laptopokhoz meg még nem igazán értek hogy mit miért mennyiért érdemes venni! :W
Dell Precision M90? Hol lehet ilyet kapni? Mennyiért? :O

élni és élni hagyni...

(#778) KaYaK válasza frizso (#705) üzenetére

KaYaK
(tag)

Igen igazad van! 500k
Milyenre IBM vagy Dell-re gondoltál ponosan?

élni és élni hagyni...

(#779) KaYaK válasza sghc_toma (#707) üzenetére

KaYaK
(tag)

Hello!

De igen Bocsi! NW9440 nem NX9440! :R
HHHHHHááááátttt én majd csak akkor leszek nyugodt ha egyszer a gép nem viszi hanem hozza a zsét! :DD :C :DD

élni és élni hagyni...

(#780) almafa42 válasza peterkeT (#775) üzenetére

almafa42
(kvázi-tag)

köszönöm a válaszokat, le is mondok akkor az albacomprol...
ACER az milyen szerintetek? Kimondottan a Travelmate 4272 és 4283 érdekel, relatíve jó áron vannak és igen jók a specifikációi azoknak amiket néztem. Ez is ilyen Albacomp minőség? Gondolom azért jobb annál...

(#781) amol válasza KaYaK (#777) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Humansoftnál, de biztos van olcsóbb is. Ott mindenesetre teljesen paraméterezhető, így nem kell megvenni semmit amire nincs szükség. Alap: 400 nettó.
Ilyet nem sok helyen tartanak de beszerzik, talán kérdezd meg a notebookstore.hu-t, ők az egyik legjobbak Dellben (bár ők a hrp-től szerzik be és nekik nem biztos hogy van).

[Szerkesztve]

(#782) frizso válasza KaYaK (#777) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Dell Precision M90? Hol lehet ilyet kapni? Mennyiért?

Itthon még nem láttam forgalomban!
Németeknél lehet venni 1700-2700 euróig. Az ár függvénye mennyire brutál!
Quadro FX 1500 2500 vagy 3500M van benne, természetesen 17'' (1920x1200) kijelző, és C2D T7*** sorozatú proci.... meg minden :C

(#783) frizso válasza KaYaK (#778) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel nagy felbontású nagy képernyős noti kell, ezért igen csak leszűkült a kör! (dell)
Azt nem tudom mennyire lehet tervezni egy go7900gs gtx-es karival, de Dell gépet 500k körül
7900-as karival tutter kapsz! [link]

(#784) frizso válasza frizso (#783) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

De most megfogtál, mást sajna nem tudok :(

(#785) sghc_toma válasza frizso (#782) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

azért ehhez érdemes hozzátenni, hogy ha WUXGA, és T7xxx procc, akkor a kezdő ár már inkább 2000 ajró, nettó...

in asm we trust

(#786) amol válasza frizso (#782) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Épp előtted írtam meg hol lehet itthon kapni, tehát nemigen értelek.
Itt lehet konfigurálni: [link]
KaYaK: a Delles fórumban többet is megtudhatsz róla. [link]

Minimum quadro fx1500-zal 17''-os notebook a magyar piacon csak ez a kettő van tudtommal.

[Szerkesztve]

(#787) frizso válasza amol (#786) üzenetére

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt ítram hogy én még nem láttam, de az nem azt jelenti, hogy nincs is!!!
Ja és kicsit késő volt már, hogy elolvassak minden hszt :D

(#788) peterkeT válasza almafa42 (#780) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Biztos hogy visszaolvastál? Csak mert szép sorjában beleválogatsz azokba, amiket véletlenül sem szabad megvenni. A következő jelölted valami olcsó Amilo lenne, ugye?

p

(#789) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Melyiket érdemesebb inkább venni:

HP nx6325

512 MB DDR2
ATI Radeon Xpress 1150 videokártya
80 GB SATA merevlemez
8× DVD-RW optikai meghajtó
AMD Sempron 3500+ processzor
(1,8 GHz, 521 kB L2 cache)
Broadcom 802.11 a/b/g WLAN
Microsoft Windows XP Home SP2

Internet előfizetéssel a T-mobil -nál.
Bruttó: 169.980

vagy

Acer Asp3104NWLMi

CPU: AMD Mobile Sempron-3500+ 64bit 512KB L2
RAM: 1x512MB DDR-II
HDD: 80GB 5400, SATA
ODD: DVD s-multi
WLAN: 802.11g
VGA: Ati X1100 integrált
Kártyaolvasó: 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)
Operációs rendszer: Linux
Bruttó 137.148,- Ft

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#790) Dr. Akula válasza zoltanz (#789) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az acert. Csomó szervizes tapasztalatot kapsz majd hozzá...

[Szerkesztve]

(#791) polip válasza peterkeT (#757) üzenetére

polip
(PH! addikt)

fogalmam sincs hány albacompot láttál, de hidd el én nem keveset...

amikről te beszélsz típushibákról, az kb két szériával ezelőtti modellekre még talán fennál de az új clevokra semmiképp...

több acer fedlapot láttam mostanában elrepedve a zsanérnél...albát egyet sem...

a túlzott melegedést sem tudom honnan veszed, de ha gondolod adok neked egy albacompot tesztelni...

a kopás egy más dolog, de ezt egyik gyártó sem tudja kivédeni...láttam egy évesnél fiatalabb, leharcolt toshibát, dell-t, stb...
ez nem volt egy szerencsés érv véleményem szerint

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#792) polip válasza zoltanz (#789) üzenetére

polip
(PH! addikt)

a HP másutt 140K körül van...

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#793) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Dr. Akula

Köszi a választ. Én is arra felé tendálok inkább ezek az árak részletfizetéssel vannak számolva, úgy érdemes venni, Windows XP SP -em már van. Volt már laptop -omom régebben, kicsit tartok ezektől a SATA, PATA merevlemezes meghajtó telepítésektől Linux Ubuntu , Windows SP 2 menne rajta. Kell valami hozzá még, szoftver ilyesmi, úgy tudom a Windows XP SP2 -es telepítő már felismeri őket. A Vista -nak kell a legalább 1 GB RAM hogy normálisan menjen.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#794) sghc_toma válasza zoltanz (#793) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

nem igazán vetted észre az iróniát (vagy mit) Dr.Akula válaszában..

a gépeken gondolom már telepítve lesz az xp, azzal nem lesz gondod..

in asm we trust

(#795) almafa42 válasza peterkeT (#788) üzenetére

almafa42
(kvázi-tag)

nem, nem amilo lenne..... azért kösz h kedves vagy
sőt, nem is aspire, sem valami olcso msi
De nem végtelen a keretem, 200k körül adnék ki maximum.
TM4272 meg azért tetszett, mert nem aspire, T2300, x1600... Ennyi pénzért max 950-est kapok HPből. Igaz az T5500, ami akár 5-10%-al is gyorsabb lehet...
Pl ha megnézem notebook.hu-t, DELL Inspiron 6400-42 T7200, X1400, szép és jó csak ez 300k. És ez fölényesen a legolcsóbb gép ebben a kategóriában..
Tudtok valami konrét gépet ajánlani 200k körül? Köszi előre is

mod: amúgy pontosan mi a bajuk az acereknek?

[Szerkesztve]

(#796) sssent válasza almafa42 (#795) üzenetére

sssent
(senior tag)

''Pl ha megnézem notebook.hu-t, DELL Inspiron 6400-42 T7200, X1400, szép és jó csak ez 300k. És ez fölényesen a legolcsóbb gép ebben a kategóriában.''
Ennek talán lehet valami oka... Az, hogy valami baromi gyors és egyúttal baromi olcsó (vagy nem olyan mocskosul drága, mint a többi - nézőpont kérdése), az nem feltétlenül csak azért van, mert ez a gyártó ilyen jó fej, a többi meg csak le akar minket húzni. Sajnos mindegyik le akar minket húzni - ki így, ki úgy. Egy kisebb teljesítményű, ámde megbízhatóbb gép szerintem még mindig jobban használható, mint egy baromi gyors, ami épp a szervízben áll. Ezt kéne kicsit átgondolni.

A ''milyen gépet 200K-ért'' kérdésre meghagyom a választ másnak. Én ennyiért kizárólag használt Thinkpad T-t, HP nc-akármit vennék. (Ez magánvélemény, nem akarok meggyőzni vele senkit, és én sem vagyok meggyőzhető másról ;) )

(#797) almafa42 válasza sssent (#796) üzenetére

almafa42
(kvázi-tag)

minden véleményt örömmel fogadok, köszi ;)

megnéztem laptop.hu-n a Thinkpad T-t meg a HP nc-t, olyan brutto 350 körül kezdődnek, Thinkpad R van 300 körül is...
Elhiszem, hogy ezek jók (ennyi pénzért mondjuk illik is jónak lennie), meg használtan normálisabb áron lehet venni őket, de sajna kell róla számla, szóval ez a lehetőség nem áll fent.

(#798) frizso

frizso
(senior tag)
LOGOUT blog

Erről az Asus notiról kérnék valami véleményt:ASUS M6Ne[link]
Használtan szeretném megvenni, ez még békebeli darab fém házban, megéri megvenni?

(#799) Richie146 válasza almafa42 (#797) üzenetére

Richie146
(fanatikus tag)

Vegyél MSI M673X-et.... [link]

(#800) shev7 válasza almafa42 (#795) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

''Ennyi pénzért max 950-est kapok HPből.''

Es azzal mi a problema? Ha szamlara lesz, felteszem munkara kell. Nem sok olyan munka van amire egy 950-es keves. Amire meg keves arra meg nem notit szoktak venni, de foleg nem a 200k-s kategoriabol...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.