Hirdetés

Aktív témák

  • so86

    tag

    Sziasztok!

    Először is üdv mindenkinek, ez az első hozzászólásom.
    Gépvásárlás előtt állok, ezért is regisztráltam elsősorban. A notebook főként magánjellegű használatra kell, olyan napi 4óra használattal lehet számolni átlagban. Ellenben ez nem jelenti azt, hogy csak internetre és filmekhez kell.
    Ipari formatervező mérnökként végeztem, jelenleg műszaki területen dolgozom, de hosszútávon a dizájn területe a célkitűzés. Így munka után, hétvégén ismeretgyarapításra, esetenként projekt jellegű, alkalmi munkára a mai, e területen gyakoribb és számomra szimpatikus 3D és egyéb szoftvereket futtatnám (természetesen a skype, böngésző, vlc stb mellett). Ezek pedig nagyjából a következők, a teljesség igénye nélkül:
    Rhino+Vray render, SolidWorks, Autodesk Alias család (Design, Automotive, Surface, esetleg Sketchbook Pro, Sketch), Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, realtime renderelők (pl KeyShot2, Bunkspeed Shot).
    A cél a vásárlásnál egy használható gép, tehát nem egy CAD munkaállomás szintre gondoltam, és természetesen nem is abban az árkategóriában. Szeretném megúszni jóval 300e Ft alatt. Így nem is elvárás, hogy percek alatt lerenderelje a legfotorealisztikusabb modellt, de azért egy elfogadható szinten - akár tanulásról, akár munkáról legyen szó - lehessen futtatni ezeket. Sokan javasoltak természetesen desktopot, de miután gyakran utazom, így én mindenképp laptopnál maradnék. Tervben van egy 22" kijelző mellé, tehát maga a gép akár 13-14" is lehet.
    Nos igazából ami számomra kevésbé egyértelmű, az a fent felsorolt szoftverek erőforrásigénye. Hol számít jobban egy proci, mint egy videókártya? Hol számít inkább a GPU? Mi az amiben erősnek kell lennie, egy szint, ami alá nem érdemes semmiképp sem menni?
    És mely brandeket tartjátok igazán megbízhatónak? Én pl. talán távol tartanám magamtól az Acert, az MSI-t, A Fuji-t, de talán még a HP-t is.
    NVidia párti vagyok a CAD/3D miatt, de javítsatok nyugodtan, ha ehhez nem feltétlenül érdemes ragaszkodni.
    Végül néhány típus, amiket találtam mostanában, és úgy gondolom szóba jöhetnek:
    Samsung Q330
    Asus k42jv-vx051d
    Packard Bell easynote tm85 -jn 645hg
    No a Samsungról jutott még eszembe, hogy persze 1-1 paraméterből akár hajlandó vagyok áldozni azért, hogy szebb legyen, hiszen dolgozom vele minden nap, utazom vele és a szobám dísze is :)
    Előre is köszönök bármilyen építő jellegű ötletet, tanácsot, javaslatot a fentiekkel kapcsolatban, véleményeket, tapasztalatokat a linkelt notebook-okról, melyik az, amit ajánlatok, ill. melyiket kevésbé!
    Üdv

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák