Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) WN31RD válasza amol (#450) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Lehet, hogy van 4:3 képarányban is nagyobb, de nem ismerek ilyet.
A HP-nek is vannak egyébként 15.4''-os WUXGA gépei az nw sorozatban.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#452) Esther

Esther
(kvázi-tag)

Sziasztok!

amol: :Y egy bocifeju bagoly... :C Gyonyuru lehet
* sempron teljesítménye kb. megegyezik egy hasonló órajelű celeronéval... ezek alapjan az AMD a Cel.M a Pentium M kozott all hasznalhatosagilag. Ez jo. :)
*Valoban azert tuntettem fel a HP-t egyeduli opciokent mert: Más megbízható márkát nemigen találsz ennyiért.

Blaise: Ez a noti tenyleg nem tunik rossznak, de azt hiszem, maradok(a hugi neveben) a HP-nal. Ne vard,h. +magyarazzam, lany vagyok :B Nekem is ezek a szimpatikusak: IBM/HP/DELL

zlaboncz: az altalad linkelt asusra en is kivancsian varok :D

Agostino: HP 510 (RU963) linket en raktam be kerdeskent 10hsz-al a tied elott, majd rogton kaptam ra 3 valaszt,h. inkabb NX szeria legyen! :((( amugy ennyiert kar lenne +venni amikor a No. 418 & No. 422-ben is irtam uezt 120k-ért :(
+ 1 voks HPQ nx7400 (EY508)-ra

lacapapa1611: kiraly gep :R :) hogy nekunk eddig nem jutott eszunkbe desktop gepet venni... :O Gondolom te is napi szinten fogod hasznalni otthon/munkaban + meg neha kulonbozo helyeken tartasz vele prezentáciot. megneznelek 4 honap mulva amikorra atlag 350x jatszottad el a szetszedem/osszerakom szitut es ugye emelle meg jon a lecipelem a kocsiig stb. is

Sajat magam:
Mivel nem jott hsz ami eltantoritana engem a hugom neveben az NX6325 -tol vszinuleg maradok annal. Taskat meg nezek...

Udv mindenkinek:
Eszti

Probaltam alaáirni de csak csupa tinta es karc lett a monitor :( egyebként is ilyen kis helyre sztem lehetetlen...

(#453) sheratan válasza Esther (#452) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én annyit tennék hozzá, hogy bár nem tudom milyen megjelenésű (értsd: öltönyös menedzser, avagy annál lezserebb) a hugod, de a táskáknál én inkább a hátizsákot ajánlanám. én próbáltam mindkettőt, és az oldaltáska már 5 perc után kényelmetlen volt (tömegközlekedve), míg hátizsákban szinte alig érezni a gép súlyát.

powered by Meizu MX

(#454) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

C2D, 2Gb DDR2 800, 120GbHDD>, minőségi, megbizható, és erős aksival, jó garanciával!
Akkor a fujisiemensét, és az acer-t kilötem márkákból, és a VGA-t is. Esetleg GO 7300 ?

(#455) [CS]Blade2 válasza sheratan (#453) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

karcolodás szempontjából is jobb? Pár gép volt már nálam, de sajátom, még nem volt, azért kérdem. Egeret is viszed magaddal, meg a töltöt ha olyan helyre mész?

(#456) dabgergo válasza raskolnikoff (#420) üzenetére

dabgergo
(senior tag)

@raskolnikoff: milyen Asust vettél, ami helyett most szívesebben vennél HP NX6325-öt? Mik a negatívumok az Asusszal kapcsoltaban?

(#457) amol válasza [CS]Blade2 (#454) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Már ajánlottam valamit, de nem tudom mik az elképzeléseid az árról. Találtál valamit go7300-zal, C2D-val 200 alatt? Ugye nem. 300-ért meg pld. Dell Inspiron 6400.
Most már 2gb-ot szeretnél vagy csak elírtad?

Esther
: na most képzeld el :DDD

[Szerkesztve]

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#458) [CS]Blade2 válasza amol (#457) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Dell Inspiron 6400-43
Intel CoreDuo T2250 1.73GHz, 120 GB HDD, 1 GB RAM, 15,4'' TFT, DOS

Ezt néztem most, meg Toshiba Satellite-t.

[link]
Ez jó lenne 1Gb rammal.

És ha csak net, dvd-rw, pötyőgés, vista, ofiice2007, photoshop,-ra kell, játékra nem, jó akuval, és jó márkából?

[Szerkesztve]

(#459) sheratan válasza [CS]Blade2 (#455) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sztem karcolódás szempontjából nem rosszabb a hátizsák. illetve attól függ, mert én erre nem figyeltem eleinte, és sima hátizsákba raktam be egy rekeszbe a notit, a füzeteimet, meg a töltőt, így meg azért hurcolás miatt meglátszik pár karc a fedlapon. de rendes noti-hátizsákban külön rekesze van a gépnek, amit valami párnézott vászon fal választ el a többitől (amibe lehet pakolni a töltőt, füzeteket).

amúgy töltőt mindig viszek magammal, egeret csak akkor, ha hosszabb időt szándékozok használni a gépet.

powered by Meizu MX

(#460) sheratan válasza [CS]Blade2 (#458) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha cska arra kell, amit most ide felsoroltál, akkor arra tökéletesen felesleges olyan gépet vegyél, amiben nem integrált vga van! a vistát elviszi egy gma950 is vidáman (aerostul), a többi cucc meg nem használja ki egyáltalán az erősebbet. sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a dual core-ra sem nagyon lenne szükséged, bár azért az nem rossz ha van :DD már csak azért is, mert érzi az ember a keze alatt süvítő ''hájtekket''...

amúgy az a T2250 nem Core2Duo, csak sima CoreDuo (tehát yonah magos, nem merom), valamint abból is az 533MHz-es fsb-vel rendelkező ''gyengébb'' darab.

powered by Meizu MX

(#461) [CS]Blade2 válasza sheratan (#459) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Powered by (( MSI M673X ))
Ez is tetszik.

(#462) avman válasza WN31RD (#437) üzenetére

avman
(őstag)

Fontos szempontok:
- kétmagos proci
- használható videókari (minimum x1600, vagy 7600 go)
- min 120 gigás vinyő
- minimum 15 colos kijelző

volt egy kialakult koncepciója, erre jöttél egy totálisan célközönséget tévesztett szemlélettel. el kellene már fogadni ezt a nyavalyás konzumer szegmenst, hogy a túlkínálat és a lenyomott árak miatt eltolódott a felhasználói kör az otthoni átlagjúzerek felé, és lassan úton-útfélen hozzávágnak potom pénzért egy laptopot az emberhez. sokaknak szűk hely miatt, albérletbe, mindenesnek (játék, tanulás, multimédia, néha beülni könyvtár, vagy wifizni valahol), kényelmi eszköznek kell. oda pénzpazarlás az biznic klassz.

[Szerkesztve]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#463) [CS]Blade2 válasza sheratan (#460) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Hát van itt egy és 2magos cpu-s gép, és elég szép a külőmbség is. Olyan masina kéne amin nincs op rendszer, mert ugy olcsóbb, és vistára.

gma950?
A vista 1gb rammal meg nem a legjobb, a c2d-men 2gb-al sokkal jobban zökken. Szóval a vista miatt kell a gma950, és a 2Gb ram. A dvd-rw, miatt a nagy hdd, és innen meg nincs messze az a cucc amivel játékok is mennének.
Nehéz választani. :))

(#464) amol

amol
(PH! addikt)

Nna. 1400x1050 15''. Nekem határeset, de még elmegy. Ezek szerint 15,4''-on kb. 1440x900 lenne jó, olyan meg nincs :(
Viszont: minél nagyobb a felbontás, annál kevésbé homályos a natívnál kisebb...

avman: :R

[Szerkesztve]

(#465) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Még anyit, hogy most volt nálam egy MSI és win reinstall volt, azt 100%-ról 3órát birta pötyőgéssel. És a win install után elég meleg lett az alja. Ezek nem tudnak tulmelegedni? Benn 25°C-ba ilyen meleg volt a cucc, kinnt nyáron 36°C-ba akkor használhatatlanul meleg lenne?
Ha rajta lessz a net, valószinü éjszakás müszakba fog járni töltövel és netel, :D

Holnap reggel leszek ujra! by all

[Szerkesztve]

(#466) sheratan válasza [CS]Blade2 (#463) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na várj, most asztali gép mellég kellene a noti?
én elmondom mit tapasztaltam eddig a saját desktop -> noti váltással (ez szubjektív dolog, mindenkinek másra van szüksége nyilván).
szóval nekem előtte 80GB-os vinyóm volt, most 120-as van a laptopban, ami bőven elég letöltögetni. egyszerre 20-30gigánál nem töltök többet, aztán azt kiírom, vagy kiteszem külső vinyóra (van erre a célra egy WD MyBook, de persze akármilyen vinyó megteszi). de az az érzésem, hogy egy 80gigás is bőven elég lenne ilyen taktikával.
ramból sosem elég persze, főleg integrált vga-val és vistával, de azt tartsd szem előtt, hogy utólag is bővíthetsz (garivesztés nélkül) bármikor.
a gma950-et nem kell sokra tartani, az egyik legalapab integrált cucc, az intel gépeit szinte csak ezzel szerelik, ha nem külön vga-sok (ez alól kivétel a celeron-os és a santa rosa-s gépek). de leglaább eveset fogyaszt, és alap dolgokra (ami nem játék, és nem hardcore grafikusi munka) jól használható.

és még annyit, hogy egy ugrás csak a játékra jó gép, de sztem ha nem feltétlenül kell, akkor inkább válaszd a kevesebbet tudó, és minőségi gépet, mint a játékra úgy-ahogy jó, de gyatrábbat.

szerk: igazából a melegedés az, ami piszkálja a csőrömet ezzel az MSI-vel kapcsolatban. nem azért, mert iszonyat forró, hanem mert kellemetlen helyen meleg (pont a tapipadtól jobbra a csuklótámaszon). amúgy nem melegedett még nagyon túl (illeve egyszer, amikor órán az ölembe véve játszottam vele, de akkor sem lett baja, hanem simán kikapcsolt). mondjuk ha kint 36 fok van, akkro egy fullra terhelt procival lehet, hogy igen kellemetlenül meleg lenne, de nem szoktam tűző napon hazsnálni (ott én se bírom sokáig :D )

[Szerkesztve]

powered by Meizu MX

(#467) lacapapa1611 válasza Agostino (#436) üzenetére

lacapapa1611
(újonc)

Agostino: a Hp notik hajlamosAK ARRA,HOGY A KIJELZŐJÜK MEGFOGJA MAGÁT ÉS CSÍKOS LESZ...EZ ÁLTALÁBAN GYÁRI HIBA,VAGY AZ A FOLYADÉK VALAHOG YHÜLYÉN VAN ELRENDEZŐDVE :D
bocsi a nagybetűért

Laca

(#468) cucka válasza WN31RD (#437) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt ugye tudod, hogy az általad említett, rettentő nagy felbontású gépek ára olyan bruttó 400 ezertől kezdődik. plusz kevés olyan felhasználási terület van, ahol indokolt lenne az ilyen felbontás. a 15.4es gépem képernyőjét olyan 50 centiről nézem, így kényelmes, nem kell előre hajolnom - biztosan olyan marha kényelmes lenne ugyanez a távolság 1920-as felbontással?

[Szerkesztve]

(#469) WN31RD válasza avman (#462) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nem kifejezetten business class laptopot ajánlottam neki, hanem arra hívtam fel a figyelmét, hogy a 3D-s játékra kihegyezett VGA laptopban általában nem jó előjel, ennek ugyebár semmi köze a business classhez. Továbbá azt javasoltam neki, hogy nézze meg a 14''-os gépeket is, mert valószínűleg jobban jár egy ilyennel, mint egy 15''-ossal. Ez sem kifejezetten business class dolog, bár tény, hogy a consumer class laptopok között manapság ritka a 14''.

Egyébként pedig az, hogy az olcsó és/vagy rossz minőségű és/vagy átgondolatlan tervezésű szarok rendkívül népszerűek manapság, még nem jelenti azt, hogy érdemes is ilyesmiből bevásárolni. Én azért tépem a számat időnként errefelé, mert úgy gondolom, hogy jellemzően nem érdemes, van ezeknél jobb választás is, legyen az egy gyengébb felszereltségű és lassabb, de gondosabban megválasztott consumer class gép, egy drágább de sokkal jobb business class vagy akár egy használt ThinkPad. Ez az, amit nem mondanak el a reklámokban, de talán nem haszontalan, ha elhangzik itt.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#470) Dr. Akula válasza avman (#462) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mikor idejöttem a fórumra, én is konzumer notiban gondolkodtam. Az okosok mondták hogy ne vedd meg, de megvettem és meg is szoptam. Többet olyat sose. Azóta én is hirdetem az igét. Nem azért mondjuk hogy szar meg ne vedd meg, mert az olyan elit életérzést nyújt, hanem mert ez a valóság. A konzumer noti az a józsefvárosi kínai piacos kínai cipő kategória. Olcsó húsnak híg a leve, ez itt is igaz. Beginner notis csak azt nézi hogy hű milyen proci meg milyen vga, aztán meg 2 nap múlva sír hogy miért fagy le, miért nincs driver, miért van minden baja. Azért. Mert ez olyan. Mi a tanulópénzt igyexünk megspórolni a kezdő vásárlónak, de van aki nem fogadja el, sőt fel van háborodva. Az vegye is meg, szívjon vele, dobja csak ki a pénzét az ablakon, meg is érdemli. Majd legközelebb nem vesz direkt szart. De az okos ember más kárán tanul. Business notiból is van ''olcsított'' verzió: IBM R, HP nx pl. Az is hugyé-fosé van mint a konzumer, de még így is fényévekkel megbízhatóbb. Az miért nem jó? Főleg hogy sok ''mi a véleményetek erről az acer/clevo/gericom szarról?'' notiban is GMA900, x200 és hasonlók fityegnek, ami szintúgy alkalmatlan komolyabb 3D-re. Akkor már nem jobb minőséget venni?

És akkor a használtról még nem is beszéltünk. A használt business gépek is jobbak mint egy új gagyi.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#471) Dr. Akula válasza cucka (#468) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Igen. Ezelőtt egy crt 19'' monitorom volt, 1024*768-ban toltam a refresh (120 Hz) miatt. Akkor az tök jó volt, nem éreztem hogy kéne több. Aztán vettem egy 20'' tft-t, 1680*1050 felbontással, és jól megszoktam. Ezután mellérakva a 14'' 1024*768 notimat (T43) hirtelen nagyon trének tűnik az 1024*768. És akkor még nem is a 19''-esen nézem. A jóhoz könnyű hozzászokni.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#472) WN31RD válasza cucka (#468) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''az általad említett, rettentő nagy felbontású gépek ára olyan bruttó 400 ezertől kezdődik''
Tudom. Bruttó 400e Ft nem olyan vészesen nagy összeg, hogy ne lennének sokan, akik minden további nélkül megengedhetnek maguknak egy ilyen gépet, főleg, hogy ezek nem feltétlenül 1 év múlva cserélendő darabok.

''kevés olyan felhasználási terület van, ahol indokolt lenne az ilyen felbontás''
Erre azt tudom mondani, hogy szerintem kizárólag az ára lehet az, ami indokolatlanná teszi pl. az 1400*1050-es felbontást még akár általános, otthoni felhasználásra is. Nem azt mondom, hogy kell otthonra az 1400*1050, természetesen nem kell, de igen kényelmes.

(#473) Dr. Akula válasza amol (#464) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ezek szerint 15,4''-on kb. 1440x900 lenne jó, olyan meg nincs
De 14''-ben van. Pl az enyém. :)

(#474) Dr. Akula válasza WN31RD (#472) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Főeg ha azt is hozzávesszük hogy a játékra szánt, középkategóriás videokártyás konzumer notik is a 400k-t verdesik, de legalább gagyik. Ha arra rászán vki 400 egységet, akkor a minőségre is rászánhat.

(#475) amol válasza Dr. Akula (#473) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Abban meg már sok, és nekem a 14-es kicsi.
Így használatban most a 15'' sxga+ (1400x1050) is fárasztó.

Azért nem hiszem hogy szarozni kell a consumer cuccokat. Kevésbé jó talán, de nem szar. Írtam erről is korábban (talán tegnap), de abból is csak egy lényegtelen részletre érkezett reakció.

Az rendben, hogy a bc jobb minőség. Amikor arról írtam hogy egy Latitude D820/830-ast szeretnék, mégis le lettem hurrogva. Ezt mivel magyarázzátok?
Mellesleg a benne lévő ''ál-quadro átverés'' kártyával szerelnek T61-et is, mint jól tudod hiszen Neked is az van :)
Természetesen abban nem rossz.

[Szerkesztve]

(#476) WN31RD válasza sheratan (#453) üzenetére

WN31RD
(VIP)

'' a táskáknál én inkább a hátizsákot ajánlanám. én próbáltam mindkettőt, és az oldaltáska már 5 perc után kényelmetlen volt (tömegközlekedve), míg hátizsákban szinte alig érezni a gép súlyát.''
Ezt csak megerősíteni tudom. A hátizsák sokkal kényelmesebb, sokkal kevésbé terheli az ember gerincét. Ha megteheti, hogy hátizsákot használ, mindenképpen jobban jár vele.

(#477) cucka válasza WN31RD (#472) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudom. Bruttó 400e Ft nem olyan vészesen nagy összeg
lehet, hogy neked nem az, de ma magyarországon az emberek többségének bizony az. plusz sokan vannak, akik megengedhetnék ugyan, de egyáltalán nem szeretnének ennyit költeni notebook-ra.

Nem azt mondom, hogy kell otthonra az 1400*1050, természetesen nem kell, de igen kényelmes.
otthoni felhasználás alatt én a netezést, csetelést, filmnézést, esetleg játékot értem. jellemzően kevés task fut, a programok kezelőfelülete kis felbontásra van tervezve. a ''munkatempó'' kényelmes, nincs kifejezett igény arra, hogy 2-3 ablak egyszerre látszódjon a képernyőn, van idő a taskbar-on matatni vagy alt-tabozni. nagyobb betűket pedig mindenképp kényelmesebb olvasni, mint kisebbeket, még akkor is, ha jó a szemed. munka más kérdés, ott természetesen van értelme a nagyfelbontásnak.

amit továbbra sem értek, hogy miért próbáljátok mindenképp szarfosnak beállítani az összes konzumer gépet. kétlem, hogy átlagos konzumer felhasználásnál egy asus-lenovo-toshiba-sony 1 évet bírna. plusz sokaknál szempont a gép felszereltsége (webcam, dvd író, kártyaolvasó, mittomén) amiből a business class gépek nincsenek általában nagyon jól eleresztve. szintén kritikus pont lehet a képernyő minősége, ahol a nyerő a sony vagy az apple. esetleg az is számíthat, hogy ne egy csúnya, szögletes, formatervezés nélküli gépet bámuljon évekig a júzer, ott szintén a konzumer gépek a nyerők. a notebook manapság egyszerű tömegtermék, nem pedig kiváltságosok munkaeszköze, így a vásárlási szempontok is mások lettek. (ezt nem észrevenni pont olyan, mint nem látni mondjuk a 17''os óriás notik létjogosultságát).

(#478) amol válasza cucka (#477) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Na ez az a vélemény amit én is osztok.
#351.

(#479) Dr. Akula válasza amol (#475) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az én tapasztalatom a konzumer notikkal az hogy szarok. És sokan másoknak is. Persze nézőpont kérdése, a trabant is lehet jó ha szeretsz minden kanyarban valamit szerelni a kocsin.

Nemtom ez a quadro mitől quadro, meg mi benne az átverés, ezzel adták, nincs választás. Csak ne fogyasszon sokat.

(#480) amol válasza Dr. Akula (#479) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Szerintem nem átverés, de volt itt ilyen vélemény is.

Az aláírásomban szereplő gép 5 éves. Nem bc. Napi 20óra. Nem szar.

Consumerek között is vannak jobbak. Hány szarral volt tapasztalatod?

(#481) Dr. Akula válasza amol (#480) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

2 féle Acer, 1 Gericom. Ha már ennyiből is biztos vagyok benne, az mond valamit.

(#482) cucka válasza Dr. Akula (#479) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az én tapasztalatom a konzumer notikkal az hogy szarok.
ezt részleteznéd? asus, toshiba, lenovo gépek pl. nagyon egyben vannak, legalábbis azok a típusok, amelyeket volt szerencsém megnézni. a hp nx7400-asomat hajlamosak vagytok valamiért kicsit magasabb kategóriába rakni a ''ranglétrán'', mint az előbbieket (talán lenovo-t leszámítva), pedig érzésre sokkal szarabbul van összerakva, mint azok. (azért döntöttem emellett, mert amikor vettem, akkor az olcsó kétmagos gépek közül ez volt a legjobb, plusz szenzációsan jó a billentyűzete, ui. ugyanazt kapja, mint a félmillás nw szériás hp notik).

mod: látom, acer és gericom alapján itéled meg a mai, középkategóriás konzumer gépeket. nos, ez a két márka jelenti mondjuk a legalját a notebook kínálatnak. majd nézz meg mondjuk egy f3-as asust, lehet, megváltozik a véleményed.

[Szerkesztve]

(#483) Dr. Akula válasza cucka (#482) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Toshiba / Lenovoból van üzleti széria is, azok jók.

(#484) WN31RD válasza cucka (#477) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''jellemzően kevés task fut, a programok kezelőfelülete kis felbontásra van tervezve. a ''munkatempó'' kényelmes, nincs kifejezett igény arra, hogy 2-3 ablak egyszerre látszódjon a képernyőn, van idő a taskbar-on matatni vagy alt-tabozni.''
Igen, ez egészen addig így van, amíg az ember hozzá nem szokik a kényelmesebb felülethez, ahol gyorsabb tempóban illetve könnyebben dolgozhat (kikapcsolódhat). Aki soha nem próbálta érdemben, annak persze hogy nincs igénye rá, de nagyon könnyű hozzászokni. Nem rossz dolog, ha a böngésző ablak mellett átfedés nélkül elfér két chatszoba, médialejátszó, levelezőkliens vagy ami éppen. (Hogy ez kinek mennyit ér meg, az már egészen más kérdés.)

''amit továbbra sem értek, hogy miért próbáljátok mindenképp szarfosnak beállítani az összes konzumer gépet.''
Nem az összeset, csak a többségüket. Miért? Mert perverz örömöt okoz. Vagy talán vannak tapasztalataink mindkét kategóriába tartozó gépekkel. Talán nem csak egy-két, ismerősi körben fellelhető géppel, hanem céges flottával is. (Maradandó élmény pl., amikor valami idióta consumer kategóriás gépet rendel zsákszámra céghez.)

''a notebook manapság egyszerű tömegtermék, nem pedig kiváltságosok munkaeszköze''
Így van. Mi pedig néhányan megpróbáljuk felhívni a figyelmet a tömegtermékek hátulütőire, és megpróbálunk segíteni abban, hogy okosabban válasszanak (tömegterméket). Pont azoknak a legfontosabb ez, akiknek a legkevesebb pénzük van, mert őket érinti legfájóbban, ha netán befürödnek valamivel.

''Bruttó 400e Ft nem olyan vészesen nagy összeg [...]
ma magyarországon az emberek többségének bizony az. plusz sokan vannak, akik megengedhetnék ugyan, de egyáltalán nem szeretnének ennyit költeni notebook-ra.
''
???
És ettől még nem mondhatom el, hogy a bruttó 400e Ft-os gépek bizony jók (mármint némelyik), és aki teheti, vegye számításba őket?

Amikor az előző ThinkPademet vettem, mindennel együtt kicsivel bruttó 400e fölött, az nagyon sok pénz volt számomra, de 2.5 évig használtam abszolúte megelégedéssel, és így már megérte. Ha azóta nem javultak volna az anyagi körülményeim, simán használnám még 1 évig, de talán még 3 évig is, feltehetően gond nélkül, és - ez nem kevésbé fontos - idegeskedés, szívások nélkül.
Mi következik ebből? Nyilvánvalóan nem az, hogy vegyen mindenki 400e Ft-ért laptopot. De nem árt tisztában lenni azzal, hogy az olcsó sokszor drágább.

(#485) amol válasza Dr. Akula (#481) üzenetére

amol
(PH! addikt)

:DD
Valóban kifogtad a szarokat, de ez alapján még nem lehet általánosítani. Dell, Asus, Toshiba, Sony, MSI, Lenovo mind lényegesen jobb.

Esetleg írjuk át a topic címét arra, hogy ''Milyen szart vegyek, ha nem tellik ThinkPadre''.

[Szerkesztve]

(#486) WN31RD válasza amol (#485) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Esetleg írjuk át a topic címét arra, hogy ''Milyen szart vegyek, ha nem tellik ThinkPadre''.
:))

(#487) cucka válasza WN31RD (#484) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Talán nem csak egy-két, ismerősi körben fellelhető géppel, hanem céges flottával is. (Maradandó élmény pl., amikor valami idióta consumer kategóriás gépet rendel zsákszámra céghez.)
céges gép azért más tészta, mert sokszor a kedves dolgozó tojik rá, hogy vigyázzon a gépre. ugyanez a helyzet mondjuk a céges autókkal is. egyébként szabad tudni, hogy pontosan milyen konzumer gépről van szó?

Mi pedig néhányan megpróbáljuk felhívni a figyelmet a tömegtermékek hátulütőire, és megpróbálunk segíteni abban, hogy okosabban válasszanak (tömegterméket). Pont azoknak a legfontosabb ez, akiknek a legkevesebb pénzük van, mert őket érinti legfájóbban, ha netán befürödnek valamivel.
bizony, csak az átlagos tömegtermék-notebookok vásárlóinak más szempontjai vannak a vásárlásnál és ezeket egy bc gép nem tudja kielégíteni. zavaró, hogy bármit mond a júzer, ha kevés pénze van, akkor valaki biztosan kötelességnek érzi, hogy ajánlon neki egy használt t szériás ibm-et, akkor is, ha otthonra venné általános multimédiás felhasználásra.

És ettől még nem mondhatom el, hogy a bruttó 400e Ft-os gépek bizony jók (mármint némelyik), és aki teheti, vegye számításba őket? - persze hogy jók. normális felszereltségű bc gép ui. kb. ennyibe kerül. ha tehetném, én is 400ezres gépet vennék a jelenlegi 170 ezres helyett. csak nem kéne úgy beállítani a helyzetet, hogy az újonnan legalább 400k-s gépeken kívül mindegyik szar, eldobható konzumer vacak, mert valószínüleg nem az.

(#488) amol

amol
(PH! addikt)

De tényleg, lehet hogy érdemes lenne felosztani a topicot 3 részre a szarozás helyett, számításba véve azt is, hogy már ötször túljutott az ötezren a hozzászólások száma.
Business, consumer, játék.
És ki-ki írhat a saját szájíze szerint.

Egyszerűen el kell fogadni, hogy van akinek az olcsó is jó. Ha valaki vesz otthonra egy gépet e-mailre, officera és internetre (mert pld. ennyire ért hozzá), miért vegyen egy bazi nagy asztali gépet, ha ugyanannyiból kap egy notebookot? Napi 20 perc használattól még a 80 ezres ECS sem megy olyan gyorsan tönkre. Ha meg akarja elviszi nyaralásra.

A Thinkpadeknél mondjuk nem látom értelmét a 2 topicnak, mivel az R és Z széria sem sokkal gyengébb a T és X szériáknál, hiába consumer, bőven belefér a businessbe. Erre bezzeg kényesek voltak/tatok.

[Szerkesztve]

(#489) WN31RD válasza cucka (#487) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''egyébként szabad tudni, hogy pontosan milyen konzumer gépről van szó?''
Konkrétan egy régebbi sorozatú Toshiba Satellite-ról vannak a legélesebb emlékeim. Nem egyszerűen szar volt, hanem az agyrém non plus ultrája (kifejezőbben most nem tudom előadni :D).
(Ebből persze nem következik, hogy minden Satellite ilyen lenne.)

''sokszor a kedves dolgozó tojik rá, hogy vigyázzon a gépre''
Ez igaz, de ettől még nagyon is lehet következtetéseket levonni a relatív meghibásodási arányból és gyakoriságból. A ThinkPadre (csak egy példa) nem kevésbé tojik, sőt jobban, mert látja, hogy bírja a gép, aztán valahogy azok mégis kevésbé hullanak...

''akkor valaki biztosan kötelességnek érzi, hogy ajánlon neki egy használt t szériás ibm-et, akkor is, ha otthonra venné általános multimédiás felhasználásra.''
Ilyenkor az esetek többségében igazából egy kis méretű asztali géppel jobban járna az illető. Ha mégsem, mert tényleg mobil felhasználásról van szó, akkor pedig valószínűleg a T-vel járna jobban. Úgy tippelem, hogy igen ritka lehet az az élethelyzet, amikor az olcsó, ''multimédiás'' (értsd: nem egy korrekt, szerényebb HP, hanem valami csilivili vacak) az optimális megoldás, ezért tehát más irányba adunk tanácsokat jellemzően.

''nem kéne úgy beállítani a helyzetet, hogy az újonnan legalább 400k-s gépeken kívül mindegyik szar''
Na de nem is állítjuk ezt. :) Viszont 170e-ért nem kap az ember csúcsteljesítményt illeve kiváló felszereltséget, legfeljebb ha szarba tenyerel. Olcsón is lehet elfogadható gépet venni... de csakis ésszerű kompromisszumokkal. Csodák nincsenek.

Szerk.:
''Napi 20 perc használattól még a 80 ezres ECS sem megy olyan gyorsan tönkre.''
Ha megfigyeled, jellemzően nem az ilyen gépek helyett szoktunk mást tanácsolni (bár most épp volt róla egy topic). A brutális VGA vs. nagyon olcsó legyen pl. sokkal gyakoribb elképzelés.

(#490) amol válasza WN31RD (#489) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Például egy x1600 vagy egy go7600 nem nevezhető manapság brutálisnak, és csak consumer gépekben van. Tehát ha valaki nem veti meg néha a játékot még ha dolgozik is a géppel, ilyet kell vegyen ha nem elég pld. egy x1400. Egyetlen kivétel van, az nc8430. De webkamera abban sincs. Aki megbízható bc gépet szeretne, kevés opciója marad ha ezek is fontosak.

Hallottam gyengébb Satelliteokról (pld. L sorozat), az enyém legendásan megbízható széria.

#475 második felére valakivalami?

[Szerkesztve]

(#491) WN31RD válasza amol (#490) üzenetére

WN31RD
(VIP)

''egy x1600 vagy egy go7600 nem nevezhető manapság brutálisnak''
Laptopban? Dehogynem brutális. Brutális teljesítménye van pl. egy Intel integrálthoz képest, és brutálisan fogyaszt és melegszik is. Ez utóbbi, párosítva az alsó kategóriában jellemző átgondolt tervezéssel és igényes anyagfelhasználással, igazán ütős kombináció. ;)

''ha valaki nem veti meg néha a játékot''
Milyen sokszor láttam már ezt a kifejezést errefelé. Talán tényleg kellene egy külön topic ''Játékra akarok laptopot venni, és nem érdekel, hogy kb. minden hozzáértő hülyének néz'' címmel... :)

(#492) amol válasza WN31RD (#491) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Nem is tudom miért reméltem hogy ezt nem fogod megmagyarázni.
Az, hogy laptoppal nem lehet játszani közhely. Meg ez az alsó kategória is. Láttál már XPS-t? Vagy Asus G2-t? Vagy Inspiron9400-at?

Még egyszer megjegyzem csak úgy: hp nc8430: ati x1600.

Ha nem veszed észre a különbséget a között, hogy valaki DOLGOZIK egy géppel és NÉHA játszik is vele (oké), ill. valaki JÁTÉKRA vesz gépet (nem oké), akkor inkább aludjunk.

(#493) sghc_toma válasza WN31RD (#491) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez utóbbi, párosítva az alsó kategóriában jellemző átgondolt tervezéssel és igényes anyagfelhasználással, igazán ütős kombináció.

ez nagyon igaz.. az előző gépem (Asus A6Kt) után iszonyat meglepetés volt az nc8430.. míg az a6kt-t gyakorlatilag nem lehetett ölben használni, addig az nc-vel még játszani is tudok, ha az ölemben van (na jóó, a bal széle egy pöttyet meleg..).

in asm we trust

(#494) amol válasza sghc_toma (#493) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Eredetileg ilyen gépekről szóltam, bc és mégis lehet vele játszani. Ezekből nincs túlkínálat, bár az x1400 sokmindenre elég.

[Szerkesztve]

(#495) Dr. Akula válasza amol (#488) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Felesleges 3 részre osztani, abból 2 gagyi, amit semmi pénzért nem ajánlanánk. Ha már vki a véleményünket kérdezi, akkor benne van hogy olyat fog hallani ami nem az elképzeléseinek megfelelő.

Napi 20 perc használattól még a 80 ezres ECS sem megy olyan gyorsan tönkre.
Az Acer 4652-m kerek 0 perc használattól tönkrement, mert szériahibás. A szervíz meg csak pingvinezik hogy ők ugyan látják a hibát, de nem adják írásba (pedig javítani se kellett volna, csak egy papír a nagyker felé, mert az cserélte volna egyből, csak indok kellett volna hozzá). Az indok: ''elképzelhető olyan alkalmazás ahol nem jelentkezik a probléma''. És ez egy szakszervíz hivatalos vélemény. Te ezekre rá mernéd bízni a drágán vett notidat?

(#496) Dr. Akula válasza amol (#492) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Láttál már XPS-t? Vagy Asus G2-t? Vagy Inspiron9400-at?
Ezek olyanok mint a trabant kaszniba pakolt ferrari motor. Lehet hogy 0 sec alatt 100-on van, de az első kanyarban széthullik a kaszni. 30 méter gyorsulásért megéri ennyit kiadni?

(#497) cucka válasza Dr. Akula (#496) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megint csak a sarkítás. nem értem, miért gondolod azt, hogy néhány business class-nak mondott sorozatot (ibm t, hp nc, latitude, lifebook) leszámítva az összes gép ugyanolyan szarfos széthullós gagyi burkolattal rendelkezik, és igazából egy notebook egyetlen, univerzális értékmérője, hogy a gyártója bc sorozatba sorolta-e vagy sem.

(#498) avman válasza Dr. Akula (#495) üzenetére

avman
(őstag)

fogyvédelemhez v békéltető testülethez fordulsz miszerint azonnali cserét kérsz, valszeg szarni fognak rá, aztán írsz szépen egy elállást és ajánlottan postázod. beviszed, ahol vetted, vagy megírod h a szarvizben átvehető, ha nem foglalkoznak vele bíróságra adod az ügyet, fizetési meghagyással. ellentmondhatnak, lesz egy tárgyalás kb. 1 éven belül. ügyvéd sem kell. aztán majd a forgalmazó meg az importőr elrendezi egymással a meccset.

[Szerkesztve]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#499) Agostino válasza lacapapa1611 (#467) üzenetére

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

Np.

Nem értem részükről ezt a becsíkozódást, de ha már egy pici alapja van, az gáz. Néztem most a PB, és Dell Inspiron 1501-et, és a magam részéről hajlok a Dell felé. Grafikus része - mondjuk így - kicsit több mint az átlat kategória, kártyaolvaso, 4 usb. Praktikusság szempontjából ott van ez a noti. No, és persze a kialakítása sem rossz.

Akkor szűkítve azért:

Dell Inspiron 1501 : [link]
Packard Bell MZ35-V-089 : [link]

Ki, mit gondol, melyik a nyerőbb?

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#500) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Aszem igy fogok tudni választani:

Acer
Airis
Albacomp
Aopen
Apple
ASUS
Benq
Clevo
Compal
Compaq
Dell
ECS
Fujitsu-Siemens
Gericom
GETAC
Bigabyte
HP
HP-Compaq
IBM
Lenovo
LG
MSI
Packard Bell
Prestigio
Sony
Toshiba

Lövöldözzünk. A felejtöseket löjük ki, ár/érték/teljesitmény/minőség szempontjából.
A gagyikat, és a serviz/garancia hátrány miatt felejtöseket is.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.