Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) AMDKiller567

AMDKiller567
(újonc)

Üdv Mindenkinek!
A következő gonddal fordulok hozzátok.Notebook vásárlás elött állok.Majdnem beugrottam egy Media Marktos Toshiba notebooknak,ami 130 ezer volt de nem vol rajta Wifi!
Szóval óvatosabb vagyok most,ezért egy kérdésben még nem állapodtam meg.A következő közül szeretnék válsaztani:
Asus F2HF 5A017(Chipset: Mobile Intel® 940GML,Video vezérlő : Integrated Intel® 940GML)
Asus F5R AP002(Chipset: ATI RADEON X1100,Videó Vezérlő: Embedded ATI XPRESS 1100)

Szóval szándékosan csak ezt az adatot emeltem ki a chipset és a video vezérlőt.
Az ár differencia 12 ezer forint a 2 típus között,nem erről van szó.Ami kicsit zavar vagyis bizonytalan vagyok benne,hogy melyik chpiset a jobb!A note bookokhoz nem értek annyira,az asztali Pc-k nél érvényes azért,ha intel a proci,akkor ne VIA vagy más chipsetű legyen az alaplap!Vagyis így hatékonyabb szerintem ha intel a chipset is.Az Ati vezérlőt meg furcsállom,mivel már az AMD kezében van ugye a cég.Videókártyában elismerem az előnyét,de itt nem tudom milyen választás chipsetben az ATI RADEON X1100.
Szóval remélem tudtok segíteni ebben a dilemmában. Mindenképpen Intel proci mellett voksolok,csak a chipset nem világos még!

Légyszi segítsetek!

(#202) polip válasza asound (#200) üzenetére

polip
(PH! addikt)

jó kis gépek, bátran vedd őket. ár/érték arányban szerintem az egyik legjobb a piacon...viszont a mi boltunk pl soxor az albacomp webshopjánál is olcsóbb, embere válogatja...

minél magasabb dealer kategóriában van valaki az albánál, annál olcsóbban tudja adni...

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#203) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

[link] Közelít a végső választásom felé. Kérdésem az lenne, hogy a 160 gigás vinyó és az audió nem elírás benen (utóbbi, hogy nincs)? Mert az Asus honlapján 120 a max vinyó és HD Audio a hangkártya. -> [link]

Valamint érdeklődnék még, hogy átlag használat mellett kibír-e két órát az a 8 cellás 4800 mAh-s akksi?

(#204) sssent válasza zenke (#190) üzenetére

sssent
(senior tag)

''Fontos a mobilitás és a halk működés, no meg a hosszú aksi idő, de kéne, hogy tudjak rajta dreamweavert, Photoshopot, Neobookot, Directort és Flasht futtatni és persze használni. (...) Gondolom akkor így már nem annyira jó választás az ULV proci..... legalábbis az amelyik ebben a hp-ban van. Jól gondolom???''
Nem ismerem az öszes alkalmazást, de több mint valószínű, hogy ezekhez még elég lenne ez a CPU. Most milyet használsz asztaliban, ami jó ezekre?

Ami a súlyt és az akkuidőt illeti:
A HP 3 cellás akkuja 28, a 6 cellás 55Wh-ás. A gép a 3 cellás akkuval 1,3kg, a 6 cellással kicsit több, mint 1,6. Az üzemidő - amennyire tudom - olyan cca. 3 ill. 6 óra.

#191-re:

Az asus 3 cellás akkuja 27Wh, a 6 cellás 54, vagyis nagyjából ugyanaz. A gép viszont minden bizonnyal sokkal jobban melegszik, az akkuidő is rövidebb (thx. normál CPU) - bár erről személyes tapasztalataim nincsenek. A súly megint hasonló: 1,4/1,6 kg akkutól függően. A teljesítmény persze jobb, és ez már 64 bites.

Ajánlanék még figyelmedbe esetleg egy ilyet: [link]. Személyes véleményem szerint kategóriájában ár/értékben jelenleg verhetetlen. 1,6 kg, ~7-8h (kis akkuval 1,3 kg / ~3h), és igen masszív darab.

A felsorolt alkalmazások alapján talán nem elhanyagolható szempont a DVI port, ami egyik gépen sincs. Az X60s esetén sajnos a dokkolón sincs :((( , a HP-nál a dokkolón elérhető, az asusnál viszont abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán van dokkoló. Valaki igazítson ki, ha tudja.

(#205) zenke válasza sssent (#204) üzenetére

zenke
(újonc)

Hello!
Nagyon Köszönöm e részletes választ!!
Szóval az asztali PC-ben asus P4V8X-X alaplap és Intel Pentium 4 3 GHz CPU van.
A Director az Macromedias alkalmazás és a Neobook progival együtt multimédiás alkalmazásokat lehet fejleszteni rajta, az elöbbi idő, míg utóbbi lap alapu. Photoshop-flash gondolom ismered, a Deamweaver pedig weblapszerk.Ma voltam az usanotiban megfogdostam őket. és hát bele is szerettem e 3 notiba: asus u5f; hp 2400 és IBM x60s. a hp-t és az IBM-et ki is próbálhattam, az asusból csak a celeronos procis volt kiállítva, de op.rendszer nem volt rajta, így bekapcsolni nem lehetett. Viszont a bill, és fogása meg a sulya mindnek okés volt. egy 13''-os tablet asus bekapcsolt állapotban volt, és nem volt annyira meleg.->ennek hasonló ''belseje'' volt, mint az u5f core2 procisának.
Az IBM-el csak az a gondom, hogy nincs benne opt.meghajtó, míg a másik kettőben van, és a dokkolós cucc hozzá meg nagyon drága, javasolták az usb-s csatl. megoldást, de azzal együtt kb. ott tartok árban, mint az asus-nál.
Úgyhogy nem tudom mi alapján kellene döntenem, hogy melyiket a 3 közül.. mert egyik ebben jó, a másik amabban... Ja! a hp állítólag tud külsőfényérzékelést.
Fogásra amúgy mindhárom masszívnak tünt, igaz nem járkáltam körbe vele a boltot ;o)
Szóval a mai nap eredménye listán 3 noti, és egy nagy ''nem tudom''
Ja! igen a hp és az asus cd-n adja hozzá a drivereket, míg IBM -nél le kell tölteni.

(#206) peterkeT válasza zenke (#205) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''Ja! igen a hp és az asus cd-n adja hozzá a drivereket, míg IBM -nél le kell tölteni.''

A többinél is le kell tölteni, mert tutira nem a legfrisebb driverek vannak a CD-n.

Külső fényérzékelés minden nc-s HP-n van, okos dolog.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#207) sssent válasza zenke (#205) üzenetére

sssent
(senior tag)

Az U2500 a két magot kihasználó alkalmazások esetén gyorsabb lesz, mint az asztali, egyébként gyengébb. Persze messze nem annyival, mint amit pusztán az órajele sugall. A teljesítmény PS-hez, dreamweaver-höz, flash-hez biztosan elég, ezek inkább memóriaigényesek. Leszámítva esetleg tömeges RAW feldolgozásokat, meg hasonlókat - azokra kicsit többet kell várni.

A döntéshez priorizálni kell az igényeket, minden együtt sajnos nem megy. Akkuidőben az x60s a legjobb, az asus a leggyengébb. Teljesítményben persze az asus a legjobb, az x60 az arany középút. A hp-ból szerencsére kisajtolható az a nyomorult DVI, ami akár döntő is lehet. Ha leginkább csak archiválásra használnád, akkor egy usb-s ODD mondjuk 15K, nem olyan komoly tétel. Persze ha gyakran kéne, akkor az x60 kiesik.
Aztán ott van még a normál vs wide kijelző, a billentyűzet mellett a pöcök vs tapipad (nálam itt elvérzik a potenciális gépek 3/4-e :( ), a 2 vs 3 év garancia, de egyáltalán nem elhanyagolható még a portok elhelyezkedése, és úgy általában a személyes szimpátia.
Nekem hirtelen ennyi jut eszembe, a dilemma feloldása innentől már rád vár.

[Szerkesztve]

(#208) zenke válasza sssent (#207) üzenetére

zenke
(újonc)

Nagyon Köszi! a sok segítséget!! :R :R :R :R
Dilemma egyre nő, mondhatnám nőttön nő...hjaj azt hiszem nehéz ügy lesz.
Ha messzebbre gondolkodom, és sikerül kimennem egy kicsit külf.-re akkor mindenképpen fontos az opt.meghajtó. Amúgy meg talán elég az usb-s.

A legnagyobb gond az, hogy mindhárom szimpatikus masina volt fogásra. inkább tapipad, mint pöcök..és mindenképp normál (matt) kijelző. A kijelző mattsága tán fontosabb, mert van használaton kívüli usb-s egerem, így bármelyik kiváltható a jól megszokottra.
Elvileg mindháromnak normál a kijelzője, viszont hp, IBM pöcök egeres, és csak az asus tapis.És persze a 3év gari felé húz a szívem.. lehet HP lesz belőle...ÓÓ :F :F :F

(#209) sssent válasza zenke (#208) üzenetére

sssent
(senior tag)

Az asusnak colorshine kijelzője van, szóval nem anti-glare.

Rendes (kicsi, könnyű) notebook esetén a mutatóeszköz meglepően fontos szempont kell, hogy legyen. Gyakran előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az egér használata nagyjából esélytelen: utazás közben, vagy épp a kedvenc foteledben. Lehet, hogy ez az asztali után most még nem szempont, de hamar az lesz ;)
A pöcök vs. tapipad kérdés kisebb vallásháborúkat szokott indítani. Én ismerőseim körében túlnyomó többségben azt tapasztaltam, hogy ha valaki 1-2 napig megpróbált hozzászokni a pöcök használatához, utána többet nemigen nyúlt tapipadhoz. Elsőre utóbbi közelebb szokott állni az emberekhez, a pöcök valóban egy kis megszokást igényel. Viszont amolyan ''irodai'' (office, programozás, stb.) környezetben szerintem jobban használható, mint akár egy egér (nem kell levenni a kezed a klaviatúráról).

(#210) bbazsy válasza sssent (#209) üzenetére

bbazsy
(őstag)

nekem jelenleg 3 egérszerű van a gépen szinte állandóan, ebből a rendeset használom legtöbbször, és a pöcköt legkevesebbszer.
pöcök kevésbé koordinálható(vagy 3 hónap alatt se szoktam meg:F), mint a tapi, engem ez zavar.. jó dolog, hogy van, néha tényleg, de csak emiatt nem döntenék másik gép mellett.

..

(#211) shev7 válasza bbazsy (#210) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

kezdodik a hitvita :)

elso gepemen csak pocok volt, megszoktam, eleg jol tudtam hasznalni, de az uj gepemen csak tapi van, hat szerintem megvaltas volt a pocokhoz kepest, nem kellett ket perc sem, hogy jobban elsajatitsam hasznalatat, mint a pocoket kozel egy ev alatt. Ahogy mondtad, nem tudtam a pocokot pontosan koordinalni.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#212) zenke válasza sssent (#209) üzenetére

zenke
(újonc)

Bevallom volt szerencsém mindkét formához munkafolyamatban mások notiján, és a pöcöktől egyenesen világgá tudtam volna menni-utáltam az egészet. és egy fokkal jobbnak találtam a tapisat. DE maradnék a hagyományos egérnék amennyire lehet.No persze ezen lehetőség utazás közben mindenképp kizárt.Az asus kijelző el van írva az usanotinál, mert a kirakott u5-ös az normál kijelzős volt, és a kettő közti különbség csak a proci volt (már a bemutató pld-ban celeronos volt) és a hivatalos adatlapon is elvileg normál a kijelző.
Mondjuk ma az asus felé húz a szívem... 2 aksi is van hozzá alapban és benne van az optikai mh. is.. azt hiszem kinyomtatom a tartalmát és fogok egy lapot a pro és kontra érveknek...
Tényleg szerviz szempontjából melyik jobb? (asus, hp, IBM)

(#213) bbazsy válasza zenke (#212) üzenetére

bbazsy
(őstag)

fordítva kb.
asus szervízt semmiképp se mondanám jónak(max javulónak).

hpkból sok van szervízben, általában utálják is őket(ismerős szervízel), ibmeket meg nem nagyon szervízelnek, v csak én nem hallottam még sose(kopkopp)

..

(#214) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hagyjátok abba ezt a pöcköset.

Olyan mint a szépség: Nekem ez neked az.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#215) sssent válasza zenke (#212) üzenetére

sssent
(senior tag)

''Az asus kijelző el van írva az usanotinál, mert a kirakott u5-ös az normál kijelzős volt, és a kettő közti különbség csak a proci volt (már a bemutató pld-ban celeronos volt) és a hivatalos adatlapon is elvileg normál a kijelző.''

Én személyesen nem láttam, ez alapján írtam, hogy colorshine: [link]. Mondjuk ez celeronról sem tesz említést.

Erre még figyelj:
''Main Memory DDRII 533, 512 MB on board, up to 1536MB'' (fentről)

(#216) amol válasza bbazsy (#213) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Csak nem ugyanabban a szervízben van ismerősöd ahol én is jártam? ;) Mert ott ugyanezt mondták.

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#217) zenke válasza sssent (#215) üzenetére

zenke
(újonc)

''...Erre még figyelj:
''Main Memory DDRII 533, 512 MB on board, up to 1536MB'' (fentről)...''

Vagyis szerinted jobb lenne, ha 667 lenne a memó 533 helyett??
Amúgy már tök nem tudom, hogy milyen ez a noti (Asus) egyik adatlapon normál, másikon fényes.. ami ott ki volt téve az usanotinál az normál volt, de abban celeron proci volt. eddig a legolcsóbb ár rá: br:358.800 Ft -ez az Asus U5F 2A148 tip.-
Hát nem tudom.... lehet marad a HP, viszont amit bbazsy a HP-s szervízről írt kicsit elbizonytalanított..
Találtam olyan asust is amiben van tv-out is.. Asus U5F 2A150E [link] ez ha jól értelmezem külf.-ről jön, és máshol nemtalálok ilyen konfig.-t ... azért vélemény?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#218) bbazsy válasza amol (#216) üzenetére

bbazsy
(őstag)

az már 2, enyém pécsi

..

(#219) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erröl vkinek vmi véleménye, vmi link róla vmerre, elég gyanus és nemcsak az ára miatt:
[link]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#220) zenke

zenke
(újonc)

Hát én már nem tudom mi a valós...
Pl. Macropolisnál az Asus U5F-2A148 [link] egy aksi van hozzá, van benne tv-out, és a memója 667MHz-s.
Míg ugyanez az usanotinál AZONOS tipus szám! [link] nincs benne tv-out, 2 aksi van hozzá, és a memója 533 MHz.
Ja! a legjobb, hogy sehol nincs kint konkrétan ez a darab csak a celeronos változata...
Azt hiszem megőrülök idővel, ha így folytatom.. :( :W

(#221) bbazsy válasza zenke (#220) üzenetére

bbazsy
(őstag)

én asusnál a ramirisos listát néztem, lévén ők a(z egyik) forgalmazó..

..

(#222) atosz válasza shev7 (#211) üzenetére

atosz
(őstag)

Én is hasonlóképp állok hozzá. Van jónéhány subnoti ami nagyon tetszik, de a tapipad hiánya nálam kizáró ok. Néha használom a pöcköt, de elég ritkán. Funkcionalitásban sem tud versenybe szállni a tapipaddal, hisz utóbbit agyon lehet konfigurálni és vagy 10 funkciót rálehet tenni pluszba, néha jobb mint egy rendes egér. Persze ez az én véleményem. :)

(#223) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Nézegettem az usanotebookot. Erről a kettőről mik a vélemények? Elsősorban az érdekelne, mennyire kell kétmagos processzor (CoreDuo vagy Core2Duo) ha olyan alkalmazásokat akarok futtatni mint IE, Firefox, illetve filmek, és mennyire erős egy ilyen Pentium-M processzor? Ez a HP kétségkívül nem annyira puritán mint az NX sorozat, és lehet hogy nekem bőven elég lenne. (jelenlegi asztali konfigom 2800+ Sempron, 1024 MB DDR memória, ha annak a teljesítményét eléri már bőven jó). Itt van hozzá a link is: [link]

A másik egy ASUS modell, kicsit borsosabb az ára, a kérdés az lenne, hogy az a proci hogyan viszonyul az előző versenítárséhoz? Ebben viszont jobb a vinyó és az akksi is, ha jól látom, viszont a szervíztapasztalatokról sok jót nem hallottam, illetve a kijelző is csak 15''-os. Ehhez itt a link: [link]

A harmadik lehetőség, hogy Albacompnál rakok össze valami nekem megfelelőt, azokról a gépekről azonban egyáltalán nem hallottam semmit.

Szóval aki tud kérem írjon véleményt! A segítséget előre is köszönöm! :R

[Szerkesztve]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#224) sssent válasza zenke (#217) üzenetére

sssent
(senior tag)

''Vagyis szerinted jobb lenne, ha 667 lenne a memó 533 helyett??''
Nem erre gondoltam. Az idézett adatlap szerint 512MB RAM az alaplapra van integrálva. Ez azt jelenti, hogy ez nem cserélhető, csak egy szabad RAM slot van. Ha ez eddig is világos volt, akkor nem szóltam.

(#225) amol válasza asound (#223) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ez a HP gyengébb minőségre mint az nx.

(#226) zenke válasza sssent (#224) üzenetére

zenke
(újonc)

Ja! a bóvitésre gondoltál.. okés jogos, tényleg nem figyeltem.. Újabb vmi ami elgondolkodtat..
Viszont így már aztán tényleg nem tudom melyiket. Mostmár lassan minden az IBM X60s mellett szól.. csak annak kizárólag pöcök egere van.. és okés van plusz usb-s egerem itthon, de elgondolkodtam, azon a véleményen, hogy azért az nem használható utazás közben.
Így aztán a végleges megzizzenés ellen megnéztem olyan márkákat amit eddig nem.
az eredmény:
Dell Latitude D420 -14 [link]
LG LW25-BHHH/AHHH [link]
Acer Travelmate 3012WTMi [link]

Ha esetleg erről valami vélemény... szervíz, proci, stb... szubjektív is!
KÖSZI!! :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#227) bbazsy válasza zenke (#226) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ha a dellbe egy kétmagos proci lenne, akkor mondjuk abszollút győztem.
szervízre, tapintásra, kidolgozásra jó..

elég az egymagos proci? (mire kell a gép, mennyi időre?)

..

(#228) amol válasza zenke (#226) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ez sem rossz. [link] Nézd meg az árát! :Y

(#229) sssent válasza bbazsy (#227) üzenetére

sssent
(senior tag)

Az U2500 kétmagos. Ugyanazt a hülyeséget írják az adatlapon, mint a korábban felmerült HP-nál.

zenke: a gép egyébként tényleg korrekt, a következő problémákkal:
- 1,8-as hdd -> döglassú, érdemben fejleszthetetlen (értsd: cserélheted másik döglassúra)
- 512 MB RAM a lapon.

(#230) avman

avman
(őstag)

bocsánat, h nem témába vág, de itt előfordulnak sokan hozzértőek. meg lehet az oldani valahogy a notiknál winen, h bizonyos bill kombóval vagy egyég trükkel kikapcsolom csak a monitort és vagy ugyanazzal, vagy mással pedig be? lehetőleg ne bármilyen gomb megnyomása legyen és a monitor semmi egyébre ne reagáljon.

[Szerkesztve]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#231) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hosszas vajúdás után megrendeltem őt -> [link] Társul hozzá még 2 GB memória is. Meglátjuk hogy szuperál:R

(#232) sssent válasza amol (#228) üzenetére

sssent
(senior tag)

Ez pont arra való, amire az árából lehet következtetni. Sajnos:
- 2,5-3-szor annyi, mint mondjuk egy X60s(*) (nálunk jobb sorsú helyeken mondjuk azért kisebb a különbség)
- harmad teljesítményű.
Viszont szerencsére:
- ezzel 30 dekával könnyebb (a másfélórás akkuval lehet 1kiló, meg 2 centi!) az A8-as(*)
- szép dizájnos
- 2,5-3-szor annyiba kerül, mint mondjuk egy X60s :)

(*) ide ízlés szerint egy csomó minden helyettesíthető

(#233) zenke válasza bbazsy (#227) üzenetére

zenke
(újonc)

Szia!
A gép multimédiás fejl. progik (neobook, director), weblapszerk (dreamweaver), photoshop valamint a szokásos office alk., és net, illetve dvd nézésre lenne használva.
Fontos a suly, mert nem emelhetek 1,5-2kg-nál többet. Lehetőség szerint nem szeretném lecserélni 2-3-4év múlva, vagyis nem tartozom abba a kategóriába aki azt mondja ''első notinak jó lesz, mert úgyis lecserélem'' azért utaztatnám (fősulira) így nem árt, ha minnél tovább bírja aksival.
sssent A hp2400 -ben nem integrált a memó, viszont ugyanúgy pöcökegere van, és akkor már az IBM jobban megérné a HDD-je már 5400rpm... bár ahhoz meg kell venni külső dvdirót.

[Szerkesztve]

(#234) klevy

klevy
(újonc)

Sziasztok!
Notebook-vásárlás előtt állok, és mint sok mindenki, én is vacillálok.
Ezt néztem ki: ASUS A6F AP141, Szinte minden tetszik benne:
15,4''/T2350-1,86GHz/512DDRII/120//DVD S-multi (szánok bele még +memóriát), csak a VGA-val vagyok gondban! Intel 945GM van benne, és nem találok semmi leírást róla. Milyen ez a kártya? Elfutnak rajta még a játékok? Felér egy ATI X200-assal?

Előre is köszi!

(#235) bbazsy válasza zenke (#233) üzenetére

bbazsy
(őstag)

akkor viszont IBM mindenképp(sztem).
mert:
-ennél megbízhatóbbat, jobban összerakottabbat nem találsz(elfogult ibm fan)
-jó szervízháttér, kevés hiba
-kétmagos procit photoshop és társai kihasználják + kétmagos pár év múlva nagyonnagyon jól jöhet(mikor egyre több alkalmazást optimalizálnak rá)

ibmnél viszont pöcök(megszokható, ha nincs más - írtad, h utazásnál nem találnád jónak. na én meg pont akkor használom a legtöbbet.. miért? fogalmam sincs:D).
külső DVD meg a Te dilemmád, de sztem ha veszel egy 2-4-6-... gigás pendriveot, akkor azzal valamilyen szinten kiváltható a CD - DVD használat.. persze egy külső kell.

mod: jaigen: egy ibm X az pár év múlva is az lesz, de mondjuk egy asusnál ebben nem vagyok biztos(ismét elfogult).

max pár hónap után megveszem Tőled féláron, ha nem tetszik :P

[Szerkesztve]

..

(#236) eddie17

eddie17
(őstag)
LOGOUT blog

Helosztok.
Lenne egy hatalmas kérdésem:)
Szeretnék egy minimalista laptopot, 100ezer körül. Néztem egyet(Hp Compaq Nx7300) nekem tökéletesen megfelelne, de sajnos már nem kapható akciósan 99 990ft-ért.
Tudnátok nekem ajánlani ebben a kategóriában valamilyent?
Előre is kösz. :R

Just because I don't care, doesn't mean I don't understand!

(#237) polip válasza eddie17 (#236) üzenetére

polip
(PH! addikt)

esetleg: [link]

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#238) eddie17 válasza polip (#237) üzenetére

eddie17
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ezzel csak az a baj, hogy ahhoz képest ami benne van kicsit ''drága'' . De lehet én vagyok a hülye. Euornics-ban ezt ajánlották: [link]
129 990-ért. Kicsit túlhalad, de annyira nem lehet rossz. Meg azért a 80GB se árt.
De tényleg kösz hogy linkelted, még utánna nézek annak is.

(#239) amol válasza eddie17 (#238) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Érdekes megközelítés...
CRYSTALVIEW - Játszani muszáj
Ne csak játsszon a játékokkal, legyen a játék része! CrystalView kijelzőtechnológiával fehérebb a fehér, élénkebbek a színek, minden élesebb és tisztább, ráadásul nappali fény mellett is láthatóbb a képernyő. És egyszer csak mindenféle átmenet nélkül úgy érzi, hogy Ön is a cselekmény részese...

Mindezt egy UniChrome Pro videokártyával és csillogó kijelzővel szerelt géphez :DDD

(#240) Ugh

Ugh
(tag)

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni. Hosszabb idore (minimum fel evre) megyek kulfoldre a kozeljovoben, es ehhez szeretnek magammal vinni valamilyen laptopot. A problema az hogy nem igazan ertek csak az asztali gepekhez.

Szeretnek tanacsot kerni. Arban brutto 140-150k korul gondoltam egyenlore, talan ezert mar lehet normalisat kapni, de ti majd kijavitotok ha nem :) Fontos lenne hogy megbizhato legyen, mert ha elromlana nemtudok vele mit csinalni.

Nezegettem mar a kulonbozo fajtakat, es pl lattam Fujitsu-Siemenseket eleg olcson, azok rosszak lennenek? Acer tunt meg ar/ertek alapjan jonak

Szoval tudnatok ajanlani markat, es akar konkret tipusokat, esetleg hogy hol erdemes megvenni?

Koszonom elore is!

(#241) avman válasza eddie17 (#238) üzenetére

avman
(őstag)

és ebben az árban a fusi multifunkciós, télen melegítheted a szobádat, sőt, nyáron akár tojást is süthetsz rajta...
ja és nem tudom láttad-e, h az biza csak nettó ár.

[Szerkesztve]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#242) amol válasza Ugh (#240) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Ha külföldre mész és megbízható gépet szeretnél, akkor ajánlatos egy kicsit többet rászánni mert ezek nem azok. Szerintem vegyél egy nevesebb gépet világgaranciával, és akkor ott is tudod szervizeltetni.

(#243) Ugh válasza amol (#242) üzenetére

Ugh
(tag)

Pl?

(#244) eddie17 válasza avman (#241) üzenetére

eddie17
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, nem az Euronicsba 129 brutto. Csak itt linkeltem. De ahogy nézem, hülyeség ezt a notit venni:)

(#245) shev7 válasza Ugh (#240) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

''Acer tunt meg ar/ertek alapjan jonak''

Gondolom ezt ugy ertetted, hogy az Acer rak a gepekbe a legkevesebb penzert a legtobb gigahertzet, meg megabyteot. Nem tartottad furcsanak?

Foleg ha kulfodre mesz, a legfontosabb dolog a vilaggarancia, utana johet minden mas. Szerintem IBM, HP, Dell vonalon nezelodj...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#246) adik

adik
(őstag)

[link]

Hali,
erről valakinek valami?
Esetleg alternatíva?

Lenovo 3000 N100 TY0BVHL
Core Duo T2350 2 MB 533 1,8 GHz
512 MB 667 MHz
120 GB
DVD-RW, Dual Layer
Intel Graphics Media Accelerator 950

Tulképpen mezei office használatra lenne, nem játszanék vele, esetleg néha Photoshop.

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#247) sheratan válasza shev7 (#245) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mondjuk IBM-ből annyi pénzért kaphat akár egy logót is :)
de HP-ból talán van elég olcsó, illetve Lenovo-ból.