Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) repasil

repasil
(újonc)

#40-re esetleg tudna valaki válaszolni?
Elég sürgős lenne, mert péntekig bezárólag meg kellene vennem a kütyüt és jó lenne tudni...

Köszi

(#102) repasil válasza Alvin_ti4200 (#97) üzenetére

repasil
(újonc)

Hoppá!!!! Asszem ez nekem is jó lenne, hacsak itt le nem beszélnek róla...!

(#103) amol válasza repasil (#40) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Szerintem ami kétmagost támogat az AMD-t is. Teljesítményben nincs sok különbség azonos órajel mellett, a külső monitoron megjelenített felbontás pedig a videokártyától függ.
Van konkrét kiszemelt áldozat?

szerk: igen, valószínűleg jó a célra, ha megfelel a Vista.

[Szerkesztve]

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

(#104) sheratan válasza repasil (#40) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ninsc olyan egetverően nagy különbség a Turion X2 és a C2D procik közt. az intel valamivel cpu-i valamivel nagyobb teljesítményre képesek azonos órajelen (kb +10-15%), de cserébe többet is fogyasztanak és jobban melegednek valamivel. ez persze főleg olvasgatás (és részben benchmark tesztek nézegetése) alapján leszűrt vélemény, mert nekem csak az egyik van, és nem is volt másik soha. ha nem lényeg a 64bit támogatása, akkor esetleg nézd meg a sima CoreDuo procikat is, gyakran olcsóbbak azért, és teljesítményben nem rosszak azok sem.
mindegyik processzorcsaládot lehet kapni integrált és nem integrált vezérlővel is, ez csak árfekvés kérdése :) ha csak PS-re kell a cucc, akkor viszont nem feltétlenül nyerő a különálló vga, mert csak jobban melegszik, és jobban zabálja az akkut. elvileg egy gma950 is meghajt akkora felbontást, és a PS műveletekben (ha nem tévedek) semmi szerepe a vga-nak.

powered by Meizu MX

(#105) zenke

zenke
(újonc)

sziasztok!
Ha tudna valaki segíteni, hogy hol lehet megnézni-tapizni 12'' -os notikat vagy 2kg alattiakat (ahol eddig néztem: Saturn, Mediamarkt,Extremdigital,Laptop.hu,Macropolis) csak 1-1 darab volt kint. leginkább dell, LG (ennek a T szeriás14'' és 12''-osát), samsung, backard bell, asus.. vagy ha vki ajánl még max. 1,9kg-ig megbízható márkát akkor azt is megnézném.
KÖSZÖNÖM előre is!!! :R :R :R :R

(#106) marsu válasza zenke (#105) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

[link] Viszonylag nagy bolt, sok készleten lévő áruval...

Cím:
1139 Budapest
Váci út 99. (BC´99 irodaház)

Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig: 10 - 19 óráig
Szombaton: 10 - 16 óráig

Telefon.:
+36-1-412-0408

'' Bemutatótermünkben az országban egyedülálló módon 7 gyártó 60 féle készüléke megtekinthető, kipróbálható !!! ''

Press any key to continue ...

(#107) repasil

repasil
(újonc)

Amol, Sheratan :R :R :R

(#108) repasil

repasil
(újonc)

[link]

Ez nem túl olcsó, ahhoz képest, amit tud? Vagy árában van? az ATI X1250-es videóvezérlő az egy kategória a GMA950-el vagy jobb/rosszabb?
Ez mit jelent: Kétrétegű DVD+/-RW SuperMulti rögzített meghajtó ? Nem cserélgethető gondolom...

köcce

(#109) marsu válasza repasil (#108) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Szerintem reális az ár ... Az ATI X1250-es elég jó lehet, de ne várj csodákat... Ami jó benne hogy 512MB-ig tudod megosztani a rendszermemóriából a videokártya mamóriát. A rögzített meghajtó az kb annyit jelent, hogy fix. Nem lehet egy mozdulattal cserélgetni.

Press any key to continue ...

(#110) wienattwo

wienattwo
(tag)

hp notikkal szemezgetek, de tegnap több márka is ki volt rakva egymás mellé egy boltban, és hát a hp képe eléggé lehangoló volt a többihez képest (fényes kijelzőknél). Ez most általánosságban is igaz, vagy csak egy olyan példányt fogtam ki? Nem vagyok egy képernyő szakértő, de a különbség egyértelmű volt az MSI/Asus/Fusi-khoz képest.

(#111) Noodra válasza wienattwo (#110) üzenetére

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Tuti hogy Brightos volt a Hp?

Mert a régi XGA-k tényleg gázosak mondjuk egy ASUS mellett. :S

Üdv.

+36303482592

(#112) wienattwo válasza Noodra (#111) üzenetére

wienattwo
(tag)

Brightos volt, 15-ös széles képernyős, abból sztem csak bright van. És pont az volt a fura, h a többi márka képe tényleg csillogott-villogott, a hp-nél meg azt kellett vizsgálnom, h tényleg brightos-e, annyival fakóbb volt a többihez képest.

(#113) TayRol válasza amol (#98) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

No. Szerintem az a D620 lesz (ha tényleg igaz, ami oda van írva). A gari remélem a 3 év teljeskörű (én személy szerint egy 300k-s Dellnél elvárom) :). Magáról a cégről nem tudok semmit, de utánanézek.

Shev: wifi nélkül nem veszem meg, pedig sok ismerősöm ajánlja. Igaz, a Dell-t is :)

Suzuki - Way of Life

(#114) zenke válasza marsu (#106) üzenetére

zenke
(újonc)

marsu! Nagyon Köszönöm!! Ma vagy holnap be is nézek ;o)
Még egy kérdés: az ULV-s procik mit tudnak? értem ezt teljesítmény, gyorsaság, stb. szempontjából.. esetleg ha vki asztali gép formához tudná hasonlítani annak örülnék, mert laptopban nem annyira vagyok otthon(lévén az első notim tervezem venni), az asztali konfigokban inkább....
KÖSZI előre is!! :R

(#115) ferkoboy válasza TayRol (#113) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

Ha adsz plusszba 50k-t egy wifiért? Utólag is bele lehet tenni, nem garanciavesztéses, és kb 5k. De te tudod. Mondom ugy, hogy használtam egy Dell D610-et. Mellette egy t41-el összehasonlitva... Nem volt bajom a Dell-el, soha, de az IBM-nél az anyagminöség [burkolat-váz], kijelzö kávája ... magáért beszélt.

Tudd ki vagy, hová tartassz, s ne feledd honnan jöttél!

(#116) Blaise válasza ferkoboy (#115) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

A Dellnek azért igencsak más paraméterei vannak. Core 2 Duo 2ghz, 120GB 5400rpm SATA stb ;)

Eladó Halo Reach: http://bit.ly/JLZHxs

(#117) ferkoboy válasza Blaise (#116) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

Igen, igazad van. Ha kihasználja, akkor megéri azt a plusszt, csak rá akartam világitani, hogy egy Latitude nem rossz, de egy T szériás IBM azért felülmulja [külsö anyagminöség tekintetében]

(#118) TayRol válasza ferkoboy (#115) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

Igen, ez jogos, nálunk a cégnél csak ibm-ek vannak, nagyon nyüstölik őket, s bírják. Illetve sajna nem férne bele a keretembe a T41-es (mondjuk a T60 igen). Nemtom, utánajárok a dolgoknak.

Üdv.,
TayRol

Suzuki - Way of Life

(#119) ferkoboy válasza TayRol (#118) üzenetére

ferkoboy
(fanatikus tag)

Találtam T41-et is ujonnan. Valami Cseh webáruházban.
kb 130e huf volt átszámitva. Kifutó modellként.

(#120) Kropacsek

Kropacsek
(kvázi-tag)

Sziasztok!

2 laptopban gondolkodom, nem tudom melyiket vegyem...

Acer Aspire 5920
Intel Centrino 2 Duo T7100 (1,83 GHz), 2048MB DDRII 667MHz, 160GB SATA, Intel Mobile 965, Dual DVD/RW, 15,4'' WXGA CrystalBrite (1280x800), NVidia GeForce 8600M-GT 256MB (DX 10!!!), 3x USB, LAN 10/100/1000, modem, 5 in 1 kártyaolvasó, CrystalEye - 0.3 Orbicam, Windows Vista Home Premium, 8 cellás Li-ion aksi, Garancia: 1 év, Wlan,
Webkamera, Platform: Santa Rosa
ÁR: kb. 345 000 ft

Dell Inspiron 9400-19
Intel Core 2 Duo T7200 (2 GHz), 1024MB DDRII 667MHz, 160GB SATA, Intel 945PM, Dual DVD/RW, 17'' WUXGA - 1920x1200, nVIDIA GeForce 7900GS 256MB, Intel ProWLAN 3945 802.11a/b/g, FireWire, 6x USB, DVI, S-video, 5-1 kártyaolvasó, ExpressCard slot
Bluetooth, Op. rendsz.: DOS, 9 cellás aksi, Garancia: 3 év, Wlan, Bluetooth, Platform: Napa
ÁR: kb. 380 000 ft

MELYIKET?
A DX10 miatt az Acer, a többi miatt a Dell...
Játékra kell főleg, a két vidikari között (7900GS, 3DMark 06: 3800 pont -- 8600GT, 3DMark 06: 3300 pont) kb. 20% különbség van a 7900GS javára, de a 8600-os DX10-es, ezért az lenne tán jobb...

[Szerkesztve]

Öööö

(#121) Scoobyka válasza Kropacsek (#120) üzenetére

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

játékra asztalit szoktak venni :F :P

(#122) Kropacsek válasza Scoobyka (#121) üzenetére

Kropacsek
(kvázi-tag)

És viszem magammal külföldre meg jobbra balra azt az asztalit?
Elég erős egy gyerek vagy... :R

Azért mind a két gép elég erős hozzá...
De MELYIKET VEGYEM?

[Szerkesztve]

Öööö

(#123) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

No, voltam a Mammutban levő notebook boltban, s megtapiztam a D520-ast, ill. az MSI asszem X262-t (a másik jelöltem volt). Nem jön be az MSI, olyan ''gagyi'' tapintása van. Volt ott egy 12'-es Lenovo is, 360k-ért, na annak korrekt volt a fogása ill. a gombok nyomáspontja. A D520-as is nagyon tettszik, mondják, hogy valami mg-al háza van, de tapintásra a lenovo jobb volt. Ennek ellenére nagyon bejön az 520-as.

Suzuki - Way of Life

(#124) amol válasza TayRol (#123) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Na. A D620-as még egy fokkal jobb is :)

(#125) TayRol válasza amol (#124) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

Szerintem az lesz...

:))

[Szerkesztve]

Suzuki - Way of Life

(#126) avman válasza Scoobyka (#121) üzenetére

avman
(őstag)

uhh, azért ezekben jobb cucc van, mint az én asztalimban (7600gs, d915)

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#127) Poctar

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezen gondolkodom:
[link]

ár/teljesítményben egész jónak tűnnik.
A proci és a vidkari mennyire erős/gyönge?
Kb milyen programok/játékok futnának rajta jól?

Szerintetek :F

[Szerkesztve]

(#128) Alvin_ti4200 válasza Alvin_ti4200 (#97) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

#97-re valaki?:U

(#129) amol válasza Alvin_ti4200 (#128) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Nekem rövidtávon is zavaró, van aki hallani sem akar kisebb felbontásról. Nézd meg.

(#130) Blaise válasza Alvin_ti4200 (#128) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm...egész baráti gépnek tűnik :D

Az biztos hogy jól meg van pakolva cuccokkal, kíváncsi lennék mit bír az X1250 grafkártya. :)

(#131) Kropacsek

Kropacsek
(kvázi-tag)

#120-ra valaki?

Öööö

(#132) Blaise válasza Kropacsek (#131) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyit akarod cipelni ?

(#133) Kropacsek válasza Blaise (#132) üzenetére

Kropacsek
(kvázi-tag)

2000 km-re viszem kb., meg néha haza vissza...

Öööö

(#134) shev7 válasza Alvin_ti4200 (#128) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

12'' 1280*800 nagyon kenyelmesen olvashato. Szerintem ennel sem sokkal nagyobb a kepponttavolsag...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#135) divot

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tá-dá-dá-dám!
Végre megszületett a döntés!

Mivel az igényeimnek egy itt is ajánlott T60 felelne meg, de én inkább egy Lenovo 3000 N100-t vennék, valójában meg egy Sony N11, N19, N21 tetszik, ezért nem veszek semmit, és tovább használom a jó öreg asztali gépet, és megspórolok sok-sok forintocskát. :D

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#136) Blaise válasza Kropacsek (#133) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Ha kocsival viszed akkor nem probléma a 17-es Dell súlytöbblete. Sőt, ezt a 7900gs kártyát moddolni is lehet 7900gtx-re, nézz be a dell topicba ;)

(#137) shev7 válasza divot (#135) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

helyes dontes :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#138) Kropacsek válasza Blaise (#136) üzenetére

Kropacsek
(kvázi-tag)

Tudom, hogy fel lehet huzni GTX-re, csak a DX10 miatt gondolkodnék 8600M GT-ben, no meg az új chipset...
DX10-ben sok szép dolog lessz... van.
Lehet a laptopokban cserélni a a vidikarit?
Lehet majd idővel cserélni a kártyát a gépben???

Öööö

(#139) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Erről is szeretnék még véleményt kérni [link]

(#140) Tyren válasza Kropacsek (#138) üzenetére

Tyren
(fanatikus tag)

Kropacsek: A DX10 előnyei úgyis csak a nagyon új (még meg sem jelent) játékokon jönne ki, amiket a gép amúgy nem igen bírna szerintem (akárki akármit mond, a notik nem erre valók). A proci elég erős, de én sok jót még nem igen hallottam ezekről a DX10-es mobil videokarikról. Technológia van bennük, de a ''kraft'' állítólag hiányzik.
A vidkaricserét pedig legjobb elfelejteni. Ha lehet is nagyon problémás, és kb annyiba van mint egy új noti. Nem hiába nem bevett eljárás...

Alvin_ti4200: Paraméterekben nem találni benne különösebb hibát. Annyi, hogy AMD-ben nem vagyok járatos, ezért nemtom, hogy mit tud ez a proci. (amúgy én inkább Intel-t ajánlanék) Viszont nekem gyanúsan olcsó. Lehet, hogy tévedek, de valószínűleg ez erősen a gép minőségének a rovására megy...

[Szerkesztve]

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#141) Tyren

Tyren
(fanatikus tag)

Van valakinek tapasztalata ULV procikkal (remélem jól írtam, az alacsony fogyasztású processzorokra gondoltam)? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy egy c2d-s ULV proci hogyan viheti a Vista-t?

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#142) bbazsy válasza Tyren (#141) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ULV -s proci szvsz bőven elég a vistának, ha csak ennyi a kérdés.

..

(#143) Tyren válasza bbazsy (#142) üzenetére

Tyren
(fanatikus tag)

Háát ez csak a kezdet volt :)
Amúgy a Dell D420 kapcsán vetődött fel bennem a kérdés, de aban nem c2d-s van, csak core duo-s. Viszont a nemrég bejelnetett Sony VAIO TZ egész tetszik. Egyik gondom ez az ULV proci volt vele, de ha a hétköznapokban(Vista+net+word/excel...) nem lehet észrevenni a teljesítménykülönbséget, akkor ez kilőve. A másik problémás pont a 11''-os kijelző. Nem akarok rajta játszani, meg filmet nézni sem, de mondjuk szövegszerkesztés, meg net milyen egy ekkora kijelzőn? Van valakinek esetleg tapasztalata?

(#144) asound

asound
(őstag)

Sziasztok!

Mik a vélemények és tapasztalatok erről a boltról? Mivel csak egy év garit adnak alapból notebookokra, azt szeretném kérdezni hogy mennyi időre és mennyiért lehet ezt kiterjeszteni? :U

[link]

[Szerkesztve]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#145) amol válasza asound (#144) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Olvass vissza egy kicsit a bolttal kapcsolatban. A garancia nem bolt, hanem gyártófüggő, kiterjesztésének összege ill. feltételei szintúgy.

[Szerkesztve]

(#146) Blaise válasza Kropacsek (#138) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Csere elég macerás dolog, elméletileg lehet, gyakorlatilag meg nem nagyon. :)

Alvin_ti4200: átlagos célra megfelelő a gép, jó ára van, de jobban kéne tudni hogy kb mennyit akarsz rákölteni, ill. mire akarod használni

(#147) Kropacsek

Kropacsek
(kvázi-tag)

Gyerekek!

Egyáltalán érdemes még DX10-es kártyás laptopot venni?
Inkább kb. 1 év múlva, nem?
Van, ami kihasználná azt a DX10-et igazán 1 éven belül?

Full DX10-es játék alig van valami, a Vista meg még gyerekcipős...

Öööö

(#148) Blaise válasza Kropacsek (#147) üzenetére

Blaise
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz nincs értelme, mivel egy notebookban lévő videókártyával nem fogsz tudni olyan mértékű felbontásban játszani ahol fontos lenne a DX10 támogatás

(#149) Kropacsek válasza Blaise (#148) üzenetére

Kropacsek
(kvázi-tag)

Köszi!

Ugyanis 2 laptop között örlődök, hogy melyiket vegyem meg...
Acer Aspire 5920 - DX10-es 8600M GT kártyával. Kijelző felbontás: 1280x800 (ezt szerintem DX10-ben játék során megtudná hajtani a vidikari)
Dell Inspire 9400-19 DX9-es 7900 GS (7900 GTX) kártyával. Kijelző felbontás: 1900x1200.

Öööö

(#150) amol válasza Blaise (#148) üzenetére

amol
(PH! addikt)

Biztos vagy benne hogy a dx10-ben lévő új ''fícsörök'' csak nagy felbontásban érdekesek?

Kropacsek: a két gép szvsz nem igazán egy kategória. Az Inspiron egy játékra kihegyezett, nagyméretű (17''), kevésbé hordozható erőgép egy komolyabb gyártótól, a másik pedig egy újabb technológiát felvonultató hordozhatóbb, könnyebb de kevésbé jó minőségű gép (bár állítólag az Acer is rá akar állni a minőségre). Szerintem a WUXGA felbontás még 17''-on is elég nagy, egy képernyőre kifér Lenin összese - ha el tudod olvasni :)

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.