A színhelyességet úgy képzeld el, hogy már szemből nézve is torzulnak a kép szélein a színek. Szemkímélés szempontjából is a tn paneles a legfárasztóbb. Szerintem ha a munkaadód fizeti és te fogod használni ne éred be a rosszabbal.
Isual: monitor vásárlás előtt állok én is és a Sony crt után valahogy nem látom azt a fene nagy profizmust ezeken a monitorokon. Ezért nem is foglalkozok tn panelesekkel. Mindegy, hogy munkára vagy játékra használja ugyanazzal a szemével fogja nézni. Persze mindenki maga tudja, hogy mennyit akar vagy tud rászánni, de 40-45e alatt siralmas monitorok vannak.
"Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" (Yoda)

Az LCD-nek pedig természetesen megvannak a korlátai. Őszintén nem szeretnék a helyedben lenni. Úgy éreztem, hogy eight is így járt az U2311H-val. Túljóhoz volt szokva és egyszerűen olyan magasra tette nála a CRT a mércét, amit a mai rel. olcsó (sőt néha a drágábbak) IPS-ek (még) nem tudnak megközelíteni minden egyes aspektusban. Mások meg tátott szájjal csodálják az U2311H-t, hogy abetyármindenit ez ezerszer jobb, mint ami eddig volt...