Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

(#501) Nyuszomuszó

Nyuszomuszó
(újonc)

:Y Találtam a neten egy DREIMGO DG 110 tipusu navit. Van valakinek ilyen? Véleményt szeretnék hallani róla. Meg szabad venni? Mert ami van rajta az kedvezőnek tünik. A navii itt találtam:http://gpsbolt.hu/shop.php?product=901
Előre is köszönöm.

(#502) melinda75 válasza serious (#500) üzenetére

melinda75
(kvázi-tag)

[link]

öcsémnek ilyen van ö szereti.(én nem értek hozzá) :Y

melinda75

(#503) Kbali válasza Nyuszomuszó (#497) üzenetére

Kbali
(őstag)

A Mio-s perpatvar miatt javaslom inkább a Garmin nüvit 200, 250.
Ez még belefér a keretbe, mégha nem is "szép" a szoftver.

nem vagyok suhanc...

(#504) Kbali válasza serious (#500) üzenetére

Kbali
(őstag)

A Sony meg a Panasonic is iGo klónt futtat, velük még nem rúgta fel a szerződést a nav'ngo.
Egyébként a 660 jó cucc, ha jól emlékszem ebben is van BT kihangosítási lehetőség?

nem vagyok suhanc...

(#505) Kbali válasza kp78 (#499) üzenetére

Kbali
(őstag)

a kékpárduc szerintem klón, az R600-on pedig sima iGo van.
Nézz szét a pdamania.hu gps rovatában, asszem r600 teszt/leírás volt ott.

nem vagyok suhanc...

(#506) Kbali válasza Nyuszomuszó (#501) üzenetére

Kbali
(őstag)

Pont most olvastam, hogy az ilyen noname cuccokra nemigen van térkép meg firmware frissítés.

nem vagyok suhanc...

(#507) Kbali válasza PNP (#495) üzenetére

Kbali
(őstag)

Azt kell megnézned a készüléknél, hogy van-e benne usb host funkció, merthogy a legtöbben nincs, akkor pedig nem tudsz rá kártyaolvasót kapcsolni, sem pedig modemet.

nem vagyok suhanc...

(#508) Xerxész

Xerxész
(fanatikus tag)

Lehet, hogy hülye kérdés, de az iGO és az iGO My Way az ugyanaz a navigációs szoftver?
Még valami: a navigációs szoftver és a térképek is az SD kártyán szoktak lenni, ha az ember csomagban veszi? Tehát ha mondjuk én veszek egy készüléket térképek nélkül, akkor szoftvert (pl. iGO) sem adnak hozzá, csak a készüléket meg a tartót, töltőt?

(#509) kp78 válasza Kbali (#505) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

A pdamanian nem találtam tesztet, csak a gsmport.hu-n.
De vszínű belevágok egy ilyenbe.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#510) serious válasza Kbali (#504) üzenetére

serious
(kvázi-tag)

Pana és sony a Nawteq szoftját használja... legalábbis ezt írja annyira nem értek a gps-ekhez

(#511) Nyuszomuszó

Nyuszomuszó
(újonc)

Hátha valamivel okosabbak leszünk ime gy emailomra érkezett válasz :
" Az iGO My way navigációs szoftver csak kéziszámítógépekre telepíthető
program(PDA)
Az említett berendezés egy cél-navigációs eszköz (PNA) PNA-ra nem az
iGO, hanem a forgalmazó (jelen esetben a Mio) által licenszelt és módosított
szoftver kerül. Innentől fogva a programot nem iGO-nak, hanem Miomap-nek
hívják és iGO szoftverrel, térképpel nem frissíthető. A licenszelés után
minden térképfrissítés és terméktámogatás a licenszelő forgalmazó (MIO)
joga.

Tehát iGO csak PDA berendezésekre telepíthető, a frissítés csak PDA-ra
lehetséges.
A Mio felbontotta a licensz-szerződést és nem ad többet frissítési
lehetőséget régi felhasználóknak. Ezt megtette már az eddigiekben is, amikor
egy másik szoftverről áttért az iGO licenszre és most ismét váltott.
Amennyiben a jelenlegi felhasználóknak ad lehetőséget a legújabb szoftverre
való "frissítésre" annak részleteiről, részletezettségéről nincs
információnk.

A PDA-s navigációra telepíthető iGO programnak egy hónap múlva jelenik meg
új verziója a NavNGo iGO 8, azonban azt nem tudom megmondani, hogy ennek a
szoftvernek (mint ahogyan más szoftvernek sem) jelenik-e meg következő
verziója frissítése.
Ez a fejlesztő cég döntésén műlik, amit befolyásol a piaci érdeklődés, az
illegális használat és a versenytársak, de a szoftverek, bármelyikről is
beszéljünk, nem tartalmaznak kötelező frissítést, upgrade-et."

(#512) Kbali válasza Nyuszomuszó (#511) üzenetére

Kbali
(őstag)

Hát igen És ráadásul az iGo frissítéseket fizetőssé akarják tenni.

nem vagyok suhanc...

(#513) Kbali válasza serious (#510) üzenetére

Kbali
(őstag)

A Garmint javasolnám, azzal nem lehet mellényúlni.
Szerintem Media Marktban biztosan van kitéve többféle, nézz szét, próbálgasd, melyik tetszik.
A többieknek is tudom ezt javasolni.

nem vagyok suhanc...

(#514) Kbali

Kbali
(őstag)

Sziasztok!

Itt egy összehasonlító teszt a sokak által keresett kékpárduchoz, ill. a Garmin Nüvi 660-hoz.

nem vagyok suhanc...

(#515) Xerxész

Xerxész
(fanatikus tag)

NAVIGON és MYGUIDE navigációról véleménye valakinek?
A NAVIGON szoftvere elég szép...

(#516) Nyuszomuszó

Nyuszomuszó
(újonc)

Itt van még egy érkezett email a Mio-t vásárolni szándékozókna. Talán segit :
Mivel jelenleg sajnos még nincs megegyezés a Mio-val, ezért én sem tudok bővebb információval szolgálni.
Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a saját készülékeihez értelemszerűen a Mio adta a terméktámogatást és frissítést.

Elképzelhető, hogy ezután a Mio hardverrel és Mio szoftverrel rendelkező júzereknek adunk majd támogatást, de ez meglehetősen nyakatekert helyzet, és egyáltalán nem biztos.

A NavNGo által fejlesztett 3D-s navigációs szoftver jelenleg a HP 31*-es sorozatban illetve a Sony PSP-ben fut (ennek megjelenéséről is a Sony tud bővebb felvilágosítást adni). Várhatóan a közeljövőben sok OEM partner kínálatában is megjelenik majd a 3D-s szoftver.

A PDA-ra fejlesztett NavNGo iGO8 (ami a saját szoftverünk, az iGO My way 2006 utódja) várhatóan Április-ban jelenik meg a boltokban.
A kompatibilis készülékek tesztelése folyamatosan zajlik, a szoftver megjelenésével egyidőben fogjuk a weboldalunkra (www.navngo.com) kirakni a készüléklistát, amit folyamatosan bővítünk majd.
Tekintettel a hatalmas számú, különböző fajtájú, márkájú PDA-kra, csak egy szűkített listát tudunk majd az első körben közzétenni.

A HP várhatóan törődni fog az ügyfeleivel, szoftver ill. térképfrissítések valószinűek, az OEM partnerek az eddigi tapasztalatból kiindulva inkább egy újabb hardvert dobnak piacra mint a meglévőt frissítik, mi természetesen folymatosan kínálunk a saját szoftverünkhöz frissítéseket.

(#517) Nyuszomuszó

Nyuszomuszó
(újonc)

És itt van két magyarországi vélemény a Garmin nüvi 250-ről.
:o Feladta: egy fogyasztó 29/01/2008 -án a következõ termékrõl: Nüvi 250 GPS - Európa

Elfogadhatatlan
1
10-ből

Magyarország - Békéscsaba

arra acélra alkalmatlan amire vásárolja bárki!
Nem hogy a fő utakat,de magát az M5-ös autópályát sem ismerte fel a csopdagép, hanem arra kért hogy forduljak vissza mert letértem az útról..tiszta vicc, csak nincs kedvem nevetnei! Szegeden 1 utcát ismer,Bpesten nem ismeri a Hősök terét, Békéscsaba azt sem tudja hol van..akkor hogy navigálna el a legapróbb utcákba???

:W Feladta: egy fogyasztó 24/12/2007 -án a következõ termékrõl: Nüvi 250 GPS - Európa

Elfogadhatatlan
1
10-ből

Magyarország - Tatabánya
Szép színes, de nem érdemes kocsiban hagyni, mert csak feltörnék miatta.
Részletes, utca szintű Magyarország térkép hiánya.
Csak a főbb utakat ismeri, oda meg találj el valahogy. Hiába van veled PNA, ugyanúgy kérdezgetheted a lócán ülő nénit, hogy merre kell menni, ha lemész a térképről.
Lehetne hozzá részletesebb térképet venni, az még 20,000 Forint, de az se utca szintű, ez 2007-ben nevetséges.
Akkor most MILYENT IS VEGYEK ?

(#518) gaborbol válasza Xerxész (#515) üzenetére

gaborbol
(senior tag)
LOGOUT blog

NAVIGON-t 1 hete próbáltam, Igo fut még a pdamon, tom-tom már nem.
Szép-szép, bár a szinei szerintem annyira nem jól eltaláltak,a láthatóságot figyelembe véve.
- Iszonyatosan lassú,nem tudom milyen cpu kéne hozzá, de több gépen is próbáltam mindenhol akadozott.400 mhz intelt-samut sem szerette.Igo meg villám ehhez képest.

Lefedettség iszonyat hiányos,nem sok mindent ismer. Ha jól rémik Mo 30%-os lefedettség, Szolvákia 8% stb

szvsz jelenleg felejtős.Ha Magyarország-kelet európa kell akkor igo a nyerő.

[ Szerkesztve ]

(#519) kp78 válasza Nyuszomuszó (#517) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Ha ez tényleg valós, akkor nagyon durva, még szerencse, hogy Garminban annyira nem gondolkodtam.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#520) Xerxész válasza gaborbol (#518) üzenetére

Xerxész
(fanatikus tag)

Huh, köszi a választ...marad akkor a WAYTEQ és a MYGUIDE. Erre a kettőre leszűkítettem a keretet, mostmár csak azt kéne eldöntenem, hogy szoftverrel vagy anélkül vegyek-e kütyüt.

(#521) PNP

PNP
(senior tag)

Mégis maradok PNA-nál, az a PDA, ami közel maradéktalanul kielégítené az igényeimet, 150 körül lenne.
BluePanther V350-et akarok venni, utolsó pillanat, hogy lebeszéljetek róla. Árához képest kevés véleményt találtam róla.

(#522) Nyuszomuszó válasza Xerxész (#520) üzenetére

Nyuszomuszó
(újonc)

Ha a két navi között sikerült döntened, és vettél is akkor osszad meg velünk is az elsődleges tapasztalatokat.

(#523) Nyuszomuszó

Nyuszomuszó
(újonc)

:C Találtam egy szimpatikus navit a : BluePanther n4410BT
Csak jót olvastam ról a teszteken.ÉRDEKLŐDŐM : VAN-E VALAKINEK TAPASZTALATA a géppel kapcsolatosan. Akár pozitiv, akár negativ érdekelne. A teszt egyébként itt van.[link]

(#524) Kbali válasza kp78 (#519) üzenetére

Kbali
(őstag)

Szerintem nem igaz, amit írnak. Cimborámnak egy 200w van, üzletkötő, nem szokott panaszkodni a térképekre. Korábban is Garminja volt, akkor sem panaszkodott, pedig ott a frissítéshez be kellett vinni a Garminhoz a gépet, még nem lehetett netről csinálni.

nem vagyok suhanc...

(#525) gardener

gardener
(őstag)

Láttam valahol egy hirdetést,hogy valami beépített ketyere van benne és az figyeli a közlekedési dugókat. Mi is ez, hogy is van ez?

(#526) kp78 válasza Kbali (#524) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Én is furcsállom a leírtakat, egy Garmin nem lehet ennyire buta.

(#527) Nyuszomuszó válasza gardener (#525) üzenetére

Nyuszomuszó
(újonc)

A "Beépitett ketyerét " tmc-támogatásnak hivják. Kölün antenna kell hozzá, és a rádióadókon sugárzott közlekedési akadályokat ( dugó baleset stb.) jeleniti meg a navin. Nyugaton ez már müködik, nálunk még csak kisérleti stádiumban van az adás.A Garminokról a negativ vélemény itt van.[link]

[ Szerkesztve ]

(#528) gardener válasza Nyuszomuszó (#527) üzenetére

gardener
(őstag)

Fujitsu Siemens N560-al, :U akkor nem is tudok ilyen funkciót használni valamilyen módon?

(#529) Nyuszomuszó válasza gardener (#528) üzenetére

Nyuszomuszó
(újonc)

Amennyiben a technikai paraméterei között nem szerepel hogy TMC VAN, akkor nem, Ha szerepel ez a kitétel, akkor is csak ugy tudod használni, hogy VESZEL HOZZÁ KÜLÖN EGY VEVŐEGYSÉGET. Ár 10000.-ft körül.

(#530) Kbali válasza Nyuszomuszó (#529) üzenetére

Kbali
(őstag)

És nem csak vevőegység kell, hanem a megfelelő térképszoftver is.

nem vagyok suhanc...

(#531) designer válasza Nyuszomuszó (#527) üzenetére

designer
(újonc)

A pixmania (mivel francia cég) "csak" az európai térképet adja a garminokhoz. Máshol is olvastam már, hogy a nyugati országokhoz képest Magyarország és más környező országok térképei is elég hiányosan szerepelnek benne. Talán nem véletlenül adják itthon hozzá külön a magyar térképet is...

[ Szerkesztve ]

(#532) designer

designer
(újonc)

Itt megtalálhatóak a garmin MapSource CityNavigator Europe 2008 NT pontos adatai:
http://www.garmin.hu/termekek/index.php?pid=599
Így már érthető miért is kell külön Magyarország térkép.

(#533) superecneB

superecneB
(őstag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, nagyon kuka vagyok a GPSek terén. Van -e valami tapasztalatotok a Panasonic CN-GP50-nel kapcsolatban? Esetleg ebben az ár kategóriában van -e jobb? Ami fontos (azon kívül, hogy ne tévedjek el) bluetooth kihangosítás, és hangvezérlés is nagyon jó dolog.

(#534) atosz

atosz
(őstag)

Kéne egy normális PNA! Igazából most nézegetem két napja a dolgokat, elég sokat olvastam most róla, de most tanácstalanabb vagyok mint voltam.

Navit használok már egy ideje, csak egy elég szar PDAn futott eddig (iGO), ami be is halt.

Ami nekem kell:
- normális fényerejű napon is használható kijelző (láttam már PDAt, am egyszerűen katasztrófa volt, szar se látszott a napon)
- "gyors" - a korábbi PDA halál volt, lassú volt mint egy lajhár és állandóan fagyott. De ahogy nézem ez manapság nem igazán probléma.
- Aktuális térkép, lehetőleg egész EU.
- Térképaktualizálás
- Terméktámogatás
- Dedikált gomb előny lehet esetleg
- TMC csati szintén előny lehet, 1-2 év múlval talán használható lesz, ne kelljen már készüléket cserélni.
- Mérsékelt ár

Nem tudom, de még ilyet nem találtam... :(

(#535) Gubro válasza atosz (#534) üzenetére

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Menniy pénzt szánsz rá? Maradni akarsz iGO-nál, vagy belefér mondjuk egy Garmin?

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#536) atosz válasza Gubro (#535) üzenetére

atosz
(őstag)

Lehetőleg minél kevesebb, kb. 60e. IGO-t ismerem és szeretem. Alapvetően maradnék ennél, de meggyőzhető vagyok másról is!

(#537) superecneB válasza Gubro (#535) üzenetére

superecneB
(őstag)

GPSekben nem vagy otthon véletlen?

(#538) gardener válasza Nyuszomuszó (#529) üzenetére

gardener
(őstag)

Látom még nem nagyon van túlkínálat. Mitac Mio A701-emhez talátam 9K-ért,de Fujitsu siemens N560-omhoz nem találok Mo.-n normális árban. :(
Egyedül itt 18.600Ft-ért :(((

(#539) Gubro válasza superecneB (#537) üzenetére

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mire gondolsz?

Ingyen tarhely telefonrol, szamitogeprol! Ajandek 250 MB a 2 gigahoz, ha ezen a linken regisztralsz! http://db.tt/VLwrQAw

(#540) Gubro válasza atosz (#536) üzenetére

Gubro
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sztem most érdemes várni, amíg az új iGO bekerül a gépekbe.

(#541) kp78 válasza Gubro (#540) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Új igo alatt a 8-at gondolod?

(#542) Kbali válasza atosz (#536) üzenetére

Kbali
(őstag)

Nemigen fér bele ebbe a kategóriába egy minden igényedet kielégítő gép. csak azt nézd meg, hogy egy teljes EU térkép mennyibe kerül.

nem vagyok suhanc...

(#544) Kbali válasza Gubro (#540) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ahhoz azért olyan gép is kell, ami normálisan, megfelelő sebességgel és fagyás nélkül kezel. Ráadásul biztosan nem lesz olcsóbb, mint a jelenlegi.

nem vagyok suhanc...

(#545) atosz válasza Kbali (#542) üzenetére

atosz
(őstag)

Tudom, mert megnéztem, ellenben én így OEMként venném, és így egyből más a leányzó fekvése-Azt utálom az egészben, hogy beszélünk egy céleszközről, aztéán elkezdenek minden szart belepakolni de az eredeti célját meg nem tudja maradéktalanul kielégíteni.
Nekem a lent említettek a fontosak, mondjuk nem is tudom, hogy mi kellene ennél több egy csak navira tervezett eszköztől - mondjuk kevesebb se legyen... Ahogy néztem, 50e-ért már kapni full EU térképes cuccot. OK, ennek fényében rászánok 60-70-et, de a lentieket tudja. Most őszintén, ez olyan nagy kívánalom ebben az árkategóriában?

(#546) Kbali válasza atosz (#545) üzenetére

Kbali
(őstag)

Az én gépem még bőven 100 felett volt tavaly, mikor vettem.
Most sem sokkal olcsóbb.
A 60-70-es kategóriában is nagyon kell kutatni, ha olyan készüléket szeretnél, ami kielégíti az igényeidet.

nem vagyok suhanc...

(#547) SASboy

SASboy
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Gps-t szeretnék vásárolni. 40-50ezret szánok rá. A főbb szempontok: nagy legyen a kijelzője, mondja magyarul az utasításokat(nem tudom, hogy ezt alapból tudja-e mind?!), lehessen frissíteni a legfrisebb térképekkel, amiket le lehet szedni a netről. Ja és ne legyen lassú. Kb. ennyi. Ti melyiket javasoljátok?

Köszönettel
SASboy

(#548) Major Major

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok! A nővéremnek vennék ajándékba egy GPS-es PDA-t. Egész Magyarországon autózik munkájából adódóan, tehát olyan gép kéne, amihez jó itthoni térkép van (beszélő), könnyen beszerelhető a kocsiba (fúrás nélkül). Meg persze nagyon drága se legyen :) Nekem régen volt egy A620-as Asusom, tehát nem vagyok teljesen süsü a témában, csak már jó ideje nem követem a dolgokat. Mit ajánlotok? Mi az amit feltétlenül kerüljek el? Mennyivel olcsóbb ugyanaz a térképes tudás cél-GPS-ben, mint PDA-ban?

A válaszokat előre is köszönöm!

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#549) Padam

Padam
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szerintetek mennyit ér egy 1 hónapos HP iPAQ 316-os GPS?? (garanciával, dobozzal és minden gyári kiegészítővel!)

[ Szerkesztve ]

Eladó fotós kiegészítők: http://href.hu/x/ccb4

(#550) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Édesanyám szeretne venni éccsapámnak egy PNA-t húsvétra (persze megint az utolsó pillanatban találják ki én meg hirtelen keressek utána...), a felhasználási terület egyedül a navigáció lenne, azon belül is Magyarország. Én kapásból rávágtam, hogy tavaly ilyenkor (mielőtt én beruháztam volna egyre) elolvastam egy-két cikket és egyértelműen Mio C250, teljes mértékben elégedett is vagyok vele, aztán
-jött a hír, hogy Mioék dobják iGOékat (még jó, hogy legfőképpen ezért vettem meg a C250-t :((( )
-édesanyám felvetette, hogy 45k-t miért adna ki, amikor itt-ott akcióban már 30k-ért is lehet venni navit...
Puff neki! :W
Mivel nem nagyon vágom a témát mit tudtok ajánlani az alsó árszegmensből? Itt van pl. az AIRIS T930, a hardware úgy tűnik megegyezik a c250-ével és iGO-t adnak hozzá. Megéri? :F

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.