Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#4) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

phoenix56:

''Ha valaki jó alaplapot szeretne, akkor nyugodtan vegyen ASUS-t. A Biosban 400-as FSB a max és nálam lazán megy vele az X2 2.8Ghzen (7x400) egy kis feszemeléssel.

A haverom nemrég vett ati chipsettel szerelt msi-t és azóta is csak gondjai vannak vele.
Úgyhogy innentől csakis az ASUS-t fogom vásárolni.

Azt még kihagytam hogy az enyém nF570Ultra chipsetes, akit esetleg érdekelne''

Az én lapomban 425-ös FSB a beállítható maximum. 1.7V a max a CPU-nak (volt már, hogy kellett) és 2.4V a max a DDR-II-knek. Ez szerintem bőven elég a tuninghoz. Ja és mindemellett van egy CoreCenter, amivel lehet 2 kattintással feszt emelni (mind CPU mind DDR), és további kettővel meg FSB-t (max 11%). Szerintem ez egy nagyon kényelmes funkció.

S amennyiben ez sem elég, akkor létezik olyan is ebben, hogy automatikus tuning, azaz terhelésfüggően 15%-ot tud húzni (230-as FSB). Ez még véletlenül sem azonos a C'n'Q-val! Az külön van. Nézd meg a manuált: [link]

Az FSB-t nem próbáltam magasabbra húzni 270-nél, de mindjárt nekiugrok a dolognak :)

Még egy apróság: volt ASUS lapom (szám szerint 3 db) és egyik sem hatott meg. Nem vagyok oda értük. Oka: amit a 2800+ Sempronom a Shuttleben tudott, azt az ASUS-ban nem (frekvenciára gondolok).

[Szerkesztve]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.