Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#651) ponti_ak

ponti_ak
(PH! addikt)

Szóval:
...külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség!!! :((( :D

Be is teszem aláírásba... :U

(#652) DelArco

DelArco
(senior tag)

Üdv!

Mostanság akarok venni egy új fejhallgatót és arra gondoltam hogy kikérem a véleményét az itteni fórumozóknak is hátha többet konyítanak a dologhoz mint jómagam.
Nemtom mennyi pénz manapság egy jó füles szóval inkább ti írjátok hogy mennyi lenne.
Az a leglényegesebb része a dolognak hogy legyen hozzá mikrofon mert leginkább gémre lenne. Persze a hangzás sem elhanyagolható tényező.
Előre is kösz a segítséget! :R

Youth hides the key to salvation

(#653) zeorsdfd válasza Batmause (#622) üzenetére

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Ugyanilyen gondom volt az egy éve vett Sony MDR-EX71SL -mel. konkrétan lerohadt a borítás; a végén már csupasz aranyszínű drótok lógtak ki a fülemből, ami ugyan vagány, de azért mégse az igazi. Viszont annyira bejön ez a típus hogy 2 hete vettem egy ugyanilyet a Westendben és bizony már más (jobb) anyagból van a borítás és azt is mondták, hogy garanciába ki is cserélik a ''selejtes sorozatot''.
Amúgy azért jó ez a fajta mert füldugóként is működik (mint a Koss) és ezért nem kell úgy felhagosítani a zenét.

(#654) ponti_ak válasza DelArco (#652) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Itt nézz körül.

Valaki épp árul egy pc130-as Senni-t.. nemtom mennyit szánsz rá.. .talán jobb lenne, ha részleteznéd, hogy mennyi a max, amit szánnál rá. Meg esetleg a típust is (Zárt/nyitott, stb...)

(#655) DelArco válasza ponti_ak (#654) üzenetére

DelArco
(senior tag)

kb 15K-t adnék érte!

(#656) DelArco válasza DelArco (#655) üzenetére

DelArco
(senior tag)

nos? :U

(#657) ponti_ak válasza DelArco (#656) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

Nemtom, milyen árban vannak mostanság a Sennheiser mikrofonos fülesei... :U

A Basys árlista szerint: [link]
Sennheiser PC130: 9k, PC150:15k, PC160:20k.

Szerintem jó a 130-as is, de ha zárt kell, akkor a 150-es jó lehet... pont 15 rongy.

[Szerkesztve]

(#658) Dávidxxx válasza Répi papagáj (#649) üzenetére

Dávidxxx
(fanatikus tag)

Szerintetek ez a px 100-ast lehet-e normál hangerővel Pesten hallgatni? Vagy legyen inkább egy teljesen zárt? ( le akarom cserélni a füllhallgatom, mert amikor közlekedek, hallássérülté vállok, vagy nem hallok semmit...)

Einstein: ''Ha ezt mind tudtam volna, inkább lakatosnak megyek!''

(#659) Lotusz válasza DelArco (#652) üzenetére

Lotusz
(fanatikus tag)

IceMat Siberia [link]
nekem is ilyen van. nagyon durván szól, 16k körül van.

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

(#660) Répi papagáj válasza Dávidxxx (#658) üzenetére

Répi papagáj
(fanatikus tag)

Fogalmam sincs, nem ismerem!
Elméletileg utcai használatra jobb a zárt, pláne metróra, meg ilyen hangos szarokra!(px 200)
[link]

Metalklasszikus: Hypocrisy-Virus

(#661) Dávidxxx

Dávidxxx
(fanatikus tag)

Én most e kettő között vacilálok:
px100 vagy px200-as. Két fontos körülmény: Hallható legyen és kényelmes. Valahol olvastam, hogy az sokkal jobb ha füles az egész fület ''betakarja'', és így nem ''nyomja''. Na most nemtom, ezeknél ez mennyire lehet zavaró...

[Szerkesztve]

(#662) Dávidxxx

Dávidxxx
(fanatikus tag)

amit még tudok roluk az hogy különböző a hangtartományuk. Szerintetek melyik a jobb:
15-27000, vagy 10-21000-es a jobb? ( vagyis a hallható tartomány alatt vagy inkább felett legyen egy picivel?)

[Szerkesztve]

(#663) vili13 válasza Dávidxxx (#662) üzenetére

vili13
(őstag)

Ha több basszust és kevesebb külső zajt szeretnél, akkor px200. De az enyhe basszuskiemelés miatt ezt inkább a modern zenékhez ajánlják. A px100 egyenletesebb átvitele meg a kevésbé modern (vagyis teljesen elavult) zenékhez megfelelőbb lehet, de az utcán/buszon/metrón több zaj behallatszik, és több zene kihallatszik. A hallható tartomány alatti és feletti rész meg nem érdekes, mert úgysem hallod... ;]

(#664) Répi papagáj válasza vili13 (#663) üzenetére

Répi papagáj
(fanatikus tag)

Egy ilyen megfelel mp3 lejátszóhoz, vagy ezt nem lehet kihasználni?(otthoni haszálatra kéne elsősorban) :F
[link]

(#665) Répi papagáj válasza Répi papagáj (#664) üzenetére

Répi papagáj
(fanatikus tag)

Kérdésem lényege, hogy ugyanúgy elbírja-e, mint ezt:
[link]
ohm, miliwatt ugyanaz!

(#666) DelArco válasza Lotusz (#659) üzenetére

DelArco
(senior tag)

Jaja ezen gondolkodtam énis. 13K-ért ajánlottak egy teljesen újat annyit sztem megér simán.

(#667) ahavasi

ahavasi
(tag)

hi all! előszöris a hangkártyám elég jó: Audigy 4. szeretnék új fülest venni, a mostani sennheiser (pc 140) -el nagyon nem vagyok emeglégedve. az egyik bajom vele hogy már régóta recseg (pedig nem volt széthalytva) a másik hogy megtört a vezeték benne, szal most így szigszalaggal ragasztottam meg hogy mindkét oldal menjen :DDD Olyan füles kéne amivel nagyon jól lehet hallan hogy ki honnan jön (CS, CoD2-vel játszom klánban.) meg mikrofonnal el legyen látva.
10k körül gondolkodom, Sennheiserből elegem volt (pedig sokan mondják hogy jó, nekem nem jött be) kinéztem egy Creative HS-600-at, ez milyen lehet?!

voodoo.atw.hu

(#668) Dávidxxx válasza vili13 (#663) üzenetére

Dávidxxx
(fanatikus tag)

Akkor Pestre célszerübb a 200-as? Csak attól félek hogy kényelmetlenebb...
A 100-assal jobban lehet hallani mint egy sima füllhallgatóval, nem?

Esetleg vkinek személyes tapasztalat?

(#669) vili13 válasza Dávidxxx (#668) üzenetére

vili13
(őstag)

Nekem bárhová célszerűbb a 200-as, mert jobban szeretem, ha minnél kevesebb zaj hallatszik be, és a környezetemben tartózkodókkal sem kívánok összetűzésbe kerülni egy nyitott fejhallgatóból kihallatszó erőteljes cincogás miatt. Másrészt a zárt kialakításból eredő több basszust is szeretem, és szvsz nehezebben is ázik be, mint a 100-as.
A 200-as kb. annyival ''kényelmetlenebb'', hogy pontosan kell a fülre rakni a szigetelés érdekében, de ezt hamar meg lehet szokni, és a szivacs is könnyen idomul a füled formájához.
A 100-ast ugyan nem próbáltam, de egy ''sima'' fülhallgatónál nyilván mindkettő jobb hangminőséget produkál. Azt, hogy ''jobban lehet hallani'', ebben a formában nem állítanám, mert egy fülhallgatónál valószínűleg halkabbak.

(#670) RAM

RAM
(PH! addikt)

mp3lejátszóhoz, géphez:
Sennheiser HD201 vagy van jobb max 4k-ig?

Ne szakadjon!,
ne hallatszódjon nagyon ki a hang (fülön kívül ;] ),
utcára is jó legyen......

Csak tisztán

(#671) RAM

RAM
(PH! addikt)

vagy Altec 512 vagy egyéb?

Csak tisztán

(#672) RAM

RAM
(PH! addikt)

és ne izzadjon bele a fül

Csak tisztán

(#673) Victor-y

Victor-y
(fanatikus tag)

hali!
én tegnap a saturnban hallgattam iPoddal összekötve egy Senheiser 212Pro-t és naon teccett a hangja!!
nem tudjátok hol mennyiért tudok ilyen fejhallgatóhóz hozzájutni?

ilyen:DDD :
[kép]

köszi előre is!
Üdv Vik

[Szerkesztve]

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#674) RAM válasza Victor-y (#673) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

nem volt kiírva? :))

Csak tisztán

(#675) Victor-y válasza RAM (#674) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

ott nem találtam ebből a típusból eladót, de közbe találtam a neten árakat, mivel eddig rosszul írtam a nevét (csak 1 n-nel :)) )

''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

(#676) serious

serious
(kvázi-tag)

Sziasztok szeretnék venni egy fülest amiben jó basszus van meg stb. tehát az a lényeg hogy jó minőségben szóljon de nem szeretnék ilyen fejpántosat hanem arra lennék kíváncsi hogy hasonló füles van-e ami olyan kialakítású ''agybadugós'' mint a sony HPM70-es a walkman szériás telóknál. Vagy inkább vegyek egy HPM70-est hosszabítóval?? Lécci segítsetek :R :R

(#677) Dávidxxx

Dávidxxx
(fanatikus tag)

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehetne egy nyamvadt sennheiser px 200-ast venni?
Eddig csak online boltokban láttam, de onnan nem szeretnék vásárolni.
Végignéztem (hívtam) az összes mediamarktot, saturnt, meg még pár hasonló helyet de nem volt ( legalábbis fekete...). Most a basys-nél mondták, hogy lehet, hogy lesz...

[Szerkesztve]

(#678) EmThor

EmThor
(őstag)

philips shg8100 valakinek? tapasztalat? bővebben: [link] itt

(#679) Tomhal

Tomhal
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Épp fejhallgató vásárlás előtt állok, s végül el is dontöttem hogy mi legyen a kiválasztott darab..Sennheiser HD 515. Aztán fennakadt a szemem hogy ennek a fülsenek az ellenállása a megszokott 32 ohm helyett 50 ohmos. Nem tudom hogy ez miben nyilvánul meg, ez egy másik szabvány? vagy csak mivel nagyobb az ellenállása többet fogyaszt mint a 32 ohmos..biztos nem ilyen egyszerű a dolog..de mivel se műszakis se fejhallgató szakértő nem vagyok nem tudom...talán ezt már profi hifihez szánják, mert ezt már az audiophil kategóriába sosolják a honlapon...megnéztem a csúcsmodellt az meg már 600 ohmos..
A fülest, egy soundblaster live hangkártyára dugnám, vagy pedig egy erősító jack kimenetére..ehhez jó az 50 ohmos füles is, vagy inkább keressek egy 32eset?

Remélem tudtok segítnei, köszi

aTom

(#680) Victor-y válasza serious (#676) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

szia!
vegyél hp-70est hosszabbítóval, mert ugyanaz, mint egy sony ex71 (összehasonlítottam haver sonyjával :)) )

Más: vki hallott már vmit az XD300 (8-25 000Hz), XD400-as (5-30 000 Hz) sonykról?
(mert most tudok őket nagyon olcsón)

Köszi!
Üdv.: Vik

(#681) Victor-y válasza Victor-y (#680) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

up

(#682) ponti_ak válasza serious (#676) üzenetére

ponti_ak
(PH! addikt)

olyan kialakítású ''agybadugós'' mint a sony HPM70-es a walkman szériás telóknál...

Sennheiser cx300 ... 10eFt ... basys kft ... Sennheiser topik

(#683) Victor-y válasza headhunter (#615) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

Ilyen Sony RF850-est tudok újonnan 9000 Ft-ért!
Ha kell privi!

(#684) EmThor

EmThor
(őstag)

vezeték nélküli fülest keresek:

1. játékra
2. filmre sorozatra, mert mikor ki van kötve gép képe a tv-re, kicsit fárasztó fülest kihosszabítózni ágyig...

szempont: 6 óra+ üzemidő, hétvégén simán megvan!

amiket eddig találtam:

1. Philips SHG8100 /philips fülesem van most nagyn szeretem, jól szól, basszust is jól tolja: sbc hp200/

itt csak az a kérdés vajon a 2xAAA (550mAh?) elem meddig bírja? rezgés rulz 21k-t látatlanban is megér

2. sennheiser rs 140 (120?), hát nem tudom, csak hallomásból hogy milyen jó a sennheiser...

3. takion wlhp 2010 [link] 4 óra hurka (650nimH akksi)!

avagy 5.1es füles, vagy vmi jó 20körül? thx :R

[Szerkesztve]

(#685) golyani válasza EmThor (#684) üzenetére

golyani
(őstag)

Technics RP-F400. 3m kábel. ha a3m kevés nem szóltam.

HP Pavilion dv5-1080eh

(#686) Victor-y válasza EmThor (#684) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

Sony RF850 beépített akkuval 9000ért újonnan? :U

(#687) EmThor

EmThor
(őstag)

maradt a philips shg8100 vagy egy sennheiser rs130 asszem... de még ez persze változhat :) holnap benézek még media markt-ba, vagy saturnba.

(#688) mcs válasza Victor-y (#680) üzenetére

mcs
(senior tag)

Nekem XD200as van(10-22000Hz), és tetszik a hangja nagyon.Érezhetően dinamikusabb, mint a régi Philips SBC-HP800asom...kellemes, lüktető basszus, jó közép, és nem túlzó magas(az első napon enyhén lenyűgözött :DDD).6490 Ft volt itt Kecskeméten az Av-Landben, és azt hiszem, megérte :R. Van rajta hangüzemmd váltó, mozi, és zene, amivel a mélyek intenzitásán lehet állítani(moziban valamivel erősebb, és filmeknél ez nagyon jól jön).Egyetlen hátránya szerintem az, hogy kis idő(1-1,5 óra) után képes beleizzadni a fejem, fülem, a zárt felépítésének köszönhetően, és 1*-2* előfordult, hogy a műanyag pánt egy picit megtörte a fejem búbját.Ezeket leszámítva nagyszerű fejes...

[Szerkesztve]

(#689) mcs válasza mcs (#688) üzenetére

mcs
(senior tag)

Azt még hozzátenném, hogy equalizerrel használom, full bass and treblevel winampben, mikro hifin keresztül...

[Szerkesztve]

(#690) RAM válasza RAM (#671) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

up

Csak tisztán

(#691) Soak

Soak
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni ahoz, hogy milyen legyen a következő fülesem (a másik elhalálozott félig sajna) , legtöbbet játékra (fontos ,hogy haljam honnan jön az ellen ) , zenehallgatásra van használva, igen sokat használom ezért nem gond az se ha épp jól illeszedik és kényelmes .Árban nagyon nem is gondolkoztam mert nem tudom milyen árban vannak a legjobb fülesek . Várom a véleményetek

Előre is THX

(#692) Victor-y válasza mcs (#688) üzenetére

Victor-y
(fanatikus tag)

köszi szépen! :)
a nem túlzó magas, az kevés magast jelent? :F

(#693) Soak válasza Soak (#691) üzenetére

Soak
(PH! nagyúr)

up!

(#694) mcs válasza Victor-y (#692) üzenetére

mcs
(senior tag)

Eleinte szokatlanul mélynek tűnt.Gonodlom hallottál már kis Panasonic XBSes fejhallgatót...na annál nem sokkal több van neki.

(#695) mcs válasza mcs (#694) üzenetére

mcs
(senior tag)

Érezhető, de nem ég és föld a különbség...

(#696) mcs válasza mcs (#695) üzenetére

mcs
(senior tag)

Most éppen az XBSen hallgatok zenét...na azért mégiscsak van különbség rendesen :B ;) .

(#697) kerjani

kerjani
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Van egy Canyon CN-HS3 fejhallgatóm. [link]
Az lenne a problémám, hogy a mikrofonja nem akar működni. Mit csináljak?
Több kükönböző gépen is kipróbáltam, de nem sikrült működésre bírni.
Mi lehet a trükkje?

A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

(#698) RAM válasza RAM (#671) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

ááááááááp

Csak tisztán

(#699) andras240

andras240
(újonc)

Sziasztok tudna nekem segíteni valaki? van egy Philips SBC-HP800 fülesem aminek le szakadt a jobb oldala és én nem értek a javításához :( ha valaki esetleg meg tudná javítani nagyon örülnék neki és persze a hála sem maradna el :) privit írjatok mert mobilról írok és Bp-i vagyok.

[Szerkesztve]

(#700) lajo

lajo
(senior tag)

Halihó!
Egy ilyenről mit gondoltok? [link] Jól szól? Basszus?....
Ja és mire jó hogy 5. 1 es egy fejhallgató?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.