Szóval:
...külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség-külöNbség!!!

Be is teszem aláírásba... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Multimédia » Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t) (kiemelt téma)Hozzászólások

ponti_ak
(PH! addikt)

DelArco
(senior tag)
Üdv!
Mostanság akarok venni egy új fejhallgatót és arra gondoltam hogy kikérem a véleményét az itteni fórumozóknak is hátha többet konyítanak a dologhoz mint jómagam.
Nemtom mennyi pénz manapság egy jó füles szóval inkább ti írjátok hogy mennyi lenne.
Az a leglényegesebb része a dolognak hogy legyen hozzá mikrofon mert leginkább gémre lenne. Persze a hangzás sem elhanyagolható tényező.
Előre is kösz a segítséget! 
Youth hides the key to salvation
Ugyanilyen gondom volt az egy éve vett Sony MDR-EX71SL -mel. konkrétan lerohadt a borítás; a végén már csupasz aranyszínű drótok lógtak ki a fülemből, ami ugyan vagány, de azért mégse az igazi. Viszont annyira bejön ez a típus hogy 2 hete vettem egy ugyanilyet a Westendben és bizony már más (jobb) anyagból van a borítás és azt is mondták, hogy garanciába ki is cserélik a ''selejtes sorozatot''.
Amúgy azért jó ez a fajta mert füldugóként is működik (mint a Koss) és ezért nem kell úgy felhagosítani a zenét.

ponti_ak
(PH! addikt)
Itt nézz körül.
Valaki épp árul egy pc130-as Senni-t.. nemtom mennyit szánsz rá.. .talán jobb lenne, ha részleteznéd, hogy mennyi a max, amit szánnál rá. Meg esetleg a típust is (Zárt/nyitott, stb...)

DelArco
(senior tag)
kb 15K-t adnék érte!

DelArco
(senior tag)
nos? 

ponti_ak
(PH! addikt)
Nemtom, milyen árban vannak mostanság a Sennheiser mikrofonos fülesei... 
A Basys árlista szerint: [link]
Sennheiser PC130: 9k, PC150:15k, PC160:20k.
Szerintem jó a 130-as is, de ha zárt kell, akkor a 150-es jó lehet... pont 15 rongy.
[Szerkesztve]

Dávidxxx
(fanatikus tag)
Szerintetek ez a px 100-ast lehet-e normál hangerővel Pesten hallgatni? Vagy legyen inkább egy teljesen zárt? ( le akarom cserélni a füllhallgatom, mert amikor közlekedek, hallássérülté vállok, vagy nem hallok semmit...)
Einstein: ''Ha ezt mind tudtam volna, inkább lakatosnak megyek!''

Lotusz
(fanatikus tag)
IceMat Siberia [link]
nekem is ilyen van. nagyon durván szól, 16k körül van.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Répi papagáj
(fanatikus tag)
Fogalmam sincs, nem ismerem!
Elméletileg utcai használatra jobb a zárt, pláne metróra, meg ilyen hangos szarokra!(px 200)
[link]
Metalklasszikus: Hypocrisy-Virus

Dávidxxx
(fanatikus tag)
Én most e kettő között vacilálok:
px100 vagy px200-as. Két fontos körülmény: Hallható legyen és kényelmes. Valahol olvastam, hogy az sokkal jobb ha füles az egész fület ''betakarja'', és így nem ''nyomja''. Na most nemtom, ezeknél ez mennyire lehet zavaró...
[Szerkesztve]

Dávidxxx
(fanatikus tag)
amit még tudok roluk az hogy különböző a hangtartományuk. Szerintetek melyik a jobb:
15-27000, vagy 10-21000-es a jobb? ( vagyis a hallható tartomány alatt vagy inkább felett legyen egy picivel?)
[Szerkesztve]

vili13
(őstag)
Ha több basszust és kevesebb külső zajt szeretnél, akkor px200. De az enyhe basszuskiemelés miatt ezt inkább a modern zenékhez ajánlják. A px100 egyenletesebb átvitele meg a kevésbé modern (vagyis teljesen elavult) zenékhez megfelelőbb lehet, de az utcán/buszon/metrón több zaj behallatszik, és több zene kihallatszik. A hallható tartomány alatti és feletti rész meg nem érdekes, mert úgysem hallod... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Répi papagáj
(fanatikus tag)
Egy ilyen megfelel mp3 lejátszóhoz, vagy ezt nem lehet kihasználni?(otthoni haszálatra kéne elsősorban) 
[link]
(#665) Répi papagáj válasza Répi papagáj (#664) üzenetére

Répi papagáj
(fanatikus tag)
Kérdésem lényege, hogy ugyanúgy elbírja-e, mint ezt:
[link]
ohm, miliwatt ugyanaz!

DelArco
(senior tag)
Jaja ezen gondolkodtam énis. 13K-ért ajánlottak egy teljesen újat annyit sztem megér simán.

ahavasi
(tag)
hi all! előszöris a hangkártyám elég jó: Audigy 4. szeretnék új fülest venni, a mostani sennheiser (pc 140) -el nagyon nem vagyok emeglégedve. az egyik bajom vele hogy már régóta recseg (pedig nem volt széthalytva) a másik hogy megtört a vezeték benne, szal most így szigszalaggal ragasztottam meg hogy mindkét oldal menjen
Olyan füles kéne amivel nagyon jól lehet hallan hogy ki honnan jön (CS, CoD2-vel játszom klánban.) meg mikrofonnal el legyen látva.
10k körül gondolkodom, Sennheiserből elegem volt (pedig sokan mondják hogy jó, nekem nem jött be) kinéztem egy Creative HS-600-at, ez milyen lehet?!
voodoo.atw.hu

Dávidxxx
(fanatikus tag)
Akkor Pestre célszerübb a 200-as? Csak attól félek hogy kényelmetlenebb...
A 100-assal jobban lehet hallani mint egy sima füllhallgatóval, nem?
Esetleg vkinek személyes tapasztalat?

vili13
(őstag)
Nekem bárhová célszerűbb a 200-as, mert jobban szeretem, ha minnél kevesebb zaj hallatszik be, és a környezetemben tartózkodókkal sem kívánok összetűzésbe kerülni egy nyitott fejhallgatóból kihallatszó erőteljes cincogás miatt. Másrészt a zárt kialakításból eredő több basszust is szeretem, és szvsz nehezebben is ázik be, mint a 100-as.
A 200-as kb. annyival ''kényelmetlenebb'', hogy pontosan kell a fülre rakni a szigetelés érdekében, de ezt hamar meg lehet szokni, és a szivacs is könnyen idomul a füled formájához.
A 100-ast ugyan nem próbáltam, de egy ''sima'' fülhallgatónál nyilván mindkettő jobb hangminőséget produkál. Azt, hogy ''jobban lehet hallani'', ebben a formában nem állítanám, mert egy fülhallgatónál valószínűleg halkabbak.

RAM
(PH! addikt)
mp3lejátszóhoz, géphez:
Sennheiser HD201 vagy van jobb max 4k-ig?
Ne szakadjon!,
ne hallatszódjon nagyon ki a hang (fülön kívül
),
utcára is jó legyen......
Csak tisztán

RAM
(PH! addikt)
vagy Altec 512 vagy egyéb?
Csak tisztán

Victor-y
(fanatikus tag)
hali!
én tegnap a saturnban hallgattam iPoddal összekötve egy Senheiser 212Pro-t és naon teccett a hangja!!
nem tudjátok hol mennyiért tudok ilyen fejhallgatóhóz hozzájutni?
ilyen
:![[kép] [kép]](http://www.son-video.com/Rayons/Hifi/Casques/Senheiser/HD_212pro.jpg)
köszi előre is!
Üdv Vik
[Szerkesztve]
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

RAM
(PH! addikt)
nem volt kiírva? 
Csak tisztán

Victor-y
(fanatikus tag)
ott nem találtam ebből a típusból eladót, de közbe találtam a neten árakat, mivel eddig rosszul írtam a nevét (csak 1 n-nel
)
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

serious
(kvázi-tag)
Sziasztok szeretnék venni egy fülest amiben jó basszus van meg stb. tehát az a lényeg hogy jó minőségben szóljon de nem szeretnék ilyen fejpántosat hanem arra lennék kíváncsi hogy hasonló füles van-e ami olyan kialakítású ''agybadugós'' mint a sony HPM70-es a walkman szériás telóknál. Vagy inkább vegyek egy HPM70-est hosszabítóval?? Lécci segítsetek

Dávidxxx
(fanatikus tag)
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehetne egy nyamvadt sennheiser px 200-ast venni?
Eddig csak online boltokban láttam, de onnan nem szeretnék vásárolni.
Végignéztem (hívtam) az összes mediamarktot, saturnt, meg még pár hasonló helyet de nem volt ( legalábbis fekete...). Most a basys-nél mondták, hogy lehet, hogy lesz...
[Szerkesztve]

EmThor
(őstag)
philips shg8100 valakinek? tapasztalat? bővebben: [link] itt

Tomhal
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Épp fejhallgató vásárlás előtt állok, s végül el is dontöttem hogy mi legyen a kiválasztott darab..Sennheiser HD 515. Aztán fennakadt a szemem hogy ennek a fülsenek az ellenállása a megszokott 32 ohm helyett 50 ohmos. Nem tudom hogy ez miben nyilvánul meg, ez egy másik szabvány? vagy csak mivel nagyobb az ellenállása többet fogyaszt mint a 32 ohmos..biztos nem ilyen egyszerű a dolog..de mivel se műszakis se fejhallgató szakértő nem vagyok nem tudom...talán ezt már profi hifihez szánják, mert ezt már az audiophil kategóriába sosolják a honlapon...megnéztem a csúcsmodellt az meg már 600 ohmos..
A fülest, egy soundblaster live hangkártyára dugnám, vagy pedig egy erősító jack kimenetére..ehhez jó az 50 ohmos füles is, vagy inkább keressek egy 32eset?
Remélem tudtok segítnei, köszi
aTom

Victor-y
(fanatikus tag)
szia!
vegyél hp-70est hosszabbítóval, mert ugyanaz, mint egy sony ex71 (összehasonlítottam haver sonyjával
)
Más: vki hallott már vmit az XD300 (8-25 000Hz), XD400-as (5-30 000 Hz) sonykról?
(mert most tudok őket nagyon olcsón)
Köszi!
Üdv.: Vik

Victor-y
(fanatikus tag)
up

ponti_ak
(PH! addikt)
olyan kialakítású ''agybadugós'' mint a sony HPM70-es a walkman szériás telóknál...
Sennheiser cx300 ... 10eFt ... basys kft ... Sennheiser topik

Victor-y
(fanatikus tag)
Ilyen Sony RF850-est tudok újonnan 9000 Ft-ért!
Ha kell privi!

EmThor
(őstag)
vezeték nélküli fülest keresek:
1. játékra
2. filmre sorozatra, mert mikor ki van kötve gép képe a tv-re, kicsit fárasztó fülest kihosszabítózni ágyig...
szempont: 6 óra+ üzemidő, hétvégén simán megvan!
amiket eddig találtam:
1. Philips SHG8100 /philips fülesem van most nagyn szeretem, jól szól, basszust is jól tolja: sbc hp200/
itt csak az a kérdés vajon a 2xAAA (550mAh?) elem meddig bírja? rezgés rulz 21k-t látatlanban is megér
2. sennheiser rs 140 (120?), hát nem tudom, csak hallomásból hogy milyen jó a sennheiser...
3. takion wlhp 2010 [link] 4 óra hurka (650nimH akksi)!
avagy 5.1es füles, vagy vmi jó 20körül? thx 
[Szerkesztve]

golyani
(őstag)
Technics RP-F400. 3m kábel. ha a3m kevés nem szóltam.
HP Pavilion dv5-1080eh

Victor-y
(fanatikus tag)
Sony RF850 beépített akkuval 9000ért újonnan? 

EmThor
(őstag)
maradt a philips shg8100 vagy egy sennheiser rs130 asszem... de még ez persze változhat
holnap benézek még media markt-ba, vagy saturnba.

mcs
(senior tag)
Nekem XD200as van(10-22000Hz), és tetszik a hangja nagyon.Érezhetően dinamikusabb, mint a régi Philips SBC-HP800asom...kellemes, lüktető basszus, jó közép, és nem túlzó magas(az első napon enyhén lenyűgözött
).6490 Ft volt itt Kecskeméten az Av-Landben, és azt hiszem, megérte
. Van rajta hangüzemmd váltó, mozi, és zene, amivel a mélyek intenzitásán lehet állítani(moziban valamivel erősebb, és filmeknél ez nagyon jól jön).Egyetlen hátránya szerintem az, hogy kis idő(1-1,5 óra) után képes beleizzadni a fejem, fülem, a zárt felépítésének köszönhetően, és 1*-2* előfordult, hogy a műanyag pánt egy picit megtörte a fejem búbját.Ezeket leszámítva nagyszerű fejes...
[Szerkesztve]

mcs
(senior tag)
Azt még hozzátenném, hogy equalizerrel használom, full bass and treblevel winampben, mikro hifin keresztül...
[Szerkesztve]

RAM
(PH! addikt)
up
Csak tisztán

Soak
(PH! nagyúr)
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni ahoz, hogy milyen legyen a következő fülesem (a másik elhalálozott félig sajna) , legtöbbet játékra (fontos ,hogy haljam honnan jön az ellen ) , zenehallgatásra van használva, igen sokat használom ezért nem gond az se ha épp jól illeszedik és kényelmes .Árban nagyon nem is gondolkoztam mert nem tudom milyen árban vannak a legjobb fülesek . Várom a véleményetek
Előre is THX

Victor-y
(fanatikus tag)
köszi szépen! 
a nem túlzó magas, az kevés magast jelent? 

mcs
(senior tag)
Eleinte szokatlanul mélynek tűnt.Gonodlom hallottál már kis Panasonic XBSes fejhallgatót...na annál nem sokkal több van neki.

mcs
(senior tag)
Érezhető, de nem ég és föld a különbség...

mcs
(senior tag)
Most éppen az XBSen hallgatok zenét...na azért mégiscsak van különbség rendesen
.

kerjani
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Van egy Canyon CN-HS3 fejhallgatóm. [link]
Az lenne a problémám, hogy a mikrofonja nem akar működni. Mit csináljak?
Több kükönböző gépen is kipróbáltam, de nem sikrült működésre bírni.
Mi lehet a trükkje?
A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

RAM
(PH! addikt)
ááááááááp
Csak tisztán

andras240
(újonc)
Sziasztok tudna nekem segíteni valaki? van egy Philips SBC-HP800 fülesem aminek le szakadt a jobb oldala és én nem értek a javításához
ha valaki esetleg meg tudná javítani nagyon örülnék neki és persze a hála sem maradna el
privit írjatok mert mobilról írok és Bp-i vagyok.
[Szerkesztve]