tanácsot kérnék tőletek: milyen fülest vegyek?
- zárt legyen, külső zajokat városi szinten is szűrje, pesti vagyok...
- sennheiseres szóhasználattal élve circum-aurális legyen, azaz teljesen fedje be a fülem, körbe, szivaccsal, és ne a fülkagylómra, hanem a fülem köré támaszkodjon
- gondolom kitaláltátok hogy régi szóval HIFI fülesnek nevezett kategória érdekel
- árkategoria: 5-10 közti, és ha tudtok egy 12-15 köztit is írjatok....
- masszív legyen, joo lenne ha olyant tudnátok amit ti is használt(at)ok
extrák:
- joo lenne egy lecsatolható kábelű, mivel ezeknél a füleseknél szokás 3-5-8 méteres kábellel szerelni, nekem pedig mp3 lejátszó mellé kéne ( konkrétan pda-hoz ), ezért 1,5 méteres kábel elég lenne, és igy egyszerübb lenne cserélni (forrasztani nem szeretek, mivel egy forrasztott kábel szétmegy 3 hét alatt, szerelt 2 méteres kábel meg bírja 2 évig).
- nem szeretem a szines-formás-feliratos füleseket, szóval joo lenne ha egyszínű lenne, nem festett...
- szivacsok cserélhetősége is érdekem lenne, mivel sokat használom fülesemet most is.
eddigi füleseim: thompson - panasonic - philips 3-5e-s modellei, most egy sennheiser HD201, előtte 202es volt...(na az az ami nem circum aurális)
zene amire használnám: főleg metalosabb irányok, nu-power-trash-extreme, de ugyanakkor sok filmzenét hallgatok (constantine, Hans Zimmer : Sólyom végveszélyben, nap könnyei...), tehát ne csak basszus üssön, hanem szép, dinamikus lágy hangja, és ha lehet joo közepe legyen. Nem szeretem ha egy metal szám csak bass és magas recsegés a fülemben...
amiket néztem: akg r55, r44; koss fülesek közül a fent megjelölt árkategoriákba esők; sennheiser hd 215...
előre is kösz minden véleményt....
Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék...