Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz SunMount3r #42423 üzenetére

    az optika fénye nem merőlegesen világít az egérpadra, hanem kb. 30 fokban előre

    Nálam is, teljesen normális, az ábrát megkaptad róla :D

    Most olvasom én is, a magas dpi nem csak pixel skippinget okoz? Hol van annak köze az input lagghoz?

    A DPI-nek önmagában nincs. Erről szerintem egyszer írok egy szösszenetet Logout-ra.

    A DPI emelésével, mindenféle korrekció nélkül, mondjuk kétszeresére növelve a DPI-t a natív felbontásról, kb. azt kapnád, hogy kétpixelenként mozog az egér, pont egyet (vagy páratlan számút) nem lehet arrébb rakni.

    Alapból a mikrokontrollerben egyetlen (x;y) számpár van tárolva, ami a legutóbbi polling óta számolja, hogy az egér merre és mennyit mozgott. (x és y egész, akár negatívak is lehetnek.) Valójában ez az elmozdulásvektor. A lekérdezés után nullázódik.

    Csak ebből a két értékből nem lehet a DPI-emelésből eredő pixel skippinget korrigálni. (Sejtésem szerint) ezt kiküszöbölendő tárolják a legutóbbi néhány vektort, és a legrégebbiről már egészen jól lehet tudni, hogy az egér merre mozgott pontosabban, lehet korrigálni, és a korrigált értéket el lehet küldeni. (Ez a smoothing.)

    Na igen, de mire az az utolsó érték korrigálásra kerül, van már egy rakás frissebb adat, amik ugye szintén az egér mozgásának adatai. Tehát mire a korrigált adatot elküldik, az egér már jóval arrébb van. Voilá, input lag.

    Erre a korrekcióra alacsonyabb DPI-n nincs szükség, pl. natív felére állítva elég elosztani 2-vel a vektort. Ezért csak a natív feletti DPI-ken van ilyen baj.

    Legalábbis szerintem így történnek a dolgok, de az is lehet, hogy óriási tévedések vannak benne. Mindenesetre programozóként valahogy így csinálnám, és a tapasztaltak is ezt erősítik meg.

    Az 500 Hz-es grafikonok rendben vannak, akkor használd 500-on. A géped nem bírja az 1000-et, szerintem a Xornet-tel is az volt a baj.

    [ Szerkesztve ]

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák