Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz sagit #40016 üzenetére

    Falcoon kolléga árulja, ennél olcsóbban nem kapsz kis tételben.

    Jobb a click feel, és tartósabb a Japán Omron, mint a kínai.

    Igen, forrasztva vannak. A gond ott kezdődik, hogy DA 3.5G-nél a két első tappancs alatt van két csavar, így azokat le kell venni. Lehetőleg a ragasztóval együtt kell lehúzni, hogy vissza is ragadjon. Felpöndörödni ez nem szokott, de azért vigyázz rá. (Logi talpakat híresen nehéz rendesen leszedni. Imádom, amikor a Youtube disassembly videóban elb@sszák a talpakat :D ) Vagy ha nem sikerül, kétoldalas ragasztóval vissza lehet rakni. Vagy jaffától veszel egy szett talpat, úgyis jobb, mint a gyári. (Mehet az 1 mm-es.) A harmadik csavar a matrica alatt van, ki kell hozzá lyukasztani. (De legalább a hátsó talp maradhat.)

    DA 3.5G nyákja két darabban van, a szenzor-nyák az aljára, a kapcsoló-nyák pedig a burkolat felső részére van csavarozva. A kettőt egy rusnya szalagkábel fogja össze. ARRA NAGYON VIGYÁZZ! Ha egy kicsit hajtogatod a végeinél, egy az egyben le tud törni a nyákról, pótlása macerás. Múltkor két délutánomba került az egyik...

    Még van egy kis csati+kábel a hátsó LED-nek is, azt könnyű lehúzni róla, meg az USB-kábelt is.

    A kapcsoló-nyákon találsz (emlékeim szerint) 2 db kínai Omront a főgomboknak, egy Panasonic EVQP0-t a görgő alatt, meg két, oldalra fektetett, piros pöckös TTC-t az oldalgombok alatt. A kínai Omronokat, simán cserélheted. Ha egy kicsit (sokat) csiszolsz a felső burkolaton, a Panát is kicserélheted, ha van célszerszámod (valami Mini-drill, stb.) a csiszoláshoz. (Nem fér be alapból.) A TTC-ket japán Omronra szerintem nem lehet kicserélni, legalábbis én nem találtam sehol olyan D2F-*F-et. Keményebbet valahol igen, bár lehet, olyan helyre amúgy is a keményebb kell.

    Magáról a forrasztásról:
    1. Ónszippantó.
    2. Ha az Istennek nem akar megolvadni, tegyél rá + ónt. (Ha neked még ólmos van, tuti könnyebb lesz tőle.)

    3. Vigyázz a nyákra, szeret olvadni, meg letörni a forrszem. (Pl. a kapcsoló túl agresszív feszítésével már törtem le egyet...)

    [ Szerkesztve ]

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák