Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gg72

    veterán

    Tegnap megvettem az Asus DRW-24B1ST írót, ami egy átdobozolt Liteon iHAS124, nem volt túl sok időm tesztelgetni, de azért tudok róla néhany sort írni... ;)
    Először is azt kell elmondanom, hogy az írót mindenekelőtt lemeztesztelésre és olvasásra vettem, mivel írónak egy Pio 116-ot és egy NEC 7203S-t használok.
    Így elsőre azt néztem meg, hogy támogatja-e a Kprobe és a Nero CD Speed minőségellenőrző funkcióit, ezek tökéletesen működtek! Néhány hónapja már volt nálam egy Asus (szintén Liteon, pontos típusát már nem tudom) író, az elég fura eredményeket mutatott, de ez tökéletesnek tűnik. Az író gyárilag 1.01 FW-vel érkezett, de mivel ezzel nem támogatja a bitsettinget, így gondoltam átflashelem Liteon iHAS124-re, majd itt következett a meglepetés: a mínuszos lemezek CD Speed-es minőségellenőrzésekor irreális magas értékeket kaptam, gyakorlatilag minden mínuszos lemezt hibásnak értékelt! A pluszosokkal, ill. a Kprobe-os progival viszont minden OK volt... Így gondoltam visszateszem az eredeti Asus FW-t, de a neten nem találtam a gyárilag rajta lévő 1.01-es FW-t, csak az 1.00-ásat... Így most az van rajta, a minőségellenőrzés szerencsére ismét helyes értékeket mutat. Tehát a Nero CD Speed valamiért nem tolerálja a Liteon-os átflashelt FW-t, ez érdekes. :U
    Ezután teszteltem az olvasási képességeit, amik így elsőre nagyon jók, a gyári lemezeket szépen, gyorsan rippeli be.
    Habár nem írónak fogom használni, de azért két lemezt is megírtam vele, egy mínuszos Sony-t 6X sebességgel és egy +os Verbatimot 8X sebességgel. A Sony nagyon gyenge lett, a Verbatim jobb, de szerintem ez is (nagyon) messze van a Pio és NEC írásminőségétől, a lemez eleje elég rosszul sikerült:

    Összességében amire vettem (minőségellenőrzés, olvasás), arra tökéletes, írásra közepes, talán Liteon FW-vel jobban teljesít, de úgy meg a minőségellenőrzés nem működik jól... Tehát másodok optikai meghajtónak egy Pio vagy NEC mellé eredeti FW-vel erősen ajánlott, pláne 5500-ért dobozosan! :K

Új hozzászólás Aktív témák