Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Sziasztok!

    Mindennapi életre való gépet akarok építeni kiváltandó a jelenlegi atom330-as (GCLF2) configot, ami felett már elment az idő, finoman szólva nem túl gyors... Valami hasonlóan halk megoldást szeretnék, ha 10-15W-tal nagyobb lesz a fogyasztás az nem vészes (jelenleg úgy 50W körül eszik a gép).

    Tudtok ajánlani valami procit, ami alap feladatok mellett keveset fogyaszt, és rá valami hűtőt úgy 6-8.000-ig, ami az említett terhelés mellett elfogadhatóan csendes? Monnyuk a 12cm/800RPM sflexhez vagyok szokva, de ha kicsit hagosabb, hát hangosabb :D A gigabyte superb gyári ventije is elég halk (legalábbis a jelen terhelés mellett). A hűtő mérete nem annyira szempont, de a fölötte lévő tápnak (gigabyte superb) ne zavadzáljon, és ne szakadjon le az alaplapról, lévén kis toronyházban lesz, és nem fekvőben... (Tényleg, ezekhez a kilós hűtőkhöz van valami tartókonzol, hogy ne terhelje az alaplapot? :U ) Athlon II x4 stock hűtője idle gép mellett ugyan alig forog, de így is r*hadt hangos, vagy legalábbis számomra nagyon zavaró hangja van... berreg, kerreg, csörög, csattog, szal affélét inkább ne... Ha épp valamit nagyon számolnia kell, akkor nem baj, ha kicsit zúgósabb, olyat úgyse bízok rá éjszaka, se ha épp filmet nézek, megaztán ott van a "játszós" gépem egy Athlon II 635-ös négymagvassal, majd az számol, ha kell...

    Valami Athlon II x2-es procira gondoltam első körben, meg win7 x64-re (dx10.1/dxva miatt, meg egyébként is). Netes terhelés mellett elfogadható lenne pl. a 250 fogyasztása, vagy inkább a 235e? Vagy jelentkezik egyáltalán valami a 20W TDP-különbségből, ha szinte nem is lesz csúcson járatva a proci? Gondolom átlag használaton 10-15, max. úgy 30%-on, ha fog futni, ott meg jóval kisebb a hőleadás is...

    Jah, és amire használnám:
    - netezés
    - filmnézgelődés (785G-s chipsetet néztem ki, szal *elvileg* HD terhelést nem kell várjon)
    - ofisz programok: függvényileg egyszerű excel táblák (inkább ram kérdése), párszáz, max. 1.000 oldalas könyvek formázgatása (ezt is könnyűszerrel bírja még az atom is)
    - havi kétszer, ha bekattan, flash játékok :))

    (azért írtam ide, mert a procit még könnyebben ki tudnám választani, sokkal inkább fontos az, hogy jó hűtőt ajánljatok rá. Persze a proci is lényeges, ha tudtok mondani valami ócsódejót).

    Előre is köszönök bármit :K

Új hozzászólás Aktív témák