Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) tomjankins

tomjankins
(lelkes újonc)

Sziasztok!

LGA775 foglalatra szeretnék egy olyan hűtőt, amivel sokat kilehet hozni a (Q6600) processzorból. Mit ajánlanátok? Esetleg akinek van ilyen processzora és tapasztalata ezzel kapcsolatban, írja meg milyen hűtővel mit ért el.

Előre is köszi mindenkinek.

[Szerkesztve]

Tom Jankins

(#152) doxa válasza kecskésádi (#149) üzenetére

doxa
(kvázi-tag)

nekem Asus P5P800SE lapban D930@266*15 +0,1V és a beállítható célhőfok alja 65C... a max mek 90C :Y szal szerintem 65C nyugodtan lehet, bár nem vok szaki :)

nekem is csak proccon van hűtő Asus VR GUARD [link] de a táp hangosabb, igaz nem vok vájtfülű sem.... :) ha má lap asus legyen ez is csak azé :R
''freezer pro 7, vagy freezer7 vagy mi''nél jobbat és csendesebbet csak 10k fölött kapsz, ha neked megéri választék van bőven, itt is voltak tesztek [link] [link] :DDD

:)

(#153) CriticalHit válasza tomjankins (#151) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

-ThermalRight Ultra-120 Extreme
-ThermalRight Ultra-120
-Sunbeam Tuniq Tower-120
-Enzotech Ultra-X
-Asus Silent Square Pro

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#154) @Mézga@

@Mézga@
(lelkes újonc)

Artic Cooling Freezer 64 Pro szerintem is nagyon jó kis hűtés!
Ólcso is meg hatékony is! :C Annak idején a HT-101-es Aerocool egy kész vagyon volt :(((
Nekem az everest azt irja hogy magonként 27 és 29 fokos a cpu :)
Azért ez elléggé az elfogadható kategória :)

Asus P5K/EPU, Intel Core 2 Duo E6750, 2x2Gb Geil Black Dragon DDr2 800 Mhz ZOTAC 8800 GT DDR3 VGA - A Fórum nem szaggat , másra meg nincs időm :D

(#155) Calibos válasza PirosHello (#150) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Tudomásom szerint hyperTX -nek jobb a teljesítménye. Nézegettem teszteket és bizony jobban szerepelt.

Freezer, a HyperTX megjelenése előtt volt nagy sláger, vagy rosszul tudom? :F

(#156) kerjani válasza Calibos (#155) üzenetére

kerjani
(fanatikus tag)

Így van!
A Freezerek nem mai darabok.
A Hyper TX igencsak meggyőző teljesítményt mutatott a tesztben. :C
Ráadásul még olcsó is

A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

(#157) kerjani

kerjani
(fanatikus tag)

Itt a Hyper TX topikja:
[link]
Nemrég volt itt téma a Freezer vs Hyper TX kérdés.

A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

(#158) Rakeem

Rakeem
(fanatikus tag)

Sziasztok!

ASUS A8N32 SLI DELUXE alaplapom van.
Hűtést vhogy nem nagyon találok hozzá.
A ''felfogató keret'' ami a proci körül van az ugye 2 lukas.
És én ettől a falra mászok A városban egy boltban sem tudtak adni hűtőt..
Most rendeltem egy Zalmi CNP S7000B-CU hűtőt (állítólag 4 vagy 5 keretet adnak hozzá)
Félek nem válik be mert a chip-set hűtőbordája igen csak közel van a procihoz.
És ez a Zalmi meg majd akkora mint a 2 tenyerem együtt. (állítólag)
már lassan 2 hónapja hogy szépen alkatrészről alkatrészre vadászom össze a gépemet.
Már csak egy rohadt CPU-hűtő hiányzik. Úgy voltam vele ráér...
Rá kellett jönnöm hogy bizony nem! :S
Pedig az elmúlt 2 hónap azért mégis csak szép idő... És már rohadtul össze szeretném rakni a gépem. Jövő hétre még szabit is vettem ki hogy nyúzhassam.
Lehet beszívok és akkor csak jövő hét közepe fele lesz meg a hűtő...
Akkor asszem megőrülök... Ezért vártam ennyit + a szabi is??? :S

Előre is köszi a segítséget.

Phenom2 955BE - 8Gb DDR2 memó - Ati HD4850- 3x1,5Tb HDD // SGS2 - R2D2_Custom_Style_Mix_v6.0-XWLP3 // Nissan Almera-N16

(#159) Armando_19 válasza Rakeem (#158) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Esetleg AC Freezer64 pro?
zalmi tényleg nagydarab, de adnak hozzá S939 keretet.(persze ehez szét kell bombáznod az egész gépet!:) )

(#160) Armando_19 válasza tomjankins (#151) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Durva proci, durva hűtés: Egyértelműen Scythe Ninja!Minden Hűtési tesztet megnyert. Kicsit borsos ár a 10K, de ilyen proci mellett ha tuningolni is szeretnéd, nem tétel.
[kép]

(#161) flegos válasza Rakeem (#158) üzenetére

flegos
(senior tag)

Nem ertem hogy nem talalsz hutot, szerintem eleg sok van ami a 939-es foglalattal kompatibilis vagy tevednek :F

[Szerkesztve]

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#162) BioNiCMaN válasza Armando_19 (#160) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak szólok, hogy itt: [link] 8.2k a Nindzsa. :C

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#163) tomjankins

tomjankins
(lelkes újonc)

És ez megfelelően hűti a proci körüli részt is? Meg hallottam olyanról is hogy erre két ventit lehet rakni. hogyan?

Tom Jankins

(#164) Armando_19 válasza tomjankins (#163) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Annak a területnek az a lények, hogy légmozgás legyen. Nincs szüksége intenzív hűtésre. Amennyi levegőt megmozgatna az a 12Cmes venti, az bőven sok is lenne oda. :R

Bionic: nagyon korrekt ár annyiért!:C:C egy kisebb vízhűtés teljesítményével ér fel kb!

(#165) BPFeri válasza tomjankins (#163) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Ha olyan CPU hűtőt szeretnél ami ''ODA'' is fúj ( NB és RAM környékére ) akkor keress olyat amin vizszintesen áll a hatalmas 12cm -s venti pld. Thermaltake Big Typhon, SCYTHE Andy Samurai , Thermalright SI-xx stb.) :R

[Szerkesztve]

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#166) tomjankins

tomjankins
(lelkes újonc)

ZALMAN jön be valamiért, most is az van a gépemben, és tökéletesen végzi a dolgát, a VGA-n is meg a CPU-n is(AMD Athlon x2 4400+@5200+). A NINJA és a BIG TYPHON sem tünik rossznak.
Egy ANTEC 900 (nine hundred) elől hátul hütőventi a procin pedig egy ZALMAN CNPS9700NT, szerintetek menne 3,2-ig egy Q6600?

Tom Jankins

(#167) Armando_19 válasza tomjankins (#166) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Volt szerencsém egy teszt erejéig csodálni egy QX6700 proci zalman 9700-al. 1.45 feszel ment 3400 körül, és bírta. De Scythe jobb.

(#168) tomjankins válasza Armando_19 (#167) üzenetére

tomjankins
(lelkes újonc)

Scythe Ninja, elég brutálisan néz ki olvasgattam a méreteit, hát nem aprózták el azt tuti, biztos megcsuszott a tervező keze az asztalon azért lett ilyen nagy. :)

Tom Jankins

(#169) Armando_19 válasza tomjankins (#168) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Ezt választ szerintem. Nincs durvább léghűtés Scythe-nál.. Ha nem vizem lenne, tuti ez csücsülni a prockómon! :R

(#170) CriticalHit válasza Armando_19 (#169) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

3,73-ra húzott X6800-al:
Ninja: 55C
Tuniq: 47C
TR U: 48C
TR U E: 42C
[link]

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#171) slayer006 válasza CriticalHit (#170) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

TR U E: 43C ;)

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#172) Calibos válasza Armando_19 (#160) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Az Asus mint ha jobb lenne?! :U

(#173) BioNiCMaN válasza Calibos (#172) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:F Hol?

(#174) Calibos válasza BioNiCMaN (#173) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

[link]
Pár hete már ki lett itt tárgyalva! Engem annyira nem érdekel mert egyiket sem fogom megvenni

[Szerkesztve]

(#175) tlac válasza CriticalHit (#170) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a retail hsf az a gyári hűtő?
kevésnek tűnik a hőmérséklet

(#176) BioNiCMaN válasza Calibos (#174) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, pár hete kitárgyaltuk, hogy +500 rpm-mel tudja hozni a Nindzsa teljesítményét.

(#177) Flagstaff2 válasza Rakeem (#158) üzenetére

Flagstaff2
(senior tag)

Arctic Cooling Freezer64pro el kel férjen,ráadásul pont a chipsethűtő passzív bordája felé is lehel némi friss levegőt (az alsó 3 lamella lefelé van hajlítva egy kicsit) és a gyári műanyagkeretre egyszerűen felszerelhető. Nekem is ilyen coolerem van és hó végén kapok pont olyan lapot garis cserébe mint ami neked van. :) A Zalman 7700Cu-t alázza amúgy a Freezer64pro,árban,teljesítményben egyaránt.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#178) Memphysto

Memphysto
(tag)

Sziasztok!
Van egy intel p4 prescott 3.0 ghz-s és elég gyengécske a gyári hűtése, pillanatok alatt felmegy 71-74 C-ig, és még nem is 100%-os terhelés mellett. Milyen hűtőt ajánlotok rá? :F :R

[Szerkesztve]

(#179) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Na megvan a cm hyper tx-m. Hát ez bazi nagy. Igaz még proci nincs hozzá de első ránézésre elég jónak tűnik.

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#180) Rakeem válasza Rakeem (#158) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Na sikerült felokosítanom a lapra a Zalmi hűtőmet. (Zalmi CNP S7000B-CU)
Hát...
Most mondjam azt hogy félelmeim alaptalanok voltak? !PONT! befért.
Sőt úgy néz ki még a chip-set hűtőbordáit is el tudja látni egy kis
jótékony hatású friss levegővel, hiszen 2-3 miliméterre van tőlük a zalmi... :D
A fordulatszám szabályzója pedig hibátlan...
Sajnos még nem állt módomban hőfoktesztnek alávetni a procit.
A bios stabil 44 fokot ír rá, 1/4 zalmi sebesség mellett... de ugye ez az adat egy
extra light terhlés hőfoka...

Phenom2 955BE - 8Gb DDR2 memó - Ati HD4850- 3x1,5Tb HDD // SGS2 - R2D2_Custom_Style_Mix_v6.0-XWLP3 // Nissan Almera-N16

(#181) Daert válasza Memphysto (#178) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Ha hosszabb távra tervezel,akkor Scythe Ninja,kompromisszumok nélkül.Nekem is ilyen procin megy alapon 44C,terhelve 55C.
Persze azon is múlik mennyit szánsz rá,valamint mekkora a házad.Nekem egy Casetek CK1020A-ba pont elfér.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#182) Rakeem válasza Daert (#181) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

Üdv!

Figyi az aláírásomban leírt konfig a tegnapi nappal bezárólag cirka 270 000 HUF formájában fájt nekem. A CPU-coolert pedig már megvettem. Nem szándékozom most egy darabig költeni rá. Húzni nem fogom, és ha terhelve 65fokos lesz akkor sem fog lefelé görbülni a szám. lényeg hogy 65 legyen majd maximum.
a házam meg hát qrw@ nagy! csak a lapom kicsi. ez a közepes zalmi is épp befért.

[Szerkesztve]

(#183) Daert válasza Rakeem (#182) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Szia.
Ne haragudj,de nem értelek. :( :F A 181-es hozzászólást Memphysto-nak címeztem.

[Szerkesztve]

(#184) Rakeem válasza Daert (#183) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

szia ne hargudj...
nem is figyeltem...
reflexből: utánam van akkor valszeg nekem jött a válasz alapon... :S
hülye voltam elnézést...

(#185) Daert válasza Rakeem (#184) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

NP!
Szintén éjszakás műszak,vagy csak szimpla álmatlanság?Egyébként a PC-re mint hobbira az isten pénze nem elég,mint az autóra,csak a pc gyorsabban amortizálódik.
Jó éjt!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#186) Memphysto válasza Daert (#181) üzenetére

Memphysto
(tag)

Üdv.
És mi a véleményetek, tapasztalatok a Cooler Master Hyper TX-ről? A ninjához képest az mit teljesít? Szerintetek megfelelő lenne? Azért is néztem mert a Hyper TX tolerálható árban is van, ninja-t kicsit sokallom. :F
A gyári hűtés mindig igyen gyenge szokott lenni? :F :R

(#187) Bagira01 válasza Memphysto (#186) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

A ninja nem jobb mint a ninja [link] vs. [link] És a hyper tx árban is kb. a fele. Már a hyper tx is böhöm nagy hát még a ninja.

(#188) Memphysto válasza Bagira01 (#187) üzenetére

Memphysto
(tag)

THX. :R :) Pont ez kellett! Nagyon nagyon köszönöm!:) :R :R :R

(#189) Bagira01 válasza Bagira01 (#187) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Hoppá most nézem ''ninja nem jobb mint a ninja'' hát tényleg nem jobb pont ugyan olyan jó :B . Azt akatram írni hogy a ninja nem jobb mint a hyper tx és árban is töredéke a ninjának.

(#190) Daert válasza Bagira01 (#189) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
Azért töredékének nem nevezném a TX árát a Ninjához viszonyítva.Persze ha boltban veszed akkor igen,de érdemes a PH-n nézelődni.
Egész biztos hogy a TX is jól hűt,de az csak 775-re való vagy AM2-re.Nekem az is számított hogy mindegyik platformhoz tudjam használni,de természetesen ez szubjektív.
Viszont akinek a TX tetszik,biztos nem fog benne csalódni!
:R

(#191) Daert válasza Memphysto (#188) üzenetére

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Ajánlom figyelmedbe : (#162) BioNiCMaN hozzászólását! Csemegézz-számolgass-dönts!
A TX csak 775-re,vagy csak AM2-re jó!!

[Szerkesztve]

(#192) Bagira01 válasza Daert (#190) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

8,2k-nek a 4,7k az a töredéke. Sztem annyival nem jobb a ninja(bár a kompatibilátásban több az igaz) Talán a jövő héten én is használatba tudom venni a hyper tx-m kíváncsi vagyok mit alkot :)

(#193) Memphysto

Memphysto
(tag)

Szeriszem én a Hyper TX-re szavazok! Egyrészt az ára másrészt hogy elég meggyőzően vitte a tesztekben a Intel Pentium D 830-at, és az jobban melegszik mint a aima p4 esem! A kompatibilitás nem gond, csak ebbe a gépbe lesz, és gépcsere se nagyon lesz néhány éven belül!

(#194) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemrég vettem egy infinityt és megkell hogy mondjam kicsit többre számítottam...3.2ghz fölött nem bírja 70fok alatt tartani a procimat orthos alatt és ez egy kicsit zavar.az mennyit számíthat h nincs megmoddolva vagyis még a gyári intel pöckök ,,szorítják'' :)) a csavarozás sokat számíthat? :R :R

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#195) BioNiCMaN

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[kép]
Forrás: [link]
[kép]
Forrás: [link]

Szívesen írnám, hogy: No comment, de kikívánkozik belőlem, hogy a linkelt teszt(ek)ben a TX 1900-en a Ninja 1500-on pörgött, ha jól látom.

Bocsi, hogy direktbe löktem be a képeket, de így asszem jobban látszik a lényeg.

(#196) szandisas

szandisas
(őstag)

lenne egy érdekel kérdésem:
van a Zalman CNPS 7000 AlCu cooler. az oldalukon az van írva, hogy nem jó a pentium D procikra... de miért nem ? meg tudná nekem ezt mondani valaki? :F
az oldal: [link]

aláírás

(#197) Bagira01 válasza BioNiCMaN (#195) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Akinek jó ár/teljesítmény arányú hűtő kell annak a hyper tx a jó választás. Az meg tény hogy a ninja egy nagyon jó hűtő de az árában is látszik :)

(#198) tothbe válasza Memphysto (#193) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Halihó, már többen is irták neked, de úgy látom nem esett le. A Hyper TX az csak LGA775-re és AMD-re létezik, a te Prescott-od pedig socket478-as, amire így nem jó.
Arra vagy a Scythe vagy pl. egy AC Super Silent 4 [link] lesz a megoldás. Freezer4 lenne a legjobb, de azt már nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen beszerezni.
Vagy a Thermaltake Big Typhoon mellé is adnak 478-as rögzitöt, csak az sem olcsó.

By(e) Tothbe

(#199) ANT válasza Bagira01 (#187) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

A Ninja ''böhöm nagyságához'' annyit azért hozzátennék, hogy a hűtőnek közel van a súlypontja az alaplaphoz, szóval nem olyan rémisztő, mint amilyennek képeken látszik. Ha megnézed pl. a #195-be linkelt képet, jól látszik a réztalp+hőcsövek, felette a borda. Na, ezek a súlyosabb alkatrészek, azokon meg a lamellák sokasága, amiknek a tömege pics@füst! Nálam a Ninján van egy 12-es venti 8--->12 adapterrel, 8-as átmérőjű fanduct-tal, és meg se kottyan a 478-as tartókeretnek.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#200) Yo-Da

Yo-Da
(újonc)

Tudna valaki ajánlani 1U szerverházba procihűtőt? lehetőleg olyat aminek nem a tetejére kell rakni a ventilátort, hanem lehet oldalról is hűteni... Rézből lenne a legjobb LGA775-ös laphoz

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.