Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mexildos

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy elég fontos ügyben tanácsot kérni tőletek. Eléggé összetett a dolog és már sakkozok magamban több hónapja és mivel nem sikerült döntést hozni, szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy mit ajánlanának. Fontos, lenne hogy nem a minimumot szeretném belőni.

    Körülbelül három variáció van:

    Mire használnám: 3D, adobe alkalmazások, videó vágás, játékok.

    Három variáció van:

    1, Meglévő számítógépemet érdemes e felturbózni? Jelenlegi konfiguráció: I7 920 2.6Ghz-es cpu, 6 GB ram, ATI 6990-es videokártya. A kérdés, az, hogy érdemes-e az 1366-os foglalatnál elérhető maximális memóriát beletenni, azaz 24GB ramot és a gép szinte újjá születik vagy CPU csere is megfontolandó lenne, mondjuk egy X980 vagy X990-re? (A ram és a CPU upgrade kb 200e Ft-ba kerülne.)

    2, Érdemes-e inkább bevásárolni egy X79-es konfigurációt? Ha igen akkor az elérhető legjobb CPU-val? 64GB rammal? Ebbe az alaplapba érdemes-e megfontolni a XEON vásárlását? A Xeon CPU-k alacsonyabb órajelen járnak mint az asztali CPU-k melyek 3.3 - 3.5 GHZ-ek. A XEON-ok melyek szóba jöhetnek 2.6 - 2.7Ghz-en járnak (E5-2670, E5-2680). Miért van ekkora GHZ különbség?

    3, Ez a megoldás egy dupla CPU-s rendszer. Itt a költségek nagyon megugranak Hiszen két XEON cpu kell (melyeket kinéztem 117e darabja 8 magos 2.6Ghz-es) Ez ES (engineering sample) CPU. Az alaplap 185e és a 64GB ram is 182e Ft.

    Szoftverek melyre használnám: (Maya 2014, Zbrush, Adobe szoftverek)

    A legfőbb kérdés, hogy a XEON-ok miért lassabbak és egyben valóban lassúbbak is??
    A kérdés az, hogy érdemes-e befektetni a 3. variációba vagy jobban járok az első kettővel? A fenti programok némelyikével ismerkedem még, tehát nem keresek még velük. Egyelőre tanulás folyik vele.
    Videókártyából érdemes-e Quadrot venni vagy a sima GPU-k is elviszik egyelőre belépő és középhaladó szinten ezeket a programokat?

    Érdekelne még, hogy a jelenlegi konfiggal és a másik kettővel ha megvásárolná az ember hány évet lehetne kihúzni (még), figyelembe véve a fejlesztési lehetőségeket is. Illetve az előre jósolható elavulási mutatókat. (mi várható a következő 5-6 évben).

    Ha valaki esetleg megtisztelne kifejtős válaszával :) annak nagyon tudnék örülni, mert én képtelen voltam dönteni. Illetve a játékra a XEON ajánlott vagy nem feltétlen ajánlott. Hiszen kikapcsolódáskor az is fontos. Itt a lassabb GHZ miatt lehet hátrány? Ha valaki erről is ejtene szót ezer hálám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák