Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crias

    senior tag

    válasz sunmao #22593 üzenetére

    Mindenek előtt most akkor szerintem gondold végig hogy akarsz-e ennyit költeni a gépre mert sokkal kevesebb keretből indultunk ki!!!

    Nah de akkor nézzük sorjában:
    Zalman házzal nem vesztesz SK tesztjét nézd végig itt a Z9-ről lesz szó az elején de a végén ott van a Z11-es tesztje is. Ár érték arányban is az egyik legjobbak között van, SK szerint.
    100 juró az összeszerelés? :Y Az igeeen.

    A CL-nek hogy őszinte legyek nem tudom mennyi értelme van, az alap az a CL9-es, gyors utánna néztem forumokon szerintük sincs értelme, csak pár "gamernél" e-penis növelő hatása van.

    Az 1 modul már inkább megfontolandó, mivel elég magas ramokat választottál nem tudom hirtelen elférnek-e a cpu hűtő mellett/alatt, mert lehet rálóg a venti az első slot-ra, habár legfeljebb átrakják máshova őket.
    Sella teszt 1,
    92mm-es hűtők tesztje, itt a Loki jött ki nyertesnek, mondjuk a miértjét nem értem, mert szinte ugyanazt hozta mint a Loki, egyedül max fordulaton verte a sellát, de ez nem is meglepő (Sella 2200-2300, Loki 2800-2900 rpm-es).

    VGA kártya: Jól látod a 670 is bőven elég lesz (nállunk 40k van a két kártya között viszont ~9%-al erősebb csak a 680), főleg hogy sokan a sima 660-nal játszanak FHD-ben a 660Ti is elégséges lenne amit legelőször kinéztél, de a 670-el tuti nem lesz gondod (mondjuk én inkább ATI párti vagyok, egyrészt a GCN arhitektúra jobban kezeli a bonyolult számításokat (Compute) másrészt a memória sávszél is picit nagyobb), teszt + összegzés
    Azt azért hozzá kell tenni hogy ezek a kártyák (Akár ATI-nál akár NVidiánál) inkább a többmonitoros rendszerekre van tervezve, ha belefér a keretbe persze vedd meg nyugodtan a 670-et (vagy 7970-et kicsivel többért, de nem akarlak rábeszélni semmire mert itt már mindkét kártya nagyon jó) azzal pár évig nem hiszem hogy gondod lenne, de .
    Amúgy a kérdésedre ott a válasz az összegzésnél is, hogy gyakorlatilag semmit sem nyirbáltak meg:
    "csak egyetlen SMX modult tiltottak le, míg a memóriákat és ezzel együtt vezérlést érintetlenül hagyták. A GTX 680-nál bemutatkozott új funkciók megmaradtak, ergo jelen van a GPU Boost, az Adaptive Vsync, valamint a FXAA is, mely szintén hasznos lehet bizonyos szituációkban. Ezeken felül ne feledkezzünk meg az NVENC nevű dedikált enkódolóról, mely a H.264-es videók transzkódolását gyorsítja fel. Végül, de nem utolsósorban már ez a GeForce kártya is képes 3 vagy akár 4 megjelenítő egyidejű meghajtására."

    Márkát tekintve kérdez be a VGA-s totyikba, meg a lentebbi kérdésekkel is, de kizártnak tartom hogy ne tudnál ezzel a kártyával ultra beállítások mellett játszani... Ha megnézed azt a tesztet (elég csak a játék teszteket) ott láthatod hogy teljesen felhúztak minden-t és úgy érték el azokat az fps értékeket amiket mértek (átlag majdnem mindenütt 60fps felett, min fps meg 30 felett), ha több fps-t akarsz nyilván leveszel 1-2 dolgot. (csak a nagyon optimalizálatlan játékoknál lehet probléma, az hogy nem megy ultrán minden pl metro 2033, de ott is csak a minimum fps-ekkel adódhat probléma ami kellemetlen laggokat okozhat)
    Engem személy szerint a Giga megoldásai hidegen hagynak, mivel olcsóbb szegmensben nem a minőségükről híresek mostanában (a prémium termékek, mint ez is az más tészta arra odafigyelnek ahogy illik)

    Az RE4 az elvileg Raid Edition, tehát masszivabb használatra van tervezve (mondom elvileg), meg ott van a tipusnál hogy 24/7, tehát minősítve van arra hogy állandó használatot is bírja.A másik meg Black edition elvileg ez is masszív használatra van tervezve erre nem véletlen adnak 5 év garit erre is (meg az RE4-re is). Amúgy itt írják mi a különbség az RE4 és a többi asztali között.
    Mi SSD mellég Green-es vinyot ajánlunk mivel játékok alá bőven elég az 5400 RPM is meg minden itt az EZRX tipus ami most jó,
    Ha nem akarsz olcsóbb tipust venni (Blue vagy Green) akkor én az RE4-et ajánlom mivel alig van különbség árban, állítólag strapabíróbb (nyilvánvaló a Raid nem kíméli a HDD-t).
    Ja és mielőtt megkérdeznéd vagy a boltosok kavarnának, mind1 hogy sata2 vagy sata3-as HDD-t veszel mert nem éri el a HDD-k sebbesége a sata2-t sem.

    I7 vs I5: Alapvetően FHD-re VGA kártya kell és nem proci, a Trinity-s tesztben beraktak i3-as mellé 7970-et és ott is látszódott hogy vga limit van és nem proci limit, szóval habár nem vagyok jővőbelátó, de jelenleg csak pár játék használja ki a 4 magot, a többi annyit se (az i5-ös 4 magos proci) többet meg a közeljövőben nem hiszem hogy kihasználna bármi is, szóval én feleslegesnek érzem az i7-et, de én még talán olcsóbb i5-öt is vennék, de persze ha nincs jelentős árkülönbözet akkor maradhat ez is.

    Amúgy
    Az FSP belsővel nem tudom mi baja van a srácnak, az aurumhoz hasonló belsővel rendelkezik az e9-es széria, nem mellesleg a névleges teljesítményének 95%-át le tudja adni (ezért gold).
    Az meg mindent elmond a srácról hogy szerinte a konfigod 450W-ot eszik holott 300W-nál többet nem igen fog enni a konfigod. Be is linkeltem hogy a tesztben a fogyasztása terhelve mennyit fogyaszt.
    Az amit ő mond (hogy a vga kártyákon mi van feltüntetve) az pont a gagyi tápok miatt van amik jó ha a teljesítményük 50%-át leadja, de ezek szerint ezzel sincs tisztában.
    Mondom kérdez be a tápos totyikba, mert a tápokhoz én se értek igazán ők jobban benne vannak és tudják hogy mi milyen belsővel van szerelve.
    Ezt nyugodtan másold be oda kíváncsi vagyok én is a válaszra, de én már nem kérdezem meg :D
    Amúgy azok a tápok is jók nyilván.
    Seasonic S12II 520 Bronze, veheted ezt is, árban kb ugyanott van, kérdezd meg a tápos totyikban hogy melyiket ajánlják jobban, nehogy az legyen hogy ne járj utána te is saját magad és utána szidj engem is meg magadat is!!
    Mellesleg most beleolvasva ugyanazt tudom mondani: 450-500W-os tápokat ajánlanak a 670/680 alá is mert jóval kevesebbet esznek mint az 5XX széria tagjai. Én meg nekik jobban hiszek mint a HUP-ra íróknak.

    Apropó a monitorodnak milyen a tipusa? Vagy azt is most akarod venni?

    [ Szerkesztve ]

    Crias

Új hozzászólás Aktív témák