vagyis hát én végülis csak játékra vedtem és arra jó nagyon
tisztelettel faranus :R

vagyis hát én végülis csak játékra vedtem és arra jó nagyon
Teljesen rendben van az a "kis" monitor, én az enyémnél, ami jóval drágább volt, jóval több hibát vélek felfedezni, bár lehet, hogy azért mert kifejezetten azokat keresem.

hát nekem 3 hónapja van meg és eddig semmi gond mongyuk néha kicsit zörög a műanyag boritás de semmi zavaró

Sziasztok!
200 000ft- om van gépre. Szükségem van házra és ami benne van, a többi adott. Játékra is használom majd, főleg netes játékokra, konvertálok vele, azt hiszem ezek veszik igénybe a vasat...
Nagyon lemaradtam ami a fejlesztéseket illeti. Jelenleg DFI lanparty Nf4 ultraD, 2x2GB Mushkin, 3,2 Dual procim van, Radeon HD 4770nel.
Érdekelne mennyit nyerek a cserével, érdemes e most cserélni, vagy várjak inkább, és mit ajánlanátok amennyiben most vásárolnék?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Weres
Netes játék alatt multit értesz vagy flash játékokat? Véleményem szerint egyik esetben sem indokolt még a csere, a jelenlegi gépeden a legújabb játékok is szépen futnak, 1280x1024/1440x900-ban/ben.
Amúgy mekkora a monitorod felbontása?
Azért volt olcsó, mert nincs rajta digitális csatlakozó 
Mennyit szánsz vga-ra?
(#49) agemate
Na ja, ha csak azt nézed, de ha odateszel mellé egy DVI/HDMI-s monitort mindjárt rájössz miről beszélek 
[ Szerkesztve ]
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

és annak mi a hátránya?
[ Szerkesztve ]
Siemens A50 - Siemens CF62 - Sagem MY-400v - SE k510i - SE k800i - Nokia 3120c - Nokia 5530XM - Samsung Omnia 7

hát a VGA n nem sporolnék kb 70-80 körül néztem ATI 5850 toxic témát
Persze, monitoron belül is hatalmas különbség van analóg és digitális bemenet között. Próbaként fél óráig analóg bementeten neteztem, majd átváltottam digitálisra. Hát mit mondjak: Megnyugodott a szemem 
faranus: Sapphire-ra csak 2 év garancia van, inkább ezt venném a helyedben, ez is gyárilag tuningolva van és mint látod, a hűtést sem spórolták le róla
Továbbá olcsóbb is.
dzudzu: Többek között az a hátránya az analóg bemenetes monitoroknak, hogy a panel többre képes, mint amennyit az analóg kapcsolat meg tud jeleníteni. Általában az élességben vannak kisebb de inkább nagyobb különbségek. Ez olyan, mintha egy 5970-es mellé beraknál egy HT-s P4-es procit 
[ Szerkesztve ]
(#60) bálint0520 válasza picur220 (#26) üzenetére

anyira ha megnézük nem lesz drága mert ismerösöm beszerez mindent nagyjábol féláron az ASUS MAXIMUS III GENE alaplapot is magkapom 35 k ért és minden mást és ugy már sokkal olcsobb is lesz

ééés, ha a VGA DVI kimenetére jön egy DVI -> VGA átalakító és így megy a monitorba akkor mi a helyzet?
Siemens A50 - Siemens CF62 - Sagem MY-400v - SE k510i - SE k800i - Nokia 3120c - Nokia 5530XM - Samsung Omnia 7
(#62) Vegadog válasza matthew95(2) (#44) üzenetére

Maximálisan egyetértek, én még nem is láttam a Win. Media Playert működés közben, mindig valami nyűgje volt.
[ Szerkesztve ]
"Angels always speak German. It's a tradition."
Ha a megjelenítő csak analóg bemenettel rendelkezik akkor még iskolabuszt is köthetsz rá attól az digitális nem lesz 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
Egyébként ha a vga-n nincs analóg kimenet, és általában a komolyabb vga kártyákról hiányzik (nem véletlenül) akkor csak ilyen D-SUB-DVI adapterrel tudod összekötni a monitorral a vga-t.

"akkor még iskolabuszt is köthetsz rá attól az digitális nem lesz"
Ez tetszik.

Amúgy nagyon bejön ez a topik (csak jó értelemben
) hol és mit olvasgassak ahhoz, hogy egyszer majd én is itt tudjak megfelelő konfigokat ajánlani?
[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08
De ez mindennel így van az elektronikában, számtechben, a gyengébből/rosszabból nem tudsz jobbat csinálni. Fordítva igen, de ez logikus.
teve08: Olvasgasd sokat a topikot és egy szép napon majd úgy fogod érezni, hogy a következő kérésre te ajánlasz konfigot. Továbbá teszt olvasgatás, saját tapasztalat gyűjtés 
[ Szerkesztve ]

köszöntem 

Helló!
Még kicsivel előbb írtam pár hsz-t, de most már meg is kéne venni a gépet...
Hát mind1, nézegettem az árakat, de egy tápot most nem találok.
FSP 400 GHN-t. Csak APN van, ami 2000errel olcsobb.
Nem tudom, most vegyem meg az 500wattosat 16ezerér?
Ja és még egy!
A monitorral kapcsolatban. Utánanéztem és megtaláltam a mostani monitorom, ami 2ms-es.
Azt mondják ez a tuti(biztos igazuk van), de valaki írta egy fórumon, hogy az 5ms-es az nagyon zavaró lesz. Ez tényleg így van(mert akkor ugrana 10k), vagy csak oltani akart a tag?
Üdv!
Milyen házad van, és milyen vga-t fogsz használni?
Milyen monitort akarsz lecserélni és mire, mennyi rá a keret?
Egy helytakarékos HTPC-nek kiváló alapja lehet egy i3-as procival és egy 2GB-os memóriamodullal. 
[ Szerkesztve ]
Csinos kis cucc, igazi izom kocka építhető ki belőle ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#72) picur220 válasza ShellKretor (#28) üzenetére
A 3 év garos 5k-val drágább.
A FALS is 6k-val drágább, mondjuk ez biztos jobb, mert black, itt igazad van
Egyébként nem kicsit számoltam el, minimum -30k a vége, mert amit összesennek írtam, az LED-es monitorral volt
Azért sztem az enermax jobb, mint a corsair...
LG Optimus 7 :)

Hy.
Szóval itt van alant a kép a gépről.![]()
Ház? Hát egy coolermaster 335rc elitet tervezek venni.
VGA? powercolor 5770 1gb ddr5
Monitor? monitort direkt kicsit választottam, mert nem akarok én fullhd-n gamelni, mert-->
Ha kis monitoron max beállítással nyomod a lehető legjobb grafon, az is ugyan olyan pixelminőség mint a fullhd-n a max felbontás, DE a fullhd-n a kissebb monitor felbontása már nem ugyan olyan pixelminőség. TAPASZTALATBÓL mondom.
Szóval direkt van így, de a monitor árát szeretném huszonezren tartani.
200e lenne a keret, de az összeállítás marad, mert 30k-t nem nagy gond összespórolnom 
THX a helpet

"Azért sztem az enermax jobb, mint a corsair..."
Nem tudom mennyivel lehet jobb.. szerintem ha van is különbség annyira minimális hogy tök mindegy, viszont a Corsair 5 év garit ad, Enremax meg 3-at, szerintem azért nem mindegy 
[ Szerkesztve ]

Üdv!
Netezős géphez Athlon X2 240-es procival szerintetek jo ez az alaplap:
[link].
Tudom, van Asrock ennél felszereltebb ugyanannyiért, mint amibe ez fáj, de nem tudom lebeszélni a jelöltet.
"Angels always speak German. It's a tradition."

sziasztok elvileg egy CODEGEN 1019-CA 350W házam van de a képek alapján egy kicsi eltérés van lehet hogy egy nagyobb modell vagy hogy is van ez??

Jó alaplap, de én ezt venném: ASROCK M3A785GMH/128M[link]
Igazából Gigával se jár rosszul, de ez az Asrock lap nagyon jól sikerült (ja és ebbe HD 4200 van) a linken belül van róla teszt is 
Táp:
(#76) faranus
Először is az a probléma hogy nem érteni mit szeretnél.
Másodszor ha ilyen ház+táp kombinációval rendelkezel az nagy hiba, mivel az a táp muskátlis doboznak jó másra nem.
[ Szerkesztve ]

Üdv!
Írd le picit érthetőbben mit szeretnél, mennyi a keret, mik vannak meg eddig és akkor lehet, hogy tudnak majd segíteni
Tipikus én is bármikor megkérdezek valamit mindig a lényeget hagyom ki 
"új kéne:alaplap proci RAM és ttalán még pár apró dolog" pár apró dolgon pontosan mit is értesz?
[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08

"Másodszor ha ilyen ház+táp kombinációval rendelkezel az nagy hiba, mivel az a táp muskátlis doboznak jó másra nem."
Ahogy visszaolvastam FSP táppal rendelkezik.
Én már nem tudom mi van meg mi nincs, csak neked akarok picit segíteni

[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08
elvileg egy CODEGEN 1019-CA 350W házam van
Ha csak a ház codegen az még elmegy 
(#82) ShellKretor válasza picur220 (#72) üzenetére
Tudomásom szerint a FALS tartalmaz 2 db 500-as tányért. Nem hiába 26 rugó. Ezért jobb ár/teljesítményben a 18k-s F3-as Samu.
ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

ja nem a tápom nem csak a ház elvileg de ami van róla neten kép az nem hasonlit egyes részeiben az enyémhez és azt szeretném tudni hogy lehet hogy egy másik modell vagy ugyanaz a ház csak változtadtak rajt!
A ház jó, a VGA jó, meg úgy a többi alkatrész is, csak az OS-t nem értem, miért nem lehet felrakni a mostani géped OS-ét?
LG Optimus 7 :)

És akkor pontosan mi is kell és mennyi a keret?
Ja bocs visszanéztem és nem vettem észre, hogy Kelzsoca már tett ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08
Aham, így már érthető 
A gyártó bejelentés nélkül változtathat, de az is lehet hogy csak a kép amit néztél egy másik házról készült és ehhez a típushoz tették be.
Nagyon helyes, vegye csak meg az eredeti szoftvert, mert mint tudjuk az valódi előny 
szerkeszthettem volna az előző hsz-t... 
[ Szerkesztve ]

köszi és igy már értem

tegyük fel hogy ugyanezek a méretek a háznak vannak befér az alaplap és a többi amit beszéltünk ja meg egy ATI 5850 toxic,???(bocs hogy nem volt jo a fogalmazás)

Ha amit írtál, olyan házad van akkor mATX-es és nem fog beleférni csak mATX-es lap a HD5850-ről nem is beszélve. 
[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08

Ha ház is kell akkor:
- GigaByte GZ-X1 fekete ház: 7990,-
vagy
- Cooler Master Elite 335 Black fekete ház: 9990,-
Mindegyik jó vételnek számít, árak Giannitól.
Ezekbe már gond nélkül tudnád szerelni az 5850-es VGA-t.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Teve08

ja köszi ezek nagyon jó házaknak tünnek nekem nagyon fontos hogy jó legyen a hűtés ezért nézek jó hütörendszerel ellátott házakat
(#92) faranus: A Giga GZ sorozatú házakban elöl és hátul is van venti, melyek egyébként elég halkan teszik a dolgukat. A CM335-ben csak 1 db venti van, hátul, abba tenned kell még. Egyébként a legtöbb 10k körüli házzal ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

köszi

Ha jól megnézitek, a Cooler Master Elite és a Gigabyte GZ- sorozata az előlapjukon kívül ugyan úgy néznek ki. 
indul a görög aludni
így van, és sajnos elég plüsskuckók ezek, eléggé elspórolták az anyagot belőlük,
jó tudom ilyen árban nehéz normális kuckót találni, a legalább ha nem is nagyok de szellőznek.
Okosan lehet hülyéskedni, de hülyén okoskodni.
Helló!
Nagybátyámnak kellene egy PC, a kerete 350-400€. Összeállítottam egy konfigot, de érdekelne, hogy a fent említett összegből lehet-e jobbat összeállítani? A konfig:
Alaplap Gigabyte GA-MA785GM-US2H
CPU AMD X4 Athlon II 630 vagy Phenom II X2 550 (ez utóbbinak 3x akkora a cache memóriája)
HDD WD Caviar Blue WD5000AAKS
RAM Patriot VIPER II 4GB (ebből 512 MB menne az integrált VGA-nak, a többi meg rendszer memóriának. 32-bites Win7 lenne majd a gépen...)
Ház+táp Cooler Master Elite 332+420W-os CM táp
DVD író, monitor, bill., egér, hangfal szett van, így az nem kell. A PC javarészt irodai munkára kell neki (office, quark... ), néha egy kis Photoshop meg filmezés, net... semmi játék.
Szóval?

Alapvetően jó lenne, de ha már új konfig, akkor mindenképpen DDR3 memóriával vennék, tehát nem AM2+, hanem AM3 platformot. Főleg, hogy két AM3-as procit említesz. A másik dolog, hogy bár én is Giga lapokat használok, de volt ASRock A785GXH/128M lapom, ami nagyjából megfelel az általad megnevezett Giga lapnak. A különbség, hogy az ASRock-nál van 128 MB integrált videómemória az alaplapon. Ha nincs szűkség több videómemóriára, akkor ez is elég, de lehetőséget ad arra, hogy további rendszermemóriát ossz meg. A másik, hogy ennek a lapnak az AM3 megfelelője az M3A785GXH/128M. Természetesen már DDR3 memória támogatással. Mivel a DDR3 már kissé olcsóbb, mint a DDR2, megint egy pont az AM3 javára. Viszont van negatívum is, mert kb 4 ezerrel többe kerül a lap. Tovább megyek, megjelentek az új, 8xx Chippel szerelt lapok, amiből szintén az ASRock hozott ki egy nagyon jónak tűnő szériát. Talán M3A890GXH/128M, vagy valami hasonló a típusszáma. Árban megint egy picivel több, mint a 785-ös AM3 deszka, de nem 4200-as az integrált VGA, hanem 4290-es. Az alaplapra integrált 128 MB VGA memória pedig itt is jelen van, de már DDR3-as, ami sejteni engedi, hogy nem 32 bites az integrált VGA, hanem 128 bites. Ez jótékony hatással van a sávszélességre. Megpróbálom fejből összehozni az árakat, de biztos lesz, aki pontosítja a deszka típusával együtt.
ASRock M3A890GXH/128M alaplap kb 27.000.-
Phenom-II 550 Be proci kb 28.000.-
Kingmax DDR3 1600 MHz hűtőbordás memória 2x2 GB kb 26.000.-
WD Caviar Blue WD5000AAKS winyó 500 GB/16 MB kb 11.000.-
Összesen: kb 92.000.-
Gigíbyte GZ-X1 + Superb460 ház táppal kb 18.000.-
Végösszeg: kb 110.000.-
Talán belefér a 400 Ejróba. ![;]](/dl/s/v1.gif)
A Phenom-II 550-ben egyébként nem 3x annyi a Cache mérete, hanem van benne harmadszintű gyorsítótár is. Photoshop-nál, konvertálásnál, tömörítésnél jól jöhet. Az Athlon-II 630-ban pedig nincs harmadszintű gyorsítótár és tudtommal még moddolható, tehát felszabadítható L3-mal rendelkező példány sincs. Ellenben az Athlon-II 620-ból nekem is sikerült kifognom egy olyant, amiben működik az L3. A Phenom-II 550-nél pedig szerencsés esetben életre lehet kelteni a letiltott további 2 magot, így X4B50 lesz.
Az én 620-as procim így ment az ASRock lapban:
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D