Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) faranus válasza kelzsoca (#46) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

vagyis hát én végülis csak játékra vedtem és arra jó nagyon

tisztelettel faranus :R

(#52) agemate válasza faranus (#50) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Teljesen rendben van az a "kis" monitor, én az enyémnél, ami jóval drágább volt, jóval több hibát vélek felfedezni, bár lehet, hogy azért mert kifejezetten azokat keresem.

(#53) faranus válasza agemate (#52) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

hát nekem 3 hónapja van meg és eddig semmi gond mongyuk néha kicsit zörög a műanyag boritás de semmi zavaró

(#54) Weres

Weres
(újonc)

Sziasztok!

200 000ft- om van gépre. Szükségem van házra és ami benne van, a többi adott. Játékra is használom majd, főleg netes játékokra, konvertálok vele, azt hiszem ezek veszik igénybe a vasat...
Nagyon lemaradtam ami a fejlesztéseket illeti. Jelenleg DFI lanparty Nf4 ultraD, 2x2GB Mushkin, 3,2 Dual procim van, Radeon HD 4770nel.
Érdekelne mennyit nyerek a cserével, érdemes e most cserélni, vagy várjak inkább, és mit ajánlanátok amennyiben most vásárolnék?
Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Weres

(#55) agemate válasza Weres (#54) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Netes játék alatt multit értesz vagy flash játékokat? Véleményem szerint egyik esetben sem indokolt még a csere, a jelenlegi gépeden a legújabb játékok is szépen futnak, 1280x1024/1440x900-ban/ben.

Amúgy mekkora a monitorod felbontása?

(#56) kelzsoca válasza faranus (#50) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért volt olcsó, mert nincs rajta digitális csatlakozó :)

Mennyit szánsz vga-ra?

(#49) agemate

Na ja, ha csak azt nézed, de ha odateszel mellé egy DVI/HDMI-s monitort mindjárt rájössz miről beszélek :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#57) dzudzu válasza kelzsoca (#56) üzenetére

dzudzu
(kvázi-tag)

és annak mi a hátránya?

[ Szerkesztve ]

Siemens A50 - Siemens CF62 - Sagem MY-400v - SE k510i - SE k800i - Nokia 3120c - Nokia 5530XM - Samsung Omnia 7

(#58) faranus válasza kelzsoca (#56) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

hát a VGA n nem sporolnék kb 70-80 körül néztem ATI 5850 toxic témát

(#59) agemate válasza kelzsoca (#56) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, monitoron belül is hatalmas különbség van analóg és digitális bemenet között. Próbaként fél óráig analóg bementeten neteztem, majd átváltottam digitálisra. Hát mit mondjak: Megnyugodott a szemem :)

faranus: Sapphire-ra csak 2 év garancia van, inkább ezt venném a helyedben, ez is gyárilag tuningolva van és mint látod, a hűtést sem spórolták le róla :) Továbbá olcsóbb is.

dzudzu: Többek között az a hátránya az analóg bemenetes monitoroknak, hogy a panel többre képes, mint amennyit az analóg kapcsolat meg tud jeleníteni. Általában az élességben vannak kisebb de inkább nagyobb különbségek. Ez olyan, mintha egy 5970-es mellé beraknál egy HT-s P4-es procit :)

[ Szerkesztve ]

(#60) bálint0520 válasza picur220 (#26) üzenetére

bálint0520
(kvázi-tag)

anyira ha megnézük nem lesz drága mert ismerösöm beszerez mindent nagyjábol féláron az ASUS MAXIMUS III GENE alaplapot is magkapom 35 k ért és minden mást és ugy már sokkal olcsobb is lesz

(#61) dzudzu válasza agemate (#59) üzenetére

dzudzu
(kvázi-tag)

ééés, ha a VGA DVI kimenetére jön egy DVI -> VGA átalakító és így megy a monitorba akkor mi a helyzet?

Siemens A50 - Siemens CF62 - Sagem MY-400v - SE k510i - SE k800i - Nokia 3120c - Nokia 5530XM - Samsung Omnia 7

(#62) Vegadog válasza matthew95(2) (#44) üzenetére

Vegadog
(kvázi-tag)

Maximálisan egyetértek, én még nem is láttam a Win. Media Playert működés közben, mindig valami nyűgje volt.

[ Szerkesztve ]

"Angels always speak German. It's a tradition."

(#63) kelzsoca válasza dzudzu (#61) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a megjelenítő csak analóg bemenettel rendelkezik akkor még iskolabuszt is köthetsz rá attól az digitális nem lesz :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#64) kelzsoca válasza dzudzu (#61) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyébként ha a vga-n nincs analóg kimenet, és általában a komolyabb vga kártyákról hiányzik (nem véletlenül) akkor csak ilyen D-SUB-DVI adapterrel tudod összekötni a monitorral a vga-t.

(#65) teve08 válasza kelzsoca (#63) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

"akkor még iskolabuszt is köthetsz rá attól az digitális nem lesz"

Ez tetszik. :DDD :DDD

Amúgy nagyon bejön ez a topik (csak jó értelemben :DDD ) hol és mit olvasgassak ahhoz, hogy egyszer majd én is itt tudjak megfelelő konfigokat ajánlani?

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#66) agemate válasza kelzsoca (#63) üzenetére

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ez mindennel így van az elektronikában, számtechben, a gyengébből/rosszabból nem tudsz jobbat csinálni. Fordítva igen, de ez logikus.

teve08: Olvasgasd sokat a topikot és egy szép napon majd úgy fogod érezni, hogy a következő kérésre te ajánlasz konfigot. Továbbá teszt olvasgatás, saját tapasztalat gyűjtés :)

[ Szerkesztve ]

(#67) dzudzu válasza kelzsoca (#64) üzenetére

dzudzu
(kvázi-tag)

köszöntem ;)

(#68) haly

haly
(senior tag)

Helló!
Még kicsivel előbb írtam pár hsz-t, de most már meg is kéne venni a gépet...
Hát mind1, nézegettem az árakat, de egy tápot most nem találok.
FSP 400 GHN-t. Csak APN van, ami 2000errel olcsobb.
Nem tudom, most vegyem meg az 500wattosat 16ezerér?
Ja és még egy!
A monitorral kapcsolatban. Utánanéztem és megtaláltam a mostani monitorom, ami 2ms-es.
Azt mondják ez a tuti(biztos igazuk van), de valaki írta egy fórumon, hogy az 5ms-es az nagyon zavaró lesz. Ez tényleg így van(mert akkor ugrana 10k), vagy csak oltani akart a tag?

(#69) kelzsoca válasza haly (#68) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Üdv!

Milyen házad van, és milyen vga-t fogsz használni?

Milyen monitort akarsz lecserélni és mire, mennyi rá a keret?

(#70) agemate

agemate
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy helytakarékos HTPC-nek kiváló alapja lehet egy i3-as procival és egy 2GB-os memóriamodullal. :K

[ Szerkesztve ]

(#71) kelzsoca válasza agemate (#70) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csinos kis cucc, igazi izom kocka építhető ki belőle ;]

(#72) picur220 válasza ShellKretor (#28) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3 év garos 5k-val drágább.
A FALS is 6k-val drágább, mondjuk ez biztos jobb, mert black, itt igazad van:D

Egyébként nem kicsit számoltam el, minimum -30k a vége, mert amit összesennek írtam, az LED-es monitorral volt:D

Azért sztem az enermax jobb, mint a corsair...

LG Optimus 7 :)

(#73) haly válasza kelzsoca (#69) üzenetére

haly
(senior tag)

Hy.
Szóval itt van alant a kép a gépről.

Ház? Hát egy coolermaster 335rc elitet tervezek venni.
VGA? powercolor 5770 1gb ddr5
Monitor? monitort direkt kicsit választottam, mert nem akarok én fullhd-n gamelni, mert-->
Ha kis monitoron max beállítással nyomod a lehető legjobb grafon, az is ugyan olyan pixelminőség mint a fullhd-n a max felbontás, DE a fullhd-n a kissebb monitor felbontása már nem ugyan olyan pixelminőség. TAPASZTALATBÓL mondom.
Szóval direkt van így, de a monitor árát szeretném huszonezren tartani.
200e lenne a keret, de az összeállítás marad, mert 30k-t nem nagy gond összespórolnom :C
THX a helpet

(#74) FullGas válasza picur220 (#72) üzenetére

FullGas
(fanatikus tag)

"Azért sztem az enermax jobb, mint a corsair..."

Nem tudom mennyivel lehet jobb.. szerintem ha van is különbség annyira minimális hogy tök mindegy, viszont a Corsair 5 év garit ad, Enremax meg 3-at, szerintem azért nem mindegy :)

[ Szerkesztve ]

(#75) Vegadog

Vegadog
(kvázi-tag)

Üdv!

Netezős géphez Athlon X2 240-es procival szerintetek jo ez az alaplap:
[link].

Tudom, van Asrock ennél felszereltebb ugyanannyiért, mint amibe ez fáj, de nem tudom lebeszélni a jelöltet.

"Angels always speak German. It's a tradition."

(#76) faranus

faranus
(fanatikus tag)

sziasztok elvileg egy CODEGEN 1019-CA 350W házam van de a képek alapján egy kicsi eltérés van lehet hogy egy nagyobb modell vagy hogy is van ez??

(#77) FullGas válasza Vegadog (#75) üzenetére

FullGas
(fanatikus tag)

Jó alaplap, de én ezt venném: ASROCK M3A785GMH/128M[link]

Igazából Gigával se jár rosszul, de ez az Asrock lap nagyon jól sikerült (ja és ebbe HD 4200 van) a linken belül van róla teszt is :K

(#78) kelzsoca válasza haly (#73) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Táp:

[link]

(#76) faranus

Először is az a probléma hogy nem érteni mit szeretnél.
Másodszor ha ilyen ház+táp kombinációval rendelkezel az nagy hiba, mivel az a táp muskátlis doboznak jó másra nem.

[ Szerkesztve ]

(#79) teve08 válasza faranus (#76) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

Üdv!

Írd le picit érthetőbben mit szeretnél, mennyi a keret, mik vannak meg eddig és akkor lehet, hogy tudnak majd segíteni :K Tipikus én is bármikor megkérdezek valamit mindig a lényeget hagyom ki :DDD

"új kéne:alaplap proci RAM és ttalán még pár apró dolog" pár apró dolgon pontosan mit is értesz?

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#80) teve08 válasza kelzsoca (#78) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

"Másodszor ha ilyen ház+táp kombinációval rendelkezel az nagy hiba, mivel az a táp muskátlis doboznak jó másra nem."

Ahogy visszaolvastam FSP táppal rendelkezik.

Én már nem tudom mi van meg mi nincs, csak neked akarok picit segíteni :DDD :N

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#81) kelzsoca válasza teve08 (#80) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

elvileg egy CODEGEN 1019-CA 350W házam van

Ha csak a ház codegen az még elmegy :)

(#82) ShellKretor válasza picur220 (#72) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudomásom szerint a FALS tartalmaz 2 db 500-as tányért. Nem hiába 26 rugó. Ezért jobb ár/teljesítményben a 18k-s F3-as Samu.

ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

(#83) faranus válasza kelzsoca (#78) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

ja nem a tápom nem csak a ház elvileg de ami van róla neten kép az nem hasonlit egyes részeiben az enyémhez és azt szeretném tudni hogy lehet hogy egy másik modell vagy ugyanaz a ház csak változtadtak rajt!

(#84) picur220 válasza haly (#73) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ház jó, a VGA jó, meg úgy a többi alkatrész is, csak az OS-t nem értem, miért nem lehet felrakni a mostani géped OS-ét?:D

LG Optimus 7 :)

(#85) teve08 válasza faranus (#83) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

És akkor pontosan mi is kell és mennyi a keret?

Ja bocs visszanéztem és nem vettem észre, hogy Kelzsoca már tett ajánlatot.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#86) kelzsoca válasza faranus (#83) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aham, így már érthető :R

A gyártó bejelentés nélkül változtathat, de az is lehet hogy csak a kép amit néztél egy másik házról készült és ehhez a típushoz tették be.

(#87) kelzsoca válasza picur220 (#84) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagyon helyes, vegye csak meg az eredeti szoftvert, mert mint tudjuk az valódi előny :C

szerkeszthettem volna az előző hsz-t... :o

[ Szerkesztve ]

(#88) faranus válasza kelzsoca (#86) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

köszi és igy már értem

(#89) faranus válasza faranus (#88) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

tegyük fel hogy ugyanezek a méretek a háznak vannak befér az alaplap és a többi amit beszéltünk ja meg egy ATI 5850 toxic,???(bocs hogy nem volt jo a fogalmazás)

(#90) teve08 válasza faranus (#89) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

Ha amit írtál, olyan házad van akkor mATX-es és nem fog beleférni csak mATX-es lap a HD5850-ről nem is beszélve. :N

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#91) teve08 válasza faranus (#89) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

Ha ház is kell akkor:

- GigaByte GZ-X1 fekete ház: 7990,-
vagy
- Cooler Master Elite 335 Black fekete ház: 9990,-

Mindegyik jó vételnek számít, árak Giannitól.

Ezekbe már gond nélkül tudnád szerelni az 5850-es VGA-t.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#92) faranus válasza teve08 (#91) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

ja köszi ezek nagyon jó házaknak tünnek nekem nagyon fontos hogy jó legyen a hűtés ezért nézek jó hütörendszerel ellátott házakat

(#93) ShellKretor

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bejelentették a 3DMark 11-et

(#92) faranus: A Giga GZ sorozatú házakban elöl és hátul is van venti, melyek egyébként elég halkan teszik a dolgukat. A CM335-ben csak 1 db venti van, hátul, abba tenned kell még. Egyébként a legtöbb 10k körüli házzal ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

(#94) teve08 válasza faranus (#92) üzenetére

teve08
(fanatikus tag)

katt.

Ezt olvasd el itt részletesebben le van írva pár dolog a Cooler Master házról.

Üdv. Teve08

(#95) faranus válasza teve08 (#94) üzenetére

faranus
(fanatikus tag)

köszi :R :R

(#96) gabo89

gabo89
(fanatikus tag)

Ha jól megnézitek, a Cooler Master Elite és a Gigabyte GZ- sorozata az előlapjukon kívül ugyan úgy néznek ki. :)

indul a görög aludni

(#97) Motaba78 válasza gabo89 (#96) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

így van, és sajnos elég plüsskuckók ezek, eléggé elspórolták az anyagot belőlük,

jó tudom ilyen árban nehéz normális kuckót találni, a legalább ha nem is nagyok de szellőznek.

Okosan lehet hülyéskedni, de hülyén okoskodni.

(#98) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Helló!

Nagybátyámnak kellene egy PC, a kerete 350-400€. Összeállítottam egy konfigot, de érdekelne, hogy a fent említett összegből lehet-e jobbat összeállítani? A konfig:

Alaplap Gigabyte GA-MA785GM-US2H
CPU AMD X4 Athlon II 630 vagy Phenom II X2 550 (ez utóbbinak 3x akkora a cache memóriája)
HDD WD Caviar Blue WD5000AAKS
RAM Patriot VIPER II 4GB (ebből 512 MB menne az integrált VGA-nak, a többi meg rendszer memóriának. 32-bites Win7 lenne majd a gépen...)
Ház+táp Cooler Master Elite 332+420W-os CM táp

DVD író, monitor, bill., egér, hangfal szett van, így az nem kell. A PC javarészt irodai munkára kell neki (office, quark... ), néha egy kis Photoshop meg filmezés, net... semmi játék.

Szóval?

(#99) Blaze71 válasza total90 (#98) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Alapvetően jó lenne, de ha már új konfig, akkor mindenképpen DDR3 memóriával vennék, tehát nem AM2+, hanem AM3 platformot. Főleg, hogy két AM3-as procit említesz. A másik dolog, hogy bár én is Giga lapokat használok, de volt ASRock A785GXH/128M lapom, ami nagyjából megfelel az általad megnevezett Giga lapnak. A különbség, hogy az ASRock-nál van 128 MB integrált videómemória az alaplapon. Ha nincs szűkség több videómemóriára, akkor ez is elég, de lehetőséget ad arra, hogy további rendszermemóriát ossz meg. A másik, hogy ennek a lapnak az AM3 megfelelője az M3A785GXH/128M. Természetesen már DDR3 memória támogatással. Mivel a DDR3 már kissé olcsóbb, mint a DDR2, megint egy pont az AM3 javára. Viszont van negatívum is, mert kb 4 ezerrel többe kerül a lap. Tovább megyek, megjelentek az új, 8xx Chippel szerelt lapok, amiből szintén az ASRock hozott ki egy nagyon jónak tűnő szériát. Talán M3A890GXH/128M, vagy valami hasonló a típusszáma. Árban megint egy picivel több, mint a 785-ös AM3 deszka, de nem 4200-as az integrált VGA, hanem 4290-es. Az alaplapra integrált 128 MB VGA memória pedig itt is jelen van, de már DDR3-as, ami sejteni engedi, hogy nem 32 bites az integrált VGA, hanem 128 bites. Ez jótékony hatással van a sávszélességre. Megpróbálom fejből összehozni az árakat, de biztos lesz, aki pontosítja a deszka típusával együtt.

ASRock M3A890GXH/128M alaplap kb 27.000.-
Phenom-II 550 Be proci kb 28.000.-
Kingmax DDR3 1600 MHz hűtőbordás memória 2x2 GB kb 26.000.-
WD Caviar Blue WD5000AAKS winyó 500 GB/16 MB kb 11.000.-

Összesen: kb 92.000.-

Gigíbyte GZ-X1 + Superb460 ház táppal kb 18.000.-

Végösszeg: kb 110.000.-

Talán belefér a 400 Ejróba. ;]

A Phenom-II 550-ben egyébként nem 3x annyi a Cache mérete, hanem van benne harmadszintű gyorsítótár is. Photoshop-nál, konvertálásnál, tömörítésnél jól jöhet. Az Athlon-II 630-ban pedig nincs harmadszintű gyorsítótár és tudtommal még moddolható, tehát felszabadítható L3-mal rendelkező példány sincs. Ellenben az Athlon-II 620-ból nekem is sikerült kifognom egy olyant, amiben működik az L3. A Phenom-II 550-nél pedig szerencsés esetben életre lehet kelteni a letiltott további 2 magot, így X4B50 lesz.

Az én 620-as procim így ment az ASRock lapban:

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#100) Blaze71 válasza Blaze71 (#99) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Közben rálestem egy cikkre és talán ez a pontos típus: ASRock 890GX Extreme3

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.