Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni egy otthoni gép lecserélésében. 
1. Mire fogod használni a gépet?
Főleg játékra. Egy otthoni gépről van szó (2.6Ghz Athlon XP, 2GB RAM, 6600GT), amit csak nyaranta meg telente használok. Elég régi gép, ami egy ideig jól vitte a játékokat, csak hát azóta elköltöztem, meg úgy összességében kiestem a nagy hardware-fejlődésből.
Egy olyan gépet szeretnék összerakni, amin jól fut pár korábbi illetve mai cím, pl. Modern Warfare 2, Batman: Arkham Asylum, Split/Second, Borderlands, Starcraft 2, Metro 2033 stb. A "jól fut alatt" szép megjelenítést, általában 1024x768as felbontásban tükörsima játékmenetet értek, ami nekem bőven elég lenne.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Jelenleg a nagy tervből csak a proci van meg, ami egy Intel Core 2 Duo E7500-t jelent, 2.93 Ghzen.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Az alaplap és a videókártya szempontjából kellene egy kis segítség. Az alaplaphoz ajánlották az AsRock P43DE-t, illetve a Gigabyte GA-EP41-UD3L-t. Van még az AsRock P43DE3, ami az előbbinek a DDR3 támogatással ellátott verziója.
A videókártyák közül pedig egy 9800GT/GTS/GTS250-ben gondolkozom. A GTS250re lenne keret, viszont a kérdés az, hogy nem lenne elég egy 9800GT arra, amire szeretném használni a gépet? Nem igen kapcsolom be az élsimítást meg ilyeneket, inkább sajna ahhoz vagyok szokva, hogy alacsony felbontásban is akadoznak a játékok...a másik pedig, hogy egy GTS250-et nem limitálná a fenti proci?
Egyéb alkatrészek: 2x2 GB (nem kit) Kingmax DDR2 800Mhz, WD 500 GB merevlemez, valamilyen DVD író, Gigabyte 460W táp, Sharkoon Economy 9 ház, nincs speckó procihűtő csak ami a dobozában volt.
4. Mennyi a kereted rá?
A procit leszámítva 120K.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1440x900, egy 19 colos widescreen monitorom van. Ahogy mondtam, elég alacsony felbontásokhoz vagyok szokva, de ezzel a géppel azért szeretnék egy tükörsima futást 1024x768 felett. 
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]