A topik azzal a céllal jött létre, hogy a különböző 3D megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket/tapasztalatokat összegyűjtse.
Jelenleg (2011-04-25) nem túl nagy a választék, de ez hamarosan bővülni fog, mint ahogy az első hozzászólás is.
Milyennapvan?
A topik azzal a céllal jött létre, hogy a különböző 3D megoldásokkal kapcsolatos kérdéseket/tapasztalatokat összegyűjtse.
Jelenleg (2011-04-25) nem túl nagy a választék, de ez hamarosan bővülni fog, mint ahogy az első hozzászólás is.
Milyennapvan?
(#2) xeon.Szabi

Már vártam egy ilyen topikot!
Régóta szemezek a 120Hz-es monitorokkal, de még nem jött ki számomra az igazi 
Diablo III BattleTag / xEon1337#2985
A passzív HD térnyerésével nem lesz szükség 120Hz-re.
Valószínűleg a tömegek számára elérhető polarizációs monitorok lesznek a fő téma.
Egy LG D2342P ~70-80eFt közé várható.
1500Ft-os szemüveggel. \o/
Milyennapvan?

Igazából engem nem is annyira a 3D izgat (jó topikban mondom), hanem a sokkal folyamatosabb/folyósabb kép játékok közben.
Ön nem nyert. A 120Hz egy ideig még valószínűleg kiesik a mainstreamből, egy "darabig" jelentősen drágább lesz.
Milyennapvan?

Én is kiváncsi vagyok hogy milyen új technologiák jönnek még!
A polarizációs monitorok gyengéje tudtommal a felbontás csökkenése, tehát feleannyi sort látsz egyszerre, ezért is döntött úgy több gyártó hogy a shutter glass-os megoldást választja.
A shutterglass-tól én speciel tartok, hosszabb használat után szerintem nagyon ronthatja a szemet (bár ez még nem bizonyított)
Az igazi 3d szerintem majd az autosztereószkópikus tv-kkel jön majd el, rendes headtracking-el 
Az említett LG-re mondjuk énis nagyon kiváncsi vagyok! Bár eszerint a francia cikk szerint picit gyatra, a cikkírók szerint kb másfél méteres távolságból volt csak nekik jó a 3d érzés.
"A polarizációs monitorok gyengéje tudtommal a felbontás csökkenése, tehát feleannyi sort látsz egyszerre"
Nem. Szemenként feleannyi sor. A jelenlegi technológiával.
Valószínűleg lesznek "bonyolultabb" mintával ellátott 3D megoldások is, de a lényeg:
Nem kell 2x annyi képet(szemenként 1x-1x) előállítani mint a shutteres megoldásnál.
Az nVidia 3D pl megfelezi a teljesítményt.
Nincs hozzá elég erős VGA.
A headtrackinget nagyon várnám, igazság szerint csak 2 pötty kéne a polarizált szemüvegre, hogy legyen mit bemérni.
A linkelt cikk nekem csak fordítóval olvasható, de úgy jön le mintha el lettek volna tőle ájulva 1,5m-es távolságból. Közelebb vacak.
Várjuk az igazi teszteket. 
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

Van egy új hír miszerint júniustól már lesz Európában is ez az új termékcsalád az LG-től:
LG D41P és D42P
- 21.5" - 25"
- 5ms
- fpr coating
- hdmi 1.4
- 2D to 3D conversion
mégegy érdekes hír/cikk, hogy miért gondolja az LG hogy a passive 3D jó lenne:
ami nagyon izgalmas hogy elvileg már jövőre OLED-et akarnak piacra dobni, meg 4K-s tv-ről is van szó!! 
ph! szerint már itt kéne lennie.
De egyébként tényleg itt az ideje, hogy menjünk már valamerre, mert eddig csak annyi volt a fejlődés, hogy sikerült LED háttérvilágítást tuszkolni a TN panel mögé.
Én ránézésre megmondom, hogy a passzív 3D lesz pár évig.
Eleget lehet rajta kaszálni a gyártók részéről, mégis elég változás, hogy mindenkinek eladjanak egy új panelt a szemüvegnélküli verzió előtt.
A shutteres megoldás túl drága/mellékhatásokkal jár.
Milyennapvan?

Kicsit jó áron adják [LG W2363D] £167.99 ~ 51.000 HUF.
Ez tényleg jó ár érte.
Most kezdik el kiszórni ahogy nézem a 3DVision megoldásokat. Szemüvegeket is láttam "olcsón".
Milyennapvan?

Ha ilyen áron adják ezt az LG-t itt nálunk is, akkor benevezek egyre, a 120Hz miatt.
Elég sok monitort szórnak ki, ha nem kell a 3D én néznék valami óccó dell-t. 
Milyennapvan?

Most is IPS paneles dell monitorom van, tényleg csak a 120Hz miatti folyamatosabb mozgás érdekel játékokban, főleg FPS-ben.
Ma voltam a saturnban és ki volt állítva egy Cinema 3D-s LG tv, amihez már nem aktív szemüveg kell. Nagyon meggyőző volt, sokkal jobban átjön a 3D hatás, mint a shutteres megoldásoknál.
Volt egy jelenet, ahol egy focista a labdát a kamera felé rúgta, azt hittem fejbe rúg, be is csuktam a szememet 
De az összes többi jelenetnél is nagyot ütött és a szemüveg is sokkal kényelmesebb, mivel kb. nincsen súlya.
Nekem soha nem volt itthon IPS.
Nem tudom mennyire zavaró játék közben, ha tényleg zavar, akkor hajrá 120Hz.
A többire csak annyi, hogy: "megmondtam". 
Ez lesz a széles körben elterjedt 3D megoldás.
Milyennapvan?
Ez érdekes. Alapjaiban kézenfekvő megoldás a passzív, de nekem nem jön le, hogy így hogy nem lesz alacsonyabb a felbontás. Az vili, hogy a VGA kiszámolja a magas felbontású képet amit a szemcsi polarizál, de csak "kevesebbnek" látod, vagy nem? Végtére is a fele sorban olyan képi infó van, ami csak polarizáltan élvezhető nem? Ha meg de, akkor meg csak elveszik az eredeti felbontású kép részletességéből az a terület, ahol a 3D-hez szükséges képi infó van. Innen indult az egész frekvenciaőrület, hogy akkor legyen egyszerre csak egy teljes felbontású kép olyan gyors L-R váltással, hogy ne vedd észre, hogy kettő van. Most akkor nem 240Hz-re törekednek a panelfejlesztésben? Azért az mégis csak fajább lenne, ha ezt tudná a panel és nem kétszerakkora felbontást, mint a FullHD ami ehhez a passzívhoz kell a minőségtartáshoz. Mindent le kell cserélni ahhoz, hogy ekkora felbontású képet tudj hordozni (új DVD), számolni (új lejátszó), átjátszani (új szabvány, bár talán a HDMI 1.4-be belefér... méjbi)
Engem az sem zavarna, ha vezetékes lenne a szemcsi. Fejhallgatóból is van vezeték nélküli mégis a vezetékeset használom a jobb minőség miatt.
Szerintem semmi gond nincs a shutterrel, az egyetlen gáz, hogy a szemenként 60Hz kevés és a jeladást vezeték nélkül akarják megoldani kitéve magukat felesleges problémáknak.
Ez a passzív megoldás dupla natív felbontású panellel szintén többlet grafikus erőforrást igényel ugyanúgy mint a két kép kiszámolása csak még ott a többi cucc ára is, ez nekem megint egy többlépcsős világlehúzásnak tűnik 
Hardverlesen
"Occsó és jó" 3D.
Ezt lenyomják a fogyasztókon.
Just watch.
Milyennapvan?
Na ja, persze az sem kizárt, hogy technikailag kizárták a vonatkozó árszinten a 240Hz megvalósításának lehetőségét. A panelek felbontása meg tényleg brutálisan fejlődik, már nem egyről olvastam, ami a FullHD többszörösét tudta és volt vagy 80" szóval ezen a területen vannak eredmények, ez kétségtelen. Nekem azzal van gondom, hogy a térérzethez kell egy bizonyos távolságot tartani a megjelenítővel, a távolság meg determinálja a megjelenítő méretét, így megint oda lyukadok ki, hogy tök jó lenne egy ilyen monitor csak minimum 40"-on, az meg már TV, persze kit izgat hogy van benne egy tuner is, a panel a lényeg.
Most is TV-t használok monitornak de igazából kevés a FullHD felbontás 40"-hoz közelről, igazából magasabb kéne ahhoz, hogy egy monitor után ne legyen szembetűnő, hogy mégse olyan szép az a játék... és akkor ehhez jön hozzá, hogy ez nemhogy nem magasabb felbontású de alacsonyabb... az extra felbontású panellel szerelt (ha lesz) az meg megint egy vagyon lesz, á sehogy sem jó ez.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
Igazság szerint én is rájöttem, hogy 25" környékén van a max ahol még kinéz valahogy a FullHD. Vagy messziről kell nézni.
Milyennapvan?
Ha lenne már végre konzolváltás és elkezdenének végre úgy játékot írni PC-re, hogy használják is ami adott és nem ilyen szarokat portolnának, akkor ez nem lenne igaz, mert azért már van egy-egy gém, ami szép nálam közelről is, pedig 40"... szóval inkább úgy mondjuk hogy a dx9 kevés, nem a FullHD felbontás. Egyelőre szebbnek látod monitoron, mert nem veszed észre azt a sok gyengén kidolgozott részletet ami nagyobb átlón szúrja a szemed. A kép ugyanaz, a felbontás ugyanaz, csak a részletek nagyobbak. Jobban látszik játék és játék között a grafikai különbség. Néha kedvem lenne azt mondani pár embernek, aki szerint a dx11-nek semmi értelme, hogy "csücsülj ide ...na ugye, hogy sokkal szebb. Nem, nem szarabb ez a panel semmivel, ilyen ronda játékkal játszol és valójában ezt a ronda részletet te csak szebbnek képzeled, az igazság az, hogy észre sem veszed, mert 20"-on olyan kicsi, itt meg látszik"
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen

A pixelek mérete akkor sem fog összemenni 32" felett, ez pedig közelről baromira zavaró.
Szerintem nem. Egy BluRay filmet is simán lehet közelről nézni és nem pixeles. Egyszerűen nem tudnak úgy programozni, hogy szép is legyen, meg a konzolon is fusson. A Crytek-esek is ezt sírják. Az más kérdés hogy ez mennyire minősíti a programozók munkáját, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
A pixelsűrűség akkor sem lesz nagyobb.
Tényleg sokat jelent az AA de a panelt nem tudja kicserélni.
Milyennapvan?
Tény, csak azt a felbontást ki is kell tudni számolni. Erőforrás oldalról inkább lenne érdemes használni a képjavító megoldásokat, mint a panel pixelsűrűségére apellálni. Oké, hogy legyártunk mondjuk egy FullHDx2 felbontású panelt és hurrá, de azt használni is tudni kéne... Többszáz wattok, -ezrek röpködnek ezen a szinten már még a panel felára mellett is, de van, hogy az SLI/CFX sem segít a kevés VRAM miatt. Kiváncsi leszek az új konzol hardvere milyen felbontást tud majd kipréselni magából.
Most az a tény, hogy egy játék kinéz valahogy 20"-on úgy hogy közben a panel FullHD-ban van nem nagy eredmény... há' bakker ilyen felbontás-méret arány mellett nem is kell AA sem például. Ha még azon is csúnya az már durva.
Hardverlesen

Sziasztok!
Van egy laptopom aminek HDMI és VGA kimenete van. Ez mellé van egy samsung 2233Rz monitorom aminek csak DVI kimenete van. Ez a monitor 120Hz re képes, de ehhez Dual Link DVI-D kell neki.
Tudom-e csatlakoztatni valahogy a laptopomhoz, hogy működjön 120Hz-en?
üdv.
Peti

Szerintem ez nem a megfelelő topic a kérdésedre.
TRON addict

van ilyen.
de másik topicban sem tudtak segiteni 

Üdv mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: Nem túlságosan értek ezekhez a 3d monitorokhoz/tévékhez de nagyon megtetszett a dolog és gondoltam benevezek egy Acer GB245HQbid-re vagy egy LGW2363D-PF-re. De! Mielőtt nekiszaladok egy ilyen elég költséges projectnek szeretném megtudni hogyan is működik ez a dolog. Megpróbáltam utánanézni és mindenhol ezt az nVidia 3d szemüveget írják hozzá... Kérdések:
1. Csak ezzel az nVidiás szemüveggel megy?
2. Ha igen akkor csak nVidiás kártya jó hozzá?(mert nekem "Sapphire 5770")
3. Találtam olyan program(okat)ot mint ez a Tridef 3D,IZ3d ezek mit tudnak nyújtani 3D-s monitoron?(lehet,hogy én láttam hülyén de mintha úgy olvastam volna,hogy át tudják alakítani a játékot/filmet 3d-be,ehhez is az aktív 3d-s szemüveg kell(nVidia)?
4. A fő kérdés: Egyáltalán tudom élvezni a 3d-s monitoromat 3d-ben,40e forintos szemüveg nélkül?(mert azért az elég komoly összeg egy szemüvegért
) Vagy esetleg milyen más alternatívák vannak?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Highground
Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/hsz_43206-43206.html

Üdv , sima tft-n mennyire élvezhető szemüveggel egy 3d film? Samu 2333sw.
PH! megbízhatóság . Wii Homebrew - EUR/USA 4.3
Ez a monitor igen, csak nVidiás szemüveggel megy.
Valószínű, hogy nem is lesz már szeptemberig polarizációs 3D.
Oda elég egy 1500Ft-os szemüveg is és működik AMD VGA-val is.
(#29) Nesztovidis: Semennyire. De mire gondolsz pontosan?
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

gondoltam én, 3d filmet nézni valamilyen szemüveggel... akkor ez hülyeség 
Hogy bármilyen szinten is élvezhető 3D-t kapj valamilyen 3D monitor kell.
Anélkül esélytelen.
Milyennapvan?

Hát ez nem jó hír , akkor nézem a családot itthon 3DHD-ban meg a hideg sörös üveg oldalán kicsapodó párát 
Attól függ hol, odakintre erősen ajánlott napszemüveg. 
Milyennapvan?

napra sötétedő lencsém van
.
Egyszerű konverzió. A side by side 3D-s anyagból anaglyph-be el lehet jutni. Gondolom írtak rá kovertáló célprogramot is, de itt a második hsz-ben használható programot és segítséget kapni ingyen. A vörös-cián szemüveg meg nem egy vagyon. Jó, persze ez messze van a tökéletestől, de azért nem élvezhetetlen. Egy script-et megér. 
Hardverlesen

Sziasztok
Szeretnék monitort venni már ki is néztem és az lenne a kérdésem ,hogy ezt a LG D2342P-PN 3D-s monitort tudom használni egy Hd 6970 el?
Elöre is köszönöm
Elméletileg igen. De hol láttál te ilyen monitort? 
Milyennapvan?
Hardverlesen

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a [ezzel] a monitorral?
Az ára és a leírása alapján elég jó vételnek tűnik, illetve az nvidia fórumon olvasottak alapján talán még egy 3D vision kit-tel is megbírkózik, csak előtte szeretnék megbizonyosodni ezekről a dolgokról. 
Battlelog: SodeyHUN

Elvileg ez porarizációs szemüveggel van nem? Mert ahogy nézem a honlapot azt írja hogy charge free, tehát nem kell tölteni.

Igen, azzal van, tényleg nem kell tölteni, és ha minden igaz gyárilag 2 szemüveg van hozzá.
Nvidia fórumon azt olvastam, hogy a 3d vision kit-tel is boldogul, ezért is érdekel engem igazán.
(És persze az ára is kecsegtető)

Hát ja én is kinéztem magamnak, a kérdés hogy ténylegesen mennyire jó a nvidia féle 3d-vel. Mert az hogy a vision kittel boldogul az kevés, nem akarok kitet venni még pluszba az 40k majdnem. Épp ezt akarom elkerülni.
[ Szerkesztve ]

http://www.zdnet.com/reviews/product/lcd-monitors/lg-d2342p/34752919
A cnet-es visszajelzés alapján én inkább kihagyom a vételt.

Hát ja hanyagolandó, mondjuk számítottam rá hogy az LG nem épp egy jó márka. Szóval felejtős.

Sziasztok!
Acer hn274hbmiiid erről szeretnék tőletek véleményt kérni, illetve tapasztalatokat, ha van valakinek. Tudom, hogy drága, nem azt kérdeztem.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung
Külső tápos, 19V DC.
Van ilyen feszültségű notebook töltő, amivel elméletileg ki lehet váltani ha elpusztúl, de ha nem találsz olyan notit, amin a DC in aljzat ugyanolyan, mint ezen a monitoron, sőt ha egyik notin sincs olyan, akkor még az univerzális laptop töltő sem jó és csak házi barkácsolással lehet megoldani levágva ennek a vezetékét és áttenni az új tápra, vagy kifizetsz az ACER-nek annyit amennyit nem szégyel kérni a tápért és vársz a beszerzésre heteket. Márpedig ezek a teljesen zárt műanyag tokozású 65W-os "tápegységek" nem tudnak hűlni. Nem arra valók, hogy 0-24-ben konnektorba dugva legyenek. Idő kérdése és tönkremegy. Ez egy dög nagy 27"-os vas, ha nem tették belülre a tápot az azt jelenti, hogy az egész világra egy eresztést akarnak szétszórni az adaptert cserélgetve a csomagolásban attól függően hogy az adott területen hány volt, meg milyen konnektor a szabvány a hálózatban, ergó kis darabszámban gyártják. Szervízháttér ki tudja hol lesz, meddig lesz. Szóval szerintem necces élből függetlenül a minőségétől.
Hardverlesen
Hello!
Néztem mostanság hol jár a 3d és ezek a polarizált megoldások tetszenek. A Madaras üzletben néztem Samsung TV-n ilyen polarizált szemüveges műsort és lenyűgöző volt. Csak a TV árától kaptam sikítófrászt.
Ez a polarizációs technika hogy működik? A szemüveget értem az faék egyszerű, de monitoroknál mi az ami szétválasztja a jelet? Olvastam valami ezüst bevonatú monitort hogy a bevonat miatt marad meg a fény az adott polarizációnál, amit aztán a szemüveg ki tud szűrni. Na már most ha csak egy fólia kérdése az egész, akkor nem lehet venni ilyen fóliát külön és rátenni a meglévő monitorra?
A másik meg hogy jelenleg még számomra borsos 70k környékén repkednek a monitorok de az meg mind LG. Más gyártónak nincs olcsó "passzív" 3D-s megoldása?
Üdv.
Romvr
"Pont azért mert olyan világos kerül sok időbe hogy felfogd. Ha hamarabb tudtad volna hogy a gyertya lángja tűz, már kész lenne az étel." Oma Desala
Sziasztok.
Én arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a monitorom ( Benq G900WA ) megtudja-e jeleníteni a 3 dimenziós tartalmakat, vagy a 3D-hez csak a megfelelő monitor/TV a megfelelő.
Válaszaitokat köszönöm

Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.