Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#951) old_artist válasza szeva000 (#950) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az LP2275W külhonban ~420€ körül van, nálunk ~130e lesz, az LP2475W külhonban ~610€ körül, nálunk ~185e körül lesz (hazai nagykereskedő szerint), akkor nem kétséges, hogy az EIZO sokkal jobban megéri - S2231W ~br.135e, az S2431W ~br.189e - (különösen a vezérlőpanelja, és a a jobb technika, na meg az 5 éves világgarancia miatt is :K :F ).
A Belinea-ról nem túl sokat hallottam, ezért arról nem tudok nyilatkozni!
szvsz jobban jársz egy EIZO-val! ;)

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#952) szeva000 válasza old_artist (#951) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Ha lesz pénz,úgyis eizo lesz :) ,ha meg nem,akkor muszáj lesz ezek mellett döntenem vagy esetleg a dell 2408WFP mellett.2Benq-t már azért sem akarok,mert szeretném összehasonlítani azért őket,ha lesz is rá időm :W
De ha kintről tudok szerezni 500euro körül LP2475-öt,amire nagy az esély,akkor lehet az lesz az S-IPS panel miatt.
De mint mondottad:) várni kell picit,hátha lemennek az árak

(#953) i are robot válasza old_artist (#951) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Azért az kérdés, hogy ennek a HP-nak az S-IPS panale mire képes az EIZO PVA-jával szemben. Szóval papíron a panel elvileg jobb, bár ki tudja az elektronika mire elég. Azért egy tesztet én is megnéznék. :)

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#954) DuracL

DuracL
(kvázi-tag)

üdv

24" es monitort szeretnék venni , legfontosabb szempont az ár, ezt néztem ki magamnak
[link] , itt azt látom H-IPS A-TW panel technológia(az itteni teszt is meggyőző számomra [link] , a textrenderingre értem), már csak az a kérdés az Acernél milyen pixelhiba garancia van(kicsit kockáztatok a pixmaniatól rendelem a cuccot)

[ Szerkesztve ]

(#955) zorius válasza horitomy (#413) üzenetére

zorius
(tag)

Üdv (a többieknek is!

Téged láttalak egyedül, mint samu 24" tulajt, de más is hozzászólhat, megköszönném!
Samsung 2253bw-t néztem, hosszas keresgélés után, hogy az az én "igényeimnek" megefelelő lenne, és tetszik is kinézetre. De most már kicsit hajlok a 24" felé, van vkinek itt, tapasztalat esetleg? Hogy egy 2253bw-vel egy szinten nagyjából melyik van? Mert úgy látom több helyen, hogy a bevilágítás bár van, de egyenletesebb, mint a 22"-osoknál. És panel gyártmány ügyben tudtok vmit (samu/cmo stb)? Mert az elkövetkezendő áresés miatt, lehet, hogy inkább 24"-re szavaznék.
Meg bármi infót szívesen fogadok, kivéve Ipon-os teszt, azt ismerem :P

Köszi!!!

(#956) szeva000 válasza DuracL (#954) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Ugyan már..ez egy TN paneles vicc :)

(#957) old_artist válasza szeva000 (#952) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha már külhonban veszed, akkor majd ua. árért megveheted az EIZO-t is!
Igen, érdemes várni (kapcsolódó cikkeket is nézd) szvsz.

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#958) old_artist válasza i are robot (#953) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A HP LP2275W-ben ua. a panel van, mint az EIZO S2231W-ben.
A HP LP2475W-ben viszont már különbözőek a panelok (HP>S-IPS, EIZO>S-PVA), de az elektronika nagyban befolyásolja az egészet, ami szvsz az EIZO felé húzza a szekeret, mivel a HP-jét olvasva nem nagyon törték magukat ez irányban, csak a panellal akarnak teret, pacot hódítani, nem hiába írták, hogy "irodai munkaállomásokra használóknak alakították ki".

mod: de egy összehasonlító tesztet én is szívesen olvasnék! ;)

[ Szerkesztve ]

(#959) kleinguru válasza DuracL (#954) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Nehogy megvedd...

Vedd inkább ezt!

Az acer-ben nincs dvi 24"-os mintorra analóg jel, meg hát izé, ciki... még az én tudásommal is... :DD !

Kül teszt is van róla itt

Garancia nincs rá, mielőtt megveszed, ki kell próbálni ( már mint pixelgarancia, de ezt leírja a cikk rendesen )

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#960) old_artist válasza DuracL (#954) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ez egy TN paneles monitor (valamit nagyon elírtak az árgépen).
A text rendering viszont elég jónak mondható! :K
Az Acer-nál is tudtommal a Class II besorolás van érvényben, és semmi pixel hiba garanciát nem adnak!
A pixmániától való vásárlás nagyon kockázatos, nem ajánlom!!!

(#961) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Végre!!!

Ma reggel belekerült a gépembe a 4870 X2 , így szépen kipróbáltam az új monitort is! / Eizo S2431W / Mit is mondjak? Szédületes a képminőség, úgy, hogy amit old_artist küldött ICC profilt / 3870 X2 / ét tettem be alapértelmezettnek. Gyönyörű a kép! Észbontó színek, szédületes képminőség! Ámulok és bámulok. Ezt tudva, sokkal korábban kellett volna ilyen monitorra áldozni egy kis pénzmagot!

Remélem hamarosan sikerül a saját VGa-m hoz kalibráltatni, mert az alap beállításhoz mérten ez a "sima" profil is bődületes külömbséget hozott. Ebből kiindulva, bele sem merek gondolni milyen lesz, ha a saját karimra lesz kalibrálva! :K

Köszönet old_artist nak amiért " rábeszélt" erre a monitorra, és a segítségéért amit az ICC profil előállításában segédkezett! :R

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#962) old_artist válasza AMATŐR (#961) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hah! Üdvözlünk az EIZO-sok táborában! :C :R

Örülök, hogy nem csalódtál benne/bennem, használd a megelégedésed megnyutatására ezt a kiváló minőségű/képességű monitort! Nem fogsz csalódni benne, garantálom! :K

Jó és sok szép élményt vele vizuálisan!

(#963) DuracL válasza kleinguru (#959) üzenetére

DuracL
(kvázi-tag)

köszi elolvastam a tesztet egész szimpatikus , a G2400 mellett van már G2400WD is ,+5k az ára, a dinamikus kontraszt megér ennyit?:)
Na meg olvasgattam az élménybeszámolókat az Eizo monitoraitokról, ájj de megnézném a 2 monitort egymás mellett (megyek az Eizohoz lealkudok 50k-t az s2431w árából :P )

(#964) old_artist válasza DuracL (#963) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

A dinamikus kontrasztot soha se vedd figyelembe, mert az csak dinamikus és nem statikus! Sőt, néha ki is kell kapcsolni, mert nagyon zavaró a "remegő/rezgő" képe!

Ha le tudod alkudni, akkor szólj nekünk is, hogy hova kell mennünk alkudozni!

(#965) i are robot

i are robot
(senior tag)

Találtam egy tesztet 24"-os monitorokról. Hátha érdekel valakit. (Ha volt már, akkor elnézést. :B)

Kicsit rövid, de sok típust érint. Pár dolgot nem nagyon értek, de majd ha én csinálok ilyen tesztet, más szempontok szerint szelektálok. :)

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#966) AMATŐR válasza i are robot (#965) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Jó kis cikk, még nem láttam eddig!

(#967) old_artist válasza i are robot (#965) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, már láttam, s ha minden igaz, akkor nemsokára az asztalomon van/lesz ez az EIZO SX2461W monitor!

Igen, természetesen mindenki szempontjait azért nem lehet figyelembevenni. Látod, Te is más szempontok alapján tesztelnél!
Várjuk a teszteket, ha van már valami a tarsolyodban! :C

(#968) i are robot válasza old_artist (#967) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Igazából arra gondoltam, hogy az EIZO SX2461 kicsit kilóg a sorból, mármint hogy túl jó ebbe a tesztbe, szvsz a 2431-es passzolna inkább ide.

Ha lesz majd valami tapasztalatod az SX2461-esről, megosztod velünk? Kíváncsi lennék, mennyivel jobb a 2431-esnél.

Jah, remélhetőleg előbb-utóbb én is tudok majd valamit mutatni. :DD

(#969) old_artist válasza i are robot (#968) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hááát igen, eléggé kilóg a sorból, de ezt kérték tesztelésre ( ;) ), akkor meg is lett az eredménye, szvsz csak alternatívaként rakták be!

Már alig várom, hogy összejöjjön a biznisz! Mindenképpen megosztom Veletek erről a fantasztikus monitorról való "ismerkedésemet" (mintha még nem is találkoztam volna vele!)!
Az S2431W-hez képest, nem is összehasonlítási alap, mivel ez már a "nagyon professzionális" szintet üti! Láttam, s volt már a kezeim között (kalibráláskor), és csak szuper latinuszokban tudok róla írni, bár ettől is vannak még jobb EIZO-k is, meg BARCO-k, de szvsz az ára "bagó", ahhoz képest, amit ez tud! Bár én nem játékra és DVD+filmre fogom kimondottan használni, hanem munkaeszközöm lesz, de az említettekben sem lesz gond vele! :K

Várjuk, majd a tesztjeidet! :K

[ Szerkesztve ]

(#970) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Hello. Samsung 245b monitorom van. Tud valaki segiteni ebben?: nativ 1920x1200 felbontasban hasznalom. ha default beallitasokon hagyom, akkor szepen a kep kilog bal oldalon jobb oldalt meg ures fekete csik van. ekkor v-positionnal jobbra tolom, de kiderul hogy a kep szelesebb, mint a monitor. azutan atmeretezgetem, de a betuk elmosodnak stb. pl nem tudom megszamolni, itt hany l betu van: IIII. kb igy probalkoztam egy darabig, de megkerdeznem, valaki nemtud-e hasznalhato ertekeket adni, csak leirna hol milyen ertekeket mire allitsak, ha neki mukodik.
Koszonom

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#971) old_artist válasza divrapier (#970) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

DVI-n vagy D-sub-on használod? ... és ? Hz-en?
Elvileg ha DVI-n használod a natív felbontásban, akkor maga kell, hogy beállítsa, ha meg a D-sub-on, akkor neked kell beállítani!

(#972) divrapier válasza old_artist (#971) üzenetére

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

d-sub 70 Hz. Ja, meg vmiert dvi-n nem mukodik. ahol vettem a kabel meg a monitor is jo volt, tobb gepen probalva, nekem meg nem ment 88GT-vel. ugyhogy maradtam dsubnal, azzal nincs gond. de tenyleg, ez miert lehet?

(#973) old_artist válasza divrapier (#972) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Próbáld meg 60Hz-en, és meglátjuk utána, ha akkor is fenn áll a hiba!

(#974) old_artist válasza divrapier (#972) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

... és még ezeket is figyelembe kell/veheted az állítgatásoknál!

[ Szerkesztve ]

(#975) divrapier válasza old_artist (#974) üzenetére

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

ilyeeeeet!!! 60 Hz-en jo lett! Koszi szepen. a fene gondolta volna hogy ilyen is letezik :D
llllll meg a sok l betut is megtudom kulonboztetni
Koszi meg1x

(#976) old_artist válasza divrapier (#975) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Általában "csak ilyen létezik", majd minden LCD-TFT-nek 60Hz a legjobb!
Nincs mit!

[ Szerkesztve ]

(#977) janeko

janeko
(őstag)

Hali. Sikerült egy samsungos csókától 24"Wide monitort szereznem.. vannak infok róla a papíron amit adott, de nem nagyon értek ezekhez a monitorokhoz
Kérdés: Válaszidő(ms)(átlagos): 5 ms ez megfelelő játékra ? csak azért a játékot kérdezem mert tudom a többibe nem számít a válaszidő
Jah és valaki nem tudná mi ennek a monitornak a hivatalos neve? azon belül, hogy samsung :R

2*512mb 800mhz A-DATA ram eladó. olcsó

(#978) old_artist válasza janeko (#977) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az 5ms-os válaszidő már jó játékra is!
A monitor papírjából és esetleg a hátsó borításán lévő információból megtudhatod, hogy milyen a monitorod! :K
Ha leírod, ami ott található/olvasható, akkor még linkelek neten található bővebb információkat is róla!

[ Szerkesztve ]

(#979) janeko válasza old_artist (#978) üzenetére

janeko
(őstag)

sikerült megtalálni: Samsung Monitor-LCD 24" Syncmaster T240HD (WIDE, T-sorozat, 1920x1200, 10000:1 DC, 300cd/m2, 5ms, 160˚/160˚, analóg/DVI/HDMI, MagicBright3, MagicTune, Color Effect, fényes fekete)..
A monitor még nincs meg csak 15.én lesz meg :((

szerk: a leirás alapján ugyan az mint ami az én lapomon van.. hát majd meglátjuk

[ Szerkesztve ]

(#980) old_artist válasza janeko (#979) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Mennyiért szerezted/adták el Neked? Ha nem vagyok indiszkrét!

[ Szerkesztve ]

(#981) janeko válasza old_artist (#980) üzenetére

janeko
(őstag)

ment a privi

(#982) old_artist válasza janeko (#981) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Köszönöm, és szintén ment privi! :R

(#983) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Valaki tudna segíteni, hogy melyik 24" monitor a legolcsóbb ami pva paneles?!

Előre is köszönöm :R !

(#984) Alvin_ti4200 válasza kleinguru (#983) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Benq FP241W, 137 ezerért tudok Nekd hozni 3 év garival, számlával:R

(#985) old_artist válasza kleinguru (#983) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mire akarod használni - játék (film, stb....), vagy munkára? :F

(#986) kleinguru válasza old_artist (#985) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Játékra nem, film igen, és munkára is bár monitorozok tv-n:)!

(#987) kleinguru válasza Alvin_ti4200 (#984) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Akkor inkább ez, szerintem, de kövezzetek meg ha nincs iagazam :R !

Valamai olcsóbb kellene:)!

(#988) old_artist válasza kleinguru (#986) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz a Dell 2408WFP, 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panelos manapság a legolcsóbb (~130-135e) amit ajánlhatnék elég jó felszereltségével (csatlakoztathatóságával)!

Itt és itt olvashatsz róla bővebben, teszt esetleg itt és itt értékelhető!

Ha 22"-osban gondolkodnál, akkor nem lenne kétséges, hogy a lenovo L220xcW, ami a legutolsó linken is tesztelik, meg itt is a Yany írásában, ami FullHD és nagyon jó munkára és szinte mindenre!, ~80-90e Ft közötti árával nagyon kiváló alternatíva!

[ Szerkesztve ]

(#989) kleinguru válasza old_artist (#988) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

" akkor inkább ez" a linket elfelejtettem be írni... én is pont a dellre gondoltam:)!

A lenovonál nagyon pici a méret/pixel arány, az nem gáz?!

(#990) old_artist válasza kleinguru (#989) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Mostanság a rev.-esekkel kijavították/próbálják kijavítani az input-lag hibákat, ezért igy már nyerő lehet, meg az árával, hogy S-PVA-s!

A lenovo (jelenleg is rendelkezek egy ilyennel), ha sokat laptopozol, akkor nem vészes a méret/pixel arány, és elég hamar meg is lehet szokni, engem már nem is zavar. Tulajdonképpen a fiam monitorja, ő szokott rajta "ügyködni", de semmire sem cserélné (most, hogy mondja), szerinte - mindenre ideális (számtech iskolába jár)!

(#991) i are robot válasza old_artist (#988) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Eddig ez a legrészletesebb Dell 2408-as teszt, amit láttam: http://monitortest.blogspot.com/ Igaz, nem mai (márciusi), azóta lehet hogy javítottak pár dolgot, de elég sokmindenre kitér.

[ Szerkesztve ]

(#992) kleinguru válasza i are robot (#991) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Big thx :R !

Ez: "4:3 format games are displayed without distortion.
Depending on the content being displayed, 1:1 and Aspect modes may help to some extent but not always. We’ll see it soon."

És ez: "Taking in consideration technologies and features currently in demand, remembering that we get what we pay for, by far, I would recommend the Dell 2408 as a choice #1 within this price&quality level."

Mit jelent, nem nagyon tudok angolul:)!

Előre is köszike:)!

(#993) old_artist válasza i are robot (#991) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Gratula a teszt megtalálásáért, elég/igen részletes és nagyon jó teszt! :C

[ Szerkesztve ]

(#994) T.Peter

T.Peter
(senior tag)

Sziasztok.
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek egy monitor (1920x1200-as felbontású 24"-es például, gondolom itt már elég nagy mértékben megnyilvánul a különbség) képét mennyire rondítja le a d-sub bemenet? Mennyivel rosszabb, mint a dvi?
Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést, de nem találtam meg neki a legmegfelelőbb topikot.

(#995) kleinguru válasza T.Peter (#994) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Típustól függ, de általában nagyon, már amennyire én tudom!

(#996) T.Peter válasza kleinguru (#995) üzenetére

T.Peter
(senior tag)

Nem tudom mennyire nagy a különbség, mert még nem láttam élőben ugyanolyan monitort d-sub, és dvi bemenettel is.

(#997) T.Peter válasza T.Peter (#994) üzenetére

T.Peter
(senior tag)

Lenne még egy kérdésem, ehhez kapcsolódóan. A benq g2400wa, vagy az acer x243w a jobb? A specifikációkban megegyeznek, de az acerről nem találtam tesztet, csak a benqról, és ezért nem tudom összehasonlítani. Élőben pedig az acert láttam, és a benqt nem.

(#998) H.Roland válasza old_artist (#990) üzenetére

H.Roland
(fanatikus tag)

Old Artist! Te eléggé képben vagy az Eizo monitorok terén.
Három kérdésem van az S2431W-vel kapcsolatban.
1. Hol lehet legolcsóbban beszerezni Magyarországon?
200 alatt nemigen láttam google-on keresve.
2. Milyen pixelhiba-garancia van rá? Cserélnek egy pixel-, ill. subpixel-hibára?
3. A tesztek szerin az S-PVA paneles monitorok input lagja a legnagyobb.
Ez mennyire észrevehető játékoknál ezen a monitoron?

Minden relatív.

(#999) i are robot válasza H.Roland (#998) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Brekk, Hexaa, Senorg

(#1000) AMATŐR válasza H.Roland (#998) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

2. Nem cserélnek, erre sajnos nem vonatkozik a 3 napos pixel gari! :(
3. Én kifejezetten játékra vettem a monitort, tökéletes ! :K

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.