Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#901) AMATŐR válasza GuMipOkE (#900) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Így jártam! :O

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#902) GuMipOkE válasza AMATŐR (#901) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Feltéve, ha két ATI kártya között DVI-on kiadott képminőségében van szignifikáns eltérés... ;)

Riszpekt

(#903) old_artist válasza AMATŐR (#891) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Már csak szerda du.-ig kell a kalibrációs értékekre várni, ha minden igaz!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#904) old_artist válasza AMATŐR (#899) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, akarunk segíteni, és szvsz 48xx-re lesz a kalibrálás! Nyugi! ;)

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#905) GuMipOkE válasza AMATŐR (#891) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Beszéltem Hexaa-val és egyeztettem Old Artist kollégával is, és úgy néz ki, hogy csütörtökön lesz a kalibrálás a 2600XT vga-mra.

A kalibrálási eredményeket feltesszük ide is, hogy némi támpontot kapjatok a főbb értékek szemre történő beállításához. Az Ati 2000-res és 3000-res (és így a 4000-res) sorozata között van némi megjelenítésbeli különbség, ezért egy az egyben nem biztos hogy tökéletes eredményt fog adni az adatok átvétele, de finomítva a támpontok hasznosak lehetnek nektek.

De ha valaki vesz nekem egy 4850-es VGA-t, akkor rákalibráljuk a monitort Hexaa 4870-esére... ;)

Riszpekt

(#906) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

old_artist és GuMipOkE nak is köszönet, hogy segíteni próbáltok egy egyszerű halandónak! :R

(#907) bozont

bozont
(PH! addikt)

Amúgy az S2431W és a HD2441W elektronikája között van valami lényegesebb különbség? Erről még nem találtam sok infót.

(#908) old_artist válasza AMATŐR (#906) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, csak egy egyszerű halandó tud egy egyszerű halandón segíteni!

(#909) old_artist válasza bozont (#907) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Tulajdonképpen a HD2441W elektronikája szvsz már csak a HD miatt sem lehet rosszab, sőt szerintem egy fejlesztett elektronika bújhat meg az EIZO verhetetlen vezérlőpanelja alatt!
Egyébként, konkrétan mire gondoltál!

(#910) bozont válasza bozont (#907) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Gondolok itt, mondjuk hogy a HD-ban van-e valami olyan képjavító elektronika filmekhez ami az S verzióban nincs, meg ilyesmi.

mod.: Igazából még mindig nem döntöttem a kettő közül, és ha filmek terén sincs sok különbség a közöttük, nem biztos hogy megéri nekem azt a plusz pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#911) old_artist válasza bozont (#910) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha csak a kezelő-szervén található csúszósávot és szenzorgombokat nézzük, és a kép a képben funkciót, és a kontúr erősítőt, akkor biztos, hogy hozá lett nyúlva az elektronikához is! Ezt már láttad?

mod: a "csak" link valahogy nem jön elő!

[ Szerkesztve ]

(#912) old_artist válasza bozont (#910) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, van képjavító elektronika, és ha a HD2441W-nek is a flash-ét is megnézed, akkor kimondottan megéri az a "kis" pluszt, amivel többet szolgáltat kimondottan játékoknál és filmezésnél!

[ Szerkesztve ]

(#913) bozont válasza old_artist (#912) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Végignézegettem a dolgokat, nem rossz, bár azt nem mondanám hogy ezek után könnyű szívvel adok ki érte ennyit (mondjuk ugyanez igaz az S2431-re is :D ), de jó lesz ez. Ha már egyszer monitort veszek lehetőleg minél többet tudjon, hiszen nem fél évre lesz.

(#914) old_artist válasza bozont (#913) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, mindenképpen megfontolás tárgyává teszi a dolgokat, hogy egy monitort ne egy évre, sőt kettőre tervezzünk. Nem hiába ad az EIZO 5 év világgaranciát monitoraira! :K

Nézd meg a régebbi EIZO-kat, hogy mennyire keresik, szinte elkapkodják a régi CRT típusokat, mert még ma is színhűségileg nagyon is megállják a helyüket, kimondottan a grafikusok körében!

(#915) AMATŐR válasza old_artist (#903) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Történt már valami előrelépés a dologban?

(#916) old_artist válasza AMATŐR (#915) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, történni fog, holnap találka a Hexaa-nál 10 után > kalibrálás > és jönnek (mihelyst hazaérek) az adatok is - mindenkinek! :K

(#917) AMATŐR válasza old_artist (#916) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Isten vagy !
Remélem 4870 es eredményt is kapunk!

(#918) old_artist válasza AMATŐR (#917) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha ott lesz a Hexaa gépe is a 48xx-es kártyájával, akkor "csak nektek, csak most" bekalibrálom arra is a GuMipOkE monitorával/monitorját, (ha megengedi, de miért is ne engedné?), és már 2 kalibrációs eredményből lehet egy átlagot képezni - is! :K

Jók a smileyk - röhögtem is egy sort rajtuk!

(#919) AMATŐR válasza old_artist (#918) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Úgy legyen!

(#920) old_artist válasza AMATŐR (#919) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha minden igaz, úgy lesz, rajtam nem múlik - örömötökre! :C

(#921) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Azt hiszem rajtam sem fog múlni, de azért nyugtával dicsérjük a napot... ;) :D

Riszpekt

(#922) old_artist válasza GuMipOkE (#921) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Köszönjük, a többiek nevében is (csak hirtelen ötletből, és lehetőségként említettem), hogy a Hexaa VGA-jával is megoldhatnánk a többieknek is egy hozzávetőleges eredményt! :R

(#923) NFree válasza szeva000 (#892) üzenetére

NFree
(őstag)

Köszi a válszat úgy néz akkor ő lessz a nyerő :R

GuMipOkE : sajnos azt már nem engedhetem meg magamnak de köszi

Kell ezt a monitort kalibráltatni vagy jó lessz nekem alapon is?(nem értek hozzá)

[ Szerkesztve ]

(#924) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Üdv azoknak, akik EIZO FlexScan S2431W-vel rendelkeznek!

GuMipOkE - Hexaa-nál jó áron vásárolt monitorján elvégeztem a hardveres kalibrálást, amit két VGA kártyára is elkészítettünk, s amit közreadunk azoknak, akik ilyen monitorral rendelkeznek!

:F Viszont felhívnám a figyelmet, hogy ezek az értékek/kalibrálás csak és kimondottan az adott GuMipOkE monitorára érvényesek, tehát ezek csak (valaki monitorján) egy alap beállításokat, egy alap kiindulópontot képeznek/képezhetnek - más kijelzőjén! :F

EIZO S2431W_Radeon HD 2600XT (Sapphire) VGA kártyával:
Fényerő: 50%
Kontraszt: 50%
R: 91%
G: 91%
B: 89%

EIZO S2431W_Radeon HD 3870x2 (MSI) VGA kártyával:
Fényerő: 50%
Kontraszt: 50%
R: 94%
G: 95%
B: 93%

Ha valakit érdekel a kalibrálás előtti és utáni report, és az ICC profil, amit a "C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color\" könyvtárba berakva aktivizálhatunk a "dektop" jobb egérgomb>Properties>Setting>Advanced>Color Management>Add>megkeresni az icc profilt (mint előbb írtam, arról a helyről), és hozzáadva a Color profilt>megjelenik>egérrel kijelölni (kiszürküljön) az új icc profil >Set As Default>OK gomb megnyomásával már aktivizáltad is a kalibrációt! - és Kikapcsolva>Restart a gépet!
- annak mail-ben elküldöm! :K

[ Szerkesztve ]

(#925) old_artist válasza AMATŐR (#919) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Küldtem pü-t!!! :C és mailt a kalibrált adatokkal! :Y

(#926) GuMipOkE válasza old_artist (#924) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Így van. :)

Annyi kiegészítésem van a dologhoz, hogy a 2600XT-hez 30%-os fényerővel lett bekalibrálva az EIZO.
Egyébként nagyon jól sikerült a bekalibrálás, mert az átlagos deltaE érték 0.4 lett a 2600XT-n. A maximális is 0.8-nál megállt.

Amúgy meg aki teheti, kalibráltasson egyet Old_Artisttal, mert akkor lesznek a legjobb színei... ;)
Köszönet neki még1x!

Riszpekt

(#927) AMATŐR válasza old_artist (#925) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Köszönöm, a hasonló monitorral rendelkezők nevében is! :C

(#928) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Egy röpke élménybeszámoló:

Az EIZO S2431W formatervére nem kissé valamiféle japán neo-kubista irányzat hathatott. Megjelenése szögletes, egyszerű, letisztult, talán kicsit minimalista.
Ami biztos, hogy jó eséllyel nem a design lesz az, ami miatt ezt a teremtményt a vásárló kinézi magának (kivéve, ha ez bejön a kedves vásárlónak), annál inkább a belső tartalom.
A monitor "hagyományos" talppal érkezett, nem az agyondicsért EZ-UP-os változattal. Ennek ellenére könnyen megfelelő pozícióba tudtam állítani, amivel sikerült az elvárásaimnak tökéletesen megfelelni. :D

Belső: kiváló színek, teljesen jó betekintési szögek, és nagyon jó kontraszt jellemzi. Kalibrálás után érdemes igényesebb fotókat nézegetni rajta, szemetgyönyörködtető... :)
Pixelhiba nincs, bár a bal felső sarokban a legszélén van egy gyengélkedő pixel, aminek valamivel kisebb a fényereje a többihez képest. Egyáltalán nem zavaró, csak a szintetikus tesztek alatt sikerült kiszúrni.

A szokásos szintetikus teszteket lefuttatva semmi hibát nem tapasztaltam. A különböző kontrasztos tesztmintákat nézve semmi "képfutásos" hibát nem sikerült kiszúrni (mint pl a Dell 2407wfp-nél). Azt mutatja, amit kell. :)

Csináltam inputlag-tesztet is, és összeeresztettem az EIZO S2431W (ugye LCD) és az LG F900B (CRT) monitoromat.

Az eredmény pedig stabil 31ms-os késést mutat az LCD terhére. Megnéztem a 2 kimenetet felcserélve is, de hajszálra ugyanolyan eredményt kaptam (Sapphire 2600XT).

Játékok alatt még nem volt alkalmam érdemben tesztelni, talán gyengusz is hozzá a VGA-m, de majd a kollégák leírják tapasztalataikat. :)

Eddigiek után: teljesen elégedett vagyok vele, azt hozta, amit el lehet várni tőle... :)

Üdv.:g

Riszpekt

(#929) old_artist válasza GuMipOkE (#928) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Üdvözlünk az EIZO-sok táborában! :C :R

Én valahogy úgy jellemezném a monitort, hogy valami "neo-minimalista", letisztultan kreatív monitor, "maximilista" teljesítménnyel és színtérrel/belső tartalommal - kategóriájában!

A PixPerAn teszttel is végezhetsz összehasonlítást a CRT vs. LCD-TFT monitorok között. :F

Eredményekben gazdag monitorozást kívánunk a készülékhez! :C

(#930) GuMipOkE válasza old_artist (#929) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Köszi! :C

A PixPerAn-t nézegettem, és a várt eredményt hozta. CRT-nél semmi utánhúzás (miért is lenne), az EIZO-nál meg az amit a PH-s teszteknél is demonstráltak. Sztem elfogadható.

Riszpekt

(#931) old_artist válasza GuMipOkE (#930) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, elfogadható egy CRT-vel szemben, különösen köszönhető az EIZO overdrive technológiájánal és a 6ms g2g-nek is!

(#932) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Sziasztok lenne egy bugyuta kérdésem...

Mit szóltok ehhez a monitorhoz?!

Philips 240BW8EB

Nekem az lenne vele a célom, hogy minnél nagyobb legyen ( Adobe premier, photoshop, encore stb használnám ) és persze a lehető legolcsóbb is... ( 59.990,- Huf Edigital )

Színhelyesség annyira nem para... ( úgyis monitorozok tvre kamerán keresztül ) DVI van rajta
kinézetre sem csúnya ( bár ez szubjektív )

Szerintetek?!

Köszi előre is a segítséget :R !

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#933) noncsika válasza kleinguru (#932) üzenetére

noncsika
(kvázi-tag)

engem is pont ez a monitor érdekelne! ha valaki tud róla mondani valamit..ne tartsa magában :) köszi

(#934) MichaelSD válasza MichaelSD (#44) üzenetére

MichaelSD
(őstag)

Senki?

Van 24''-es monitorokból olyan aminek ''fényes'' a fületete?
Mint a Sony X-black monitorai anno.

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#935) old_artist válasza kleinguru (#932) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz ennyi pénzért még próbára is megéri megvenni, sőt még 72 órás pixel/sub-pixel garancia is van rá, szinte hihetetlen!
Bár a látószöge egy kicsit elbizonytalanít (160º/160º) ilyen nagy képernyőnél!

Bár az Adobe programok használatához egy "kicsit" húzódzkodnék, mert egy TN panelos sohasem fogja elérni egy *VA panelos színterét, de mint írtad, Neked a színhelyesség nem számít - úgy legyen! :)
Ha esetleg be-kalibráltatod, akkor van egy kis esélyed a színhelyességre! :K

(#936) mm00 válasza old_artist (#935) üzenetére

mm00
(fanatikus tag)

[link]
Ezen teszt alapján mi a véleményed erről a 24" os philips monitorról?
Text rendering legrosszabb ereménye kicsit elbizonytalanít :)

(#937) old_artist válasza mm00 (#936) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Mivel én (őszíntén) elég elfogult vagyok a *VA-s panelú monitorokkal, ezért nem kétséges a válaszom, de megpróbálkozok a kompromisszumra!

Hát lehetne jobb, de egy kalibrálással nagyon sok esély van a jobb színvilágra, amint láttad Te is a linken!
Igen, a text az katasztrófális, meg az utánhúzás se valami szép! Kíváncsi lennék a bevilágítására is azért igy 24"-ban, elég nagy lehet!
Egyedül csak az árával és a pixel garanciájával tudnák meghódítani a vásárlói réteget és a szolgáltatásaival - esetleg!

(#938) mm00 válasza old_artist (#937) üzenetére

mm00
(fanatikus tag)

Szóval 60k ért érdemesebb lenne egy 22"-ost vennni?

Főleg szöveg(programozás), film, némi játékra kell.

[ Szerkesztve ]

(#939) old_artist válasza mm00 (#938) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz igen, a 22"-osok valahogy jobban kiforrottabbak szerintem technológiailag! De...

(#940) prohardver27

prohardver27
(tag)

Az Asus MK221H kivül van még olyan monitor amelyiken van webkamera és HDMI bemenet? :F

(#941) kleinguru válasza old_artist (#935) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Köszönöm szépen a választ.

Nem nagyon tudok angolul ( egyáltalán ), de nekem úgy tűnik az összehasonlító grafikonból, hogy kalibrálatlanul helyesebbek a philips színei mint a samué:)!

Bár az ár és a pixelgarancia az tényleg tök olcsó, nem beszélve az 1920x1200-as felbontásról ( játékra nem akarom használni ).

Különben, ha 22"-ost vennék melyiket ajánlanád?! Láttam Hanns G-t 43ért szintén 3 nap pixel garival...

(#942) old_artist válasza kleinguru (#941) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A HannsG (43e) monitorokkal még nem volt szerencsém, de szvsz a Philipsnek jobb a háttérvilágítása (nem túl sötét a képe), jobb a színhűsége, jobb a szövegmegjelenítése és jobb a bevilágítása, viszont rosszabb a betekintési szöge!

Az az igazság, hogy nem nagyon mérvadó a kalibrálatlan meg más grafikonok, mivel a gyárból lekerülő szalagokról elképesztően vegyes beállításokkal küldik a kereskedőkhöz a monitorokat, amiket mindenképpen otthon utánállítást követelnek, sőt a színhelyességet is hardveres kalibrálással lehet életszerűbbé tenni!

szvsz helyedben a Philipset tekinteném vásárlási alapnak!

(#943) mm00 válasza kleinguru (#941) üzenetére

mm00
(fanatikus tag)

[link]

Egész jó értékelést kapott a Philips, de amit teszteltek az szerintem régebbi verzió. 16MS van a tesztben feltüntve.

(#944) mm00

mm00
(fanatikus tag)

Hupsz, az a vicc tegnap beszéltem velük és mondták, hogy 2 hét alatt jönne meg a monitor, ma már levették a listáról is...

Ennyit a Best buy ról!

(#945) kleinguru válasza mm00 (#944) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Miért vették le?!

F*sz ki van, pedig best buy az tuti... :W

[ Szerkesztve ]

(#946) mm00 válasza kleinguru (#945) üzenetére

mm00
(fanatikus tag)

beszéltem ma is veluk... gyártó beszuntette a forgalmazását.

(#947) kleinguru válasza mm00 (#946) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

b*szák meg, pedig tuti vétel lett volna... :W

22-esben mit ajánlanátok 50K alatt?!

(#948) donpeter84

donpeter84
(újonc)

Ilyet látott már valaki élőben?
HP LP2475w

(#949) old_artist válasza donpeter84 (#948) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Itt esetleg olvashatsz a kisöccséről!
Ha jól tudom, akkor a HP LP2475W csak szeptember közepétől kerül forgalomba (igen, itt olvasható is), és amíg elkerül hozzánk is a kiskerekbe, az még egy hónap - vagy talán több is!

(#950) szeva000 válasza donpeter84 (#948) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Jah,én láttam az osztrákoknál.Csak megnézni tudtam,éppen ment 1db mutatóba,de szerintem bőven megéri azt az 500eurot amennyiért kint adták.Ha jól emlékszem kint annyi volt.Még én is agyalok a másik gép mellé egy 24"-os monitoron és lehet ez lesz belőle a végén.Vagy egy Eizo S2431W vagy egy Belinea 2485S1W.Még kérdőjeles,mert lehet az eizo árkülönbségén inkább egy kalibrálókészüléket veszek

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.