Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#851) kohi

kohi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

22" kategóriában miket érdemes nézegni?

(#852) old_artist válasza tomi0405 (#849) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hát igen, elég drágák a műszerek és a hozzá tatozó szoftverek. Már vagy négy-öt éve járok kalibrálgatni monitorokat, és hát eddig nem volt olyan "vizuális szemlélődő", aki megkérdőjelezte volna a kijelző kalibrálás utáni színvilágát, sőt egyenesen megdöbbentek/megdöbbennek, hogy mit is lehet még egy "gagyi" monitorból is kihozni! :K
Aki még nem tapasztalta, az nem tudja, hogy mit veszít a kijelzők színterének az úgymond "tökéletesítésével"! Olyan színvilágot lehet megteremteni kalibrálással, amit elképzelhetetlennek tart az ember szabad szemmel! :R

pü.-ben megírom a kalibrálással kapcsolatos dolgokat és egyeztetünk!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#853) old_artist válasza GuMipOkE (#850) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!
Hogy eloszlassam a kíváncsiságodat, küldtem egy pü.-t. :F
Hol veszed a monitorodat?

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#854) old_artist válasza kohi (#851) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ehhez elég sok adatot kell megírnod, hogy pl. - mire fogod használni (games, DVD, film vagy képfeldolgozés és grafika)? :F

(#855) kohi válasza old_artist (#854) üzenetére

kohi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

munka, internet, kevés játék és grafika meg egy kis családi videó konvertálgatás stb. :)

(#856) GuMipOkE válasza old_artist (#853) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Pü-t megkaptam, válaszoltam is.

Az S2431W beszerzést Hexaa intézi nekem. :)

[ Szerkesztve ]

Riszpekt

(#857) old_artist válasza kohi (#855) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Nem akarok túrkálni a zsebedbe, de anyagilag mennyit szánnál rá, tól-ig bruttó? :F

(#858) old_artist válasza GuMipOkE (#856) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

OK! szintén ment pü.

A Hexaa nagyon korrekt, megbízható rendes kereskedő.
Jó választás volt, meg az S2431W is!!! :C

(#859) kohi válasza old_artist (#857) üzenetére

kohi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

100 körül de érdekel tól -ig egy metszet ha van hozzá kedved és időd :)
egyébként köszi.

[ Szerkesztve ]

(#860) tomi0405 válasza kohi (#859) üzenetére

tomi0405
(újonc)

Azért ennyire ne használjuk már ki szegény old_artist-ot :D :D
Ha 100e körül nézelődsz akkor én az eizo S2201W-t nézném meg a helyedben kb 115e
http://www.eizomonitor.hu/pool/spec/hu_S2201W.pdf
De ha rám hallgatsz spórolsz még egy kis pénzt és veszel egy eizo S2231W-t ez már s-pva paneles... http://www.argep.hu/main.asp?suche=S2231W
Vagy dell 2208 sem lehet rossz. 76200ft
Itt tudsz még válogatni: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-827-38

Üdv

(#861) old_artist válasza tomi0405 (#860) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hát, azért írok egy "pici" kiegészítést!!!

Az EIZO S2201W nagyon jó kis TN-es választás, viszont a Hexaa-nál már ~br.100e-ért megkapod! :K

Az EIZO S2231W-vel kapcsolatban egyetértek, hogy még egy "picit" hozzáteszel anyagilag, és kapsz egy nagyon-nagyon kiváló, sőt S-PVA paneles monitort, ami szinte majd minden megoldásra kiváló, viszont itt is szintén ajánlanám a PH-s kereskedő Hexaa-t, akinél ~br.135e-ért megkapod! :C

A Dellel kapcsolatban viszont kicsit kételkednék a megvásárlása miatt, mert elég nagy az inpu-lag-ja, és nagyon figyelni kell a pixel hibákra! :(

Jó alternatíva lehet még a lenovo L220xW monitor, ami szintén S-PVA paneles, viszont FullHD-s készülék, ami nagyot nyomhat a latba, sőt br.87-95e Ft között már meg lahet kapni, sőt, hogy elég sok pixel hibás készülék van belőle a kereskedőknél, nagyon ajánlanám a Brekk-et, aki pixel hibára tesztelve kis felárral br.95e-ért árusítja! Igazi BestBuy a maga 22"-os mezőnyében! :K

Ah, most nézem, hogy ezt Kohi-nak akartam írni, bocs!

[ Szerkesztve ]

(#862) rogan85

rogan85
(kvázi-tag)

Tanácsot kérnék tőletek 24"-os monitor ügyben. Ma voltam Saturnban és látva h már 80-100e körül is lehet venni ekkora monitorokat gondoltam beruházok egyre köv hónapban. Elsőként itt kezdtem utána nézni a dolgoknak de látva hogy itt milyen árak röpködnek kicsit elbizonytalanodtam.

Tudnátok ajánlani egy ilyen monitort 100-150K (nagyon max 150K)-ért?

Sokat játszom ezért fontos hogy ott jól teljesítsen a monitor. Ezen kívül főleg sorozatokat nézek, néha-néha befigyel 1-1 dvd is.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

Core2 duo 6400@3,2Ghz, 2x1Gb Kingmax Mars 1066, Radeon 4870, Gigabyte-965p-s3, 400W Chieftec

(#863) GuMipOkE válasza rogan85 (#862) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hát sztem ebben az árban 24"-os Dell-t kaphatsz, de az játékra nem jó, és egyéb kérdésekben is hagy kívánnivalót magaután. Az előző hsz-ben egy 22"-os EIZO-t ajánl Old_Artist, ami viszont mindenre megfelelő. 24"-ban sztem nem találsz az ár keretein belül minőségi monitort.

De majd a többiek kijavítanak engem, ha szükséges. :)

Riszpekt

(#864) old_artist válasza rogan85 (#862) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

MInt írta a GuMipOkE, szvsz is a #861 hsz.-at nézd meg, nézd át!

Mint írtad, jót és jól teljesítő monitort akarsz, akkor szvsz ezek közül válassz!!! :K
Egyikben sem fogsz csalódni!

[ Szerkesztve ]

(#865) MegalodonS válasza old_artist (#861) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Dell inputlag most viccelsz?

[ Szerkesztve ]

(#866) MegalodonS válasza GuMipOkE (#863) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Dell-t kaphatsz, de az játékra nem jó Most Te is viccelsz ugye ???

En csak jatekra hasznalom es ultra jo a Dell!!! ne irj olyat, amit meg nem lattal es nem hasznaltal.Elarulok neked valamit a Dell az egyik legjobb monitor!

(#867) jer1cho válasza MegalodonS (#866) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokan az InputLag miatt mondják ezt. Mivel szeptemberbe 2408-at veszek, elég sok videót megnéztem erről. Valóban ki lehet szúrni az inputlagot, ha:
-külön ezt teszteled
-játékről készült videót rohadtul belassítasz
Nézem a videókat, és szabad szemmel még egy pörgős FPS-nél sem láttam. Bár lehet én vagyok a vak...

Ezt érdemes megnézni. Én nem látok SEMMI különbséget a két moncsi között, pedig itt játszanak rajta. Itt viszont látszik, mert direkt ezt figyelik. Most döntse el mindenki, hogy mire kell a moncsi. Én nem fogok 2 eltérő monitoron egyszerre játszani, úgyhogy nekem tökéletesen megfelel, és az ilyen hsz-ek, mint MegalodonS-é is megerősít benne.

(#868) GuMipOkE válasza MegalodonS (#866) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Sorry, személyesen csak a 2407wfp-t volt alkalmam kipróbálni, és az nem győzött meg, igaz nem a játékokban nyújtott teljesítménye miatt. Ez a teszt leírja viszont, hogy játékok alatt mi a helyzet.
Hogy a 2408 és 2409 miben változott, azt nem tudom, de biztos csak a javára tudott... :P ;)

Riszpekt

(#869) MegalodonS válasza jer1cho (#867) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Tudod az a baj hogy az szivesen megkerdeznem az embereket,hogy hanyan hasznaltak mar, vagy egyaltalan hanyan lattak a tube videon kivul 24" Dell monitort!
{elmondom neked nagyon kevesen)

Konnyu ugy fikazni, hogy igy meg ugy teszt, meg video,konyorgom probaljak ki nezzek meg es utana mondjanak valamit rola.
Sok sok nagyon elegedett ember hasznal dellt be is lehetne linkelni de minek itt ugy is mindenki egy tube videonak hisz es nem a valosagnak.

En 1eve hasznalom a dell 24" tft jatekra, netre, dvdre, de a tobbiek ugy sem hiszik el nekem ,inkabb annak hisznek akinek 19" van az asztalan es soha nem latott es hasznalt egyetlen 24" tft-t !

(#870) AMATŐR válasza GuMipOkE (#868) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

GuMipOkE: Nekem tegnap jött meg a moncsim Eizo S2431W.
Sajnos nincs VGA karim / kölcsön kaptam egyet, 1 napra a teszt erejéig / így kb. 6 órát tudtam csak nyúzni az új szerzeményt.

A színek... észbontóak. A belátási szög hihetetlen nagy az előző TN panelos 2232BW monitoromhoz képest. A filmek.... egyszerűen fantasztikusak.

Nekem a játék is igen fontos, így 2 játékot próbáltam ki rajta COD4 ill. Crysis. Semmilyen külömbséget nem láttam sebességben a régi 2ms os monitorhoz képest. Így játékra is kiváló!

Most itt áll az aztalon és várja a 4870X2 megjelenését! :K

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#871) GuMipOkE válasza AMATŐR (#870) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Királyság! :C
Nekem előreláthatóan jövőhét közepére érkezik, és Old_Artist vállalkozott, hogy bekalibrálja nekem a kicsikét. Azt még nem tudjuk, hogy mikor és hol, de jövőhéten okosabbak leszünk. ;)

A terv meg az, hogy a kalibrálási eredményeket közzétesszük itt, hogy az S2431W tulajoknak adjunk némi támpontot a beállításhoz. Persze az igazi, ha mindenki bekalibráltatja a sajátját, de ezt nem mindenki tudja megoldani...

Riszpekt

(#872) AMATŐR válasza GuMipOkE (#871) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ott ahol a kalibrálást végzitek, az illetőnek 4870 es karija van, így az értékek számomra szinte hitelesek lesznek. Beszéltem már Old_Artist-al , a témával kapcsolatban! :K

(#873) GuMipOkE válasza AMATŐR (#872) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Ha minden igaz, akkor igen, és az nekem is megfelelő lesz. Mert lehet hogy még ősszel befigyel egy 4850-es, ha minden jól megy...

Riszpekt

(#874) rogan85

rogan85
(kvázi-tag)

A dell a maga 135e árával nem tűnik rossz választásnak. Megnéztem a 2 linkelt videót és cod4 közben tényleg nem lehet észrevenni a különbséget.
A másik teszt viszont kicsit elbizonytalanít. Sztem ki fogom próbálni ha van rá lehetőségem, hogy lehet-e érzékelni az input lagot controll monitor nélkül is.

Még azon is gondolkozok hogy elegendő lenne-e egy 22"-os monitor.
Úgy látom ennek az ára kedvezőbb annyival h ne kelljen kompromisszumot kötnöm.

Szerencsére még van időm dönteni, szóval még nézelődök.

Core2 duo 6400@3,2Ghz, 2x1Gb Kingmax Mars 1066, Radeon 4870, Gigabyte-965p-s3, 400W Chieftec

(#875) GuMipOkE válasza rogan85 (#874) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Inputlag szinte minden tft monitornál van, csak a Dell 2407wfp-nél ez az érték kb 45ms környékén és afölött van, addig mondjuk az eizo-nál kb 25ms körül van. Ez amúgy csak FPS játékoknál tud zavaró lenni. A dolgot az tetézi, hogy a 2407-nél az overdrive nem működik valami jól, és azt mondják, hogy jobb lenne ha ki lehetne kapcsolni ezt a funkciót ezen a monitoron... :U
Persze érdemes lenne valami igényesebb tesztet összevadászni a 2408-asról is, hogy mennyit sikerült az elődmodellhez képest javítani rajta. Ugyan nem 24"-os, de viszonyításképpen a Dell 2709W-ről van a prad.de-n részletesebb teszt is. Elég jól vizsgázott a monitor, viszont tartósan 47ms körüli az inputlagja. Szvsz ~35ms és ez alatt annyira nem lenne vészes, de ez kicsit sok FPSekhez.

Riszpekt

(#876) old_artist válasza GuMipOkE (#875) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Láttam a vitát a Dell InputLag-járól, és hát amit leírtál, az nagyon is igaz! Eddig 4 helyen voltam kalibrálni a Delleket (a 2408-at is), és bizony nincsennek megelégedve a tulajok az InputLag miatt, sőt az egyik kliens vissza is vitte, és a csere készülékkel sincs megelégedve, s ő mondta, hogy külföldi oldalakon annyira kétségbe vannak esve a Dell tulajok, hogy ha nem javítanak a monitoron valamit (rev.), akkor tömegesen fogják visszavinni a monitorokat. :F
Az "overdrive" technológiáról meg csak annyit, hogy ez az EIZO fejlesztése, s bárhogy próbálkoznak az "ellenfelek", nem fogják még megközelíteni sem az ő technológiájukat, és az EIZO ezzel uralni tudja a piacot - tán' ezért! ;)

(#877) wmarci válasza AMATŐR (#870) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Képet nyomathatál, ha ven kedved. ;)

(#878) Kakumix válasza rogan85 (#874) üzenetére

Kakumix
(senior tag)

Szia!

Én láttam COD4 alatt is a különbséget, talán a sok évnyi FPS-ezés miatt, de a lényeg az, hogy FPS-ben online játszol akkor lehet, hogy már halott is vagy mire meglátod az ellenfelet. Ez igaz CRT vs TFT-re és igaz lehet egy nagy inputlag-os (DELL vagy más) monitornál is.
Szóval az, hogy a képen nem látsz semmit rosszat miközben játszol az nem azt jelenti, hogy olyan eredményesen is játszol! Játék közben nem egyszer döntő az, ha valakinek a netje 20ms-sel kisebb ping-et produkál, pedig az nagyon kevés idő, de erre jön még rá az inputlag is.

Persze ez nem számít, ha tudsz úgy játszani hogy csak nagyon (nagyon) ritkán vagy első :) Én egy csöppet ideges lennék úgy tapasztaltam.

Legyen szép napod!

(#879) AMATŐR válasza wmarci (#877) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Arra gondolsz, hogy a monitort fotozzam le? :U Egyelőre másról nem tudok képet küldeni, mert csak a jövő héten lesz meg a VGa-m!

(#880) szeva000

szeva000
(PH! addikt)

Huuu.ma láttam az ismerősünknél egy Belinea 2485 S1W-t...egyszerűen qrva jó!A fekete az fekete,a színei csodásak,Gyorsan kipróbáltan rajta a cod-t,ott sem találtam kivetnivalót benne:)
Csak azoknak ajánlom,akik a Dell moncsin agyalnak,mert úgy tudom kb 1árban vannak.Egyértelműen tuti vétel sztem.

[ Szerkesztve ]

(#881) wmarci válasza AMATŐR (#879) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Igen... ;) Arra gondoltam.

(#882) rogan85

rogan85
(kvázi-tag)

Ha már az input lagnál tartunk, egy 19"-os átlagos tft-nél ez hány ms?

(#883) AMATŐR válasza wmarci (#881) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Gyorsba csináltam pár képet a telómmal, de a fények... nem az igazi.

[link]
[link]
[link]
[link]

(#884) wmarci válasza AMATŐR (#883) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Nagyon über. ;) Köszi a képeket.

(#885) old_artist válasza AMATŐR (#883) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hát, ehhez nagyon gratulálni lehet! Szép és elegáns a "kicsike"!
Esetleg a csatlakozásokról is felrakhatsz képet, hogy lássa más is!

(#886) tomi0405

tomi0405
(újonc)

Üdv!

Nekem is megjött az Eizo-m S2431W.
Írok egy kis beszámolót józan paraszti megfigyelések alapján az eddigi tapasztalataimról.
Mivel nem vagyok szakértő ezért idézni fogok egy hozzáértő,segítőkész kollégától (old_artist)
Az igazat megvallva amikor először elindítottam,megláttam a képét csalódtam.Nem volt túl éles,sötét színek nem jók.Aztán dobtam rá egy új icc-profilt ez valamelyest segített. Ez a probléma természetesen a komoly panel velejárója,az ilyen nagy színterű monitorokat be kell lövetni kalibrátorral.Aki ilyet vesz az készüljön úgy,hogy kalibráltatni kell,nincs mese.De ha ezt megtette,na akkor fog az áll leesni és a pisi csordogálni a gyatába.Ezek után tökéltes lesz...Erről több szakértő embert is megkérdeztem,tehát aki ki akarja használni a gép tudását annak el kell vinni hardveres kalibrációra. Idézet:

"Háááát igen, a gyári beállítások "néha" nem a legjobbak, mivel a teszt asztalról 72 óra elteltével leveszik a monitort, és ahogy, amilyen beállításokon volt per pillanat a teszt, az jut a vásárlóhoz - sajnos! Nem hiába írják, hogy mindenképpen be kell kalibrálni!"

"Ha gondolod, akkor megejthetjük a kalibrációt a Te monitorodon is, és ha még tökéleteset akarsz, akkor van olyan lehetőség is, hogy a VGA kártyád jelszíntjére állítja a monitorod kijelzőjén megjelenített felbontást, ehhez azükség van a számítógépedre is, de ez már csak "kukacoskodás", de profi monitorokon (EIZO, NEC) ez szinte elengedhetetlen, mivel pl. az EIZO vezérlőpanelja mindig/minden esetben komunikál a VGA jel-kibocsátásával!"

Mivel crt-ről váltottam nagyon irritál az iszonyat fényerő tehát a fele alatt van a szint,hiába a fényérzékelő.Amúgy az idő múlásával egyre szebbeknek találom a színeket,élesek,telltek
lehet hogy most kezd ráállni a szemem. Lehet kezdek megbolonduni de; amióta az eizo megy azóta mintha kicsit gyorsabb lenne a gép,hamarabb áll fel a windows,programok gyorsabban nyílnak,zene mintha tisztábban szólna szóval "érdekes" szerintem én vagyok a hülye na mind1.
Az ilyen benga monitoroknál a divx-es cuccot el lehet felejteni min dvd,de konfigtól függően hd filmeket kell nézni. (nekem pl 3000+os amd sempronnal,1g rammal,9800proval nem megy az 1080, 720 tökéletesen)
Megfelelő háttérképek terén is elég korlátozottak a lehetőségek; www.hdwallpapers.net,http://www.coolhdwallpapers.com/, www.skins.be
Pixel tesztet végeztem,hiba nincs.
Utánhúzást teszteltem, fekete háttér,fehér msn ablak iszonyat módon rágatva SEMMI nulla zéró utánhúzás,szellemkép. E téren teljesen tökéletes.Hihetelen de szinte jobb mint a crt volt. Sávosodás nincs. Bevilágítás nincs.Homogenitása tökéletes,fekete az fekete. Színhűségről majd kalibrálás után...
Betekintési szög megegyezik a specifikációkban írtakkal 178° tehát szinte mindenhonnan látható a kép.
A kijelző méretei miatt a netes oldalakat szokni kell,ugye nem erre a méretre van optimalizálva a zöme. Viszont emiatt az excel, total commander stb. használata nagyon jó
Ára a tudásához mérten kifejezetten jó; br 186k. 5 év gari. Pixelgarancia az iso 13406-2
alapján;http://www.chipland.hu/download/leirasok/eizo_lcd_pixel_garancia.pdf
A monitorról bővebben : http://www.eizomonitor.hu/monitor/widescreen-kijelzok/24/S2431W.html
Nagyjából ennyi lenne,a teljesség igénye nélkül.
Remélem segítettem!
(egy kis poén a végére;haver bejön a szobába,na vettél monitort? Mondom ja, milyen márka
mondom eizo,bazz miért nem vettél lg-t annak legalább van neve... :D

EIZO=MINŐSÉG

(#887) AMATŐR válasza tomi0405 (#886) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Aki ilyet vesz az készüljön úgy,hogy kalibráltatni kell,nincs mese.De ha ezt megtette,na akkor fog az áll leesni és a pisi csordogálni a gyatába

Tehát akkor most a tied be van kalibráltatva, vagy csak az Eizo oldaláról töltötted le az ICC profilt? :U

(#888) Relic81 válasza tomi0405 (#886) üzenetére

Relic81
(tag)

Egy kis segítség kellene nekem!
Napokban megjött az én kicsikém is. (S2231W)
DVi+USB bekötése megtörtént. A telepítő cd-ről a Screen Manager Pro LCD progi sikeresen felrak. Azon belül Én bármi állíthatok ,de elmenteni nem tudok semmit. Így a monitorom még mindig Plug and play és nem eizo...
Nekem old_artist kalibrálta és az icc is megvan ,de míg p&p a monitor addig kb semmit nem érek vele :S
Dobhatok én megint a Japcsikra atomot akkor se bírom feltelepíteni a kincsemet :O
A winxp meg nem ismeri fel sajnos az eizo-t.

(#889) NFree

NFree
(őstag)

Sziasztok nem tudom jó hellyen járok-e de szeretném megkérdezni milyen 24"-es monitort érdemes venni?
Az igények:1 tűéles kép
2 élénk szép szinek
3 játék a fö es egy kis filmezés
Nos amit nem szeretnék az az elmosodás meg játékok közben a szellem képesedés vagy minek nevezik
A tippeket előre is köszönöm
Kellemes nap mindenkinek
csövike

(#890) tomi0405 válasza AMATŐR (#887) üzenetére

tomi0405
(újonc)

Hali

Csak icc van most rajta,kalibrálva még nincs,még nem jutottam el pestre. Sokan mondták h ég és a föld a kalibrálás előtti és utáni állapot ezért írtam azt.

"Színhűségről majd kalibrálás után..."

(#891) AMATŐR válasza tomi0405 (#890) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Értem!

Hamaroan belép a "táborba" GuMipOkE is, úgy tudom, hogy ő már kalibrálva hozza el a monitorát Pestről.
Akkor már közelebb leszünk egy-két értékhez! :K

(#892) szeva000 válasza NFree (#889) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

benq FP241W..na ez tűéles kép,élénk szép színek és no inputlag,tökéletes játékra.Bár én csak próbáltam 1-2játékot,mert én nem igazán erre használom :)

(#893) AMATŐR válasza Relic81 (#888) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ha minden kötél szakad hívd fel őket, itt azt írják: EIZO monitorokkal kapcsolatos információkért kérjük lépjen kapcsolatba velünk.
[link]

Anno, már beszéltem velük, abszolút készségesek voltak.

(#894) GuMipOkE válasza tomi0405 (#886) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hi!

D-sub, vagy DVI csatin keresztül használod? A D-sub esetében mindig a kártyához kell kalibrálni a monitort, mert ugye analóg jelről van szó, és 2 kártya analóg jele szinte biztos hogy nem fog 100% egyezni. A DVI-nál igazából nincs ilyen jellegű probléma, mert digitális jelről van szó, amit 2 ugyanolyan chippel szerelt kártya elméletileg ugyanúgy vagy legalábbis igen kis különbséggel produkál a kimeneten.

Riszpekt

(#895) GuMipOkE válasza NFree (#889) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Ööö... Mivel eddig még senki nem említette a totyikban, ezért: EIZO S 2431W :DDD , vagy vastagabb buxa esetén EIZO SX 2461W...

Riszpekt

(#896) GuMipOkE válasza AMATŐR (#891) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, ha minden terv szerint alakul. :)
Kedd, szerda, csütörtök magasságában érkezik előreláthatóan, és ha kedd, vagy szerda, akkor lehet hogy Hexaa 4870-es karijához kalibráljuk Hexánál. Ha csütörtök, akkor a kalibrálás csúszik, mert Old_Artist kolléga aznap elutazik.
Legalábbis ezt beszéltük eddig, de még semmi sem biztos (csak a halál és az adó).

Hozzá kell tenni, hogy én viszonylag alacsony fényerővel szeretem használni a monitort, elég gyenge bevilágítású szobában. Napi 8 órás melóhoz nem jó ha izzik a monitor...

Riszpekt

(#897) AMATŐR válasza GuMipOkE (#896) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Úgy legyen! :K

A lényeg a 4870 es karihoz való kalibrálás!

(#898) GuMipOkE válasza AMATŐR (#897) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Ha csütörtök-péntek érkezik, akkor 2600XT-hez lesz kalibrálva, ami a jelenlegi VGA-m. Ha az ősszel lesz fölös pénzem, akkor lesz egy 4850-esem, addig meg ez lesz.

Riszpekt

(#899) AMATŐR válasza GuMipOkE (#898) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Értem én értem, de Hexaa-nak van egy 4870 es karija. Esetleg ha egy kicsit akarsz segíteni, Old biztosan bekalibrálja arra is! Ha már megvetette velünk ezt a " fostalicskát". :D

(#900) GuMipOkE válasza AMATŐR (#899) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, de ha csütörtökre, vagy péntekre érkezik, akkor a monitor hazajön kalibrálás nélkül. A kalibrálást utána csak az én VGA-mhoz tudjuk intézni. Meg amúgy ha jól emléxem, akkor kb 40 perc 1 kalibrálás, szóval nem 1 perc... ;)

Riszpekt

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.