Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#801) i are robot válasza old_artist (#798) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ez a drasztikus áresés mit takar? Amit már korábban említettél, hogy kb. 10%, vagy tudsz valami egyebet? :)

szerk.: Hoppsz, egyszerre írtunk. :)

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#802) old_artist válasza i are robot (#801) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hah, Te is ilyen éjjeli bagoly vagy?

Tulajdonképpen a drasztikust úgy értem, hogy jönnek ki az "upgrade" monitorok, és az újabb kiadások, és a 10%-os áresést ez is, meg a természetes "amortizáció" (elavultság némely típusnál) is okozhatja.

(Forrás: német monitorgyártónál dolgozó ismerősöm)

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#803) wmarci válasza old_artist (#793) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Ahoz képest nincs nagy különbség a HD2441W és a HD2442W között.
A HD2442-ben van távirányító :U
Cinema Mod, Game Mod meg egyéb apróságok...Szóval nem tudom, hogy megéri-e a plusz 80-100K-t a HD2441W-hez képest. Panelileg ugyanaz...Ha pedig 200K lesz, akkor az egy elég jó ár egy ilyen fantasztikus monitorért.

(#804) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

remélem hogy le megy 200-ra. most nézem pont hogy a 24-esek akkorák mint az 55cm-es tv-m kb. vagy talán nagyobb. wide dolog miatt nagyobb a kép átlójuk az biztos. képátló 611mm
eddig ezt nem is néztem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#805) wmarci válasza snoopy (#804) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Otthoni használatra, játékokra, kis grafkára, és videókhoz nem kell nagyob monitor, mint egy 24"-os. Az az ideális. Az áruk is viszonylag jó.

[ Szerkesztve ]

(#806) GuMipOkE válasza old_artist (#798) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, a korábbi hsz-ed után gondoltam a primary és a secondary cseréjére, bár sztem ha lesz is különbség, nem lesz az olyan nagy. :) Amúgy sapphire 2600XT-vel lesz meghajtva (egyelőre).

Riszpekt

(#807) old_artist válasza wmarci (#803) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hát, igen , szvsz is elég nagy lesz az ár diferencia, de az csak jót tesz a dolognak, ha olcsóbb lesz és anyagilag is hozzáférhetőbbé válik a HD2441W. Panelileg is szvsz ua. lesz, csak szolgáltatásaiban nyújt majd többletet, amit mint tudjuk, mindig is anyagilag megfizettetnek a vásárlóval!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#808) old_artist válasza snoopy (#804) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz én is megvárnám a szeptembert!

Igen, csak a wide miatt "valamivel" nagyobb a kép átlója, de ez nem okoz különösebb hátrányt, sőt még előnyösebb is ...

(#809) old_artist válasza GuMipOkE (#806) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Valahol láttam itt a PH-n (már meg nem mondom hol, valami tesztben volt), hogy felcserélték a két VGA ki/bemenetet, és megdöbbenésükre más volt az érték! :K
Én is itthon kipróbáltam még anno, és a primary mindig gyorsabbnak tünt.
Csak érdekesképp' írtam, hogy kipróbálhatod, Te mit veszel észre, a jelenlegi VGA-dal! :F

(#810) _tRebroN_ válasza old_artist (#800) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

Gainward 8800GT-m 512 golden sample kártyával bírok, amit esetleg majd jövöre talán egy 4870-re cserélek!

(#811) _tRebroN_ válasza wmarci (#803) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

lehet hogy elönti a szar az agyamat és 200 ért eizo lesz:D:D :C

(#812) old_artist válasza _tRebroN_ (#810) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

A 8800GT-vel is meg tudod hajtani tisztességesen, nem lesz vele gond, sőt nem is lehet! :C

Mod: hát akkor elöntheti, mert azt garantálom, hogy az EIZO-ban nem fogsz csalódni, sőt ....!

[ Szerkesztve ]

(#813) wmarci válasza _tRebroN_ (#811) üzenetére

wmarci
(senior tag)

:DDD Hát az 5 év gari is elég csábító. ,,Régen" azthiszem 10 év volt, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Ha ezt megveszed akkor utána majd csak egy Oled-re kell beruháznod. De ez nem most lesz :) .

(#814) _tRebroN_ válasza old_artist (#812) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

6ms gondolom elég a csikozás és szellemkép mentes FPS ezéshez is nem?
Msik hogy mivan a 16:10 moncsikkal ha 4:3 képarányban hajtom meg? Egyébként is rühellem az extra nagy felbontást pl a jelenlegi 19 esemet 1024x768 ban használom

(#815) _tRebroN_ válasza wmarci (#813) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

Az vmi ultravékony képcsöves hiper tv? :Y

(#816) wmarci válasza _tRebroN_ (#815) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Olyasmi :DDD Pl ilyen:[link]
De ez TV.

(#817) old_artist válasza wmarci (#813) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Pláne, ha azt vesszük, hogy világgarancia. :R

Igen, régen a Color CRT-kre (ColorGraphic monitorokra), 5 év volt a garancia, és 10 év a hardveres alkatrészekre, sőt egyes modelleknél (F és T 900-tól) 10 év garanciát is adtak.

Képzeljétek, most, hogy megnéztem a garancia papíromat, megdöbbenéssel vettem észre, hogy 120 hónap garancia van ráírva, - lehet, hogy tévedésből? :F

(#818) wmarci válasza old_artist (#817) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Régi CRT vagy új TFT? Ha új, akkor szerintem tévedés.

(#819) old_artist válasza _tRebroN_ (#814) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Az overdrive-nak köszönhetően (EIZO találmány), sikerült az utánhúzásokat, a fátyolosodást, a szellemképet kijavítani, ezért nem lehet gond az FPS-sel sem! :C

A képarányok csak beállítás kérdése, Tőled függ, hogy mivel szeretnéd meghajtani a kijelzőt! :K

(#820) old_artist válasza wmarci (#818) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

2008 márciusban vett, EIZO S2231WE-BK LCD-TFT. :K

szvsz elnézték/benézték! :C

(#821) wmarci válasza old_artist (#820) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Ezt be! :DDD Bárcsak nekem lenne ilyen :DDD

(#822) _tRebroN_ válasza old_artist (#819) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

jó akkor másképpen mondom 4:3-as képarányu felbontás gondolom nyomorékul néz ki 16:10 esen ergo dagatt lesz minden nem?

(#823) AMATŐR válasza wmarci (#813) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

"Hát az 5 év gari is elég csábító"

5 év vagy 30000 üzemóra! Amelyik hamarabb jön el! Napi 8 óra monitor használat mellett ez 10év!! :Y
Rögtön nem 5 év!

Remélem az enyém is itt lesz hamarosan. Sajnos én nem tudok várni hónapokat az árcsökkenésre.

[ Szerkesztve ]

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#824) mzsolt válasza _tRebroN_ (#811) üzenetére

mzsolt
(újonc)

old_artist engem is a napokban győzött meg hogy HD2441W jó lesz nekem :D :C

(#825) _tRebroN_ válasza mzsolt (#824) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

Csak a f*szért nem lehet 70-80k hufért adni :U :D :D

(#826) bozont válasza old_artist (#796) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Én is gondolkoztam a HD széria valamelyikén, de 40e Ft az árkülönbség az S szériához képest az meg nem kevés. :( Remélem bejön amit mondasz és 200e körül hozzá lehet majd jutni az ősz folyamán, nem lenne rossz. :C
Bár nem tudom mennyivel járnék jobban a HD2441W-vel, én a "- játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP" kategóriába tartozom. Filmet mondjuk többnyire számítógépről néznék, de később tervbe van véve egy konzol, valószínűleg PS3 és a "HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP" rész inkább erre vonatkozna.
Na meg valószínűleg lesz mellé egy külső TV-tuner és a Tv is ezen megy majd (bár mostanában egyre ritkábban ülök elé :U ).

(#827) old_artist válasza _tRebroN_ (#822) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tulajdonképpen, ha a VGA driverét felrakod, így nagyobb az esélye annak, hogy a monitorod és a VGA-d jobban kommunikál egymással, ami azt jelenti, hogy ...

- mivel az Nvidia driverét ismerem (ez van nekem), tudom, hol található olyan opció, ami a 4:3-ast változatlanul adja ki a panelre, kitöltve a kijelzőt fekete sávval/sávokkal. Ez a driver-kezelő menüsorából (felülről a második) lsd. (with fixed-aspect ratio=rögzített oldalarány) (elnézést, és bocs "skylaner", tőle loptam a képet) használata esetén lesz középen egy arányaiban is megtartott 4:3-as képarányú felbontás.

- Nvidia kártyákon (gondolom az ATI-kon is) a digitális jelek (DVI>DVI csatlakozásakor) automatikusan közlik a monitorral, hogy milyen jel-viszony van (pl. 16:10 vagy 4:3). Ha a monitor képes ezekre az opciókra, akkor automatikusan vált (olyan mint egy TV-n, ha 16:9-es film jelet kap).

(#828) old_artist válasza bozont (#826) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Egy monitort csak egyszer kell megvenni, mint ahányszor már szoktam emlegetni, s ezek értelmében mindíg előre is kell tervezni/gondolkodni, pláne egy nem is olyan olcsó hardverrel kapcsolatban!

Ha konzolt és TV módot is akarsz az elkövetkezendő jövőben is a monitoroddal együtt használni, akkor nem kétséges, hogy előre (át-gondolkodva) kell megfontolni, hogy az elkövetkezendő 2-3-4 évet milyen alternatíva között fogod "tengetni". :K
Igen, megfontolandó inkább egy HD2441W, mivel ezzel szvsz még 3-4 esetleg 5 év múlva is kifogástalanul és az adott technikai feltételnek is meg fog felelni szvsz.

(#829) tomi0405

tomi0405
(újonc)

Üdv!

Ma megrendeltem az első tft-met egy eizo s2431wh-bk-t.
19es crt után szerintem nagyot fog ütni :DDD 2éve nézegetem már a moncsikat
eredetileg dell 2408-at akartam,de elég sok negatív dolgot olvastam róla úgyhogy
eizo lett.Ma megrendeltem Pécsen,csávó feltelefonált és mondták neki h van raktáron
úgyhogy pénteken lennt lesz. Ára 186 ezer ft lesz.
Úgylátszik akad még 1-2db,hál istennek nem kell várnom rá :D
Remélem (tudom) nem fogok csalódni.
Kíváncsi leszek milyenek lesznek a gyári beállítások. Szerintetek kell majd karibrálni?
Eizo oldalán lévő icc-profilokat használta már valaki? Érdemes ezekkel próbálkozni?
Mennyi pixel gari van rá,tudja valaki?

Minden jót!

(#830) old_artist válasza tomi0405 (#829) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"Ma megrendeltem az első tft-met egy eizo s2431wh-bk-t." :C :R
Háát, ha első LCD-TFT-d, akkor nem fogsz benne csalódni! - gondolom elég olvasgatás és megfontolás alapján választottad az egyik legjobbat!

Az ára kitűnő, ha bruttó!
Azért van különben, mert most jött egy nagyobb szállítmány az EIZO-tól - kifogtad!

"Remélem (tudom) nem fogok csalódni." - remélem (de nem ám!)!!! :K

"Kíváncsi leszek milyenek lesznek a gyári beállítások. Szerintetek kell majd karibrálni?" - a gyári beállítások azok nem valami jók, mivel ezeket a nagy színterű monitorokat, ha kijelzőn akarsz élethű, valósághű színeket megjeleníteni, akkor mindenképpen hardveresen be kell kalibrálni (tapasztalatból tudom)! Az élmény, a kalibrálás után frenetikus, csak szuper latinuszokban lehet róla írni és beszélni!

Az icc profilokat csak abban az esetben lehet használni, ha a fényerő, kontraszt és az RGB %-os arányával is rendelkezel, és ismereted van a %-os eltérésekről. Minden monitor, mint mi emberek is, nem lehetünk egyformák, így még ha egy %-os eltérésekkel is rendelkeznél, lehet, hogy a Te kijelződön, nem fognak megfelelni az értékek, mert egy adott monitorra kalibrálták. Az icc profil csak egy alternatíva, egy viszonyítási alap, ha letöltöd, de szvsz semmi értelme, csak a kalibrálással (és az sem mindegy, milyen készülékkel/koloriméterrel/Spektralfotometer-rel) tudsz sajátos profilt érvényesíteni monitorodon!!! :K
Az EIZO-kra is a Class II. osztály érvényesül a pixel/sub-pixel garanciára - sajnos! :F

[ Szerkesztve ]

(#831) GuMipOkE válasza old_artist (#830) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Akkor ha jól értem, az eizo-s hardveres kalibrálás nem olyan, mint a többi monitornál a szoftveres kalibrálás, amit asszem a vga driveren keresztül szoktak csinálni. :F

Igen, tegnap érkezett meg az eizo S2431W szállítmány japánból Bécsbe. Hexaa hoz nekem is egyet a jövőhétre. :))

Riszpekt

(#832) tomi0405 válasza old_artist (#830) üzenetére

tomi0405
(újonc)

Üdv!

Valóban alaposan körbejártam a témát...Minden cikket forumot átolvasgattam már,kb 2éve kezdtem el gondolkodni nézelődni.A dell kiesett, a másik kettő ami számításba jöhetett az a samsung 245T és az apple cinema hd 23". Mindkettő elég jó,bár komolyabb magyar cikk nem volt egyikről sem,csak külföldi.Aztán hallottam az eiróról,csak jókat, felhívtam pár ismerős számítástechnikust és rákérdeztem az eizóra és mindenki azt mondta h a világ egyik legjobb monitora. Több nem is kellett,megrendeltem..Az ára szerintem bőven jó brutto 186ezer míg a 245T-majdnem 200e és az apple is 230 és nem nagyon ereszkedik az áruk. Szerintem nagyon jó vétel ha a tudását számításba vesszük.Annyival nem kell többet költeni rá mint egy 2408-ra és az eizonál biztos a minőség. A dell már dolgozik a javított kiadáson ami nem sok jót sejtet..Illetve külföldi forumokon nagyon lehúzták..

A hardveres kalibrálással lesz egy kis gond... Pécsen lakok. Bementem 1-2 "komolyabbnak" tűnő számítástechnikai boltba,rákérdeztem h tudnak e harveres kalibrációt csinálni. Na ebből az sült ki h fél órán át magyaráztam h mire gondolok és hogy mi ez az egész.A válasz annyi volt h az osd-n keresztül állítgassam be a nekem megfelelőt.. Amúgy az osd-n keresztül van mód valami normális beállításra? Vagy csak a hardveres segíthet?
Sajnos itt a környékünkön nem tudok senkit akinek van colorimétere és értene is hozzá úgyhogy nem tudom mi lesz. Lehet maradnak a gyári beállítások sajna..

Ha megjött a minitor,írok a fejleményekről :D

old_artist kössz a segítséget :)

Minden jót!

(#833) wmarci

wmarci
(senior tag)

Lassan elszaporodnak az Eizo gazdák, ami nem is baj. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#834) AMATŐR válasza tomi0405 (#832) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Én szintén ebben a cipőben járok! :( A környéken nincs olyan ember, akinek volna kalibráló készüléke.
Örülök, hogy lesz másnak is S2431W monitora, így legalább segíthetünk egymásnak old_artist közreműködésével. :D

[ Szerkesztve ]

(#835) kory24

kory24
(tag)

Sziasztok!

Olyan nagy (20-30") monitort szeretnék venni, amit a falra lehet függetni....

Mely típusokat lehet?
Vagy honnan tudom hogy lehet-e falra helyezni? Csak mert a monitorok infóinál nem szoktam ilyen adatot látni :(

Köszi a segítséget!

(#836) donpeter84 válasza kory24 (#835) üzenetére

donpeter84
(újonc)

A monitor specifikációknál szokták írni hogy VESA kompatibilis-e és ha igen akkor vehetsz hozzá VESA falitartót.

(#837) kory24 válasza donpeter84 (#836) üzenetére

kory24
(tag)

Köszönöm!

:R

(#838) old_artist válasza GuMipOkE (#831) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, a hardveres kalibrálás egészen más, mint egy szoftveres "próbálkozás, vakarózás". Valahogy ezt a "szoftveres kalibrálást" végzőket úgy tudnám szemléltetni, mintha egy Rolls-Royce-ba Trabant motorral Forma 1-et akarnak nyerni!

A harvveres kalibrálás valahol itt kezdődik, és igy, meg itt is nyomon lehet követni, vagy az egyik legjobb kolorimeter, amivel nagyon korrekt kalibrálással lehet a panelt a legjobb színhűségre bírni!

A coloriméterekkel+szoftverekkel már elég jól be lehet kalibrálni a kijelzőket, de a Spektrofotometer-rel (250e-1millió Ft is lehet) a leghitelesebb kalibrálási eredményeket lehet elérni, de ehhez nem minden monitort lehet rábírni/elvégezni, mivel nem alkalmasak a hardveres kalibrálásra!

Már én is kíváncsi vagyok az S2431W-dre!

[ Szerkesztve ]

(#839) GuMipOkE válasza old_artist (#838) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Tehát akkor ha jól értem, az icc profilos móka igazából nem a legjobb megoldás ezeknél a monitoroknál, mert az alap kimenő videokártya jelhez igazítja az eizo monitor saját magát.

200-300 üzemóránként mennyire változik meg a monitor színmegjelenítése? Azt írják a második linken, hogy kb havonta érdemes újrakalibrálni. :Y Nem sűrű egy kicsit?
Ehhez már biztos kellene egy kolorimétert venni, ami 30e-től kezdődik. :O

Riszpekt

(#840) old_artist válasza tomi0405 (#832) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hát igen, valahogy mindenkinek igy kellene választani monitort, ahogy Te tetted. Gratula hozzá! :R Olvastál, keresgéltél, érdeklődtél és értékeltél! Na, valahogy igy kell mindenkinek!
Hát igen, a hardveres kalibrálást nem mindenki végez, mivel nem sokan tudják/tudnak róla, pedig ha tisztába lennének a hatásával (akikhez járok kalibrálni, mindenki csak ámuldozik utána), akkor a gyártók is elgondolkodnának a kalibráció adta PR munkával kapcsolatban is!
OSD-n keresztül csak "maszatolás" szerű kalibrálást (szemre) tudsz végezni!

A #838 hsz.-t is ajánlom a figyelmedbe!

Várjuk a fejleményeket, a monitorod élménydús hozzászólását itt a PH-n!

(#841) old_artist válasza GuMipOkE (#839) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Azok az icc profilos letöltések a netről, azok csak "mókák", mivel ahogy különbözőek vagyunk mi emberek, olyannyira különbözőek a monitorok is, annak ellenére, ha még az icc profil mellé is írnák a fényerő, kontraszt, RGB %-os értékeit is!
Igen, tulajdonképpen van olyan lehetőség is, hogy a VGA kártyád jeléhez is igazítja, a kijelző megjelenését, tehát "mit is bír a VGA kártyád?" - "mit tud megjeleníteni a kijelződön?", stb. ...
Igen, professzionális munkáknál (színbontás, kép- és színszerkesztés, kép- és színretusálás, képgarfika, stb.), havonta, vagy egy bizonyos idő elteltével meg kell ismételni a kalibrálást (pl. nyomdai munkálatoknál), mivel a leendő nyomtatott anyagnak összhangban kell lenni a kalibrált kijelzővel, igy mindig csak a kijelzőben bizhat az ember (meg esetleg a proof - drága -, vagy a cromalinban - szintén drága, ezért kalibrálnak sűrűn, hogy mindíg a valóságos színteret jelenítse meg, melléfogás nem megengedett.
Ha átlagos képszerkesztést végzel, akkor elég, ha negyedévente, fél évente újra ellenőrzöd a kalibrálással a monitorod színterét.
Általában (bár monitorok válogatja), kb. 0.1 és 0,5%-os az eltérés két kalibráció között!
Hát, a gyengébb "kalibrátorok" 20-30e -től indulnak (nagyon nem ajánlatosak, gyenge gyerekjátékok és pénzkidobás, nem korrekt kalibrálásúak), de ami (már említettem) megfelelő is lenne, az az X-Rite EyeOne Display 2 (65-80e) koloriméter, a szoftver hozzá vagy LaCie BlueEye Pro V4 (80-100e), vagy az olcsóbbik basICColor Display 4 (30-40e). :K
Korrekt kalibrátort csak indokolt esetben, un. grafikai, nyomdai előkészítési munkákra ajánlanám a megvételét, általános grafikai munkákra megfontolandó - mivel elég költséges, és vissza kell, hogy hozza az árát is! De, ha valaki áldozik rá (mivel van pénze), mindenképpen ajánlanám, mert szinte megfizethetetlen, ha mindig a legjobb színtérrel akarunk "esetleg" dolgozni! :F

Hát, el lehet rajta gondolkodni! :F

(#842) old_artist válasza wmarci (#833) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, mivel mint látjuk, Te is közéjük tartozol - gondolom okkal! :R

(#843) old_artist válasza AMATŐR (#834) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha lesz legközelebb egy S2431W monitor, amit kalibrálni fogok, akkor elmentem az eredményeket (miért is nem tettem eddig - már bánom), és lehet, hogy ezzel is közelebb kerülhettek ( :F ) a "valósághű megjelenítéshez" - közreadom pü-ben is esetleg a monitor és az icc modul értékeket, hogy nehogy már a gyári (nem mindig helyes, sőt kijelenthetem, hogy megközelítőleg sem alkalmas) baállításokon "görcsöljetek" - legalább. :K

[ Szerkesztve ]

(#844) AMATŐR válasza old_artist (#843) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Annak nagyon örülnék / örülnénk / ha segítenél ebben! :R
Ha esetleg van egy-két ICC profil az általad bekalibrált monitoroknál, akkor legalább megközelítő értékeket kapnánk! :U

(#845) old_artist válasza AMATŐR (#844) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

... és amit még hozzá kell tenni az icc modulokon kívül, az a monitor fényereje, kontrasztja, RGB %-os eloszlása! Ezeket is leírom/kiírom majd, csak legyen a közel jövőben ilyen kalibrálási lehetőségem/felkérésem itt Bp-en! :F :F

[ Szerkesztve ]

(#846) i are robot válasza old_artist (#838) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Hali!

Tudnál nekem néhány linket összegyűjteni, hogy az általad ajánlott, vagyis szerinted használható kalibrátorokat hol/mennyiért lehet kapni? Nem nagyon vagyok képben, de ha kitanulmányozom, akkor lehet hogy havarokkal összedobnánk a pénzt egyre, és én megcsinálnám mindenkinek a kalibrálást. Szóval nem feltétlenül a legolcsóbb érdekel, de nem is a legdrágább, hanem olyan árkategória, amivel már szabad és érdemes dolgozni.

Meg egyéb elméleti írásokat is örömmel fogadok, angol nyelv nem akadály. Szeretném magam kicsit kikupálni monitor (és még esetleg nyomtató) kalibrálásból.

Úgy látom eléggé vágod a témát, azért bátorkodtalak megkérni erre, remélem nem veszed tolakodásnak. :D

Talán a moderátorok nem vágnak ki, igazából ebben a topikban lenne a helye, viszont itt is érintettétek a témát, gondoltam elfér. :B

Áj színk disz íz dö bigíning ov ö bjútiful frendsip. :DDD

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#847) i are robot válasza i are robot (#846) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Közben találtam egy ilyet, azt hiszem pixelről pixelre végig fogom nyálazni. :)

(#848) old_artist válasza i are robot (#846) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az alternatívákról a #838 hsz.-ben már szóltam.
Nem, nem vettem tolakodásnak érdeklődésedet!
Mo.-on elég kevés helyen árusítanak kalibrátorokat/kolorimetereket, de láttam, hogy megtaláltad az Eastway Media honlapját (érdemes átnézni, ahogy említetted), ezek kaluibrálás ügyben nagyon profik, csak hát irreálisan drágák, kihasználják az egyeduralmukat, viszont szinte minden olyan kalibrációs eszközzel rendelkeznek (értsd monitor scanner, nyomtató stb.), amire szüksége lehet annak, akinek kalibrációra van szüksége!

Itt olvashatsz a kalibrációról és minden ehhez hasonló szerkezetével kapcsolatban.

Van még egy cég, aki kalibrálással és főleg profi monitorok (NEC :F ) forgalmazásával is foglalkozik.

Ha lesz egy kis időm, akkor ...., de ki a legjobb barátod, a gugli!

De az lenne a legjobb, ha az említett linken értekezünk a továbbiakban ebben a témában!

[ Szerkesztve ]

(#849) tomi0405 válasza old_artist (#838) üzenetére

tomi0405
(újonc)

Üdv!

Megnéztem a linkeket amit betettél. Nagyon érdekesek.Nagyon komoly gépek vannak a videókban. Kár hogy ilyen drágák.Mondjuk ha több embernek tudnál kalibrálni akkor részben vagy teljes egészében visszajöhet az ára.Csak az a baj hogy nagyon kevesen hallottak erről a dologról,és nem tudják mennyivel jobb a monitoruk mint amit valójában mutat.
Én is érősen töröm a fejemet miként lehetne megoldani a kalibrálást..Ha már vettem egy ilyen komoly moncsit akkor ki is kéne használni a tudását...Beszéltem apámmal és lehet hogy lesz dolga a közeljövőben pesten,szóval lehet hogy összejönne a dolog. Persze ha vállalod.
És így a mérési adatok illetve a profilt közzé lehetne tenni és így másoknak is lehetne segíteni. Részleteket még nem tudok. Írj majd hogy hol mikor mennyiért tudnád megcsinálni a kalibrációt..

Minden jót!

(#850) GuMipOkE válasza tomi0405 (#849) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Jaja, arra én is kiváncsi vagyok, hogy Old_Artist kolléga mennyiért vállal kalibrálást. :))

Riszpekt

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.