Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#8001) Warpig

Warpig
(tag)

Sziasztok!

Az lenne a dilemmám, hogy melyik monitort válasszam: BenQ G2420HDB vagy a BenQ G2420HDBL?
Mennyit és mit számít a ledes háttérvilágítás? Megéri a cirka 4000 forintos felárat?
Egyébként jók ezek a monitorok ár/értékben? Igazából ez az árkategória még pont jó, többet nem akarok rááldozni, de ha van vmi 5let, másik monitor, írjátok meg nyugodtan! Köszönöm, W.

Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

(#8002) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy látom TN-es kérdéssel nem pörög a topik, felteszek egy nem TN-es kérdést. Az Apple Cinema Display-ek milyennek számítanak a kategóriában?

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#8003) Fix válasza TheChos3nOne (#8002) üzenetére

Fix
(tag)

Sajnálom én nem ismerem a ACER H243HX-et. Csak a Acer S243HLbmii van ami szintén TN-es de ledes. Annak ellenére, hogy a tesztekben lehúzták szerintem semmi probléma vele. 61'000HUF környékén van. Játékra, filmnézésre, netre. Szerintem akik erre használják a monitort, tehát nem valamilyen grafikai részletességet igénylő programot használnak annak tökéletes. Arra ott vannak a több százezer forintos monitorok. :K

Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#8004) Teaway válasza TheChos3nOne (#8002) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

U2410-et nem bírja megverni ár/értékben.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#8005) Daffni2 válasza Warpig (#8001) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Mindenképpen megéri a felárat, szebb, kontrasztosabb a LED-es képe,ami még számomra nagy előny, hogy azonnal a beállított értéken jelenik meg a kép bekapcsoláskor,készenlétből visszatérve.
A "fénycsövesnél" van egy kis bemelegedési idő.

Nagyon jó a válasz ideje, játékra kiváló, de más alkalmazásnál is jól teljesít.
Hexáék tapasztalata szerint szinte nincs pixelhibás darab. :C

Jól jársz vele.

Én nagyon szerettem, csak nagyobbra váltottam.

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#8006) Warpig válasza Daffni2 (#8005) üzenetére

Warpig
(tag)

Köszönöm szépen a válaszod, akkor marad a ledes típus. Én is náluk tervezem a vásárlást! W.

Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

(#8007) TheChos3nOne válasza Teaway (#8004) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De a legjobbak között van nem? (ha az árat nem nézzük, csak a tudást)

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#8008) Nyugdíjas válasza TheChos3nOne (#8007) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem feltétlenül. Viszonylag alapszintű elektronikával rendelkezik. Persze ha ez tetszik a szemednek akkor ugysem számit a többi olyan nagyon (legalábbis magamat ismerve).

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#8009) RaPiDsHaRe

RaPiDsHaRe
(tag)

Sziasztok.

Szeretnék énis venni egy monitort, ezt néztem ki LG M2380D-PZ - mi a véleményetek, vagy tudok ajánlani másik alternatívát ( jó lenne ha lenne benne TV tuner is).
Köszönöm

(#8010) Teaway válasza TheChos3nOne (#8007) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól olvasom, csak mini Displayport van rajta. Se DVI, se HDMI...

(#8011) Yamaha R1

Yamaha R1
(kvázi-tag)

Mivel leginkább 23-24 colos kategóriában van PVA panel, itt érdeklődnék. A PVA panellel rendelkező monitoroknál a válaszidő jellemzően magasabb, mint egy TN-es kijelző esetében. De mivel más módon állítják elő a képet, azt szokták mondani a gyakorlatban nem is érződik lassabbnak. Most akkor mi az igazság? Valóban nem olyan mértékű az utánhúzás a magasabb válaszidő ellenére sem? Akinek elsősorban játékra és filmre kellene, az melyikkel járna jobban?

[ Szerkesztve ]

(#8012) Yamaha R1 válasza Yamaha R1 (#8011) üzenetére

Yamaha R1
(kvázi-tag)

Nézegetem a teszteket, olvasgatok, de ezt így látatlanba nem lehet eldönteni. Ha már személyes tapasztalat nincs ezzel kapcsolatban, esetleg egy konkrétan ilyen jellegű összehasonlítást tud linkelni valaki?

[ Szerkesztve ]

(#8013) Teaway válasza Yamaha R1 (#8012) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Új látszik, hogy az összes 24"-os felhasználó nyaral, vagy nincs fórumközelben.
Nekem ugyan PVA-s van, de csak 19"-os; semmilyen hátránnyal nem találkoztam eddig, teljesen vegyes használatban van.

[ Szerkesztve ]

(#8014) Daffni2 válasza Yamaha R1 (#8011) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Játékra és filmnézésre felesleges annyival többet költeni, mint amennyivel többe kerül egy ilyen monitor.
Nagyon jó, sőt kiváló TN panelesek kaphatók 50 ezer Ft körül, mig a másikak minimum a duplája.

Viszont, ha van rá pénz, és igazán nagy élményre vágysz, egy 32 colos TV monitorként az igazi.

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#8015) gyáliSanyi

gyáliSanyi
(senior tag)

Sziasztok!
Néhány játéktesztelő videón szoktam látni, hogy csak 60 HZ-re állítják rá a video bállítást. Ez egy CRT monitornál elég rossz lenne, mert "villogna" a monitor. TFT monitoroknál nem annyira zavaró a kevesebb képfrissítés?
Talán ide jobban illik a kérdés.

coser.hu

(#8016) Nyugdíjas válasza gyáliSanyi (#8015) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Teljesen más technológia, semmi villogást nem látsz, egyáltalán nem is tudna egy tft ugyanolyat produkálni. A legtöbb eleve, csak 60Hz-et tud,de ezzel nincs is gond ebben az esetben.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#8017) TOTAL LOKI

TOTAL LOKI
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Kb. 2 napja szart be a régi crt monitorom. Most van egy tartalék, de mindenképpen megérett a csere.
23-24 colos monitorba gondolkodom.
A keretem 55 ezer körül lenne. Tudom ezért az összegért ne várjak csodát.
Elsősorban filmezésre használnám, de elvétve játékra is.

Tudtok ilyen fekvésű monitort ajánlani?

A válaszokat köszöntem!

TL

(#8018) MC Pite válasza Yamaha R1 (#8011) üzenetére

MC Pite
(őstag)

Dell 2005FPW-m van, papíron 16m-os. Előtte 8ms-os 17es gamer samum volt (nem ugrik be a típusa, vmi 730 akármi, de nem olcsó szériás volt), semmivel sem lassabb nála. Nem mindegy az sem hogy tn-nél szürkéből szürkébe adják meg, míg pva/ipsnél a színes váltás majd annyi idő. Legalábbis normálisabb mostanában kapható ips panelosoknál is. eIPS valamivel lassabb, de játékra tökéletes.

[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

(#8019) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

Üdv. Szeretném lecserélni a 19-es moncsimat egy nagyobbra, én ezt néztem ki magamnak: [link]. Esetleg van jobb is ennyiért? :R

Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

(#8020) Daffni2 válasza Scholes9 (#8019) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Bizony van :K Benq G2420HDBL

Hexaa-nál ki is próbálhatod

[ Szerkesztve ]

(#8021) Scholes9 válasza Daffni2 (#8020) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Köszi, de ez mitől jobb? Nincs rajta HDMI, illetve 5ms "csak".

(#8022) Simid

Simid
(tag)

Pár napja vettem egy Dell U2311H monitort Hexaa-nál. Itt egy kis beszámoló ha valakit érdekel.

(#8023) szatocs válasza Simid (#8022) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Először azt hittem, hogy te árulod egyből vétel után, mondom akkor mi értelme a dicséreteknek, de észrevettem, hogy Hexaa hirdetése. :)

=== Szatocs ===

(#8024) TOTAL LOKI

TOTAL LOKI
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tegnap este már írtam a problémát, de sajna nem kaptam rá segítséget.

Kb. 2 napja szart be a régi crt monitorom. Most van egy tartalék, de mindenképpen megérett a csere.
23-24 colos monitorba gondolkodom.
A keretem 55 ezer körül lenne. Tudom ezért az összegért ne várjak csodát.
Elsősorban filmezésre használnám, de elvétve játékra is.

Köszönöm a segítséget!

TL

(#8025) ffodi válasza TOTAL LOKI (#8024) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a Samsung P2450H-t ajánlanám. Szerintem szuper kis monitor. 2ms full HD, mi kell még ennyiért? :))

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

(#8026) Scholes9 válasza ffodi (#8025) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Épp most nézegetem az Iponon és eléggé esélyes, h ilyet veszünk öcsémmel, nagyon jónak tűnik, egyből 2-t rendelünk :)

(#8027) Tragger

Tragger
(kvázi-tag)

Hali!

LG W2363V-WF-ről van valakinek tapasztalata? Ipon-on tesztben jól szerepelt. Ezzel szemezek egy ideje.

(#8028) Daffni2 válasza Scholes9 (#8021) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Miért olyan nagy baj, hogy nincs rajta HDMI?
DVI van, sima DVI-HDMI kábel kell, vagy átalakító a VGA kimenetre.

5ms-2ms gyakorlatban semmit sem jelent, ezt most tapasztaltam miután eladtam a Benq-t és a mostani 2 ms válaszidejű.
Semmit nem veszek észre a játékokban sem.

A LED háttérvilágítás miatt, és mert szerintem szebb, élethűbb színei vannak a Benq-nak ezért is gondoltam jobb választásnak.
A Benq esetében szinte ismeretlen a pixelhiba, míg az LG-nél ez azért gyakrabban előfordul.

Meg kell nézni, összehasonlítani, azután dönteni.

(#8029) Scholes9 válasza Daffni2 (#8028) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Már megrendeltem a 2db. Samsung P2450H-t, de azért köszi az infót :R HDMI pedig azért fontos, mert, ha lesz esetleg konzolom, akkor mindenképpen azzal használnám, 2 vs. 5 ms között tényleg nem lehet különbség, a mostani 5ms és ez is tökéletesen gyors.

[ Szerkesztve ]

(#8030) TOTAL LOKI

TOTAL LOKI
(kvázi-tag)

Én ezt a monitort néztem ki.
http://www.argep.hu/product_1157645.html

Mit gondoltok róla?

TL

(#8031) Scholes9 válasza TOTAL LOKI (#8030) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Biztos jó lehet, mert jókat írnak róla, de én ragaszkodtam a Samsunghoz :)

(#8032) Scholes9 válasza Scholes9 (#8031) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Illetve még a HDMI-hez is :)

(#8033) ffodi válasza Scholes9 (#8032) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát a HDMI szerintem úgy fos ahogy van(legalább is nálam a P2470H-nál). Nincs stand by mód, ha HDMI-vel kötöm össze, illetve szórakozni kell az overscannel. :(

És a DVI-vel ugyan olyan a képe.

Persze ha hangot is akarsz átvinni az más kérdés.

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

(#8034) Syron válasza Simid (#8022) üzenetére

Syron
(kvázi-tag)

Bizony érdekel, mivel a napokban én is rendeltem egy ilyen kijelzőt, csak még nem ért ide. :K

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#8035) Scholes9 válasza ffodi (#8033) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

No mivel öcsémnek nem kell monitor, ezért rendelek egy olyat amilyen neked van, én alapból olyat akartam :)

(#8036) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

No végül csak a P2450H-t rendeltem meg, ha megjön beszámolok róla :)

(#8037) Daffni2 válasza Scholes9 (#8036) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Határozott ember lehetsz. :D

Végül miért nem a 70-est rendelted meg, mikor az Ipon teszt alapján is inkább azt ajánlották?

[ Szerkesztve ]

(#8038) Scholes9 válasza Daffni2 (#8037) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

60-nál többet nem igazán akarnék rákölteni, az meg 5-el több, illetve DVI kábel sem jár hozzá és a tesztben írták, h írtó labilis a talpazata. Szal nemtom, miért azt ajánlották inkább. Amúgy meg 2 napja csak a monitorokat nézegetem és nagyon nehéz dönteni, de egyelőre marad ez.

[ Szerkesztve ]

(#8039) Scholes9 válasza Scholes9 (#8038) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

NA tényleg kész vagyok és inkább a 70-est veszem, az 50-esnek a teszt szerint eléggé homályos a képe, de rendelek hozzá egy DVI kábelt is, mondjuk így már 70k-nál járok futárral együtt, na mind1 jó pár évig nem fogom úgy sem lecserélni...ez a kábel jó lesz hozzá? [link]

ffodi: kérdezném tőled, hogy filmre és játékra mennyire jó a moncsi, illetve tényleg igaz, h labilis a talpa?

szatocs: jaja inkább az lesz, bár drágább is, mondjuk én egyértelmű, h natívban fogom nyomatni :)

[ Szerkesztve ]

(#8040) szatocs válasza Scholes9 (#8038) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Leginkább azért írták jobbnak, mert a talapzat stabilitása addig érdekes, amíg le nem rakod egy helyre, utána úgy sem piszkálja a legtöbb ember. Ami miatt jobb (és lássuk be, monitornál ez a fontosabb), hogy minden bemeneten tisztább a képe, és ha jól emlékszem, még olyat is írtak, hogy nem natívon is elmegy egynek a 70-es, szemben az 50-nel.

Szerk.: Na látom átolvastad kicsit jobban... :)

[ Szerkesztve ]

=== Szatocs ===

(#8041) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

De még mindig nem döntöttem el :D Nem akarok mellényúlni...ez milyen lehet? [link]

(#8042) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

No akkor 2 versenyző van akik közül választanom kellene, de nem tudom melyik legyen :B

1. [link]

vagy a 2. [link]

(#8043) Teaway válasza Scholes9 (#8019) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

A régi 19"-osod az 5:4-es vagy wide?

(#8044) Scholes9 válasza Teaway (#8043) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

16:10-es wide a mostani.

(#8045) Syron válasza Syron (#8034) üzenetére

Syron
(kvázi-tag)

No megjött a monitor. :)

Gondoltam, hogy crt után majd szokni kell a képét mivel volt már tn-es kijelző előttem hosszabb ideig.
Ott volt különbség rendesen, itt viszont minimális.

Külön pozitívum, hogy rev.A01-est kaptam, bár nem találok a neten semmit a változtatásokról.

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#8046) csdm

csdm
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv a topic törzsolvasóinak/nemtörzsolvasóknak!
Böngészve a hardvweraprót egy nagyon nagy akcióra lettem figyelmes, ahol akár egy HD felbontású monitort, 30k körnényékén, újonnan lehet megvásárolni. Eddig nem törtem annyira a fejem a váltáson, de ez azért elég szép akció.
Most egy 19 " Dell 1908 WFP tiusú monitorom van, elég sokat tud ( 4xUSB2.0, 90 fokkal elforgatható, magasságot lehet állítani, emellett a talpjában tud forogni is, és lehet dönteni is a monitort, bővebben ITT) Ezekre nekem igazából nincs szükségem (kaptam a monitort), viszont a felbontása kicsi nekem (1440x900), ezért eladni szeretném. Mennyit érhet ? ( Gari nincs, pixelhiba nincs, 1,5 éves)
Nem szeretnék reklámozni, de ezek közül melyiket tudnátok ajánlani, PC-s/illetve xbox360 játékokhoz(ugyanis 1 db monitrot szeretnék pc-hez és xboxhoz,tehát ehhez megfelelően a csatalkozók is stimmeljenek, lehet HDMI DVI, és analóg is) videónézésre, és netezésre, 30-max40k-s árkárkategóriában? ( 22-23 coll érdekel)

[ Szerkesztve ]

(#8047) Arnold2

Arnold2
(őstag)
LOGOUT blog

Urak a szokásos kérdéssel fordulnék hozzátok. Milyen 23"-as monitort ajánlanátok, nekem?
Szokásos dolgokhoz kell: játék,film. Mutasson minél szebben rajta a megjelenítendő dolog. Árban én olyan 45 ezer forint körül gondolkodom. Márka szinte mindegy (eddig Samsungom és LG-volt, meg voltam velük elégedve).
Ti mit ajánlotok?

WoW játékosok figyelem! Keresek WotLK CE-t megvételre. Bővebben az apróhirdetésben: http://bit.ly/HhzMRx

(#8048) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

Nekem is megjött a P2470H, de ez baxott nagy, ha tudom, h ekkora kisebbet veszek, egyelőre pixelhiba mentes :)

(#8049) Daffni2 válasza Scholes9 (#8048) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Még pár nap és kicsinek fogod találni :DD

(#8050) Scholes9 válasza Daffni2 (#8049) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Az tuti, h szokni kell, de anno ez volt, amikor a 17-es Samu crt-ről váltottam az Asus 19-es TFT-re, most ugyanaz a helyzet van, de az Asus-t már kicsinek találtam, azért is cseréltem le, meglepődnék, ha ezt is kicsinek találnám egy idő után, kb. 5 évre vettem ezt a moncsit :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.