Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#751) GuMipOkE

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Úgy tűnik teljesen eizo nélkül maradtam. :W Azért ez kicsit nevetséges, hogy nem lehet a pénzt hozzávágni az eizo-hoz, mert nem hagyja magát. :D

Most az a kérdés, hogy várjak-e több mint 2 hetet, vagy megvegyem a 245T-t, vagy valami hasonlót. :F

Riszpekt

(#752) AMATŐR válasza GuMipOkE (#751) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ha a linket megnézted, akkor láthatod, hogy 245T játékra nem ajánlott. Én mindenképpen várnék a helyedben.

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#753) i are robot

i are robot
(senior tag)

Üdv!

Ősszel remélhetőleg nagyítok monitorügyben, a mostani Viewsonic G90f-em kezd kicsi lenni, meg öregecskedő, és egy 24"-os Wide-ot keresgélek, vagyis nem feltétlenül a mai árakkal számolnék, hanem ami 1-2-3 hónap múlva lehet esedékes. Két alternatíva van jelenleg, hacsak időközben meg nem jelenik valami csábító harmadik, egyik a Dell 2408WFP, a másik pedig az Eizo S2431W, hogy milyen állvánnyal az jelenleg lényegtelen. A nagy kérdés, hogy jobb-e annyival az EIZO a Dellnél, mint amennyivel drágább? Ha sokkalsokkalsokkal jobb lenne, akkor talán bevállalnám azt a plusz 30-40K-t, de mivel a 2408-ra sem mondják hogy túl rossz lenne, elég nagy a dilemma. Másik tényező, hogy a mostani 2600XT-met elképzelhető hogy lecserélném egy 4850-re, mert nagyobb felbontáshoz mehr kraft is dukál, viszont ha a Dellt venném, akkor még maradna a kártyára is.

Ja, lényeges, felhasználási területek: CAD+3D+látványterv és ezekkel kapcsolatos grafika orrba szájba, emiatt is kell a 24", de a grafika egyelőre nem nyomdai végfelhasználásra készül, hanem alkalmazott "tudományként" űzöm csak. Játék minimális lenne, TF2-vel játszottam mostanság kicsit, esetleg azzal próbálkoznék majd unalmas óráimban, de lényegében a játék nem tartozik az elsődleges szempontok közé. A kalibrálást tervezem, esetleg olyan helyen venném ahol benne is van az árban, mert ha már tud valamit a monitor, hozzuk is ki belőle azt, ugyebár. :)

Szóval szívesen venném a javaslatokat, hogy PÉLDÁUL felejtsem el az EIZO-t, mert majdnem ugyanazt tudja mint a Dell, és mert ahhoz viszont tudnék még venni új videokártyát is, vagy azt is modhatjátok hogy amint meglátom az EIZO képét, izibe el fogom felejteni a Dellt.

Most jut eszembe, másik topikban előkerült még egy harmadik csodabogár, a NEC 2490WUXi, de tapasztalataim szerint nem nagyon, vagy alig beszerzehető Mo-on, és azt sem nagyon tudom mennyibe fájna, ha lenne, mert a dollár/forint árfolyamot ezesetben elfelejthetem. Pedig külfüldi csatornákról értesülve ez még az EIZO-t is lepipálja, mert ez valami hiperűrszuper monyitor. Szóval ha valakinek volna valami infója ezekről a monitorokról, illetve hogy ősszel, 2-3 hónap múlva hogyan fognak a hazai 24"-os monitorpiaci árak alakulni, és megosztaná velem ezen ismerteit, nagyon megköszönném. Nagyon köszönöm. :DDD

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#754) i are robot válasza GuMipOkE (#751) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Teljes mértékben átérzem a helyzetedet. Ez Magyarország. Kis pénz, kis foci, kis piac, kis lufi. Legyen jó ami éppen ott van a boltban, olyan amilyen, más világmárkákra meg ne akard a pénzedet náluk elkölteni, mert nem kell nekik a pénzed, minek. Harmadrangú gyarmatországban mire számíthatunk. :F

Erre lenne jó az Ejrópunjó, hogy kimegyünk szlovák rendszámú autóval Ausztriába műszaki cikkeket vásárolnii, de valamiért mégsem működik a dolog, mert itthon, a külföldön vásárolt, ugyanakkor világgaranciás termékedet ha javításra szorul, feldughatod a tudod hova, mert a mákeszervíz nem hajlandó a hivatalos papír ellenére sem hozzányúlni, jóesetben egy félév múlva, talán, esetleg, ha jó volt az előző esti sörözés közben nézett meccs. Eeenyi. :)

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#755) old_artist válasza i are robot (#753) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hááát, szvsz nálad csak az EIZO vagy a NEC jöhetne számításba, ha CAD+3D+látványterv és ezekkel kapcsolatos grafika + alkalmazott "tudományként" űzöd a munkádat!
Hardveres kalibrálási tapasztalataim alapján, az EIZO valamivel jobb/nagyobb színtérrel rendelkezik, sőt a vezérlőpanelja hardveresen verhetetlen!
A NEC LCD2490WUXi: 16ms (8ms g2g), 24"WS LG.Philips H-IPS A-TW Pol (LM240WU2), az
Eizo S2410W 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) panellal rendelkezik!

Nézzük összehasonlítva a különbözőségeket (esetleg meggyőző lehet):
Eizo S2410W vs. - NEC LCD2490WUXi:
LCD panel techn.: S-PVA - H-IPS
Sötétkamrakontraszt: 1000:1 - 800:1
Fényerő (cd/m2): 450 - 400
Fekete/fehér válaszidő (ms): kigyújtási 11/eltolási 5 - kigyújtási 16/eltolási 14
Középtónus válaszidő (ms): 6ms g2g - 16ms (8ms g2g)
Színmélység: 16,7 millió (24bit) - 16.2 millió (24bit FRC)
Színpaletta (LUT): 68milliárd (32bit) - 68milliárd (32bit)
LUT (RGB gamma): 3x10bit - 3x12bit
Színtér: 92% NTSC/92% AdobeRGB - 86% NTSC/76%AdobeRGB
Garancia: 5 éves világgarancia - 4 év (szerkezeti és háttérvilágítási)
Ár: ~183e - ~240e (ha itthon lehet kapni, egyébként kint ~830€)
Őszre számíthatsz egy 10%-os csökkenésre, ha a dollár vagy az euro nem szökik nagyon fel!

A Dell 2408wfp input-lag-járól csak ennyit! Elég sokat kalibráltam már ilyet, s nem nagyon voltam tőle hasraesve, a régebbiek (a 20"-22"-osak) sokkal jobbak voltak, különösen a 2007fp!

A VGA-dat szvsz mindenképpen le kell cserélned, ha ezen monitorok közül választasz, bár ha játzsani nem fogsz, talán még egy ideig kihúzhatod a 2600XT-vel, amig nem veszel mást!
A hardveres kalibrálással ne legyen gondod, mert azt megoldhatjuk pü.-ben.

Hát egyenlőre ennyit, gondolkozási alapként!

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#756) GuMipOkE válasza AMATŐR (#752) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Játékra (FPS-re) többnyire a 19"-os crt-met használnám, ezért ez annyira nem kritikus. De mivel anno a Dell 2407wfp-vel volt már dolgom, és nem estem hasra a képmegjelenítésétől (nem az inputlag, hanem egyszerűen a képe nem volt az igazi, a másik meg hogy koloriméter nélkül szinte lehetetlen elfogadható képet kreálni neki), ezért igyexem az elérhető legjobb tft kiválasztani, ami közelíti a crt-k minőségét. Old_Artist kolléga meg meggyőzött, hogy jobb az eizo. :)
Szóval asszem megvárom a következő Japánból érkező S2431W szállítmányt, és ha minden igaz, Hexxa kollégával nyélbe ütjük az üzletet. :)

Igaz, nem vagyok meggyőződve, hogy az EIZO játékra sokkal alkalmasabb lenne, mint a samu, de még egyiknek a képét sem láttam a saját szememmel.

Riszpekt

(#757) GuMipOkE válasza i are robot (#754) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, ez a helyzet. Bár ez azért is furcsa, mert amióta az alacsonyabb árkategóriában is árul az eizo monitorokat, biztos fellendült a kereslet a monitorai iránt. Meglepő, hogy a logisztikát nem igazították az igényekhez. Persze valószínűbb az amit mondasz, és a piacok priorizált sorrendjében valahol jól hátul lehetünk. :F

Riszpekt

(#758) old_artist válasza GuMipOkE (#757) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Az az igazság, hogy a közép eu-s országokban egy elosztó hely van, (két logisztikai raktárral, Wien és Nettetal), és szvsz nem készültek fel, hogy keleten is egyre jobban terjednek a jobb/kiválóbb eizo-k. Nyugatabbra elviszik/elhappolják a kereskedők, és nem számoltak az egyre növekedő keleti piacra, mivel elég szerények voltak az eladási mutatók!
Igen, igen, szvsz itt kiütközik persze és természetesen a kereskedők prioritási sorrendje is, mert ha németbe jobban fogy, oda is foglalózzák/viszik a monitorokat! Csak hát azért nem értem, ha valahol belendül az üzlet (pl. nálunk), akkor szvsz még több prioritást kellene adni a logisztikának, hogy abban a régióban is fellendüljön az üzlet, marketing nélkül is! Nem érdeke a eizo-nak? - kétlem! Itt talán az eizo mo.-i képviseletét (avnet) tartom bűnösnek és kiszámíthatatlannak, hogy figyelembe sem veszi a vevőkörét!
Sőt, itt még az is elképzelhető, hogy a mo.-i kereskedők között is van rivalizálás, és prioritásként annak szállítanak, aki ...(talán egyeduralkodó akar lenni, és az árral is manipulálni tud). :F

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#759) GuMipOkE válasza AMATŐR (#752) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hirtelen kiváncsi lettem, hogy a játékok alatt hogy viselkedik az s2431w. Ezt írja, a prad.de:
245T
Eizo

Eléggé hasonló a vélemény mindkét monitorral kapcsolatban, bár talán valamivel jobb az eizo. :F
Viszont mindkettő frankón interpolál, úgyhogy a natívnál kisebb felbontás egyiknek sem okoz gondot.

Riszpekt

(#760) GuMipOkE válasza old_artist (#758) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hja, hát így jártunk. :)

Igazából ha tényleg elégedett leszek az S2431W-vel, akkor azt hiszem megéri várnom. Már csak akkor fogok frászt kapni, ha pixelhibás lesz. Bár a senorgos emberke azt mondta, hogy a pixelhibák nagy része némi türelmes pöcögtetéssel orvosolható. :DDD
De komolyan.

Riszpekt

(#761) old_artist válasza GuMipOkE (#760) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Nemrég beszéltem az egyik ismerősömmel, akinek S2431W-je van, bár ő grafikai munkákhoz használja, de néha a fia szokott "játékot nyomatni" vele (ahogy ő mondja), és megkérdeztem a fiút, hogy miket játszik: foci, autóversenyek és lövöldözős játékokkal (interneten a Warcraft III-al), s szerinte semmi problémát nem vett észre (utánhúzás, reakcióidő), sőt szívesebben játszik az eizo-val, mint a saját samu 2253LW-s monitorjával, mert szerinte ég és föld a különbség, és csak irigykedik mindig az eizo-ra! :O
Természetesen nagyot nyom a latba, egy super VGA kártya is, és a szg+rendszer! :K

Hááát, a pixel hiba "javításokban" nem vagyok járatos, de majd más elmondja, hogy hogy is van az a "pöcögtetés".
Ha a kávától 1 cm-en belül van, akkor nem is olyan veszélyes, mivel nemrég voltam kalibrálni egy 1 éves NEC 1990SX *VA samu panelos monitort, aminek ezen belül volt a pixel hibája, de még soha sem vette észre, és ha nem kompakt a felülete, akkor észre sem lehet venni! :K
Persze, ezt nem vígasztalásképp írtam, de a "super" nec samu panelosaiban is van pixel hibás! :F

[ Szerkesztve ]

(#762) GuMipOkE válasza old_artist (#761) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, ez azért megnyugtató. :) Ha játékról van szó, akkor általában úgyis stratégia szokott szóba jönni, ahol ugye alig számít a válaszidő meg az utánhúzás. De ha tényleg ilyen tapasztalatok vannak, akkor egy hl2 is élvezetes lehet az eizon.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy a 2600XT-mből hogy legyen 4850-es. :D
Bár most nincs olyan játék ami miatt szükségem lenne egy ilyen kártyára, talán egyedül majd a GTA4 PC-s változata, ami meg még erőssen a jövő zenéje.

Persze a legfontosabb most nekem, hogy a napi 8 órás photoshopozás/webfejl/egyéb munkák mellett ne follyon ki a szemem a crt miatt. Nap végére mindig hasogatni szokott a búrám. :((

Nem vagyok járatos én sem a pixelhiba-javításban, de állítólag ha pixelhibás termék megy vissza a gyártókhoz, akkor "rázópadra" teszik a panelt (soronként, vagy az egész panelt rázzák, azt nem tudom). És ha sikeres volt a művelet (általában az), akkor újra beépítik, és eladják a monitort.
Amikor lejön a gyártban a futószalagról a panel, akkor állítólag letesztelik, és akkor megy tovább, ha méréskor nem jön ki semmilyen hiba. Tehát elvileg összeszerelés és a szállítás alatt alakulhat ki olyan, hogy valamelyik pixel környezetében valamelyik anyag/fólia elmozdul a helyéről.

A "pöcögtetés" meg a rázópadot "helyettesíti". :)
A senorgos ember mondta, hogy direkt volt egy olyan (asszem) benq vagy LG monitoruk, ami a pixelhibákat hivatott demonstrálni a vásárlóknak/ügyfeleknek (annyira rossz darab volt). De már annyit volt pöcögtetve, hogy a rengeteg pixel hibából alig maradt, úgyhogy lassan teljesen hibátlan lesz a panel. :DDD

Riszpekt

(#763) Relic81 válasza GuMipOkE (#759) üzenetére

Relic81
(tag)

Ezt a tesztet én is olvastam és az a korona effect amit emleget játék közben még mindig nem értem :F A tárgyak felett jelenik meg mozgás közben...
Én is várom a kis 22" EIZO-t :C

(#764) GuMipOkE válasza Relic81 (#763) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen a korona effect a samunál egyértelmű, de az eizonál csak a szintetikus teszteknél jön elő, játéknál nem.
Bár hozzá kell tenni, hogy az a flash-es teszt sztem egy fabatkát sem ér, mert crt-n is egy fura elő/utánhúzásos :) vagy vmilyen hasonló megjelenése van, ami valószínűleg a flash gyengesége.Tehát még az is lehet hogy az eizo-nál egyáltalán nincs korona effekt.
Persze ha nem flash-es változattal teszteltek, akkor lehet hiteles a teszt.

Riszpekt

(#765) old_artist válasza GuMipOkE (#762) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ez a senorg-os "pöcögtetés" tetszett, kíváncsi lennék élőben is a látványra!
Majd esetleg tanuld el tőlük, és itt a PH-n meghírdetheted, hogy akinek van pixel hibálya, megyek "pöcögtetni"!!! :C - azt hiszem rengeteg megrendelésed lenne, nem győznéd "pöcögtetéssel"!

Hááát, várjuk a fejleményeket, állítólag aug. 5-én jön meg a szállítmány Japánból, s 2-3 nap, mig a kereskedőkhöz eljut, és ...

(#766) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Most telefonáltak az Eizo-tól, hogy sem Ausztriában sem Németországban nincs fekete S2431W monitor, így Japánból kell megrendelni, kb. 2 hét. :W

(#767) GuMipOkE válasza old_artist (#765) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Ha jól értettem, a pöcögtetés az nem kocogtatás. :D Nem ujjheggyel kell csinálni, hanem úgy mintha el akarnád pöckölni a monitort a hibás pixelnél. :DDD
Gondolom azért ezt viszonylag finoman kell csinálni, hogy a kijelző lehetőleg ne sérüljön meg.

Remélem erre nem lesz szükség a kiszemelt eizo monitornál, bár nincs rá 3 napos pixelhiba garancia. :(((

Riszpekt

(#768) GuMipOkE válasza AMATŐR (#766) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hexaa aug. 9-10. körülre tudja hozni az s2431w-t. Bécsbe 5. körül érkezik japánból, ahogy Old_Artist is mondta.

Riszpekt

(#769) AMATŐR válasza GuMipOkE (#768) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Most akció van az Eizo-nál. Azokhoz a monitorokhoz, amiket most hoznak be Japánból, mindbe csomagolnak egy pixel pöcögtető japcsit. Ők így oldották meg a pixelgarit! :D

Te is a 2431 mellett döntöttél?

[ Szerkesztve ]

(#770) old_artist válasza AMATŐR (#769) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Igen, de azt is hallottam, hogy egyesekhez meg "summo"-s pöcögtetőt küldenek! :D

[ Szerkesztve ]

(#771) AMATŐR válasza old_artist (#770) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Az már a 26' osokhoz ár! :P

(#772) GuMipOkE válasza AMATŐR (#769) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Jaja, 2431 még elérhető árban, és tudása is azt hiszem megfelelő. Old_Artist nagyon vágja a témát, és mivel sok monitort látott már, ezért hallgatok a véleményére. ;)
Az sx széria már nem fér bele a költségvetésbe, és ebben az árkategóriában valószínűleg ez a legjobb.

Te honnan fogod beszerezni?

Az a pöcögtető japcsi meg ha bekönyököli a panelt, akkor örök életére komornyik lesz itthon belőle, hogy ledolgozza ezt a vagyoni és nemvagyoni kárt... :DDD

Riszpekt

(#773) GuMipOkE válasza AMATŐR (#771) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Akkor jó, hogy nem vittem el a 27"-os sx-et, mert a szumós pöcögtető sokat "fogyaszt". :DDD
Meg lehet hogy sztahanovista módjára túlteljesítené a tervet és lyukakat ütne a panelen. :D

Riszpekt

(#774) old_artist válasza AMATŐR (#771) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Honnan veszed, lehet, hogy véletlenül Te is kapsz egyet, mint a samu monitoros kollegák többféle panelosat, de nem samusat (CMO, CPT, AUO), hanem summo-sat? (már-már vérre ment a vita a widescreen-ben) - sőt lehet, hogy egy gésát is mellékelnek a panel/pixel -"nyomkodáshoz". :P ;)

GuMipOkE: szerintem egy gésával is megelégednél a komornyik helyett!!! ;)

[ Szerkesztve ]

(#775) AMATŐR válasza GuMipOkE (#772) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Én a Juventus Team-től rendeltem. Kíváncsi vagyok mikorra realizálódik a dolog. Te is feketét rendeltél?

Örülök, hogy egyforma moncsink lesz, a beállítási problémákat esetleg könnyebben megoldjuk. Egyébként mondtam Old_Artist nak, ha megjön a cumó rögtön hívom egy-két tanácsért! :K

Old_Artis:Remélem ezt nem valamilyen xar panellel szerelik! :((

[ Szerkesztve ]

(#776) old_artist válasza AMATŐR (#775) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hááát igen, akinek van nagyker joga, az a JuventusTeam-ből rendel - olcsóbban. :F

Mod: Nem, hál' Istennek, még samu panellal szerelik az EIZO-kat (kiváltságos jogokkal és szerződés értelmében), bár a TN-eseknél kezdik megszüntetni a gyártást (amiből nagy "mizéria" van), mivel nagy erőket mozgósítottak a samunál az oled tecnológiára, de még vagy 2 évig gyártják is a "nagyobb kaliberű" és *VA-s panelokat! :)

(#777) GuMipOkE válasza old_artist (#774) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hát ha az a gésa is tud pixelt pöcögtetni, és ágyba hozza a reggelit akkor még az is lehet. :DDD

Riszpekt

(#778) GuMipOkE válasza AMATŐR (#775) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Igen, S2431WH-BK a kiszemelt. Az easy up-os állványra nincs igazából szükségem, meg sztem sokba is kerül. Még nem rendeltem meg, de azt hiszem holnap írok pü-t Hexaanak az előfoglalás miatt.
Kiváncsi leszek, hogy mit fogunk tudni kihozni a masinából. A dell 2407wfp-nél sokkal jobbnak kell lennie, szóval vannak itt igények. :D

Hja, én is remélem hogy nem valami xar panellel szerelik. Meg azt is, hogy a szumós vagy a gésa nem térdeli be... :DDD

Riszpekt

(#779) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

hát én várom majd a fejleményeket srácok.
vagy ez a S2431WH-BK vagy 2408wpf-es moni lesz. meglátom mik lesznek a tapasztalatok.

(#780) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Samsung 2693-as és T260-asról van valakinek valami tapasztalata?

...

(#781) AMATŐR válasza old_artist (#776) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Nem én vásárolok onnan, hanem a kisker ott rendelte meg a moncsit! :D
De ha azt a boltot írom le neki,ahonnan én vásárolok, valószínűleg nem mond neki semmit.

(#782) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#780) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

:F :F :F

...

(#783) old_artist válasza AMATŐR (#781) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

>>Tudom<<, csak tájékoztatásnak szántam a megjegyzést, hogy kisker - nagyker, drágább - olcsóbb!!! - meg, ha valakinek van lehetősége nagykerben vásárolni, akkor ott megteheti, mivel elég nagy választékkal rendelkezik az EIZO-tól! ;)

(#784) Atti0925

Atti0925
(tag)

Még1x felteszek 1 kérdést(az elözőre senki nem mondott konkrétumot),hátha vki veszi a fáradtságot,és válaszol:
A TN paneles 24 collos moncsik jók a filmnézésre(kizárólag avi filmek),és általános internethasználatra,játék ritka lenne?Vagyis inkább igy:mennyire lehet zavaró a TN panelból adódó hátrány az avi filmek nézésénél?
Jónéhány tesztet elolvastam,tömörítési hibák,háttérvilágítás(v mi,az se tudom mi ez),stb voltak!
Bocs,kettő lett belöle!

KM900 Black VADM mod by kiski

(#785) GuMipOkE válasza Atti0925 (#784) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Hogy mennyire zavaróak a TN panelek hátrányai filmnézés közben, az teljesen szubjektív. Vannak emberek, akiket zavar, és vannak, akik szerint elfogadható.
Meg kellene nézned egy ilyen panellel szerelt monitort, mondjuk egy olyan üzletben, ahol van pár kiállított darab.

De a szubjektív élmény még a TN panelos monitorok között is más lehet, ezért érdemes a kiszemelt típust, vagy ahhoz nagyon hasonlót megnézni.

[ Szerkesztve ]

Riszpekt

(#786) _tRebroN_ válasza old_artist (#731) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

És ezek az eizok játékra milyenek? Csak azért mert ezek ugye grafikus moncsik erősen vagy nem? :F

(#787) wmarci válasza _tRebroN_ (#786) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Szerintem játékra is tökéletesek. Vagyis az én S1931-em nagyon jó.
De majd old_artist bővebben mondd róluk véleményt. :K
Neki nagyobb tapasztalata van Eizo-k terén.

[ Szerkesztve ]

(#788) old_artist válasza _tRebroN_ (#786) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Mint ahogy "wnarci" írta, játékra is tökéletesek, sőt dvd és filmre is! :K
Az, hogy "erősen" grafikára és főleg képfeldolgozásra/képszerkesztésre vannak kihegyezve, még nem feltétlen hátrány a játékokra, sőt némely esetekben még előny is! :K
Ezért is mottója az EIZO-nak, hogy
"Minden alkalmazáshoz a megfelelő képernyőt" találja meg EIZO palettájáról a felhasználó monitorját, ez temékcsaládoktól és felhasználási területektől függően változhatnak!

Nos, nézzük az alternatívákat:

A nagyon professzionális és "Grafikus kijelzők"-kel jelzett monitorok (CE és CG sorozatúak) ezek válaszideje nem a gyorsaságot sejteti és nem játék szenvedélyűeknek ajánlott, hanem a kifinomult képfelület pontos színmegjelenítés és az EIZO verhetetlen vezérlőpanelja győzi meg a széles színterével és 12-14-16bites technológiája és hardveres kalibrációja révén a tökéletes színreprodukálásával, a színhűségre - választottjait.
Ezek nyomdai előkészítésnél, illetve minden olyan grafikai alkalmazásnál kiváló alternatívaként szolgál, ahol az abszolút szinhűség a munka elengedhetetlen feltétele.
Ezekkel a Color Graphic (ColorEdge) TFT-LCD gyárilag beállított monitorokkal a beépített színkezelésnek, illetve a hardveres kalibrációnak köszönhetően "softproof" minőséget érhetünk el.

Az "SX"-ekkel jelzett EIZO-k már szinte mindenre használhatóak, köszönhetően az EIZO overdrive technológiájának, a válaszidőt 6-8ms g2g-re csökkentve (s ezáltal az utánhúzásokat és a fátyolodást is), a széles gamutú színterűkkel igazán erőteljes és valósághű színeikkel nyűgözik le használóját. Olyan nagy telítettségű színeket is megjelenít, amelyek más monitorokon nem ábrázolhatók. A képek és ábrák erőteljesebben és élőbben hatnak. A gyors kapcsolási idők (Dynamic Motion Picture Overdrive) révén, és a FullHD (1080p 50 Hz-nél és 60 Hz-nél) igen jó/kiváló választás minden féle "mozgóképekre", beleértve a games, Div-X, DVD, film és videovágásokat! A DTP-seknek és a képfeldolgozóknak (pl. a digitális fényképeket készítőknek, a képek teljes színdinamikájukban jelennek meg a képernyőn), ideális választás, ha csak a beépített Digital Uniformity Equalizer (DUE) szavatolását figyelembe vesszük, hogy a képminőség mindig tökéletes a kijelző teljes felületen.

Az "S"-ekkel jelzett EIZO-k belépő színtű professzionális monitorok. Tág/széles látószög, nagy és színárnyalat-stabil kontraszt, és erős fénysűrűség határozza meg az összességében kiváló műszaki felszereltséget (elengedhetetlen vezérlőpanel). Ennek előnyei: az automatikus fényerősség vezérlés, első osztályú megjelenítés és a legjobb ergonómiai kialakítás.
Az igényesebb irodai felhasználók, grafikai stúdiók ideális monitora, különösen az S-PVA-s panellel szereltek, mivel ezekkel is lehet (komolyabb munkáknál kalibrálást beleértve) professzionális munkákat végezni, Look-up-Table (LUT)-nak köszönhetően. Ezek közül kiemelkedik az S2231W, ami AdobeRGB 92% és NTSC 92%-os színtér lefedettségével, és 22"-os paneljével.
Bár ezek az "S"-es monitorok a tervezési, grafikai és fotofeldolgozásra szánt alkalmazások mellett a játékok és filmek alatt sem fogunk csalódni, egyedül a tömörítési hibák és a filmek, illetve a monitor frissítéséből adódó különbségek jelenthetnek problémákat!

A HD típusjelölt monitorok a "korlátozások nélküli szórakozásra" szánt modelek.
Az EIZO Full-HD megjelenítésű monitorjai átlépik az illúzió és a realitás közötti határt – amikor számítógépen vagy konzolon játszunk. A készülék mindent kihoz a grafikus interfészből a panel teljes képátlójára. A Blu-Ray-Disc-ek és HD-DVD-k minden nagyfelbontású tartalmát teljes egészében átviszi a képernyőre. Az abszolút színhű és megejtően éles képek a videólejátszás új dimenzióját valósítják meg. A két HDMI bemenet 1080/24p és 1080i fogadását/vételét teszi lehetővé 50 és 60 Hz mellett. És ehhez jön még egy-egy DVI-D és D-sub interfész. Ezekkel csatlakoztatható a HD-s EIZO-k számítógépekhez, játékkonzolokhoz, HD-DVD és Blu-Ray lejátszókhoz. A készülékek fogadják a HDCP kódolt tartalmakat is. Kép-a-képben funkcióval is rendelkeznek.
Nagy előnye még a készüléknek, a 14bites számítási pontosság (a szokásos 10bit helyett), ez a sötét árnyalatoknál hihetetlen ábrázolást és eredményt mutat, pl. egy kép árnyékos területén.
Kimondottan multimédiás környezetre, játékokra, DVD+filmekre, DivX, 3D animációkra, mozgóképekre, videofelvételekre és videovágásokra kimondottan ajánlott.

Megpróbáltam szvsz a "teljesség igénye nélkül" válaszolni, remélem sikerült.
Ha valami kimaradt volna, bocs! :W

(#789) _tRebroN_ válasza old_artist (#788) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

Hát nagyon köszi a kimerítő választ! Amire rájöttem nagyjábon, ha TN panelost veszek nagyjábol mindegy mit veszek (50k hufért már elég jó 22-24 colosok vannak) bár van egy két üdítő szinfolt pl a viewsonic palettáján.
Na most ugye ha komolyabb büdzsét szánok a dologra ez ugye alaphangon minimum 3x pénz jelent az 50k hufhoz képest, 135-150 ropi környékén nekem a Dell 2407 hc-se eléggé szimpatikus.
És ugye 200+ tól meg eizók jönnek...na most a dilemma annyi, hogy ha kijönnek a Full HD-s 94cm-es panasonic plazmák vagy LCD-t amik már vannak is, akkor már inkább azt venne az ember, mert azt ugye látom messziről is és monitorként nekem megfelel mivel én PC re kötném.
107cm-es LG LCD-je van barátomnak és számomra elég jó minőségü voltak rajta a játékok 1300-as horizontális felbontással is már. Az asztalomra viszont max a 24-26 colban gondolkodom, de ha veszek full hd-s moncsit az asztalra akkor szarok a 94cm-es pana full hd lcd/plazmára.
Szal te mit tennél a helyemben? Vegyek most egy faszántos full HD-s LCD-t vagy várjak vmeddig mert tudomásod van olyan lcd ről, ami egy most már piacon lévő de még elég drága lcd-nek esetleg lenyomhatja az árát mondjuk szeptemberben? Vagy hd-s plasm/lcd pana tv? :F :F :W :W :W

(#790) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

a S2431WH-BK és 2408wpf is 6ms-os. a youtube-os filmen mutatják a dell input lagját.
akkor az most létezhet hogy az eizo is laggol annyira? vagy ez nem is ms g2g-től függ?

(#791) old_artist válasza snoopy (#790) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha erre gondolsz, ez a ViewSonic vs Dell, de ez sem igaz, mivel nem mindegy, hogy a VGA primary vagy secondary ki/bemenetére rakod a DVI kábeleket, ezekkel lehet ám trükközni, és lenyomni egy "nagyon jó" monitort is.
Ami igaz, az igaz, a külhoni topikokban igen csak "nekilendültek" a Dell input-lag-jának a tesztelésére a tulajok, és borzasztó eredmények születtek, s odáig fajult már a dolog, hogy vissza követelik a Dell-től a kártérítéssel együtti összeget!

Az S2431WH-BK-ról nem láttam ilyen input-lag-ot (még tapasztalni se tapasztaltam), kérlek linkeld már be!

(#792) snoopy válasza old_artist (#791) üzenetére

snoopy
(fanatikus tag)

az szép.
nem tudok linkelni. ez elmélkedés volt, meg kérdés :) kettő között dilemmázom ugyanis. ha lenne hdmi az eizon az jó lenne a jövőre nézve.

(#793) old_artist válasza snoopy (#792) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Bocs, elértettem valamit akkor a linkkel kapcsolatban!

A HDMI csak a HD2441W és a HD2442W típuson van, de már volt vele szerencsém kalibráláskor, és őszíntén mondom, hogy nagyon, de nagyon veri a Dell-t. Csakhát az árával is, most jelenleg a HD2441W ~br.236e, az új HD2442W most fog érkezni majd, és ~br.300e körül kerül forgalomba! Szeptemberre ha megjelenik, akkor 200e körül lesz majd a kisöccse, és igy már elérhetőbbé válik anyagilag is szvsz!

(#794) snoopy válasza old_artist (#793) üzenetére

snoopy
(fanatikus tag)

aham. akkor lehet érdemes lenne várnom 1 hónapot még.
vagy még egy hónapot dolgozni érte :DDD

(#795) old_artist válasza snoopy (#794) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Na, most megtudtam, hogy szept. 16-án jön hozzánk a HD2442W, esetleg addig kell várnod, bár bemutató (demo) darabok jönnek majd az eu-ba, de hozzánk szvsz nem.
Tehát szept. közepéig kell gyűjtened, és lesz egy fantasztikus FullHD-s monitorod, amit a 8800gts kártyáddal elég jól meg tudsz majd hajtani!
Garantálom, hogy nem fogsz benne csalódni. :R :C :K

(#796) old_artist válasza _tRebroN_ (#789) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha csak játékra használnád, akkor elég egy jó TN-es FullHD-s monitor, de ha képfeldolgozásra is akarod használni, akkor FullHD-ban van egy 22"-os lenovo L220xw, ami 83-95e között van, ami esetleg egy olcsó alternatíva lehet - ideiglenesen.
Ha 24"-osban gondolkozol és multimédiásban, akkor megfontolandó, hogy mire akarod használni, s azután eldönteni, hogy csak TV, vagy monitor felelne meg az igényeidnek!
Tehát, ...
- csak játékra, vagy
- játék és DVD+film, vagy
- játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP
- minden eddigiek + grafikai munkáka, képfeldolgozásra, színreprodukálási lehetőségekre
ezek közül el kell dönteni, mik a szándékaid a vizuális alternatívákra?

Szeptember közepén szvsz lesz egy árrobbanás (kb.10-15%) az augusztusihoz képest, ha a dollár és a forint nem nagyon változik! Valaki csak erre vár, lehet, hogy megéri! Én a helyedben még várnék, én is várok, s gyűjtök egy EIZO SX-re, mert szvsz megéri későbbre halasztanom a vásárlást!

[ Szerkesztve ]

(#797) GuMipOkE válasza old_artist (#791) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Kb 1.5-2 hét múlva megérkezik az s2431w. A 19"-os CRT-m mellé teszem és csinálhatok input-lag tesztet, ha érdekel vkit. :)

Az SX2761W-nek van kb 23 ms-os inputlagja (kb 1.5 frame), ami azért eléggé jó.

A senorg webshopjában még mindig ott van az az SX2761W ami 300 órát ment eddig. Lehet hogy nem vitte el még senki, vagy elfelejtették levenni.

Riszpekt

(#798) old_artist válasza GuMipOkE (#797) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Ha csinálsz egy input-lag-ot, az nagyon jó lesz (várjuk! :R ), akkor próbáld meg azt is, hogy a VGA kártyád primary és secundary felváltva is ellenőrizd majd le, mert más eredményt fog majd mutatni!

Holnap azért rájuk kérdezek, mert azt mondták, hogy már eladva! De lehet, hogy azért nem viszik/vitték el, mert kb. egy hónap múlva drasztikusan esni fognak az árak az SX és HD-s monitoroknak!

(#799) _tRebroN_ válasza old_artist (#796) üzenetére

_tRebroN_
(tag)

játék, DVD+film, DivX és HDMI, Blu-Ray, esetleg HDCP - én ebbe a katba esem és 24 col hd-ban gondolkodom mert úgy érzem ennek van értelme számomra SAMSUNG T240HD-t is nézegettem.
Képfeldolgozás nálam nem jáccik!

(#800) old_artist válasza _tRebroN_ (#799) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Na igen, ez már szerintem jó lenne Neked, mivel elég sok olyan csatlakozással rendelkezik, amit ha kihasználsz, akkor jó alternatívaként fog szolgálni, az általad megadott használhatóságát alalpul véve!
Jó a valós kontrasztaránya (1000:1), átlagos a válaszidelye (5ms), elfogadható a betekintési szöge is (160°/160°), alacsony az energia fogyasztása (0,3>2>55W), LED fényerővezérléssel rendelkezik és forgatható/dönthető. Legtöbb helyen erre is vonatkozik a 3 napos pixel hiba garancia.
Viszont ehhez elengedhetetlen egy nagyon jó VGA kártya is (pl. Nvidia9600GT 1024MB Hybrid Freezer - PCI-E), ami képes kihajtani a monitorból a legjobb adottságait!

A ~br.120-125e Ft-os ára szvsz szeptemberben ~10%-kal mérséklődni fog, ha a dollár és a forint nem fog változni!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.