Hát Hello,
Ha jó 24"-ost akarsz akkor csak EIZO, ami persze nem occsó. Ha drága az LG MVA-s modellje ua. van TN panelesbe is L246WH
A HDMI csati annyival több, mint a DVI hogy hangot is továbbítja nem csaka képet.
Písz
Ami késik az csak közeledik...

Hát Hello,
Ha jó 24"-ost akarsz akkor csak EIZO, ami persze nem occsó. Ha drága az LG MVA-s modellje ua. van TN panelesbe is L246WH
A HDMI csati annyival több, mint a DVI hogy hangot is továbbítja nem csaka képet.
Písz

Én is az LG L245wp-t néztem ki, illetve rendeltem meg - remélem holnap vihetem is.
Miért húzták le ?
Azon a teszten amit én láttam is lehúzták, mert állítólag a fényerőbeállítása vacak volt.
De mint kiderült csak a teszteléshez nem értettek a srácok minden másban profik voltak - mert egyszerű beállítással megoldható ez a probléma.
Ahogy én néztem ennek a monitornak van a legalacsonyabb input LAG-ja a xVA modellek közül ami ha sokat játszol (pláne FPS-ekkel) nagyon jó tud lenni mint tulajdonság. 
A HDMI miatt meg ne fájjon a fejed, adnak hozzá HDMI-DVI átalakító kábelt.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Köszi a választ!
Gondolom te is az
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch_10.html
tesztjét olvastad el. Honnan és mennyiért rendelted meg? Pixelgaranciával mi a helyzet?
Amint lehet, teszteld "agyon" és írd meg a véleményedet! Sajnos élőben még nem láttam. Fukarban és pár boltban voltam eddig, de sehol nem volt. Bár én kíváncsi lennék még a jobb tn+film panelesekre is, hátha elég.
Üdv!

LG monitorokra 72 óra teljes pixelgarancia van, azon felül pedig ha jól tudom 3 év "sima" garancia.
Igen, azt olvastam, de már a teszt utáni reakciókból is kiderül hogy mennyire "alapos" volt a tesztjük és hogy mekkorát tévedtek, egyik nagy vesztesnek mondták a monitor holott a legjobb (játékra meg különösen). 
Felesleges agyontesztelnem, egyik fórumtárs már megtette a Logout-on:
[link] 

Érdekes egy darab.
Itt egy normálisabb teszt róla: [link]
Egy egész hasznos fórum: [link]
Angol fórum: [link]
Elvileg ugyanaz az A-MVA panel van benne, mint a BenQ F241W és az LG245WP monitorokban, ami ebben az árban legalábbis meglepő. Ami biztos, egyes funkciókban elmarad kétszer olyan drága társaitól, nincs pl. 1:1 pixel scaling. Létezik belőle TN paneles verzió is, az A-MVA pedig különféle bemenetekkel bíró változatokban kerül forgalomba (nem mindegyiken van DVI). Kisebb-nagyobb hibáktól sem mentes, de a poénokat már nem lövöm le, érdemes utánaolvasni.
Amit nem tudok mire vélni: [link]
[ Szerkesztve ]
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Acer AL2416W monitort.Volt a ph-n is teszt róla, elvileg pva paneles.
Szóval olyan rossz nem lehet....
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e a 72ezres árát?
Illetve, hogy vegyem ezt, vagy egy samsung 32"-os 720p-s lcd tv-t, 90-ért, újonnan?

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
Visszaolvasgattam, és láttam hogy külföldőn vannak olcsón jó moncsik.
Akkor úgy krédezem, hogy külföldről, pk-val eggyütt, 120 alatt maradva(nagyon amx 125)mit érdemes venni?Mindenképp 24"-osban maradva, vagy így is 32"-os lcd tv-t?

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

Van valakinek tapasztalata a HP W2408H-val? 469€ itt kint üzletben, neten kb.410€. (Nem találtam itt a fórumban róla semmit). Német kommentek szerint nagyon jó képe van, csak a tükröződő felületet kell megszokni.
[ Szerkesztve ]
BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN
(#561) Hedgehanter válasza djtoomi (#558) üzenetére
Ne aggodj nekem is ez a dilemmam csak nekem egy 42" Tv ellen (vegul ugy dontottem mind kettot megveszem) es nem tudom milyen 24" monitor legyen.. Erre szerintem nincs jo recept (egy par forumot jo azert elolvasni meg tesztet).. En amugy ha donteni kellene a nagy tv-t vennem (en nem jatszom annyit). Tv-t tobbet nezek es jobb nagy tv-n jatszani mint egy kis monitoron tv-t nezni... 
(#562) djtoomi válasza Hedgehanter (#561) üzenetére
TV-t nem nézek.Mármint tv adást.Nagyon amximum havonta egyszer ha van valami jó film, akkor esetleg, de arra ott a sarokban a 72-es kis tv. 
(#563) Hedgehanter válasza djtoomi (#562) üzenetére
Akkor egyertelmu a valasz 24" monitor, olvasd el a tesztet es rajossz ha nincs tv nezes meg ilyenek akkor jo az olcso 24". 
[ Szerkesztve ]
(#564) djtoomi válasza Hedgehanter (#563) üzenetére
De azon játékok, filmek ugyanolyan jók lesznek? 
(#565) Hedgehanter válasza djtoomi (#564) üzenetére
Ha megnezted a tesztet akkor lattad hogy a tomoritett (dvix, mpeg etc) tipusu filmek nagyon rosszul neznek ki rajta es a tv adasok is tomoritve jonnek szoval azok is szarul fognak kinezni (TN+film panel bar erdekes hogy "film" panelnak hivjak holott szarok a filmek rajta) . A jatekok meg attol fugg milyen vga van a gepben mert ha van egy jo vga-d akkor nagy felbontasban tudsz majd jatszani a monitoron es jol fog kinezni.
In the other hand ha a 32" tv hd ready akkor 1366*768 a max felbontas ami nem tul fenyes, de ha szar a vga akkor ugysem tudsz jobb felbontasban jatszani ergo megfelel az elvarasaidnak.
Ha van lokesz egy HD full 32" tv re akkor meg azt vedd meg mert annak mar 1920*1080 a max felbontasa es egy jo vga-val utos jatszani rajta....
Aztan meg itt van a tavolsag kerdese ha egy fel meterrol akarod bamulni nem biztos hogy egy 32" tv jo mert kiuti a szemedet. 
Ha ezek utan sem tudsz donteni akkor kuldd el a penzt nekem es majd en veszek valamit..... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
(#566) djtoomi válasza Hedgehanter (#565) üzenetére
VGA, meg gép van alá, lásd konfig.
32"-osból nem láttam fullhd 1080p-s tv-t, vagy van, csak vak vagyok?
Kb 1 méterről nézném a gépet.
Ha 24"-os, akkor csakis PVA,S-PVA,IPS, S-IPS,MVA paneleset vennék, TN+Film mindörökre kizárva.
Azért is néztem azt az acer moncsit, mert volt ph tesztben, és pva paneles, emg elvileg nem is olyan rossz.
De viszont találtam én olyantot is, hogy Samsung 2693HM ami ha minden gaz akkor 26"-os, és abban már el bírnám viselni a TN panelt.És csak 122.
Míg egy Samsung, stb... LCD TV ami 32"-os és hd ready is ennyibe kerül kb.
Ezért vagyok gondban. 
(#567) Hedgehanter válasza djtoomi (#566) üzenetére
Itt egy 32" full hd de biztos nem fer bele a keretbe (amugy tenyleg nem sok van).....
A melohelyen vagy egy 32" sharp azt nezegettem ma de mivel vga kabellal van rakotve 1 meterrol nezve eleg fos a kepe, olyan mintha vibralna meg latom a pixeleket (nekem jo a szemem tuti nem birnam sokaig nezni (vagy megszoknam).....
Amugy ha csak pc-hez veszel kijelzot akkor ne tv-t vegyel... 24" nem TN+film paneles lcd-t vegyel a 26" nem nezne ki jol a tn panel miatt....
Ja ezen Acer AL2416W nincs DVI bemenet...
[ Szerkesztve ]
(#568) djtoomi válasza Hedgehanter (#567) üzenetére
Kössz.
Ennyiért már 42"-os full hd-t kapok....
AMúgy ha tv lenen, akkor valsz hdmi-vel kötném rá.
Hát nem tudom, a bajom az, hogy max 120 van rá, nagyon max 125.
Ebbe egyedül azt az acert láttam ami nem tn paneles.Többi mint jóval drágább(dell 2407wfp ami a legjobban tetszik, de az is 145 körül van....). 
(#569) Hedgehanter válasza djtoomi (#568) üzenetére
Az Aceren nincs DVI......????? Az megint nem jo.... 
(#570) djtoomi válasza Hedgehanter (#569) üzenetére
Na bammeg.....Ha ezt látom hamarabb.
Mindegy, vga kábel is jó nekem....

Tegnap megnéztem egy Samsung 2493HM-et. ..hát nem ájultam el a képétől.
Tud valaki helyet ahol meg lehetne nézni egy Dell 2407-et működés közben?
Most már kiváncsi lettem a xVA paneles tft-k-re...

Westend - DELL bemutatóterem esetleg?
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Nemrég vettem egy L245WP monitort lecserélve a régi philips 19"-os crt-t.
A problémám a következő:
Bizonyos játékoknál (mozgás közben) a képernyő közepén egy vízszintes vonal jelenik meg.(Még a lassú elmozduláskor is! Pl: World in Conflict) Fekete háttéren látható a legjobban, hogy az egeret mozhatva gyönyörűen kivehető az utánhúzás vagy ghosting?! Millió tesztet olvatam és senki nem tapasztalta!
A másik fő problémám, hogy a képernyő hosszabb-rövidebb nézése után megfájdul a fejem, kicsit megszédülök, sőt, van hogy a gyomromat is elkezem érezni. Olyan, mintha egy crt-t néznék, aminek 10 Hz a frissítése!
Már állítottam mindent, contrast, brightness,stb, de nem használ semmit se!
Win 64XP-m van és DVI-HDMI kábellel vannak összekötve. Nvidia 8800gt karival.
Ha valaki tud valami okosat, akkor segítsen, mert a gyártóhoz nem tudom ezzekkel az indokokkal visszavinni!

Szia!
Olvastam egy tesztet itt ha itt megkérdezed akkor tudnak válaszolni.
(#575) Hedgehanter válasza raverke (#573) üzenetére
Nalam ez pont forditva volt..
A melohelyen 19" LCD es eleinte amikor hazamentem melobol nem tudtam a 19" CRT-et nezni 5 percnel hosszabb ideig ram is ramjott a szedules fejfajas meg ilyenek... Kb 4 hetig volt ilyen majd elmult bar meg most is van hogy hazamegyek es beszedulok....
(#576) MegalodonS válasza raverke (#573) üzenetére

Latod latod ne halgass az emberre vegyel LG ,Samsungot stb,stb es igy jarsz
Jobban megerte volna 1 Dell kb ugyan abban az arban van es soha nem lenne ilyen problemad!Halgass emberekre akik tesztek es nem a valos dolgok alapjan irnak,ne annak adj a szavara aki mar 1 eve 24" monitorral jatszik es segiteni akar.
Szedules meg ilyenek nekem soha nem voltak,bar en 19" tft valtottam 24"-re!
Szerintem csereld be vagy add el gyorsan es vegyel 1 Dell-t!

Milyen jó monitort tudtok játékra és filmnézésre ajánlani?
olyan 200-250K között?
Valami Eizo-ra gondoltam,csak abból nem tudom melyik.
Köszi 

Sziasztok, kérnék egy kis segítséget.
Szeretnék vásárolni egy 22" vagy 24" monitort, a következők függvényében:
Jelenleg egy 21" IBM P260 crt-m van, CSAK és kizárólag játék a lényeg, FPS, unrealtournament 99 instagib, ergo minden ms számít. Viszont szeretnék nagyobb felbontásra váltani, de ott a monitorom már "csak" 100hz-en frissít és egyszerűen zavaró, mert látom ahogy mozgatom az egeret, némelyik textura megtörik a frissítés miatt, ha csak egy pillanatra is, de idegesít. Szóval a kérdés, kéne egy olyan monitor az játékra a legalakamasabb, főleg az inputlag minimumra szorítása lenne a lényeg, 24" lenne a jobbik, de ha a 22" jobb teljesítményben, lemondok a méretkülönbségről. Árat nem mondok, de a leginkább ilyen 100-130 közötti kategória érdekelne, többet azt hiszem nem áldoznéka játékszenvedélyemre 
Előre is köszönöm:
Dano.
o/
Hali!
Olcsó (vagyis TN) 24-es moncsit vásárolnék.
Elolvastam a PH-s tesztet a Samsung 2493HM-ről. Amit ott leírtak, azzal azt hiszem meg tudnék barátkozni. Ugyanakkor van egy másik monitor a 245B, ami jobban tetszik. Nem lakkfekete és nincs rajta az a króm csík. Az már egy ráadás, hogy 12K-val olscsóbb is. Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a 2 monitor között? Mert az utóbbiról a PH-s teszt nem volt túl meggyőző, de amikor az készült, még 160K volt, annyiért én is többet vártam volna.

sziasztok monitorvasarlas elott allok eddig 24es monitorok kozott nezelodtem, TN panelesek kozott, de most talaltam egy ilyet:
Hanns-G 28" HG281DJB
[link]
infot nem nagyon talaltam rola, csak kulfoldi forumokon, ott se nagyon, valaki dicseri (persze arahoz viszonyitva), valaki szidja.
van esetleg valakinek tapasztalata errol a monitorrol?
foleg netezeshez hasznalnam, illetve online pokerhez, neha azert filmet is nezek, de ez tenyleg nem fontos annyira, max nezem a 21es crt-n (compaq P1210) a filmet ha arra nagyon szar, jatekra meg 19es samsung 940BW maradna, ettol nagyobb felbontast ugyse bir a gepem jatekok alatt.
[ Szerkesztve ]
Battletag:ooooobi#1695 steam:ooooobi

Ez alkalmas játék+filmre
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2493hm/23763
Netre minek 28"? A legtöbb weblap 1280 körül van optimalizálva, ergo apró betűk, és csúny, fehér csík oldalt. Ennek mi értelme? Ha netre kell, akkor elég egy 17-19" 1280-ba.

akkor javitom, foleg online pokerre(tobb asztalos jatek), aztan netre+1,2 pokerasztal kozben, nha egy kis photoshop,(szinhuseg nem erdekel), videovagas AVID-el, itt se gond a szin, van videomonitor, ja es ugyanakkora a felbontasaa mint egy 24es nek, ergo nagyobbak a betuk, meg ugy altalaban minden.
Battletag:ooooobi#1695 steam:ooooobi

Sziasztok. Abban kérném a segítségeteket, hogy a 19"-es monitoromat le szeretném cserélni, és 24"-esre gondoltam, mert annak már értelmes felbontása is van a jövőre nézve, és elég nagy. Viszont mivel a legolcsóbb, amit találtam egy Acer, és az is 70k, ami sok (nekem legalábbis), ezért arra gondoltam, hogy egy 22"-es már árban megfizethető lenne, viszont a felbontása annyival nem nagyobb számomra, hogy megérje, mert a fullhd-t nem tudja, és igazából értelme nem lenne váltani az 1440x900-ról, max a net miatt, hogy az 1024 kijöjjön. Szerintetek mi lenne a jobb? A választ előre is köszönöm.
(#585) MegalodonS válasza -D4nO- (#578) üzenetére

Szerintem valahol ki kellene probalnod jatek kozzben, hogyan viselkedik az adott monitor nehogy utana erjen meglepetes!
Sapphire X1900GT nem lessz eleg a 24"monitor ala, igy mivel gondolom nagyobb felbontasban akarsz majd jatszani!
Sokan elfelejtik a 24" monitor vasarlasnal mar a videokartyat is cserelni kell es ez megdragitja a vasarlast.
(#586) old_artist válasza T.Peter (#584) üzenetére

A lenovo L220x-et nézted már? Ez 22'-os FullHD és 81-95e között mozog az ára.
Ez még egy "jó" integrált VGA-val is elmegy.
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#587) T.Peter válasza old_artist (#586) üzenetére

Az ára miatt nem is néztem, mivel nagyon olcsó 24"-esre gondoltam, ami kb 60-70k között lenne, vagy 40-50k közötti 22"-esre. A monitoromat meg értelemszerűen eladnám, ami meg kb 35k+- -t ér.

Ezt kérdezzni akartam 
Ez alkalmas játék+filmre?
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2493hm/23763
[ Szerkesztve ]
Olvasd el a tesztet itt a PH-n, és dönts!

24" E248WFP TFT Flat Panel Monitor
24" 2407FPW-HC Ultrasharp TFT Flat Panel Monitor
Kérlek benneteket, hogy jelezzétek, mi a leglényegesebb (az ár 30e Ft árelőny az első javára) a két monitor között, Ti melyiket ajánljátok?
Vagy más alternatíva?
(#591) MegalodonS válasza mimi_bacsi (#590) üzenetére

En ezt hasznalom mar 1 eve 24" E248WFP TFT !Nekem nagyon bejott minden szinten foleg Game & Film az elsodleges szempont!
(#592) mimi_bacsi válasza MegalodonS (#591) üzenetére

OKÉ, de mi lehet a különbség a kettő között?
(#593) jer1cho válasza mimi_bacsi (#592) üzenetére
Holnap megyek a Westendbe megnézni őket, majd beszámolok róla. Szerintem a 248-as az TN panelos, (5ms és 160 fokos belátási szög), míg a 2407/08 a PVA-s, de nem biztos.
Az elöbbi 113, míg az utóbbi 146 ezer magyar forint...
(#594) MegalodonS válasza mimi_bacsi (#592) üzenetére

Elesebb kep stb stb, de allitolag, Ghostosodasi problemaja van.Mi az igazsag nem tudom, en nem hasznaltam HC valtozatot de szerintem nem veszes.Masok irtak hogy allitolaga Westendben van Dell bolt ott bizosan arusitanak ilyen monitort, es ott lehet hogy ki is tudod probalni.
Rosszul irtam le az eloob elnezest erte!Nekem a Dell 2407WFP rev A04 van! ez ezt ajanlanam!
(#595) old_artist válasza mimi_bacsi (#590) üzenetére

Hát, elég nagy a különbség, sőt, mondhatnám "égbe kiáltó":
az E248WFP, 5ms, 24"WS TN Film,
a 2407WFP, 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) és AU Optronics AMVA (M240UW01) panelokkal is gyártják.
Ha én venném, akkor csakis az S-PVA kijelzőset választanám, nem kétséges, hogy miért!
Egy ismerősömnek volt mindkettő (előbb E248 egy hónapig), de mikor lecserélte a 2407-re (ajánlással), egyből megváltozott a véleménye a TFT-LCD -kről! Azóta is áldja az eszét, hogy lecserélte az S-PVA-sra, és már nem is "nyűglődött" az árkülönbözeten, azóta már el is felejtette, hogy mennyibe került - mert csak élvezi a képét! Az övé Samsung panelos.
[ Szerkesztve ]
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#596) MegalodonS válasza old_artist (#595) üzenetére

igen igy nez ki egy reszletesebb bemutato 
Gondolom a baratod is a tesztek alapjan vasarolt es nem a valosag alapjan? Amugy neki milyen rev A00 vagy mas?
En azt nem ertem az emberekben, hogy inkabb a hisznek a leirasokban, mint annak aki tenyleg latott mar, vagy tenyleg hasznalja a mindenapokban.
[ Szerkesztve ]

üdv egy igazi monitor szakértötöl lenne pár kérdeésem ha van itt a forumban valaki dobhatna egy püt és meg bombáznám kérdéseimel-elöre is kösszi 
Szép jó reggelt mindenkinek!
Tartanék egy kis élménybeszámolót.
Az elmúlt napokban keresgéltem a 24"-os monitorok piacán. Első körben egy olcsóbb, TN-es moncsit néztem, ekkor került szóba a Samsung 2493HM és a 245B. Mivel a tesztek, és a beszámolók nem voltak egyértelműek, ezért meg szerettem volna nézni élőbe. Ellátogattam a Mamut I.-ben lévő Extreme Digital-ba, és megvizslattam a 2 monitort, és bezsélgettem kicsit az eladóval, aki elmondta a véleményét, az eddigi tapasztalatait, mondta nyugodtan nézzek körül, megkérdeztem, hogy mi a véleménye ezekről a monitorokról, nagyon készséges volt, lemondta a kettő közötti különbséget, és tanácsait. Sajnos ettől függetlenül egyik monitortól sem dobtam hátast.
Következő fázisban gondoltam ellátogatok a WestEnd Dell bemutatótermébe, megnézem ezt a csoda-monitort. Nosza rajta, tegnap meg is tettem. Az üzletbe lépve hangos köszönésemre kaptam választ (+pont), a hölgy egy asztal mögül kiköszönt. Na, ezzel a komunikációnk be is fejeződött. 4(!) db monitor volt az üzletbe 26-24-22-20 colos példányok, méretenként 1 db. A monitorokat egy 2m(!) magas polc tetejére állították ki, ezért semmit nem láttam belőlük. Szerettem volna megnézni, milyen a talp, hogy néz ki, de ez a kutyát nem érdekelte. Ha a monitorokat akartam nézni, kb 2m-t hátrébb kellett állnom, hogy lássak is valamit. Egy dologra jó volt: az én kiszemeltem 2408 meleltt volt egy 22-es TN-es, amit abból a szögből ahonnan nézni tudtam a monitorokat már nézhetetlen volt, illetve 2 monitor szinvilága közötti különbséget. Kb. 10 percet töltöttem az üzletbe, és rohadtúl nem érdekelt senkit, hogy mit akarok, a monitor nem tudtam rendesen megnézni, szóval nálam a Dell márkabolt különösen nem ajánlott minősítést kapott.
(#599) MegalodonS válasza jer1cho (#598) üzenetére

Attol mert a Dell bolt ilyen elrendezesu, es 4 monitort tartalmaz attol meg lehet jo a Dell monitor.Nem tudom miert nem mondtad nekik hogy vegyek le es mutassak meg neked,vagy meg sem merted kerdezni?
Kulonben vegyel nyugodtan samsungot en sok sikert kivanok hozza.
(#600) jer1cho válasza MegalodonS (#599) üzenetére
Akkor most ugorj neki mégegyszer, és próbáld meg értelmezni azt, amit leírtam. Hol tettem 1 rossz megjegyzést is a dell monitorokra (hozzáteszem volt már dell monitorom, hibátlan volt)?
A kettő nem ugyan az. Én nem azt mondtam, hogy nem fogok Dell monitort venni. Ilyenről szó sem volt. Attól, hogy valahol parsztok, azért nem a cég, vagy a termékeik a hibásak. Egyszerűen maga a bolt a szar. Ugyse ott fogom megvenni.
Miért nem kérdeztem meg? Nem az az ember vagyok, aki nem meri. Elmegyek máshova, olyan helyre, ahol nem szarják le a vevőt, és majd ott megnézem, és majd ott meg is veszem, ha úgy gondolom jó lesz.