Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#51) csutkaa

csutkaa
(senior tag)

Sziasztok!!

egy kis infót kérek! monitort szeretnék venni 22''-ost! bocs hogy ide irok de a 22'' téma le van zárva!!! :B
VIEWSONIC márka nagyon érdekelne, ebben a márkában milyet érdemes venni 22''-ba :F

én ezeket néztem ki: VIEWSONIC VX2235wm (5 ms) 22'' TFT
VIEWSONIC VX2245wm (5 ms) 22'' TFT
úgy 15.000ft van a kettő között az alsó javára :DDD

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S2

(#52) erdoke válasza bauer1 (#45) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Játékra mi a pics@nak négymagos proci, már elnézést? :F
Szerintem egy ilyen konfighoz 15-ös TFT passzol...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#53) erdoke válasza dbius (#50) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vagy inkább rájöttek, hogy az a nettó ár akart lenni. Az első megrendelés után gyorsan javították. :D

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#54) dbius válasza erdoke (#53) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, minden bizonnyal ez történt, mert már bruttó 191k-ért van a moncsi :D - bár hozzá kell tenni, hogy ez IS - szvsz - ezért a moncsiért jó ár! -

(#55) wolvereene

wolvereene
(újonc)

üdv, tud valaki olyan helyet ahol élőben meg lehet nézni egy dell 2407wfp-t? gondolom, hogy nem sok üzlet tart ilyet, de hátha...

és egy olyat ahol vásárlás esetén pixelhibamentesen lehet hozzájutni? (mondjuk meg lehet nézni átvétel előtt a megrendelt példányt, vagy visszaveszik ha hibás)

előre is köszi

(#56) Haart válasza wolvereene (#55) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Most megjelent teszt itt : [link]

(#57) muris

muris
(kvázi-tag)

Van valakinek erről a monitorról taspasztalata?
Acer 24'' AL2423W

Köszi

http://www.youtube.com/codwwar

(#58) subFOCUSkoma

subFOCUSkoma
(újonc)

Szevasztok!!!

Mostanában szeretnék venni egy 24'' monitort, és ezért szeretnék kérni tőletek tanácsot,
Hogy mégis milyet lenne érdemes venni.
Éppen most olvastam el a cikeket, és úgy látom hogy ajánljátok a Samsung 244T-t meg a
Dell 2407WFP-t. A kettő közül melyik a jobb, és még milyen monitor jöhetne szóba?
Előre is köszönöm a segítséget.

Szép napot mindenkinek!

Chieftec 500W, Asus P5B, 4X1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ, Intel Core 2 Duo E6600 @ 2,4 GHZ, Asus Nvidia Geforce 8800 GTS 320 MB, OCZ Agility 3 60 GB, WD Caviar Black 1,5 TB

(#59) MegalodonS válasza subFOCUSkoma (#58) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Egyertelmu a Dell a nyero !

En nekem is erik mar a tft csere csak en eloszor a 24''Dell-t neztem ki de itt van mar a

link:[link]

es nem tudom az a 3'' er e 120k plusszban de a 24'' az a nyero lattam lan partyn es nagyon durva mind jatekba mint filmnezesre

Tehat nallam 24'' vs 27''

(#60) t72killer válasza bauer1 (#47) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4giga rammal nem sokra mégy, lévén a win32 bit csak kb 3 gigát ismer fel, ill 64 bitre meg nincsenek normális driverek.
Ennek a kombónak vinni kell a játékok 99%-át az 1600*2560-as 30''-os moncsikon is:)) (kiv Obivion, COJ)

viszont a játékok többségénél hackelni kell a config file-t vagy a registry-t, mert alapban nem ismernek minden szélesvásznú formátumot:(

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#61) subFOCUSkoma

subFOCUSkoma
(újonc)

Köszönöm az információt! :DD :DD :DD

Kezdek én is a DELL 2407WFP felé hajlani.
Abban még tudna valaki segíteni, hogy árban miért megfizethetőbb egy dell, mint mondjuk egy samsung 244T. Talán nem olyan nagy márka vagy, nincs olyan jó képe mint a samsungnak?

Chieftec 500W, Asus P5B, 4X1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ, Intel Core 2 Duo E6600 @ 2,4 GHZ, Asus Nvidia Geforce 8800 GTS 320 MB, OCZ Agility 3 60 GB, WD Caviar Black 1,5 TB

(#62) Narancs81 válasza subFOCUSkoma (#61) üzenetére

Narancs81
(lelkes újonc)

A BenQ FP241W vel mi a baj? Miert nem opcio?
Jobb ertekelese van mint a Samo 244Tnek vagy a Dell 2407nek.

Ime: [link]

mig a Dell: [link]

Samo: (regi cikk) [link]

(#63) muris válasza muris (#57) üzenetére

muris
(kvázi-tag)

Na megvettem eztet a monitort (Acer AL2423W) és hát azt kell mondanom hogy nagyon korrekt áru! Hibátlan a színe, gyorsasága, állíthatósága, szoftvere...mindene...Csak ajánlani tudom mindenkinek...! És persze az ára is kellemes... :DD

http://www.youtube.com/codwwar

(#64) fudi2002

fudi2002
(tag)

Üdv Urak.

Sokat olvasgattam a fórumot, egy kérdés lenne még, ezzel nem találkoztam.
Vennék egy dell 2407-et, aminek 1920x1200-es felbontása van. Viszont még egy fx6800-ast nyúzok, ami nyilván a mostani játékok 80%-nak nemtud eleget tenni magas felbontásban.
Ha ezt a csodamoncsit visszateszem 1200x7000(1024x768 - 4:3) vagy 1000x600(800x600 - 4:3) környékére akkor mit fogok tapasztalni? Nagyon gázos lehet?

Türelmet és segítséget előre is köszönöm.

Üdv. Fudi

"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."

(#65) subFOCUSkoma válasza Narancs81 (#62) üzenetére

subFOCUSkoma
(újonc)

Nincs vele semmi baj, egyszerűen csak árban nekem a Dell tetszik, meg szerintem jobb márka, most már meg is veszem. Max 2 hét és megvan

(#66) ByB válasza fudi2002 (#64) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alacsonyabb felbontás, kis élsimítással élvezhetővé teszi a képet, de egy 6800-tól már ne várj csodákat! Csúcsközelben biztos szaggat, de egy észszerű kompromisszum mellett no para... Az én Samsung 244T-m, de gondolom a Dell is képes átállni 4:3-s képarányra, mert pár játék még nem támogatja a szélesvásznú monitorokat. Apropó Samsung 244T-n nem gondolkodtál?

(#67) fudi2002 válasza ByB (#66) üzenetére

fudi2002
(tag)

Úgynézki csak a dell-hez tudok hozzájutni nagykeressen jó árban, úgyhogy azon gondolkozok... :))

Amúgy konkértumot mondok, csézek, de fontos hogy 800x600 (illetve ennek a 16:10-es párjában) még tudjak jáccani (viszonylag élvezhető minőségben), a célzás és a fejméretek miatt...

"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."

(#68) ByB válasza fudi2002 (#67) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam 1280x800 a minumum szélesvásznú beállítás, 800x600 szerintem már elég necces ugyanis az fele a normál felbontásnak... Jöjjön egy okos és mondjon vmi bölcset! Szerintem keresd Racecam-t, ő értője a témának! :R

(#69) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

14'' után nagy ugrás lesz :D

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#70) MichaelSD válasza fudi2002 (#64) üzenetére

MichaelSD
(őstag)

Hát, nekem Samo 244t-m van, de 800x600-as felbontás azért, khmm, szub-optimális, mert elmosódik. Persze, mindez az én monitorommal és az én szememmel... :)

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#71) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Most tervezem egy 24es LCD monitor vásárlását, és nagyon nem tudok dönteni.
Sokat olvastam a monitoros forumokat, de 1-2 kérdésre még nem sikerült választ találnom.
Láttam örök befutó a Dell 2407WFP, de ennél már vannak újabbak is. Még az LG L245WP-t néztem ki, hasonló paraméterekkel és hasonló árban, de van benne HDMI csatlakozó is.
Az LG-ben MVA panel van, a Dell-ben SPVA, ezekről fogalmam sincs, hogy melyik jobb, el tudná valaki magyarázni?

Szóval melyiket tudnátok ajánlani?

A gépem AMD Athlon 64 3000+ s754, ASUS K8N, 2 giga DDR400, és egy Leadtek 7600GT. Az a kis gyenguska konfig elbírja vinni egy ilyen monitort. Azt gondolom, hogy játékoknál le kell venni a felbontást, de netezésnél, filmezésnél, meg egyéb felhasználásnál menne normálisan 1920x1200-ban?

Bocs az amatőr kérdésekkel, de nem nagyon vágom ezet a dolgokat.
A válaszokat előre is köszi!

ImI

(#72) dr42 válasza bauer1 (#45) üzenetére

dr42
(tag)

ez miert hangzott ugy, hogy csak azert irtad be, hogy minel tobben lassak, hogy milyen csilivili geped van?

(#73) Narancs81 válasza dr42 (#72) üzenetére

Narancs81
(lelkes újonc)

Talan mert megerositest kert arra, hogy neki van a legcsillivillibb gepe. Neki van.
Csak azt nem ertem miert problema meg 1-2 ezrest radobni oszt venni valami 100 colos iMAX vetitovasznat. Ha QX6700re fussa, akkor fussa meg quad GTX-re is, es miert alljunk meg hitvany 4GB RAM-nal mikor belemegy abba akar 8 is.
Bocs. Off voltam.

(#74) Jocó2X válasza Narancs81 (#73) üzenetére

Jocó2X
(újonc)

Na neeeee. Tiszta vicc. És mire fogja használni? Főleg amennyiben van. :DDD :DDD :DDD
Lássuk csak. Ilyen procit minek, főleg ha játszik? Az alaplapról kár hogy nem szólt, végül is ALAP lap. :D DX10. Még minek? Különben is már van 8950GX2. És a RAM? Mega vicc. Inkább rakott volna bele 4Giga márkásabb 800Mhz-es RAMot. De már itt a DDR3. :O
Úgyhogy mostanra le van maradva. :C :C :C :C :C :C
Én is most cserélek. P5B Deluxe, E6400, 1Gb 800Mhz Geil, Maxtor DM 10, 7900GT. Szerintem ár/teljesítményben mostanra ez a legjobb döntés. :R
Amit nyugdíjoztatok:MSI KT3 Ultra 2, AMD( :W ) 1700+@2000+, 256MB 333Mhz, 80Gb Maxtor, MX440

(#75) 5teve válasza ImI87 (#71) üzenetére

5teve
(senior tag)
LOGOUT blog

ha nem játékra használod akkor símán.
Én egy Samsung 244T-t használok, -amit melegen ajánlok figyelmedbe - és egy ''alap'' 6600-as kártya hajtja meg 1920x1200-ba.
De a ''morhuhn'' is lefut rajta. :D

*** tel: 70-373-0029 *** *** végkiárusítás! maxell 52x cd 100db-os kiszerelésben 3500Ft <-- privizz

(#76) bagyesz

bagyesz
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tegnap megvettem a DELL 2407WFP-t. Talált már valaki profi szinbeállításokat hozzá a neten? Kiváncsi lennék rá mi a külömbség?

THX

ASUS P5B PLUS,E4400 2000@3000, CORSAIR XMS2 2048 675Mhz,GALAXY 8800GTS,550 HYPER MOD.

(#77) jugeen válasza bagyesz (#76) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

Kellemes használatot! Üdv a táborban! Ha találsz ICC-ket, tedd közkincsé! :)

(#78) Aluchardas válasza jugeen (#77) üzenetére

Aluchardas
(újonc)

Szerintetek melyiket vegyem meg:
Samsung Syncmaster 244T vs BenQ 24'' FP241W

Árban egyformák ,mindegyik 235K körül van. Egy csöppet drága ,de minőségi 24''-ost meg kell még fizetni elég rendesen :(

P5B Deluxe,C2D E6400, Kingmax DDR2 800MHZ 2048MB, ASUS EN8800GTX, Plextor 716-A, WD SATA2 400GB 7200/16 RE, Cooler Master iGreen 500W, COOLER MASTER RC-632, Logitech Mx518, Razer eXactMat, Samsung 244T

(#79) jugeen válasza Aluchardas (#78) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

szvsz egyértelmű, hogy Samsung Syncmaster 244T. Főnökömnek az van, és hát besírás milyen élethű képe van!

(#80) Narancs81 válasza Aluchardas (#78) üzenetére

Narancs81
(lelkes újonc)

Amelyik olcsóbb vagy szebb vagy számodra használhatóbb (memory card reader oder HDMI input). Számottevő különbség szerintem nincs köztük kalibrálás után. Mind a 2 jó monitor.
u.i.: a BenQ-t vettem. Jó. :))

(#81) Aluchardas

Aluchardas
(újonc)

Hali
Megjött a Samsung 244T-m
Nagyon jó monitor.
Szép a feketéje, semmi bevilágítás, teljesen homogén.
És a mérete valami óriási, ha elforgatom 90°-al a monitort, a nyakam töröm ,hogy lássam a monitor tetejét :R

Készítettem róla pár képet
A Régi 19°-os monitorom :
[L]tfpforum.uw.hu/244t/100_1231.JPG[/L]

A Dobozból kiszedve:
[link]

Egy ''kicsit'' nagyobb mint a régi monitorom:
[link]

[link]

[link]

A színek gyönyörűek:
[link]

P5B Deluxe,C2D E6400, Kingmax DDR2 800MHZ 2048MB, ASUS EN8800GTX, Plextor 716-A, WD SATA2 400GB 7200/16 RE, Cooler Master iGreen 500W, COOLER MASTER RC-632, Logitech Mx518, Razer eXactMat, Samsung 244T

(#82) Memphysto válasza Aluchardas (#81) üzenetére

Memphysto
(tag)

Irigyellek!

(#83) Genji

Genji
(senior tag)

Beléptem én is DELL 2407WFP tulajok táborába. :DD Egyelőre sok időm nem volt tesztelni de gyönyörű a képe. Azért színbeállítások engem is érdekelnének... :R

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#84) GeorgeV

GeorgeV
(újonc)

Szintén Dell 2407WFP monitort vettem. Egyetlen problémám van vele: desktop módban, ha fehér a képernyő, akkor villog a monitor. Például egy üres word dokumentumnál, vagy egy fehér alapú böngésző ablaknál. Multimédia és Game módban viszont lecsökken a megjeleníthető színek száma és darabos lesz a színátmenet, mint a teszt is írja, sávosodás látható a képernyőn. Szóval vagy villog, vagy darabos (sávos) a színátmenet. Lehet választani.

(#85) Genji válasza GeorgeV (#84) üzenetére

Genji
(senior tag)

hm. nekem nem villog...

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#86) GeorgeV válasza Genji (#85) üzenetére

GeorgeV
(újonc)

Megnéztem a hátulján: Dell 2407 WFP A04. Ez bizony desktop módban villog. Multimédia és Game módban meg sávos.

(#87) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

Sziasztok

erről mi a vélemény? a 7en fogom megvenni :R [link]

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#88) bostongeorge válasza Genji (#85) üzenetére

bostongeorge
(kvázi-tag)

:Y

[Szerkesztve]

msn: bostongeorge@freemail.hu

(#89) mue

mue
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Van egy monitor amit kinéztem: Acer AL2416ws.

Nagy baj, hogy a monitor nem tartalmaz DVI csatlakozót?
Mire kellhet az nekem a jövőben?
DVD lejátszom nincs, és nem is lesz, kizárolag a gépröl nézek DVD filmet.

Nemtudom, hogy esetleg a jövöbeni HDTV tévéadást ha szeretném nézni ezzel a monitorral, akkor az lehetséges lesz-e, vagy ahhoz mindenképp külön HDTV készülék kell, és nem tudom egy kalap alatt 2 funkciora használni?

Elöre is kösz

(#90) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Megnéztem a Dell honlapján, h. usa-ban mennyibe kerül a 2407WFP = 569$ !!!!
Azért dúrva, h.ha pl. az amazon.com-ról rendelné az ember akkor is kijönne 620$-ból kevesebb mint 120 eFt-ból, szemben az itthoni legolcsóbb-számomra- 160eFt-os árral. :Y
Szerintetek megéri ha megrendeli v.ki így webűáruháztól? Egy esetleges garis-csere postaköltséggel is még jóval belül lenne a 40ezren.
Valaki rendelt már így monitort?Mennyire megbízható?Jó ötlet? :))

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#91) Memphysto válasza Aylarth (#90) üzenetére

Memphysto
(tag)

Szia
:YHa kijön neked ennyiből akkor én is így fogom megvenni!
Csak a Postára ne hagyad a szállítást, de gondolom az amazon se azzal szállíttat!

(#92) fudi2002 válasza Aylarth (#90) üzenetére

fudi2002
(tag)

Fotós cuccoknál tudom, sztem erre is nyilván ugyanaz vonatkozik.
Sajna +vám +áfa +szállítási költség (ami biztosítva jön, és nemócsó)

1szóval sztem nem...

(#93) dekoninck válasza Aylarth (#90) üzenetére

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

Én egyszer megpróbáltam rendelni egy Apple C.Displayt az amazonon, de ilyen ccuccokat (monitor, TV) mintha nem akaróznának tengerentúlra szállítani... :(

[Szerkesztve]

(#94) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Na vegre nekem is megerkezett a 24'' Dell !!! :)

Nagyon szuper kep jatekban es dvdn egyarrant,Kicsit draga beruhazas volt mivel uj tft uj videokari es sajnos nem fert bele a regi hazba igy uj hazat is kellett venni hozza meg uj tapot is de megerte!

Mindenkinek ajanlom!

(#95) fudi2002 válasza MegalodonS (#94) üzenetére

fudi2002
(tag)

Fekete színe milyen? Input lag vagy ilyesmi nem feltűnő ugye? Milyen a minősége kissebb felbontásoknál?

(#96) MegalodonS válasza fudi2002 (#95) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Sajnos ahogy a tesztekben le van irva nem fekete!Nekem ez a II.Tftm es a VP191s sem volt fekete de azzzal az volt a gond hogy benne maradtak a hatter dolgok pl internet oldalak es jatekok kezelofeuleteti mindossze 2 eves volt!

A :R Dell 24'' :R monitor nagyon nagyon szupi.En inkabb HC vagyok tehat jatekokban hasznalom majd es semmi gond nincs vele.Ekkora monitoron nem szep a kisebb felbontas legalabb is nekem nem tetszik en 1920*1200 fullon jatszom.Sok jatek azonban nem indul el ekkoraban de 1600* felbontasban sem panaszkodnek.Talan eletem eddigi legjobb valasztasa!

(#97) fudi2002 válasza MegalodonS (#96) üzenetére

fudi2002
(tag)

Köszi. Igaziból nemtom mit kéne vennem. (eizo 24-es tom :)) Szal fotót szerkesztenék rajta, filmnézés, játék. Vmi ajánlás?

(#98) MegalodonS válasza fudi2002 (#97) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

A Dell 24 '' Szerintem a Legleg-Univerzalisabb TFT ma a piacon!Game DVD mindenben jo !EN lattam mar TFTt LAN partikon es nekem a DELL a nyero en HG vagyok tehat :

1.Game
2.Game
3.DVD (de arra meg van 32'' tv)

Neked kell tudnod mire kell megfelelnie :) !

(#99) Trak

Trak
(PH! addikt)

Alkalmam volt kipróbálni egy ilyen csodát:

LG L245WP-BN

Külső:
[link]

Leírás:
[link]
24''; MVA; Fényerő: 500 cd/m2; Kontraszt: 1000:1; Válaszidő: 8 ms (de nem g2g); Látószög: 178/178; Dönthető, forgatható, állítható magasság, PIVOT; Csatlakozók: HDMI (mellékelve a DVI - HDMI kábel, D-Sub, komponens (pl. asztali dvd lejátszóhoz); USB Hub, PiP

Nagyon - nagyon meggyőző volt élőben. Eddig minden tökéletes rajta, nem találtam hibát.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#100) kano válasza Trak (#99) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Szia!

Eddig minden tökéletes rajta, nem találtam hibát. - Bevilágítás milyen mértékű (ha van egyáltalán)?
Az ára, hogy alakul?
Köszi!
Kano

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.