Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)

(#501) Turmoil válasza mcdokika (#500) üzenetére

Turmoil
(senior tag)

Dinamikus kontraszt. 160°-os betekintési szögei vannak, úgyhogy tuti TN paneles.
A dinamukus kontraszt azt jelenti, hogy variálnak a háttérvilágítással, maga a panel csak 350-600 körül tudna.
Nem tudom, hogy az LCD tv-k milyen panellel mennek, de illene valamilyen xVA-val, ahhoz képest elég gyenge lesz ez a TN. Színhűség, betekintési szög, homogén fekete, stb...

Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

(#502) xuldar válasza mcdokika (#500) üzenetére

xuldar
(őstag)

A dinamikus kontrasztot úgy számítják ki, hogy a legkisebb fényerő feketéjét mérik a legnagyobb fényerő fehérjéhez. Ez nyilvánvalóan nem életszerű, mert egyszerre nem lehet a leggyengébb és a legerősebb fényerőn a monitor. Ráadásul, ha be van kapcsolva ez a fantasztikus fícsör, gyakran tapasztalható villódzás, különösen pörgős akciófilmek közben, ahogy állítgatja a fényerőt a monitor. A TN panel valódi kontrasztja nyomába sem ér az xVA vagy IPS panalekének.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#503) mcdokika

mcdokika
(kvázi-tag)

Ok.Tehát akkor legyen xVA s panel, ezt irtátok már sokszor.Melyik tipust ajánljátok játékra, filmre és TV nek.Gondolom ez utóbbinak most még követelménye az hogy legyen hagyományos antenna bemenete.Vagy van átalakító ?

(#504) xuldar válasza mcdokika (#503) üzenetére

xuldar
(őstag)

A sima antenna-bemenet még kevés. Ha nincs benne tuner egység, akkor hiába dugod rá az antennakábelt. Márpedig a kifejezetten számítógép-monitorok között nemigen vannak ilyen típusok, bár szét lehet nézni (attól még, hogy nem ismerek ilyet, nem biztos, hogy nincs). Különben venned kell egy tunerkártyát a gépbe, és ugye így csak akkor tudsz tévézni, ha megy a gép.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#505) HERR Z válasza xuldar (#504) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de pl ha digi-tv-je van akkor elég egy sima rca bemenet, későbi külső tuneres hd(mint ami olaszoknál van)nek meg kell a 3 bemenet és az is megvan
én is emiatt nézem a dellt,nagyvalószínűséggel ő fut majd be

(#506) xuldar válasza HERR Z (#505) üzenetére

xuldar
(őstag)

Igazad van :B

[ Szerkesztve ]

(#507) mcdokika

mcdokika
(kvázi-tag)

Akkor hagyom a fenébe ezeket a TV s monitorokat.Olyan amiben TV tuner van egyedül a Samsung 225MW je van (ha jól írom) legalábbis én csak azt láttam.De akkor ezek szerint hiába tudja egy monitor a HD t ha nincs rajta tuner.A HDTV jele is ugyanolyan kábelen jön ?
És ha az ember vesz egy 66 centis TV t, és azt köti rá a számitógépre ? Annek milyen felbontása van ?Mármint egy sima LCD TV re gondolok.Van egy ismerősöm akinek ez van már 1 éve de a felbontás az nagyon kicsire van állitva nála, szerintem nem ért hozzá, valami 1024*768 talán, vagy ennek a 16:9 es megfelelője kb. Annál azért csak jobb felbontása kell legyen egy sima LCD TV nek is.

(#508) X Factor válasza mcdokika (#507) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

1366*768 az lcd tv-k felbontásan, hanem 1920*1080, de az utóbbi jó drága.

(L) Atiradeonika (L)

(#509) Devil Smile

Devil Smile
(senior tag)

Udvozlom a kedves PH! tarsakat!

22" es monitort szeretnek venni kineztem 1 Acer AL 2206W -t de sajnos nem volt mar csak kiallitasi db azt nem vettem meg tanacsot kernek h milyen legyen helyette..
jatekra meg netezesre nagy ritkan filmezesre kellene mondjuk 60K korul max 70K
azt hallottam h a Samu 223BW jo monitor 55K korul van.. velemeny?/5let?
DVI termeszetesen legyen rajta.. (majdnem megszivtam az AL2206W vel azt akartam venni es mar mondhatni a penztarnal vettem eszre h nem DVI s csak sima analog) :W

Elore is :R :R :R

-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓

(#510) X Factor válasza Devil Smile (#509) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

A Samsung tökéletes az általtad említett kategóriában.

(L) Atiradeonika (L)

(#511) Devil Smile válasza X Factor (#510) üzenetére

Devil Smile
(senior tag)

:R :R

-{PoH}- Patriots of Hungary Smile82 (Battlefield3,Crysis2, CoD 4 klán) Everyday I'm shufflin' ┏(-_-)┛┗(-_- )┓┗(-_-)┛┏(-_-)┓

(#512) tempx

tempx
(kvázi-tag)

Belinea 2485 S1W -vel van valakinek tapasztalata?

(#513) HERR Z válasza mcdokika (#507) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha visszanézegeted a híreket látod hogy lesz pár új samsung, pár hét és elérhetőek lesznek

(#514) Aranygyerek

Aranygyerek
(fanatikus tag)

Üdv
A Dell monitorok közül ,melyiket érdemes megvenni?Mondiuk olyan 120k ft-ig?

Privire válaszolni illik.http://s4.sfgame.hu/index.php?rec=14577

(#515) gardener

gardener
(őstag)

Samsung SyncMaster 2493HM
Samsung SyncMaster 2693HM
Mind a kettő 1920×1200 felbontású?
Akkor a 26"-nál már lehet nem is lenne olyan jó képe?

(#516) X Factor válasza gardener (#515) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Azért fordulhat eló, mert a nagyobb képátló miatt, a monitor közepét nézve a szélei annyira távolra esnek h. a tn panel miatt ott már színeltérés lesz. Amire te gondolsz ott csak 26 col esetén nagyobbak a képpontok, emiatt egyáltalan nincs "rosszabb" képe.

(L) Atiradeonika (L)

(#517) gardener válasza X Factor (#516) üzenetére

gardener
(őstag)

Az stimt,hogy tn panel 24"-nál már színeltéréses lesz a széle, de Én 26"-t lesegetem és attól félek,hogy ott már "kirívóbb" lenne a TN panel hiányossága és a "kisebb" felbontás miatti minőségkülöbség. :F

(#518) Hedgehanter válasza X Factor (#516) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Mennyire szinelteres..???? Nekem nagyon jo a szemem zavarna....???? :Y

(#519) X Factor válasza gardener (#517) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

A felbontás nem gond, mert a képpontméret kb annyi mint 22 colnál 1680*1050ben. A színeltérés megállapítására a legegyszerübb h. vhol megkell nzéni élőben.

518:Ha érzékeny vagy rá, könnyen meglehet h. zavarna.

(L) Atiradeonika (L)

(#520) vedini

vedini
(őstag)

meg kell nézni élőben
nekem az acer-em meglepően homogén, rosszabbra számítottam anno
26"-on sem kevés az 1920x1200-as felbontás, sőt ott talán még jobb is, mert nem lesznek olyan aprók az ikonok meg a betűk

workworkwork...

(#521) Tithian válasza vedini (#520) üzenetére

Tithian
(őstag)

A megoldás: betűk: 96 -> 125 DPI, betűméret: normál -> nagy.
Jól is nézne ki a világ, ha egy méternél közelebb kellene hajolnom a monitorhoz. :)

</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

(#522) X Factor válasza Tithian (#521) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Igen, de ez asszem nem csinál meg minden karaktert amics ak megjelenik a képernyőn.

(L) Atiradeonika (L)

(#523) gardener válasza vedini (#520) üzenetére

gardener
(őstag)

Hol lehetne megnézni összehasonlítva a 24" vs. 26" samsungot?
Van valahol valami bemutatóterem?
Media Marktban lesegettem tegnap,de csak egy 245b volt azon is videóklippek mentek :((

(#524) vedini válasza gardener (#523) üzenetére

vedini
(őstag)

ezt sajna nem tudom
sok helyen kell megnézni, valahol csak van kiállítva
pl sztem a saturn-ba biztos van, esetleg extreme digital, digital plaza, a nagyobb helyeken valószínűleg van

workworkwork...

(#525) gardener válasza vedini (#524) üzenetére

gardener
(őstag)

oksa.thx :R
körbetelefonálok egyet.

(#526) wmarci

wmarci
(senior tag)

Milyen 24"-os monitort tudtok ajánlani?
200K-400K között szeretném.
Láttam egy Samsung 244T-t, és egy Eizo HD2441W-t.
Ezek jók,vagy tudtok jobbat?
Kifejezetten játékra,fimnézésre,és kisebb grafikai munkákra kellene.

Üdv,

(#527) Tithian válasza wmarci (#526) üzenetére

Tithian
(őstag)

Ha 200K körül keresel, akkor az Eizo S2431 W-t csak ajánlani tudom, gyors és szép S-PVA paneles. Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár egy megfelelő IPS paneles monitor valamelyest jobban néz ki. No nem mintha ennek szégyenkeznie kellene...

Attól függően, hogy a kisebb grafikai munka mit takar, a lassabb, játékra kevésbé használható, de jobb képű S-IPS paneles NEC LCD2490WUXi jobb választás lehet, igaz, drágább is.
A HD2441 nekem a mai árain nem tűnik jó vételnek.

#522: Mire gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#528) wmarci válasza Tithian (#527) üzenetére

wmarci
(senior tag)

Ez nagyon ott van.:D
De találtam még egyet.
Ez az Eizo SX2461W.
Ez jobb vagy miért drágább?

(#529) wmarci

wmarci
(senior tag)

Vagy még erre gondoltam akkor:Eizo S2411W.
Erről mi a véleményetek?

na üdv..,

(#530) Fényhozó

Fényhozó
(tag)

Sziasztok!

BENQ 24" T241Wa wide5ms Erről mi a vélemény? Van vele valakinek tapasztalata? :U

"A győzelem kulcsa a merészség és az újítás." Konfucius

(#531) Devil Smile

Devil Smile
(senior tag)

Udv All ismet

mar 1x irtam 22" es monitorral kapcsolatban am az nem jott ossze
mostani kerdesem h 70k ert milyen monitort ajanlotok (game, neha film, net.)
amiket eddig kineztem
Asus VW222S
Asus MW221U
Samsung 226BW
ha van masik ami szerintetek jobb vetel lenne akkor szivesen veszem a tanacsokat.. :R

Udv
Smile

(#532) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

100e-150e Ft között szeretnék egy viszonylag jó 24"-os TFT monitort.
Legfőképp HD (1080p és 720p) filmeket szoktam nézni, játszani, netezni és dolgozni (zeneszerkesztés, photoshop, weblapkészítés).

Előre is köszi a helpet.

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#533) baleee89

baleee89
(fanatikus tag)

hi all mia véleményetek errröl? : samsung 245B :F :R

VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://hardverapro.hu/apro/keresek_hibas_rosz_alaplapokat/friss.html

(#534) infectedmann válasza baleee89 (#533) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát én nem sok jót olvastam/hallottam róla :U
http://prohardver.hu/teszt/ot_24_huvelykes_kijelzo/samsung_syncmaster_245b.html

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#535) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt javaslom mindenkinek aki nem fel amerikabol rendelni.... Amiota a doller gyengelkedik nagyon jo uzlet onnan rendelni cuccokat.

115 ezer ft szallitassal......!!!!! :Y

[ Szerkesztve ]

(#536) Hedgehanter válasza Hedgehanter (#535) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Bar a specifikacioknal egy par dolog el van irva... Betekintesi szog 160*160 power consuption 21W....!!!! ;]
Szoval nem tudom.... :F

En Irorszagban eleg es hollandiabol rendeltem eddig mindent es nyertem megrendelestol fuggoen 15-25%-ot az itteni arakhoz kepest (szallitasi koltseggel)... :Y

(#537) einstein válasza Hedgehanter (#535) üzenetére

einstein
(senior tag)

És mi a helyzet a vámmal?

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#538) koob válasza Hedgehanter (#536) üzenetére

koob
(senior tag)

21W? :Y

(#539) Hedgehanter válasza einstein (#537) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Semmi, nem fizetunk.... :) Persze nem tudom otthon mizu de ide (Irorszag) rendeltem mar egy par dolgot es semmit nem fizettem..

Probaltam keresni otthoni lapokon de semmit nem talaltam csak ezt... :U

Amugy meg rendeld a cimemre es en majd tovabbkuldom..... ;)

(#540) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Mar nem tudtam modositani de van itt valami mas is. Katt.. De nem vagyok tisztaban a szabadforgalomba bocsátás mit jelent..?

(#541) Tithian válasza Hedgehanter (#535) üzenetére

Tithian
(őstag)

A szállítás Amerikában ingyenes, nem a tengeren túlra. Egészen meglepő szállítási költsége tud lenni egy moncsinak.
Japánból hasonló szállítása 40-45K, feltételezem, hogy Amerikából sem sokkal kevesebb.

(#542) Hedgehanter válasza Tithian (#541) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

47$ volt irorszagba.....

(#543) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ev eltelt azota hogy teszteltek a PH-n a 24" monitorokat, ugy gondolom ideje lenne megkerni a ebben illetekeseket hogy ha mod van ra egy tesztet osszeutni.... :U

(#544) donpeter84 válasza Hedgehanter (#543) üzenetére

donpeter84
(újonc)

Szerintem is már tényleg jó lenne egy igazi pártatlan értékelés. :)

(#545) Hedgehanter válasza donpeter84 (#544) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

En mar irtam az illetekesnek.... Rajtad a sor.... :D

(#546) Boci_83

Boci_83
(őstag)

Erről mi a véleményetek..?

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#547) Aranygyerek

Aranygyerek
(fanatikus tag)

Üdv
Lehetőségem lenne kedvazményesen dell monitort venni.Az lenne a kérdés ,hogy melyiket érdemes ebben a méretben?
DELL 2407WFP-HC
DELL E228WFP
,de ha van M.o.-n forgalmazott jobb monitor kb 150 kft-ig az is érdekel.
Segítségeteket elölre is köszönöm.

Privire válaszolni illik.http://s4.sfgame.hu/index.php?rec=14577

(#548) MichaelSD

MichaelSD
(őstag)

Keresek egy kellemes 24"-es TFT-t HDMI és DVD bemenettel (egyikre PS3 másikra PC menne).

Az Acer P243Wd szemeztem (szeretem a fényes képernyőket), de nem kapható Magyarországon.

Valami javaslat?

Linux user #392243, Nexus S with Cyanogen

(#549) Hedgehanter válasza MichaelSD (#548) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Innen megrendelheted (nem mindegy honnan jon???).......

(#550) raverke

raverke
(újonc)

Sziasztok!

24"-os monitort szeretnék venni, de sajna nem tudom, melyiket érdemes!

Kérdésem az, hogy megéri-e MVA, IPS, S-PVA panellel szerelt monitort venni drágán, vagy a játékra, film nézésére és netezésre elég a TN panel? (Nem használok Photoshop-ot).

Árban óriási a különbség,de nem tudom, hogy látványban van-e ekkora?

A haveromnak egy samsung 245B (TN) monitora van és gyönyörű a képe. Nem tapasztalt semmilyen problémát. Azonban a teszteket olvasva nem valami jó monitor.

Én elsőként az LG l245wp-bn típust néztem ki, de kicsit sokallom érte a 160 pénzt és egy amerikai oldalon eléggé lehúzták, de ha nagyon jó, akkor kiadom érte ezt az összeget.
A Dell monitorokról is sok rosszat olvastam (2407WFP, 2408WFP), de sajnos még nem láttam őket működés közben.
Esetleg melyik gyártót ajánlatos még megnézni? Mi a különbség a DVI és a HDMI bemenet között? Csak azért mert az LG-n csak HDMI van.

Mindenkinek előre is köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 23''-24''-es TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.