Köszi, de találtam 208-ért EIZO-t, azt fogom megvenni.
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

Köszi, de találtam 208-ért EIZO-t, azt fogom megvenni.
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.
Helló!
50000Ft-ig milyet ajánlotok?
Kösz.
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

Hirtelen körülnéztem ipon árlistában 21" fölötti monitoroknál. A legolcsóbb is 52000, szóval vagy ráteszel egy kicsit, vagy elégedj meg 19" körül valamivel. A 20"-asok közül is csak a leggyengébbek vannak 50 alatt.
Úgy látszik nagyon nem vagyok tisztába az árakkal. Használtan se lehetne kapni jó 22"-os monitort 50000 Ft alatt?
Kösz.
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

Nagyon várom már mikor fog lecsökkeni a 24"-os monitorok ára.
Egyszerűen nonszensz, hogy ugyanebből az árból már lassan 37-40"-os fullHD tévét is kapni..
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!
(#456) tempx válasza donpeter84 (#430) üzenetére

Németországban is ennyi (140k), nem tudom nálunk miért van még mindig 160k körül
Pixmániatól nem biztos h mernék rendelni ez elég sokkoló... Monitornál azért
nagyobb az esélye IMHO bármilyen hibának mint mondjuk egy videokártyánál, MP3 lejátszónál. Valszeg nem aludnék túl nyugodtan ha a pixelhiba miatt kellene visszaküldözgetni a cuccot, és akkor már árban ott vagyok a magyarnál a szállítási költségek miatt.

Használtan talán, de nem szoktam használtakat venni, nem tudom hogy alakulnak az árak.
(#458) Hedgehanter válasza einstein (#455) üzenetére
Meg egy kis idobe beletelik mig lemegy az ara rendesen (ha elkezdik az emberek venni)... A 22" is csak most indultak meg lefele.. Amugy en meg mindig azt mondom inkabb egy 37-40" full hd tv mint monitor... En 2-3 honap mulva terveztem venni monitort egy 24"-t de ha a nagy lcd tv-k ara ugy csokken ahogy eddig akkor en inkabb tv-t veszek es atalkitom a pc-met htpc-re.... 
[ Szerkesztve ]
(#459) einstein válasza Hedgehanter (#458) üzenetére

Én elégedett lennék egy 24"-ossal is, elvégre a szgépet nem feltétlen kell 1,5-2 méterről nézni. Fél méterről meg sztem nem kell 24"-nál nagyobb. De mostani árak mellett tény hogy nem nagyon éri meg.
(#460) Hedgehanter válasza einstein (#459) üzenetére
Valoban nem eri meg, vagy 10-15 ezer ft arcsokkenes kellene hogy megfizetheto alternativa legyen a nagy lcd tv-kel szemben nalam... De meg van ket honapjuk hogy levigyek az arat...
Meg ugye a 8600 GTS-em sem biztos hogy szeretne a 1920*1200 felbontast a 24"-en jatekoknal (hacsak nem veszek egy masikat az SLI-hez)...
Az 1366*768 HD ready felbontassal jobban birna.... 
(#461) einstein válasza Hedgehanter (#460) üzenetére

Nem kell feltétlen a natív felbontáson játszani ;)
(#462) Hedgehanter válasza einstein (#461) üzenetére
Na ja, de akkor meg inkabb a 6" nagyobb tv ha csak 1024*768 kell..... 

Samsung 245B 24" TFT-LCD monitor 5ms - egy ilyet gondoltam játékhoz, photoshophoz. Vélemények?

Játékhoz jó, ha bírja a VGA-d, de a Photoshophoz felejtsd el, ha számít a színhelyesség, mert TN paneles. Amatőr fotószerkesztésre megfelelő.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Köszi az infót. VGA: 8800 GT, proci 6850. Lehet, hogy 1920-ban nem bírja, de eggyel lejjebb veszem majd a felbontást
.
Van már egy 244T Sámsongom, de az másik gépnél van, és ehhez is kellene egy 24"-os, és most nem futja annyira...
Esetleg hasonló árfekvésben game-hez, photoshophoz javaslat? (100-120 körül, nem ragaszkodom a Samsunghoz.)
[ Szerkesztve ]

Ha van vkinek dell 2407 wfp, akkor írja le h. miylen beállításokkal használja.
Köszönöm.
(L) Atiradeonika (L)

Üdv.Widescreenesek szeretném tanácsotok kérni.nagyon teccenek a 24"es monitorok és szeretnék venni 1et,viszont nem tom érdemes-e,mert akk nem marad lovém uj tévére.szal 1 24colos monitor mennyire lenne alkalmas játékra&filmezésre?

Játékra filmezésre tb paneles is elég és ilyeneket elég jó árban kapni.
(L) Atiradeonika (L)

Keresgéltem, és lehet, hogy egy ilyet lenne érdemes? LG L245WP Legalábbis ezen a fórumon dicsérték néhányan... TN paneles cuccokról nem sok jót olvastam.

Nagyon jó vétel, ugyanaz benne a panel, mint a Benq FP241W-ben. Egyebek között valamivel rosszabb scaling lehetőségekkel és egy kicsit alacsonyabb fényerővel bír (utóbbi szerintem pozitívum).
Teszt: [link]
[ Szerkesztve ]
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

az az igazság h nem vok oda a benq-ért.nem vok nagy monitor szakértő de forumokat olvasva benq-t még nem ajánlott senki.v csak nem vettem észre 

Nézem a Benq-kat is most. Tényleg csinosak. 5-10-zel drágább, mint az LG. Lámaság, de nem tudom, mi az a scaling, azt meg pláne nem, hogy 5-10ezerrel többért mi az a többlet, ami miatt érdemesebb lenne azt... de gyanítom, hogy az LG bőven elég lenne nekem. 

Itthon valahogy nem terjedt el, Amerikában az F241W(Z) egész népszerű lett, ahogy az említett LG modell is. Valamiért errefelé a Dell és a Samsung kap nagy figyelmet (gyanítom, könnyebb hozzájuk jutni), pedig hát van más is.

Nekem egy ilyen gépem van, [link], tökéletesen megvagyok elégedve vele. 2 hónapja használom, hosszas keresgélés után, utólag örülök hogy ezt választottam. Sok forum a Samsung 206bw-t ajánlotta helyette, mert h milyen dizájnos a külseje. De sztm a márka jobban számit és hogy picivel olcsobb is. Kevessbért többet kapsz alapon

Már keresgélem, hol lehetne egy LG L245WP-t beszerezni (kiskerarak, argep stb.), de "hát majd 1-2 nap múlva" válasz jön a legtöbb bolttól. (Tipikus magyar állapotok...
)

Tudom, hogy ez a 23-24"-os téma, de gyorsba hadd kérdezzem meg... 22"-osból ugyanilyen technológiájú (tehát nem TN+film) milyet tudtok javasolni?

Az Ipon vagy a Senorg sem tart?
#478: 22"-ból az egyik legjobb a PH!-n is tesztelt S2231W.
[ Szerkesztve ]

Ipon nem, Senorgot nem krédeztem. Csekkolom rettentő gyorsan ezt a S2231W-t, köszi
.

Ja, hogy Eizo...
váááá, árban ott van kb. ahol a 24-es LG

[ Szerkesztve ]
minden más TN-es.........

Aha, vágási, szóval 22"-24" környékén van ez a TN-panel mizéria. Már hogy 24"-nál már gáz. Köszi mindenkinek az infókat még 1x. 

lenovo l220x . senorgnál 90-áfáért lehet rendelni ha jól emlékszem.

Amit linkeltél az 120k, én meg most vettem 149k-ért dell2407wfp-t (Ipon computernél) És a két monitor között kategóriákban mérhető a különbség.
(L) Atiradeonika (L)

120ért irják az LG.hu-n,szal 110ért bőven kapni.39el többet érne a dell? ezt azért nehezen hiszem 

Mivel a Dellben nem TN, hanem PVA panel van, még nem is sokkal drágább ahhoz képest, amennyivel jobb. Bár az LG-n is van jópár csatlakozó, a Dellen gyakorlatilag minden fajta megtalálható.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

30ezer plusz azért mert tn paneles...ne l1ünk komolytalanok.miért érne többet 1 tn paneles monitor?
az lehet h a dell-en minden csatlakozo +találhato,de aki monitort vásárol nem azért fogja +venni a joval drágábbat mert töb a csatlakozoja 

ezer bocs. félre olvastam. pva van a dellben
igy jobban hangzik.sorry.pva tényleg nem olyan jo,és ha van +39ezre vkinek akk tn-est fog venni

nah végre befejezem mondandom.elnézést,eléggé szaraxik a net
szal hozzátenném h az LG amit linkeltem TN paneles.magyarán ebben semmiképpen nem jobb a dell.
(#491) Alvin_ti4200 válasza vodkajoe (#490) üzenetére
te érted is, amiket olvasol/beszélsz vagy csak úgy generálod a betűket?

Szóval vegyük át az egészet elölről. A PVA csak gyorsaságban gyengébb mint a TN. Minden másban nem veri, hanem alázza. Betekintési szögekben, színben, kontrasztban és a megjelenített kép homogenitásában is. A TN-ekhez odaírt dinamikus kontraszt nevű marketinghazugság ne tévesszen meg. A PVA és IPS paneleseknél csak nem merik odaírni ezt a baromságot, mert tudják, hogy ezeket azok veszik, akik utánanéznek a dolgoknak.
Tehát a Dell ahhoz képest, hogy a sokkal jobb PVA panellel készül, még nem is sokkal drágább, mint a gyengébb, TN panellel szerelt LG. Így már világos?

Ráadásul S-PVA, ráadásul olyan álványzattal amitől még most is hápogok, ráadásul 5 különböző bemenettel (bár ezt az emberek többsége nem használja ki), ja és az oldalába van építve egy kártyaolvasó, igen szvsz megér plusz 39et, de ennyi pénzért 100k+ nem vennék tn-t, inkább egy olcsóbb 22 colos 50-60k körül.
A hozzászólást vodkajoe-nak szántam, csak ide sikerült nyomni a választ sry 
(L) Atiradeonika (L)

MVA panel mit takar ? Ennél a L245WP nél láttam. Meg azt hogy 8 ms os...Az nem gáz ?
Játékra is kéne meg filmre.
Láttam hogy mások is keresik azt a TFT monitort ami szükség esetén egy jó LCD TV.
Ebben a kérdésben tudnátok segiteni ?Milyen adatokat kell nézni ?24-26 col környékén van olyan ami mind2 funkcióra jó ? Gondolom lehet egy sima 66 centis LCD TV re is számitógépet kötni, kérdés hogy milyen felbontásban.. :S

A 8ms nem baj, az ilyen szintű monitoroknál aligha fog gyorsabbnak tűnni egy TN paneles, bármit is írjanak rá. Az MVA és a PVA körülbelül egyenrangú technológiák, egy A-MVA L245WP vagy FP241WZ és egy hasonló árral bíró S-PVA között nincs sok különbség.
Az adatokból nem sokra lehet következtetni, inkább érdemes az adott monitor tesztjeit elolvasni. A fényerő talán segíthet (hogy ne legyen túl világos), de a kontraszt vagy a betekintési szög nagyon marketingfüggő. Az olyan dolgokat, mint az input lag pedig úgysem írja ki a gyártó.

Köszönöm a választ!
Tudnál esetleg olyan monitort javasolni ami TV ként is jól funkcionálna ?Tehát ha később mondjuk LCD TV ként szeretném használni számitógép nélkül, akkor melyiket ajánlanád ?

Pl. most néztem a BENQ monitorokat ezek a 24 colosok nem olcsók de azt írják teljes HD t tudnak, tehát akkor már ez egy jó pont, ha később HDTV lesz akkor tuti jó minőségü képet látok rajta.De addig is akkor kell legyen rajta hagyományos antenna bemenet, nem ?

Egy kis összefoglaló: [link]

Attól, hogy tudnak HD felbontást, még nem biztos, hogy jó minőségű lesz a kép. xVA panel és gondos tervezés sem árt.