miben tévedek?
workworkwork...

miben tévedek?
workworkwork...

tudom mivel nekem is ilyen van
sajnos nagyon sok eladó téves információt ad termékéről, de ez nem csak az ő felelőssége, sajnos jelen esetben a gyártó is taktikázott
a lényeg nem a Ws vagy Wb dönti el, hogy PVA vagy TN paneles
amikor megjelentek ezek a moncsik szépen PVA panellel szerelték, elkészültek a tesztek/review-ok, aztán már jó lett bele a TN panel
mind kettőből van PVA paneles, úgy mint TN-es, a cikkszáma dönti el, hogy épp melyikkel szerelt,
amelyik ET.F16WE.A02-es az PVA panellel szerelt az ET.F16WE.B02-es az TN-el szerelt
természetesen mostanság már csak TN-eseket lehet kapni, vagy nagy mák kell hozzá, hogy PVA-t kapjon az ember, ha van sütnivalója az eladónak, megnézi a cikkszámot, és máris egy huszast rádob ha PVA-sra
workworkwork...

Ez mekkora mocsokság ... 

hát mint vevő szemfülesnek kell lenni, egyébként ebben az árkategóriában (jelenleg bruttó 70-80) azért túlzás lenne PVA panelt elvárni, amikor konkurens gyártók PVA 24-esei minimum a duplájuk árban
workworkwork...

Végigolvastam ezt a fórumot, mivel nemsokára szeretnék egy 24"-os monitort, kifejezetten játék célra(szép kép, alacsony reakcióidő). De nem tudtam dönteni, valamint új információim is vannak. Az egyik nagykereskedés árlistáján ma láttam két samsung monitort (TFT SAMSUNG 25.5" 2693HM, TFT SAMSUNG 24" 2493HM). Az egyik, mint látható 25,5" képátlójú. Na ettől az adattól egy kicsit begyengültem, a nettó árak 92750 Ft, a nagyobbé
111850 Ft. Úgy gondolom a megközelítőleg bruttó 135000 Ft igencsak kedvező. Megnéztem a termék honlapján az adatokat, de ebből természetesen nem sok derült ki.
Néztem más monitorokat is: LG, Acer, Daewoo, Belinea, Dell. Tanácstalan vagyok.
Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy ha valaki tud ezekről a termékekről valamit, vagy tud ajánlani elfogadható áron (legfeljebb bruttó 200000 Ft) valami más, de legalább 24"-os monitort, akkor legyen oly szíves és jelezze, hogy melyik márkát és pontosan melyik típust.
A Dell monitorról nagy hirig volt a fórumban, de nekem nem egyértelmű, hogy már kiadtak olyan változatot, amelynek már nincsennek problémái (árnyékolás, stb) vagy nem (mivel arról jókat is írtatok)?

(#408) MegalodonS válasza Raharin (#406) üzenetére

Fikaztak a Dellt olyan emberek, akik kb a Youtube-on lattak eggyett!,amugy eletukben ki sem probaltak nem is hasznaltak,nem is tudjak mit tud.Igaz a PH is lehuzta csak azt nem ertem miert 
Ne felejtsd el hogy izmos kari+tap kell hozza es sajnos ez megemeli az arat,sajna ez az ami igazan sokan nem kalkulalnak bele.
vennek egy 24" monitort es erdekelne meger-e 40 eurot a DVI csatlakozo...?

Borix, engem is pont ez a kérdés érdekelne? Melyiket érdemes venni? Mondjuk nekem a benkú nem jön szóba csak LG vagy Samsung.
A 3000-es kontraszt az dinamukis. Az összes mai LCD-nek 700-1000 az igazi kontrasztja. Ez a dinamikus kontraszt kb olyan mint a hangfalaknál a PMPO. 
(#411) donpeter84 válasza Hedgehanter (#409) üzenetére

Amelyiken DVI csatlakozó van annak a belső elektronikája is más. Ha azt nézzük, hogy lassan eltűnik a Videókártyákról a D-SUB csatlakozó, akkor megér 10 ezer forintot. Ráadásul digitális jeleket használ átvitelhez.

1 hete tulaja vagyok egy Samsung 2493HM-nek.
Tapasztalatok: 2 nap kellett, hogy megszokjam a bevilágítást, mely egyenletes, de elég erős.
Foltosodás nincs feketénél, de a fekete az szürke. Nem hiába: TN panel.
Anyu 223BW-jéhez képest nem foltos, de a bevilágítás hasonló. A fényerőt 50% alatt kell tartani, ekkor sincs még gond a fényerővel.
Színek: a régi samsung 930BF-nél sokkal szebb színek, sokkal fényesebb (világosabb) kép.
A TN panel hátrányai itt is jelen vannak, de ennek elllenére a színekre nem panaszkodok.
Extrák:
hangszóró: Elfelejteni!
USB: Mai napig nem találtam meg rajta!
Forgatható-, dönthető-, emelhető minden irányba. (Tetszik!)
105e ft-os bruttó árával nem egy best buy, de kimondottam rossz vételnek sem lehet mondani. Az előző 245B-nél pont az extrákkal drágább, de a kép minősége is javult egy minimálisat, ami nem igazán észrevehető. Annyi bitzos, hogy csak a picit szebb képért és újabb design-ért fizet az ember +10e ft-tal többet.
MOD: Az meg tuti, hogy azt sem tudod, hogy mit akarsz! Hiszen ha legfeljebb 200 bruttó van rá, akkor nem egy alap 24"-est kell nézegetni, hanem kell venni pl egy 245T-t!
(Az meg a másik, hogy én 200ért már nem vennék monitort, akkor inkább hozzátennék 30e ft-ot és vennék egy Samsung LE-37M86-ot ,melynek plazmához hasonló feketéje van, arról nem is beszélve, hogy csúcsszupre panelje! De ez a téma már az LDC TV tapasztalatok, tanácsok topic. 
[ Szerkesztve ]
(#414) Narancs81 válasza Hedgehanter (#412) üzenetére

Ha jól láttam a G sorozat az TN paneles. (Az FP meg S-PVA.) Nekem is BenQ van és én nagyon elégedett vagyok vele, de ez nem jelenti azt hogy az összes modellük jó.
Kevés infó van eddig erről, én várnék a vásárlással addig amig egy jó teszt ki nem jön.
Ha a DVI a kérdés, az már képlékeny téma. Van aki lát különdbséget, van aki nem.
De mindenesetre a DVI nél közvetlen pixelvezérlés van. VGA-nál van egy D/A majd A/D átalakitás, ami elég logikátlan... 
Ha jól be van kalibrálva első pillantásra nincs különbség, de azért a DVI egyértelműen jobb/megbizhatóbb.
Engem speciel jobban zavarna a TN panel rosszabb beláthatósága, ami nagyobb monitoroknál jobban előjön (a 24'' mondjuk még nem olyan nagy
).
Míg egy jól bekalibrált VGA és egy mezei DVI jel között én nem látok különbséget.
Bár ha PVA paneleset veszel (lényegesen drágább) akkor szinte tuti lesz rajta DVI...
Nem győztelek meg, mi?
Nem baj, nem volt szándékomba.
Meg kell nézni élőben, az a biztos!
(#415) Hedgehanter válasza Narancs81 (#414) üzenetére
Szerintem a 24" az eleg nagy egy monitornak...
Az FP modellek legalabb 200 euroval dragabbak meg egy kicsit lassabbak is szoval ha csak a betekintesi szoget nezem mint szempont nem adok ki 200 euroval tobbet erte... Erdekes EZ egy FP modell de nincs rajta DVI es az ara meg fantasztikusan jo (bar 22")... Nem tudom 2" meger e 150 euro pluszt.... 
[ Szerkesztve ]
(#416) Narancs81 válasza Hedgehanter (#415) üzenetére

Tévedtem. Franc se igazodik már el ezeken. Ez is TN paneles amúgy. A lassúságmiatt nem kell izgulni. 5 és 8ms között szinte érzékelhetetlen a különbség. (sőt...)
200€-t inkább megérez az ember.
De semmiképp nem választanék úgy hogy nem nézem meg előtte. MM-ban vagy valahol csak van kirakva és meg tudod nézni. Valamint a dead pixel gari is szempont. A benq-nál asszem 5 pixel alatt nem cserélnek. Míg más márkák 0 dead pixel garit adnak. Én is bekapcsoltattam mielőtt megvettem.
(#417) Hedgehanter válasza Narancs81 (#416) üzenetére
Neten vasarolok mert a boltban meg 40 euro extrat ki kell fizetnem.....
Ott meg nem nagyon lehet kapcsolgatni....

Miben javult a képminősége a 245B-hez képest?

Sziasztok, láttam 1 hirdetést itt 24"os Dell-röl:
[link]
Hátha keres most valaki ekkorát 
[ Szerkesztve ]

szevasztok!
dell 2408WFP-t lehet már valahol kapni? mert én nem láttam magyar oldalon sehol, de az árát meg szeretném tudni.

Én személy szerint ezt ajánlanám [link]
éppen gyüjtök rá,szal ha vki ugy gondolja h mégsem lenne jo választás,nyugodtan irjon,+lehet győzni,nem szeretnék csalodni benne... 

Sziasztok!
Nekem LG-m van.
http://hu.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040106&categoryId=040106&parentId=0401&modelCodeDisplay=L246WH&model=NOTHING
Játszogatok vele, meg filmeket nézek, és ezekre pont megfelel. (lekopogom) Még nem volt vele semmi problémám, szerintem szép a képe. Nem pixelhibás. Bár nem vagyok egy műszaki zseni, csak egy átlag felhasználó.
http://www.nagykepu1.extra.hu/

Hi!
Ismeri valaki ezt Acer X243W moncsit.
Jobb ez a H-IPS A-TW panel technológia mint a TN Panel, vagy csak parasztvakitás az egész.
Csak azért kérdem mert ezeknek az Acereknek az ára nem olyan vészes.
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

Egy ekkora monitor nem semmi! Én nem rég vettem egy LG-t és nagyon meg vagyok vele elégedve! Mindenkinek tudom ajánlani.

nekem például az a helyzet, hogy csak hallgatom az ismerőseim szenvedését a monitorokkal kapcsolatban és csak nevetek rajtuk, mer nekemis lgm van és kb a leghasznosabb dolog a szobámban. gyüjtöttem rá egy ideig, de megérte!
főleg filmet nézni és gamelni nagyon élvezetes vele.
(#427) kiskapucska válasza kasokaa (#426) üzenetére

Én pont azon gondolkozom hogy be kéne ruháznom egy új monitorra. A régi 17"-os GABA CRT már nem az igazi
Azt mondod hogy az LG megéri?
(#428) kasokaa válasza kiskapucska (#427) üzenetére

már egy másik topicban elmondtam, de itt is elmondom, hogy nagyon megéri.

Ezt hányszor és hány témában szándékozol még belinkelni?
Ha reklámnak szánod, akkor fizess a PH!-nak, ha nem, akkor meg szimplán tedd be az adatlapodra, mint saját honlap és maradj csendben!
[ Szerkesztve ]
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.
(#430) donpeter84 válasza kiskapucska (#427) üzenetére

Most kezdet el nemrég visszatérni a régi árára(138e) a pixmánián, most 140.5e. Én is hajlok rá, és mégse TN paneles, ha már mindenki azt mondja hogy ekkoránál kell a jobb panel.

Hi All!
Két típusról érdekelne véleményetek. Samsung 2493HM és 2693HM, sztem árban tökéletesek, csak épp azzal nem vagyok tisztában, hogy milyen a képük. Így ahogy olvasgatom a fórumot mindenki színhelyességgel és utánhúzással dobálózik. DE számomra a színhelyesség annyira nem fő szempont, inkább ami idegesítő számomra, amit egy Samsung 940n-nél tapasztaltam az a szellemkép, valamint amit egy ősrégi LG L1710S-nél tapasztaltam az a betekintési szög. Használni XBOX-on játszani, netezni PC-ről, filmet nézni és egyéb dolgokra használnám. A mostani monitoromnál tutira jobb lesz a képe ez már biztos (14" noname RLZ
) Vagy esetleg a panelek tulajdonságairől hol tudok olvasni !magyarul! ?

Ez is TN paneles, az IPS sokkal többe is kerülne.
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

Akkor csak vakitás az egész.
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
Itt egy erdekes link ha valaki tud angolul, egyik sem TN paneles....
Ez alajan valasztottam ezt a monitort PVA panellal nem rossz arral, a panelra jellemzo jo tulajdonsagokkal kicsi valaszidovel es DVI csatlakozoval.....
Halkan megjegyzem hogy nem nagyon gyartanak TN paneles 24" monitorokat (van de nem sok)....
(olvastam)
[ Szerkesztve ]
(#435) Hedgehanter válasza Hedgehanter (#434) üzenetére
Hulyesegeket irtam bocs...... (a cikben van egy TN paneles, a link lcd TN paneles, van egy csomo TN paneles lcd) 

Ha olyan hangulatban vagyok, hogy most az egyszer mélyen a zsebembe nyúlva veszek egy Samsung 245T-t, mert egy filmnézésre és játékra is szeretnék valami ütőset venni, akkor 100-as skálán mérve mennyire fogom megbánni a dolgot? 
Ha az agyunk annyira egyszerű lenne, hogy megérthetnénk működését, mi magunk annyira egyszerűek lennénk, hogy nem lennénk erre képesek.

Az adott árban (210-220K) lehet, hogy van jobb.
Szerintem érdemes megfontolni az Eizo S2431W-t és a NEC LCD2470WNX-et. Itt-ott kaphatóak itthon is, talán valamelyest kellemesebb képpel bírnak. Játékok alatt zavaró lehet, hogy a 245T-n az input lag 55-60ms.
[ Szerkesztve ]

nekem van egy eladó 245T Samsungom (igen, 245T, nem 245B), a hirdetések között megtaláljátok. irányár 130 ropi
(akit érdekel lehetőleg pm-be, mert itt nem sűrűn járok)
Üdv
R

Iponnál a EIZO FlexScan S2431WH-BK kapható, de az már 261K...
Körülnézve viszont 208-ért is találtam... hoppá!
Így már tetszik a dolog. A 260 valahogy túl volt a lélektani határon, de ez így teljesen korrekt. Cserébe reklámozom őket kicsit 

Ez a gari néklüli "dead red subpixel"-es?
Köszi, de inkább nem...

Ehh, de benéztem, ez nettó ár, fizetni 250-et kellene érte...
(#442) Hedgehanter válasza Turmoil (#436) üzenetére
Annyi penzert egy 42" (full HD) lcd tv-t vennek....... 

miért? nagyon pici az a pixel, szerintem nem szúrod ki könnyen...
a gari meg pont a pixel miatt nincs már, nem azért mert szét lett nyűve, teljesen jól funkcionál azon felül

Máshol kapható bruttó 210-ért is: [link]
Szerk: mire belinkelem, már ott is emeltek... Nemrég a Westcomnál is volt, de ők is árat emeltek.
No mindegy: szerintem érdemes még megfontolni a Benq A-MVA paneles FP241WZ-jét is, 170K körül jó vétel. Valamivel 210K felett fel szokott bukkanni a Fujitsu P24-1W-je is, most épp 220-230 táján áll a hazai boltokban. Utóbbi nagyon hasonló a 245T-hez.
[ Szerkesztve ]
(#445) Turmoil válasza Hedgehanter (#442) üzenetére

Ahhoz kicsit nagyobb lakás kellene

Garancia nem csak a pixel miatt lehet érdekes...

Amúgy ha csak ennyi baja van (1/17 mp lag) az nem túl sok... Filmnél számít? RTS-nél számít? FPS-t nem nagyon játszom, szóval csak emiatt nem fogok problémázni.
Persze szívesen vennék EIZO-t, de végén lehet, hogy lemegyek 1680x1050-re, 22"-on, némileg olcsóbban, aztán majd ha lesz értelme, akkor veszek full HD TV-t...
(#448) Hedgehanter válasza Turmoil (#445) üzenetére
A plafon eleg magasan van minden lakasban..... 

Az valami elgépelés lehetett, most 208-ért vihető. Lehet, hogy kedden be is nézek hozzájuk.
Mondjuk a jelenlegi gépem érdekesen fog festeni vele, szerintem tériszonya lesz, de arra a kis időre, mire megveszem a gépet is, talán elviselhető
Azért 5 év gari az 5 év gari! 
[ Szerkesztve ]