Talán megpróbálhatnád így [link]beállítani a Catalyst-on belül hátha segít.
GO KIMI!THE BEST!!!

Talán megpróbálhatnád így [link]beállítani a Catalyst-on belül hátha segít.
GO KIMI!THE BEST!!!

Üdv!
50ezer körül milyen monitort ajánlanátok?
Főleg játékokra, filmnézésre, netezésre használnám... meg minden olyanra amit egy átlag user csinál a gépén
Én a Samsung 2333sw-t néztem ki, van ebben az árkategóriában ennél jobb?
Fontos hogy legyen rajta DVI, és minél jobb legyen a háttérvilágítása, ne legyen bevilágítás, a fekete elég sötét legyen, mert filmeket is ezen néznék.
(#4003) old_artist válasza T_Stark (#4002) üzenetére

Üdv!
Minden monitornak van enyhe bevilágítása, de a TN panelesek ilyen szempontból nem jeleskedhetnek, főleg a feketé mélységével!
Kompromisszumot kell sajnos kötnöd, vagy egy jobb (*VA vagy IPS) paneleset nézned, de nem ebben az árkategóriában!
A samu 2333SW szvsz megfelelő lehet ilyen árban (természetesen kompromisszumokkal), de azt ajánlom, hogy élőben először tekintsd meg a kiválasztottadat!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
(#4004) T_Stark válasza old_artist (#4003) üzenetére

Köszi a választ!
Élőben sajnos nem tudom megnézni, mert Iponból rendelem, csak akkor látom először mikor már itthon lesz. De amit láttam róla tesztet ott elég jónak írták bevilágítás szempontjából (természetesen TN panelesek között számít jónak). Sajnos max 55ezer Ft van rá, ezért csak a TN panelesek közül válogathatok
De akkor már azok közül valami jó kellene 
(#4005) old_artist válasza T_Stark (#4004) üzenetére

Üdv!
Esetleg még, ha 4-5 ezret rádobsz, akkor szvsz a 2494HS is szóba jöhet, nem egy rossz TN paneles, sőt ... - elgondolkodhatsz ebben is! 
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
blazsey2 #4001 hozzászólása alapján kell 100%-ra állítani.
Win7-ben:
"Menj CCC-ben a Graphics menu > Desktop & Displays menübe. Itt alul a kis monitor képeknél katt a fekete nyílra majd Configure és ott már megtalálod a Scaling Options-t."
[ Szerkesztve ]
dupla 
[ Szerkesztve ]

Hello , én is elhatároztam, hogy beruházok egy nagyobb monitorra.
60 ezer forint körüli áron szeretnék, +- 5000-7000.
Tudatában vagyok , hogy 24"ol IPS moncsit ennyiért nemfogok kapni.
ezért maradok a TN-nél viszont nemtudom, hogy samsung, vagy lg legyen a kiválasztott darab. Ezeket nézegettem eddig.
SAMSUNG SyncMaster 2494HM
Samsung 24" P2450H
ezek már az épphogy,talán belefér kategóriák
LG W2453TQ-PF
Monitor Samsung 24" 2433BW
ha valakinek, tud segíteni, azt megköszönném.Valamint más ötleteket is szívesen hallok.
(#4009) old_artist válasza adatfalo (#4008) üzenetére

Üdv!
A választottak alapján én a
- Samsung 2494HS (vagy HM) monitort ajánlanám
vagy a jobb
- Samsung 2443BW-t is ajánlanám!
"Tudatában vagyok , hogy 24"os IPS moncsit ennyiért nemfogok kapni." - nemsokára már nem lehetsz ennyire biztos benne!

Hi
Koszi a Helpet 
De nekem XP -m van.
Ott hogyan 
[ Szerkesztve ]
Samsung 2494HS-ről hamarosan olvashatsz. Vettem egyet nem olyan régen.
Rövid bemutató, semmi extra.
[ Szerkesztve ]
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap
(#4012) adatfalo válasza old_artist (#4009) üzenetére

Nah, találtam egy jó árú garis Samsung 2443BW-t itt miskolcon. Lehet ez lesz belőle!Kitudja még, de 55k-t megér nemde?
Használtat? Te tudod!

a-a Vaci új! beszámítja a jelenlegi moncsim és akkor 44 , ha minden összejön és minden ígyvan(megfogom nézni helyben meg minden) akkor frankó
Hát nem tom, te látod a hirdetést, meg a tagot h megbízható e stb....

Személyes átvétel, garancia levél és itt az egyik miskolci boltban váltható be, ha arról van szó.Alapból ha postai átvétel lenne énis kételkednék, de személyesen csak látom, hogy minden stimmel e. amúgy utána lehet nézni
LINK[link]

Monitorvásárlás előtt állok az alany ebből a kettőből kerül majd ki:
Asus VH242H
Samsung 2494HS
Valakinek tapasztalata, esetleg hibák amire jó figyelni, vagy bármi ilyen. Melyik a jobb? Ahogy néztem az asus is összekapta magát és nem rossz kis monitort hozott össze.
[ Szerkesztve ]

Hali mindenki ! Ha valaki tisztában van a monitor csatlakozóival írja már meg, hogy érdemes-e olyan monitort venni, amin csak DVI-D van vagy jobb ha van HDMI és DislayPort is rajta, egyáltalán menyivel jobbak az utóbbi csatlakozók ( HDMI DislayPort ) ?
(#4019) old_artist válasza Zsozsooooo (#4018) üzenetére

Üdv!
Esetleg ez segíthet:
- DisplayPort_1 és DisplayPort_2
[ Szerkesztve ]

Szia!Itt van egy kis cikk SymbianOS kolléga jóvoltából [link]a Samsung 2494HS-ről hátha segít dönteni.
GO KIMI!THE BEST!!!

Jólvan elég friss az anyag
De már megrendeltem az asust végül. Ahogy néztem tesztet nemlett rossz. Engem a fekete feketesége érdekelt leginkább, de ahogy néztem a kettő moncsi jól elbánik vele. Úgyhogy majdnem mind1 volt. Így az olcsóbbikat vettem.

Sok sikert hozzá remélem nem csalódsz benne.Írhatsz róla pár sort ha meglesz hogy milyen a monitor.
GO KIMI!THE BEST!!!
2494HS-be a fekete akkor igazán fekete ha nem barmi magas fény és kontranszton van.
Kicsit még gyúrni kellett volna egy trinitron szintig! 

Melyiket érdemes a kettő közül?
DELL ULTRASHARP 2408WFP
HEWLETT-PACKARD LP2475W
A Dell S-PVA, a HP S-IPS paneles. Nagyjából ugyanazt tudják, árban is kb. ugyanaz. DE! Eddig egy Dell 2407WFP-m volt, hát az hihetetlen szar, kilométeres az utánhúzása, pedig S-PVA paneles, amit agyon dícsért mindenki. És mégis...Ebben a cikkben azt írják hogy a 2408WFP is ugyanolyan, ami nem jó előjel. (Bónusz kérdés: miért lett ...7-ből ...8 a száma ha tökugyanaz?) A HP-t nem ismerem, nincs vele tapasztalatom, de a Dell 2007WFP-ben eléggé tetszett az S-IPS panel, fényévekkel jobb mint a 2407WFP-ben levő S-PVA.
Kérdés:
1. jogos-e a félelmem a 2408WFP-vel kapcsolatban, vagy ez már _bizonyítottan_ jobb mint az elődje?
2. A fenti kettő közül melyik jobb?
3. Esetleg van-e vmi más monitor ami ezeknél jobban ajánlott? (Elvárás: 1920x1200/24", S-IPS vagy S-PVA panel, és ne legyen olyan szar mint a 2407WFP.)
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Hi! Nekem HP LP2475W-m van. A Dell-ről nem tudok nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy ha ezt a HP-t veszed azt nem bánod meg, mert k*va jó! Utánhúzásról vagy miről beszéltél??? Azt se tudom mi az :-)
Ja és a HP H-IPS, ami mégújabb és talán még jobb, mint az S-IPS technológia!
[ Szerkesztve ]

Közben látom hogy a HP már H-IPS, így a kérdés eldőlt. 
Poplacsek:
Amíg 2007WFP-m volt, addig nekem se volt gondom a Dellel, de a 2407WFP egy rakás szar. Állítólag az overdriveot kúrták el, én nemtom, de a végeredmény az hogy olyan a kép mozgás közben mint egy 15 éves LCD monitoron. Remélem van raktáron, holnap meg is veszem. Kifolyik a szemem ettől a CRT-től...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
(#4027) Zsozsooooo válasza Dr. Akula (#4024) üzenetére

Hali ! Látom ráfaragtál a dell-el gondolom akkor a Dell már szóba sem jöhet ? Pedig most fog megjelenni egy elég biztató monitorjuk a UltraSharp U2410 (H-IPS) ami lehet űtős lessz ! Vagy itt van, NEC MULTISYNC 2490WUXi² és NEC MULTISYNC 2690WUXi² vagy ami még nyerő lehet EIZO FLEXSCAN HD2442W igaz én sem tudom eldönteni sajna
Igazából ami tetszene az a Dell mivel mindenféle csatolóval el van látva viszont valóban a régi paneljaira nagyon sok a panasz hátha az új jobb lesz mivel teljesen más panelra épül (H-IPS) ! NEC MULTISYNC 24-2690WUXi²- vel az a gond ahhoz képest, hogy ilyen drága nincs rajta csak DVI-D (digitális) DVI-I (analóg) amit nem nagyon értek, hogy egy ilyen drága monitoron mér spórolták le a többit,(HDMI,DisplayPort) na meg az a 8ms ! EIZO FLEXSCAN HD2442W-ról eddig csak jókat halottam viszont játékra lehet nem a legjobb választás sajna ! 
(#4028) Dr. Akula válasza Zsozsooooo (#4027) üzenetére

Nem mondom hogy az U2410-et nem venném meg, hiszen a 2007WFP-vel, ami S-IPS paneles jó tapasztalatom volt. De nekem most kell monitor, az 1-2-3-... hónap múlva megjelenőkre nem tudok alapozni. Nem így terveztem, de most kell vennem. Amúgy köszi a tippeket.
Az EIZO-t így látatlanba meg se nézem, sztem infarktust kapnék az árcédulájától. 
(#4029) bozont válasza Zsozsooooo (#4027) üzenetére

Az Eizo-hoz, nekem egy S2431w van és pont most voltam lanparty-n vele, semmi gondom nem volt játékok alatt (pontosabban játék, konkrétan cs:source) és netem meg UT3-al játszok és WoW-ozni is szoktam. Semmi után húzást, lagot meg ilyesmit nem tapasztaltam. Persze nem vagyok "HC gamer", de azért nagyon háklis tudok lenni a megjelenítésre/megjelenítőre. És azt se felejtsük el, hogy az eizo nevéhez fűződik az overdrive, szóval annál tökéletesebb nem lesz semelyik más gyártónak.
Mondjuk ha tehetném én most ilyet vennék
, de nem tudom mennyiért vesztegetik.
[ Szerkesztve ]
(#4030) old_artist válasza Dr. Akula (#4024) üzenetére

Üdv!
Az az igazság, hogy mindkettő kiváló monitor, s mindkettőnek vannak hátrányai is, de hát mit akarunk ilyen árkategóriában?
Mind kettővel volt szerencsém, s tényleg igaz, hogy ez a Dell 2407-eset nagyon eltolták, s nem csak az említetteket, hanem a fekete mélységét is!
Mivel nekem is itt csücsül az asztalomon (bár már a legújabb rev.-es) HP LP2475W, de pont a napokban vettem elő a rég nem látott 21"-os EIZO crt-met, és készítettem vele egy Input-lag tesztet, mert mikor megvettem a HP-t (GIG032 rev.), akkor 21-29ms közötti eredményeket mérhettem (még az is kiváló volt a Dell 2408-assal szemben, ami 58-72ms közöttiek), viszont a lagújabb (GIG068) rev.-es HP-nél megdöbbentően kiváló, 4-9ms közötti eredmények születtek!
Még kb. 3 hete voltam kalibrálni egy 2408 A02 rev.-es Dell-t (angliából rendeltet), és a gazdája lemérte, és valamicskét, de javítottak az új rev.-el, de az ő mérései szerint 39-48ms közötti eredménnyel "büszkélkedhet" a Dell!
Az az igazság, hogy a mai LG gyártotta IPS-s, vagyis a H-IPS monitorok (mint ez a HP is egyébként), igen csak nagyon jók az Input-lag és utánhúzásban, mint az S-PVA monitorok (persze tisztelet a kivételeknek)! Viszont még mindig "valamivel" jobb az S-PVA-soknak a fekete mélysége és a homogenitása, persze ez mostanság még nagyon változhat, mivel eléggé nagy hangsúlyt fektetnek ennek kijavítására és (úgymond) tökéletesítésére az IPS paneleseknél!
Még egy kis adalék: az IPS paneleseknél a betekintési szög által nincs olyan (vagy csak nagyon minimális) színeltolódás, mint azt egy PVA-s monitornál tapasztalható, tehát jobban megjeleníti a színeket is, nem hiáha a mai Mac monitorokba is csak LG H-IPS paneleket szerelnek!
Ezek értelmében a pontjaidra a válaszaim:
1./ igen
2./ HP (a H-IPS panelje és Input-lag és utánhúzása miatt)
3./ Igen, lesz nem sokára, bár azokról a monitorokról még csak felröppentett hírek vannak (pl. H-IPS paneles LG-k), vagy nem ebben az árketegóriában kell gondolkodnod!
[ Szerkesztve ]
(#4031) Dr. Akula válasza old_artist (#4030) üzenetére

Köszi, akkor te is megerősítetted bennem az elhatározást a HP irányába. A Dell 2007WFP-je is belilult kicsit ha oldalról néztem, de nem volt zavaró, és leginkább csak akkor látszott ha homogén sötét képet néztem épp, játékok alatt pl. fel se tűnt. És már az is sokkal jobb volt mint a 2407-es "utóda". Azt csak az előbbivel szerzett jó tapasztalatok alapján, "látatlanban" vettem meg, jól rá is basztam.
Ez a H-IPS már akkor is szimpatikus lenne ha csak annyit tudna mint az S-IPS, de így meg pláne.
(#4032) old_artist válasza bozont (#4029) üzenetére

Üdv!
A Hexaa-tól hallottam, hogy valahol 270-290 között lesz elérhető nálunk az EIZO Foris FX2431 monitor (vagyis nála)!
mod: egyébként az EIZO-knak elég jó az utáhúzása és az Input-lag-ja, bár nem HC gamer játékosoknak, de hááát itt az elektronika sem-semmi!
[ Szerkesztve ]
(#4033) old_artist válasza Dr. Akula (#4031) üzenetére

Üdv!
Igen, az IPS monitorok egyedisége, a magentásodásban is "megmutatkozik", de ez nem zavaró, csak ha oldalról és teljes fekete alatt szemléled a kijelzőt!
A H-IPS panel a pixel struktúrájában is eltér a megszokott IPS vagy S-IPS panelektől, ezért még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású megjelenésével! Itt olvashatsz róla bővebben!
[ Szerkesztve ]
(#4034) Dr. Akula válasza old_artist (#4033) üzenetére

Ez a HP már ledes?
(#4035) Zsozsooooo válasza Dr. Akula (#4028) üzenetére

Ha jól vagyok informálva már szeptember elején kapható lesz a DELL UltraSharp U2410 !
(#4036) old_artist válasza Dr. Akula (#4034) üzenetére

Üdv!
Nem, nem led háttérvilágítású a HP, csak megemlítettem, hogy ez a pixel strutúra, amit a H-IPS-ben van, még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású monitorok megjelenésével - valamikor!
mod:
"Zsozsooooo" - igen, nemsokára már kapható lesz, de hogy mennyiért, az csak akkor tudjuk meg!
[ Szerkesztve ]
(#4037) SymbianOS válasza old_artist (#4036) üzenetére
A LED-es csodák mennyit vernek a mai LCD-k képminőségére? (normál emberi áru LCD-kre)
Nekem a ledről 2 dolog jut szemeb! kis fogyasztás és nagyon nagy élettartam!
(#4038) Dr. Akula válasza Zsozsooooo (#4035) üzenetére

Most meg augusztus közepe van. 
(#4039) old_artist válasza SymbianOS (#4037) üzenetére

Üdv!
"A LED-es csodák mennyit vernek a mai LCD-k képminőségére?" - ha nem TN paneles, akkor nagyon sokat jelentenek, nem csak képminőségben, hanem fogyasztásban is, nem is beszélve, ha IPS vagy *VA paneles monitorokba építik majd be, akkor a betekintési szöggel se lesz "gondunk" és a homogenitással sem, nem beszélve a fekete mélységéről - de ez még a jövő kérdései, bár már manapság az LCD TV-kbe előszeretettel beépítik jobb panelekkel - horror áron!
mod: de különben is, az oled majd megold mindent - vagy ki tudja!
[ Szerkesztve ]
(#4040) bozont válasza old_artist (#4032) üzenetére

Mennyiii!
Ez elég durva ár lesz érte. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy én milyen jó áron vettem a monitoromat. 

Akkor veled beszéltem telefonon
Vagy nem 
Na mindegy, gondoltam irok okosat, de már leirták az előttem szólók...
Egyébként meg megnézed mindkettőt, aztán az lesz a biztos. De az tuti, hogy taln a HP mintha tényleg jobb lenne, főleg valóban a H-IPS miatt. Régebben voltak vele ellenérzéseim,de az ujabb rev.-ekben javultak a dolgok.
Annyi talán, hogy alapból kissé sárgás-zöldes a panel szinárnyalata, de kalibrálással eltűntethető, de alapból engem eléggé zavar.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

Nem tudok róla hogy beszéltünk volna. Hacsak nem telemarketinges vagy, azt nem is számolom. 

Valaki hívott ma minket, hogy nem tudja még melyik legyen 2408, vagy LP2475, és majd meg szeretné őket nézni, csak 2408-ból éppen kifogytunk és ph!-s enber volt. Nya, mind1...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
(#4044) old_artist válasza bozont (#4040) üzenetére

Üdv!
Viszont, ha a szolgáltatásait nézzük, akkor ez az árában is jeletkezik, ... viszont mégse annyi lesz, mint most a HD2442W! 
Igen, még jó időben és jó helyen vetted meg az EIZO-dat!
(#4045) Zsozsooooo válasza old_artist (#4032) üzenetére

Hali ! Amúgy old_artist te HC gamer játékosoknak milyen monitort ajánlsz mer mindig mondod, hogy semmi jobbpanelos monitor nem jó a játékosoknak akkor mi csak azt ne mond, hogy CRT-t vegyenek a TFT-k idejében ? Nagyon érdekelne, vagy a HC gamerek nem játszanak jobb panelos monitorral ? 

Hogy lehet elérni ezt az Oázis Computert? A vezetékes szám "pillanatnyilag nem kapcsolható", a mobilt meg nem veszik fel.

itt van columbo, vagy keresd a békát. 
pecs2100.hu

?? A columbo az Nyugdíjas lenne? És a béka ki?
[ Szerkesztve ]
(#4049) Zsozsooooo válasza Dr. Akula (#4048) üzenetére

(#4050) Dr. Akula válasza Zsozsooooo (#4049) üzenetére

A mobil az amit nem vesznek fel.
De Brekk száma is ugyanúgy "pillanatnyilag nem elérhető". Mi van itt, az egész brigád tájföldre távozott?