Értem.
Lehet nekem is van vmi ilyesmi beállítás az Ati karimon, majd megnézem.
Külön DriverCD kell a gépnek hogy felismerje a monitort? Dosban is müxik?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
izriot
(kvázi-tag)
(#252) MegalodonS válasza Badb0y (#235) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 09:50:43

MegalodonS
(senior tag)
Gyere ki vedd meg es busszal hazaviheted es nallam meg ki is probalhatod!
(#253) Badb0y válasza MegalodonS (#252) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 10:02:38

Badb0y
(PH! addikt)
Szeretem a segtőkész PH!-sokat. Még jó, hogy ebayen van 2 embernek is. Mondjuk ezt már megfogadtam, előbb kérek meg idegent, mint ismerőst 
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu
(#254) HookR válasza MegalodonS (#252) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 10:33:58

HookR
(senior tag)
Kb. mennyi lehet a buszköltség Angliába?
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

jaccso25
(újonc)
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásokat, és azt kérdezném hogy van itt valakinek Benq FP241VW -je?
Elő körben ilyet szerettem volna majd Dell-re gondoltam.
Manapság mindig bejött az első gondolat a jó dolog úgyhogy ilyen irányba nézelődök..
Köszi : Jaccso
(#256) Alvin_ti4200 válasza HookR (#254) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 10:59:22
Oda-vissza biztos benne van egy 10-esben.
(#257) Alvin_ti4200 válasza jaccso25 (#255) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 11:00:42
külföldi tesztek alapján nagyon jó monitor (főleg a technológia (100 Hz) és a panel), de sokan panaszkodtak az anyagminőségre (ami a képeken fémnek vagy alumíniumnak tűnik az a valóságban műanyag) és arra, hogy nem állítható a magasság.
(#258) jaccso25 válasza Alvin_ti4200 (#257) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 11:11:03

jaccso25
(újonc)
Magassaggal nem lesz gond mert olyan asztalt tervezek ami megoldja a magassagallitast..
Ez lenyegeben a ugyanaz lenne belsoleg mint a FP241W?
Tudsz kapasbol dobni linket ahol olvashatok a technologiajarol, belsejerol?
Koszi : Jaccso
Ja a asszem' FP241W-t lattam multkor a westend mediaban, de a muanyag minosege nem gyozott meg..
Hiaba, kell a kompromisszum ha nem all rendelkezesre korlatlan money 
(#259) Alvin_ti4200 válasza jaccso25 (#258) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 11:28:36
http://www.behardware.com/html/news/?date=03-08-2007#8997
http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/09/13/BenQ-FP241W-24in-Widescreen-Monitor/p1
Utóbbi a kevésbé dizájnos típus (amit te is láthattál az MM-ben), de a panel ugyanaz tudtommal mindkettőben. Ezek ~200 ezer forintos monitorok, ergo a Dellnél 30-40 ezerrel drágábbak.
(#260) MegalodonS válasza HookR (#254) üzenetére
- Privát
- 2007-10-10 12:19:27

MegalodonS
(senior tag)
Budapest-London kb 40-50k
London-Southampton oda vissza 3 Font.
Miert nem beszeltek ossze? Valaki kijon es hazavisz 3 moncsit nalam ki lehet probalni szallast biztositom 2-3 nap az egesz.Ha akarmi gond lenne akkor megmeg lehet rajta segiteni,de eddig barmit vettem meg minden ok volt

fudi2002
(tag)
Sima plugandplay monitorként, de azé felnyomtam rá a netről az eredeti infet.
Persze, hogy műxik, ez nem Apple 
Amúgy van még valamilyen progi a cd-n, amivel még finomhangolni lehet a monitort, őszinténszólva azzal se foglalkoztam. Maj eccő felrakom...
"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."
(#262) jaccso25 válasza Alvin_ti4200 (#259) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 10:57:07

jaccso25
(újonc)
Nah közben olvasgattam a dolog után, ill. nézegettem árakat is.
Itthon a FP241VW a legdrágább, a belseje úgy tűnik uaz mint a FP241WZnek.
Képek alapján a FP241VW kerete "erősen műanyag" így ezért nem fizetnék...
Marad a FP241WZ és a FP241W. A különbség a kettő közt a perfect motion technológia, és kb. 25-30E péz'.
A kérdés hogy kell-e a + nekem...
Továbbá sehol nem látok fekete színűt itthon mindenhol az ezüstöt nyomják 
Ha netán látott volna valaki perfect motion-t élőben beszámolhatna, vagy az is elég lenne ha lenne egy hely ahol kipróbálhatnánk..
Üdv.: Jaccso

Badb0y
(PH! addikt)
Van valakinek monirot kalibráló szerkezete 
Berendeltem Angliából egy Rev. A.04-es Dell-t, és szeretném ha valaki azzal a kis ketyerével bekalibrálná ha itt lesz 
(#264) Alvin_ti4200 válasza Badb0y (#263) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 20:55:34
mennyi volt?
(#265) Badb0y válasza Alvin_ti4200 (#264) üzenetére
- Privát
- 2007-10-11 21:21:04

Badb0y
(PH! addikt)
156

dshk
(fanatikus tag)
Eizo S2411W és S2431W között kellene döntenem, de nem világos mi a különbség. Az utóbbi mintha többet tudna (kisebb káva, környezet fényerőérzékelés), mégis az előbbi, 2411W kerül többe. A drágább egyetlen dologban jobb, a 3000:1-es kontrasztban, aminek nem tudom mi a jelentősége. Másmilyen talppal adják, bár még ebben sem vagyok biztos, ha jól értem a 31-est kétféle talppal lehet rendelni(?).
Szövegre használnám többnyire.
[ Szerkesztve ]

fudi2002
(tag)
Ühüm, meg nem 14bites a számítási pontosság...
"A felnőtt olyan személy, aki befejezte a növekedést mindkét végén és most középen növekszik."
(#268) MegalodonS válasza Badb0y (#263) üzenetére
- Privát
- 2007-10-12 15:03:44

MegalodonS
(senior tag)
Grat
Nagyon fogod majd szeretni 

Ch4os
(fanatikus tag)
Jó kis mocsi.
¤¤¤ Eladó az egész világ! ¤¤¤

Narancs81
(lelkes újonc)
Szerintem nincs jelentősége. 16ms alatt (ami ennél a monitornál 6ms GTG) nem számít. Ez csak egy csillivilli funkció amit nagyon szépen leírtak, hogy vegyék meg, de gyakorlati haszna nincs. Najó megérne 2ezer forintot, de többet nem.
Feketét én se találtam.

jaccso25
(újonc)
Igen, hasonlóképp érzek én is, hogy a funkciónak nincs nagy jelentősége.
Jelen monitorom is Benq /FP 791/ 16ms-es és semmi parám nem volt vele.
A Cédrus Kft.-nél mondták hogy van fekete mindkettőből! Viszonteladók, egyelőre még a regisztrációnk zajlik.
Kíváncsi leszek az árra..

Narancs81
(lelkes újonc)
Biztos olcsóbb lesz mint amennyiért én vettem...
Ráadásul fekete is!
Amúgy hibátlan darab.

jaccso25
(újonc)
Egy darab 241W van a nagykerbe, nem is rendelnek többet. 141.5+FA az ára, de ha para van vele nem cserélik hanem adnak helyette valami hasonló kategóriát, vagy jóváírják az árát.
Hát ebből nem kérek..
A4Team-nél meg azt mondták csak szürke van.. 

Narancs81
(lelkes újonc)
Szürkéből biztos van választék. (komprumisszum)
Én anno a Spéci-től vettem, az ott van az Örs környékén.
Vagy akkor ott van a dell 2407, az is jó, abból lehet van fekete, és ez a fórum amúgy is azt isteníti
(komprumisszum#2)
[ Szerkesztve ]
(#275) MegalodonS válasza Narancs81 (#274) üzenetére
- Privát
- 2007-10-18 12:37:41

MegalodonS
(senior tag)
A jot lehet isteniteni,a rossz meg rossz es kesz 

Sasfészek
(tag)
Sziasztok!
tervezéshez kellene egy monitor az egyik ismerősömnek. Gondolkodik a 22"-os darabokon, de ezek csak is szinte TN+film panellel vannak szerelve ugye?
Ha van 22"-osból nem TN+film paneles változat akkor írjátok le légyszi, ami ideális szekesztésre, rajzolásra, tervezésre.
Érdemesebb inkább 24"-eset nézni? Ebből melyik az a három típus amit nyugodt szívvel tudnátok ajánlani. Örülnéki a válaszotoknak, előre is köszönöm!

dshk
(fanatikus tag)
ne bánkódj a szürke miatt. A nagyon sötét kávájú monitorok nem kaphatták meg a tco2003 bizonyítványt se, az erős kontraszt miatt a fekete káva nem tesz jót a szemnek.
[ Szerkesztve ]

jaccso25
(újonc)
Érdekes, erről még nem hallottam...
Elvileg ma megyek átvennia 241W-t a4team -be...

Narancs81
(lelkes újonc)
Jaccso,
majd várom a véleményed a monitorról.
Sasfészek,
Mint ahogy bizonyára a fórumban is olvastad mikor visszaolvastál,
ezek elég jó modellek:
FP241W
244T
2407WFP
[ Szerkesztve ]

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Van 100-120k-m monitorra ésmiután megláttam hogy ennyiért már vannak olcsóbb 24"-os modellek gondoltam vennék most egy ilyet és azzal vígan elvagyok évekig.
Tudom hogy ennyiért csak a legalját kapom ennek a kategóriának, de azért 150-200k-t már nem adnék ki egy monitorért, 22"-os darabok közül pedig már a legjobbak is 70-80k környékén vannak.
Lényeg az, hogy amiket én eddig kinéztem, és nem nagyon tudom a különbségeket köztük, és szeretném a segítségeteket kérni, azok a következő modellek: Acer 2416WB(91k), Acer 2423WB(117k), Samsung 245B(105k)
Acer-nél ha jól tudom viszonylag nagy különbségek vannak a sima és a B betűre végződő modellek között is. Volt aki azt monda az más panel volt aki azt mondta az csak a szín jelölésére szolgál.
Szóval ha valaki el tudná mondani ezek között a típusok közötti különbséget, és ajánlani egyet az nagy segítség volna.
Ha tudtok más monitort is ebben az árkategóriában azt is szívesen veszem.

x64
(fanatikus tag)
Hali!
Én pont ugyanebben a cipőben járok. A felsorolatak közül egyértelműen a 2423-as a legjobb. Az advanced PVA paneles és HDCP kompatibilis DVI csatolós. Épp csak ~20-al drágább mint a 2416-os. Ami, mint kiderült két típusban lézik itthon (külföldön több is van): a régebbi a WSa, ami PVA paneles, DVI csati nélkül, az újabb a WB DVI csatival, de TN panellel.
Ami infot összegyűjtöttem az alapján ekkora méretben nem szabad TN paneles monitort venni. Nem jó a bevilágítása, ghostol, stb.
Sajnos a Samsung is TN paneles.
Itt egy PH-s teszt: [link]
Engem inkább az érdekelne, hogy használtan hol és mennyiért lehetne hozzájutni.
Másik kérdésem az, hogy a profilomban megadott konfig (AMD 3200+, 6600GT, 1G RAM) fogja-e bírni a 24"-on a full HD video megjelenítést. Merthogy ma megnéztem egy mvk kiterjesztésű, 720p-s "trailert" és gyakorlatilag szaggatott a 19"-os monitoromon (1280x1024 felbontáson van). Ha erre a kérdésre esetleg tudtok egy megfelelőbb topikot, azt is szívesen venném...
Köszi!
(#282) MegalodonS válasza Sztojcsi (#280) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 10:38:05

MegalodonS
(senior tag)
"Tudom hogy ennyiért csak a legalját kapom ennek a kategóriának"
Tehat a pl Dell 24" is a legalja !
Oszinten lattal mar ilyen "legalját" 
(#283) MegalodonS válasza x64 (#281) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 10:39:28

MegalodonS
(senior tag)
A 24" tft-k problemaja a felbontas es ebbol adodik hogy eros vas kell alas szerintem a 8800GTS az ajanlott a 8800 GTX meg neha keves 
(#284) HookR válasza MegalodonS (#282) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 11:22:12

HookR
(senior tag)
"Van 100-120k-m monitorra..." "...Tudom hogy ennyiért csak a legalját kapom ennek a kategóriának"

HookR
(senior tag)
Ez a konfig a 720p-re még elegendő (CoreAVC codec-kel), de 1080p-re már kevés. Ahhoz nem árt a dual core, de legalábbis egy erősebb proci. Nem lenne baj, ha létezne már normális, GPU-ra is támaszkodó codec, de így a 6600GT-d potenciálja többnyire kihasználatlan marad.

x64
(fanatikus tag)
Köszi a tippet, pü-t küldtem!

Pat
(tag)
Hali!
Hasonló cipőben jártam, 24 col kellett 100000+kevés hufért, filmnézésre, netezésre.
245B lett. 225bw után nagyon meg vok elégedve vele, a plusz 2 col és a felbontás növekedés durvább különbséget ad mint amit vártam
igaz TN panel, de sztem ha vkit 22 nem zavarnak a tn panel okozta jelenségek, azt 24colon sem fogja. És érezhető a 700-->1000 kontrasztra növekedés.
ja és hogy miért nem ugyanennyiért az Acer jobb paneljei, mert sztem ultrarondák azok a monitorok, a 245b legalább elegánsan minimalista 

x64
(fanatikus tag)
Némi utána érdeklődés hatására sikerült eltüntetnem az árgép rendszeréből az Acer 2416Ws nyomait is...
Merthogy, mint kiderült, már egy ideje nem hoznak Mo-ra! Az Acer honlapján sincs már rajta (2-3 napja), csak az utódja a 2416WB. Amin ugyan már van DVI csati, de TN paneles... 
Utolsó reményem a Fotomarket volt. Némi telefonálgatás után kiderült azonban, hogy nekik sincs raktáron ilyen, a nagykerből pedig WB-t fognak kapni. Szóval ki is javították a honlapjukon a PVA panelt TN-re... [link]
Úgyhogy asszem ennek a projektnak annyi. Ja, és az apronetes hirdetés se él már, aki esetleg ebben reménykedett...
Jut eszembe, tudok egy helyet, ahol még van a PVA panelesből, akár azonnali elvitelre is! A Westend-beli Media Marktban. Potom 199 990-ért.
Nem tévedés, 2416Ws. 
(#289) MegalodonS válasza HookR (#284) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 18:29:29

MegalodonS
(senior tag)
Egy link es 120k belul a Dell 24"

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Akkor 2423-at ajánljátok? Abból is van A meg B panel? Mert akkor azt jó volna tudni melyik melyik.
Ha jól értem akkor 2416-osból nincs megfelelő, mivel vagy nincs rajta dvi vagy "rossz" paneles.
A konfigod valóban gyenge egy hd video lejátszásához, ellenben oda proci kell első sorban nem 8800GTX mint ahogy itt írták, ez baromság. Azért akadozik eleve mert valós időben kell konvertálnia a gépednek, magyarán miközben nézed a filmet közben a géped szépen képkockáról képkockára átméretezi, hogy a képernyőfelbontásodnak megfelelő legyen. Az is igaz hogy a geforce8 széria már támogat olyan technológiát ami a GPU-t is bevonja a számolásba ezáltal gyorsítja a dolgot, de alapvetően a proci végzi ezt és egy kétmagos proci simán megoldja magában is ezt a problémát.
Persze ha ilyen felbontáson játszani is akarsz akkor valóban nem érdemes lejjeb adni egy 8800-as karinál.
Használtan meg tőlem lehet beszerezni ha nem jó tanácsot adtok és nem jön be a moncsi 
(#291) Sztojcsi válasza MegalodonS (#289) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 18:44:01

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Remek, csak épp nem állt szándékomban angliából rendelni. Egyébként meg magyarországra szállítási költséget meg vámot meg mittoménmit beleszámoljuk ez se nagyon lesz meg 150k alatt. Magyarországon meg 160k alatt nem is láttam még szóval ez nem teljesen ez a kategória.

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Valójában nekem is 245B volt a legszimpatikusabb modell, márcsak kinézetre is, de nálam nem csak ez számít.
Nekem is TN paneles monitorom volt eddig mondjuk ez csak 19", de azt mondod hasonló után nem is rossz? Pontosan miket okoz a TN panel nagy mérteben?
(#293) MegalodonS válasza Sztojcsi (#291) üzenetére
- Privát
- 2007-10-24 18:59:58

MegalodonS
(senior tag)
Tudod 2004 ota EU tagallam Magyarorszag es ilyen hogy VAM mar nem letezik a tagallamok kozott 

Pat
(tag)
ha nem vagy grafikus akkor a színhűségbeli eltéréseket biztos nem veszed észre, az egyetlen ami zavaró lehet, az a kicsi betekintési szög, de én soha nem szoktam oldalról monitort nézni, se máshonnan, csak szemből. Úgy meg nyilván jó.
De ezek egyaránt igazak kicsi és nagy méretben is.

bakatol
(újonc)
Mi a véleményetek erről a monitorról? : BENQ FP241VW
Ha van ilyen valakinek kérem írja meg a véleményét köszönöm!
bakatol

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Hmm... A mostani monitoromnál nem nagyon látok ilyet, mármint kis betekintési szögeket. Lehet hogy ez mégse TN paneles. Na mind1.
Nem tudja valaki hol lehetne ezeket működés közben is megnézni? nem megvenni csak megnézni szóval valami media markt vagy hasonló is jó lesz. Jó volna ha egy helyen volnának hogy össze lehessen őket hasonlítani.

x64
(fanatikus tag)
A westend Media Markt ilyen szempontból király hely, csomó monitor ki van állítva, csak épp mindegyiken ugyanaz a bugyuta reklámfilm megy...
A 2416Ws-t (PVA panel) el lehet felejteni. Nincs többé. Vége. Finito. Esetleg készleten valahol, de akkor azt "annyiért" is akarják adni. Lásd Media Markt, ahol 200e-ért(!).
Amúgy a TN meg a PVA között igen nagy különbség van, pölö 24"-on már igen ótvar a TN háttérvilágítása... Nézd meg a linket, amit ajánlottam, a 245B-t eléggé lehúzták a PH-n - főleg a panelja miatt...
De te tudod...

Sztojcsi
(fanatikus tag)
Kössz a tanácsot, a Westend nekem nincs is messze.
2416-ban nem is nagyon gondolkodtam, mert azért kéne nekem dvi, ha meg már tn panel akkor 245b.
Igen tudom, olvastam a cikket, csak azért 2423 drágább meg valóban elég gyérül néz ki.
Szerintem az lesz elugrok a westendbe aztán megnézzük élőben, az a biztos.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!

bzoley
(PH! kedvence)
Ne b*** már, tényleg?
Biztos jól láttad? Egy-két hónapja 128ért vettem(nem MM-ban), és még hirtelen olcsóbb is lett ezerpárszáz forinttal. Igaz azóta ott sem láttam több példányt, ahol vettem.