Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#951) cellpeti válasza nobela (#950) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A WideScreeneknek ekkora a felbontása.Most én mit csináljak vele?

Ezért kérdeztem pár hozzászólással előbb,hogy érdemes-e ilyen monitort venni?Csak senki nem válaszolt rá. :O

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#952) cellpeti válasza nobela (#950) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ajánlj valami jó kis 19'' TFT-t,olyan 50K körül. :R

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#953) Alex91 válasza cellpeti (#952) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha 17''-osod van, akkor minek vennel 19''-osat? Ugyanakkora a felbontasa. Akkor inkabb 20'' felett kellene nezelodni...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#954) cellpeti válasza Alex91 (#953) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

20'' felett már igen drágák,nem?
Nem is nézegettem még!

(#955) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ehhez mit szóltok:

BENQ FP202W: [link]
HP L204WT: [link]
Samsung 205BW: [link]

Én ezeket nézegettem meg most hirtelen. :)

(#956) nobela válasza cellpeti (#955) üzenetére

nobela
(tag)

Szerintem bármelyikkel jobban jársz, mint egy 19'' wide-al :)
Már persze ha nem rossz a szemed a kicsi pixelmérethez :D

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#957) tzimash válasza darkling (#946) üzenetére

tzimash
(senior tag)

még jó hogy ránéztem a linkre, ezek szerint se a 93gx+, se a 95g nem billenthető... akkor ilyet se veszek. pedig egész jól néznek ki és a paramétereik sem rosszak...

"Rock and Roll was far too slow, and so the adrenaline just doesn't flow. Where is the power, where is the glory, Heavy Metal is my story."_____________ http://www.flickr.com/photos/46033399@N08/

(#958) darkling válasza tzimash (#957) üzenetére

darkling
(lelkes újonc)

Előre-hátra billenthető, vagy Te másra gondoltál?
[link]

Why is a soap bubble round?

(#959) darkling válasza cellpeti (#955) üzenetére

darkling
(lelkes újonc)

Tesztek:

Benq:
[link]
[link]
Samsung:
[link]
HP helyett LG204WT:
[link]

De a widescreen topikban szerintem többet tudnak segíteni.

[Szerkesztve]

(#960) Motaba78

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok

szeretnélek megkérdezni titeket erröl az Acerről mit tudtok:
Acer AL1951E
Link alapján nagyon tetszik nekem.
Jelenleg egy Acer AL1722 használok a munkahelyemen.Már kb 3 éve és eddig egy hatalmas :R :C, semmi probléma nincs vele tökéletes, kopp kopp :DD
Lehetöségem van cserélni, mert az otthonit elviszik Samu 931bf,

[link]

S.o.S lenne mert most reggel kellene megrendelni, és akkor holnapra itt lenne.
Elöre is köszi.

Okosan lehet hülyéskedni, de hülyén okoskodni.

(#961) tzimash válasza darkling (#958) üzenetére

tzimash
(senior tag)

nem másra, pont erre. thx igy már más a leányzó fekvése :)
a benq honlapján az van irva, hogy nem billenthető... vagy ők a pivotra értették?

"Rock and Roll was far too slow, and so the adrenaline just doesn't flow. Where is the power, where is the glory, Heavy Metal is my story."_____________ http://www.flickr.com/photos/46033399@N08/

(#962) darkling válasza tzimash (#961) üzenetére

darkling
(lelkes újonc)

Az usa oldalon így van:

swivel (forgathatóság) - no
pivot - no
tilt (billenthetőség) - -5/20

Úgy látom félreértelmezési/fordítási, ill információáramlási problémák vannak csak. De ahogy láttam, ez szinte minden márka magyar honlapján így van.

(#963) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tudom,hogy ez a 19'' TFT-k topikja,de a 20''-as topikot nem igazán nézik. :O

Tudnátok segíteni?
Melyik jobb?Mindegyik 300cd/m2 és 5ms

LG L204WT-SF
Bemeneti videojel: 15 Pin D-sub, DVI-D
Csatlakozó típus: 15 Pin D-sub, DVI
Kontraszt arány: DFC 2000:1
Tanúsítványok: UL, cUL,TUV-GS, SEMCO, FCC-B, CE, TCO-03, EPA Energy Star
Képlátószög (H/V): 170° / 170°

LG L204WT
Bemeneti videojel: RGB Analog, Digital
Csatlakozó típus: 15 Pin D-sub, DVI-D ( HDCP )
Tanúsítványok: TCO-03

LG L204WT-BF
Bemeneti videojel: RGB Analog, Digital
Csatlakozó típus: 15 Pin D-sub, DVI-D
Tanúsítványok: TCO'03

A bemeneti videójel RGB Analog,Digital legyen vagy 15 Pin D-sub, DVI ????

[Szerkesztve]

(#964) copperhead

copperhead
(fanatikus tag)

Megvettem végre a BenQ FP93G X+ monitoromat.AUO M190EG02-V4 panellel készül, mint még sok más monitor,Asus,Belinea, és érdekes módon az LG 1970HR is [link].Nemhiába a panel gyártók LG-Philips, Samsung, AUO összedolgoznak.Pixelhiba szerencsére nem volt, kicsit tartottam tőle, ugyanis ez áll a kézikönyvbe:
''Pixelhibák észlelhetők:
A számos pixel egyike mindig fekete, egy vagy több pixel mindig fehér, egy vagy több pixel
mindig piros, zöld, kék vagy bármely más színű.
Egyes képpontok állandóan világító vagy kikapcsolt állapotban vannak, ami nem
hibajelenség, hanem az LCD technológia természetes velejárója.
'' Ezt komolyan gondolják? :DD
Előre-hátra dönthető, föl-le nem állítható, de találtam egy egészen jó falikart[link]
A szövegolvasás kis felbontásban sem rosszabb, mint a 17' monitoron.Fehér képernyő kicsit ''neonos''.Fekete képernyőn körbe kicsit bevilágít.Betekintési szög, elmegy.Idáig nem tudtam, hogy mi a ''sávosodás'', most már tudom.[link]Ez nekem olyan, mintha egy festőecsettel belehúztak volna.A fényképeket egészen jól jeleníti meg.Filmeket tényleg ''zizisen'' jeleníti meg, amit idáig csak LCD tévéken láttam.

Érdekes módon, DVI kapcsolatnál is lehet, 75 Hz-et állítani, de ez valami kamu, ugyanis bekapcsolt Vsync-nél,továbbra is max az 60 FPS.
Na és a játékok, ugye nekem az volt a legfontosabb.Itt látszik, hogy ez 6 bites + HiFRC monitor, néha olyan színeknél, amit nem tud megjeleníteni, ilyen zöldes, szürkés foltok látszódnak.Sajnos ez van, ha jól tudom, még igazi 8 bites TN panelt nem találtak fel.Kisebb lett az utánhúzás, de még mindig van sajnos,akár bekapcsolom az AMA-t (gondolom ez a BenQ overdrive-ja), akár nem, sőt kikapcsolva mintha, jobb is lenne.Felraktam egy 80MB filmet az utánhúzásról, nem akartam tömöríteni.[link]

Összeségében egészen jó monitor, bár én többet vártam utánhúzás terén. :B

[Szerkesztve]

(#965) copperhead

copperhead
(fanatikus tag)

A fenti felvétel, nem jó, mert az Frapssal készült.Készítettem másikat kamerával, a minőség nem a legjobb, de talán látszik, hogy mi a gondom (ez csak 4 MB -os).

AMA on [link]
AMA off [link]

(#966) szinesz.bob válasza copperhead (#964) üzenetére

szinesz.bob
(tag)

Köszi a leírást!

Fátnomore????:Életembennemhallottam------------Plézbu???:Fogalmamnincs!---------Prodidzsáj????Nagyongáz!

(#967) wwhy válasza cellpeti (#963) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Bemenet: kötelező a DVI. amúgy ezek ugyanazok a monitorok, csak néhány fícsör más, de maga a monitor uaz. Tehát egyik sem jobb, csak a körítés más.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#968) cellpeti válasza wwhy (#967) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A csatlakozó az mindegyiken DVI,de a bemeneti videójel is DVI legyen?

(#969) wwhy válasza cellpeti (#968) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Nem értem :F a VGA-ról a monitorra ha mind2őn van DVI - akkor nem szokás mondjuk S-Video-t küldeni majd a monitornál visszaalakítani. DVI-DVI.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#970) Motaba78

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok

Az ACER monitormárkáról vajmi keveset hallani ebben a topicban mi ennek az oka ?
jó mondjuk árfekvésben mintha kicsit drágább lenne a többi márkától, de minőségben az élvonalba tartoznak.
Én is kicsit bizonytalan voltam az elsö tft-m vásárlásával kapcsolatban majd megláttam a sok tft moncsi után az ACER AL1722 típust és mást nem akartam ez volt 3 éve, igaz akkoriban is drágának számított de állitható magasság volt 5-15cm között :Y valamint elöre és hátra dönteni, illetve forgatni :C, ez a kis moncsi már a céghez került mert meguntam a céges 15'' moncsit, és most ott dolgozunk együtt nagyon szeretem.
De visszatérve a topichoz ma megérkezett az ACER AL1951E tipusu moncsim és nem tudom leirni amit a szemem lát, ez fenséges, ez elött másfél hónapig egy Samu 931BF volt ezt cseréltem le Acerre, mind külalakra mind képminöségre az ACER a jobb. :C

Acer : [link]

Samsung: [link]

[Szerkesztve]

(#971) cellpeti válasza Motaba78 (#970) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én 20''ast akarok venni.És ahogy nézegettem az Acer igen elszállt az árakkal!SAJNOS! :O

(#972) silverwol

silverwol
(lelkes újonc)

Sziasztok

Ti melyiket valasztanatok: Samsung 913N, vagy Samsung 930BF? Miert azt? (Jatekra is hasznalnam, de a szinhuseg is fontos, X1950GT a vid. kartya).

Koszi

(#973) rayman2006

rayman2006
(kvázi-tag)

Hello

Segítséget szeretnék kérni.
Én most szeretnék venni egy TFT 19'' vagy 20'' monitort kb 70 Ft-ig.
Én olvasgatam de nem igazán tudom melyiket érdemes megvenni.
Én első sorba játékra filmnézésre akarom használni.
Jól gondolom szélesvásznut édemes venni?
Nem torzit sima netezés vagy játékok közbe?

Én Samsung-ot LG, Asus-t WiewSonic-ot is néztem de nem tudom melyik jó pontosan mint kell nézni.

Tudna valaki segiteni melyiket érdemes meg venni?

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.

(#974) Motaba78 válasza silverwol (#972) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Én mint fentebb leirtam éppen leváltottam a samsung 931Bf-et, magával a mincsival semmi olyan bajom bajom nem volt hogy rossz lett volna, de ami most van Acer AL 1951E minden tekintetben felülmülja.

Mindenképpen samsungot szeretnél venni ? vagy más is szóba jöhet ? :F

(#975) Motaba78 válasza rayman2006 (#973) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Szia 19'' tft nagyon jókat lehet kapni 70 pénzig :D
miért akarsz wide tft-t ?
torzitás alatt mit értesz ? nyujtott lesz a képe a sima 4:3 as moncsikhoz képest, vagy biztos betudod állitani rajt a 4:3as arányt de akkor két fekete csikot kapsz a széleire.
Szerintem elsö szempont a színhüség, válaszidő, és nem utolsó sorban a külsö megjelenése ugyanis jopár évig fogod nézegetni :D

Én a 19'' tft mellett voksolok neked. A válaszidö legyen 8ms alatt az 5 vagy 2 ms-es moncsiknál már nem látsz utánhuzást bár én a 8ms Acer AL 1722-ön sem láttam.

Márkára monitort nem akarok mondani neked válasz tetszés és pénztárca szerint.
Ha van még kérdés várom öket, ha tudok segitek.
;)

[Szerkesztve]

(#976) silverwol válasza Motaba78 (#974) üzenetére

silverwol
(lelkes újonc)

Koszi a valaszt. Nem ragaszkodom a Samsunghoz, de most ez a ket tipus volt aprohirdetesben itt, szoval gondoltam megkerdezem. Milyet ajanlanal amugy? Az a baj, h eleg limitalt a keret (kb max netto 42-43k). Cserebe viszont 17'' is lehet a 19'' helyett. Van vmi, amit tiszta szivedbol tudnal ajanlani ezen parameterek mellett?

(#977) silverwol válasza silverwol (#976) üzenetére

silverwol
(lelkes újonc)

Helyesbitek, jobb volna ha brutto 42-43 korul lenne az ara. Rajottem, h elszamoltam az elobb, h mire mennyi jut :).

(#978) Motaba78 válasza silverwol (#977) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Én az Acerre szavazok mint tipus ebben az árban legyen mondjuk ez egyszer ez mondjuk wide [link]

ez sima : [link]

ez 17'' [link]

itt nézz még körül és a gugli megmondja az árakat, én az Acer tipusra szavazok. :R

Nekem a külsö megjelenése is nagyon tetszik ami fontos hogy néz ki az asztalon :D

[Szerkesztve]

(#979) cellpeti válasza Motaba78 (#978) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is szívesen vennék Acert,de én nekem csak 50-60K-m van rá és azért nem kapok Acert,de viszont egy jó Samsungot és 20'' azt igen(már ami nekem jó)

Az én választásom: Samsung 206BW

70Kért már nagyon jó 20'' moncsikat is lehet venni.

(#980) silverwol válasza cellpeti (#979) üzenetére

silverwol
(lelkes újonc)

Szia

Ma neztem Acert, lehet, h valami santit, de lattam boltban Acer AL1916Cs-t 45k-ert (brutto).

(#981) Motaba78 válasza cellpeti (#979) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Szia nekem 60K-ba hozták meg az Acer Al1951E tft-t 3 év garival + kiterjesztet pixelgarival.
erröl beszélek : [link]

20'' pl Acer Al2016wb [link] felbontás 1680*1050 inkább 50k mint 60 ;]

ez is 20'' AL2051wb [link] kb 60kért

20'' ez pedig PVA paneles AL2023 [link] :C

de te tudod én csak linkeltem mert azt irtad ennyiért nem kapsz acert. :P
Te pénzed Te döntésed.
Sok sikert hozzá.

(#982) cellpeti válasza Motaba78 (#981) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nem bajom van az Acer moncsikkal,csak a tulajdonságaikat nézve a Samsung 206WB-t találtam jobbnak,mint kontrasztba(1000:1),mint pedig válaszidőbe(2ms).
Nekem nem kell monitorba hangszóró :(

És nekem emiatt inkább a Samsung jön be. !!DE!! Acer monitor képét még nem láttam.Egyik havernak van.Nem rég vette,de még nem néztem meg.

Lehet ha megnézem a képét,akkor mégis Acer mellett döntök majd.
Köszönöm a linkeket.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#983) T.Robin

T.Robin
(lelkes újonc)

Sziasztok
Többen kérdeztek már az Asus MB19TU monitorokról,hogy milyen.
Én ilyet vettem,talán egy kis segitség a vásárláshoz.
Az Aquában 51.600 forint,szerintem külsőre nagyon tetszetős,beépített hangszórókkal,mikrofon benenettel.
A magassága nem állítható!Csak előre és hátra dönthető.
Mivel LG CRT monitorról váltottam,ezért a képét vagy három napig szoknom kellett,de most már vissza nem cserélném CRT-re.Az első három napban sokszor állítgattam,de most tökéletes az én izlésemnek,és ezek bizony a gyári nagyjából beállítások .
Én mindig használom a monitoron az előre beállított gombokat,filmhez,játékhoz, mondjuk játékhoz nekem az éjszakai beállítás jön be.
Teljes fekete képernyőnél lehet látni a bevilágítást,alul is és fölül is,de szerintem ez nem zavaró.
Utánhúzást én nem tapasztaltam(2ms),bár lehet nekem nics ehez jó szemem.
Viszont a videózásnl sajna olyan, mintha egy VHS videon nézném a filmet :O
.
Végigjártam az összes bevásárló központot,ahol sok monitor van kirakva ,összehasonlítás képpen ( ez a típus sehol sem volt) és ezek után kijelenthetem ,hogyaz árához képest ez egy nagyon jó választás.

[Szerkesztve]

(#984) sonyrobi

sonyrobi
(újonc)

Sziasztok!

Lehet, hogy nem ide való téma, de most állok egy monitor vásárlása elött.
Van rá kb. 75E forintom, de én tudok nagykerben is vásárolni(ott talán egy kicsit olcsóbb).
Én elsősorban játékra szeretném használni, csak utána jönne a film és az átlagos felhasználás(internet.....)

Tehát a bölcs véleményeteket szeretném kérni, hogy 19'' normál és 22'' wide méretben melyik a jó!!!!

Nagyon sok tesztet olvastam és kicsit elkeserítő mert az egyikben csúcsszupernek kiáltják ki, a másik tesztben pedig átlagosnak.

Előre is köszi.

[Szerkesztve]

(#985) Motaba78 válasza sonyrobi (#984) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Szia
Mivel irtad hogy tudsz nagykerbe is vásárolni akkor itt kiválasztod neked melyik kell és nagykerbe biztos nagyobb az esély találni mint kiskerbe, mert ugye nagyságrendbe más a raktárkészlet :D
19''
Acer
al1951e : [link]
al1916cs :[link]
22''
Acer
al2216wsd: [link]
al2251wa : [link]
al2223w :[link]

Itt a samsungokat találod : [link]
Itt az LG világába találsz betekintést : [link]
Itt a viewsonic termékei : [link]
Itt a belinea : [link]
Itt az asus : [link]
Itt a nec : [link]

igy hirtelen ennyi jutott eszembe a nevesebb gyártók közül, ezek közül nézz szét ird össze melyik tetszik és nagykerbe kérdezzd meg melyiket tudják beszerezni.
Remélem tudtam segiteni. :R

[Szerkesztve]

(#986) sonyrobi

sonyrobi
(újonc)

Köszönöm szépen!!

(#987) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgyhozta a sors,hogy maradnom kell a 19'' TFT-nél.

Valami jót ajánljatok,főleg játékra kéne.

Néztem az Acer 1951E - ez nekem túl drága

Olyan 40-45-50K körl kéne fasza kis monitor.Nem kell,hogy 2ms-es legyen. Kontraszt az legyen jó,meg a moncsi kinézete.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#988) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja! A nagy kérdés hogy sima-t(4:3) vagy wide-t(16:10) vegyek?

(#989) Motaba78 válasza cellpeti (#988) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Néz körül te is a fentebb linkelt oldalakon

utánna [link] és itt megtalálod árban melyik passzol a pénztárcához.

HA sokat játszol akkor 4:3 arányú moncsi ha csak film net iroda grafika akkor 16:9,
de probáld ki ha lehet még a boltban hogy mégis ugyanaz a kép a 4:3 és a 16:9 között mégis milyen.

Most a samsung 931bf szerintem ami minden célra megfelelö neked és a keretbe is belefér. :R
itt megtalálod [link] :DD

(#990) sonyrobi

sonyrobi
(újonc)

Sziasztok.

Kérdésem a következő: - mennyire fontos a pivot funkció és a HDCP támogatás egy monitornál?

(#991) cellpeti válasza Motaba78 (#989) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Samsung és Acer különbségre csak annyit,hogy az egyik 45K a másik 60K és azért az a 15K különbség nem kevés,se pénzbe,se a tulajsonságaikba.

(#992) Motaba78 válasza sonyrobi (#990) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Látom gugli használata nem megy neked nagyon ezért segitek :D

A HDCP akadályozza meg azt, hogy a HD-tartalmat felvegyék azzal, hogy az adó (videokártya) és a vevő oldalán (HD-kijelző) egyaránt kódolót igényel. Mindkét komponensnek rendelkeznie kell HDCP kulccsal is. A HDCP-t számos DVI-eszközhöz adoptálták, de a nem megfelelő kombinációk alkalmazása minőségromláshoz vezet.

PIVOT: 90°-kal (fizikálisan a kijelző) elforgatható, állítható magasság, hangszóró

a te barátod is ez : [link] :P

(#993) Motaba78 válasza cellpeti (#991) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Én sehol nem is irtam hogy nem lényeges a 15k én csak a 931bf és a AL1951e közötti képkülönbségröl beszéltem korábban. :F
Nekem a design, a képminőség különbsége valamint hogy már volt korábban is tapasztalatom Acer moncsikkal ez döntött. :R :C

Én nem akarom megmondani milyet vegyél , mert ha nem jön be akkor ne engem okolj, én csak próbálok tanáccsal, tapasztalattal esetleg alternatívával szolgálni.
El kell menni olyan helyre ahol szemügyre tudod venni öket megfogni, kiprobálni ugyis a szemed és a bukszád mondja meg melyik lesz. :DDD

(#994) Motaba78 válasza cellpeti (#991) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

De ha egy helyen nem találod a kettö moncsit akkor nálam mindkettöt tesztelheted

Acer Al1951E vs. Samsung 931BF :C

(#995) cellpeti válasza Motaba78 (#993) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem téged akartalak bántani a hozzászólásommal,csak mondtam,h megjelenik az a 15K különbség a tulajdonságokba is.
Nem tom hova valósi vagy,de nem valószínú,hogy el fogok menni hozzád :O
Ma néztem Acer moncsit,igaz csak 17'' volt AL1716osat. Hááát....

Nekem ASUS MM17D moncsim van és szerintem szebb képe van.Ha DVI-s a moncsi mennyivel lesz szebb a képe?

(#996) Motaba78 válasza cellpeti (#995) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Engem székesfehérváron megtalálsz.

Al1716ossal nem vagyok képben milyen képe van, ebben neked van tapasztalatod.

Mennyivel lesz szebb a képe ? hmmm gondolom mivel digitális alapból a bemenet a moncsiba veszteség nélkül kerül továbbitásra a jel a videókareszból.
Nem tudom van a konvertálási veszteség. :(

(#997) Motaba78

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

Acer al1951e:
Kijelző mérete és típusa

19'' TFT
Felbontás: 1280 x 1024
Paneltechnológia:TN film és CrystalBrite technológia
Fényerő:400 cd/m2
Szín :16,2 millió
Képpontsűrűség :0,294 mm
Kontrasztarány :700:1
Válaszidő :2ms GTG
Vízszintes látható szög :150°
Függőleges látható szög :135°
Háttérvilágítás :4 lámpa
Videojel :Analóg (D-sub) és digitális (DVI-D)
Képalkotási szabványok :VGA, SVGA, XGA, SXGA, VESA, NEC és Apple
Beépített Hangszórók :Támogatott, 2 x 1,5 W
Plug & Play :DDC 1 & DDC2B
Energiagazdálkodás :VESA DPMS
Bekapcsolva: 50 W, alvás üzemmódban: 1,5 W, kikapcsolva: 1 W
Tápegység :Külső, 100-240 V
Energiafelvétel :max: 50 W tipikus 38w
Előlapi vezérlők :Fényerő, kontraszt, kép pozíciója, képpontórajel-frekvencia, szín kiválasztása és beállítása, 5 nyelv, reset mód, be/kikapcsoló gomb, energiaállapot jelző LED, funkció +/-, beállítás +/-
Fali szerelvény (VESA) :Támogatott: 100 mm x 100 mm
Kensington-zár :Támogatott
Méretek :416 x 428 x 164 mm
Súly :Nettó 5,4 kg, bruttó 7,5 kg
Tanúsítványok :CE, FCC, UL, VCCI, CCC, TUV-GS, TCO03, ISO13406-2, C-tick, BSMI, WHQL

Asus MM17D tulajdonságok:

Látható képméret: 17''
Vízszintes látószög: 150°
Függőleges látószög: 130°
Színmélység: 16.2 millió
Fényerő: 400 cd/m2
Kontraszt: 600:1
Ajánlott felbontás: 1280 x 1024
Válaszidő be/kikapcsolásnál(ms): 8 ms
OSD: van
Beépített hangszóró: nincs
Tápegység (belső/külső): van/nincs
Elektromos adatok:
Vízszintes frekvencia(D-Sub/DVI): nincs adat
Függőleges frekvencia(D-Sub/DVI): nincs adat
Energiafelhasználás bekapcsolt/kikapcsolt állapotban: 40 / 2 W
Bemeneti jel (VGA) analóg/digitális: van/nincs
OSD (LCD) beállítások:
OSD nyelv(ek): nincs adat
Csatlakozók: 15 tűs mini D-Sub: van 24 tűs DVI-D: nincs
Kiegészítők:
Tápkábel: van
Kensington Zár : van

Hirtelen ennyi adatot tudtam összeszednia két moncsiról, tulajdonságaiban minimális különbség van hátha más valaki is kiváncsi mi ketten miröl beszélgetünk :R

[Szerkesztve]

(#998) ikori válasza cellpeti (#995) üzenetére

ikori
(lelkes újonc)

Esetleg nézd meg ezt:
[link]
Az árát úgy vedd, hogy PVA panel van benne. Nem kell aggódni a 20/8ms miatt, nem valószínű, hogy valaki 50Hz-nek megfelelő késleltetést észrevesz akkor, mikor a 25kép/sec mozifilm képváltás sebességnek felel meg, ami 50ms!(tudom ez egy kicsit más, de a lényeg ez) Ha nem vagy profi játékos és nem hiszed el, hogy ez látható, soha nem fog eszedbe jutni ez a számadat.(az ember valós reakcióidejéről már említést sem téve!)

A tudás nem ér semmit, ha nem tudod megosztani másokkal!

(#999) cellpeti válasza ikori (#998) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó moncsi,de a Samsung jobban tetszik. Tudom sok gondom van. :)

Mennyit érhet 1 évesen az ASUS MM17D-m?
3év gari van rá+pixel gari

(#1000) aneda válasza cellpeti (#999) üzenetére

aneda
(fanatikus tag)

Az ACER igen korrekt darab ilyen van a cégnél is, teljesen nyugodt, szép képe van, látszik hogy PVA panelos, a megadott kontrasztarány valós, nem marketing duma!
Nagy a beláthatósági szöge, bár a színek árnyalata kicsit változik a nézőponttól függően, de nem megy át inverzbe mint a TN panelnél.
Fapados, de korrekt képű cucc! :)

aneda megbízjatósági profilja: http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.