Megvettem végre a BenQ FP93G X+ monitoromat.AUO M190EG02-V4 panellel készül, mint még sok más monitor,Asus,Belinea, és érdekes módon az LG 1970HR is [link].Nemhiába a panel gyártók LG-Philips, Samsung, AUO összedolgoznak.Pixelhiba szerencsére nem volt, kicsit tartottam tőle, ugyanis ez áll a kézikönyvbe:
''Pixelhibák észlelhetők:
A számos pixel egyike mindig fekete, egy vagy több pixel mindig fehér, egy vagy több pixel
mindig piros, zöld, kék vagy bármely más színű.
• Egyes képpontok állandóan világító vagy kikapcsolt állapotban vannak, ami nem
hibajelenség, hanem az LCD technológia természetes velejárója.'' Ezt komolyan gondolják? 
Előre-hátra dönthető, föl-le nem állítható, de találtam egy egészen jó falikart[link]
A szövegolvasás kis felbontásban sem rosszabb, mint a 17' monitoron.Fehér képernyő kicsit ''neonos''.Fekete képernyőn körbe kicsit bevilágít.Betekintési szög, elmegy.Idáig nem tudtam, hogy mi a ''sávosodás'', most már tudom.[link]Ez nekem olyan, mintha egy festőecsettel belehúztak volna.A fényképeket egészen jól jeleníti meg.Filmeket tényleg ''zizisen'' jeleníti meg, amit idáig csak LCD tévéken láttam.
Érdekes módon, DVI kapcsolatnál is lehet, 75 Hz-et állítani, de ez valami kamu, ugyanis bekapcsolt Vsync-nél,továbbra is max az 60 FPS.
Na és a játékok, ugye nekem az volt a legfontosabb.Itt látszik, hogy ez 6 bites + HiFRC monitor, néha olyan színeknél, amit nem tud megjeleníteni, ilyen zöldes, szürkés foltok látszódnak.Sajnos ez van, ha jól tudom, még igazi 8 bites TN panelt nem találtak fel.Kisebb lett az utánhúzás, de még mindig van sajnos,akár bekapcsolom az AMA-t (gondolom ez a BenQ overdrive-ja), akár nem, sőt kikapcsolva mintha, jobb is lenne.Felraktam egy 80MB filmet az utánhúzásról, nem akartam tömöríteni.[link]
Összeségében egészen jó monitor, bár én többet vártam utánhúzás terén. 
[Szerkesztve]