Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#901) Pulsar válasza csabooooo (#900) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Király kis moncsi, grat :R
Mondjuk én lehet samut választottam volna, de hogy nem lesz vele gondod, az 1000%
:R

...::: www.waze.hu :::... ...::: http://www.facebook.com/waze.hu :::...

(#902) Bübüke válasza csabooooo (#900) üzenetére

Bübüke
(tag)

Vedd le 30-35-re a fényerőt, és mindjárt jobb lesz.

Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...

(#903) csabooooo válasza Pulsar (#901) üzenetére

csabooooo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát nagyon köszi.... :R
Én is sokat gondolkodtam, hogy melyik legyen, aztán a végére több érv szólt a 930 mellett. Így ez lett, és nagyon remélem, hogy valóban nem lesz vele semmi probléma. :DD

www.fordfocus.hu

(#904) csabooooo válasza Bübüke (#902) üzenetére

csabooooo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Levettem. Valóban jobb lett a helyzet. :R
Az optimális beállításokban tudnátok segíteni? Monitor beállításai + NVidia Control panel asztali színbeállítások beállítása %-os értékei.
Ezt a perfectsuite-et érdemes felrakni? Több helyen olvastam, hogy fagyasztja a rendszert. :(

www.fordfocus.hu

(#905) StaMiNa

StaMiNa
(fanatikus tag)

Tudtok olcsobb kategoriaju (nem lg, samsung) pivot-ot tamogato moncsit mondani?

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#906) Pulsar válasza csabooooo (#903) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sajna nem láttam még élőben, de teszteket énis olvastam róla, és király kis eszköznek tűnik. :R

(#907) nash1

nash1
(kvázi-tag)

Sziasztok, szeretnék 19'' monitort venni.Eddig a Samsung 931BF-et néztem ki, mi a véleményetek róla?Vagy ha esetleg tudtok ajánlani hasonló árkategóriában jobbat, akkor azt megköszönném!

[Szerkesztve]

(#908) littleNorbi

littleNorbi
(tag)

Melyiket vegyem ?
1.LG LCD 19'' L1918S-SN 5ms 700:1
2.LG L1919S,19'' flatron LCD 8ms 1400:1

[Szerkesztve]

KIMI 4EVER !

(#909) copperhead válasza copperhead (#899) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Ezt a BenQ FP93GX+ monitort senki sem ismeri? :(

(#910) aneda

aneda
(fanatikus tag)

Valami korrekt panelű 19-es TFT vennék használtan, először Dell 1907FP-t akartam, de most nem tudok hozzájutni.
Maradt a Dell1901FP vagy a HP1925.
Van valakinek valami tapasztalata, melyik milyen, vagy melyik a jobb monitor?
Esetleg hasonló tudású 19''-ost tudnátok ajánlani?

aneda megbízjatósági profilja: http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#911) Pulsar válasza copperhead (#909) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát most kutakodtam a neten róla, és nem túnik rosszak. Legalábbis a leírások alapján.

(#912) copperhead válasza Pulsar (#911) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Köszi! Én a 100 pontos képminőségen vagyok meglepődve, egy TN panellel.[link] Jó lenne, ha erre járna, egy felhasználó.

(#913) nobela

nobela
(tag)

Én is nézegettem ilyen BenQ-kat, a leírások alapján egész jónak tűnnek.

De ma már olyan szintre süllyedt a Viewsonic VP930 ára, hogy mindenképpen érdemes szerintem egy kicsit többet rászánni, és egy igazán minőségi monitort vehetsz.

Az enyém holnap érkezik :))

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#914) copperhead válasza nobela (#913) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Majd írd le, hogy mi tapasztalat.Ez a Benq, tényleg gyanúsan olcsó [link]Nekem az lenne a legfontosabb szempont, hogy ne legyen ''utánhúzás'' a játékokban.Köszi!

(#915) Zoli2

Zoli2
(fanatikus tag)

Meg tudja valki mondani mi az előnye a fényes (tükrös) felületű TFT monitoroknak? Miben jobb? (Azon kívül, hogy az ember önmagát is láthatja benne :D )

(#916) copperhead válasza Zoli2 (#915) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Kontrasztosabb a kép.Nekem jobban tetszik.A Notebookok többsége is ilyen.

[Szerkesztve]

(#917) Zoli2 válasza copperhead (#916) üzenetére

Zoli2
(fanatikus tag)

Szia!

Tudsz olyan 19''-osat 5:4arányút, aminek szép a képe? Ha lehet PVA.

Thx

(#918) copperhead válasza Zoli2 (#917) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

A szép kép eléggé szubjektív dolog.A ''közvélemény'' a Samsung 971P és az EIZO monitorokat tartja a legjobbnak (játékban ezeknél is van utánhúzás).Legjobb, ha találsz egy felhasználót aki elmondja a véleményét.Én is ezért várok egy BenQ tulajra. :)) Itt érdemes körülnézni.[link][link]

(#919) StaMiNa

StaMiNa
(fanatikus tag)

#905 -re valaki esetleg?

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#920) _aDm

_aDm
(újonc)

Tudna valaki ajanlani nekem valami jo monitort? Foleg gamera kene pl cs, wow. Arban kb 60-70000ig max.
elore is koszi

[Szerkesztve]

(#921) nobela válasza copperhead (#916) üzenetére

nobela
(tag)

''Kontrasztosabb a kép.Nekem jobban tetszik''

Ja.
Ha meg süt a nap, akkor saját magadat láthatod háttérkép gyanánt...

Amúgy meg mitől lenne kontrasztosabb?
A képet a panel állítja elő.

Persze, ettől neked még tetszhet ;)

[Szerkesztve]

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#922) nobela válasza copperhead (#916) üzenetére

nobela
(tag)

''A Notebookok többsége is ilyen.''

Ez is igaz.
Főleg a gagyi kategória.
Nem véletlen, hogy valóban komoly felhasználásra szánt business class notebookban még véletlenül sem látsz ilyet...

(#923) copperhead válasza nobela (#922) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Én csak azt látom, hogy 20-30 monitor közül (ha egyszerre nézed távolról) ,a ''fényes'' TFT-knek legjobb a képe.Főleg természeti képeken látszik.Egyébként a monitort az ablakra merőlegesen kell állítani, és akkor nem tükröződik, de ezt biztosan te is tudtad.Azért a Viewsonic VP930-ról is mondhatnál valamit. :DD

[Szerkesztve]

(#924) nobela válasza copperhead (#923) üzenetére

nobela
(tag)

Fényes monitorokról:
messziről lehet, hogy szebbnek tűnik, de én egyszer dolgoztam egy ilyennel irodában.
Mit ne mondjak, AZONNAL lecseréltem.
Egyrész egy irodában nem biztos, hogy te választod az ülésrendet (pedig én vagyok a főnök :DDD ), másrészt pedig közelről a saját fejed a windows háttérkép.

ViewSonic:
megjött, kipróbáltam, HIBÁS :W
Valami zizegő fekete csíkozódás jön elő bizonyos színek esetén, bárhogyan is állítom be.
Ráadásul 1 pixel + 1 subpixel hiba :Y

Küldöm vissza cserére.

Amúgy nem lenne rossz monitor, bár a fényereje szerintem megdöbbentően alacsony, és bizony a négy sarka világít azért...

Visszaraktam a Samsung 225BW-met, véleményem szerint általános használatra, átlagos embernek egy mai modern TN tökéletesen megfelel!
Csak én egy picit igényesebb vagyok. De tényleg nem egetverő a különbség...
Ráadásul a Samsunggal ellentétben azért egy kis utánhúzás is látszik...

(#925) copperhead válasza nobela (#924) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Köszi!Lehet, hogy mégicsak megveszem ezt a BenQ FP93G X+ monitort.Internetes vásárlás esetén, ha nem tetszik visszakérhetem az árát.[link] Csak az a gond, hogy még nem találtam, olyan kereskedőt, aki ezt a törvényt betartaná,ugyanis azt írják:

''Az elállási jog minden sérülésmentes termékre vonatkozik, ami gyári eredeti, bontatlan csomagolásban, kifogástalan csomagolási elemmel és kiegészítővel érkezik vissza az PCX telephelyére.''

Igazából ez így van:

5. §
A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

Ráadásul:

''11. §
(1) A fogyasztó a rendeletben meghatározott jogáról érvényesen nem mondhat le.
(2) A rendeletben foglaltaktól csak a fogyasztó javára lehet eltérni.''

[Szerkesztve]

(#926) Pulsar válasza _aDm (#920) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

melegen tudom ajánlani a Samsung 931c-t

(#927) SerJoe bácsi válasza copperhead (#909) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

hi mindenki!!

copperhead::: én ismerem, mer ilyent vettem (már délután akartam reagálni itt, csak valamiért nem működött rendesen az oldal). szal: sztem nem rossz választás (kb két hónapja szoktam bambulni, de nekem eddig bejön). Melléklem a linket, ami miatt emellett döntöttem: [link]
Több dologról írnak eléggé profinak tűnően. Legalábbis engem, mint laikust sikeresen rábeszéltek.

Utánhúzást egyelőre én még nem vettem észre. A háttérvilágítás ha koromfekete képet mutat a dolog, akko láccik, filmeknél lehet h zavaró lehet, de arra tán a szélesvásznas kiadások lennének megfelelőbbek sztem, bár nem értek hozzá :DD . Tehát játékra szoktam használgatni (egyelőre néztem az nfl2004, gta-san andreas, pirates, medieval II, fifa07 által), de egyelőre semmi hiba, max grafikán sem. Színek sztem jók, legalábbis nem láttam hibásnak tűnő dolgokat. És játék közben egyáltalán nem zavart engem a bevilágítás.

ha van még kérdésed, akko tedd fel. :DDD igyexem válaszolni rája...

<(-,-)>

(#928) nobela válasza copperhead (#925) üzenetére

nobela
(tag)

Létezik az elállási jog, ráadásul még indokolnod sem kell.
Én már küldtem így vissza monitort, vissza is utalták az árát.
Mondjuk, azért nem árt valami komolyabb webáruházból rendelni...

(#929) Pulsar válasza copperhead (#925) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jo, ez olyan, mikor vettem egyszer egy karton (5 darab) windows 2000-t és a karton dobozta a nyitási helyére rá volt írva, hogy azzal, ha eltépem a cimkét is kinyitod elismerem, hogy elolvastad és betartod a benne található OEM szerződést. Hát kösz :)

(#930) copperhead válasza SerJoe bácsi (#927) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Köszi!Végre egy tulajdonos, :C mégicsak az ő véleménye a mérvadó.Én a Chip értékelésben figyeltem fel erre a monitorra, a 100/100 pontos képminőségével.Igaz nem nagyon értem, hogy lehet egy TN paneles monitornak szebb képe, mint egy *PVA-nak.
Arra lennék kiváncsi, hogy 800 X 600,1024 X 768-as felbontásban mennyire olvashatók a szövegek, nincs-e valami torzítás,árnyék.A BenQ-nél van valami pixelhiba garancia?
Valahol meg lehet nézni ezt a monitort Bp-en? Köszi!

(#931) medvegy

medvegy
(tag)

üdv, azon gondolxom, hogy 19-20''-os használt wide tft-t kéne venni második monitornak... kb 20-25k szánnék rá. Szerintetek ez az árfekvés reális v ennyiért felejtsem el? Ha reális, esetleg tudtok e valamit ajánlani?

live: Medw

(#932) copperhead válasza nobela (#928) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Én is ilyen komolyabb webáruházat keresek,ahol ilyen monitort is van, de nem találtam.
Esetleg tudsz ajánlani valamit?Már olyat is olvastam, hogy az elállás joga nem érvényes, ha a vásárló személyesen veszi át.Persze ez sem igaz.Egyébként a garancia sincsen rendben, én úgy tudom, hogy a vásárló kárára, nem lehet eltérni a gyártói garanciától, mégis árulnak, 3 év garanciás terméket, 1 év granciával. :(

(#933) copperhead válasza Pulsar (#929) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Igen, ez sem teljesen tiszta, de az viszont érthető, hogy szoftvert, DVD-t, CD-t felbontás után nem vihetek vissza (miután lemásoltam). :))

(#934) Pulsar válasza copperhead (#933) üzenetére

Pulsar
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de ez a karton dobozra volt írva, nem pedig a cd/dvd csomagolásba.. szóval attol még az adathordozó volt a kezembe. De mind1. ne offoljunk :)

(#935) SerJoe bácsi válasza copperhead (#930) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

Amikor én rátaláltam a monitorra, sajna még magyar nyelven sehol sem találtam róla véleményt, vagy értékelést. PVA-hoz nem tudom hasonlítani, mer egyáltalán nekem ez az első tft-m. :)

Szerencsére a gépem viszi a dolgokat a natív felbontásban, így nem is szoktam használni a kisebbeket. De most megnéztem h mi is a különbség. 1024*768-ban az egész olyan, mintha homályosan látnál (piszkos szemüveg feeling). Ugye nagyobbak az ikonok a windowsban és nem tűnik olyan szépnek. 800*600-ban meg még nagyobb minden, és itt a wordben láccott h a S betű az két ívből van összerakva. Árnyékokat nem vettem észre, és a szöveg jól olvasható.

Amúgy én személyesen vásároltam egy bótban, ahol készségesen megmutatták, bekapcsolták előttem, és még sok egyszínű hátteret is mutattak, hogy van-e valamilyenféle pixelhiba rajta. Szerencsére nem volt, és még most sincsen :R . És persze remélem h nem is lesz... (ha érdekel, akko privben elküldöm h hol vettem)

<(-,-)>

(#936) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

0,29-es képpontméretnél kisebb TFT kapható már? Sajnálnám lecserélni a mostani CRT-m egy 0,20-asnál nagyobbra..

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#937) copperhead válasza SerJoe bácsi (#935) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Köszi!Játszani én is 1280 X 1024-ben szoktam, de olvasásnál, nekem túl aprók a betűk.
Szerencsére azt írtad, hogy a szöveg jól olvasható 800 X 600 felbontásnál is.Ja még azt szeretném kérdezni, hogy meddig lehet leengedni a monitort (mennyire van az asztaltól az alaja).Valószinüleg megrendelem. ;)

[Szerkesztve]

(#938) copperhead válasza wwenigma (#936) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Ettől egy kicsit én is tartok, ugyanis a 19''-monitoroknak nagyobb a pixelmérete, mint a 17''-nek.Valakit zavar, hogy egy kicsit pixelesnek tünik, de azt mondják, hogy meg lehet szokni.Nagyon remélem én is.

(#939) nagyArc válasza wwenigma (#936) üzenetére

nagyArc
(lelkes újonc)

0,29-es képpontméretnél kisebb TFT kapható már? Sajnálnám lecserélni a mostani CRT-m egy 0,20-asnál nagyobbra..

Ez két különböző dolog. Az egyik a tft pixelmérete, a másik a képcső képponttávolsága. Ilyen szempontból alapvető különbség van a crt és a tft között, mivel a tft-t gyakorlatilag csak egy adott natív felbontásban tudod normálisan használni. A problémát a betűk olvashatósága jelenti, egy 10 pixeles betű a 0,29-es pixelméretnél 2,9 mm. Ha lenne egy 0,20 mm-es pixelméretű tft-d és azon néznéd a 10 pixeles betűt, akkor az csak 2 mm lenne. A tft-n gyakorlatilag ezt nem tudnád értelmes módon nagyítani, mert ha megváltoztatod a felbontást, akkor elmosódik minden, mert egy 10 pixeles betűt csak egész számú pixelen lehet megjeleníteni. A crt-t viszont tetszőleges felbontásban haszálhatod minőségromlás nélkül, egy 10 pixeles betű lehet akár 6 mm is. A pixelméret nem egyenlő a képcső képponttávolságával.

[Szerkesztve]

(#940) aneda válasza aneda (#910) üzenetére

aneda
(fanatikus tag)

HP L1925 -ra esett a döntés CNET cikke alapján, ha megjött beszámolok róla, kíváncsi vagyok milyen lesz egy fullos régebbi 19-es. :)

aneda megbízjatósági profilja: http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#941) SerJoe bácsi válasza copperhead (#937) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

hátizé.. magasság ugye nem állítható rajta. Csak dönteni lehet. Nálam 8,8 cm-re van a káva alsó része az asztaltól. Így 13mm-rel feljebb már a képernyő van :DDD
(tény h alacsonyabban van, mint a régi Belinea CRT, de hamar megszoktam)

<(-,-)>

(#942) copperhead válasza SerJoe bácsi (#941) üzenetére

copperhead
(fanatikus tag)

Köszi! Legfeljebb veszek egy LCD tartó falikart.Egyébként megrendeltem, remélem nem lesz probléma az olvasással, illetve a TN panel kevésbé jó színhelyességével (a pixelhibáról nem is beszélve).

(#943) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Mostanában szándékozom majd 19'' TFT moncsit venni.
Nem tudom,hogy milyen márkát vegyek és a fő problémám az hogy simát vagy WideScreen-t vegyek?

Főleg inkább internetezésre és játékra használnám majd. Filmet nem nagyon szoktam lesni rajta.
Olyan 40-50K körül gondolkodok.

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#944) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézegetem moncsikat.

Ezt találtam ami jónak néz ki: [link]

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#945) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Acer x192W-be van beépített hangfal?
Mit jelent a HP audió?

(#946) darkling

darkling
(lelkes újonc)

Üdv!

Már jó ideje nézegetem a monitorokat, már több fajtát kiszemeltem, legutóbb a BenQ fp93g x+-t, de most találtam ezt:
BenQ fp95g
[link]
Adatai alapján nem rossz, ára br. ~ 45.000,- Ft-tól felfele.
Tesztet nem találtam róla, ez gondolom annak köszönhető, h. június környékén jelent meg a piacon. Ha esetleg valaki már bátorkodott vásárolni ilyet v. talált tesztet, ne habozzon nyilatkozni :)

D.

Why is a soap bubble round?

(#947) cellpeti válasza darkling (#946) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem akarok kötekedni.De az 1280x1024es felbontás sztem nem az igazi.

Nekem most van egy 17'' ASUS TFT-m az tud ennyit.Szerintem kicsi a felbontása,de nem vagyok profi a dolgokban

(#948) darkling válasza cellpeti (#947) üzenetére

darkling
(lelkes újonc)

Én itt úgy látom, h. a 19''-os monitoroknak mind ennyi a felbontása:
[link]
De én sem vagyok profi :)

[Szerkesztve]

Why is a soap bubble round?

(#949) cellpeti válasza darkling (#948) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja lehet igazad van én a WideScreeneseket néztem,mert azoké 1440x900

(#950) nobela válasza cellpeti (#949) üzenetére

nobela
(tag)

És az mennyivel jobb?
Szerintem a legbénább felbontás.
900 pixel függőlegesen? Alig több, mint a laptopomban...
Otthonra bámulni tutira nem vennék ilyet...

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.