Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#651) SerJoe bácsi válasza flash7 (#641) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

Csao flash7 !!

nem... még nem vettem meg. Suli miatt rohangásztam indexszel, meg ilyenek. Meg a leendő gépem többi alkatrésze is kérdéses (pl háznak kinéztem a Cooler Master Centurion 532-esét, amit kiskereknél nem nagyon látok - ha igen, akko qva drágán - ... nagyker meg nem szolgál ki :F ) szal úgynézki marad az 534...A többi meg asszem alsó kategóriás cucc lesz :)

szal még sajna dilemmázgatok, hogy mi és hogy legyen a gépen...meg körülötte... :) így asszem még várok egy hetet a monitorral, és lehet h írok kis cetliket és kalapból húzok egyet :) A BenQ FP93G X+ külsőre nagyon teccik... eddig emiatt az a favorit... és mivel eltántorító dolgok nem érkeztek a márkával kapcsolatban, egyelőre ő a befutó minősített többséggel :)

És Te meddig halogatod a döntést? :D
(nekem elvileg jövő hétre összeáll a pénzem és a nagymami-féle lízingkonstrukció, így asszem akkor fogom megvenni... remélem)

<(-,-)>

(#652) phr3ak

phr3ak
(újonc)

38.000+AFA -tól indul a 19'' SAMSUNG 931BF tco03 és dvi!

(#653) Trak válasza Trak (#646) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Egy kis kiegészítés: az árak a következő 1 hétre még igazak, utána ''drágaszág'' lesz...

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#654) flash7 válasza SerJoe bácsi (#651) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Hello!

SerJoe bácsi: én egyenlőre még nem választottam a monitorok közül, és nagyon nem akarok mellé fogni, mert hát egy monitort nem azért veszek, hogy cseréljem egy pár hónap múlva! Nekem a külső nem nyom annyit a latba, sokkal inkább amit tud, és igazából az összes monitor tetszik amit kinéztem.Írtam a legutóbb, hogy már nagyjából csak két monitor a BenQ és az Asus jön számításba, de azért még van egy-kettő ami még változtathat a képen.
Asus MB19TU 51.480 Ft
BenQ FP93G X+ 51.274 Ft
LG 1960TR 55.320 Ft
LG 1970HR 54.120 Ft
Samsung 931BF 45.588 Ft
Samsung 931C 60.000 Ft

Ezek közül lehet valamelyik a befutó.
Na és az Iiyama E1900S-B2 monitorról nem tudok semmit (a gyártó által kiadott infón kívül), így nem is tudom, hogy mi legyen vele!! Valaki tud róla mondani valamit???? Hát kb ennyi! Még vár rám pár fórum és cikk olvasás, sajnos teszt ezekről a monitorokről nem sok van,de majd csak kialakul a végleges kép, és akkor majd megveszem a győztest :D

Trak: tényleg ''drágaszág'' várható a monitork piacán??? És gyorsan meg kell vennem a monitort??

:R

[Szerkesztve]

(#655) Trak válasza flash7 (#654) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Igen, és talán igen. Bővebbet még nem merek mondani, de 5-10% is előfordulhat.

[Szerkesztve]

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#656) SerJoe bácsi válasza flash7 (#654) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

Hali flash7 és mindenki!!

namost a drágulás is lehet h meg fogja gyorsítani a vásárlást... :) de én sem szeretném amúgy elsietni...

most hirtelen rákerestem vmi tesztszerű dolgokra... ezt találtam (angolosok előnyben.. magyarban sajna nem találtam ilyesmit még, amikben pl a BenQ is benne lenne)

[link]

szal most még eztet elolvasgatom, aztán ... remélem jól fogunk dönteni :)

jaja.. most nememléxem már a linkre, de vahol vmi fószer leszólta a 2ms-os monitorokat, mer hogy az tuti kamu és jó esetben is olyan 10ms körülieket tudnak ezek is teljesíteni.....

<(-,-)>

(#657) flash7 válasza SerJoe bácsi (#656) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Hello!!!

SerJoe bácsi: a 2 ms az a GTG, a BenQ FP93G X+-nál a teljes válaszidő az 5ms (ha minden igaz, a német chip szerint).
Én nem sokat értek angolul, de amit belinkeltél teszt, az alapján nem dicsérik túl a monitort, persze ha jól értettem..vagy ha nem akkor javíts ki, tényleg nem vagyok jó angolból. :DDD
Egy fordító programot használtam ami ellégé gyengécske :(((
Amúgy amiket még nézegetem monitorok, azok közül neked tetszik valamelyik úgy összességében (külső+tudás) (van egy régebbi hozzászólásom (604.), amin linkeket is tettem a monitorokhoz)???
És reméljük, hogy jól választunk :D

[Szerkesztve]

(#658) SerJoe bácsi válasza flash7 (#657) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

Csao!!

lehet h nem is olyan gyenge aza fordítóprogram :) szal... én már régen használtam az angolom sajna, de megpróbálom nagyjából vázolni, hogy mit ír :) én tennap este annyira nem kedvetlenedtem el a teszttől :) De előszedem a szótáram és átnézem ismét teljesen a cikket. (aztán majd lécci írd h kb ezt vetted-e te ki belőle)

az elején azt írják h lényegében ez a monitor majdnem teljesen ugyanaz, mint a sima FP93G X. A menü az a megszokott BenQ (ami ugyebár számunkra teljesen ismeretlen :) ), néhány dolog nehezebben elérhető benne, mint pl a színhőmérsékletek.

Negatívumnak írja h sötétebb függőleges csíkok vannak a képernyő szélén. A sötéteket szépen kihozza minden fényerő/kontraszt esetén, viszont a szín-fokozatok (minőségek) csíkosnak tűnnek. Illetve ha a kontrasztot 50% fölé emeled, a világos színek tiszta fehérbe mennek át.
A gamma-görbékről aszongya h jónak tűnnek, habár különböző ívük van.
Színhőmérsékleteknél szerinte a nomrál és a pirosas, amit első helyen fog az ember használni. A színskála (színterjedelem) tökéletesen szabványos egy kisebb tökéletlenséggel a piros részén a sRGB skálának.
A válaszidőre itt azt írja, hogy pontosan ilyen egy 'gyors TN mátrixos' monitor, 2,8ms-os átlaggal.

Sajna az RTC hibákat nem vágom h mit is takarnak.. szal ha vki még mostantájt olvasa és tudna segíteni, azt megköszönnénk sztem!! :) Ennek ellenére azt írja rá, hogy ebben a viszonylatban jól teljesít és a BenQ-nál sikerült javítani a hibákat.

A legnagyobb fényerőnél sem éri el a 200nit-es értéket, ami csak akkor lenne szükséges, ha erős nappali fénynél használod a cuccot. (még viccesként megjegyzi, hogy az elődje a monitornak fényerő/kontraszt tesztekben jobban teljesített)

Értékelésnek annyit ír, hogy ez egy jó monitor azok számára, akik nem foglalkoznak a külső csicsákkal, és nincs szükségük a kiterjedt beállítási lehetőségekre. Sokat fejlődött a modell az elődhöz képest, de még maradtak olyan dolgok, amik esetleg nem lehetnek kielégítőek.

asszem ennyi én ezt értettem belőle, de ha van vki, aki vmit másképp vett le belőle, kérem jelentkezzen :)
amúgy nézegettem azokat a monitorokat és kb ugyanaz van, mint nálad... ez, vagy az ASUS MB19TU.... még arra keresgélek vmi hasonló tesztet... aztán nemtudom :)...

most megtaláltam még arról az írást, és nekiállok olvasni azt is... aztán írom h mit írtak

<(-,-)>

(#659) SerJoe bácsi

SerJoe bácsi
(újonc)

szal az ASUS MB19TU-ról kb eztet írja::: itt az eredetije:: [link]

kbra kommentálom akko a különbségeket, (ha észreveszem a BenQ FP93G X+-hoz képest).
Külsőre elegáns és 'tiszta' képet ad. plusz a másikhoz képest, hogy van benne két hangszóró is, és füleshez kimenet.

Menüje színes és minden átlagos megvan benne. Az 'agyonreklámozott' Splendid technológia valójában nem hoz sok újat a dologba, gyakorlati haszna kevés, mert beállított profilok ritkán illeszkednek a feltételekhez, így nem mindig felelhetnek meg az elvárásoknak. Pl egy zavaró dolog, hogy a felhasználó által beállított profilnál a Splendid használata mindig visszaállítja a fényességet az alapértelmezett értékre.
A kontraszt érték maximumra állítása sem jár szín-vesztéssel, ellentétben a többi modellhez képest. A színfokozatok csíkosak, függetlenül a beállításoktól. Mégegy hátránya, hogy kb 35%-os kontrasztnál és tompább (lehet h sötétebbre gondol) sötét tónusoknál simán feketének jeleníti meg.
A gamma-görbék egész szépek, de a középső részen fakók lehetnek a színek.
A színhőmódozatokra ha jól értem nincs semmi panasz.. olyan, amilyennek kell lennie. Szerinte a Skin mode nem túl hasznos, pontosabban nem tiszta h miért is jó ez, mer kicsit eltúlozzák a képeket.
Válaszidőnél írja h a monitor típikus példája a TN mátrixnak RTC-vel (mostmár télleg jó lenne tudni, mi azaz RTC) :D Átlagosan 3,1ms a válaszideje, maximálisan meg 4,7. (mérésnél ha jól értem kikapcsolták a különböző plusz funkcióit a monitornak)
A monitor kontrasztaránya megfelel a hasonló mátrixúaknak, míg a fényereje kicsit elmarad a többi 250nit-eséhez képest.
Lényegében ez az ASUS a PG191-es továbbfejlesztése. Összehasonlítva vele lényegében a válaszidő a megegyező, ennek (MB19TU) pontosabb a színhőmérséklet kezelése, de kisebb kontrasztnál rosszabbul áll a sötét színek előállításával.
Összegzésként egy nagyon gyors, szép külsővel rendelkező és olcsó monitornak írja le. A fent említett hátrányokkal együtt....

remélem h nem fordítottam nagy baromságokat :DDD és azt is, hogy hasznát veszed, veszitek.

[Szerkesztve]

<(-,-)>

(#660) flash7 válasza SerJoe bácsi (#659) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Hello SerJoe bácsi!

Köszi a fordításokat, a BenQ-ról én is hasonlóan értelmeztem a leírtakat, na persze én nekem nem volt annyi türelmem, hogy mindent így végig vegyek, mert tényleg kissé bugyuta a fordító program :)
És köszi az Asus tesztet is.
Én majd még megnézem az LG 1960TR és 1970HR tesztet is, mert még azokat nézegettem és azok is már 55e alattt megkaphatók, és ha jobbak akkor, csak a jobbat veszem :D
Te így a tesztek után, melyik mellett teszed le a voksod???
Én még most sem mondanám egyikre sem 100%-ig, hogy ez kell...
És mégegyszer köszi a fordítást, és ha téged is érdekel valamelyik LG és elolvasod a tesztjét, akkor leírnád, hogy mit hámoztál ki belőle. De ha nem érdekelnek, akkor csak a kedvemért ne töltsd vele az időt...
:R :R :R :R

(#661) SerJoe bácsi válasza flash7 (#660) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

megnézem még akko azt a kettőt is, meg ha találok vmi érdekeset, akko azt is leírom majd... de nem ígérem h most... sztem csak vasárnap este-hétfő napközben :)

amit értékelésnek írt az tetszett :) saját szavakkal átformálva: nem tud olyat mondani, hogy melyik a jó vétel, vagy melyiket ajánlaná... a fogyasztói igényekhez igazodva kell kiválasztani, mindegyik jobb vmiben, mint a másik és vannak, amiben rosszabbak ugyanakkor.....

addig is várom szeretettel még a különböző hozzászólásokat, véleményeket !! :)
azt is, ha te találsz vmit vmilyen németes oldalon (én meg németül nem tudok :S sajna egy mukkot sem lényegében) :(

<(-,-)>

(#662) Windows NT

Windows NT
(kvázi-tag)

Szeretném kérdezni valaki otthon van monitor terén?

Mert kaptam egy Sony ''19-os TFT-t típusa SDM-HS 95 és szeretném tudni, hogy milyen jó, rossz stb. és a legfontosabb, hogy hány millisecundumos mert ez se a használatijából sem a hozzáadott cd-ről nem derül ki, unokatesóm szerint 16 millisecundumos, de nem biztos benne.

Ja és a panel a-SI TFT ez mit jelent jobb a TN típusnál mert a samsung ''15-ösben az van?

Sajnos a sony weboldalán nem találtam semmit ami erre utalna.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv

Eredeti Windows Valódi Előny!!!

(#663) AstraCDX

AstraCDX
(fanatikus tag)

Sziasztok !

Bocsi OFF leszek, de amott a ''Milyen 20''-os TFT-t ?'' [link] témában nem sikerült választ kapnom .

Kinéztem magamnak egy ilyen szerkezetet;ViewSonic VP2030b [link]

Ismeri valaki errefelé ezt a masinát ?

Az elérhető információk/tulajdonságok szerint elég vonzó/jó szerkezetnek tűnik .

Az egyik üzletben érdeklődésemre, a figura nagyon a SAMSUNG felé akart hajtani,
mivel állítólag a ViewSonic csak addig jó, míg el nem romlik .

A garanciális szervize, állítólag egy okádék .

Hiába a mézesmadzag három év helyszíni garancia, üres duma az egész,
a garanciális ügyintézés hónapokba tellhet .

Igaz ez a ViewSonic terméktámogatásra/szervizre ?

Márpedig egy ilyen árkategóriánál már igazán elvárható a korrekt szevizellátás, de ez sajnos állítólag nincsen meg .

Van ezzel kapcsolatban valakinek konkrét tapasztalata ?

Üdv.

Astra

(#664) Windows NT válasza AstraCDX (#663) üzenetére

Windows NT
(kvázi-tag)

Az eladónak igaza van, többhelyen már kérdezték tőlem, hogy miért látják rózsaszínben a világot az éppen nemrég vett vadiúj tft-n, én erre azt válaszolom, hát igen a nonames cucc az ilyen.

Én igaz most kaptam egy sony-t, de eddig pont most 3 évig a 25 ms-os 15''-os samsungot használtam és nagyon megvagyok vele elégedve és én is ezt javaslom, inkább adj ki rá többet, de jó minőség legyen.

Eddig játszottam is a samsunggal mindent csináltam vele és mindig gyönyőrű színe van mintha új lenne, 3 évet megsem érezte, csere oka a sony 19''-os jobban látom a betűket.

Üdv

Inkább samsung.

(#665) StaMiNa válasza Windows NT (#662) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Mert google-t kell hasznalni :)
[link] (erre kerestem ra és a 3. találat...: SDM-HS 95 ms
Tehat 12ms-os
Panel kérdést nemtudom

[Szerkesztve]

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#666) flash7 válasza Windows NT (#662) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Próbálj meg a google-ban így rákeresi: SDM-HS95
Mert ha nincs a szóköz a ''95'' előtt akkor nekem kiadott több linket is. Az első pl. egy arukereso.hu-s, ahol van róla kép is, de nem tudom neked az van-e. Ha igen akkor jól mondták neked, hogy 16 ms-os.

(#667) AstraCDX válasza Windows NT (#664) üzenetére

AstraCDX
(fanatikus tag)

Szia !

Nem igazán értem, bár próbálom kihámozni az írásból a mondanivalódat .
A rózsaszín dologgal a noname/gagyi monitorok színhelytelenségére akarsz utalni ?

A Samsungot én nem fikázom, bár én nagyon erősen eme ViewSonic [link] felé hajlok .

Én semmiképp sem akarok noname/gagyi cuccot magamra venni .

A ViewSonic nem tartozik a noname/gagyi kategóriába !
Ezt sok user, és eme cikk is igazolhatja : 19 hüvelykes monitorok tesztje - 2 rész - PROHARDVER! Teszt [link] .

Egyébként eddig nekem is SONY CRT-m volt (GDM-200PST) de sajnos 8 év után elromlott, és még nincs tisztázva, hogy gazdaságos-e a javítása .

De mivel a pillanatnyi helyzet az hogy a SONY világszerte kivonult a monitor gyártásból/forgalmazásból, (talán majd az OLED-del visszatér) de addig kénytelen vagyok hűtlen lenni a márkához .

A kérdésem az, hogy eme [link]szerkezetről, van-e valakinek tapasztalata ?

A másik kérdés az, hogy valóban olyan rossz a ViewSonic szervizszolgáltatása, hogy emiatt el kéne kerülni a termékük megvásárlását ?

Erre várom az építő jellegű javaslatokat !

Üdv.

Astra

(#668) Chelseafan

Chelseafan
(lelkes újonc)

Hali!

Monitort szeretnék vásárolni, főleg játékra kellene. Már döntöttem is, de nem tudom, hogy a Samsung 931BF vagy 731BF legyen... Mivel tud többet a 19''-os? Azt tudom, hogy nagyobb a látható képméret, de a max. felbontás mindkettőnél 1280x1024. A 931-es 5 ezerrel drágább, mint a 731-es. Megéri-e a nagyobbat venni?

Előre is köszi a segítséget! :R

(#669) ateszm

ateszm
(fanatikus tag)

LG - L196WTQ-WF tipusú monitorról van valakinek tapasztalat??

(#670) Alex91 válasza Chelseafan (#668) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Hogy nagyobb... :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#671) Windows NT válasza flash7 (#666) üzenetére

Windows NT
(kvázi-tag)

Köszönöm mindkettőtök válaszát, nagy nehezen megtaláltam valószinű már kifutott típus egy kicsit azért volt nehéz megtalálni.

Tényleg 16 ms.

Köszi

Üdv

(#672) Windows NT válasza AstraCDX (#667) üzenetére

Windows NT
(kvázi-tag)

Igen a színhelytelenségre.

Nem nagyon ismerem a ViewSonic-ot sem, de van Xerox stb. Én inkább vennék egy márkás ismert gyártóét mind egy kevésbéismertét, mert ez azért sok pénz érte, persze más lenne a dolog, ha valaki kéz alól úgy hozza mint nekem most a sonyt 20-ért, unokatesom is vett egyet Ő samsungot szintén 20-ért, de ez kéz alól megy, és végre valamiben az életben szerencsém volt nekem is (ezért kéretik nem írigykedni) ha viszont rendes áron veszed akkor én elgondolkoznék azon, hogy inkább híres gyártótól vegyem vagy sem, a Samsung, ha jól tudom maga gyártja a panelt is. Ezért inkább jobban néz körül lehet, hogy a viewsonic nem tartozik a gagyi közé, monitorban nemvagyok otthon annyira ezért inkább a márkás régi gyártókat részesítem előnyben.

Már többnél inkább ismeretlen márkánál láttam ezt a rózsaszínes képernyőt, hogy ez mitől van azt nem tudom, de egy biztos olyan típust vegyél, ha pixeles netán akkor kicserljék, és szervízhálózata is legyen mert gondok szoktak lenni pixelhibákkal, nézd meg jól mennyi az aminél már cserélik, egy nem számít a samsungomba is van egy világoszőld és a sonynál is van egy kék, de csak fekete alapon látszik, akkor van baj, ha rendes használat közben látszik és több is van belőle.

Ez a rózsaszínes dolog is rettentően zavaró tud lenni.

A szervízszolgáltatás rettentő fontos!!! És jó ha van magyarói képviselete is a cégnek.

A 8 éves moncsid nem is olyan gagyi, kiváncsi leszek ezek a TFT-k meddig bírják.

Üdv

(#673) ateszm válasza Alex91 (#670) üzenetére

ateszm
(fanatikus tag)

egyéb építő hsz?

(#674) Nortid válasza ateszm (#669) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

én is az LG-től néztem ki egy L206-ot, de nekem az ára furcsa... a samsung u.ilyen tulajdonságú monitora másfélszer ennyi :F

[ Szerkesztve! ]

(#675) wwhy válasza Nortid (#674) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Ugyan .... Samu 206BW: 64e. LG 206WTQ-SF: 62e (vö. www.argep.hu)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#676) ateszm

ateszm
(fanatikus tag)

az nekem is feltünt,hogy a samsungok drágábbak.. nem lehet hogy a gari miatt?

(#677) wwhy válasza ateszm (#676) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

Ugyan ... LG 3 év, Samu 3 év :DD

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#678) flash7 válasza SerJoe bácsi (#661) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Szisztok!!!

Egy újabb kérdésem lenne hozzátok,(főleg olyanokhoz, akik nagyon értenek a monitorokhoz):
a kérdés a következő: egy TN+Film paneles 19''-os TFT-nél mi a fontosabb, az hogy az RTC hiba átlaga minél kisebb legyen, vagy hogy a gamma görbék az ideális görbe alakját minél jobban kövessék, és rajta legyenek??? A válaszidő nekem nem annyira fontos, de a monitorok amiket kinéztem, azoknak mind 3-4 ms körül van a teljes válaszideje.
Három monitor van amit most játszik nálam, a jellemzőik:
1. BenQ FP93G X+: ennél a monitornál az RTC hiba átlaga 8,1%, és a maximum is csak 25%, a gamma görbéi az ideális felett vannak egy kicsit, válaszidő: ~2,8 ms (átlagban)
2. LG 1960TR: az RTC hiba átlaga 11,8 %, a maximum pedig 34%,de jó pár helyen 25% körüli értékről beszélhetünk, a gamma görbék az ideális mentén haladnak, a kék egy helyen egy picit alatta,és egyenletes mind a három (piros, kék, zöld) válaszidő: ~3,1ms (átlagban)
3. Samsung 932BF: (a 2 ms-os változat) : az RTC hiba átlaga 8,2 %, de van 3 kiugró érték, így a maximum 34%, a gamma görbék pedig megfelelő beállítás után (mind a három) az ideális felett futnak, de egyenletesek , válaszidő: 4,5 ms (átlagban)
Szerintettek melyik legyen ezek alapján! Mert ha gamagörbét nézem, egyértelmű LG, ha pedig RTC hibát akkor a másik kettő közül valamelyik! Azt olvastam hogy az RTC hiba, 5% alatt nem is észrevehető, 5-10%-ig néha látható, és 10% felett már zavaró is lehet.
Előre is köszi mindenkinek :R

SerJoe bácsi : a hétvégén lefordítottam a kis programmal a teszteket, igaz szenvedtem, és sokszor találgattam hogy mi is akar most ez lenni, mert abban biztos voltam hogy nem tetűtojásról van szó :D De remélhetőleg nagyjából megértettem, és nem vezettem magam félre teljesen.... :DDD
És még elolvastam azt a cikket is, ami arról szól, hogy mit hogyan mértek és mi, mit jelent. Ezek alapján nekem a fent említett 3 monitor maradt amik közül választani fogok. Ha valaki tud, és fog majd segíteni a feltett kérdésben, hogy mi is a fontosabb (RTC átlag, vagy gamma görbe), akkor már könnyebb lesz a döntés, és ezután még a garanciális feltételeknek is utánna kell nézni, mert ez ugye boltonként eltérő lehet. Hát sok szerecsét nekünk a döntéshez, és hátha hamarosan egy szép új 19''-os TFT boldog tulajdonosai leszünk :D :D

És ha nagy hülyeségeket írtam volna bocsi, és légyszi javítsatok ki... :)

[Szerkesztve]

(#679) wwhy válasza flash7 (#678) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

ha ilyen vérprofi (huh) módon akarsz választani, akkor utólag mindenképp fogsz hibát találni, és akkor meg: :W a gammát oda állítod, ahová akarod, de szerintem nem fogsz monitorkalibrálással foglalkozni ;) úgy vélem, hogy sokkal kézenfekvőbb a kontraszt, színhelyesség, pixelhiba stb. előtérbe helyezése :)

[Szerkesztve]

(#680) b@lgo

b@lgo
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Milyen monitort ajánlanátok 8800 gtx-hez? Fontos a kis válaszidő, föleg jatekra lenne használva. Árfekvés : 80-100KHUF. Felbontás: 1280*1024 v 1600*1200. :R

(#681) Gave válasza b@lgo (#680) üzenetére

Gave
(senior tag)

LG L1982U-BF 19'' TFT >>> 1280*1024
sztem ez überimbah király :D

(#682) b@lgo

b@lgo
(lelkes újonc)

Akkor a kérdésem msot az lenne h kinek van LG L1982U monitorja és mik a tapasztalatai? Mer iugy első ránézésre jónak tűnik de a személyes tapasztalatok értékesebb mint egy szimpla adatlap :R

Kosz a válasz Gave :)

(#683) Gave válasza b@lgo (#682) üzenetére

Gave
(senior tag)

Személyes tapasztalat : Átmentem haverhoz (akinek mellesleg ien van) és azóta énis ient akarok ...:D

(#684) b@lgo válasza Gave (#683) üzenetére

b@lgo
(lelkes újonc)

:D

(#685) SerJoe bácsi válasza flash7 (#678) üzenetére

SerJoe bácsi
(újonc)

Csao flash7 !!

szal annyit szeretnék most mondani, hogy én ma rászántam magam és elmentem megvenni a fent említett BenQ-t.... :U

gari 3év, ott előttem bekapcsolták, tesztelőszínezőizéket is mutogattak, hiba nincs (vagy én nem veszek észre rajta :)) ). 50 280 forintos volt az ára...(ha érdekel, majd privátban elküldöm h melyik cégnél vettem, nehogy reklámnak vegyék)
Kíváncsi leszek mikorra szokom meg.... (eddig egy jó öreg 19''-os Belinea CRT volt). Ahhoz képest nagyon vakító (és sajna nem sikerült még úúúgy beállítani a fényhatásokat, mint ahogy azon voltak). meg most még nem az igazi leendő helyén áll, így nem is állítom finomra még a dolgot.. viszont pár nap múlva (ha minden igaz) már a 'helyén' lesz, így majd akkor beszámolok, hogy mennyire működik helyesen...

<(-,-)>

(#686) FNZ

FNZ
(fanatikus tag)

hali!

én is tervezek egy 19'' monitor vásárlását nem kifejezetten játék céljára.

Érdemes e olyat nézni, amelyiknek van dvi csatlakozója is ? (a videókártyám x550-es és asszem dvi-i csatis is). látható lesz a különbség az analóg és a digitális között?
pl a samsung 931bf v. 940bf dvi-d csatlakozója jó a dvi-i csatimhoz vagy inkább maradjak a sima analógnál pl samsung 940n vagy lg ???

(#687) ateszm válasza Gave (#681) üzenetére

ateszm
(fanatikus tag)

8800gtx hez illik a 1600*1200 nem gondoljátok,mert azt kitömi azért rendesen...:)

(#688) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

A L1982U még mindig csak TN+film panelos? Mikor lesz már egy gyors, játékra is alkalmas PVA/S-IPS panelos monitor?

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#689) Trak válasza CriticalHit (#688) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Az.
Nincs rá igazán kereslet...

A wide topikban van pár 20''-os S-IPS-es Dell tulaj, kérdezd meg őket, hogy milyen játékban, hátha. Feltéve ha jó a wide.

(#690) JSmith

JSmith
(újonc)

Hello
Három dolgot szeretnék kérdezni.

1./ Az LG L1970HR-BF monitorral kapcsolatban van valakinek rossz tapasztalata? Mintha valaki írta volna, hogy rázkódik, (tehát a tartó rész felépítése nem a legjobb) de a különböző tesztekben nem nagyon találtam ilyesmit. Egyébként a hozzászólásokból nekem nagyon úgy tűnt, hogy az egyes paneltípusokon belül - az egyes modellek nagy száma ellenére - olyan óriási különbség a képminőségben nem nagyon van...

2./ A monitorvásárlás menete. Az elhangzottak alapján a megvásárolandó monitort mindenképpen érdemes működés közben, különböző színű egyenletes hátterek segítségével vizsgálni, valamint gondolom a bevilágítást is célszerű megnézni, mivel az egyes példányok között a hozzászólásokból következően eléggé nagy eltérés lehet. Ez pontosan hogy megy? Megkéred, hogy mutassák meg a monitort és hagyni fogják, hogy az általad vitt tesztképeket nézegesd valami gépen, amit ők a rendelkezésedre bocsájtanak? És hogyha nem tetszik akkor hoznak még 4 másikat, és sorban megnézheted őket? (ezt azért nem hinném)

3./ Az ext*** digi***lal kapcsolatban valami vélemény? Vagy van esetleg valami hely, ami kimagaslóan jobb a többinél? (ahogy néztem kb mindenhol ugyanannyiba kerül ez a monitor ~60.000Ft áfával) (remélem lehet ilyesmit kérdezni és nem számít reklámnak...)

[Szerkesztve]

(#691) flash7 válasza SerJoe bácsi (#685) üzenetére

flash7
(kvázi-tag)

Sziasztok!

SerJoe bácsi: Grat a monitorodhoz!!!!!!! :D :D :)) Várom a tapasztalataidat, és remélem jól be fog válni az új szerzeményed :)
Én még nem jutottam el addig, hogy válasszak, sőt most már még egy monitor bekerült a képbe... igaz újra... :) Az LG L1982U-BF, igaz ez kicsit drágább mint a másik három. És ez az ami még kérdés ez a monitor mellett.
És lenne egy kérdésem TRAK-hez is. BenQ FP93GX+, LG L1960TR, és Samsung 932BF (2ms-os) ezekben milyen panel van??? Vagyis melyik az újabb, és talán ezáltal a jobb is??? És olvastam az egyik topicban, talán itt, hogy írtad az L1982U egy nagyon jó monitor (és személyes tapasztalatod is volt/van), szerinted megér annyival többet mint a másik három. Azok kb. 51e körül vannak (az LG L1962TR 55-56e). Még az L1982U kb 66-67e... :R :R

Előre is kösszi, SerJoe bácsi neked pedig szép színeket :)

(#692) CriticalHit válasza Trak (#689) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Megvárom a 971 utódját vagy az EIZO s1931.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#693) fero02

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hi all!

Vennem kell egy monitort. Abszolút nem vagyok képben ezen a téren. Két tipus között nem tudok dönteni. Mindkettő Samsung. Az egyik egy 4:3-as 940N, a másik egy 16:9 940BW. Tipikus pc felhasználásra kell, néha film és játék. A keret rá olyan 50e Ft, +- pár ezer Ft.

Segítsetek pls!

Előre is köszönöm!

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#694) JSmith válasza fero02 (#693) üzenetére

JSmith
(újonc)

Hello
Én tegnap vettem egy Samsung 931BF-et, és szerintem teljesen jó. A színek nagyon szépek, és ez 2 ms-os, úgyhogy szerintem a 940N mellé (?helyett ;] ) ezt is felvehetnéd a listádra, főleg mivel a 940N legjobb tudomásom szerint 8ms-os. A 931BF egyébként 48.900 Ft volt, a 940N 45?. Egyébként alapból brutálisan erős volt a fényereje, és a színek is furcsák voltak, de kiderült hogy ez a MagicBright nevezetű csodálatos szolgáltatás ami kb arra jó, hogyha filmet akarsz nézni 5 méterről (~TV) akkor ahhoz hasonló képe legyen, de ezt ki lehet kapcsolni, és akkor normálisan működik .

(#695) gaben válasza JSmith (#694) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Hali!
Én is csatlakozom JSmith kolegához,hogy felvehetnéd a listádra a 931BF-et...Nekem is tegnap óta van meg. :DDD
A fényereje 100% volt gyárilag ,én is alakítottam rajta,mondjuk én a MagicBrightet is használom,teljesen jó szerintem,uyganúgy tudod állítani a fényerősséget,kontrasztot,mint OSD-vel,csak programban...Nekem így is okés.

(#696) fero02 válasza JSmith (#694) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd mindjárt megnézem Samsungék oldalán. Azért ez a 2 volt kinézve, mert amikor bementem a boltba (itthon), akkor erre a kettőre mondták azt, h bármikor tudnak hozni.

De akkor bekérdezem majd ezt a 931BF-et is, hátha...ha meg nem, akkor rendelek webshopon kersztül.

Megtudhatnám még azt, h melyik boltban vettétek? Persze priviben, mert ez nem a reklám helye :DDD

Köszönöm! :R

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#697) fero02 válasza fero02 (#696) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elnyerte ez is a tetszésemet.

Bökkenő: az 1. számú boltban 63e Ft, a 2. számú boltban Br. 54e, Ne 45e Ft és itt talán meg lehet venni számla nélkül is. Ha eree még rádob mondjuk 10%-ot, akkor még mindig jó vagyok az anyagiakat tekintve.

Mellesleg inkább csak a gari miatt szeretem az ilyen cuccokat helyben vásárolni. Tudom, h a Samsungok nem egy behalós tipusok, de jobb félni, mint megijedni.

Más: amikor vettétek a monitort, akkor gondolom kérdeztétek a garanciát. Igaz az, h Samsungék már 1 pixelhibára is vállalnak garanciát?

(#698) gaben válasza fero02 (#697) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Én itt nálunk a helyi PC Boltban vettem...
Pl.: za Edig**al-nál 3napon belül cserélek egy alpixel hiba esetén is!Utána az ISO szabvány az irányadó valszeg...

(#699) gaben válasza gaben (#695) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

inkább azt mondananám,hogy jó a Magivbright,de Custom -on,amikor én állítom be csak jobb:)
Mert 75%-os kontrasztot ad internet ,text opció mellett is,a fényerő visszavétele melett
de én a kontrasztot is visszavettem,így jobb nekem...

(#700) fero02 válasza gaben (#699) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos, de ezt már jobb szeretném magam tapasztalni ;] :DD

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.