Hali!
Ismeri valaki ezt a monitort?
Philips 190V7FB/90
www.vmh59.hu

Hali!
Ismeri valaki ezt a monitort?
Philips 190V7FB/90
www.vmh59.hu

Van egy kis info is hozzá:
fekete, Max. felbontás: 1280×1024@75Hz; Látószög: 160/160; Kontraszt:600:1; D-Sub, DVI; 8ms, 300cd/m2 fényerő
www.vmh59.hu

TN paneles az tuti, de mintha az a 8ms kevés lenne. 
[Szerkesztve]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

Ja az biztos TN, de a 8ms miért kevés a Samsung 940N is annyi, meg a legtöbb TN paneles is annyi és ez nem gr2gr-ben 8ms, mert akkor tényleg gáz lenne.
www.vmh59.hu

Akármit is mondtok a legjobb 19colos monitor az LG L1970HR!!! 
(legalábbis nekem...) 

Hello!
Szerintetek melyik 19es tft monitor szamit most a legjobb vetelnek? (esetleg jatekra)
udv
[Szerkesztve]

Hellosztok!
Lenne egy kérdésem mindenkihez akinek van tudomása róla.
Az LG monitorok miért nem jó vételek?
Mert sok helyen nem ajánlják azzal a címszóval, hogy szarok.
De én konkrét példákat meg válaszokat szeretnék.
Akinek tapaszatalata is van az nagyon érdekelne.

Ismét a hozzáértő bolti eladókkal van dolgunk... 
Minőségben a Samsung szintjén van, gariban szintén. Mindkét márkát jól ismerem, nem tegnap vettek fel egy kis boltba eladónak. 
Minkát márkának vannak támadói és védői, de ezek leginkább egy rossz tapasztalat miatt általánosítanak, és mondanak mindenkinek valótlanságot. Nem kell hinni nekik.
Az LG-nek volt egy kis mélypontja néhány éve, de mára már az LG és Samsung hasonló szinten vannak, némelyik kategóriában az egyik terméke jobb, némelyikben a másiké, nagy a verseny köztük.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
Nekm volt LG-m semmi bajom nem volt vele. 
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Nekem 80 ezres új LG TFT monitorom van, és sajnos megszívtam vele, nem elég hogy pixelhibás (nem cserélik, mert a szervízben állítólag nem jött elő a hiba), gépelés közben úgy rázkódik ez a monitor, mintha földrengés lenne, a monitor úgy van összerakva, hogy recseg-ropog, a panelen kikapcsolt állapotban szürkés foltokat, meg egy szép hosszú csíkot látni (nem kosz, de olyan, mintha zsíros lenne). Az Auto-brightness funkció kikapcsolt állapotban is működik, és néha baromira zavaró tud lenni az a villogás, amit produkál.
Erre lehet mondani, hogy ez csak 1 darab a ki tudja hány millióból, vagy százezerből, de ezzel a típussal nem csak nekem volt problémám, és úgy gondolom hogy egy cégnek ilyen drága monitorokat nem szabadna ilyen silány minőségben teszteletlenül boltokba küldenie.
http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

Kiegészítve még ezzel: kereskedelem...
Többször előfordul, hogy belső értékesítési akciók miatt a nem túl korrekt eladók a saját érdeküket nézik, nem a tiedet. Pl a Samsungnál 200k feletti vásárlásnál most 10.000,- Ft-os kupont kap a kereskedő. Ugye, milyen szar az LG?
Vagy pl az egyik disztribútor 3.000-rel olcsóbban adja ugyanazt a monitort, mint a többi. A kereskedő megveszi, majd rábeszél erre, és extra profitot szerez. STB
Ami el tud romlani, az el is fog. A CRT-knél a Samsungoknak a tápja volt a jellemzően gyenge pont. Jött egy vihar, pár Samsung egyből bekerült a boltba. Az LG-nél vegyes volt a kép, de az eladott mennyiségekhez képest nagyjából egyformán kicsi a meghibásodás.
De, ha egy gyártónak millióból 1 terméke hibásodik meg, kifoghatjuk. Ha millióból 1000, akkor is 999000 jóba nyúlhatunk. Olyan, mint a lottó. Bármikor bejöhet, de az a nyamvadt kettes se jön be... 
[Szerkesztve]
Ember tervez, Isten perverz...

Ha az L1982U-ról van szó, akkor szerintem próbáld meg megnézni az asztalodat is, mert nálam is volt ilyen monitor 1-2 hónapig, egy stabil asztalon semmi probléma nem volt rázkódással. Jelenleg egy ismerősnél van, eddig egy rossz szava nem volt róla. Másik ismerősnek is van egy, tőle sem hallottam problémát.
1. Már visszakaptad a monitort a szervízből? Még mindíg van pixelhiba?
2. Recseg ropog? Magától, vagy milyen felhasználásnál?
3. Panelen foltok kikapcsolt állapotban? Jár hozzá törlőkendő, ha azzal nem tudod letörölni, akkor az tényleg gázos, ez már önmagában szervízes probléma.
Küldj egy privit, megpróbálok segíteni.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Ezt már nem is mertem leírni...
Sőt, vannak még ennél kacifántosabb okok is.

Sziasztok,
Segítségeteket kérném, kajakra nem értek a monitorokhoz, legyetek szívesek ajánlani nekem egy jó monitort. 40-50E HUF-om van rá és sajnos nincs sok időm most szétnézni a tesztek közt.
Köszönöm!

Mire használnád leginkább? Filmek, új játékok, régi játékok, internet?

Szerintem egy 17''-os Samsung 740N jó választás ebben az árkategóriában. Viszont egy analóg-digitális átalakítóra szükséged lesz, ha régebbi a videokártyád. 
Veled, vagy nélküled, de megalakul: http://sikercsapat.wpl.hu

Szerinted miért kérdezte a 19''-os topicba? 
LG 1953TR talán.
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

Igazad van, én kérek elnézést figyelmetlenségemért, a 940N-et akartam javasolni, csak a másikat néztem éppen.

Mellesleg 1000 HUF- a különbség árban a 2 között 
[Szerkesztve]
Veled, vagy nélküled, de megalakul: http://sikercsapat.wpl.hu

Teljesen belekeveredtem a monitorpiacba. Először LG L1953 TR-SF monitort akartam, de kiderült, hogy nem MVA paneles. Lécci ajánljatok nekem vmi megbízható 19''-os (nem Wide) MVA paneles monitort 2-5ms válaszidővel, 300cd/m2 fényerővel meg vmi jó kontraszttal 50 ezer ft körül. Mindenkinek kösz!!!
Erről a monitorról nagyon jókat olvastam, állítólag kiemelkedően szép képet ad.
ViewSonic VX922 19'' 2ms [link]
Swarm is coming.

Ezer köszönet!!!!! 

hi!!
én is épp monitorvásárlás előtt vagyok és tanácsot szeretnék kérni... pontosabban egy véleményt. Amit kinéztem, az a BenQ FP93G X+. Szóval a BenQ garanciájáról tudtok-e vmit, illetve, hogy ez a modell mennyire jó (értem ezalatt a mutatók mennyire állják meg a helyüket, és hogy minőségben ez a monitor télleg jó-e)
válaszidő: 2ms, kontrasztarány: 800:1, és 300cd-s fényerő.
link: http://benq.hu/products/LCD/?product=836
segítséget előre is köszi!!!
<(-,-)>
(#573) Szaki@Pécs válasza Daveboy (#571) üzenetére

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a Viewsonic vx922 nem MVA paneles.
Szerintem nem is fogsz MVA panelest kapni ilyen alacsony válaszidővel és áron.
De ha mégis szólj, veszek én is egyet. 
Az abraka-dabra ehhez képest csak hókusz-pókusz.

Hi!
Rákerestem a fórumban de nem találtam sajnos...meg tudnátok mondani, hogy az LG, Samsung, Viewsonic milyen pixelgarit vállal mostanában? Én úgy tudom, hogy utóbbi 1 hibás (fő)pixelre is cserél. Javítsatok ki, ha nem így van!
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

Az LG 72 órán belül minden pixelhibára cserél, sőt szerintem 1 alpixelre is

samsungból néztem ki a 932-est csak van 932 B-FK;932BB;932BF - mi a különbség köztük vagy LG-ből néztem párat de nekem a samsung jobban bejön
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"

Hali , monitor csere előtt vok , már ki is néztem egyet ami még árban is OK
csak nemsok tapasztalatom van tft-k terén uh szeretném a véleményeteket kérni
ASUS 19'' VW192S LCD
vélemény?
esetleg 40-50 k -ért mient ajánlanátok?

Tudtok nekem olyan monitort mondani, ami arrol hires hogy visszaadja (korrigalas nelkul) élethűen a szineket? (VP930-at leszamitva, mer azt néztem ki, csak még draga
)
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

Köszönöm a hozzászólásokat Trak,ML320,meg Vandit.
Én még annyit hozzáfűznék hogy nekem már 7 éve van egy lg crt-m.
Tehát én sem láttam nagyon gagyinak az lg-t, csak hogy elég erősen kiszorult a crt és az Lg TFT monitorokról meg nem volt tapasztalatom, ezért kaptam fel a fejem a szapulásukra, mert vásárlást terveztem.
Én most vettem 49-ért egy Fujitsu Siemens monitort 19-est és nagyon jó a látószöge és 5 ms a válaszideje.
Nézz itt körül. 
[Szerkesztve]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

SCALEOVIEW W19-1 ? <<< ez szép darab 

vagy tudsz mondani típust ? esetleg link?
[Szerkesztve]
Fujitsu Siemens L19-2SD 
bocs.ez előbb lemaradt
[link]
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a következő monitorról: LG L1960TR ????
És érdekelne olyan is, hogy kinek, milyen márkával, milyen garanciális tapasztalata van?
Előre is köszi mindenkinek 
[Szerkesztve]

Hali!
Szeretném, ha valaki segítene.
Először is valaki hozzáértő véleménye kellene a ViewSonic n1900w monitorról. Mennyire alkalmas film nézésre, tv-zésre vagy akár mindennapos számítógépes munkára?
Mi az általános vélemény a Viewsonic-okról (mert itt nem sok szó esett róluk).
Továbbá: ennek a monitornak a felbontása 1440*900. Kérdésem az, hogy tudja-e kezelni ezt a videókártyám, ha a beállítás menüben nincs ilyen felbontás. (Van haszonló képarány mellett kisebb és nagyobb felbontás is.)
Köszi

Sziasztok! Monitor vásárlás előtt állok,de kellene 1 kis segitség,hogy milyen panelest ill melyik tipust ajánlanátok netezésre játékra,mert teljesen homály vagyok. Kinéztem egy pár tipust ,mi a véleményetek ezekröl melyiket ajánlanátok?
AsusPG191
LG L1900R
LG 1982U-bf
LG 1970HR
Samsung940Bf
Samsung931C
Samsung971P
Elöre Is köszönöm a segitségetek.
(#587) cadgers válasza golyostoll (#586) üzenetére

Nekem 1982U-BF van, gyönyörű a képe, netezéshez, játékhoz tökéletes, de a többit nem ismerem.

Ez nekem is szimpi volt. És mennyire lényeg, hogy milyen panel van bennük. Ugy értem mejik tipus a jobb?

Sziasztok!
Nincs senkinek sem tapasztalata az LG L1960TR monitorral kapcsolatban? (584. hsz)
Vagy valaki tudna valami hasonló monitort ajánlani, és/vagy tapasztalatairól, (pl. színek, fényerő, garancia, filmezés...) írni!
Úgy láttam itt az egyik legavatottabb ember ebben a témában TRAK, és szívesen fogadnám az ő hozzászólását is.

Előre is köszönöm mindenkinek! 

Milyen videókártya?
Elvileg tudja majd kezelni. Kikapcsolod a gépet, rákötöd a monitort, bekapcsolás után ott lesz a windowsban a felbontás.
flash7: Egy jó TN paneles monitor az L1960TR. Az értékei jók, a design szép (van akinek mondjuk annyira nem jön be, de ha Neked tetszik, akkor nincs gond), mindennapos használatra egy jó monitor.
[Szerkesztve]
(#591) Trak válasza golyostoll (#586) üzenetére

Az Asust nem annyira ismerem, a többi, a Samsung 971P kivételével mind TN paneles monitor.
Samsung 940BF megszűnt, helyette 931BF kapható még.
Samsung 971P is megszűnt, helyette várhatóan nemsokára lesz egy utód.
Mindegyik hasonló TN panellel van szerelve, válaszidő mindegyiknél 2 ms, kontraszt nagyjából hasonló (2000-3000 dinamikus, 800-1000:1 valós), úgyhogy érdemes a design, és az egyéb tudás alapján döntened a felsoroltak közül. Netezésre, játékra mindegyik jó.
LG L1900R - design; külső táp + külső DVI
LG L1982U - design; PIVOT funkció; ''összehajtható''; állítható magasság
LG L1970HR - design; vékony; összehajtható
Samsung 931BF - olcsó
Samsung 931C - color gamut 97% (ezt inkább nézd meg a saját topikjában, írtak róla jót is, rosszat is)

Aki most akar 19''-os LCD monitort venni, annak tudnám ajánlani az LG 1918-as modelljét, ami jelenleg brutálisan jó áron fut (én pl. simán tudok ennyiért): 39.990 Ft áfával
Amúgy nagyon jó kis moncsi, ok, nem valami high tech grafikusoknak szánt modell, de ennyiért ajándék
Csak ajánlani tudom 
u.i.: Amúgy az LG 1 alpixelre is cserél 72 órán belül. Korrekt 
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

Hello
A videokártya: Ati 9550 128 CDT.
Azt akarom kérdezni még, hogy jó ötlet-e letölteni egy ilyen 16:10-es képarányú monitor driver-ét, és megnézni, hogy kezeli-e a gép azt a képarányt.
Persze mindezt a mostani 4:3-es monitorral.
Köszi
(#597) golyostoll válasza Trak (#591) üzenetére

Köszönöm Trak a segitséged . Te a 3 LG közül melyiket választanád.
Vagy tudnál mást ajánlani? Még egy buta kérdésem lenne a TN panelesektöl van jobb esetleg újabb?
971P megszünt? 
Az egyetlen tényleg jó 19''es volt....
mi lesz helyette?
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Szerinted jobb mint a Viewsonic VP930?
Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

Szia,
Nekem Ipon-osok azt mondták, hogy a 932B az alaptípus, és nincs igazán jelentős eltérés, inkább csak pl. szín 
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______