Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#501) CsigaGyilkos válasza kamumano (#500) üzenetére

CsigaGyilkos
(tag)

Szia!
Melyik a jobb monitor?: Samsung 19'' 940b vagy a Samsung 19'' 920n?
Nem tudom mi a kettő között a külömbség :B

(#502) kamumano válasza CsigaGyilkos (#501) üzenetére

kamumano
(újonc)

Szia!

940b jobb. Újabb típus sztem. Van DVI csatlakozó is rajta, jobb a fényereje, forgatható.

üdv

(#503) Hoffer

Hoffer
(senior tag)

Hali!

Kinéztem két Samsung monitort szerintetek melyik a jobb? 931BF vagy 931BW?? Melyiket ajánjátok inkább??
Előre is köszi a válaszokat! :R

üdv.

(#504) gegee

gegee
(újonc)

hi!

Most vettem egy Fujitsu Siemens 19es téjeftét, kábé egy hetes, eddig nagyon tetszik. 3 év garanciát adtak rá, nem tudom mi egy ilyennek az élettartama, ebben segíthetnétek! Az benne a marha jó, hogy a 17-es ezután apróka :D! Meg a 14''-os CRT-m után akkora böszme. Nem vennék kisebbet többé, erre is 4 évet kellett várnom. Remélem sokáig jó lesz. Szerintem jól is vettem 49.990-ért :DDD Remélem... :))
További boldog folyadékkristály-nézést! :R

(#505) kano válasza gegee (#504) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Ha neked megérte akkor nem törődj vele, hogy más mit mond. :)

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#506) brno

brno
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Bizonyára ezerszer feltett kérdés, de azért megkérdezem: LG vagy Samsung 19-es TFT?
SAMSUNG - 931BF vagy LG L1970HR-BF. Ipon-nál kb. egy ár, gari ugyanaz. Ott a Samsungot ajánlották. SAMSUNG - 931BF fekete vagy sötétszürke?

Kösz szépen a segitséget! Amit kérnék!

[Szerkesztve]

(#507) kamumano válasza Hoffer (#503) üzenetére

kamumano
(újonc)

Szia!

Hát attól függ, hogy sima vagy wide monitort szeretnél!?
A prad-on néztem és nagyon egyformának tűntek az adataik.
Igazából a fenti kérdés dönti el a választásod. Szerintem!
Minden jót!

üdv

(#508) Razor18

Razor18
(újonc)

Sziasztok,

nekem még egy Samsung 930 BF-em van, de az újabbakról is azt olvastam, hogy valamitől - ha van rajta jel - egész halkan, de ciripel. Lehet ezzel valamit csinálni az eladáson kívül? :)

(#509) Vistaboy válasza brno (#506) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Samsungot javaslom én is, de ha elfogadsz egy tanácsot, vegyél inkább egy 20''-os Wide-ot. Ha nem kell wide, akkor inkább a 931C-t nézd meg: [link]

[Szerkesztve]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#510) Caniggia

Caniggia
(kvázi-tag)

Srácok, mit lehet kezdeni azzal ha ferde a monitor állványa, így kissé ferde a káva. Nem sokat csak fél centit, de azért mások is észrevettélk egyből mikor mutattam az új monitort. :R
LG L1970HR amúgy a típusa.

(#511) Trak válasza Caniggia (#510) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Próbáld meg megigazítani :)
Az L1970 -t némileg meg lehet mozgatni. Ha nem, akkor vidd be a szervízbe, hogy próbáljanak állítani rajta.

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#512) Sdey

Sdey
(újonc)

Sziasztok új monitor vásárlás előtt állva gondoltam körbekérdezek. Erről tud valaki valamit: Asus 19'' Wide VW192S Vagy Belinea 19'' 1925 S1W vagy valami ami hasonló árkategóriában (max50e) kérnék egy-két ajánlatot. ''Minden'' felhasználásra. Köszi.

(#513) tandrej

tandrej
(újonc)

Sziasztok!

Sikerült hozzájutnom a LG L1982U-BF monitoromhoz (garos csere után). :) Fel akartam tenni a gyári icc profilt hozzá, de az hibával leáll :F Nem tudna nekem valaki adni egy profilt, vagy tanácsot adni, hogy hogyan lehet megnézni/beállítani a színhelyességet?

(#514) cadgers válasza tandrej (#513) üzenetére

cadgers
(tag)

[link]

Itt az ICM profil, de akkor egyben valaki válaszolhatna is nekem, hogy ez a profil mire jó? Mert ha betöltök egy akármilyen másikat, ugyanolyanok maradnak a színek.

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#515) Trak válasza tandrej (#513) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Ha felrakod a monitor driverét a hozzá adott CD-ről, akkor felrakja a gyári ICC profilt is.
Amúgy meg: állítsd be úgy, hogy Neked tetszen ;)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#516) tandrej válasza Trak (#515) üzenetére

tandrej
(újonc)

Trak: Felraktam volna a gyári cd-ről, de mégsem... Hibával elszáll, valami ilyen szöveggel, hogy nem ''..tartalmaz érvényes információt...''
De, cadgers-nek hála, thx :C megkaptam egy ICM-et, remélem jó lesz.
cadgers: Elvileg színhelyes lesz a monitor...

[Szerkesztve]

(#517) Trak válasza tandrej (#516) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Nem a profilt írtam, hanem a drivert. Annak fel kellene mennie. Az sem ment fel?
Akkor ott valamilyen szoftver, vagy oprendszer probléma lesz.

(#518) Caniggia válasza Trak (#511) üzenetére

Caniggia
(kvázi-tag)

Na de hogy állitsak? A káva és az asztallap síkja ferde egymáshoz képest. Szóval ma inkább szétcsavarozom alul az állványt és belekukkantok... ;] :Y

(#519) Caniggia

Caniggia
(kvázi-tag)

Ééééééééééés... teljes a siker vagyis majdnem! Szétszedtem az alját és bizony lehet állítani rajta! :R Már csak 1-2 mm a ferdeség, de majd még hónap állítok egy picit a csavarokon. Tiszta jó ez a monitor, nagyon jó választás volt, hehe. :C :DD

(#520) cadgers válasza tandrej (#516) üzenetére

cadgers
(tag)

De azért nem értem ezt a színkezeléses dolgot, mert ha betöltök más profilt, semmit se változik a kép, ICC-ben ráadásul gamma meg minden hülyeség szerepel, ha megnyitom jegyzettömbben, akkor ez most hogyan is van?

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#521) Trak válasza cadgers (#520) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Olvasd el ezt a PH-s tesztet, de inkább a hozzá tartozó topikot, Fless ott írt a kalibrálásról és az ICC profilról bővebben:
[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#522) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Rendelni akartam egy Samsung 971P-t. Erre mit válaszolnak: '' kifutó model, már nem kapható :F

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#523) ocsoacska

ocsoacska
(újonc)

Szevasztok!

Segítséget szeretnék kérni monitorvásárlás terén. Nem igazán értek hozzá, de olvasgattam
és 60-70 körüli árkategóriában három monitort találtam ami talán megfelelő lenne nekem, csak nem tudok dőnteni. Játékra is de inkább grafikai munkához használnám.
Igazából szinte ugyan olyan tulajdonságokkal rendelkezik mindegyik kívéve a szabványokat ami nem tudom mit jelent.

Szabványok:

Viewsonic VX922 19'' TCO'99, TÜV/GS, TÜV/Ergo, NEMKO, ERGO, SASO, CCC
Samsung 931C 19'' WEEE.RoHS
Samsung 931BF 19'' TCO'03

előre is köszönöm.

(#524) Trak válasza CriticalHit (#522) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Sajnos tényleg megszűnt. Várható majd valami utód, talán 1 hónap múlva.

(#525) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Nekem van egy 5 éves samsung Syncmaster 171s tft monitorom és egyre inkább azt veszem észre hogy zavarja a szememet. Lehetséges ez? A mai monitoroknál is van ilyen gond. Milyen 19''-os monitort érdemes venni főleg netezésre meg játékra.Az a lényeg hogy a szemet ne zavarja és max 40k legyen.

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#526) MartinIsti

MartinIsti
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Jobb híján ide írom be a kérdésemet:
múlt szombaton vettem egy Samsung 932b monitort. A színek oltári szépek rajta, de valahogy a betűk hülyén mutatnak. Próbáltam a kontraszton meg a színeken változtatni/állítani, a ClearType-ot is bekapcsoltam, de nem az igazi.
Ha valakinek esetleg szintén ilyen van, szívesen venném a segítségét, hogy miként lehet igazán jól beállítani. Nekem ez az első TFT-m itthon, és a jelek szerint még nem túlzottan értek hozzá:(

Itt egy kép a képéről:o)
[link]

Előre is köszi!

MI

''When the sailmen's sailing away, he shows that the dream of Lemuria is true''

(#527) Trak válasza MartinIsti (#526) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Érdekes a kép...
Nagyítva nézed a firefoxban a weboldalakat?
Milyen febontásban van a monitor?:

(#528) Alex91 válasza MartinIsti (#526) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

VGA-n vagy DVI-n van a gep rakotve?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#529) MartinIsti válasza Trak (#527) üzenetére

MartinIsti
(lelkes újonc)

A monitor 1280×1024-ben megy,
igen, FireFoxban szoktam nagyítani a betűket,
DVI-csatin keresztül csatlakoztattam a géphez.

Valami mégsem az igazi. Szerintetek sem tökéletes a kép, ugye?

''When the sailmen's sailing away, he shows that the dream of Lemuria is true''

(#530) Trak válasza MartinIsti (#529) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

A nagyítás mindenképpen probléma, attól rosszak lesznek a betűk, de hogy csak ez-e a probléma, az erről a képről nem megállapítható.

(#531) vin99

vin99
(újonc)

Üdv. 19es TFT szeretnék leginkább játékra (kevés FPS) és netre, film a tv keresztül megy + ahogy olvasom a DVI fontos h legyen. Árban ezeket néztem, melyik miért jobb és ti mit ajánlotok: Samsung 940 BF Samsung 940BF Samsung 930 BF Samsung 932B(ár kb 45+fa), illetve néztem még 940N-t az jóval olcsóbb de nincs rajta dvi?

(#532) norcii

norcii
(újonc)

GNR TS-902D, szerintem! :DD 10 hónapja használom, teljes megelégedettséggel. Filmezek, dolgozok, sőt még játszok is rajta, ragyogóan viszi az FPS-eket is :C

Veled, vagy nélküled, de megalakul: http://sikercsapat.wpl.hu

(#533) didros válasza MartinIsti (#529) üzenetére

didros
(tag)

Hello! Betűk élsimítása (cleartype) be van kapcsolva?

(#534) Trak válasza didros (#533) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Még jó, hogy legalább az utolsó 10 hozzászólást elolvastad... :DDD :O

(#535) Krike válasza vin99 (#531) üzenetére

Krike
(tag)

Én tegnap vettem(kaptam szülinapomra) egy LG L1953TR darabot, és eddig teljesen odavagyok érte. Szépek a színei, gyors(2ms), és emberi áron volt/van a madaras tacskóban, itt 49900 bruttó volt, de tegnap 13-kor már csak 2 db a Savoyában. Eddig nem bántam meg, pedig én is Samsungot szerettem volna elsősorban.

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#536) Nortid

Nortid
(fanatikus tag)

Hali!

Most vennék monitort, találtam egy ilyet: [link]
Ez hogyhogy olcsóbb egy kisebb kontraszt arányú, nagyobb válaszidejű szintén ekkora monitornál? Lehet, hogy nagyon rossz a képe? :F

[ Szerkesztve! ]

(#537) Veron

Veron
(senior tag)

Hali!
Monitorvásárlás előtt állok újfent, és pont olyan helyzetben, hogy nem tudok dönteni a digitális bemenet és a nagyobb képátló között.
A ViewSonic 2021wm és 1930wm egy árban vannak (két különböző helyen), és napok óta töröm a fejem melyiket érdemesebb megvenni, ebben kérem a segítségeteket.
a 2021wm 20 colos, kontrasztaránya 800:1, de csak analóg bemenet van rajta
a 1930wm 19 colos, kontrasztaránya 700:1, de digitális bemenetes
a többi paraméterében tökéletesen megegyezik a két monitor.
Megéri feláldozni a képátlót a digitális jel oltárán?
Később, ha olyan VGA kártyám lesz amin csak DVI kimenet van, akkor mit csinálok az analóg monitorommal? Tudom, persze van átalakító, de nem is tudom....nekem nem tűnik optimális megoldásnak. Vagy ez egyáltalán nem valós probléma?
Pls segítsetek! Thx!

[Szerkesztve]

A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

(#538) slayer006 válasza Veron (#537) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

sz.tem a digitális bemenet többet ér
mondom sz.tem :D

Később, ha olyan VGA kártyám lesz amin csak DVI kimenet van ...
csak olyan lesz ;)

[Szerkesztve]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#539) norcii válasza Veron (#537) üzenetére

norcii
(újonc)

Helló!

Tavaly hasonló probléma előtt álltam, így kerestem az optimális megoldásokat, a mostani monitoromon mindkét fajta kimenet van, de csak az új vga karimmal tudtam kipróbálni a DVI-t és szerintem nincs akkora különbség, hogy megérje. Én azóta is a VGA-t használom, igaz a kártyához kell az átalakító, de legalább nem lesz nyúlvörös a szemem a nap végére, mint a DVI-s megoldásnál ezt tapasztaltam pár napig. :)
Márkásabb moncsiknál lehet hogy ez a jelenség nincs meg DVI kábel esetén, nekem mindenesetre nem jött be, szóval a 20 colosra szavaznék :DD

Veled, vagy nélküled, de megalakul: http://sikercsapat.wpl.hu

(#540) Szenya3

Szenya3
(tag)

Valakinek van esetleg samsung961bf-je,vagy esetleg tapasztalatot tudna mondani róla?A közeljövőben szeretnék egy 19 colos lcd-t venni 60-80 ezer forintos kategóriában és az adatok alapján elég jónak tűnik.

(#541) Nortid válasza Nortid (#536) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

vki? :B

[ Szerkesztve! ]

(#542) Franklin

Franklin
(senior tag)

Sziasztok!

Most váltottam CRT-ről TFT-re és meglepődve vettem észre, hogy hiába állítom a fényerőt és a kontrasztot is nullára, még mindig világos a monitor.

Mennyire általános ez a gyakorlat? Mert pl. a melóhelyi Dell-nél 0 kontrasztnál tökfekete a monitor, ahogy annak lennie is kell szerintem.

Így meg kicsit macerás szoftveresen külön állítgatni.

Egyébként egy Fu-Si L19-ről van szó...

(#543) CriticalHit válasza Trak (#524) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

A 971P helyett jó választás az EIZO FlexScan S1931NSE-BK vagy a ViewSonic VP930 ha nem TFT+film panelosat akarok?

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#544) Trak válasza Nortid (#536) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Nem rosszabb a képe, egyszerűen ilyen olcsó. Van 1-2 tapasztalat a topikban, olvasd el.
A kontraszt csak dinamikus kontraszt, az kicsit marketing fogás, de a többi paramétere nagyon jó, az árához képest.

(#545) Daveboy

Daveboy
(kvázi-tag)

Helló! Nem tudja valaki hogy az LG L1953TR-SF monitor MVA-paneles-e? Ha valakinek ilyenje van vagy tapasztalata van róla lécci írjon! Kössz!!!

(#546) Tealc válasza Daveboy (#545) üzenetére

Tealc
(újonc)

TN-Filmes.

[Szerkesztve]

(#547) kano válasza Daveboy (#545) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Keresni és olvasni. ;) Csak pár hsz-t könyörgöm! :O

[Szerkesztve]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#548) azeg126

azeg126
(újonc)

Hello! Tud valaki véleményt mondani erről a monitorról: philips 190v7fb?

(#549) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok.
ez a monitor milyen?
Fujitsu Siemens L19-2SD :R

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#550) Norcs

Norcs
(újonc)

Sziasztok,

van valakinek SyncMaster 940N tipusú monitora? A színeivel hogy vagytok megelégedve?
Ugyanis nekem a gyári beállítások hagytak némi kívánni valót maga után. Viszont színkalibrálás után már jobb a helyzet :D

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 19''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.